Zeytin Haberleri

Zeytinin tanesine artık 1 TL yetmiyor! Zincir marketlerde yine etiket mesaisi: Tek seferde 60 lira zam

Emekli, memur maaşları ve asgari ücret zammı derken marketler dur durak bilmiyor! Henüz 72 saat önce değişen etiketlerin mürekkebi bile kurumadan fiyatlar bir kez daha değişti. Üstelik zam oranları da isyan ettirecek düzeyde. Fiyatı tek seferde 60 lira değişen ürün hayret ettirdi. Kahvaltı yapmak da lüks hale geldi; öyle ki zeytinin tanesine 1 lira yetmiyor!

Finans 29-01-2024 08:37

Ayvalık, organik zeytin ve zeytinyağı üretiminin merkezi olma yolunda

Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretimi ve ihracatında önde gelen illerden Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı iki kırsal mahallede çiftçiler, gelecek yıldan itibaren organik ürün sertifikasıyla satış yapabilecek.

Yurthaber 24-01-2024 11:09

Gaziantep'te zeytin çaldıkları iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

Gaziantep'in Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde yaklaşık 1 ton zeytin çalan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 22-12-2023 10:32

Kış kenti Erzurum'da yetişmez denilen zeytin geçim kaynakları oldu

Kışın çetin geçtiği, Türkiye'nin en yüksek rakımla illerinden Erzurum'un Oltu ilçesinde, 10 yıl önce Manisa'dan getirilerek "burada yetişmez" denilen 3 zeytin fidanı 2 bin ağaca ulaştı, vatandaşların geçim kaynağı oldu.

Yurthaber 17-11-2023 11:05

Zeytin

Zeytin Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zeytin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Canan Karatay'dan 'sabah kahvaltısı' uyarısı! Zeytin ve peynir yerken bu hataları yapıyorsanız dikkat! Meğer pek de masum değilmiş

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Sabah kahvaltıların vazgeçilmezleri olan zeytin ve peynir tüketiminde yapılan hatalara değinen uzman isim uyarıda bulundu. Bu hatalar ciddi sağlık problemlerinin yaşanmasına neden olabiliyor.

Kadin 17-11-2023 07:30

Canan Karatay ve İlber Ortaylı o konuda hemfikir! Sadece bunu yapan ayakta kalacak!

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ve ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın farklı zamanlarda yaptığı 2 uyarı yeniden gündem oldu. Önemli bir konuyu işaret eden 2 uzman isim yapılması gerekenlere değindi.

Haber 01-11-2023 13:50

Edremit Körfezi'ndeki zeytin bahçeleri komandolara emanet

Jandarma tarafından hasat sezonunda zeytin hırsızlıklarının önüne geçebilmek amacıyla kontrol noktaları oluşturuldu, zırhlı araçlar ile termal kameralar konuşlandırıldı

Yurthaber 12-10-2023 10:00

Kahvaltının vazgeçilmezi ama zararı çok fazla! Canan Karatay 'İçinde zehir var' diyerek uyardı

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla da gündem olan Canan Karatay şaşırtan bir uyarıda bulundu. Karatay, kahvaltılarda sıkça tüketilen bir besini işaret edip "Yanlış tüketim nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşanabilir" dedi.

Haber 09-08-2023 09:11

Görüntüler sosyal medyada infial yaratmıştı... Çıplak halde zeytin tankının içine giren kişi tutuklandı!

Manisa'da çıplak halde zeytin tankının içine girip zeytin sepetleyen adam sosyal medyada infiale yol açmıştı. Mide bulandıran görüntüleri TikTok'ta paylaşılmıştı. O kişi bugün polis ekipleri tarafından tutuklandı.

Haber 30-07-2023 17:10

Mide bulandıran görüntüler! Sosyal medyada infial yarattı... Çıplak halde zeytin tankının içine girip böyle sepetledi

TikTok’ta ortaya çıkan yeşil zeytinin sepetlendiği anlarda çekilen görüntüler infial yarattı. İsmi açıklanmayan bir kişinin çıplak bir halde tankın içine girerek zeytinleri sepetlediği anlar sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, tepki çeken olayla ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı. Polis ekipleri, şüpheliyi gözaltına alırken işletme ise faaliyetten men edildi.

Trend 29-07-2023 15:54

Yalova'da sokak satıcılarına pazar arabasıyla uyuşturucu dağıtmaya hazırlanan şüpheli tutuklandı

Yalova'da polisin düzenlediği operasyonlarda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Yurthaber 19-06-2023 15:01

Diş hekimi asla yemeyeceği yiyecekleri sıraladı! Diş sağlığını bitiriyor

Diş hastalıkları sadece görünümü değil vücutta yer alan farklı yerleri de etkileyebiliyor. Dişlerin sağlığını korumak için diş bakımına özen gösterirken yediğimiz yiyeceklere de dikkat etmemiz gerekiyor. Bir diş hekimi dişlere zarar veren yiyecekleri sıralayarak bunları asla tüketmediğini paylaştı.

Haber 18-05-2023 17:27

Zonguldak'ta 5. kattan düşen kedi ameliyatla sağlığına kavuşturuldu

Zonguldak'ta 5. kattan düşen kedi ameliyatla sağlığına kavuşturuldu

Yurthaber 17-05-2023 14:06

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Zeytini sakın bu şekilde yemeyin... Kısırlık riski var

Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklar ve sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalarla gündem oluyor. Sağlıklı yaşamak için paketli gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Karatay, yaptığı açıklamada kahvaltıda oldukça sevilerek tüketilen zeytinlerin yanlış tüketiminin kısırlığa yol açabileceğini belirtti.

Haber 02-05-2023 09:08

Zeytin çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit zeytin türü vardır, özellikleri nelerdir?

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytin hem sağlıklı hem de lezzetli bir üründür. Zeytin çok uzun senelerdir varlığını sürdüren bir besindir. Zeytin ağaçları eski çağlardan beri yetiştirilmekte olup zeytine pek çok anlam yüklenmiştir. Zeytin, tarih boyunca bolluk ve bereket simgesi olmuştur. Ülkemizde neredeyse her kahvaltıda zeytin tüketimi gerçekleşmektedir. Ülkemizde zeytinin birçok çeşidi yetiştirilmektedir. Zeytin çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit zeytin türü vardır?

Haber 07-04-2023 16:29

Zeytin çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, kaç günde çimlenir? Zeytin çekirdeği nasıl değerlendirilir?

Zeytin, ülkemizde yaygın olarak yetişen bitkiler arasında yer alır. Sofralarda sıklıkla tüketilen zeytini, hazır şekilde almak veya ev ortamında yetiştirmek mümkündür. Zeytin bitkisi yoğun güneş ışığını sevmesi sebebiyle ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıklıkla yetiştirilir. Bölgelerdeki birçok kişinin temel geçim kaynağını oluşturan zeytin, ılıman ve nemli iklimlerde kısa sürede yetişir.

Haber 07-04-2023 15:59

Hatay'da deprem nedeniyle evlerini terk eden çiftçiler, bahçelerinin bakımı için geri dönüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar aldığı için yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Hataylı çiftçiler, bakım zamanı gelen bahçelerinde çalışmak için topraklarına dönüyor.

Yurthaber 28-03-2023 11:30

Bu zamana kadar görmedikleri bir olaya şahit oldular! Ne dedemden, ne de babamdan böyle bir şeyin olduğunu duydum... Şu an şoktayım

Bursa'da bir aile, aktarılan bilgiye göre, bu zamana kadar görmedikleri bir olaya şahit oldu. Hasat yaparken olgunlaşsın diye bırakılan ve sonra da unutulan bir ağaç zeytin, kışı zarar görmeden geçirdi. Çiftçi Mehmet Turan aylar önce hasadını yapması gerektiği zeytinleri ilkbaharda kova kova topladı. Turan hayatında ilk defa böyle bir şey gördüğünü söylerken, oğlu İsmail Barış Turan ise “Ne dedemden ne de babamdan böyle bir şeyin olduğunu duydum. Ben böyle bir şey görmedim. Şu an şoktayım” dedi.

Haber 26-03-2023 11:59

'Kimse bana işsizlikten söz etmesin' diyerek isyan etti! 'Aylık 24 bin liraya hamal, 30 bin liraya usta bulamıyorum'

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Kırsal Boydere köyü yakınlarında zeytinyağı fabrikası işletmecisi Mehmet Cemal Şengün, işsizlik söylemlerine inanmadığını söyleyerek, günlüğü 800 TL’ye hamal, 1000 TL’ye de fabrikada çalışacak işçi bulamadıklarını belirtti. Şengün, "Kimse bana işsizlikten söz etmesin. Bir çuval zeytin yaklaşık 500 TL dağlardaki zeytinler toplanmadı. Aylık 30 bin liraya yakın para teklif ediyoruz yine de çalışacak adam bulamıyoruz. En büyük sorun çalışacak kişi olmaması" dedi.

Finans 23-03-2023 11:40

Prof. Dr. Canan Karatay tehlikeye karşı uyardı! Zeytini sakın böyle yemeyin! Kısırlığa yol açıyor

Kahvaltıda yediğimiz gıdalar tüm günümüzü ve sağlığımızı etkiliyor. Bu sebeple yediğimiz gıdaların sağlıklı olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen gıdaların daha sağlıklı olacağını düşünerek onlara yaptığımız işlemler oldukça riskli durumlara neden olabiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay zeytini yanlış tüketmenin kısırlığa neden olabileceğini belirterek uyardı.

Haber 28-02-2023 09:17

Mersin Silifke'de 28 bin ton zeytinyağı üretimi bekleniyor

Mersin'in Silifke ilçesinde hasadı süren zeytinden 28 bin ton yağ üretilmesi hedefleniyor.

Yurthaber 22-12-2022 13:13

Araştırma sonuçları şaşırtıcı: Cinsel performans için Viagra'dan daha etkili! Cinsel sorunları çözen doğal ilaç

Cinsel sorunlar toplumda oldukça büyük problemlere neden olmaktadır. Bu sorunların konuşulmaması ve kulaktan dolma bilgilerle çeşitli tedavi yöntemlerinin uygulanması cinsel sorunların çok daha büyük bir problem olmasına neden olmaktadır. Araştırmalar her evde bulunan şifa kaynağının cinsel performansı yaygın olarak kullanılan ilaçlardan daha fazla artırabileceğini buldu.

Haber 21-12-2022 15:14

Kaza sonrası zeytinler yola saçıldı! Küreği eline alıp...

Bursa'da 1,5 ton zeytin bulunan kamyonet ile servis otobüsü çarpıştı. Kazada, kamyonette bulunan zeytinler yola saçıldı. Kamyonet sürücüsü, yola saçılan zeytinleri kürekle selelere doldurarak kurtarmaya çalıştı.

Haber 19-12-2022 00:40

80’i aşan yaşlarına rağmen ağaçların tepesine çıkarak zeytin hasadı yapıyorlar

Artvin’in Yusufeli ilçesi Demirken köyünde yaşayan 87 yaşındaki Ali Çakal ve eşi 80 yaşındaki Yadigar Çakal, ilerleyen yaşlarına rağmen metrelerce yükseklikte bulunan ağaçlara çıkarak üstün lezzet ödülüne layık görülen bölgeye özgü Butko Zeytini’ni dalından tek tek topluyorlar.

Yurthaber 01-12-2022 08:57

Prof. Dr. Canan Karatay’dan ağızları açık bırakan açıklama: Alamadığınız vitaminler...

Prof. Dr. Canan Karatay, halk arasında ilgiyle takip edilen uzmanlardan biri. Her söylediği dikkatle takip ediliyor. Tereyağı, paça çorbası gibi yiyeceklerin çok faydalı olduğunu belirten Karatay, aynı zamanda doğal beslenmenin öneminin üzerinde duruyor. Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer bir meyveyi işaret ederek her sabah 10 tane yenmesi durumunda vücudu saat gibi çalıştıracağını belirtti.

Haber 30-11-2022 07:12

Emekli ziraat mühendisi bahçesindeki zeytin ağaçlarının verimini 10 kat artırdı

Çanakkale'de, bahçesindeki 120 zeytin ağacının her birinden yıllık ortalama 20 kilogram verim elde eden Muharrem Serttaş, damla sulama yönteminin yanı sıra gübre ve mineral takviyesiyle rekolteyi ağaç başına 200 kilograma çıkardı.

Yurthaber 18-11-2022 11:37

Mardin'de asırlık zeytinlerin geni, tarihi manastırın bahçesinde korunuyor

Tarihi Deyrulzafaran Manastırı bahçesinde yürütülen "Zeytin Gen Bahçesi Projesi" ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen 25 çeşit zeytinin üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yurthaber 07-11-2022 12:34

Sofralık zeytinde hedef 130 bin ton ihracat

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bakan, sofralık zeytin ihracatında bu yıl yüksek verim sayesinde yeni bir rekor kırılabileceğini belirtti.

Haber 02-11-2022 12:11

Muğla'da yer fıstığı, zeytin, defne hasadı ve çam balı sağımı yapıldı

Muğla'da yer fıstığı, zeytin, defne hasadı ve çam balı sağımı yapıldı

Yurthaber 18-10-2022 18:24

Zeytin ağaçlarındaki tane tutumu yüksek rekolte için umutlandırdı

Edremit Körfezi Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Federasyonu Başkanı Mehmet Hakkı Semerci: - "Bu ürün bolluğu bize zeytinler için zeytinyağı için bu yıl organik ihtimalinin çok yüksek olduğunu gösteriyor"

Yurthaber 15-10-2022 11:03

Sofraların olmazsa olmazıydı! Fiyatı cep yakıyor: Yılbaşından sonra 250 TL'ye bulabilirseniz...

Fiyatlarda yaşanan artış süt ve süt ürünlerini de etkiledi. Çiğ süt için maliyetinin altında fiyat verilmesi üreticiyi kara kara düşündürürken, süt ineklerinin kesiminin devam edilebileceği belirtildi. Sektör temsilcileri bu durumun fiyatları daha da artıracağı uyarısında bulunurken "Yılbaşından sonra 250 TL'ye peynir bulabilirseniz, içeriğini inceletmeniz de gerekebilir" açıklaması geldi.

Finans 14-10-2022 08:52

Mersin'de zeytin hasadına başlandı

Mersin'de zeytin hasadına başlandı

Yurthaber 13-10-2022 10:39

Osmaniye'de çiftçilere arpa tohumu desteği verildi

Osmaniye'de çiftçilere arpa tohumu desteği verildi

Yurthaber 12-10-2022 19:04

Son zamlardan sonra fiyatlar katlandı! Vatandaş Artık lüks oldu dedi

Süt ürünlerine gelen zamlardan sonra kahvaltılık fiyatları yeniden yükseldi. Vatandaş artık sabahları kahvaltı yapmanın lüks olduğunu söylerken temel gıdalardan olan peynirin kilosunun en az 120 lira olduğu belirtildi. Bir ailenin haftalık kahvaltı masrafı ise 550 liraya yaklaştı.

Finans 12-10-2022 08:25

Kanser olmak istemiyorsanız uzak durun! Sandığımızdan çok daha fazla tüketiyoruz

Kanser en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan kanserin etkilerini azaltmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Bilerek veya bilmeden yediğimiz birçok yiyecek kansere davetiye çıkarıyor. Mide kanserinin oluşmasına yol açabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri düşündüğümüzden çok daha fazla tüketiyoruz.

Haber 10-10-2022 12:00

Çöpe atıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Zeytin çekirdeğinin şaşırtan faydaları saymakla bitmiyor

Zeytin kahvaltılarda en tüketilen yiyecekler arasında bulunuyor. Birçok çeşidi bulunan zeytin ve zeytinyağı sağlık için oldukça faydalı olarak görülüyor. Yıllardır konuşulan zeytin çekirdeği faydası da toplumda merak edilen konular arasında bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay gibi uzmanlar zeytin çekirdeğinin faydalarından yararlanmanız gerektiğini belirtiyor. Bu çekirdekler kabızdan kansere kadar birçok hastalık için etkili sonuçlar sağlıyor.

Haber 03-10-2022 08:42

Sofralık zeytin ihracatı 110 bin tonla rekor kırdı

Sofralık zeytin ihracatı 110 bin tonla rekor kırdı

Yurthaber 02-10-2022 10:49

Muğla'daki 5. Zeytin Hasadı etkinliğinde tatilciler 700 yıllık ağaçlardan zeytin topladı

Muğla'daki 5. Zeytin Hasadı etkinliğinde tatilciler 700 yıllık ağaçlardan zeytin topladı

Yurthaber 30-09-2022 19:13

Mersin'de öğrenciler hasat ettikleri zeytinlerle okullarının ihtiyaçlarını karşılayacak

Mersin'de öğrenciler hasat ettikleri zeytinlerle okullarının ihtiyaçlarını karşılayacak

Yurthaber 30-09-2022 11:41

Ayvalık'ta sezonun ilk erken hasat zeytinleri sıkıldı

Ayvalık'ta sezonun ilk erken hasat zeytinleri sıkıldı

Yurthaber 28-09-2022 10:26

Gastronomi kenti Hatay'ın yeni lezzeti zeytinli kahke

Hatay'da bir kekik türü olan zahterle hazırlanan kahke, zeytinli çeşidiyle de hem göze hem damağa hitap ediyor - Altınözü Zeytin Emeği Kooperatifi Başkanı Leyla Ayvazoğlu: - "Yaptığımız zeytinli kahke beğenilince kooperatifimizde satış yaptığımız ürünler arasında yerini aldı"

Yurthaber 25-09-2022 10:52

Antalya 1. Uluslararası Food Fest Gastronomi Festivali'nde zeytin hasadı yapıldı

Antalya 1. Uluslararası Food Fest Gastronomi Festivali'nde zeytin hasadı yapıldı

Yurthaber 24-09-2022 15:05

Tekirdağ'da çıkan yangında 50 dönüm zeytinlik alan zarar gördü

Tekirdağ'da çıkan yangında 50 dönüm zeytinlik alan zarar gördü

Yurthaber 15-09-2022 17:28

Mersin'de sofralık zeytinde hasat başladı

Mersin'de sofralık zeytinde hasat başladı

Yurthaber 13-09-2022 10:43

Marmarabirlik rekolte beyan alımlarına başlıyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Ürün alım planımız verilecek rekolte beyanına göre belirleneceği için üreticilerimizin gerçeğe yakın rekolte beyanı vereceklerine inanıyoruz"

Yurthaber 07-09-2022 15:20

Yazın çok sık yaşanıyor! Düşük tansiyon için çözüm önerileri

Tansiyon hastalıkları toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Yüksek tansiyon gibi düşük tansiyon da oldukça rahatsız edici sonuçlara yol açabiliyor. Birçok insan düşük tansiyon nasıl düzeltilir diye aramalarda bulunuyor. Düşük tansiyonun etkilerini azaltmak için evde doğal çözümler aranıyor. İşte düşük tansiyonun etkilerini azaltacak o yöntemler…

Haber 02-09-2022 12:50

Vücudunuzdaki elektrolit seviyesini düzenli seviyede tutacak yiyecek ve içecek önerileri

Vücudumuzda çalışan sistemlerin doğru ve düzgün işleyebilmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı var. Bu minerallerden biri olan ve çözünmüş hâlde bulunan elektrolitler, sıvı dengesinden kas ve organların düzgün çalışmasına kadar birçok önemli görevi yerine getirir. Elektrolit dengesini korumak için doğru ve düzgün bir beslenme programı gerekir. Zahmetsiz bir şekilde gün içerisinde kaybettiğiniz elektrolitleri almak için listelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz.

Yemek 19-08-2022 15:40

Her derde deva mucize zeytinin göz ardı edilen zararı! Dikkat etmezseniz...

Zeytin, zeytin ağacında yetişen küçük meyvelerdir. Yeşil olarak çıkan zeytinlerden bazıları olgunlaştıkça siyaha döner. E vitamini açısından çok zengin olan zeytin aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Sadece zeytinin kendisi değil zeytinin çekirdeği, zeytin ağacının yaprağı da bir o kadar faydalıdır. Kalp sağlığını iyileştiren zeytin osteoporoz ve kansere karşı koruma sağlar. Ancak zeytin hakkında herkesin göz ardı etti faydasını zarara çeviren bir yönü var!

Haber 28-07-2022 13:22

Meyvesini her gün yiyorsunuz, en büyük mucizesi yaprağında saklı! Hastalıkları bıçak gibi kesiyor

Mucizevi olduğu dünya tarafından kabullenen zeytin ağacının her zerresi hem doğaya hem de insana çok faydalıdır. Ölümsüzlüğün simgesi olarak geçmişten günümüze tarih kitaplarında da sürekli karşımıza çıkan zeytin ağacı meyvesinden, yağına, yaprağına hatta çekirdeğine kadar başlı başına bir mucize olarak şifa dağıtıyor. Zeytin ağacı denince akla ilk olarak zeytinyağı gelse de zeytin ağacının yaprağının faydalarını öğrenince her gün kullanmaya başlayacaksınız.

Haber 28-07-2022 09:32