Ecowas Haberleri

Son dakika: ECOWAS'tan Nijer hamlesi! 'Hazır olun' çağrısı yaptılar

Son dakika haberi... ECOWAS, Nijer'de "anayasal düzenin tesisi için" savunma bakanlarına, ihtiyat kuvvetlerini hazır hale getirme ve konuşlandırma talimatı verdi.

Haber 2023-08-10 20:09:52

Afrika'da savaş çanları çalıyor: Hava sahalarını kapattılar! Ülkemize saldırı hazırlığındalar...

Nijer'de darbe yapan cunta, askeri müdahaleye karşı hava sahasını kapattı. Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) Sözcüsü Albay Amadou Abdramane, yaptığı açıklamada, "Yabancı bir ülke ECOWAS iş birliğiyle ülkemize saldırı hazırlığında." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-08-07 00:57:44

Gine Bissau'da darbe girişimi! Çok sayıda ölü var... Cumhurbaşkanı Embalo'dan açıklama geldi

Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'nun başkenti Bissau'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında silah sesleri duyulduğu bildirildi. (ECOWAS), Gine Bissau'da yaşananları yakından takip ettiklerini belirterek, olayı "darbe girişimi" olarak değerlendirdi. Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Gine Bissau'daki gelişmeleri derin endişeyle takip ettiklerini belirterek, orduya "kışlaya dönme" çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Embalo "Ben iyiyim, durum hükümetin kontrolü altında" dedi.

Haber 2022-02-02 00:10:26

Bakan Pekcan Nijerya’da

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Nijerya'nın ECOWAS ile ekonomik ve ticari iş ortaklığı noktasında vereceği destek Türkiye için son derece önemli" - "Türkiye ile Nijerya arasındaki ticari, ekonomik ve yatırım ilişkilerinin kazan-kazan anlayışıyla her iki ülkenin refahına katkı sağlayacak şekilde artırılmasını amaçlıyoruz"

Haber 2020-01-14 15:43:04

Sürgündeki eski Benin Cumhurbaşkanı ülkesine geri döndü

Boni Yayi’ye eşlik eden ECOWAS heyeti Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile görüştü

Haber 21-11-19 02:10

Gine Bissau ülkedeki ECOWAS askerlerinin sayısının artırılmasını reddetti

Genelkurmay Başkanı Biague Na Ntan: - "Gine Bissau ordusu siyasi konularla ve darbe girişimiyle ilgilenmiyor"

Haber 20-11-19 19:05

Nijerya'nın sınırlarını kapatması ECOWAS'ta krize neden oldu

Nijerya'nın güvenlik ve ekonomik gerekçelerle tüm sınırlarını ağustos ayında ticari malların geçişine kapatması Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğuna (ECOWAS) üye ülkeler arasında krize yol açtı - Nijerya Gümrük Servisi Genel Müdürü Hameed Ali: - "Ekonomik ve güvenlik gerekçeleriyle yaklaşık 4 aydır sınırlarımızdaki geçişleri, belgesi olmayan kişilere ve ticari ürünlere kapattık" - "Sınırları kapatmamızın en önemli nedeni ülkedeki çiftçileri destekleyerek ekonomiyi canlandırmak" - "Sınırlar kapatıldıktan sonra silahlı saldırıların en fazla olduğu Zamfara, Katsina ve Sokoto gibi eyaletlerde güvenlik sorunu azaldı"

Haber 15-11-19 11:07

Burkina Faso'da terörizmle mücadele zirvesi

Başkent Vagadugu'da Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi ülke liderleri bölgede artan terör faaliyetlerine karşı alınacak acil önlemleri görüşmek için olağanüstü toplandı - Nijer Cumhurbaşkanı ve ECOWAS Dönem Başkanı Mahamadou Issoufou: - "Batı Afrika'daki teröre karşı çok uluslu girişimlerimizi koordine etmeye devam etmeli ve terörle mücadeleyi öncelikli hale getirmeliyiz"

Haber 15-09-19 05:54

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu krizleri önledi

ECOWAS İhtiyat Kuvveti Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Usman Abdulmumuni Yusuf: - "Afrika'da sadece ECOWAS, Batı Afrika'da yaşanan krizleri başarılı şekilde çözerek hükümet kurabildi. Liberya, Sierra Leone, Gine Bissau ve Gambiya gibi ülkelerde daha önce krizler yaşandı ve bu krizleri ECOWAS önledi"

Haber 16-07-19 21:14

ECOWAS Nijerya'daki saldırılara kalıcı çözüm bulmak istiyor

ECOWAS Nijerya'daki saldırılara kalıcı çözüm bulmak istiyor

Haber 06-05-19 18:33

Senegal'de Afrika'nın Birliği gösterisi

Büyük Yürüyüş Hareketi Başkanı Alassane Ba: - "2016'da Frank CFA ile mücadeleyle başladık, kıtada benzer sesler yükselmeye başladı. ECOWAS da kıtada tek bara birimine geçiş için çalışmalara başladı" - "ABD'deki gibi Afrika da birleşik devletler şeklinde kurulabilir" - "Batılılar Afrika'daki iç çatışmaların kıvılcımını çakıyor, söndürmek bahanesiyle gelip daha da alevlendiriyorlar"

Haber 23-04-19 22:44

Gambiya'dan 66 milyon dolarlık elektrik projesi

Gambiya Maliye ve Ekonomik İşler Bakanı Mambury Njie - "66 milyon dolara mal olan ECOWAS Bölge Elektrik Erişim Projesi Anlaşması, Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde imzalandı" - "Bu proje ile kırsal kesimde yaşayan insanların hayat standartlarını yükseltmek ve köyden kente göçün önüne geçmek amaçlanmıştır"

Haber 08-03-19 02:00

Uluslararası gözlemcilerden Senegal'deki cumhurbaşkanı seçimine övgü

ECOWAS gözlem heyeti başkanı Dr. Yayi Boni: - "Senegallilerin olgunluğu sayesinde seçim, barış ve sakinlik içinde geçti"

Haber 26-02-19 01:02

ECOWAS çocuk evliliğini ortadan kaldırmak istiyor

ECOWAS çocuk evliliğini ortadan kaldırmak istiyor

Haber 22-01-19 11:47

51 yıldır tek ailenin yönettiği Togo'da halk sandığa gidiyor

Togo'da, 16 Aralık'ta anayasa değişiklik referandumu, 20 Aralık'ta ise milletvekili seçimi düzenlenecek - Eski Devlet Başkanı Gnassingbe Eyadema'nın 1967-2005 yılları arası, oğlu Faure Gnassingbe'nin 2005'ten bugüne iktidarda olduğu ülkede muhalefet, yönetimin değişmesini istiyor - Muhalefet koalisyonu Ağustos 2017'den bu yana Gnassingbe'nin istifası ve devlet başkanının görev süresinin sınırlandırılması talebiyle geniş çaplı protestolar düzenliyor - Siyasi krizin çözümü için ECOWAS devreye girse de taraflar uzlaşıya varamadı - Devlet Başkanı Gnassingbe, görev süresi sınırlandırılmasına dair değişikliği 2018'den itibaren geçerli olması şartıyla kabul etti - Muhalefet ise devlet başkanına 2020 ve 2025 seçimlerinde aday olarak 2030'a kadar iktidarda kalma şansını verecek bu şartı reddetti - Parlamentoda anayasa değişikliğini kendi istediği doğrultuda gerçekleştiremeyen Devlet Başkanı, tasarıyı referandumda onaylatmak istiyor - Hükümetin oylamaya hile karıştıracağını savunan muhalefet, referandumu boykot edeceğini açıkladı

Haber 14-12-18 12:41

ECOWAS ülkeleri güvenlik ve insan hakları konularını görüştü

ECOWAS ülkeleri güvenlik ve insan hakları konularını görüştü

Haber 02-11-18 19:09

Nijerya'da üretim yapan Türk firması Afrika ülkelerine ihracat yapıyor

Hayat Holding Genel Sekreteri Osman Aksoy: - "Önümüzdeki dönemde ihracat yaptığımız ülkeleri artırmayı planlıyoruz. Artan kapasitemiz ölçüsünde özellikle ECOWAS ülkelerine ihracatı en önemli hedeflerimiz arasında görüyoruz" - "Hayat Kimya, Nijerya'ya 2015 yılında kuruldu ve ve 2017 yılında üretime başladı. 100 milyon dolar civarında yatırım yaptığımız Nijerya'da yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyoruz" - "Tesislerimizde hijyen, temizlik kağıtları ve ev bakım kategorilerinde üretim yapıyoruz"

Finans 13-08-18 13:07

Dakar Belediye Başkanı'nın serbestlik talebine ret

Dakar Temyiz Mahkemesi, ECOWAS Adalet Divanının Dakar Belediye Başkanı Khalifa Sall'in temyiz kararı çıkana kadar serbest kalması talebini geri çevirdi

Haber 18-07-18 19:27

Togo'daki siyasi krizde ECOWAS devrede

Gine ve Ganalı liderler, ECOWAS'ın görevlendirmesiyle Togo'daki siyasi krizde arabulucu olacak

Haber 26-06-18 18:08

Nijerya'daki çoban ve çiftçiler arasındaki çatışmalar

ECOWAS, devam eden çatışmalara çözüm bulmak için konferans düzenledi

Haber 26-04-18 23:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim önerdiğimiz serbest ticaret anlaşması asimetrik bir anlaşmadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye tarafından Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğuna (ECOWAS) imzalanması teklif edilen serbest ticaret anlaşmasına ilişkin, "Bizim önerdiğimiz serbest ticaret anlaşması asimetrik bir anlaşmadır" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Senegal’de düzenlenen Türkiye-Senegal İş Forumu’na katıldı.

Haber 01-03-18 22:34

TEB olarak ECOWAS Bölgesi'nde en çok varlık gösteren bankayız

TEB Banka İlişkileri ve Küresel Ticaret Direktörü Erdem: - "TEB ve stratejik ortağımız BNP Paribas olarak bölgede (Batı Afrika) önemli bir deneyime sahibiz. BNP Paribas Grubu’nun Sahra altı bölgede çok sayıda bankası var. Dolayısıyla fiziki olarak hem Türkiye hem de bu bölgedeki ülkelerde en çok varlık gösteren bankayız"

Haber 23-02-18 16:03
TEB

Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu

DEİK Başkanı Olpak: - "Türk müteahhitlik sektörünün tarihinde ilk kez bir Afrika ülkesi ilk sıraya yerleşti. 2017 yılında Tanzanya'da 3,1 milyar dolarlık iş alındı. Tanzanya, Türkiye'nin geleneksel pazarları olan Rusya, Türkmenistan, Libya, Suudi Arabistan'ı geride bıraktı" - Summa Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Bora: - "Türk müteahhitlik firmaları olarak, geçmişte geleneksel pazarlar olan Rusya, Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika'yı bilirken, son 6-7 yıldır Sahraaltı Afrika üzerinde yoğunlaştık, bilmediğimiz yeni pazarlara girdik ve buralarda yaptığımız işlerle sanıyorum Afrikalıları, Sahraaltı Afrika'sını kendimize yakınlaştırdık"

Haber 23-02-18 12:21

Bakan Zeybekci: ecowas’la Kurumsal Bir İlişkiye Girmeye Çalışıyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) arasında imzalanan iş...

Yurthaber 22-02-18 22:38

Bakan Zeybekci: ECOWAS’la kurumsal bir ilişkiye girmeye çalışıyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek “Türkiye’nin Afrika açılımında en önemli mihenk taşlarından birisi olan Afrika nüfusunun toplamının yüzde 30’un yaşadığı ve Afrika milli gelirinin yüzde 25’in temsil edildiği ECOWAS’la kurumsal bir ilişkiye girmeye çalışıyoruz” dedi.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen “Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu’nun gala yemeği gerçekleşti.

Haber 22-02-18 21:50

Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu

Ekonomi Bakanı Zeybekci: - "Türkiye'nin Afrika açılımında mihenk taşlarından biri olan, Afrika nüfusunun toplamının yüzde 30'unun yaşadığı, Afrika milli gelirinin yüzde 25'inin temsil edildiği ECOWAS ile kurumsal bir ilişkiye girmeye çalışıyoruz" - "Türkiye ve Afrika arasında tarihi bir gündü bugün. Bugün almış olduğumuz kararlar, koyduğumuz hedefler, ilan etmiş olduğumuz yol haritası tarihi bir öneme sahip. Bunun sonunda herkesin kazandığı, 15 ülkenin temsil edildiği ECOWAS'ın da menfaatlerinin maksimize edildiği, Türkiye'nin de menfaatlerinin maksimize edildiği ve ortak noktada buluşulduğu bir gündü bugün" - TİM Başkanı Büyükekşi: - "Türkiye’nin ECOWAS ülkeleri ile ihracatı geçen yıl 1,5 milyar dolara çıkarak, şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. İthalatımız ise 750 milyon dolar düzeyinde. Ancak bizler bu rakamları kesinlikle yeterli görmüyoruz"

Haber 22-02-18 20:59

Zeybekci: Dünyadaki ekonomik gelişmeleri etkileyecek ve yön verecek olan bölge Afrika olacaktır

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen “Türkiye-Ecowas Ekonomi be İş Forumu"nun basın toplantısına katıldı.

Haber 22-02-18 19:39

Türkiye-ecowas Ticaret Ve Yatırım İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye-Ecowas Ekonomi ve İş Forumunun ilk günü değerlendirme toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Ecowas...

Yurthaber 22-02-18 19:19

Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu

Ekonomi Bakanı Zeybekci: - "Ticaret ve Yatırım İşbirliği anlaşmasıyla Türkiye ve ECOWAS arasında ticari ve ekonomik ilişkileri en üst düzeyde ve her yönüyle ele alınacak bir komisyonun da kurulması sağlanacak ve daha sistematik ve kurumsal bir yapıya kavuşmuş olacağız" -"Bu toplantı vesilesiyle bölge (ECOWAS) ile işbirliğimizin derinleştirilmesi yönünde siyasi irade ortaya koyduk"

Haber 22-02-18 18:29

Türkiye-Ecowas Ticaret ve Yatırım İşbirliği anlaşması imzalandı

Türkiye-Ecowas Ekonomi ve İş Forumunun ilk günü değerlendirme toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Ecowas üyesi ülkeler ile Ecowas Ticaret ve Yatırım İşbirliği anlaşmasını imzalayacaklarını belirterek, “Hedef olarak kısa vadede 5 milyar dolar, orta vadede de 10 milyar dolarlık hedefi çok hızlı bir şekilde, kolay bir şekilde ulaşabileceğimizi karşılıklı olarak bugün teyit etmiş olduk” dedi.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Ecowas Ekonomi ve İş Forumunun ilk gününün sonunda değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Haber 22-02-18 18:26

Zeybekci: Dünyadaki ekonomik gelişmeleri etkileyecek ve yön verecek olan bölge Afrika olacaktır

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen “Türkiye-Ecowas Ekonomi be İş Forumu"nun basın toplantısına katıldı.

Haber 22-02-18 18:21

Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu

Forumun ortak bildirisinde, Türkiye ve ECOWAS üyesi ülkeler arasında ticaret ve yatırım alanında iş birliğini geliştirmek ve teşvik etmek için yasal çerçevenin tamamlanması sağlanarak ticaretin dengeli şekilde artırılması vurgusu yapıldı

Haber 22-02-18 18:13

Ekonomi Bakanı Zeybekci: “iki Dev Ekonomi İki Vazgeçilmez Ortaktır”

‘Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu’nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “ECOWAS ülkelerinin birbirlerine tamamlayıcı olamamaktan...

Yurthaber 22-02-18 14:58

Ekonomi Bakanı Zeybekci: “İki dev ekonomi iki vazgeçilmez ortaktır”

‘Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu’nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “ECOWAS ülkelerinin birbirlerine tamamlayıcı olamamaktan dolayı görünmeyen bir engel var.

Haber 22-02-18 14:05

ECOWAS'tan Gine Bissaulu yetkililere yaptırım kararı

ECOWAS, Gine Bissau'daki krizin sonlandırılmasını engelledikleri gerekçesiyle aralarında 14 milletvekilinin bulunduğu 19 kişi için yaptırım kararı aldı

Haber 07-02-18 21:12

DEİK, Batı Afrika ülkelerini ağırlayacak

DEİK, 22-23 Şubat'ta İstanbul'da Batı Afrika Ülkeleri Ekonomi Topluluğu (ECOWAS) ile bir ekonomi ve iş forumu düzenleyecek

Haber 07-02-18 16:20

Gambiya'da iktidarı bırakmayan Jammeh'e verilen süre uzatıldı

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Gambiya'da başkanlık seçimini kaybetmesine rağmen iktidarı bırakmayan Yahya Jammeh'e görevi devretmesi için verdiği süreyi uzattı. ECOWAS ülkeleri Jammeh'i, aksi takdirde askeri müdahalede bulunacakları

Haber 20-01-17 19:15

Gambiya Devlet Başkanı’na öğlene kadar süre

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Gambiya’ya yönelik askeri operasyonu başlatmadan önce Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh'e iktidardan çekilmesi için öğlene kadar süre tanıdı.

Haber 20-01-17 11:03

Deik İle ecowas Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

DEİK ile  Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.DEİK ve ECOWAS arasındaki...

Yurthaber 24-05-16 15:52

EGSİAD Üyeleri Nijerya'da Yeni Pazarlar Arıyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından gerçekleştirilen Nijerya Ecowas Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katılan...

Yurthaber 01-04-13 11:58

Fransa'nın Mali'ye askeri müdahalesi

Batı Afrika Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Mali'ye konuşlandırılacak Afrika askeri gücü için BM'den acil destek istedi.

Haber 19-01-13 21:13

Eskişehirli Iş Kadınları Yatırım Için Nijerya’ya Açıldı

Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD) Kadın Komisyonu üyeleri, Nijerya’nın Lagos şehrinde düzenlenen ECOWAS-Türk...

Yurthaber 04-10-12 13:39

Mali darbecileri iktidarı bırakacak

Mali'de Yüzbaşı Sanogo liderliğinde darbe yapan askerler, iktidarı sivil bir yönetime devretmeyi kabul etti. Anlaşma bölgesel birlik Ecowas ile yapıldı.

Haber 07-04-12 17:08

Mali'de darbecilere 72 saat mühlet

Batı Afrika devletleri birliği Ecowas Mali'de Devlet Başkanı Toure'yi deviren askerlere iktidarı devretmek için 72 saat süre verdi. Ülkede dış müdahale karşıtı gösteriler yapılıyor.

Haber 30-03-12 02:21

Batı Afrika, 'Libya'dan sızan silahlardan' kaygılı

Batı Afrika'nın 15 üyesini bir araya getiren ECOWAS örgütünün zirve toplantısında Libya krizini takiben bölgede dolaşıma giren binlerce silah ve alınacak önlemler tartışılıyor.

Haber 16-02-12 10:32