Trafik Cezası Ödeme Haberleri

Trafik cezası nereye ödenir, trafik cezası uygulanan durumlar nelerdir? İndirimli, gecikmiş, araç muayene trafik cezası nereden ödenir?

Araç sürücüleri ya da araç sahipleri çeşitli nedenlere bağlı olarak kaza yapabilir ya da trafik kurallarını ihlal edebilir. Bu tür durumlarda devlet tarafından önceden belirlenen farklı ceza sistemleri devreye girer. Trafik cezası kesilen araç sürücülerinin araç muayene, gecikmiş ya da indirimli ceza ödemelerini yapabilmesi için birden fazla seçenek bulunur. Peki, indirimli, gecikmiş, araç muayene trafik cezası nereden ödenir?

Haber 25-05-2023 09:23

65/1-b(c) trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 65/1-b(c) trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Bir aracın toplam yüklü ağırlığının aşılması hem aracın hem de trafikte hareket hâlinde olan sürücülerin zarar görmesine neden olabilir. Dolayısıyla trafik yönetmeliği tarafından belirlenen aracın yüklü ağırlığı sınırlarının aşılmaması gerekir. Aksi takdirde bu kuralları ihlal eden sorumlu kişilere 65 maddesi kapsamındaki trafik cezaları uygulanır. Peki, 65/1-b(c) trafik cezası maddesinin ihlal konusu nedir?

Haber 20-01-2023 17:32

65/1-b(d) trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 65/1-b(d) trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Yönetmeliğinin kurallarına sürücüler ve yayalar gibi araç iletenleri ile yük gönderenler de uymalıdır. Çünkü trafik cezaları kapsamındaki 65 maddesi, aracın yüklü ağırlığının aşılmasına yönelik olan trafik cezalarını kapsar. Bu trafik cezalarından biri olan 65/1-b(d) maddesi izin verilen yüklü ağırlığın belirlenen sınırın %25 oranında daha fazlası olması durumunda sorumlu kişilere uygulanır. Peki, 65/1-b(d) trafik cezası maddesinin konusu nedir?

Haber 20-01-2023 17:32

65/1-b(e) trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 65/1-b(e) trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Yük taşıyan araçların yüklü ağırlığı Trafik Yönetmeliği tarafından belirlenen sınırları aşmamalıdır. Aracın yüklü ağırlığının aşılması gerek yüklü araç gerek ise araç sürücüsü için tehlike arz etmektedir. Dolayısıyla hem araç ve sürücünün hem de trafikteki diğer sürücüler ile yolcuların zarar görmemesi için aracın yüklü ağırlığı izin verilen sınırın üzerinde olmamalıdır. Bu kuralın ihlal edilmesi ile ilişkili olan 65/1-b(e) maddeli trafik cezasının ihlal konusu nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 20-01-2023 17:32

Trafik Cezası Ödeme

Trafik Cezası Ödeme Hakkındaki Haberler Mynet'te. Trafik Cezası Ödeme Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

65/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 65/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Yönetmeliği tarafından belirlenen pek çok kural vardır. Bu kuralların ihlal edilmesi durumunda sorumlu kişilere uygulanan trafik cezaları ise belli maddeler kapsamında yer alır. 65/1-c maddeli trafik cezası da aracın azami yüklü ağırlığı aşılmasa da dingil ağırlıklarının kurallara uygun olmaması ile ilişkilidir. 15 gün içerisinde net tutarına %25 oranında indirim uygulanan bu ceza, Trafik Ceza Rehberi kapsamında belirtilen sorumlu kişilere gönderilir. 65/1-c cezasının konusu nedir?

Haber 20-01-2023 17:32