Vişne Haberleri

Farklı ve nefis: Vişneli mekik tarifi! Pastane usulü vişneli mekik nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Farklı tatlı tarifi arayanların bayılacağı vişneli mekik tarifi ile geldik. Küçük kalıplarda ve tek lokmalık olarak yapılan bir kek türü olan vişneli mekik Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Vişneli mekiğin içerisine vişne ve badem koyuluyor. Pastanelerin klasik lezzeti haline gelen vişne mekik yediden yetmişe herkesin sevdiği tatlardan. Özellikle beş çaylarına yakışan bu tarifi mutlaka tarif defterinize kaydetmelisiniz.

Yemek 12-02-2024 15:25

Vişne çekirdeği yağının faydaları nelerdir? Vişne çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Vişne çekirdeği yağı doğanın cömert bir hediyesi olarak kabul edilen ve yüzyıllardır sağlık ve güzellik için kullanılan önemli bir bitkisel yağdır. Bu yağ vişne meyvesinin çekirdeklerinden soğuk presle elde edilir ve içerdiği zengin besin maddeleri sayesinde birçok sağlık faydası sunar. Antioksidanlar, vitaminler ve esansiyel yağ asitleri açısından zengin olan vişne çekirdeği yağı ciltten kalbe kadar bir dizi sağlık yararı sunar.

Haber 19-09-2023 22:38

Vişne sapının faydaları nelerdir? Vişne sapı ne işe yarar?

Vişne, yüksek antioksidan içeren ve vitamin yönünden oldukça zengin bir meyvedir. Vişne sapı ise birçok faydası olduğundan kurutularak çay olarak içiliyor. Vişne sapının en az meyvesi kadar yararlı olduğu biliniyor. Bu yüzden vişne tükettikten sonra saplarını çöpe atmak yerine kurutup demlenilebilir ve pek çok fayda görülebilir. Pek çok hastalığa ve organa karşı etkili bir fayda gösteren vişne sapının faydaları saymakla bitmez. Peki, vişne sapının faydaları nelerdir?

Haber 25-06-2023 18:23

Vişne sapı çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Vişne sapı çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Vişne saplarının, aslında tükettiğiniz vişne kadar yararlı etkisi bulunur. Vişne sapı, içerisinde bulunan çok sayıda vitamin ve mineral sayesinde vücudunuza yüksek ölçüde fayda sağlar. Tükettiğiniz vişnelerin saplarını kesinlikle çöpe atmayın çünkü vişne saplarından vücuda son derece faydalı bir çay elde edilir. Ağrıların yatıştırılmasından antioksidan özelliğinin bulunmasına kadar pek çok özelliği olan vişne sapı çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-2022 17:00

Tokat'ta üreticiler vişnenin veriminden memnun

Kızılöz Muhtarı Sıtkı Mutluyıl: - "Verim bu sene yağışların bol olması sebebiyle iyi, kalite oranımız da iyi. Bu yıl 1200 tona yakın rekolte bekliyoruz"

Yurthaber 20-08-2022 11:08

Vişneli cheesecake nasıl yapılır? Tam kıvamında çatlamayan vişneli cheesecake tarifi

Cheesecake en sevilen tatlılar arasında bulunuyor. Özellikle mevsim meyveleri kullanılarak yapılan cheesecake eşsiz bir tada sahip oluyor. Cheesecake severler bu tatlının evde tam kıvamda yapılamayacağını düşünüyorsa yanılıyor. Evde çatlamayan vişneli cheesecake nasıl yapılır diye düşünüyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 10-08-2022 13:51

Tescilli Afyonkarahisar vişnesinde 45 bin ton rekolte beklentisi

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar: - "Bu yıl içinde mevsimsel olumsuzlukların yaşanmaması dolayısıyla Afyonkarahisar'da vişne üretiminde artış bekliyoruz" - Yaş meyve tüccarı Necati Korkman: - "Afyonkarahisar'da bu yıl vişne bol. Kalitesi de zaten tartışılmaz"

Yurthaber 26-07-2022 11:53

Geçmeyen kas ağrılarına birebir! Ağrıyı hafifletmek için bu gıdaları tüketin

Bir türlü geçmeyen kas ağrıları için sık sık ağrı kesici kullanmaktan birçok kişi bıkmıştır. Romatizmal ağrılardan migrene, kas ve karın ağrılarına kadar pek çok sıkıntıya iyi gelen 10 gıdadan birçoğu halk arasında iyi bilinmektedir.

Haber 25-07-2022 11:12

Vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli malzemeleri neler?

Kahvaltı sofralarının sevilen lezzetlerinden biri olan vişne reçelinin ana malzemesi adından da anlaşılacağı üzere vişnedir. Vişne reçeli tarifi aramaları hız kazandı. Peki vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 22-07-2022 16:23

Küçük Hakan gönülleri fethetti! Yoldan gelip geçenler yesin diye yazı astı: Torunum çok bonkör, Sivas yiğidosu”

Sivas’ta yaşayan 9 yaşındaki Hakan Koçak, yoldan geçen vatandaşların bahçelerinde bulunan vişneyi gördüklerinde canlarının çektiğini düşünce harekete geçti. Küçük çocuk, vatandaşlar ağaçtan vişne koparıp gönül rahatlığıyla yesinler diye evlerinin bahçesine ‘Göz hakkı helaldir’ yazısı astı. Yazıyı dedesiyle beraber yazdığını belirten küçük Hakan, "Gidip gelen yiyor, mutlu oluyorum” şeklinde konuştu. Küçük çocuğun dedesi ise "Torunum çok bonkör, Sivas yiğidosu” dedi.

Haber 14-07-2022 12:04

Reçelleriniz hiç olmadığı kadar güzel olacak! Daha lezzetli reçel yapmak için püf noktaları

Reçel, kahvaltıların çok daha zevkli ve lezzetli olmasını sağlıyor. Her zevke uygun farklı çeşitte reçeller bulunuyor. Tatlı ihtiyacınızı karşılayan reçellerin yapımı kolay olarak düşünülse de yapımında yanlış hamleler yapmak reçelinizin çöpe gitmesine sebep olabiliyor. Tam kıvamında lezzetli reçel yapabilmek için aşağıdaki püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Yemek 15-06-2022 10:30

Ankara'da 320 çiftçiye vişne fidanı dağıtıldı

Ankara'da 320 çiftçiye vişne fidanı dağıtıldı

Yurthaber 02-12-2021 19:38

Vişnelerin ayakkabıyla çiğnenmesiyle ilgili gözaltındaki 4 kişi serbest

Afyonkarahisar'da, meyve alım tesisinde işçinin, toplanan vişneleri ayakkabılarıyla çiğnerken çekilen görüntüleri üzerine gözaltına alınan 4 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce işletmeye 21 bin TL ceza uygulandığı öğrenildi.

Haber 08-07-2021 16:34

Vişneleri ayaklarıyla ezen meyve suyu firması hangisi? Görüntüler tepki çekti!

Sosyal medyada paylaşılan skandal görüntülere bir yenisi daha eklendi. Çalıştığı firmada sütün içerisine girip video çektiren, ekmek yaptığı hamur ile top oynayan, kahvaltılık yiyeceklerin satıldığı mekanda buzdolabına girip serinlemek isteyen çalışanların ardından şimdi de vişneleri ayakkabılarıyla ezen şahıs tepki topladı. Bu görüntülerin ardından birçok kişi "Vişneleri ayaklarıyla ezen meyve suyu firması hangisi?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

Haber 07-07-2021 19:22

Damla çikolatalı vişneli kek tarifi! Bu lezzete 'hayır' diyemeyeceksiniz

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kek, her çeşidiyle bizlere lezzet söleni yaşatıyor. Yazın en güzel meyvesi olan vişnenin tazeliği kaçmadan, yaza yakışır bir kek için bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 28-06-2021 14:17

Haziran ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Güçlü bir bağışıklık, dengeli ve sağlıklı beslenme ile oluşur. Sebze ve meyveleri olgunlaştığı zamanda taze olarak tüketmek ve bol su içmek sağlıklı olmanın temel kurallarındandır. Peki sağlıklı beslenmek için Haziran ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yemek 16-06-2021 13:14

Vişne nasıl muhafaza edilir? Nasıl değerlendirilir?

Haziran ayının gelmesiyle birlikte yaz meyveleri tüketilmeye başlandı. Vitamin deposu vişne pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Her meyveyi kendi mevsiminde tüketmek sağlıklı olsa da vişne doğru şekilde muhafaza edildiğinde her mevsim kullanılıyor.

Yemek 04-06-2021 12:55

Vişne: Faydaları nelerdir?

Meyvesi ve kökleriyle birlikte pek çok alanda fayda sağlayan vişne, hem yemeklerde hem de ilaç yapımında kullanılır.

Haber 24-06-2020 10:56

Günde bir avuç vişne bakın neye iyi geliyor

Mayhoş tadıyla yazın en sevilen meyvelerinden biri olan vişnenin ömrü kısa olsa da sağlığımıza olan faydaları bir hayli çok. İçerdiği vitaminler sayesinde zengin bir besin kaynağı olan vişne, aynı zamanda güçlü bir antioksidan. Şeker içeriği düşük olması sebebiyle de diyetlerde gönül rahatlığıyla tüketilebilir. İşte kendisi küçük ama faydaları büyük olan vişnenin sağlığa olan faydaları...

Yemek 18-09-2019 14:34

Günde bir avuç vişne ödem atmaya yardımcı oluyor

Ağızlarda ekşi ve hoş bir tat bırakan vişne yazın en sevilen meyvelerinden biri. Ömrü kısa olsa da faydası çok olan vişne, diyabet ve böbrek hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebiliyor. Bu küçük ama faydalı meyve, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vücudunda ödem oluşan kişilerin de en büyük kurtarıcılarından biri oluyor. Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, vişnenin faydaları hakkında bilgi verdi.

Yemek 19-08-2019 09:55

Vişnenin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Bir tek ölüme çare değil

270'ten fazla çeşidi olan vişnenin sadece birkaç çeşidi sıkça tüketilmektedir. Sindirimden, kas ağrısına, gut hastalığından, uykusuzluğa kadar pek çok sağlık sorunu için olumlu etkisi bulunan vişnenin faydaları saymakla bitmez.

Haber 09-07-2018 11:37

Vişnenin Faydaları Nelerdir?

Küçük salkımlar halinde ağaçta yetişen vişne, koyu kırmızı rengi ve mükemmel lezzetiyle en fazla tüketilen meyvelerden biridir.

Yemek 03-04-2016 17:16