Zigana Haberleri

Her gün binlerce araç geçiş yapıyordu! Artık sessizliğe büründü: Eski günleri çok arıyoruz

Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete açılmasıyla binlerce aracın geçiş sağladığı Zigana Geçidi sessizliğe büründü. Zigana Dağı geçidi güzergahında restoran ve otel işleten çok sayıda işletmeci ise eski günlerini aramaya başladı. Bir işletmeci ise, “Akaryakıt tankerlerinden başka kimse geçmiyor artık buradan, onlara kaldık sadece. Eski günleri çok arıyoruz" diye konuştu.

Haber 03-06-2023 11:04

Açılışı için gün sayılıyor... Dünyada üçüncü, Avrupa ve Türkiye'de birinci olacak, mesafe yaklaşık 30 dakika kısalacak!

Hizmete girdiğinde dünyanın en uzun üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye'nin en uzun birinci çift tüplü karayolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli önümüzdeki nisan ayında yapılması planlanan açılış için gün sayıyor. Bağlantı yollarıyla birlikte 15,1 km’ye ulaşacak yolun açılmasıyla Trabzon-Gümüşhane arasında mesafe yaklaşık 30 dakika azalırken, mevcut yol 8 kilometre kısaltılmış olacak. Zamandan 40 milyon TL, akaryakıttan 99 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilecek.

Finans 12-03-2023 10:56

Zigana Dağı'nda manzara fotoğrafı çekerken faciayı yaşadılar! Cip uçurumdan yuvarlandı

Trabzon’un Maçka ilçesinde Zigana Dağı bölgesinde manzara fotoğrafı çekmek isteyen yabancı uyruklu çift faciayı yaşadı. Cipten inen sürücü el frenini çekmeyi unutunca, araç 100 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Araçta bulunan Bahreyn uyruklu kadın Haifa Saqer Alnoaim feci şekilde hayatını kaybetti. Talihsiz kadının cansız bedeni AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından demir yığınına dönen cipin içinde çıkarıldı.

Haber 04-09-2022 20:38

Zigana

Zigana Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zigana Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.