Ağız Ve Diş Sağlığı Haberleri

Karabük'te Aile Diş Hekimliği uygulamasıyla 2 bin 272 çocuk muayene edildi

Sağlık Bakanlığınca "Aile Diş Hekimliği" modelinin hayata geçirildiği pilot illerden Karabük'te Ağustos 2022'den bu yana 2 bin 272 çocuk muayene edildi.

Yurthaber 01-03-2024 10:00

Sakın hafife almayın! Çok ciddi hastalıklara yol açıyor

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlıklı dişler sadece güzel bir gülümseme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beslenme sürecinde önemli bir rol oynar. İyi çiğneme, besinlerin sindirimi için ilk adımdır ve sindirim sistemine daha kolay adaptasyon sağlar. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediğinde ortaya çıkan diş ve diş eti hastalıklarının çok ciddi hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Uzm. Dt. Elif Banu Özkan, diş ve diş eti problemlerinden oluşan hastalıkları saydı.

Haber 24-11-2023 08:48

Günde bir fincan yeterli! Cayır cayır yağ yakıyor, vücuttaki zararlı toksinleri atıyor

Kekik çayı, tıbbi ve aromatik bir bitki olan kekiğin yapraklarından veya çiçeklerinden hazırlanan bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan kekik çayı, kendine özgü tadı ve kokusuyla tanınır. Bu bitki, Akdeniz bölgesi başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yetiştirilir. Kekik çayının tıbbi amaçla kullanılmasının yanı sıra, yemeklerde lezzet katmak ve çeşni vermek için de kullanılır. Ancak, en çok bilinen özelliği sağlık yararlarıdır. Kekik çayının faydaları haberimizde.

Haber 13-10-2023 17:17

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TABAN PUANLARI 2023: YKS ile özel ve kamu üniversiteleri Ağız ve Diş Sağlığı taban puanları, kontenjan ve başarı sıralamaları

Ağız ve Diş Sağlığı taban puanları 2023 merak konusu oldu. YKS sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023 YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını belirtti. Ağız ve Diş Sağlığı taban puanları ve başarı sıralamaları birçok öğrenci tarafından araştırılıyor. İşte, Ağız ve Diş Sağlığı taban puanları, kontenjan ve başarı sıralamaları ile ilgili detaylar...

Egitim 21-07-2023 09:07

Ağız Ve Diş Sağlığı

Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Malatya'da depremzedelere gezici klinikle ağız ve diş sağlığı hizmeti

Malatya'da çadır kentlerde görev yapan ağız ve diş sağlığı gezici tarama araçları, afetzedelerin ertelenemeyen ağız ve diş bakımı ihtiyaçlarını karşılamak için görev yapıyor.

Yurthaber 04-04-2023 11:02

Karabük'te Aile Diş Hekimlikleri çocukların ağız bakımlarına başladı

Sağlık Bakanlığınca, çocuklar için koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla uygulamanın hayata geçirildiği pilot illerden Karabük'te, 28 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor - İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı: - "Çocukların 2 yaşından itibaren bütün diş verileri kayıtlı olacak"

Yurthaber 23-08-2022 11:25