Bahçe Bitkileri Haberleri

Bahçe Bitkileri mezunları ne iş yapar? Bahçe Bitkileri Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Bahçe Bitkileri Bölümü genel olarak çevreye duyarlı ve sürdürülebilir tarım esaslarına dayalı bir şekilde, ziraat mühendisliğiyle paralel bir eğitim verir. Ülke çapında, bölgesel ve yerel tarımda var olan sorunları çözmek ve bu alanlarda sürdürülebilir tarım faaliyetleri gerçekleştirme ilkesi esastır. Peki, Bahçe Bitkileri mezunları ne iş yapar?

Egitim 07-10-2022 17:06

Bahçenize canlılık katacak mutlaka olması gereken ürün önerileri

Açık havada oturmak, sohbet etmek, yemek yemek, eğlenmek gibisi yok. Hele bir de eviniz bahçeliyse gerçekten çok şanslısınız. Bahçede eğlenceli ve konforlu vakit geçirmenizin en büyük sırrı, açık alan dekorasyonunda işlevseli ürünlere yer vermek. Piyasada harika bahçe dekorasyonları yapabileceğiniz birçok ürün bulunuyor. Siz de bahçe düzenlemesi için alışveriş yapacaksanız mutlaka önce hazırladığımız listeye göz atmalısınız!

Haber 28-07-2022 16:14

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması mezunları ne iş yapar? Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek seçerken dikkate alınması gereken birçok madde vardır. Bu maddeler hem kariyerini planlayan kişiye hem de yaşadığı ülkenin durumuna bağlı olarak gelişir. Kişinin ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda bir mesleğe yönelmesi başarılı bir kariyer sahibi olması demektir. Seçilen mesleğin geçerliliği de istihdam alanlarının genişliği ile doğru orantılıdır. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışır?

Egitim 11-07-2022 06:51

Evinizin balkonunu mini bir bahçeye çevirebilirsiniz! İşte tariflerinizde kullanabileceğiniz ve saksıda yetiştirebileceğiniz yeşillikler...

Çevrenizde zaman zaman organik tarımla ilgili bir şeyler anlatıldığına şahit olursunuz. Eş dost arasında eski günler anlatılırken eskiden her şeyin ne kadar doğal olduğundan da bahsedilir. Özellikle metropol yaşamının getirdikleriyle birlikte doğal sebze ve meyve bulmak bir hayli güç. Ancak evinizdeki saksılarda kısıtlı da olsa tariflerde kullanabileceğiniz doğal yeşillikler yetiştirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar...

Kadin 17-01-2022 09:25

Böcekler bitkilerinizi mahvedebilir! Bir an önce önlem almak için...

Bahar aylarının gelişiyle birlikte yaşadığınız evi rengarenk çiçeklerle dolu, cıvıl cıvıl bir bahçeye dönüştürme isteği uyanır. Ancak bakım gerektiren her işte olduğu gibi, çiçek ve bitki bakımı da özen ister. Peki evinizdeki bitkileri haşeratlardan nasıl koruyabilirsiniz? Gelin, en doğal yöntemlere birlikte göz atalım.

Haber 12-10-2021 15:03

Göz alıcı bahçeler ve balkonlar için ihtiyaç duyduğunuz ürünler

Göz alıcı balkonlarınız ve bahçeleriniz için ihtiyaç duyabileceğiniz ürünleri sizler için listeledik.

Trend 23-08-2021 13:02

Göz alıcı bahçeler ve balkonlar için ihtiyaç duyduğunuz ürünler

Göz alıcı balkonlarınız ve bahçeleriniz için ihtiyaç duyabileceğiniz ürünleri sizler için listeledik.

Trend 23-08-2021 13:02

Yaz ayının gelmesiyle bahçeleri düzenlemeye hazır mısınız?

Bahçenizi en iyi görünüme kavuşturmak için birbirinden şık ve kullanışlı ürünleri sizler için hazırladık...

Haber 19-06-2021 15:25

Yatak odasında bitki bulundurmak zararlı mı? Bu bitki isimlerini bir kenara not alın!

Bitkileri evimizi canlandırdığı, dekoratif hava kattığı ve pozitif enerji yaydığı için çok seviyoruz. Pek çok insan evinin her köşesini botanik bahçesine çeviriyor. Buna yatak odaları da dahil. Ancak kulaktan dolma bir bilgi var: Yatak odasında bitki bulundurulmaz. Peki, yatak odasında bitki bulundurmak gerçekten sağlığa zararlı mı?

Trend 20-05-2021 17:19

Evde hangi bitkileri yetiştirebilirsiniz? İşte bahar aylarında yetiştirebileceğiniz bitkiler

Koronavirüs pandemisiyle birlikte getirilen karantina uygulamaları ve önlemler kişileri evde daha çok zaman geçirmeye teşvik etti. Evden çıkamadığımız bu günlerde bulunduğumuz ortamı güzelleştirmek, evimize renk katmak hepimize iyi gelecektir. Güneşin görünürlüğü enerjimizi yükseltirken bahçe işleriyle uğraşmak hem ruhumuzu hem de evimizi canlandıracak.

Trend 07-04-2021 13:26

Çuha çiçeği nedir? Çuha çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte dikkat edilmesi gerekilen noktalar

Bakımı oldukça kolay bir bitki olarak bilinen Çuha çiçeği, Primulaceae familyasının Primula cinsini oluşturan bitki türlerinden biridir. Özellikle evinde bitki yetiştirmek isteyen vatandaşlar Çuha çiçeğinin özelliklerini ve dikkat edilmesi gerekilen noktaları merak etmekte. Peki Çuha çiçeği nedir? Çuha çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte dikkat edilmesi gerekilen noktalar...

Haber 03-04-2021 17:00