Avrupa Merkez Bankasi Faiz Karari Haberleri

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi belli oldu

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 23 Mayıs Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Finans 2024-05-18 11:59:07

Merkez Bankası'ndan iki depo ihalesi: Faiz oranları belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 21 Mayıs ve 24 Mayıs vadeli 2 ayrı TL depo alım ihalesi açtı. 24 Mayıs'taki ihalede, minimum faiz oranı yüzde 49,95, maksimum faiz oranı yüzde 50, ortalama faiz oranı ise yüzde 50 olarak ilan edildi.

Finans 2024-05-17 13:52:39

SON DAKİKA: Merkez Bankası yayımladı! İşte yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini

Son dakika haberi... Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren mayıs ayı anketini yayımladı. Katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 38,78 TL oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 43,64. Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentisinde gerileme kaydedildi.

Finans 2024-05-17 10:04:09

Merkez Bankası'nın depo ihalesine verilen teklif belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın depo alım ihalesine 22 milyar 717 milyon liralık teklif geldi. İhalede minimum ve maksimum faiz oranları da açıklandı.

Finans 2024-05-16 12:25:03

Kredi kartı faizleri artırılmıştı: Merkez Bankası’nın planı işe yaradı: Karttan nakit çekime sert fren

Kredi kartı nakit çekim faiz oranları Mart ayının ortasında yüzde 5 seviyesine yükseltilmişti. Merkez Bankası’nın aldığı karar sonrası Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerinde dikkat çeken bir değişim yaşandı. Buna göre Mart ayına bir önceki aya göre kredi kartından nakit çekim yüzde 26.3 oranında geriledi. Ancak kredili mevduat hesaplarının bakiyesinde büyüme devam ediyor.

Finans 15-05-24 07:47

Dünya piyasalarının beklediği açıklama geldi! Fed Başkanı faiz için net sinyali verdi

Dünya piyasalarının beklediği açıklama ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan geldi. Powell'dan faiz indirimine ilişkin sinyal geldi. Powell, "Bir sonraki hamlenin bir faiz artışı olacağını düşünmüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Finans 14-05-24 17:35

Son dakika: Altın fiyatları için kader günü! Uzman isim ‘Altının enterasan bir hikayesi var...’ diyerek anlattı

Son dakika haberi… Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları yatırımcıların yeni haftada da gündeminde kalmaya devam ediyor. Altın fiyatları yatay seyirde ilerlerken tüm gözler ABD Merkez Bankası Fed’in faiz oranları üzerinde belirleyici olacak Çarşamba günkü ABD enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki fiyatlar düşecek mi yükselecek mi? Doç. Dr. Derya Hekim, ‘Altının enteresan bir hikayesi var’ diyerek, ‘Altın aşağı inmiyor ama yukarı doğru gidecek yolu var” dedi. İşte detaylar…

Finans 13-05-24 08:11

Altın, dolar, borsa... Yeni haftada finans ve ekonomi takvimi yoğun: Emekli ve memur zammında yeni ipucu yolda

Altın fiyatlarından dolara, borsadan merkez bankalarının faiz kararlarına… Tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomik veri takvimi oldukça yoğun bir haftaya başlıyor. Kritik ABD enflasyonu, Fed faiz kararı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın adımları, altın, dolar, borsa... 7’den 77’ye herkesi ilgilendiren haftanın ekonomi ve finans olayları ile geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.

Finans 13-05-24 07:34

Küresel piyasalarda gündem ABD enflasyon verileri ve Fed Başkanı'nın konuşması!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak istihdam verisi ve faiz indirimine gideceği beklentileri artan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını takip edecek.

Finans 12-05-24 09:13

Altın fiyatları yükselişe geçti! Gram altında 'dolar' detayı! İslam Memiş, altının yönüne işaret etti: Bundan sonraki ana trend...

İç piyasada yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçlarından altında ibre yukarı yönlü. Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimini destekleyen ABD verilerinin etkisiyle 3 haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Altın yatırımcıları, "Altın fiyatları artar mı?, alım için fırsat mı?" sorularının yanıtını arıyor. Haftanın son işlem günü 10 Mayıs'ta gram altın ne kadar, çeyrek altın ne kadar?

Finans 10-05-24 11:55

Küresel piyasalarda Fed fiyatlaması! Pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor. ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerin para piyasalarındaki fiyatlamaları olumlu yönde etkilemesi varlık fiyatlarına da yansıdı. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 4 Mayıs ile biten haftada 231 bin kişiyle geçen yıl ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Finans 10-05-24 10:16

6 bankadan faizsiz kredi kampanyası! Liste belli oldu, işte kredi miktarı ve taksit sayısı

Merkez Bankası'nın kredi kullanımlarına karşı tedbir almasına karşın vatandaşların kredi kartı ve kredi kullanımları devam ediyor. Vatandaşlar bankalarda 'faiz kredi' seçeneklerini araştırıyor. Peki bankalarda faizsiz kredi tutarı ve vade ne kadar? İşte detaylar...

Finans 10-05-24 07:32

Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor: Faiz oranlarında artış sorusuna böyle yanıt verdi!

Milyonlarca kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren yanıt! Alınan önlemlere rağmen kullanımı rekor kıran kredi kartlarında faiz oranlarının artırılıp artırılmayacağı merak ediliyordu. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan merakla beklenen soruya böyle yanıt verdi.

Finans 09-05-24 12:22

Küresel piyasalarda FED beklentisi: Pozitif seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine bu sene başlayacağına yönelik fiyatlamaların güçlü kalması risk iştahını beslemeye devam ediyor.

Finans 07-05-24 09:16

Küresel piyasalar, BoE'nin faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalarda gözler gelecek hafta İngiltere Merkez Bankasının açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Finans 04-05-24 11:49

Bankacılık sektörünün kredi hacmi arttı! Tüketici kredileri yükselmeye devam ediyor

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 198 milyar 631 milyon lira artarak 13 trilyon 97 milyar 656 milyon liraya yükseldi. Merkez Bankası'nın adımları, faiz oranlarına rağmen tüketici kredileri artmaya devam etti. Tüketici kredilerinin tutarı 1 trilyon 639,2 milyar lira oldu.

Finans 03-05-24 15:19

Merkez Bankası'ndan faiz kararı sonrası açıklama: Dikkat çeken kredi, faiz oranı, enflasyon, sıkı para politikası detayı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizine karar verdiği 25 Nisan 2024 Tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özetini yayınladı. Özette kredilere, faiz oranları ve enflasyona yönelik değerlendirmeler dikkat çekti. Özette, "6 Nisan 2024 tarihinde kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami akdi faiz oranlarının yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseltilmesiyle, kredi kartı harcamalarının da kredi büyümesinde dengelenme sürecine katkı vermeye başladığı görülmektedir" denildi.

Finans 03-05-24 14:51

Fed'in faiz indirimi için beklentiler değişti! S&P'den revizyon geldi

S&P Global Ratings, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi döngüsüne muhtemelen aralık ayında başlayacağının öngörüldüğünü bildirdi. Fed 1 Mayıs'ta politika faizini sabit tuttuğunu açıklamıştı.

Finans 03-05-24 12:33

Fed'in faiz kararının ardından brent petrolün varil fiyatında son durum

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz oranlarını sabit tutmasının ardından dün yaklaşık yüzde 3 azalışla son 7 haftanın en düşük kapanışını kaydeden Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,44 dolar seviyesinde tamamladı.

Finans 02-05-24 11:01

Altın fiyatlarında Fed rüzgarı! Yatırımcılar dikkat, karar sonrası yön değişti (2 Mayıs Perşembe güncel altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın ne kadar?

Altın yatırımcıları dikkat! ABD Merkez Bankası (Fed) tüm dünyanın gözünü çevirdiği faiz kararını açıkladı. Karar sonrası piyasalar nasıl etkilendi? Altın fiyatları yön değiştirdi. (2 Mayıs Perşembe güncel altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın ne kadar?)

Finans 02-05-24 09:33

Fed'in faiz kararı küresel piyasaları böyle etkiledi!

ABD Merkez Bankası (Fed) altın, dolar, borsa, kripto para fiyatlarını etkileyen faiz kararını açıkladı. Fed, beklentilerle paralel olarak politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed'in faiz kararı küresel piyasaları da etkiledi. Küresel piyasalarda karışık seyir hakim.

Finans 02-05-24 09:03

SON DAKİKA: Fed faiz kararı sonrası ons altın, gram altın ne kadar, kaç TL? Tüm dünyanın beklediği açıklama geldi: 'İyi değerlendirmek lazım...'

Son dakika haberi… Altın fiyatları için kritik açıklama geldi. Ons altın ve gram altın fiyatında yaşanan düşüş sonrası gözler ABD Merkez Bankası Fed faiz kararına çevrilmişti. Fed faizleri sabit bıraktı. Peki altın fiyatları faiz kararı sonrası ne oldu? Altın gram fiyatı düşer mi yükselir mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş ve Şirin Sarı dikkat çeken iki değerlendirmede bulundu. İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı.

Finans 01-05-24 22:26

Son dakika: Piyasalar merakla bekliyordu! Fed faiz kararını açıkladı, Powell sinyali verdi

Son dakika haberi... Küresel piyasaların gözü kulağı, ABD Merkez Bankası Fed'in vereceği faiz kararına çevrilmişti. ABD Merkez Bankası Fed, merakla beklenen faiz kararını 21.00'de açıkladı. Piyasalar bu toplantıda politika faizinin sabit kalacağına kesin gözüyle bakıyordu. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Kararın ardından Fed Başkanı Powell da açıklama yaptı.

Finans 01-05-24 21:01

Hapis kararı kripto paraları allak bullak etti! Bitcoin ve Ethereum'da dikkat çeken düşüş: 14 Mart'tan bu yana...

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı öncesinde Binance'in üst yöneticiliğinden (CEO) istifa eden Changpeng Zhao’nun 4 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla 60 bin doların altına düştü. 46 günlük düşüş ise yüzde 18'i aştı. İşte kripto para piyasasında son durum ve güncel Bitcoin ile Ethereum fiyatı...

Finans 01-05-24 07:55

Dolar, altın, borsa ve kripto parayı etkileyecek karar! 1 Mayıs öncesi uzmanlar tahminler geldi: Eylülde...'

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında geri sayım başladı. Piyasaların yakından takip ettiği karar öncesi uzmanlarda tahminlerini faiz indirimi için beklentilerini açıkladı.

Finans 29-04-24 14:07

Küresel piyasalar Fed haftası: Pozitif seyirle başladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Karar öncesi küresel piyasalarda pozitif seyir hakim. Enflasyonla mücadelenin beklenenden daha uzun sürebileceğine ilişkin sinyaller veren makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin şahin tonlu yönlendirmeleri, bankanın faiz indirimlerine daha geç başlayabileceğine yönelik endişeleri artırıyor.

Finans 29-04-24 09:20

Merkez Bankası'nın adımı sonrası mevduatta vade hesabına dikkat! Uzman isim tek tek açıkladı! 'Yüzde 60'ı aşabilir'

Merkez Bankası'nın TL mevduatı destekleyen adımının ardından bankalarda faiz oranı yüzde 60'a dayandı. Yeni adım sonrası yatırımcılar neler bekliyor? Faiz oranı daha da artar mı, vade sayısı en avantajlısı hangisi?

Finans 28-04-24 08:14

Küresel piyasalarda gözler Fed faiz kararında

Küresel pay piyasaları, yoğun veri gündemi ve açıklanan şirket bilançolarının takip edildiği haftayı pozitif seyirle tamamlarken, gelecek hafta gözler ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerine çevrildi.

Finans 27-04-24 13:12
Fed

‘Uygun maliyetli para toplamak adına…’ Mevduat faizleri, altın, borsa! Yatırımcılar için 32 gün uyarısı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yatırımcılar güncel mevduat faizi oranlarını merak ediyordu. Kamu ve özel bankalarda mevduat faizleri belli oldu. Peki faizler daha da artar mı? Ekonomist Muhammet Bayram vade seçimine dikkat çekti. Altın, dolar, borsa ve mevduat arasından hangisinin daha yüksek kazanç sağlayabileceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. “Zorunlu karşılıklar artabilir, o nedenle bankalar daha uygun maliyetli para toplamak adına mevduat faizlerini daha da yükselebilir” dedi.

Finans 27-04-24 09:58

Altın fiyatlarında rüzgar terse döndü, üst üste düşüşler yaşamıştı, yeniden yükselişte! İslam Memiş kritik seviyeleri açıkladı! '1 Mayıs'a kadar... '

Altın fiyatlarında ibre terse döndü, birkaç gündür düşüşte olan altın yükselmeye başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede politika alanının daraldığına yönelik korkuların varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirterek, para piyasalarındaki fiyatlamaların da bankanın ilk faiz indirimine yönelik toplantıyı yılın son çeyreğine doğru ötelemeye devam ettiğini ifade etti. 26 Nisan Cuma günü gram altın, çeyrek altın ne kadar?

Finans 26-04-24 10:40

Merkez Bankası kararı sonrası yüzde 60'a dayandı: 1 milyon TL'nin getirisi dudak uçuklattı, işte banka banka faiz oranları!

Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken TL mevduatı destekleyecek adım geldi. 1 milyon TL'nin 3 aylık mevduat faizinde getirisi kaç para oldu? Bankalardaki faiz oranları ne kadar oldu, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte güncel liste...

Finans 26-04-24 08:53

Dünya Bankası'ndan küresel emtia ve enflasyon değerlendirmesi

Dünya Bankası, küresel emtia fiyatlarının geçen yılki keskin düşüşün ardından dengelendiğini belirterek, bu durumun merkez bankalarının faiz oranlarını hızlı şekilde düşürmesini zorlaştırabileceğini bildirdi.

Finans 25-04-24 17:10

Merkez Bankası kararı sonrası uzmanlardan yeni tahmin! Faiz indirimi en erken...

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de tuttu. Uzmanlar faiz indirimi için yeni tahminlerde bulundu.

Finans 25-04-24 16:25

Merkez Bankası faizi sabit bırakmıştı: Özgür Demirtaş 'hatalı buluyorum' diyerek tepki gösterdi! 'Haziran sonrası...'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 50'de sabit tutarken, karara Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan ilk yorum geldi. Demirtaş, Merkez'in faiz kararını hatalı bulduğunu ifade etti.

Finans 25-04-24 15:34

Son dakika: MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI açıklandı! Kredi ve mevduat faizi mesajı: TCMB faiz toplantısı ne oldu?

Son dakika haberine göre, ‘Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?’ sorusu yanıt buldu. TCMB faiz toplantısı sonrası kararı açıkladı. Geçtiğimiz ay ekonomistlerin beklentilerinin aksine politika faizini yüzde 50 seviyesine yükselten banka bu ay faiz oranlarını sabit bırakarak sürpriz yapmadı. İşte yılın dördüncü faiz kararına ilişkin ayrıntılar ve PPK metninde yer alan o ifadeler…

Finans 25-04-24 14:52

KKM'de parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için Merkez Bankası'ndan yeni karar! Faiz oranı yükseldi

Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için son dakika kararı! TCMB'den TL mevduatı destekleyecek adım geldi. Merkez Bankası, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faizi yükseltti

Finans 25-04-24 14:34

Altın, borsa, dolar, Euro... Gözler Merkez Bankası kararındaydı! İşte piyasalarda son durum!

Son dakika... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Bankanın faiz kararı sonrası borsa, dolar ve Euro yükseldi mi düştü mü? İşte detaylar...

Finans 25-04-24 14:18

Altın fiyatlarında son durum! İslam Memiş'ten 'Haberim yoktu, geciktim' diyenlere uyarı: Bugün, yarın, akşam, sabah

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi altın fiyatlarındaki gerileme devam ederken altın yatırımcıları da düşüşlerin kalıcı olup olmadığını merak ediyor. 25 Nisan gram altın ne kadar, çeyrek altın ne kadar? İşte son veriler ve uzman ismin uyarıları...

Finans 25-04-24 10:41

Mevduat faizlerinde şubede ayrı bankada ayrı oran! 'Merkez Bankası'na göre kendilerini ayarladılar' diyerek uyardı

Mevduat faizleri artmaya devam ederken yeni bir detay ortaya çıktı. Bu kapsamda şubeye gidip pazarlık yapılan faiz oranı ile internet bankacılığı üzerinden duyurulan faiz oranları arasında farklar oluşmaya başladı. Peki şu anda mevduat faiz oranları ne kadar oldu? 1 milyon liranın aylık getirisi ne? Ekonomist Muhammet Bayram merak edilen detayları anlattı.

Finans 25-04-24 09:08

Altın ve dolarda kritik hafta: Herkes tersini düşünürken sürpriz atak! 'Başka seçenek kalmaz...'

Altın ve dolar için hareketli bir haftaya başlandı. Bu haftanın en önemli açıklaması Merkez Bankası’ndan gelecek. Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Gelecek hafta duyurulacak Fed faiz kararı da piyasaların yakın takibinde bulunuyor. Kritik haftada Kapalıçarşı’da gram altın, çeyrek altın fiyatları bir miktar geri çekildi. Dolar/TL kuru ise hafif yükselişini sürdürdü. Doların bu yıl değer kaybedeceği beklentisiyle yatırımlara başlayan yatırımcılar için dikkat çeken bir açıklama geldi.

Finans 22-04-24 09:07

TCMB faiz kararını perşembe günü açıklayacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.

Finans 20-04-24 14:36

21 Mart'ı bilmişti! Alman devinden Merkez Bankası kararı için yeni tahmin

Mart ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışını öngören Deutsche Bank, nisan ayı toplantısında bankanın politika faizi için yeni tahmin geldi. Banka nisan ayında faizin sabit bırakılacağını düşünüyor.

Finans 19-04-24 15:32

SON DAKİKA | Merkez Bankası yayımladı! İşte yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini

Son dakika haberi, piyasaların beklediği veri açıklandı. Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren nisan ayı anketini yayımladı. Katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 40,53 lira oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 44,19 oldu.

Finans 19-04-24 10:02

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Beklenti anketinde tahminle belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Nisan ayı toplantısına ilişkin medyan beklenti faizin yüzde 50,00 seviyesinde tutacağı yönünde oluştu.

Finans 18-04-24 15:07

Mevduat faizlerinde 25 Nisan virajı! Faiz oranları yüzde 60’a dayandı: ‘O tarihte başlayacak…’

Güncel mevduat faizi oranları ne? Mevduat faizleri yükselecek mi? Elinde Türk Lirası olan yatırımcılar dikkat! 3 ay vadeli faizler yüzde 60’a yaklaştı. Morgan Stanley son tahmininde Türkiye’de faiz indirimi döngüsünün ancak 2025 ilk çeyreğinde başlayabileceğini öngörmüştü. Şimdi gözler mevduat faizlerini yakından ilgilendiren açıklamaya çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor. Kritik gün ise 25 Nisan…

Finans 18-04-24 11:43

Piyasaların gözü kulağı o tarihte! Fed'in faiz indirimi beklentilerinde hesap değişti! Yüzde 71...

ABD ekonomisinin güçlü kalmaya devam ettiğine işaret eden verilerin ardından para piyasalarında ABD Merkez Bankasının (Fed), ilk faiz indirimine gitme ihtimalinin eylüle ötelendiğine yönelik fiyatlamalar güç kazandı.

Finans 16-04-24 16:04

Tüm zamanların en yüksek seviyesi! Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu. Böylece faizler tüm zamanların zirvesinde kalmaya devam etti.

Finans 11-04-24 15:21
ecb

Büyük merkez bankalarından 2023'te büyük zarar!

Kovid-19 sonrası enflasyonu öngöremeyen büyük merkez bankaları 2023'ü büyük zararlarla kapattı. Geçen yıl en büyük faaliyet zararını 114,3 milyar dolar ile Fed açıklarken, enflasyona karşı yaptığı faiz artışları nedeniyle 2004'ten beri ilk kez zarar eden ECB’nin kaybı 1,3 milyar avro oldu.

Finans 10-04-24 11:17

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerinin zamanlaması ve büyüklüğüne ilişkin belirsizliğin devam etmesinin ardından karışık bir seyirle haftaya başlarken, bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.

Finans 08-04-24 09:37