Sultaniye Haberleri

Maliyeti daha düşük olduğu için yeni gözde haline geldi! Yurt dışından talep patlaması var: Gelirlerimize katkı sağlıyor

'Üzümün başkenti' Alaşehir'in yükselen yıldızı artık zeytin üretimi... Üzüm üretiminde maliyetlerin artmasının yanı sıra 'Mildiyö' hastalığı da çiftçileri dünyaca ünlü Sultaniye üzümüne alternatif aramaya itti. Son dönemde üzüm bağları sökülüp yerlerine maliyeti daha düşük olan zeytin fidanı dikiliyor. Üstelik son yıllarda ABD ve AB'den de zeytine talebin arttığı belirtildi.

Finans 2024-04-15 10:58:47

Alaşehir turizmde dünya listesine girdi! Çekirdeksiz Sultaniye üzümünün başkenti olarak biliniyor... Esnaflar gelir elde edecek

Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümünün başkenti olan Manisa’nın Alaşehir ilçesi turizm alanında da emin adımlarla ilerliyor. Hristiyanların hac yolundaki 7 kutsal kilisesinden birinin bulunduğu Alaşehir’de, ilçe belediyesinin destekleriyle Toptepe Mevkiinde bulunan Philadelphia Antik Kenti Tiyatro Kazısı ilçenin turizm alanında da hamle yapmasını sağladı.

Kadin 2024-03-01 12:04:14

'Yasak aşk' cinayeti! Evden çıktığı gibi peşine düştü... O anlar kamerada

İstanbul'da dehşete düşüren bir cinayet meydana geldi. Sultaniye Mahallesinde bir şahıs, eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü şahsı evinden çıktığında takip etti. Bir süre sonraysa silahını çıkarıp başından vurdu. Şahıs olay yerinde yaşamını yitirdi. Zanlının öldürdüğü şahsı takip ettiği anlar ise kameralar tarafından kaydedildi.

Haber 2023-03-22 11:50:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Üzüm fiyatlarında hareketlilik

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa’da üzüm fiyatını 27 TL olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuru üzüm fiyatlarını açıklamasının ardından yaş üzüm fiyatlarında da hareketlilik yaşandı. Geçtiğimiz yıl yaş olarak 5-6 TL’den satılan Sultaniye üzümü şu an kalitesine göre 8 ila 11 arasında satılıyor.

Finans 2022-08-29 17:36:56

Denizin ortasında inşa edilen tek Osmanlı yapısı yeniden doğuyor

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde bahsettiği, yabancı ressamların resmettiği, tarihi kaynaklara göre İstanbul Boğazı'nda deniz üstünde inşa edilen tek yapı olan Sultaniye Köşkü, mimarlarca modellendi - Mimar Bayram Çevik: - "İstanbul Boğazı'nda Bizans yapısından sonra, deniz ortasına yapılan tek yapıdır"

Yurthaber 07-08-22 11:03

Sultaniye üzümü ne demek? Sultaniye üzümü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Sultaniye üzümü birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Sultaniye üzümü ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:09

Dünyaca ünlü ama rekolte kaybı yaşanıyor! Çareyi 'Japon Tuzağı'nda buldular... Dekarda 70 TL devlet desteği verilecek

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin yetiştirildiği Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bağlarda rekolte kaybına yol açan ’Salkım güvesi’ zararlısına karşı ’Japon Tuzağı’ adı verilen yöntemle önlem alınmaya başlandı. Sistemin detaylarını anlatan üzüm üreticisi Ahmet Tosun, "Bu yıl üzüm bağlarında kullanılan teknolojik tel için dekarda 70 TL devlet desteği verilecek.’’ dedi.

Haber 01-05-22 19:08

İzmit’te 5 köy internete kavuştu

İzmit Belediyesi, internet olmaması sebebiyle uzaktan eğitim alamayan çocuklar için başlattığı internet hamlesiyle İzmit’te bulunan 15 köye internet kavuşturdu.İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in köylerinde internet olmaması sebebiyle uzaktan eğitim alamayan çocuklar için ücretsiz internet hizmeti sağlayacaklarını duyurmasının ardından İzmit’te bulunan 15 köyde çocuklar internetlerine kavuştu.Bu doğrultuda Gökçeören, Şahinleri, Nebihoca, Kozluca, Orhaniye, Mecidiye, Arpalık İhsaniye, Çavuşoğlu, Yenice, Süverler, Bağlıca Roçkan, Akmeşe, Sultaniye ve Balören köylerine bağlanan internet son olarak Sarışeyh Köyü’ne de bağlanarak toplam 15 köye ücretsiz internet hizmeti götürüldü.

Yurthaber 24-01-21 10:35

Üreticilere budama önerisi

Sarıgöl’de üzüm bağlarında budama çalışmaları aralıksız devam ederken, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen yetiştirilecek üzüme göre budama yapılmasının yararlı olacağını ifade etti..Sarıgöl ve çevresinde sultaniye üzüm bağlarının budama çalışmaları yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediliyor.130 bin dekarlık üzüm bağlarındaki budama çalışmalarının mart ayının sonlarına kadar devam edeceğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bağ budama çalışmaları için dayıbaşı ücreti dahil günlük yevmiye ücretinin 140 TL olduğunu belirterek, "Bağların budama çalışmaları kurulan ekipler tarafından mart sonuna kadar devam etmektedir." dedi."Budamalar bilinçli yapılmalı"Budamaların bilinçli yapılmasının önemine değinen Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm bağlarının budama çalışmalarının ehline yaptırılmasının önemine değinerek şunları söyledi: "Üzüm üreticilerimiz budama çalışmalarını başlamadan önce üzümlerini yaş ve kuru olarak değerlendirecek şekilde budama yaptırsınlar.

Yurthaber 17-01-21 09:20

Üzüm bağlarından renkli görüntüler

Sarıgöl Ovasının dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık sultaniye üzüm bağları yılın dört mevsimi bir başka güzelliğe tanıklık ediyor.

Yurthaber 24-12-20 15:35

Çarşıbaşı Caddesi’nde yol çalışmaları sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İzmit Karadenizliler Mahallesi Çarşıbaşı Caddesi’nden başlayarak birçok köye ulaşımı sağlayan yolda, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Karadenizliler Mahallesi Çarşıbaşı Caddesi’nden başlayarak Durhasan, Kozluca, Balören, Sultaniye, Solaklar, Eseler ve Bayraktar gibi bölgedeki köylere güvenli, kolay ve konforlu ulaşımı sağlayacak 4.5 km’lik 3 şeritli yol için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yurthaber 17-12-20 13:42

İzmit köylerine konforlu ulaşım için çalışmalar başladı

İzmit Çarşıbaşı Caddesi’nden civardaki köylere ulaşımı kolaylaştıracak 4.5 kilometrelik yol için asfalt serimi çalışmaları başladı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İzmit Karadenizliler Mahallesi Çarşıbaşı Caddesi’nden başlayarak Durhasan, Kozluca, Balören, Sultaniye, Solaklar, Eseler ve Bayraktar gibi bölgedeki köylere güvenli, kolay ve konforlu ulaşımı sağlayacak 4.5 kilometrelik 3 şeritli yol için çalışmalar devam ediyor.

Yurthaber 25-11-20 12:46

Alaşehir’de seracılık gelişiyor

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümün başkenti olan Alaşehir’de sultaniye üzüme değişik alternatifler üretiliyor.

Yurthaber 14-11-20 11:06

Yaş üzüm üreticileri kurutmalık üzüme yöneldi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde büyük bir bölümü yaş olarak tüketilen ve dünyanın birçok bölgesine ihraç edilen çekirdeksiz sultaniye üzümlerinde üreticiler bu yıl yağmur ve sıcaklardan zarar gören bağlardaki üzümleri kurutma yolunu tercih etti.

Yurthaber 26-08-20 12:44

Çiftçiler üzümlerini böyle koruma altına aldı

Denizli’nin Buldan ilçesinde, çiftçiler üzümlerini olumsuz hava koşullarına karşı korumak ve daha fazla dayanıklı olması için örtü altına aldı.Buldan ilçesinde Çekirdeksiz Sultaniye üzüm üreten çiftçiler, bağlarını örtü altına aldı.

Yurthaber 19-08-20 12:39

İl Müdürü Öztürk’ten üzüm üreticilerine uyarı

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, sağlıklı, kaliteli ve temiz kuru üzüm için hasat döneminde yapılması gereken hususlar hakkında üreticilere bilgilendirmelerde bulundu.Manisa bağcılarının itina ile ürettikleri ve dünyaca ünlü kalitesiyle Sultaniye üzümde hasat zamanının başladığını ifade eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Son yıllarda değerli çiftçilerimizin üstün gayretleriyle ilaç kalıntısız tertemiz üzümler üretmekteyiz.

Yurthaber 19-08-20 11:33

Elektrik akımına kapılan öğretmen hayatını kaybetti

Yalova Sultaniye köyünde yaşayan eski matematik öğretmeni,köydeki ahırında tamirat yaparken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, ahırda bir tamirat yapan 1972 doğumlu Celal Bahadır kaçak elektriği fark etmeyince 220 voltluk akıma kapıldı.Bir müddet sonra olay yerine gelen eşi tarafından baygın bulunan 2 çocuk babası Celal Bahadır çağrılan bir ambulans ile Hastaneye kaldırıldı.Doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata döndürülemeyen talihsiz adam hayata gözlerini yumdu.

Yurthaber 10-08-20 08:02

Üzüm üreticisine önemli uyarılar

Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran, dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz üzüm hasadıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran, "İlimizin simgesi üzüm hasat edilmeye başlamıştır.

Yurthaber 09-08-20 10:42

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da:

"İklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Meke Gölü ve başka su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Karapınar'da verimli arazilerimizde obruklar meydana geliyor. Tüm bu problemlerle mücadele etmek adına bütüncül bir çevre ve doğa planlaması yaptık. Sultaniye Sazlığı'nı ve Meke, Acı, May, Çıralı, Sekiz Yaylası civarını kapsayan göller bölgesinin, kesin korunacak hassas alan olması için tescil çalışmamız devam ediyor"

Yurthaber 30-07-20 21:39

Sarıgöl’de üreticiler gece gündüz üzüm bağında

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü sofralık Sultaniye üzüm üreticileri kaliteli ihracatlık yaş üzüm yetiştirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını devam ettiriyor.Üzüm bağlarında hummalı bir çalışma içerisine giren üzüm üreticileri üzüm salkımlarının ve tanelerin güzel olmasından memnun.

Yurthaber 30-06-20 12:07

Karacabey’de park halindeki otomobil alev alev yandı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde park halindeki bir otomobil alev alev yandı.Edinilen bilgiye göre, Sultaniye Mahallesi’nde yaşayan ve alışveriş için Karacabey’e gelen Rıdvan K., 16 BRC 62 plakalı aracını Tabaklar Mahallesi Sadık Yılmaz Caddesi üzerine park ederek markete girdi.

Yurthaber 18-05-20 09:20

Sarıgöl bağlarında hummalı çalışma

Sarıgöl Ovasının dünyaca ünlü sofralık çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında üreticiler sezonda en iyi ve kaliteli ürünü almak için çalışıyor.Sarıgöl ve çevresinde 113 bin dekarlık alanda yetiştirilen Sultaniye üzümlerini daha kaliteli yetiştirmek için yoğun çalışmaya giren üzüm üreticileri üzüm bağlarında ızgara çekme, sulama, gübreleme, ölü kol alımı çalışmalarının yanı sıra hastalıklardan koruma amaçlı tarım ilaçlarını da atmaya başladı.Üzümüm başkenti olarak bilinen Sarıgöl Ovasında yetiştirilen Sultaniye üzümlerinin yüzde 80’i yaş olarak dünyanın dört bir köşesine ihraç ediliyor.İyi tarım uygulamalarıSarıgöl Ovasının dünyaca ünlü sofralık çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin bakımlarının çok önemli olduğunu belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "İlçemizde yetişmekte olan sultaniye üzümler son yıllarda üzüm üreticilerimiz iyi tarım uygulamasına geçerek denetimli ürün almaya başladılar.

Yurthaber 14-05-20 14:32

Bağlarda hastalık taraması yapılıyor

Dünyaca ünlü Sultaniye üzümünün ambarı konumunda olan Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üzüm bağlarında zirai hastalık kontrolü ve hastalıklara karşı önlem çalışmaları yapılıyor.Alaşehir İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’yi de olumsuz yönde etkileyen korona virüs salgınına rağmen sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 19-04-20 09:24

Çatısız evde yaşayan görme engelli yardım bekliyor

Balıkesir’de ikamet eden engelli Üzeyir Kanar, yanan evi için yardım bekliyor.Balıkesir’in Susurluk ilçesinin Sultaniye Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki Üzeyir Kanar, 20 Ağustos 2019 tarihinde yanan evi için yardım çağrısında bulundu.Henüz sebebi öğrenilemeyen yangında, evin girişi, odası ve çatısında büyük zarar meydana geldi.

Yurthaber 31-01-20 13:00

Sarıgöl’de bağların budanmasına başlandı

Son üzüm hasadının geçtiğimiz günlerde yapıldığı Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarının budanmasına başlandı.Geçen yıl hasadına başlanan ve bu yılın ilk günlerinde son hasadın yapıldığı 117 bin dekarlık Sultaniye üzüm bağlarında kurulan ekipler tarafından başlanan budama işleminin mart ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi."Bilinçli budama önemli"Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, kaliteli ve verimli üzüm alınabilmesi için budama işlerini itina ile yapılmasının önemini dikkat çekti.

Yurthaber 13-01-20 12:29

Sarıgöl üzümünün yüzde 80’i ihraç edildi

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, 2019 yılında ilçede üretilen 256 bin 270 ton yaş çekirdeksiz sultaniye üzümünün yüzde 80’inin ihraç edildiğini açıkladı.Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, 117 bin dekarlık üzüm alanından 2019 yılında 256 bin 270 ton yaş üzüm elde edildiğini belirterek, "Sarıgöl ilçemizden 2019 yılında üzüm bağlarının dekarından 3 ton yaş üzüm elde edildi.

Yurthaber 09-01-20 13:11

Kaymakam Yakınoğlu Sultaniye köyünü ziyaret etti

Gümüşova Kaymakamı Fatih Yakınoğlu, köyleri geziyor vatandaşları dinliyor.Gümüşova Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu Sultaniye köyünü ziyaret etti.

Yurthaber 04-01-20 11:40

Alaşehir'de tarımsal ürün ihracatında sevindiren artış

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinden 2019 yılında 276 bin ton tarımsal ürün ihracatı gerçekleştirilirken, bunun 169 bin tonunun Sultaniye üzümü olduğu bildirildi.

Haber 02-01-20 10:43

Sultaniye üzümünde yılın son hasadı yapıldı

 MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde çekirdeksiz Sultaniye üzümünde yılın son hasadı yapıldı.

Haber 27-12-19 16:14

Sultaniye üzümünde yılın son hasadı yapıldı

 MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde çekirdeksiz Sultaniye üzümünde yılın son hasadı yapıldı.

Haber 27-12-19 16:14

Yılbaşı üzümleri dalından sofralara ulaştırılacak

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çekirdeksiz Sultaniye üzümünde yılın son hasadı yapıldı.Sarıgöl ilçesinde 2019 yılının son çekirdeksiz Sultaniye üzümünde hasat yapıldı.

Finans 27-12-19 09:18

Manisa’dan 32 ülkeye Sultaniye üzüm ihracatı

Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye Üzümünün en önemli üretim merkezlerinin başında gelen Alaşehir ilçesinde hasat devam ediyor.

Finans 29-11-19 13:28

Sultaniye üzümünde bu yılın son hasat dönemi başladı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki bağlarda, bu yıl temmuz ayında başlayan Sultaniye cinsi üzüm hasadında, dalda kalan son mahsul de toplanmaya başladı.

Finans 28-11-19 15:48

Sultaniye üzümünde bu yılın son hasat dönemi başladı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki bağlarda, bu yıl temmuz ayında başlayan Sultaniye cinsi üzüm hasadında, dalda kalan son mahsul de toplanmaya başladı.

Finans 28-11-19 14:10

Üzüm üreticisi dünyaya açılmak için hava kargo istiyor

Dünyanın 40 ülkesine ihracatı yapılan çekirdeksiz Sultaniye üzüm üreticileri, ihracattan daha fazla pay alabilmek için devletten hava kargo istedi.

Finans 14-11-19 12:04

500 yıllık efsaneye göre, 650 rakımda kayık yaptılar

Giresun’da denizden 650 rakımlı köyde bir efsaneden yola çıkılarak yapılan kayık ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.Giresun’un Sultaniye köyünde deniz seviyesinden 650 metre yükseklikte sergilenen kayık ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Haber 26-10-19 11:29

Esenyurt’ta korkutan çatı yangını

Esenyurt’ta 4 katlı binanın çatısında çıkan yangın mahalleliyi sokağa dökerken yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.Yangın, Esenyurt Sultaniye Mahallesi 632’nci sokakta bulunan 4 katlı binanın çatısında çıktı.

Haber 18-10-19 12:37

Sarıgöl'de Sultaniye üzümden pekmez yapımına başlandı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan vatandaşlar, kente özgü dünyaca ünlü Sultaniye üzümlerinden pekmez yapımına başladı.

Haber 02-10-19 14:51

Sarıgöl’de evlerde pekmez yapımına başlandı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ev kadınları tarafından hem kışlık tüketmek hem de pazarda satarak aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla pekmez yapılır başlandı.Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümün başkenti Sarıgöl’de ev kadınları tarafından pekmez yapımına başlandı.

Yurthaber 02-10-19 12:40

TMO kuru üzüm alımlarına başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Manisa’da Sultaniye çekirdeksiz üzüm rekoltesi ve fiyat açıklaması sırasında, ’Üzüm fiyatları 10 TL’nin altına düşerse müdahale eder, TMO kanalıyla üzüm alımı yaparız’ sözü üzerine TMO çekirdeksiz Sultaniye Üzüm alımlarına başladı.

Haber 10-09-19 12:02

Sarıgöl'de üzümden dev salkım

 MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen üzüm festivali kapsamında sultaniye üzümlerinden yapılan 4 metre uzunluğundaki dev salkım, görenlerin ilgisini çekti.

Haber 06-09-19 13:23

800 kilo üzümden dev üzüm salkımı

Sarıgöl Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Geleneksel Sultaniye Üzüm Festivali başladı.

Yurthaber 06-09-19 12:55

Manisa Ovası üzüm sergisine döndü

 MANİSA'daki bağlardan kesilen dünyaca ünlü Sultaniye üzümlerinin kurutulma işlemlerinin başlamasıyla ovada renkli görüntüler oluştu.

Haber 05-09-19 12:28

Manisa Ovası üzüm sergisine döndü

 MANİSA'daki bağlardan kesilen dünyaca ünlü Sultaniye üzümlerinin kurutulma işlemlerinin başlamasıyla ovada renkli görüntüler oluştu.

Haber 05-09-19 09:56

Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç: “Hak yerini buldu”

TARİŞ’in 2019 yılı kuru üzüm avans fiyatını açıklamasının ardından konuşan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Üreticimizin beklediği fiyat idi, hak yerini buldu.” dedi.Başkan Yalvaç, “Salihli Ovamızda 50’ye yakın mahallemizde Sultaniye Kuru Üzüm yetiştiren, 400’e yakın bağcılık yapan çiftçimizle çalışmalarımız, uğraşımız, emeğimiz sonuç vermiştir.

Yurthaber 04-09-19 12:30

(Özel) Bir yıllık emeğe tüfekli koruma

Manisa’da bin bir zahmet ve emeğin ardından kuruması için serilen dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz kuru üzümlerini hırsızlık ve yabani hayvanlara karşı korumak isteyen çiftçiler, tüfekleriyle geceleri nöbet tutmaya başladı.Türkiye’nin dünyaca ünlü Sultaniye üzümünün yüzde 90’ından fazlasını karşılayan Manisa Ovası, yılın en hareketli günlerini yaşıyor.

Haber 27-08-19 10:33

Ziraat Odasından tarım işçilerinin yaşam şartlarını iyileştirme çağrısı

Yaz döneminde on binlerce tarım işçisini ağırlayan Manisa’da çoğu çadırlarda kalan işçilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çağrıda bulunan Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa’ya gelen on binlerce tarım işçisinin daha iyi şartlarda barınabilmesi için belediyelerin toplu barınma yerleri yapması gerektiğini ve bu konuda da her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.Çekirdeksiz Sultaniye üzüm ve salçalık domates başta olmak üzere onlarca çeşit tarım ürününün elde edildiği Manisa’nın verimli topraklarında özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden mevsimlik olarak çalışmaya gelen işçilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ belediyelere çağrıda bulundu.

Haber 18-08-19 16:17

Salihlili çiftçiler damlama sulama sistemi istiyor

DÜNYACA ünlü Salihli kirazı ve Sultaniye çekirdeksiz kuru üzüm başta olmak üzere pamuk ve domates üretiminde önemli bir yere sahip olan Salihli Ovası'nda çiftçiler, eski yöntem sulama sisteminin yerine modern sulama sistemi istiyor.

Haber 12-08-19 17:53

Salihlili çiftçiler, damlama sulama sistemi istiyor

DÜNYACA ünlü Salihli kirazı ve Sultaniye çekirdeksiz kuru üzüm başta olmak üzere pamuk ve domates üretiminde önemli bir yere sahip olan Salihli Ovası'nda çiftçiler, eski yöntem sulama sisteminin yerine modern sulama sistemi istiyor.

Haber 12-08-19 16:27