Afet Yeniden Imar Fonu Resmi Gazete Haberleri

Esasları belirlendi: İşte Afet Yeniden İmar Fonu'nun detayları

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda, imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması ve yönetilmesi için oluşturulan Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin esaslar belirlendi. Esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 2024-02-02 14:55:50

Deprem fonunun faaliyete geçmesi için son aşamaya gelindi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin yönetmeliğin hazırlanıp Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini açıkladı.

Finans 2024-02-01 10:40:47

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI 2023? 0 faizli Sıfır faizli 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler?

Faizsiz evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı yeni evlenecek çiftler tarafından merak edildi. Aile ve Gençlik fonu ise Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Birçok kişi "2023 Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 150 Bin TL'lik 0 faizli, 2 yıl geri ödemesiz 2023 - 2024 evlilik kredisi evlilik kredisi şartları nedir, yaş sınırı ve gelir şartı var mı? İşte son durum...

Finans 2023-11-30 08:15:53

Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy ve Silivri'de riskli binalar kentsel dönüşüm ile yenileniyor

Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Silivri'de afet riski bulunan binalar kentsel dönüşüm ile imar planına uygun şekilde yeniden inşa edilerek modern ve güçlü yapısına kavuşuyor.

Yurthaber 2023-08-24 11:03:00

26 yıl sonra yeniden! Resmi Gazete'de yayımlandı: Zeytinyağı ihracatına fon kesintisi

Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 19 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, zeytinyağı ihracatında, kg başına 20 cent Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisi yapılacak.

Finans 19-07-23 08:55

Afet Yeniden İmar Fonu nedir, yürürlüğe girdi mi? Afet Yeniden İmar Fonu'na ilişkin kanun Resmi Gazete'de!

Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasına ilişkin kanun 21 Mart 2023 Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuya ilişkin basında yer alan haberler sonrası detaylar merak konusu oldu. Peki, Afet Yeniden İmar Fonu nedir? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması Hakkında Kanun ile ilgili detaylar...

Finans 21-03-23 06:44

Son dakika! Deprem bölgesi için yeni kararlar! Evi orta ve ağır hasarlı olanların elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Son dakika haberine göre, deprem bölgesiyle ilgili yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, evi, iş yerleri ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ile doğal gaz borçları silindi. Söz konusu fatura borçlarına yönelik dava ve icra takipleri de kaldırıldı. Deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde ise 6 Şubat'tan sonraki faturaların ödemesi 31 Mayıs'a ertelendi. Diğer yandan Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulmasını öngören kanun da yürürlüğe girdi.

Haber 21-03-23 01:16

Son dakika: Afet Yeniden İmar Fonu teklifi Meclis'te kabul edildi

Son dakika haberi: Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 15-03-23 21:33

Türkiye'de ilk kez kurulacak! Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afet Yeniden İmar Fonunun kurulacağını açıklamıştı. Türkiye'de ilk kez kurulacak Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğu belirtildi.

Haber 06-03-23 17:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulması için çalışmalar başladı, vergiden muaf olacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün grup toplantısında 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 11 maddelik yasal düzenlemenin çalışmalarına başladıklarını söyledi. Elitaş, depremzedelerin Veraset ve İntikal Vergisi’nden muaf olacaklarına dikkat çekti.

Finans 01-03-23 17:27

Afet Yeniden İmar Fonu nedir, ne işe yarar? Afet Yeniden İmar Fonu'ndan kimler faydalanabilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya dair detayları aktardı. 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlere ilişkin AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, teşviklerin artırılarak yaraların önümüzdeki günlerde de sarılmaya devam edileceğini belirtti. Peki, Afet Yeniden İmar Fonu nedir, ne işe yarar? Afet Yeniden İmar Fonu'ndan kimler faydalanabilir? İşte detaylar...

Finans 01-03-23 13:14

Resmi Gazete'de yayımlandı, taksit ödeme süreleri uzatıldı

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, mücbir sebep ilan edilen afet bölgelerinde yaşayan vatandaşların, alacaklı idarelere olan taksit ödeme süreleri uzatıldı. Borçluların ödemeleri mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen aylarda ödenecek şekilde yeniden düzenlendi.

Finans 27-08-21 08:47

İran'dan Azerbaycan'a imar teklifi!

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye giden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, Dağlık Karabağ'ın yeniden imarıyla ilgili olarak, "Dostunuz olmanın yanı sıra yakın komşuyuz ve halkın geri döneceği bölgelerin yeniden yapılandırılması açısından diğer ülkelere göre avantajımız var" dedi.

Haber 26-01-21 16:11

Gecikmiş borçların yapılandırmasında son tarih 31 Aralık

Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların vadesi geçmiş belediyeye olan borçlarını peşin ya da taksitli olarak yapılandırılması tarihinin 31 Aralık tarihinde biteceğini hatırlatarak uygulama ile ilgili bilileri paylaştı.Yapılan açıklamada, "Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun” kapsamında mükellefler, 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere ait emlak, çevre ve temizlik, ilan, reklam vergisi, harçlar (imar, ruhsat vs.), idari para cezaları gibi borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 ve 18 taksitle yapılandırabilecek.

Yurthaber 24-12-20 13:27

Mamak Belediyesi personeline imar mevzuatı hakkında bilgilendirme semineri

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeline 3194 Sayılı İmar Kanunu, yapı denetimi, ruhsatlandırma, imar mevzuatı, imar planları ve uygulamaları gibi konularla ilgili seminer verdi.Mamak Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminerde konuşan Keleş, belediye olarak önceliklerinin halkın yaşam konforunu arttırarak, yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu kaydetti.Personelin yeni yasalara, yönetmeliklere ve mevzuata hakim olabilmeleri, kurumdaki iş ve işlemlerin sağlıklı ve sorunsuz ilerlemesi, hem belediye bürokratları ile personelin hem de vatandaşların mağdur olmaması için resmi gazete ve görev, yetki ve sorumluluklarıyla ilgili belgeleri okumalarını tavsiye etti.

Yurthaber 12-12-20 15:24

Manisa’da 16 bin 932 yapı sahibi imar barışı için başvurdu

31 Aralık 2017’den önce yapılmış olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için 16 bin 932 yapı sahibinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduğu açıklandı.Kamuoyunda imar barışı olarak adlandırılan 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun 18.05.2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Manisa’da yaklaşık 17 bin kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Yurthaber 04-03-20 14:06

Bakanlar Soylu ve Kurum, iş insanları ile bir araya geldi (2)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Cumhurbaşkanımız talimatıyla büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu şehrin hayallerini geleceğe taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Şehri şehircilik açısından, çevre açısından yeniden imar etmek herkesin hayranlıkla takip ettiği noktaya taşımak bizim sorumluluğumuz'' - "Arama kurtarmacılar, sağlıkçılar gitti onların yerine hasar tespit yapan teknik arkadaşlarımız geldi. Tüm süreçleri Türkiye Afet Müdahale Planı'nda olduğu gibi yönetmeye ve yürütmeye çalışıyoruz'' - ''30 bin çadır dağıtıldı, 102 bin battaniye, 50 bin gıda kolisi bütün bunların hepsi vatandaşımıza ulaştırıldı"

Yurthaber 04-02-20 00:40

CHP'den İstanbul depremi açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: - "Bunu tekrar bir büyük uyarı olarak görmeli ve eksikliklerimizi bir saniye bile harcamadan tamamlamalıyız" - "Biz sorumluluğumuz gereği hükümete ve AKP'ye bütün bunları birlikte düşünmeyi ve yeni bir yerel yönetimler yasasını birlikte hazırlamayı öneriyoruz" - "En öne alınması gereken konu İmar Yasası. Maalesef yaz bozla bugünlere gelindi. Hiçbir müeyyidesi ve sürdürülebilirliği yok. Bu anlamda imar yasalarının yeniden ele alınıp, mutlaka kalıcı olması ve ağır müeyyideler getirmesi lazım" - "(IMF ile görüşme) Devletin mahrem bilgileri verilmiş veya gizli olan, ortaya çıkmaması gereken bilgiler ortaya dökülmüş değil. Sonuçta IMF'nin resmi yetkilileriyle bilinen bir yerde bir görüşme olmuş. Bu görüşmeyi kendileri de yaptı. 11 gün boyunca ne görüştüler onu açıklasınlar"

Haber 27-09-19 12:35

Kars’ta, TAMP İntikal ve Toplanma Tatbikatı gerçekleştirildi

Kars’ta, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ana ve destek çözüm ortağı kurumların katılımıyla, afet ve acil durumlara yönelik işbirliği koordinasyonu geliştirmek ve hizmetlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak amacıyla, “İntikal ve Toplanma Tatbikatı” gerçekleştirildi.Vali Türker Öksüz’ün de katıldığı tatbikat, Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce görev verilen farklı kurum ve kuruluşlardan 59 iş makinesi, araç ve 210 personelin katılımıyla icra edildi.TAMP Kars İntikal ve Toplanma Tatbikatı’nda konuşan Vali Türker Öksüz, “18 Aralık 2013 tarih ve 28855 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği gereğince hazırlanarak yürürlüğe konulan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında il müdahale planı 26 hizmet grubu ana ve destek çözüm ortağı kurumları kapsayacak şekilde hazırlanarak yürürlüğe konmuştur.

Yurthaber 06-08-19 12:23

Başkan Kökce, 2 öneri ile Ankara’ya gidiyor

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, ziyaret edecekleri Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dan, afet fonu ve hazine arazileri kiralama sürelerinin yeniden düzenlenmesini talep edeceklerini bildirdi.Kökce, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla birlikte, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanlığını ziyaret için bir günlüğüne Ankara’ya gidiyor.

Yurthaber 25-07-19 16:20

Akseki Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi

Akseki Belediye Meclisi haziran ayı toplantısı, Belediye Başkanı İbrahim Özkan başkanlığında gerçekleştirildi.Mayıs ayında alınan kararların yeniden okunarak oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, ayrıca imar komisyonuna sevk edilen ve imar komisyonunun hazırladığı raporlar da karara bağlandı.Toplantıda Akseki’de yapılması planlanan Akseki Kent Meydanına ilişkin koruma imar değişikliği Antalya Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce uygun bulunmuş olup, Koruma Kurulundan gelen bu dosyanın Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği çalışmaları yapılması için İmar Komisyonuna sevk edildi.Toplantının bir diğer gündem maddesinde ise, Belediye İmar Müdürlüğü bünyesinde 11.06.2005 tarih ve 25842 tarihli Resmi Gazete ile yürürlüğe giren “Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları ile Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik” gereği taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili işlemler ve uygulamaları yürütmek ve denetimlerini yapmak üzere Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu kurulması kararı alındı.Belediye personellerinin norm kadrolarının yeniden düzenlenmesinin ele alındığı toplantıda, 3 dilekçenin imar komisyonuna sevki kararlaştırıldı.

Yurthaber 11-06-19 17:35

Yurt dışından cep telefonu getirme süresi değişti

Yurt dışından cep telefonu getirmesi süresi Resmi Gazete kararıyla 2 yılda bir yerine 3 yılda bir olarak yeniden düzenlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bedeli gönderi başına 150 euro üzerine olmayan kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına ise muafiyet tanındı.

Finans 15-05-19 08:55

İmar Barışında son gün 15 Haziran

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir Erzincan’da ki İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm faaliyetleri konusunda bilgi verdi.İmar Barışında vatandaşların zaman kaybetmeden başvuru yapmaları gerektiğini belirten Aydemir "31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği uyarınca Müdürlüğümüze verilen görev, yetki ve sorumluluklar kapsamında riskli alan, riskli yapı, rezerv yapı alanı, açık arttırma usulü satış ile kira yardımları ve yıkım uygulamalarında aşağıda belirtilen iş ve işlemler 2012-2019 yılları arasında gerçekleştirilmiş olup; sağlıklı, güvenli, huzurlu yaşam alanlarının tesisi noktasında çalışmalarımız kanun ve mevzuatlar ışığında,2023vizyonu kapsamında Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ile ivme kazanarak devam etmektedir.6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca kanunun yayımlandığı 2012 yılından bugüne kadar İlimizde Müdürlüğümüz Altyapı Ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğünce 710 adet yapıya ait riskli yapı tespiti yapılmış,603 adet riskli yapının yıkımı tamamlanmış kalan yapılara ilişkin resmi süreç devam etmektedir.Bu bağlamda kanunun diğer bir uygulaması olan Riskli yapısını yıkan Vatandaşlarımıza ödediğimiz kira yardımı ödemelerinde 2.523.387,66-TL karşılıksız kira yardımı yapılmış.

Yurthaber 14-05-19 09:25

Başkan Aktepe’den İmar Barışı açıklaması

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların İmar Barışı Kanunu’ndan faydalanamayacağını söyledi.Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 31 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete içerisinde yer alan 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi başvuru süresinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.Aktepe, İmar Barışı’na başvuruların e-devlet üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açılan yapı kayıt belgesi başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Vatandaşlarımız kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giren kişiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı paneli üzerinden İmar Barışı başvurusu yapacak.

Yurthaber 02-11-18 15:05

Aliağa’da Vergi Yapılandırması Ve İmar Barışı Toplantısı

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden...

Yurthaber 30-06-18 12:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı üç kanun yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu" ile vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanun ve 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı - Yürürlüğe giren kanunla 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni devlet üniversitesi kurulacak, aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümleri yeni üniversitelere bağlanacak - Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, yeni sisteminin gerektirdiği düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'na KHK çıkarma yetkisi verilecek - Vergi ve vergi cezaları, idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi bazı kamu alacakları, gümrük vergileri, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin faiz, zam, gecikme zammı ve faizi gibi fer'i alacakları yeniden yapılandırılacak - Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek - Yaşlılık aylığında, yüzde 100'e yakın artış sağlanacak, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında biner lira ikramiye verilecek - Terör suçluları hariç üniversitelerden ilişiği kesilenler, kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, 4 ay içinde üniversitelerine başvurmaları halinde öğrenimlerine devam edebilecek

Haber 18-05-18 07:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 kanuna onay (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kanunlarla 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni devlet üniversitesi kurulacak - Aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümleri yeni üniversitelere bağlanacak - Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, yeni sisteminin gerektirdiği düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'na KHK çıkarma yetkisi verilecek - Vergi ve vergi cezaları, idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi bazı kamu alacakları, gümrük vergileri, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin faiz, zam, gecikme zammı ve faizi gibi fer'i alacakları yeniden yapılandırılacak - Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek - Yaşlılık aylığında, yüzde 100'e yakın artış sağlanacak, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında biner lira ikramiye verilecek - Terör suçluları hariç üniversitelerden ilişiği kesilenler, kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, 4 ay içinde üniversitelerine başvurmaları halinde öğrenimlerine devam edebilecek

Haber 17-05-18 16:35

Borçlara yapılandırma, emekliye ikramiye tasarısı Genel Kurulda kabul edildi (4)

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek - Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili alınan yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek - Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden inşa edilmesine veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak - Yapının ve arsasının mülkiyet durumu, Yapı Kayıt Sistemi'ne yapı sahibinin beyanına göre kaydedilecek - İstanbul Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi ile Tarihi Yarımada içindeki bazı alanlar ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı kapsam dışında olacak - Yaşlılık aylığında, yüzde 100'e yakın artış sağlanıyor - Terör suçluları hariç üniversitelerden ilişiği kesilenler, kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, 4 ay içinde üniversitelerine başvurmaları halinde öğrenimlerine devam edebilecek

Haber 11-05-18 02:25

Borçlara yapılandırma, emekliye ikramiye tasarısı komisyonda kabul edildi (5)

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek -Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili alınan yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek - Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden inşa edilmesine veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak -Yapının ve arsasının mülkiyet durumu, Yapı Kayıt Sistemi'ne yapı sahibinin beyanına göre kaydedilecek -İstanbul Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi ile Tarihi Yarımada içindeki bazı alanlar kapsam dışında olacak -Yaşlılık aylığında, yüzde 100'e yakın artış sağlanıyor -Terör suçluları hariç üniversitelerden ilişiği kesilenler, kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, 4 ay içinde üniversitelerine başvurmaları halinde öğrenimlerine devam edebilecek -Orman alanlarında Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulabilmesine ilişkin düzenleme, tasarıdan önergeyle çıkarıldı

Haber 03-05-18 23:26

Borçlara yapılandırma, emeklilere bayram ikramiyesi geliyor (5)

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek - Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili alınan yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek - Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden inşa edilmesine veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak - Yapının ve arsasının mülkiyet durumu, Yapı Kayıt Sistemi'ne yapı sahibinin beyanına göre kaydedilecek - Yaşlılık aylığında, yüzde 100'e yakın artış sağlanıyor - Terör suçluları hariç üniversitelerden ilişiği kesilenler, kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, 4 ay içinde üniversitelerine başvurmaları halinde öğrenimlerine devam edebilecek

Haber 01-05-18 02:10

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı - Yönetmelikle yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek resmi ve özel tüm binaların ve bina türü yapıların tamamı veya bölümlerinin deprem etkisi altında tasarımı ve yapımı ile mevcutların deprem etkisi altındaki performanslarının değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi için gerekli kurallar ve minimum koşullar belirlendi

Haber 18-03-18 18:38

Dtso’dan Faiz İndirimi Açıklaması

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarihli ve 29806 Sayılı Resmi Gazete...

Yurthaber 27-08-16 09:16

Kayseri'de 8 Gazete Yeniden Resmi Ilan Yayımlama Hakkı Elde Etti

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 8 gazete yeniden resmi ilan ve reklam yayımlama hakkı elde etti.

Yurthaber 12-10-13 14:31