Zona Haberleri

Zona nedir, neden olur? Zona hastalığının çaresi nedir?

Zona herpes zoster virüsünün neden olduğu bir viral enfeksiyon hastalığıdır ve genellikle suçiçeği geçirmiş bireylerde ortaya çıkar. Bu rahatsızlık sıklıkla bağışıklık sistemi zayıflamış veya yaşlı insanları etkiler ancak her yaş grubundan insanı etkileyebilir. Zona sinir hücrelerini etkileyen ve ciltte ağrılı kabarcıklarla kendini gösteren bir enfeksiyondur. Adını ise karakteristik kabarcıkların sıklıkla vücudun bir tarafında bir "zona" veya kuşağın etrafında oluşmasından alır.

Haber 31-10-2023 23:31

Pandemi sonrası bu hastalıklar coştu! Bu belirtilere dikkat: 'Koronavirüsten 5-6 kat daha bulaşıcı'

Koronavirüs sonrası viral hastalıklarda artış yaşanıyor. Prof. Dr. Şevket Özkaya kızamık ve zona hastalıklarında yaşanan artışa dikkat çekti. Kızamık hastalığının kesin bir tedavi yöntemi bulunmamakla birlikte bazı semptomatik şikayetlere yönelik tedaviler uygulanabildiğini kaydeden Özkaya, “Her ne kadar sayılar artsa da halkımızın paniğe sevk edecek, ölümcül bir salgın beklemiyoruz" dedi.

Haber 24-07-2023 10:06

Hayır biri sizi anmıyor! Kulak çınlamanızın altında yatan neden ciddi olabilir

Toplum yaşadığı bazı rahatsızlıkların batıl inançlardan kaynaklandığını düşünüyor. Kulak çınlamaları da sıklıkla yaşanan ama birinin sizi andığı için bunu yaşadığınızı düşündüren yanlış inanışa sahip olan rahatsızlıklardan. Kulak çınlamalarının tedavisinin ihmal edilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Haber 12-09-2022 11:09

Zona

Zona Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zona Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.