5 Mayis Ay Tutulmasi Saat Kacta Haberleri

Türkiye'nin gururları olan otizmli Bingül kardeşler rekor kırıp 10 madalya kazanmışlardı... Bakan Tunç makamında ağırladı!

2004 doğumlu olan otizmli Bingül kardeşler Polonya'da düzenlenen Virtüs zihinsel engelliler Dünya ve Avrupa Kayak Şampiyonası’nda 10 madalya birden kazanmıştı. Dört ay boyunca her gün 5 saat aralıksız şampiyonaya hazırlandıklarını ifade eden ve Türkiye'nin gurur kaynağı olan Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından ağırlandı.

Haber 2024-04-24 14:15:05

Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti yaşadı

Zonguldak’ta yaşayan Melih Bektaş, 5 ay önce polislik mesleğini bırakarak dünya turuna çıktı.

Yurthaber 2024-03-29 15:04:53

5 MAYIS AY TUTULMASI SAATİ: Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Türkiye’den görülecek mi? İşte burçlara etkisi...

Ay tutulması ile ilgili araştırmalar 5 Mayıs 2023 Cuma günü gerçekleşecek olan bu gök olayı nedeniyle hız kazandı. Yılın merakla beklenen olayı için geri sayım devam ederken konuya dair detaylar da merak konusu oldu. Birçok kişi internette "2023 Ay tutulması Türkiye'den gözükecek mi, nasıl izlenir? Yarı gölge ay tutulması ne zaman, saat kaçta?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Haber 2023-05-05 14:14:04

Enkaz altındaki görüntüleri ortaya çıktı! Telefonuyla kaydetti, babasıyla duvara vurarak haberleşti: Genç yaşta ölmek istemiyorum

Hatay'daki enkazdan çıkarıldıktan sonra "Depremde her şey gitti, kitaplarıma yazık oldu. YKS'ye 5 ay kaldı. Ona çok üzüldüm" sözleriyle hafızalara kazınan an 19 yaşındaki Gürkan Öztürk'ün enkaz altındaki görüntüleri ortaya çıktı. 63 saat kurtarılmayı bekleyen Öztürk, cep telefonuyla kaydettiği videoda "Genç yaşta ölmek istemiyorum" dediği görülüyor. Öztürk'ün enkaz altında babasıyla kurduğu iletişim de dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Haber 2023-02-12 06:42:51

AY TUTULMASI CANLI İZLE: Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 8 Kasım Ay tutulması nereden izlenir?

Ay tutulması için araştırmalar hız kazandı. En son gerçekleşen Güneş tutulmasının ardından sıra Ay tutulmasına geldi. Vatandaşlar heyecanla tutulmanın detaylarını öğrenmek istiyorlar. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Ay tutulmasının tarihi belli oldu. Peki, Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 8 Kasım Ay tutulması nereden izlenir?

Haber 08-11-22 09:34

KANLI AY TUTULMASI SAAT KAÇTA, ne zaman? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması nedir, Türkiye'den izlenecek mi? Artık saatler kaldı!

Kanlı Ay tutulmasının ne zaman, saat kaçta gerçekleşeceği 8 Kasım 2022 Salı günü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2022'nin son Ay tutulması gündemde yer alıyor. Tutulma Türkiye’den gözlenemeyecek. eki, Kanlı Ay tutulması nedir, nasıl olur? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? İşte konuya dair merak edilen soruların yanıtı...

Finans 08-11-22 09:09

AY TUTULMASI SAAT KAÇTA, ne zaman? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek mi? Son saatlere girildi etkisi aylarca sürecek!

Ay tutulması için geri sayım devam ediyor. Her sene belirli tarihlerde meydana gelen bu doğa olayına saatler kaldı. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi tarafından yayımlanan gök olayları takvimi ile tutulma tarihleri belli oldu. 2022'nin son tutulması bugün (8 Kasım 2022 Salı) meydana gelecek. Peki, Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 8 Kasım Ay tutulması Türkiye’den görülecek mi?

Trend 08-11-22 06:45

TÜRKİYE LÜKSEMBURG MAÇI CANLI İZLE! Türkiye Lüksemburg milli maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Türkiye UEFA Uluslar Ligi C Grubu'ndaki 5. maçında Lüksemburg ile karşı karşıya gelecek. Ay-Yıldızlılar, ilk 4 karşılaşmayı 12 puan ile lider olarak tamamladı. Sporseverlerin heyecanla beklediği maçta Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler düdük çalacak. A Milli Takımımız maçtan galip ayrılırsa B Ligi’ne yükselmeyi garantilemiş olacak. Birçok kişi arama motorlarında 'Türkiye Lüksemburg maçı canlı izle' konu başlığını sorguluyor. Peki, Türkiye Lüksemburg maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Spor 22-09-22 15:36

Altın ve dolar için kritik gün! Piyasalar bu habere kilitlendi: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Dolar ve altın fiyatları için kritik karar bugün saat 14.00’te açıklanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını duyuracak. Halihazırda Eylül-Aralık arasında faizlerde 500 baz puan indirim yaparak 5 aydır faizleri yüzde 14’te sabit tutan TCMB’nin faizleri bu ay da değiştirmesi beklenmiyor.

Finans 23-06-22 09:01

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? İşte tahminler...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü saat 14.00'te duyuracak. Halihazırda Eylül-Aralık arasında faizlerde 500 baz puan indirim yaparak 5 aydır faizleri yüzde 14’te sabit tutan TCMB’nin faizleri bu ay da değiştirmesi beklenmiyor.

Finans 15-06-22 15:39

Kadın kuaföre dehşeti yaşattılar! Ne çalışanı kaldı, ne de müşterisi: 15 kadının uykusu kabus oldu

İstanbul'da 10 yıldır kadın kuaförlüğü yapan Rabia Ece (35), 5 ay önce Eyüpsultan Esentepe Mahallesi'nde yeni bir dükkana taşındı. Ece'nin dükkanı 14 Şubat günü saat 18.00 sıralarında yüzü maskeli, kapüşonlu bir kişi tarafından 15 kadının olduğu sırada saldırıya uğradı. Şans eseri olayda yaralanan ya da hayatını kaybeden olmazken genç kadın çalışanlarının işi bıraktığını, müşterilerinin ise artık gelmediğini söyledi.

Haber 23-02-22 17:32

28 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar Katliamı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından 33 sivilin katledildiği saldırıdan yaralı kurtulan Başbağlar köyünün muhtarı Ali Akarpınar: - "Bayanları toplayıp ziynet eşyalarına varıncaya kadar almışlar. Takriben yarım saat süreyle örgüt propagandalarını yapmışlardı. Daha sonra üzerimize kurşun yağdırdılar. Bu alanda 27 köylüm, yüzlerce mermiyle can verdi. 33 kişiden birini, köyün ortasında vurdular, 5 kişi de evlerinde diri diri yakılarak can verdi" - "İki ay tedavi gördüğüm hastaneden çıktıktan sonra 5 Eylül 1993'te köye geldim ve hala yangın sönmemişti. Köy dozerlerle dümdüz edilmişti. Evimizin içinde kalan eşyamızı da hiç bir şey de alamadık"

Yurthaber 04-07-21 11:13

Ankara’da eski sevgili tarafından silahla vurulan kadın hayatını kaybetti

Ankara’nın Mamak İlçesinde dün gece yaşanan olayda eski sevgilisi tarafından evi basılarak kurşunlanan kadın hayatını kaybetti.Gece saat 02.30 sıralarında gerçekleşen olayda, kendisinden 5 ay önce ayrılan sevgilisinin evine camları kırarak zorla giren Gökhan A.

Haber 04-01-21 12:32

Yenilikçi iş fikirlerinin final yarışmasını canlı izleyebilirsiniz

Ataşehir Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) tarafından düzenlenen 2020 yılı Proje Pazarı İş Fikri Yarışması’nda başarılı projeler finalde karşılaşıyor.Ekim ayında başlayan yarışmaya katılan yenilikçi iş fikri sahibi ekipler; online gerçekleştirilen Girişimcilik Kampı eğitimleri ve mentor destekleriyle iş fikirlerini geliştirdiler.Teknoloji tabanlı, gerçekleştirilebilir, yenilikçi ve ticari değere sahip iş fikirlerinin yarıştığı Proje Pazarı isimli yarışmada; birbirinden değerli 7 iş fikri final sahnesine çıkıyor.Finans, muhasebe, pazarlama, iş geliştirme, iş planı, kuruluş aşamaları dahil birçok bilgiyle desteklenen ve yarı finali geride bırakan projeler 22 Aralık Salı günü saat 10.50’de Final Sahne’sinde karşı karşıya geliyor.Yarışmaya katılan en iyi ilk 3 ekip; sırasıyla 7 bin 500 TL, 5 bin TL ve 2 bin 500 TL para ödülü, AKAGİM ortak ofise ön jürisiz kabul hakkı ve 12 ay boyunca AKAGİM hizmetleri desteği ile Lodestar Business Solutıon tarafından mentör desteği kazanacak.Girişimcilerin iş fikri sunumlarını gerçekleştireceği yarışma finali zoom üzerinden online olarak yapılacak ve izlemek isteyen herkese açık olacak.

Yurthaber 17-12-20 16:09

Keltepe Kayak Merkezi yeniden ihaleye çıkıyor

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ve ihaleyi kazanan firmanın sözleşmeyi imzalamadığı Keltepe Kayak Merkezi Tesisleri’nin, yeniden kiralama ihalesi yapılacağı bildirildi.Merkeze bağlı Karaağaç Köyü Mevkisi’nde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Keltepe Kayak Merkezi alt ve üst günübirlik tesisleri kafeterya, mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi için bir yıl süreyle açık teklif usulü (açık arttırma) ile kiraya verilmek üzere ihale edileceği belirtildi.Keltepe Kayak Merkezi Alt ve Üst Günübirlik kafeterya-mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi kiralama ihalesi İhale Komisyonu marifeti ile 04 Aralık 2020 Cuma günü saat 11.00’de, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İdari Binası’nda yapılacak.Kiralama ihalesinin yıllık toplam muhammen kira bedelinin yüzde 5 çeşitli paylar, yüzde 18 KDV, damga vergisi, sözleşme pulu bedeli ve yüzde 6 kati teminat hariç 90 bin TL olduğu kaydedildi.Geçtiğimiz ay ihaleye çıkan ve ihaleyi kazanan firmanın sözleşme imzalamadığından tesisin yeniden kiralama ihalesine çıktığı öğrenildi.

Yurthaber 20-11-20 14:42

İtfaiye eri Çetin, 5 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Aydın’ın Efeler ilçesinde ev yangınına müdahale ederken kalp krizi geçirerek fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede tedavi gören İtfaiye eri Uğur Çetin (31), yaklaşık 5 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti.Yangın,15 Haziran 2020 saat 08.45 sıralarında Efeler Mahallesi’nde meydana gelmişti.

Yurthaber 12-11-20 12:45

Koronavirüs: Avustralya'da yaklaşık 5 ay sonra ilk kez 24 saat boyunca yeni vaka bildirilmedi

Avustralya'da 9 Haziran'dan bu yana ilk kez Cuma günü yerel saatle 20:00'den Cumartesi aynı saate kadar yeni vaka bilgisi gelmedi. Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Harika iş çıkaran tüm sağlık çalışanlarımıza ve her şeyden önce Avustralya halkına teşekkür ederiz" dedi.

Haber 01-11-20 13:39

Nazilli’nin Sevilen Müdürü İsmail Şimşek’in acı günü

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in babası Mihrali Şimşek (78) yaklaşık 7 aydır tedavi gördüğü ADÜ Tıp Fakültesi hastanesinde hayatını kaybetti.Eşini de yaklaşık 7 yıl önce kanserden kaybeden 5 çocuk babası Türk Telekomdan emekli Mihrali Şimşek’in 7 ay önce pankreas kanseri nedeniyle tedavi görmekte olduğu öğrenildi.Nazilli’de sevilen bir kişi olan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in babası Mihrali Şimşek’in bugün saat 13.30’da Yenibahar Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Müdür İsmail Şimşek’in babası Mihrali Şimşek için sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

Yurthaber 01-05-20 10:46

Aşçılara lezzetin püf noktaları anlatıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen aşçılık kursu büyük ilgi veriliyor.Çeşitli yöresel yemekler, meze ve tatlıların öğretildiği aşçılık kursunda, lezzetin püf noktaları da kursiyerlere anlatılıyor.Yaklaşık 450 saat eğitim alan kursiyerler 5 buçuk ay süren kurs sonunda kurs bitirme belgelerine sahip oluyor.

Yurthaber 12-03-20 16:01

Bolu’da, komşusunu öldüren sanığa 15 yıl 5 ay hapis cezası

Bolu’da, tartıştığı komşusunun kafasına sopayla vurup ölümüne sebep olan Mehmet Kahraman, “Kasten Öldürmek” ve “Silahla Tehdit” suçlarından 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.Olay, 16 Nisan Salı günü saat 16.00 sıralarında merkeze bağlı Topardıç köyünde meydana geldi.

Yurthaber 07-02-20 15:15

Bolu’da, komşusunu öldüren sanığa 15 yıl 5 ay hapis cezası

Bolu’da, tartıştığı komşusunun kafasına sopayla vurup ölümüne sebep olan Mehmet Kahraman, “Kasten Öldürmek” ve “Silahla Tehdit” suçlarından 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.Olay, 16 Nisan Salı günü saat 16.00 sıralarında merkeze bağlı Topardıç köyünde meydana geldi.

Yurthaber 07-02-20 15:14

0850’li hatlara Kars polisinden 33 milyonluk operasyon

Türkiye genelinde vatandaşları 0850’li hatlardan arayarak yaklaşık 33 milyon 500 bin lira dolandıran şebekeyi Kars polisi çökertti.Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kars merkezli 4 ay yürütülen dolandırıcılara yönelik teknik çalışma sonucunda İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa ve Amasya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.Düzenlenen operasyonda nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından gözaltına alınarak Kars’a getirilen 5’i kadın şüpheli 19 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Örgüt üyeleri, Facebook, İnstagram ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde hesaplar açarak "kredi masrafları geri karşılanıyor aşağıdaki linke tıklayın", "kart aidatlarınızı geri yatırıyoruz aşağıdaki linke tıklayın" gibi sahte ilanlar vererek, şüpheli şahıslara ait olan e-devlet ve bilinen banka sitelerinin görüntüsüne benzer kopya sitelere vatandaşları yönlendirildiği, yine vatandaşların burada boş kutucuklara kart aidatlarını ve kredi masraflarını alacakları düşüncesi ile tüm kart bilgileri ve kimlik bilgilerini verdikleri, bunun üzerine örgüt üyelerinin vatandaşlarımızı 0850’li numaralardan arayarak kendi kopya sitelerine girdikleri saat dilimini belirterek, bu saatlerde işlem yapıp yapmadıklarını teyit ettirdi.“33 milyon 500 bin lira dolandırdılar”Vatandaşlara dolandırıldıklarını söyleyen örgüt üyeleri, bu durumdan kurtarmak için vatandaşlardan onay aldıklarında “provizyonda kalan işleminizi iptal edelim” diyerek vatandaşlara gelen ve aslında kendilerine yaptırdıkları Havale, EFT ve alışveriş gibi işlemlerin şifrelerini aldıkları görüldü.Örgüt üyelerinin Türkiye genelinde 100’lerce vatandaşı dolandırdığı ve banka hesaplarında suçlardan elde edilen yaklaşık 33 milyon 500 bin TL tutarında para transferi gerçekleştirildiği polisin çalışmasıyla ortaya çıktı.“10 bin kişinin dolandırılmasının önüne geçildi”Örgüt üyelerinin dijital delillerini inceleyen polis, yukarıda bahsedilen yöntem ile dolandırılmaya müsait 10 bin 550 vatandaşa ait kimlik bilgisi, banka kartı numarası, banka kartı son kullanma tarihi ve kart arkasında yer alan güvenlik kodlarını şüphelilere ait bilgisayarlarda buldu.

Haber 29-01-20 12:01

Milas’ın kültür elçileri turneye çıkıyor

Milas’ı sanatsal alanda başarıyla temsil eden Karya Tiyatro Atölyesi turneye çıkıyor.Daha önce sergilenen ve her sahnelendiğinde büyük bir ilgiyle izlenilen ’Çelebi’ isimli oyun 28 Aralık’ta saat 20.30’da, 29 Aralık’ta da ise saat 18.00’de tempo sahnesinde Milas’ta bir kez daha sahnelenecek.Milas’ta sahnelenen oyunların ardından Karya Tiyatro atölyesi, 3 Ocak Salihli Zafer Keskiner Salonu, 4 Ocak Konya Nesibe Aydın Okulları Salonu, 5 Ocak Konya Devlet Tiyatrosu (saat 16 ve 20 de iki oyun sahnelenecek), 11 Ocak Nazilli Belediye Salonu, 18 Ocak Bodrum Oasis Nurol Kültür Merkezi ve 25 Ocak Kuşadası Erkan Yücel Sahnesi’nde sahne alacak.Konya’da 2 kez sahnelenecek oyunun biletlerinin 1 ay öncesinde satışa çıktığı gün tükendiği belirtilirken, yoğun ilgi nedeniyle oyunun üçüncü kez de sahneleneceği öğrenildi.Turnenin ardından 30 Ocak’ta zaman üçlemesinin 2’nci oyunu olan ve Dağlar Uygur tarafından yazılıp yönetilen “Seyyah” isimli yeni oyun Milas’ta Tempo Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.Çelebi ve Sayyah isimli oyunlarla ile bir kez daha seyircinin karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karya Tiyatro Atölyesi Kurucusu Dağlar Uygur, "Oyunumuzun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor.

Yurthaber 26-12-19 09:34

Görevini tamamlayıp ayrıldı

Türkiye’nin yangın konusunda en riskli bölgelerinden biri olan Milas’ta, yangın riskinin yüksek olduğu zaman olan 1 Haziran’dan bu yana görev yapmaya başlayan UP-MI 804 kuyruk numaralı yangın söndürme helikopterinin görev süresi sona erdi.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiralanan ve Denizcik Orman Deposu’nda konuşlanan helikopter, 5 ay boyunca yaklaşık 150 saat boyunca uçuş gerçekleştirerek, yaklaşık 40 yangına havadan müdahale bulundu.Uçuş ekibinde Öğretmen Pilot Kaptan İlkham Abdurakhmanov, Kaptan Ruslan Aglambekov, Uçuş Mühendisi Bolat Kanapianov, Türk Pilot Observer Çetin Doğuş Dilmen ve vardiyaya göre Orman Muhafaza Memurları Erdinç Keser ile Eser Zincirkıran bulunuyordu.Ekibin görünmeyen kısmında ise Teknisyen ve Yer Mühendisleri Ylan Kambarov ve Akhmet Bazarbaev görev yapıyordu.

Yurthaber 29-10-19 17:23

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Organizasyon Tarih : 1 Ekim Yer   : İstanbul Mercure Otel Saat  : 10.00 InGame Group ve Ay Yapım Tarih : 1 Ekim Yer   : Nonstop Zula Espor Merkezi, Demirören İstiklal Saat  : 11.00 Tamoniki.com Basın Toplantısı Tarih : 1 Ekim Yer   : Wyndham Grand Levent, Hezarfen Salonu Saat  : 10.30 Hitit Bilişim Crane Cargo Lansmanı Tarih : 2 Ekim Yer   : Mövenpick Hotel, Levent Saat  : 9.30 İstanbul Moda Konferansı Tarih : 2-3 Ekim Yer   : Çırağan Sarayı,Balo salonu Saat  : 8.30-17.00 AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı Tarih : 2-5 Ekim Yer   : CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi Saat  : 10.00-18.00 CDEK CIS E-Commerce Summit 2019 Tarih : 3 Ekim Yer   : @meeting/Maslak Sun Plaza Saat  : 10.00 Türkiye Sigorta Birliği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı   Tarih : 3 Ekim Yer   : Sheraton Grand İstanbul,Ataşehir Saat  : 14.30 BKM Bilgi Güvenliği Basın Toplantısı Tarih : 7 Ekim Yer   : Hotel Les Ottomans, Beşiktaş Saat  : 10.00-12.30 FASHION ON THE FEST Tarih : 7 Ekim Yer   : Feriye Palace Saat  : 11.00 10.

Finans 01-10-19 09:09

GRAFİKLİ - Etiyopya 2012'ye merhaba dedi

Kendi takvimini kullanmayı sürdüren Etiyopya 2012 yılına girdi - Güneş esaslı bir takvim olan Etiyopya takvimi, miladi takvimdeki tarih ilerleyişini yaklaşık 7 yıl 8 ay geriden takip ediyor - Ülkede yeni yıla her yıl 11 Eylül'de, bu yıl olduğu gibi artık yıllarda ise 12 Eylül'de giriliyor - Etiyopya takviminde 30 günden oluşan 12 ay ile 5 veya 6 artık günü içeren 13'üncü ay bulunuyor - Yerel takvimin yanı sıra farklı saat sistemi de kullanan ülkede gün gece değil gündüz saat 06.00'da başlıyor

Haber 12-09-19 11:03

Uğur Dündar'a okuma cezası

Gazeteci Uğur Dündar, yazdığı bir köşe yazısında Binali Yıldırım'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı - Mahkeme, Dündar'a verilen cezayı 5 ay 25 gün süreyle haftada en az 2 saat olmak kaydıyla mesai saatleri içerisinde Yüksek Öğretim Kurumları kütüphanesinde "şerefe karşı suçlar" ile ilgili makale, tez, kitap okuma yaptırımına çevirdi

Haber 11-09-19 17:34

Apple Watch 5 ne zaman görücüye çıkacak?

Hali hazırda akıllı saat pazarında lider konumda yer alan Apple, önümüzdeki ay yeni akıllı saatini tanıtacak. Malum, Cupertino merkezli şirketin Eylül ayında yeni nesil iPhone modellerini tanıtacağı bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor.

Trend 21-08-19 09:04

Rekorunu yeniden kırmak için 160 saat bateri çalmayı deneyecek

Mersin'de yaşayan 60 yaşındaki baterist Oktay Kızılkaya, daha önce kendisine ait olan "en uzun süre aralıksız bateri çalma" rekorunu yeniden elde etmek için 160 saatlik rekor denemesi yapacak - Bu ay içinde yapacağı denemeyle Kanadalı bir sanatçıya ait 134 saat 5 dakikalık rekoru geçmeyi hedefleyen Kızılkaya: - "Londra'da bulunan merkeze müracaatımızı gerçekleştirdik. Gerekli evraklar geldi. Bu doğrultuda 160 saatlik bir rekor denememiz olacak."

Yurthaber 05-08-19 11:46

Rekorunu yeniden kırmak için 160 saat bateri çalmayı deneyecek

Mersin'de yaşayan 60 yaşındaki baterist Oktay Kızılkaya, daha önce kendisine ait olan "en uzun süre aralıksız bateri çalma" rekorunu yeniden elde etmek için 160 saatlik rekor denemesi yapacak - Bu ay içinde yapacağı denemeyle Kanadalı bir sanatçıya ait 134 saat 5 dakikalık rekoru geçmeyi hedefleyen Kızılkaya: - "Londra'da bulunan merkeze müracaatımızı gerçekleştirdik. Gerekli evraklar geldi. Bu doğrultuda 160 saatlik bir rekor denememiz olacak."

Haber 05-08-19 11:43

Emir bebek zamana karşı yarışı kazandı

Diyarbakır'da yaklaşık 5 ay önce 650 gram olarak dünyaya gelen Emir bebek, prematüre bebeklerde ortaya çıkan ve zamanında müdahale edilmezse kalıcı körlüğe yol açan "Prematüre retinopatisi" hastalığını, ambulans uçakla sevk edildiği Bursa Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatla yendi - Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Görkem Çevik: - "Emir bebek, 24 saat gecikse körlükle sonuçlanacak bir halde geldi ama şimdi sağlık durumu çok iyi" - Bebeğin babası Cahit Güngör: - "Bizim için çok zor bir süreç oldu ama Allah'a şükürler olsun çocuğumuzun sağlık durumu düzeldi"

Haber 23-07-19 11:08

Emir bebek zamana karşı yarışı kazandı

Diyarbakır'da yaklaşık 5 ay önce 650 gram olarak dünyaya gelen Emir bebek, prematüre bebeklerde ortaya çıkan ve zamanında müdahale edilmezse kalıcı körlüğe yol açan "Prematüre retinopatisi" hastalığını, ambulans uçakla sevk edildiği Bursa Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatla yendi - Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Görkem Çevik: - "Emir bebek, 24 saat gecikse körlükle sonuçlanacak bir halde geldi ama şimdi sağlık durumu çok iyi" - Bebeğin babası Cahit Güngör: - "Bizim için çok zor bir süreç oldu ama Allah'a şükürler olsun çocuğumuzun sağlık durumu düzeldi"

Yurthaber 23-07-19 11:08

455 yıllık Kur'an-ı Kerim restore ediliyor

Milli Saraylar İdaresi Cilt Atölyesi Kurucusu mücellit Ahmet Kurnaz: - "455 yıllık Kur'an-ı Kerim 6 ay önce hat seksiyonuna bağlı bir bölümden geldi. Bu eser üzerinde günlük 4-5 saat çalışıyorum çünkü diğer işlerimle birlikte sürdürüyorum" - "Bu Kur'an-ı Kerim'in cildi, keçi derisinden yapılmış, sıvama altın kullanılmış, elle tıraş edilmiş iki kapaktan oluşuyor" - "Eskiyi yaşatmak, atalarımızdan kalan eserleri elimize alıp onlara dokunmak güzel. Onların o zaman ki imkanlarla yaptıklarını şimdiki teknolojiyle yapamadığımızı görüyoruz"

Haber 19-07-19 11:21

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

  1- "PARÇALI AY TUTULMASI"NIN EN NET GÖRÜNTÜLERİ Salih Zeki SARIDANİŞMET /İSTANBUL DHA  Türkiye'nin her yerinden gözlemlenebilen 'Parçalı Ay Tutulması' en net İstanbul semalarında böyle görüntülendi.  Görüntü dökümü: ------------- -Ayın teleskopla görüntüleri -Detaylar 17.07.2019 - 02.33 Haber Kodu : 190717010 ============================= 2- "PARÇALI AY TUTULMASI" İSTANBUL'DA BÖYLE GÖZLENDİ Murat DELİKLİTAŞ-Ramazan EĞRİ-Ozan URAL-Hakan KAYA-Ersan SAN-Soner HASIRCIOĞLU-İlkay DİKİCİ-Gamze ŞİMŞEK-Cemal YURTTAŞ/İSTNBUL DHA Türkiye'nin her yerinden gözlemlenebilen 'Parçalı Ay Tutulması' dün saat 21.43'den itibaren gerçekleşmeye başladı.

Haber 17-07-19 08:51

PARÇALI AY TUTULMASI İSTANBUL'DA BÖYLE GÖZLENDİ

Murat DELİKLİTAŞ-Ramazan EĞRİ-Ozan URAL-Hakan KAYA-Ersan SAN-Soner HASIRCIOĞLU-İlkay DİKİCİ-Gamze ŞİMŞEK-Cemal YURTTAŞ/İSTNBUL DHA Türkiye'nin her yerinden gözlemlenebilen 'Parçalı Ay Tutulması' saat 21.43'den itibaren gerçekleşmeye başladı.

Haber 17-07-19 03:35

PARÇALI AY TUTULMASI İSTANBUL'DA BÖYLE GÖZLENDİ

Murat DELİKLİTAŞ-Ramazan EĞRİ-Hakan KAYA-Ersan SAN-Soner HASIRCIOĞLU-İlkay DİKİCİ-Gamze ŞİMŞEK-Cemal YURTTAŞ/İSTNBUL DHA Türkiye'nin her yerinden gözlemlenebilen 'Parçalı Ay Tutulması' saat 21.43'den itibaren gerçekleşmeye başladı.

Haber 16-07-19 22:34

Eski eşini bıçaklayıp polise teslim oldu

İzmir’de 5 ay önce boşandığı eşini bıçakladığını itiraf eden eski koca, polis merkezine giderek teslim oldu.İzmir’in Buca ilçesinde sabah saat 07.00 sıralarında, 5 ay önce boşandığı eşi Ayşe K.’yi bıçaklayan Habib K., olayın ardından polis merkezine giderek teslim oldu.

Haber 22-03-19 16:17

Elektrik akımına kapılan 34 yaşındaki adamın ayağı doku nakliyle kesilmekten kurtuldu

Kayseri’de iki ay önce elektrik akımına kapılan 34 yaşındaki Erdal Kurt’un sağ bacağı, Kayseri Şehir Hastanesi’nde 5 saat süren ve doku nakli yapılan ameliyat sonrasında kesilmekten kurtuldu.Kayseri’de yaklaşık iki ay önce elektrik trafosunda akıma kapılan 34 yaşındaki Erdal Kurt, Kayseri Şehir Hastanesi acil servisine getirildi.

Haber 21-03-19 12:23

Tam ay tutulması 21 Ocak’ta gerçekleşecek

21 Aralık’ta gerçekleşecek Ay tutulmasının Türkiye’nin batısında izlenebilecek ve tutulmanın ancak yarısı izlenebilecek.Aka Okulları Astronomi Hocası Erkan Arı yaptığı açıklamada, Tam ay tutulmasının 21 Ocak’ta gerçekleşeceğini, tutulmayı Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarının izleyebileceğini, tutulmanın Türkiye’nin ancak batısında ve sadece ilk yarısının izlenebileceğini söyledi.Tam tutulma anı 1 saat 02 dakika, tutulmanın tamamı 5 saat 12 dakika süreceğini söyleyen Astonom Arı, “Tutulma ortasında Ay’ın Dünya’ya olan uzaklığı yaklaşık olarak 364 208 km olacak.

Haber 30-01-19 04:04

Tam ay tutulması 21 Ocak’ta gerçekleşecek

21 Aralık’ta gerçekleşecek Ay tutulmasının Türkiye’nin batısında izlenebilecek ve tutulmanın ancak yarısı izlenebilecek.Aka Okulları Astronomi Hocası Erkan Arı yaptığı açıklamada, Tam ay tutulmasının 21 Ocak’ta gerçekleşeceğini, tutulmayı Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarının izleyebileceğini, tutulmanın Türkiye’nin ancak batısında ve sadece ilk yarısının izlenebileceğini söyledi.Tam tutulma anı 1 saat 02 dakika, tutulmanın tamamı 5 saat 12 dakika süreceğini söyleyen Astonom Arı, “Tutulma ortasında Ay’ın Dünya’ya olan uzaklığı yaklaşık olarak 364 208 km olacak.

Haber 30-01-19 03:27

Doktorun ihmali bebeği ayağından ediyordu

Diyarbakır’da 2 ay önce doğum yapan Şerife Deniz Bulut, doğumdan 5 saat sonra kızını kucağına alıp altını değiştirdiğinde neye uğradığını şaşırdı.

Haber 29-01-19 22:44

21 Ocak Süper Kanlı Ay Tutulması nereden izlenebilecek? Süper Kanlı Ay Tutulması kaç saat sürecek?

21 Ocak günü 2019 yılının ilk Süper Kanlı Ay tutulmasının yaşanacak. 21 Ocak'taki Süper Kanlı Ay tutulması Afrika, Amerika kıtalarından tam olarak izlenebilecekken Türkiye'den sadece yarısı izlenebilecek ve ülkenin batısından izlenebilecek. Tamamı 5 saat 12 dakika sürecek olan Süper Kanlı Ay Tutulması'nda tam tutulma anı ise 1 saat 2 dakika sürecek.

Trend 18-01-19 14:59

Büyük taşınmaya sayılı günler kaldı; 5 bin TIR'lık yük taşınacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’na yapılacak büyük taşınmaya sayılı günler kaldı. THY'nin  Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gerçekleştireceği yük taşınması sorumluluğunu üstlenen lojistik firma Arkas, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Firmanın Genel Müdürü Onur Göçmez, 8 ay boyunca taşınma projesi ile ilgili ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirterek,  "Taşıma işlemi 30 Aralık saat üçte başlayacak 31 Aralık gece 12’de de bitirmiş olacağız" dedi.

Haber 13-12-18 11:42

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ilk dokuz ay değerlendirme toplantısı Yer: Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Merkezi Tarih: 4 Aralık Saat: 10:00   Badeer İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi Yer: İstanbul Hilton Bomonti’ Tarih: 5- 6 Aralık Saat: 10:00 AmCham Türkiye/ABFT Gala Gecesi Yer: The Ritz-Carlton Hotel Istanbul Tarih: 7 Aralık Saat: 18:30 Şeffaflık Ödülleri Konferansı Yer: Elte World Prestige Hotel Taksim Tarih: 11 Aralık Saat: 09:00    

Finans 04-12-18 09:09

Zehir taciri kadına 10 yıl hapis

Kayseri’de iki farklı olayda 400 TL karşılığında iki kişiye uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 1 çocuk annesi 26 yaşındaki kadına mahkemece 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi.6 Nisan 2018’de Talas Mevlana Mahallesi Şehit Naci Akarsu Sokak’ta saat:23.55 sıralarında meydana gelen olayda, Emniyet ekipleri fiziki ve teknik takibe aldıkları N.G.’nin, M.K.

Yurthaber 26-11-18 12:30

Zehir taciri kadına 10 yıl hapis

Kayseri’de iki farklı olayda 400 TL karşılığında iki kişiye uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 1 çocuk annesi 26 yaşındaki kadına mahkemece 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi.6 Nisan 2018’de Talas Mevlana Mahallesi Şehit Naci Akarsu Sokak’ta saat:23.55 sıralarında meydana gelen olayda, Emniyet ekipleri fiziki ve teknik takibe aldıkları N.G.’nin, M.K.

Yurthaber 26-11-18 12:30

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde bilim ve teknoloji merkezi açılışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Ülkemizdeki kafe denilen vakit öldürme mekanlarının kütüphanelerimizden çok daha yaygın, çok daha dolu, çok daha kalabalık olması üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor. Ülkemizin dört bir yanında hayata geçirmeye başladığımız millet kıraathanelerinin vakit öldürülen değil, değerlendirilen yerler olarak yepyeni bir vizyonu ortaya koyacağına inanıyorum" - "Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin içinde 5 milyon cildi ihtiva edecek dev bir kütüphaneyi inşa ediyoruz. Şöyle bir 5-6 ay içerisinde bitmek üzere. İstanbul'umuzda, tarihi Rami Kışlası'nı restore ediyoruz ve orayı da İstanbul'un en büyük kütüphanesi... Belki de Cumhurbaşkanlığımızdaki kütüphaneyi bile geçecek, zira 5-6 milyon cildi bulacak. Bunlar, hepsi dijital ortamda da inşallah kayda alınacak" - "İstatistiklere göre, ülkemizde her gün televizyon izlemeye 6 saat, internete 3 saat harcıyoruz. Buna karşın kitap okumaya harcadığımız süre kişi başına günde birkaç dakikayı zor buluyor. UNESCO'nun kayıtlarına göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86. sırada bulunuyor. Günde 6 saatini televizyona, 3 saatini internete, sosyal medyaya ayıran insanımızın, özellikle gençlerimizin kitap okumaya hasrettiği sürenin dakikalarla ifade edilmesi bize asla yakışmayan bir tablodur"

Haber 23-11-18 16:58

İnfaza götürüldüğü görüntüleri 28 ay sonra izledi

FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz darbe girişimi sırasında başından vurulan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, yaklaşık 28 ay sonra infaza götürüldüğü anlara ilişkin görüntüleri seyretti - TEM Daire Başkanı Aslan: - "Sabah saat 06.00 gibi kafama sıktılar. Korumam Hasan Gülhan şehit oldu. Beş beyin ameliyatı olmuşum ve 5 ay komada kalmışım. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Uyandığımda 'Memlekette demokrasi var mı?' diye sormuşum"

Haber 02-11-18 11:28

TSO meslek komitelerinden enflasyonla mücadele toplantısı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın meslek komiteleri, Enflasyonla Topyekun Mücadele programı kapsamında başlatılan enflasyona esas ürün ve hizmet gruplarında asgari yüzde 10 indirim kampanyasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 meslek komitesi, Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş’in başkanlığında, Oda Meclis Başkanı Halit Ergül ve Oda Yönetim Kurulu’nun katılımıyla indirim kampanyasının kendi meslek grupları ve sektörlerinde en verimli biçimde uygulanabilmesi için toplantı yaptı.Komite Başkanı Ergün Söbütay’ın başkanlığındaki 1 no’lu gıda maddeleri toptan ve perakende ticareti meslek komitesi, Komite Başkanı Ayşegül Özenç’in başkanlığındaki 5 no’lu turizm, konaklama, yeme-içme tesisleri meslek komitesi ve Vedat Yardemir’in başkanlığındaki 15 no’lu kuyumculuk, saat ve optik meslek komitesi tarafından yapılan toplantılarda, asgari yüzde 10 ve en az 3 ay süreyle başlatılan indirim kampanyasının kendi sektör ve meslek gruplarındaki güncel durumu değerlendirildi.Ayrıca, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlatılan görsel ve afişler, işyerlerinde kullanılmak üzere Komite temsilcilerine teslim edildi.

Yurthaber 21-10-18 17:55