Bazilika Haberleri

Mimarı ölünce gizemi 141 yıldır çözülemedi! Dünyanın en iyi mimarları bu eseri tamamlamak için çalışıyor

Dünyanın sayılı eserleri arasında gösterilen ve mimar Antoni Gaudi'nin şaheseri olarak görülen ‘La Sagrada Familia’da sona yaklaşılıyor. Dünyanın en iyi mimarlarının üzerinde çalıştığı bazilikanın 2026 yılında vinçsiz olarak görüleceği değerlendiriliyor.

Kadin 25-03-2024 13:35

Su çekilmesi yaşanan İznik Gölü'ndeki batık bazilika kıyıyla birleşti

Su çekilmesi yaşanan İznik Gölü'ndeki batık bazilika kıyıyla birleşti

Yurthaber 12-10-2022 16:27

İznik Gölü'nden çıkarıldı! Dünya çapında en önemli keşiften biri... 'Bir hacıya ait olduğunu düşünüyoruz'

Bursa'da 1065 yılında yaşanan büyük depremdeki çökmenin etkisi ya da suların yükselmesiyle gölün içine gömüldüğü tahmin edilen bazilikada başlatılan kazı ve araştırmaları yeni keşiflerle devam ederken, üzerinde Aziz Nikolas'ın ismi bulunan kolye gün yüzüne çıkarıldı. Bir hacıya ait olduğu düşünülen kolye ucunun bulunması, bu senenin en önemli buluntusu olarak değerlendirildi. Prof. Dr. Mustafa Şahin, ''Bir hacı kafilesinin geldiğini ya da en azından bir hacının geldiğini düşünüyoruz'' dedi

Haber 06-10-2022 12:11

İznik Gölü'ndeki batık kilisede Aziz Nikolas figürlü kolye ucu bulundu

Amerikan Arkeoloji Enstitüsünce 2014'te dünya çapındaki en önemli 10 keşiften biri gösterilen bazilikadaki su altı kazısından çıkarılan kolyede, "Noel Baba" olarak bilinen Aziz Nikolas'ın ismi de yazıyor - İznik Gölü Bazilikal Kilisesi Su altı Kazıları Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin: - "Bunun bizim açımızdan önemi; şu anda kazısını yapmış olduğumuz kilisenin orijinalde bir hacı kilisesi olduğunu, yani burayı ziyaret eden insanların hacı olarak isimlendirilebileceklerini gösteren önemli yerlerden biri. Dolayısıyla bu senenin en önemli buluntusu olarak değerlendiriyoruz"

Yurthaber 06-10-2022 11:11

Bazilika

Bazilika Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Bazilika Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.