Hudut Kapilari Turizm Sezonuna Hazir Haberleri

Kızkalesi'nde turizm sezonuna bayram tatili dopingi

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop: - "Bayramla birlikte çok ciddi oranda rezervasyonlarımız var. İşletmeler yüzde 85'in üzerinde rezervasyonları almış durumda"

Yurthaber 2022-07-07 11:10:33

Sakin şehir Halfeti turizm sezonuna hızlı başladı

Halfeti Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Numan Kılınç: - "Gelen misafirlerimizden daha önceden rezerve yapmalarını istiyoruz. Gerçekten aşırı yoğunluk var" - Şanlıurfa Turizm Komitesi Başkanı Mehmet Kamil Türkmen: - "Destinasyonlara trekking ve dalış turizmini de ekleyerek birden fazla rota belirlenebilecek kapasite ilçemizde var"

Yurthaber 2022-04-24 11:56:05

Binlercesi Antalya kıyılarına vurmuştu! Böyle yem oldular

Antalya Körfezine kıyaya vuran binlerce denizaanası, bu sefer deniz çıyanının avı olurken görüntülendi. Suyun dibindeki denizanalarının üzerinde ağırlık oluşturarak kalkmalarını önleyen çıyanların, avlanma anları görüntülere yansıdı. Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bundan sonra gittikçe azalacak. Endişe ve korkuya gerek yok. Turizm sezonuna doğru oldukça nadir gözükecekler" dedi.

Haber 2022-04-17 14:17:31

Trakya'nın lavanta tarlaları turizm sezonuna hazırlanıyor

Trakya'nın lavanta tarlaları turizm sezonuna hazırlanıyor

Yurthaber 2022-04-16 11:50:07

Gökçeada ile Bozcaada turizm sezonuna köprü ve otoyol avantajıyla girecek

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin: - "1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yapıldı. Bu gelişmeler bu sezon itibarıyla turizmdeki beklentilerimizi artırdı" - Bozcaada'da bir otelin sahibi Burak Aktan: - "İnsanlar tatile giderken yolda daha az zaman harcamak istiyor. Bu anlamda Bozcaada daha çok ilgi çekecektir"

Yurthaber 10-04-22 11:06

Vitrinleri yenilenen Çorum Müzesi, turizm sezonuna hazır

Müze müdürü Metin Çakar: - "Çorum Müze Müdürlüğü envanterinde 17 bin kadar eserimiz var. Bunlardan bin civarında olanı müzemizde teşhire sunuyoruz"

Yurthaber 06-03-22 12:36

Mutlu şehir Sinop'ta hedef yeniden 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent Sinop, uzun sahilleri, temiz denizi, tarihi dokusuyla son yıllarda bölgesinin cazibe merkezi haline geldi - İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren: - "Yaz sezonuna yönelik konaklama tesislerimize yoğun rezervasyon var. Şimdiden doluluk oranına ulaşan tesislerimizin olması bizi memnun ediyor" - "Pandemi öncesinde 1 milyon turist hedefini Sinop olarak yakalamıştık ama maalesef pandemi sürecinde yüzde 50'ye varan düşüş olmuştu. Bu sezon tekrar bu rakamları yakalayacağımızı düşünüyorum"

Yurthaber 08-07-21 11:03

Sörfün adresi Alaçatı, taş evleriyle turizm sezonuna hazır! Yerli ve yabancı tatilcileri bekleniyor

Rüzgar sörfünde Türkiye’nin önemli noktalarından biri olarak kabul edilen Alaçatı, mimarisi ve otantik taş evleriyle öne çıkıyor. Turizm açısından beklentilerin yükseldiği ilçede tatil sezonunun iyi geçmesi bekleniyor.

Trend 22-06-21 15:04

Mersin'deki plajlar turizm sezonuna hazırlandı

Mersin'deki plajlar turizm sezonuna hazırlandı

Yurthaber 21-06-21 13:20

Kapadokya düğün sezonuna hızlı başladı! Evlenen çiftlerin doğal çekim platosu oldu

Türkiye’nin en ünlü turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, son dönemde evlenen çiftlerin çekim için tercih ettiği mekan haline geldi. Kapadokya’nın doğal güzellikleri arasında çekim yapan çiftler mutluluklarını turizm noktasında pekiştirdi.

Trend 26-05-21 17:42

Bozcaada turizm sezonuna sıfır vakayla giriyor

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turistik ilçesi Bozcaada'da, geçen yıl turizm sezonunda koronavirüs vakası görülmedi. Ancak bu yıl nisan ayının sıkıntılı geçtiği Bozcaada'da, 82 koronavirüs vakası görüldü. Mayıs ayıyla vaka sayısı sıfırlanan ilçede rezervasyonları almaya başlayan işletmeciler, 1 Haziran'da sezonu açmak için son hazırlıklarını yapıyor. Turizmciler, vaka sayısı sıfırlandığı için herkesin Bozcaada'da gönül rahatlığıyla tatil yapabileceğini söyledi.

Trend 25-05-21 17:48

Frigya, yeni konseptiyle turizm sezonuna gün sayıyor

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe: - "Frig Medeniyet Bahçesi kısmının bütün restorasyon ve peyzaj çalışmaları bitti. Önümüzdeki günlerde işletmesini de Afyonkarahisar Belediyesine devredeceğiz. Yine burada sıcak hava balonu uçuşları için ilgili firma, hazırlıklarını tamamladı. İnşallah, 18 Mayıs'tan sonra sıcak hava balonları gökyüzünde olacak"

Yurthaber 17-05-21 11:02

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Milli Parkı yeni turizm sezonuna hazır

2020 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne giren açık hava müzesinin çevresine yeni 2 seyir terası yapıldı, engelli rampaları kuruldu ve çevre temizliği tamamlandı - Osmaniye Müze Müdürü Mehmet Çavuş: - "Bu yıl, bu tanıtım sayesinde müzemize gelecek yabancı ziyaretçi sayısında bir artış bekliyoruz"

Yurthaber 05-05-21 11:07

Covid: Reuters'a göre Türkiye turizm sezonuna kötü girdi, sektör bu yıl da tehlikede

Reuters haber ajansı, Türkiye'de Covid-19 salgınının turizm üzerindeki etkilerini araştırdığı haberinde, Mart ve Nisan aylarında vakalarda görülen yükselişler yüzünden özellikle Rusya'nın erken sezon rezervasyonlarını iptal ettiğini, sektörün durumunun bu yıl da tehlikede göründüğünü yazdı.

Haber 03-05-21 16:51

Vali Yazıcı: Turizm sezonuna girerken hem Antalya’mızı hem de ülkemizi zora sokmamaya dikkat edelim

Pandemi süreci değerlendirme toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Yurthaber 16-03-21 10:55

Adıyaman'daki Nemrut Dağı ve tarihi alanlar turizm sezonuna hazırlanıyor

Adıyaman'daki Nemrut Dağı ve tarihi alanlar turizm sezonuna hazırlanıyor

Yurthaber 13-03-21 16:38

Marmaris Ticaret Odası online eğitim verecek

Korona virüs pandemisi sebebiyle yaklaşık 1 yıldır ara verilen yüz yüze eğitimlerin yerini online eğitimlerin almasıyla birlikte Marmaris Ticaret Odası (MTIO), 2021 yılı eğitim takvimini oluşturarak nitelikli turizm çalışanları yetiştirmek ve meslek yeterlilikleri adına Şubat ayında başlayacak eğitimlerle yaklaşan turizm sezonuna hazırlık yapılması için kolları sıvadı.Geçtiğimiz yıl ilk vakanın görülmesiyle birlikte pek çok sektörü sekteye uğratan pandemi, yüz yüze eğitime de uzun bir ara verilmesine sebep oldu.

Yurthaber 02-02-21 13:53

Kuşadası kış sezonuna hazırlanıyor

Kuşadası Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesi Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde kentin farklı noktalarında yürüttüğü yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.Kuşadası’nda hizmetin ulaşmadığı tek bir sokak kalmayacağını belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce Türkmen, Değirmendere, Yavansu, Davutlar, Güzelçamlı ve Soğucak Mahalleleri’nde gerçekleştirilen çalışmalarda sona gelindi” dedi.Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası’nda, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi arasındaki uyumlu çalışma ve iş birliği ilçeye her alanda hizmet olarak dönmeye devam ediyor.

Yurthaber 28-09-20 10:13

Erdekli Pansiyon işletmecileri turizmden umutlu

Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük turizm merkezi Kapıdağ Yarımadasında faaliyet gösteren otel-motel ve pansiyon işletmecileri her şeye rağmen 2020 yılı turizm sezonuna mekanlarını hazırladılar.Kapıdağ Yarımadasının Amiral Gemisi Erdek, her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlamaya hazırlanırken, Erdek’e bağlı Narlı Mahallesi’ndeki turistik tesis işletmecileri de umut dolu açıklamalar yaptı.

Yurthaber 13-07-20 15:36

Vali Akın, okul inşaat alanlarında incelemede bulundu

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, şehirde yapımları devam eden Cumhuriyet Ortaokulu ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli inşaatlarında incelemelerde bulundu.Yeni eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilmesi beklenen 36 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ve yetkililerden bilgiler aldı.Eğitimde marka kent olan Kırşehir’de çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretinde olduklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Öğrencilerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamada okulların fiziki yapıları son derece önemlidir.

Yurthaber 24-06-20 12:19

Vali Akın, okul inşaat alanlarında incelemede bulundu

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, şehirde yapımları devam eden Cumhuriyet Ortaokulu ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli inşaatlarında incelemelerde bulundu.Yeni eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilmesi beklenen 36 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ve yetkililerden bilgiler aldı.Eğitimde marka kent olan Kırşehir’de çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretinde olduklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Öğrencilerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamada okulların fiziki yapıları son derece önemlidir.

Yurthaber 24-06-20 12:19

Sinop yaz sezonuna hazır

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de en mutlu insanların yaşadığı kent olan ve yıllık ortalama 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop’ta turizmciler yerli ve yabancı turistlerin yolunu gözlüyor.Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu yaptığı açıklamada, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde turizm alanında durgunluk yaşandığını söyledi.

Yurthaber 23-06-20 13:21

Güllük, yaz sezonuna hazır

1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle turizm bölgelerinde hareketlilik başladı.

Yurthaber 13-06-20 14:26

Ocaklar muhtarından yetkililere çağrı

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağılı, ülkemizin en önemli turistik yörelerinden olan Ocaklar Mahallesi, içinde bulunduğumuz turizm sezonunda eksiklerinin giderilmesini bekliyor.Yaz sezonuna girdiğimiz bu günlerde Ocaklar mahalle muhtarı Gökhan Yorak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, oteller bölgesinde başlattığı alt yapı çalışmalarını tamamlamadığını belirterek, “Sahil yolumuz 2 kilometre.

Yurthaber 10-06-20 16:32

Kemer’de Dünya Çevre Günü kapsamında sahiller temizlendi

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kındılçeşme sahilinde temizlik yaptı.Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir yandan Kemer’in cadde ve sokaklarını temizlerken, bir yandan da Kemer sahillerinin turizm sezonuna daha temiz girmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yurthaber 05-06-20 12:12

Kuşadası’nda turizm sezonu için alınacak tedbirler belirlendi

Kuşadası’nda kaymakamlık, belediye başkanlığı ve meslek kuruluşları normalleşme sürecinde uygulanacak tedbirleri ve turizm sezonuna hazırlığı ele alan bir toplantı gerçekleştirdi.Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Karagöz, Kuşadası Sahil Güvenlik Kuşadası Karakol Komutanı Yüzbaşı Cihan Seymen, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten ve Davutlar Esnaf Odası Başkanı Kamil Güler katıldı.

Yurthaber 03-06-20 13:51

Marmara Adalar'da koronavirüs vakası kalmadı

Balıkesir'in Marmara Denizi'ndeki Avşa, Ekinlik ve Marmara adalarından oluşan Marmara Adalar ilçesinde koronavirüs vakası kalmadı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, turizm sezonuna hazır olduklarını belirterek, "Adamıza gelenler, sürecin getirdiği stres ve yorgunluğu burada atabilir" dedi.

Haber 03-06-20 13:05

Burhaniye turizm sezonuna hazırlanıyor

Burhaniye ilçesinde, Belediye temizlik İşleri Müdürlüğü sezon öncesi sahillerde otları biçmeye başladı.

Yurthaber 31-05-20 18:58

Van turizm sezonuna hazır

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye ve dünyada ölümlere neden olan korona virüs salgınının en çok turizm sektörünü etkilediğini ifade ederek, yapılan yerinde çalışmalarla kentin turizm sezonuna hazır olduğunu söyledi.Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörün turizm olduğunu belirten Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, pandemi süresince turizm aktivitelerinin durma aşamasına geldiğini söyledi.

Yurthaber 31-05-20 11:10

Antalya’da kapalı olan oteller 2020 sezonuna hazır

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’da milyonlarca turisti ağırlayan oteller, koronavirüsle mücadele kapsamında kontrollü olarak normalleşme sürecine girmeye hazırlanıyor. 2020 sezonu planlamalarını yapmaya başlayan otellerin havuz başı ile sahillerdeki şezlonglar ve restoranlardaki masalar gibi ortak kullanım alanları da sosyal mesafe kurullarına göre dizayn ediliyor.

Finans 28-05-20 09:55

Türk aşçıları turizm sezonuna hazır

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Yılmaz Seçim: - "Şu anki evde kalma döneminde gerek uygulama gerekse teorik olarak kendisini yetiştiren aşçılarımız sezonun açılmasıyla Türk mutfağını yeniden dünyaya tanıtacak. Bu yüzden tüm aşçılarımız dört gözle sezonun açılmasını bekliyor. Hepsi tamamen turizm sezonuna hazır" - "Turizm sezonunun açılmasıyla açık büfe artık eskisi kadar çok fazla tercih edilmeyecek. Bunun da bizim mutfağımıza ciddi anlamda faydası olacak ve kendi mutfağınızı tanıtma noktasında büyük bir fırsat yakalayacağız"

Yurthaber 19-05-20 11:13

Kuşadası’nda taksi durakları yenileniyor

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadelesini sürdüren Kuşadası Belediyesi, ilçeyi turizm sezonuna hazırlamak için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yurthaber 16-05-20 12:59

Erdek yaz sezonuna hazırlanıyor

Balıkesir’in turizm ilçesi Erdek’te kumsal ve sahilleri Belediye ekipleri ve otel-motel işletmecileri tarafından yaz sezonuna hazırlanıyor.Erdek Ali Haydar Sarı Sahil Parkı kamplar bölgesindeki, kumsal alanlarda başlatılan temizlik çalışmaları Belediyeye ait iş makineleri ve personeli tarafından birlikte sürdürülüyor.

Yurthaber 14-05-20 18:42

Tarih kokan şehir, Kovid-19 sonrasında turizm için hazır

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar ve Hevsel Bahçelerinin de yer aldığı çok sayıda tarihi ve kültürel varlığa sahip Diyarbakır, Kovid-19 salgınının ardından turizm sezonuna hazırlanıyor - TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Akyıl: - "İtalya, İspanya ve Fransa bu yıl turist almayacaklarını açıkladılar. Özellikle tarih meraklılarının bu bölgeyi seçeceklerine inanıyoruz" - Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu: - "Koronavirüs konusunda Türkiye, alınan önlemler sayesinde daha çok güven verecek bir ülke konumunda. Bu potansiyeli değerlendirmemiz gerekiyor. Diyarbakır bu konuda hazır zaten"

Yurthaber 12-05-20 11:13

Erdek Öğretmenevi yeni yerinde

Erdek Öğretmenevi, 2020 yaz turizm sezonuna yeni kiraladığı turistik tesiste Haziran ayı itibari ile konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.Erdek Öğretmenevi hizmet Binasının deprem riski nedeniyle geçtiğimiz Şubat ayında yıkılmasıyla, eksikliği hissedilen Öğretmenevi Binası olarak kullanılmak üzere başlatılan yer arayışı mutlu sonla bitti.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, geçici olarak Öğretmenevi Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere Çuğra Bölgesi’nde yıllardır otel olarak hizmet veren turistik tesisi kiralandı.

Yurthaber 06-05-20 17:02

Antalya’da 5 yıldızlı iki halk plajında ücretsiz hizmet verilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yaz sezonuna kadar tamamlamayı planladığı Antalya’daki iki ücretsiz halk plajı için çalışmalarına hız verdi.Bakanlığın planlamalarını tamamladığı Belek Halk Plajı ile Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı bölgedeki farklı görüş ve engellere rağmen yeni sezonda ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayacak.

Yurthaber 05-05-20 14:31

Kültür ve Turizm Bakanlığı 'beş yıldızlı ücretsiz halk plajları' serisine devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yaz sezonuna kadar tamamlamayı planladığı Belek ve Kadriye halk plajlarında çalışmalarına hız verdi.

Finans 05-05-20 10:41

Çeşme Kovid-19 sonrası turizm sezonuna hazırlanıyor

"Tatil" deyince hayalleri süsleyen adreslerin başında gelen Çeşme'de turizmciler, Kovid-19 sonrası "sertifikasyon sistemi"nde pilot bölge olabilmek için hazırlık başlattı - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran: - "Çeşme'de gerekli standartları sağladıktan sonra da sezonumuzu açmış olacağız. Biz sertifikasyonun detayları belli olunca sezonu açmaya hazırız" - ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir: - "Bizim 50 kilometre uzunluğunda kıyı şeridimiz var. 50'in üzerinde plajımız var. Mesafe kuralıyla Çeşme'de denize girilebilir. Her şekilde Çeşme'de pilot uygulamayı yapacağımızdan eminiz ve iddialıyız"

Yurthaber 01-05-20 11:09

Bakan Ersoy: Öngörümüz turizm sezonu mayıs sonuna ertelenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sezonuna ilişkin, "Bizim öngörümüz mayıs sonuna ertelenecek, şu anki gidişat onu gösteriyor." dedi.

Finans 02-04-20 14:19

Başkan Böcek: Antalya Büyükşehir Belediyesi 2020 turizm sezonuna hazır”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Yurthaber 26-02-20 17:04

Belek’te bu yaz iki ücretsiz halk plajı hizmete girecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yaz sezonuna kadar tamamlamayı planladığı iki ücretsiz halk plajı için çalışmaları başlattı.Bakanlık tarafından yürütülen proje kapsamında; Belek Halk Plajı ile Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı, zengin olanaklar sunan sosyal alanlar olarak hizmet vermeye başlayacak.

Yurthaber 20-02-20 17:47

Belek'te yeni ücretsiz halk plajları açılıyor

Belek'te ücretsiz iki yeni halk plajı açılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yaz sezonuna kadar tamamlamayı planladığı iki ücretsiz halk plajı için çalışmaları başlattı. Bakanlık tarafından yürütülen projeye göre, bu yaz Belek Halk Plajı ile Kadriye Halk Plajı ve Mesire Alanı, zengin olanaklar sunan sosyal alanlar olarak hizmet vermeye başlayacak. Tesislerde; plaj alanından restoranlara, otoparktan yöresel ürün pazarına kadar pek çok hizmet sunulacak.

Haber 20-02-20 17:27

Uçhisar 2020 turizm sezonuna hazırlıklarını sürdürüyor

Uçhisar Belediyesi tarafından beldenin turizm potansiyelini artırılması için çalışmalarını sürdürüyor.Uçhisar Belediyesi öncülüğünde Derebağ-Cevizli projesinde çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Yurthaber 07-02-20 15:16

Bodrum turizm sezonuna hazırlanıyor

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan turizm sezonu öncesi sorumluluk alanlarında bakım, onarım ve imalat çalışmalarına devam ediyor.Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, turizm bölgelerindeki çalışmalarına hız verdi.

Yurthaber 24-01-20 10:42

Batı Akdeniz kış sezonuna hazır

Yaz ve kitle turizmiyle öne çıkan başta Antalya olmak üzere Batı Akdeniz bölgesinde kış turizmi özellikle de kayak merkezleri yoğun ilgi görmeye başladı.Batı Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya Saklıkent, Burdur Salda ve Isparta Davraz kayak merkezlerinde kış turizm sezonu başladı.

Haber 17-01-20 13:06

Alanya’da sezon değerlendirme toplantısı

Alanya’da Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in katılımıyla “2019 Turizm Sezon Değerlendirmesi ve 2020 Sezonuna Yönelik Öngörüler” konulu sektörel toplantı yapıldı.

Yurthaber 09-01-20 10:09

Uçhisar’ da 2020 turizm sezonuna hazırlıklar devam ediyor

Uçhisar Derebağ-Cevizli Mevkiinde 2020 turizm sezonuna hareketli bir giriş yapmak üzere yapımı devam eden proje inşaatı gün geçtikçe şekilleniyor.Uçhisar’ın turizm potansiyelini arttıracak olan Derebağ-Cevizli Projesinde, bölgenin zengin görsel ve doğal dokusuyla bütünleşen bir turizm merkezi haline gelmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Yurthaber 07-01-20 12:07

Vali Okay Memiş, “Bugün itibariyle efsane Palandöken Kayak Merkezi’mizde sezon açılışımızı gerçekleştirdik

New York Times gazetesi tarafından dünyanın en iyi 18’inci Kayak Merkezi olarak gösterilen ve alanında bir marka olan Palandöken Kayak Merkezi, görkemli bir törenle yeni sezonuna merhaba dedi.Ülkenin gözde turizm merkezi Palandöken, yeni turizm sezonunu açtı.

Yurthaber 07-12-19 11:17

Turizmcilerin yüzü yağan karla güldü

Gözde kış turizm merkezlerinden, Erzurum'daki Palandöken ve Kars'taki Cıbıltepe'nin beyaza bürünmesi, kayak sezonuna hazırlanan turizmcileri sevindirdi - Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti konuk eden iki merkezde, sezon öncesi hazırlıklar tamamlandı - Palandöken'deki Polat Oteli'nin genel müdürü Bora Kanber: - "Kayak severler kış ayları yaklaşınca karın ne zaman yağacağını sürekli takip eder. Erzurum'da kar yağışı başladı ve suni karlama sistemleri de bulunan Palandöken, artık misafirlerini dört gözle beklemeye başladı" - Sarıkamış'taki Ekinata Grant Toprak Hotel'in genel müdürü Özgür Babayiğit: - "İki gün boyunca karın yağması, otelimizdeki doluluk oranını yüzde 80'e çıkarttı. Tabi bu oran, sezon içerisinde daha da artacak. Hem bizim hem de buradaki otellerin doluluk oranının artmasını sevinçle karşıladık"

Yurthaber 29-11-19 11:05