Soyad Haberleri

İkinci el araba ve konut satışında sistem değişti! Bugünden itibaren uygulanacak: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi devreye giriyor

Konut ve ikinci el araba satışında yeni ilan düzenlemesi bugün devreye girdi. Bugünden itibaren TC kimlik, ad soyad ve telefon numarası Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne yüklenecek. Sisteme e-devlet şifresi ile girilebilecek. Aldatıcı ilana 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Finans 2023-11-01 08:25:30

VGM BURS SONUÇLARI 2023 SORGULAMA EKRANI: VGM burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

VGM burs sonuçları için son dakika açıklaması Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. 15 Ekim tarihinde sona eren başvuru süreci sonrası birçok öğrenci arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Yapılan açıklamaya göre sonuçlar, T.C. kimlik numarası, isim, soyad, doğum tarihi ve baba adı ile sorgulanabilecek. Peki, 2023 - 2024 VGM burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte VGM burs sonuçları sorgulama ekranı...

Finans 2023-10-19 13:53:24

E-Devlet ile Ad Soyad Değişikliği Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz günlerde Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların ad-soyad değişikliği yapabileceği açıklandı. İlgili açıklamanın ardından pek çok vatandaş konuya ilişkin aramaların artmasını sağladı. Ad soyad değişikliğini E-Devlet tarafından yapabilecek olan vatandaşlar, konu ile ilgili çeşitli soruların cevabını arıyor…

Haber 2022-09-14 11:10:56

e-Devlet isim soy isim değişikliği nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden ad soyad değiştirme başvurusu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile beraber isim ve soy isim değişikliği hakkındaki detaylar merak konusu oldu. İsim değişikliği yapmak isteyen vatandaşların e- Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Peki E-devlet isim soy isim değişikliği, ad soyad değiştirme nasıl yapılır? E-Devlet isim değişikliği başvuru ekranı

Haber 2022-08-24 10:29:01

E-devletten ad ve soyad değişikliği ile ilgili iddialar sosyal medyada gündem yaratmıştı! Dikkat çeken açıklama: 'Kapsam dışındalar'

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, adını ve soyadını değiştirmek isteyenler için başvurular 24 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular ayrıca e-devlet üzerinden de yapılabilecek. Bu gelişmenin ardından sosyal medyada uygulamaya dair FETÖ ve sığınmacı seçmenler ile ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Genel Müdürlük geniş yankı uyandıran iddialarla ilgili açıklama yaparak düzenlemeyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Haber 23-08-22 16:52

E-devlet isim soy isim değişikliği, ad soyad değiştirme nasıl yapılır? e-Devlet isim değişikliği başvuru ekranı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile vatandaşların e-Devlet üzerinden isim, soy isim değişikliği için başvuru yapabileceklerinin belirtilmesinin ardından konuya ilişkin araştırmalar hız kazandı. Peki E-devlet isim soy isim değişikliği, ad soyad değiştirme nasıl yapılır? E-Devlet isim değişikliği başvuru ekranı

Haber 23-08-22 10:40

Elazığ vişne mermeri üreticisine ABD'den mezar taşı siparişi

Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker: - "ABD'den Kovid-19'dan ölen vatandaşları için mezar taşı siparişi aldık. 5 bin sipariş aldık ama devamı gelecek" - "1 metre uzunluğunda, 70 santimetre genişliğinde ve 10 santimetre kalınlığındaki mezar taşlarını vişne mermeri olarak göndereceğiz. Orada üzerlerine ad ve soyad, doğum ve ölüm tarihi gibi bilgiler yazılıp kullanılacak"

Yurthaber 12-10-21 11:44

Ad ve soyadı değişikliği başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet ad soyad değişikliği başvurusu...

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e-hizmetlerine bir yenisini eklendiği duyuruldu. Ad ve soyadı değişikliği başvurusu artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Peki ad ve soyadı değişikliği başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet ad soyad değişikliği başvurusu...

Haber 11-10-21 02:02

Ad ve soyad değiştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet ad ve soyad değiştirme başvurusu yapma

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e-hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ad ve soyad değişikliğine ilişkin başvuruların, e-Devlet üzerinden alınacağı belirtildi. Ad ve soyadlar bir kereye mahsus olmak üzere mahkeme kararı olmaksızın değiştirilebilir.

Haber 10-10-21 13:32

Ad ve soyad değişikliği başvurusu e-Devlet'ten yapılacak

e-Devlet sistemi hizmetlerine ad veya soyadı düzeltilmesine ilişkin başvurular da eklendi. Yeni hizmet, binlerce kişi tarafından kullanıldı. Düzenlemeyi, Soyadı Kanunu’nun 3’üncü maddesine aykırı yazılan, yazım ve imla hatası veya düzeltme işaretleri kapsıyor. İşte detaylar...

Haber 10-10-21 12:20

MNG Kargo'ya siber saldırı! Müşteri bilgileri sızdırıldı

MNG Kargo, kuruma yönelik siber saldırı sonucunda bazı kargo alıcılarının ad, soyad, adres ve telefon bilgilerinin sızdırıldığını açıkladı.

Haber 27-08-21 12:56

Karasu’da en çok o isim ve soy isimlerde değişiklik oldu

İçişleri Bakanlığı’nın ad soyad değişikliğini içeren uygulaması, Sakarya’nın Karasu ilçesinde vatandaşlar tarafından ilgi görülmeye devam ederken 2020 yılında toplam 21 değişiklik kabul edildi.2017 yılında başlatılan İçişleri Bakanlığı’nın yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan ve toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen ad ve soyadların mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilmesine imkan tanıyan düzenleme; ülke genelinde olduğu gibi Karasu’da da yoğun ilgi gördü.

Yurthaber 04-02-21 15:18

Ad ve soyad değişikliği uygulaması 3 yıl daha uzatıldı

19 Kasım 2017 tarihinde yapılan mahkeme kararı olmadan ad ve soyad değişikliği yapılabilmesi düzenlemesine vatandaşlardan yoğun talep geldiğinin altı çizilen açıklamada, söz konusu düzenlemenin ardından sürenin 3 yıl daha uzatıldığı, Cumhurbaşkanına da süreyi bir katına kadar uzatma yetkisi tanındığı belirtildi.

Finans 24-12-19 16:47

TBMM'de kabul edilen 4 kanun Resmi Gazete'de yayımlandı

TBMM'de kabul edilen 4 kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren maddelerle birlikte; Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin terfi ve özlük haklarıyla ilgili bazı değişikliklere gidilirken, ad ve soyad değişikliğinde mahkeme kararı aranmama şartı uzatıldı ve kumar oynayanlara verilecek idari para cezası bin Türk lirasına yükseltildi.

Haber 24-12-19 05:52

Ad ve soyad hatalı yazımlarında son bir hafta

Ad ve soyadında yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkân sağlayan uygulama büyük ilgi gördü.

Haber 26-10-19 14:38

(Özel haber) İlker Soyad: “Atıma çok güveniyorum”

Bu yıl Gazi Koşusu’nda Ghost Pasha adlı atı sürecek olan jokey İlker Soyad, yarışta atına çok güvendiğini ve şansın da yanlarında olması takdirde başarılı olacaklarını belirtti.Türk yarışçılığında ‘derbi’ olarak adlandırılan ve bu yıl 93.

Haber 28-06-19 13:14

Erzurum'da Türk ve İranlı yetkililer ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Soyad Sultanzade: - "İki ülkenin kapasitesini birbirine tanıtması gerekiyor ve özel sektör yöneticilerinin görüşmeleri bu konuda çok önemli olacaktır" - Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral: - "İran'a yönelik olumsuz bir gelişme hem bölgemizi hem de bizleri etkilemektedir. Bizim İran ile uzun senelere dayanan ticari ve ekonomik ilişkilerimiz var"

Finans 01-03-19 18:28

Sistemler günlerce kilitlenmişti! Bakanlık duyurdu: Rekor...

İçişleri Bakanlığından, geçen yıl vatandaşların isteği üzerine mahkeme kararı aranmaksızın 164 bin 173 ad soyad değişikliğinin yapıldığı bildirildi.

Trend 06-01-19 18:51

164 bin 173 kişi ad soyad değişikliği yaptı

İçişleri Bakanlığının verilerine göre, geçen yıl, vatandaşların isteği üzerine mahkeme kararı aranmaksızın 164 bin 173 ad soyad değişikliği gerçekleştirildi - Nüfus müdürlüklerince uygulamanın başladığı 2 Nisan 2018 tarihinden bu yıl başına kadar 1 milyon 519 bin 282 pasaport ve 2 milyon 958 bin 748 sürücü belgesi hazırlandı

Haber 06-01-19 15:36

Vatandaşlar ad-soyad değiştirme uygulamasına akın etti!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün, geçen yıl Aralık ayında başlattığı mahkeme kararı aranmaksızın bir kereye mahsus ad ve soyad değişikliği yapılabilmesine olanak sağlayan uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Uygulama başladığı günden bugüne Türkiye genelinde 30 bin 344 kişi ismini, 75 bin 248 kişi de soyadını düzeltti. Ad ve soyadı değişikliğinde en fazla talep İstanbul’dan gelirken, uygulamaya kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber 22-09-18 16:34

30 bin 344 kişi ismini, 75 bin 248 kişi soyadını değiştirdi

İÇİŞLERİ Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün, geçen yıl Aralık ayında başlattığı mahkeme kararı aranmaksızın bir kereye mahsus ad ve soyad değişikliği yapılabilmesine olanak sağlayan uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber 22-09-18 15:57

Ad ve soyad düzeltilmesi kararlarının uygulanması seçim sonrasına ertelendi

İÇİŞLERİ Bakanlığı ad ve soyad düzeltilmesine ilişkin il ve ilçe idare kurulu kararlarının uygulanmasının seçim sonrasına kadar ertelendiğini açıkladı.

Haber 12-05-18 13:05

Ad ve soyad düzeltme işlemleri seçim sonrasına ertelendi

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandașlık İșleri Genel Müdürlüğü, seçmenlerin oy kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşmamaları amacıyla, ad ve soyad düzeltilmesine ilişkin il ve ilçe idare kurulu kararlarının uygulanmasını, seçim sonrasına kadar erteledi

Haber 12-05-18 10:57

Ad Ve Soyad Düzeltme İşlemleri Seçim Sonrasına Ertelendi

Ad ve soyad düzeltilmesine ilişkin il ve ilçe idare kurulu kararlarının uygulanması, seçim sonrasına kadar...

Yurthaber 12-05-18 10:40

Son dakika! Ad ve soyad değişikliği seçim sonrasına ertelendi

Ad ve soyad düzeltilmesine ilişkin il ve ilçe idare kurulu kararlarının uygulanması, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri sonrasına ertelendi.

Haber 12-05-18 10:19

Soyadını değiştirmek isteyenlere müjde! Yargıtay'dan flaş ad ve soyad kararı

Soyadını değiştirmek isteyenlere müjdeli haber geldi. Yargıtay, soyadı değişikliğinde kişinin tercih ve arzusunun ön planda tutulması gerektiğine hükmetti. Alınan karar, ad ve soyadı değiştirme davalarıyla ilgili emsal niteliği taşıyor.

Haber 07-05-18 14:08

Yargıtaydan ad ve soyad kararı

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, "Gür" olan soyadını "Cebe" olarak değiştirmek isteyen kişinin açtığı davayı, "soyadını değiştirmek için haklı neden" saymayarak reddeden yerel mahkeme kararını bozdu - Karardan: - "Ad ve soyadı, niteliği gereği onu taşıyan kişi tarafından benimsendiğinde anlam taşır. Adını benimsemeyen, kişiliğiyle özdeşleşmeyen kimsenin, adını değiştirmek istemesi en doğal hakkıdır. Böyle bir durumda, ad değiştirme istemlerini içeren davalarda, davacının tercih ve arzusunun ön planda tutulması ve öncelikle dikkate alınması gerekir"

Haber 07-05-18 11:23

Soyadı görenleri şaşırttı

Soyadı Kanunu çıktıktan sonr bir çok kelime soyad olarak kullanılmaya başlandı.

Haber 04-04-18 13:28

İlçe İdare Kurulu İsim Değişikliği Başvurularını Değerlendirdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu, vatandaşlardan gelen isim ve soyad düzeltme taleplerini değerlendirmek üzere...

Yurthaber 13-01-18 12:46

Özgecan’ın Katiline Akrabalarından Soyad Tepkisi

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice öldüren katil zanlısı Suphi Altındöken’in amcası, soyadlarını...

Yurthaber 17-02-15 13:15

Alerjik şokta hayat kurtaran künye

Prof. Dr. İlknur Bostancı, ilaç alerjisi olanlara, üzerinde ad soyad, telefon ve alerji duyulan şeyin yazılı olduğu künye, bileklik ya da kimlik kartı şeklindeki kartlardan taşımalarını önerdi.

Haber 24-12-14 13:37

TÜİK Başkanı: Ankette 'ad Ve Soyad' Almıyoruz, Nasıl Fişleme Yapalım

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, herhangi bir ankette, aldırdıkları verileri, ne iş yeri...

Yurthaber 29-11-13 19:24

Avusturya'da büyük skandal!

Anonymous isimli hacker grubu Avusturya polis teşkilatından görev yapan 25 bin polisin 'ad, soyad, doğum tarihi ve adres' bilgilerini Twitter hesapları üzerinden yayınladı.

Haber 26-09-11 16:47

Skandal! Kimlik bilgileri satılıyor

TC Kimlik no, ad, soyad ve diğer kimlik bilgileri internet üzerinden satışa çıkartıldı. Bu programla tüm bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

Haber 11-12-09 16:11