Ceviz Haberleri

Yatmadan bir saat önce yendiğinde deliksiz uyutuyor! Sakinlik ve rahatlama sağlıyor

Her ne kadar yatma saatine çok yakın yemek yemek yanlış olsa da, bazı uyku uzmanlarına göre bazı yiyecekler aslında daha iyi bir gece uykusu almanıza yardımcı olabiliyor. Bu besinlerden biri de tatlıya düşkün olanları mutlu edecek cinsten.

Kadin 25-03-2024 08:16

Gün boyu tok hissetmenizi sağlayıp susatmayacak yiyecekler

Oruç tutarken en büyük zorluklardan biri, ilerleyen saatlerde bastıran susuzluk ve açlık hissi, ancak endişelenmeyin! Sahurda sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doğru besin tercihleriyle bu zorluğun üstesinden gelmek mümkün. Bu nedenle sizin için gün boyu tok tutacak ve susatmayacak yiyecekleri bir araya getirdik. Bu yiyecekleri sahurda tüketerek gün boyunca enerjinizi koruyabilir ve orucunuzu daha rahat bir şekilde tutabilirsiniz. İşte detaylar!

Yemek 09-03-2024 00:48

Uzmanından ‘yaşlanma karşıtı 13 besin’ önerisi!

Düzenli ve sağlıklı beslenmenin hücre hasarını önlediğini ve yaşlanmayı yavaşlattığını belirten Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, hücreleri canlandıran ve yaşlanma karşıtı 13 besini tek tek sıraladı.

Kadin 29-02-2024 01:27

Etkileri inanılmaz: Günde 4 adet ceviz yediğinizde vücudunuzda bakın neler oluyor!

Kendisi küçük faydası büyük olan ceviz, muazzam bir besin deposudur ve vücudumuz için birçok fayda sağlar. Günde sadece 4 adet ceviz tüketmenin vücudunuzda ne gibi etkiler yaratabileceğini duyanlar şaşırıyor. Bu küçük ama güçlü besinin sağlık üzerinde inanılmaz etkileri bulunuyor. İşte, günlük beslenmenize eklediğinizde vücudunuzda gözle görülür değişikliklere neden olabilecek cevizin etkileri...

Kadin 27-01-2024 09:00

Diğer Haber Etiketleri

Çiftçi Doktor Şehir Plancısı Üretici Tarla Bitkileri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı cevizli sucuk tarifi aloe vera armut balık chia tohumu çörek otu domates elma esrar fındık fıstık yumurta Hindistan cevizi ıspanak kaju karbonat keçiboynuzu keten tohumu kuruyemiş lahana limon nar omega 3 pekmez sarımsak soğan somon şarap tahin tarçın zencefil üzüm hurma yeşil çay yoğurt zerdeçal yulaf zeytinyağı şeker Canan Karatay Avokado Tütün Baklagiller tarım orman genel müdürlüğü istiridye meyve ekmek cevizli sucuk kalp hastalıkları su uyku unutkanlık kronik yorgunluk Masterchef saç bakımı Antioksidan Kalp‎ Kim Kardashian Manisa Balıkesir Bilecik Kırşehir Kahramanmaraş Şırnak Bandırma Çağlayancerit Çeltik Gölpazarı Kaman sindirim sistemi cilt bakımı sigara Tarım ve Orman Bakanlığı dizüstü bilgisayar tiroid badem İhracat öğrenci sağlıklı beslenme Ağaçlandırma tuz kırmızı et tarifi dolandırıcılık tiktok alzheimer diş taşı diyabet grip hipertiroidi kanser kısırlık Meme kanseri stres şeker hastalığı yaşlılık yorgunluk Devlet Bahçeli alara ceviz ağacı ceviz besin değeri ceviz fidanı ceviz kabuğu ceviz kalori cevizin faydaları destek bağırsak bitki bitter çikolata faydaları festival evde evde diş taşı temizliği enerji fıstık ezmesi güzellik genç hücre hap hasat iltihap hibe arazi diş taşı temizliği karatay diyeti yulaf ezmesi nasıl yapılır lezzet lokum marka macun saç prof dr canan karatay protein protein ağırlıklı besinler protein bakımından zengin besinler rus siyah zeytin sağlıklı sanayi ve teknoloji bakanı mustafa varank sulama sistemleri teşhis tartar soya fasulyesi kadın üretim uskumru toksin nedir gr diş temizliği bastı glüt yiyecekler ağzı zayıflama ceviz kilo aldırır mı ceviz suyu neye iyi gelir hücreler Hadise ceviz zarı faydaları diş tartarı temizleme evde

Ceviz

Ceviz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ceviz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin! Neredeyse her evde bulunuyor

Genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için pahalı kozmetik ürünlere veya cerrahi müdahalelere başvurmak zorunda değilsiniz. Gençleşmenin sırları, doğada gizli olan mucizevi besinlerde saklı olabilir. İşte, gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin...

Kadin 23-01-2024 11:46

Soğuğa karşı direncinizi arttıracak üçlü çözüm: Bir kaşığında 'atom' enerjisi barındırıyor! Tam bir hastalıksavar

Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar hastalıklardan korunmanın yöntemlerini araştırıyor. Özellikle bağışıklık güçlendirici gıdalara yönelimin yaygınlaştığı bu dönemlerde vücudu hastalıklardan koruyacak doğal besin ve çayların tüketimi artıyor. Kış aylarından bağışıklığınızı tavan yaparak hastalıkların kapınıza uğramamasını isteyenlere bu üçlü karışım şiddetle tavsiye ediliyor.

Haber 16-01-2024 16:23

Bahçeli'nin 'ceviz' alıntısı sosyal medyada gündem oldu: Her ceviz yuvarlaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni'nde konuştu. Bahçeli'nin törende Samiha Ayverdi'den yaptığı 'ceviz' alıntısı sosyal medyada çok konuşulan konular arasında kendine yer buldu.

Haber 06-01-2024 16:30

Vücudu baştan aşağı yeniliyor! 7 gün boyunca tüketin, olumlu etkisi sizi bile şaşırtacak!

Düzenli olarak tüketilen bazı besinlerin sağlık açısından büyük faydası bulunuyor. Bunlardan biri de ceviz. Bir gece önceden suda bekletilmiş cevizi 7 gün boyunca aç karnına tüketince olacaklara siz bile şaşıracaksınız.

Haber 16-11-2023 10:11

Balıkesir'deki gelir getirici tür ağaçlandırma sahasında ceviz hasadı başladı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 6 yıl önce Orman İşletme Müdürlüğünce kırsal mahalle sakinlerine gelir getirmesi amacıyla oluşturulan bahçede yetişen cevizler hasat ediliyor.

Yurthaber 19-10-2023 11:28

Canan Karatay'dan kritik uyarı! Hem ekmeği unutacaksınız hem de iştahınız bıçak gibi kesilecek

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, iki besin sayesinde hem ekmeksiz de doyabileceğinizi hem de iştahınızın kesileceğini ifade etti.

Haber 02-10-2023 07:08

Ceviz yağı cilde iyi gelir mi? Ceviz yağı cilt için nasıl kullanılır?

Ceviz yağı doğanın cömert armağanlarından biri olarak kabul edilir ve yıllardır sağlık ve güzellik alanında kullanılır. Ceviz yağı içeriğinde bulunan zengin besin maddeleri ve sağlığa faydalı yağ asitleri ile bilinir. Bu nedenle cilt bakımının bir parçası olarak ceviz yağı kullanımı cildinizi nemlendirmek, beslemek ve gençleştirmek için etkili bir seçenek olabilir.

Kadin 30-09-2023 22:44

Diş tartarı ve taşlarına son! Dişlerinizi inci gibi parlatmanın en etkili yolu

Ağız ve diş sağlığı hem görsel açıdan hem de rahat iletişim kurabilmek açısından büyük önem taşıyor. Diş üzerinde zaman içerisinde oluşan sararmalar, diş tartarı ve taşları kötü görünümlere yol açarak rahatsız edici olabiliyor. İşte diş tartarı ve sararmalarından kolayca kurtulabileceğiniz en etkili yöntemler...

Haber 24-08-2023 11:07

Ceviz zarının faydaları nelerdir? Ceviz perdesi zarı neye iyi gelir?

Ceviz doğanın bize sunduğu muhteşem bir meyvedir ve insanlar tarafından binlerce yıldır keyifle tüketilmiştir. Ancak, cevizin lezzetli içi kadar dış kabuğu ve zarı da sağlık açısından pek çok fayda taşır. Özellikle ceviz zarının sağlık için muhteşem gücü, günümüzde giderek daha fazla ilgi çekmektedir. Ceviz zarı, bilinen adıyla "ceviz perdesi zarı", sağlık dünyasında yıldızı parlayan doğal bir mucizedir. Bu zarın sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmez.

Haber 30-07-2023 23:32

Ceviz kilo aldırır mı? Ceviz kilo yapar mı?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konuları insanların yaşamlarında önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle birçok insan tükettikleri gıdaların kilo alımı üzerindeki etkilerini merak etmektedir. Ceviz sağlık açısından pek çok faydası olan lezzetli bir kuruyemiştir. Ancak cevizin kilo aldırıp aldırmadığı konusu da sıkça tartışılan bir konudur. Peki, ceviz kilo aldırır mı, ceviz kaç kalori?

Haber 30-06-2023 22:29

Cevizin faydaları nelerdir, günde en fazla kaç ceviz yemeliyiz? Ceviz hangi hastalıklara iyi gelir, insan vücuduna ne faydası var?

Ceviz ağacında yetişen yuvarlak, tek tohumlu çekirdekli meyvelerden olan ceviz sağlıklı yağlar, protein ve lif içeriğiyle besin değeri en yüksek olan kuruyemişler arasında yer alır. Çiğ, kavrulmuş, tuzlu veya tuzsuz şekilde tüketilebilen bu kuruyemiş kalp, kemik sağlığının iyileştirilmesine destek vermesinin yanı sıra kilo yönetimine de yardımcı olabilir. Zengin içeriği ve besin değeri ile ceviz, en sağlıklı atıştırmalıklardan birisidir. Cevizin faydaları nelerdir?

Haber 10-04-2023 14:44

Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır? Ceviz ağacı çok su ister mi, yeni dikilen ceviz ağacının su ihtiyacı nasıl olur?

Ceviz ağacı yıl boyu düzenli mahsul vermesiyle dikkat çeker. Türkiye’de de birçok bölgede ceviz ağacı yetiştiriciliği yapılır. Ceviz ağacına, sulama ve gübreleme gibi bakım işlerinin yapılması ise alınan ürünün kalitesi üzerinde etkilidir. Ayrıca cevizgiller familyasına ait ceviz ağacı, tüylü yapraklara sahiptir. Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır?

Haber 07-04-2023 16:09

Ceviz yaprağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ceviz yaprağı ne işe yarar, saça ve cilde faydalı mı?

Ceviz, Cevizgiller (Juglandaceae) familyasından bir ağaç türüdür. Meyvesi ceviz olarak adlandırılır ve içinde bir veya birkaç tohum bulunur. Ceviz, genellikle kabuklu yemiş olarak tüketilir ve yağ, protein ve lif bakımından zengindir. Cevizin içindeki yağın çoğu doymamış yağ asitlerinden oluşur ve bu nedenle kalp sağlığı açısından faydalıdır. En az ceviz kadar faydalı olan ceviz yaprağı ayrıca saça ve cilde de oldukça faydalıdır. Peki, ceviz yaprağının faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 15:27

Faydaları saymakla bitmeyen en iyi ceviz çeşitleri ve markaları

Cevizin faydaları, saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirici etkiye sahip olan ceviz, yeterli miktarda tüketildiğinde vücutta birçok olumlu etki sağlıyor. Gelin, birbirinden kaliteli ve lezzetli en iyi ceviz çeşitlerini birlikte inceleyelim.

Yemek 20-02-2023 16:04

Rus kadınların kullandığı istenmeyen tüyleri tamamen geçiren doğal yöntem! Sadece 2 malzemeyle tüylere elveda

Rus kadınlar tüm dünyada güzellikleriyle tanınıyor. Rusların güzelliği sadece genetik özelliklerinden değil yaptıkları doğal uygulamalarından da kaynaklanıyor. Pürüzsüz tene oldukça önem veren kadınlar istenmeyen tüylerini geçirmek için evde doğal çözümler arıyor. Rus kadınlar istenmeyen tüylerini geçirmek için oldukça etkili bir yöntem uyguluyorlar.

Kadin 07-02-2023 11:05

En sağlıklı atıştırmalık: Cevizli sucuk tarifi! Evde cevizli sucuk nasıl yapılır?

Cevizli sucuk en sağlıklı atıştırmalıklar denildiğinde ilk akla gelenler arasında yer alıyor. Pekmez ve cevizi birleştiren bu atıştırmalık enfes bir lezzete sahip oluyor. Evde cevizli sucuk nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Aşağıdaki evde cevizli sucuk tarifinin tadına hayran kalacaksınız.

Yemek 25-12-2022 16:39

Sadece 7 günde vücudu baştan ayağa yeniliyor

Vücudu doğal besinler besleyip, iyileştirmek binlerce yıldır kullanılan bir tedavi yöntemi. Bu iyileştirici yöntemlerden biri de süper besin ceviz sayesinde oluyor. 7 gün boyunca bir gece suda bekletilmiş cevizi aç karnına tüketince olacaklara inanamayacaksınız.

Haber 13-12-2022 14:43

Cevizli lokum nasıl yapılır? MasterChef cevizli lokum malzemeleri neler? İşte tarifi!

Tadına doyum olmayan cevizli lokum tarifi araştırılıyor. MasterChef programında hazırlanan cevizli lokum ile, tarif araştırmaları hız kazandı. Cevizli lokum için ceviz, kurumaya, toz şeker gibi malzemeler gerekiyor. Peki cevizli lokum nasıl yapılır? MasterChef cevizli lokum malzemeleri neler? İşte tarifi!

Yemek 09-12-2022 00:11

Her evde bulunuyor! Diş tartarlarını ve taşlarını yok edecek çözümler

Ağız ve diş bakımı sadece hem görünüş hem de sağlık için büyük önem taşıyor. Diş bakımının aksatılması diş taşları olarak da bilinen diş tartarlarına sebep oluyor. Diş tartarından kurtulmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Her evde bulunan temel malzemeler ile diş tartarlarını yok edebilirsiniz.

Haber 07-12-2022 08:40

Hadise'nin saç itirafı duyanları şok etti! Saçını günlerce yıkamadığını belirtti

Hadise, başarıları ve özel hayatıyla sık sık konuşulan şarkıcılar arasında bulunuyor. Hadise'nin saçlarının dolgunluğu ve parlaklığı ekran önünden göz kamaştırıyor. Hadise geçen günlerde yaptığı röportajda saçlarının sağlığını korumak için yaptığı yöntemi paylaştı.

Kadin 15-11-2022 16:07

Kalp sağlığını zırh gibi korur, hastalıkları uzak tutar

Artan kalp hastalıkları ve rahatsızlıkları ile yaşam tarzımızı iyileştirmemiz ve kalbimizi sağlıklı tutabilecek yiyecekleri diyetimize dahil etmemiz önemlidir. Beslenmenin kalp sağlığı üzerindeki etkisi araştırıldığında önemli bir oran ortaya çıkmıştır. Bu yüzden yaşam tarzı kadar beslenme de kalp sağlığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Öyleyse, sağlıklı bir kalp için bu 5 gıdayı deneyin.

Haber 05-11-2022 23:02

Kırşehir'de ceviz hasadı tamamlandı

Türkiye'nin önemli ceviz üretim merkezlerinden Kırşehir'de, geç uyanan yabancı çeşitlerin de toplanmasıyla hasat tamamlandı.

Haber 31-10-2022 12:18

Şehir plancısı kadın, devlet desteğiyle kurduğu bahçede ceviz yetiştiriyor

Düzce'de 13 dönüm arazide ceviz yetiştiren 46 yaşındaki Demet Gündal, hem atıl araziyi tarıma kazandırdı hem de kendisine geçim kaynağı oluşturdu.

Haber 29-10-2022 11:23

Cildinizden saçlarınıza kadar her şeye faydalı en iyi ceviz yağı markaları

Ceviz yağı, faydaları ile adından sıkça söz ettiriyor. Tam bir antioksidan kaynağı olan ceviz yağı, mide hazmını kolaylaştırıp kolesterolü dengeli düzeyde tutmaya yardımcı olduğu kadar cilt bakımı için de son derece olumlu etkilere sahip. Saçlarınız için bakım yağı olarak da kullanabileceğiniz en iyi ceviz yağı markalarını sizler için araştırdık. Haydi gelin, birbirinden sağlıklı bu ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber 28-10-2022 15:55

Coğrafi işaretli Niksar cevizinde 2 bin 500 ton rekolte bekleniyor

Niksar Kaymakamı İlhami Doğan: - "Ceviz ağaçlarının gelişmesiyle 10 bin tonlara varacak bir değer. 10 sene içinde ceviz üretimi 10 bin tona vardığı zaman 1 milyar lira gelir elde edecek üreticilerimiz"

Haber 27-10-2022 11:50

Devletin tahsis ettiği 26 hektar araziye ceviz diken üretici hasat heyecanı yaşıyor

Devletin tahsis ettiği 26 hektar araziye ceviz diken üretici hasat heyecanı yaşıyor

Yurthaber 20-10-2022 14:59

Bursa'da ceviz alma bahanesiyle dolandırıcılık yapan şüpheli gözaltına alındı

Bursa'da ceviz alma bahanesiyle dolandırıcılık yapan şüpheli gözaltına alındı

Yurthaber 18-10-2022 13:45

Bilecik'te üretilen cevizler ülkenin her yanına satılıyor

Gölpazarı ilçesindeki ceviz üreticileri, hem verim hem kalite hem de fiyat bakımından bu sezon hasattan memnun - Büyükbelen Muhtarı Güven: - "İklimimiz cevize daha elverişli. Kalite daha yüksek. Bölgedeki en kaliteli ürün bizde yetişiyor. Buraya gelen, kaliteli cevizi alıp gidebiliyor"

Yurthaber 11-10-2022 12:00

Edirne'de bozuk orman arazisinde yetiştirilen cevizler hasat edildi

Hasatta 111 dekardaki 19 bin 557 ağaçtan 40 ton rekolte bekleniyor

Yurthaber 07-10-2022 09:10

7. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali, Simge Sağın konseriyle sona erdi

7. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali, Simge Sağın konseriyle sona erdi

Yurthaber 26-09-2022 01:10

Bakanlar Varank ve Kirişci, Kahramanmaraş'ta ceviz ve kültür festivaline katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:
 - "Şu anda Türkiye, uluslararası ilişkilerde, dünya siyasetinde talimat alan değil, kendi ayakları üstünde, kendi kararlarını veren bir ülke haline geldi" - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: 
- "Biz ülkeler olarak nasıl kendimize yeterliliğin peşindeysek şehirler olarak da kendimize yeterli olmak durumundayız"

Yurthaber 24-09-2022 21:36

Kahramanmaraş'ta kurulan teknolojik tesis bölge cevizinin marka değerini artıracak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle yaklaşık 18 milyon liraya kurulan ceviz işleme ve paketleme tesisi, saatte 4 ton ceviz soyma kapasitesiyle bölge ürünlerinin dünya pazarına sunulmasına güç katacak - Çağlayancerit Ceviz Üreticileri Birliği Kooperatifi Başkanı Mehmet Kekil: - "Bugüne kadar bizim cevizimiz yurt dışına tedarikçi firmalar aracılığıyla ihraç ediliyordu. Bu tesisin kurulmasıyla Çağlayancerit cevizimizi kooperatif aracılığıyla kendimiz ihraç edeceğiz"

Yurthaber 24-09-2022 12:08

Güçlü spermler için bu 5 alışkanlığı kesin! Fark etmiyorsunuz ama kısırlığa yol açıyor

Yediklerimiz, gün içerisinde yaptıklarımız sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Olumlu ve olumsuz birçok sonuca neden oluyor. Özellikle cinsel sağlık problemleri giderek artış gösteriyor. Değişen yaşam koşulları spermlerin güçsüzleşmesine bu da kısırlığa neden olabiliyor. Uzmanlar günlük yapılan bazı hareketlerin değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Haber 20-09-2022 08:34

Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Ceviz kabuğunun mucizevi faydaları

Ceviz en sık tüketilen kuruyemişlerdendir. Uzmanlar cevizin faydalarını belirterek sağlık için düzenli olarak yemenizi önerirler. Cevizi yedikten sonra ceviz kabuklarını çöpe atıyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz. Ceviz kabuğunun faydalarını duyduktan sonra çöpe atmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Haber 07-09-2022 09:29

Her gün bir avuç iltihaplanmayı önler, Alzheimer hastalığını yavaşlatır! Cevizin faydaları, cevizin sporcular için önemi!

Beslenme hayatımızın önemli bir parçası, olmazsa olmazı, birincil ihtiyacımızdır. Günlük yaşamımızı sürdürebilmemiz için çok değerli olan beslenme sporcularda ekstra önem arz etmekte. Sporcularda dengeli ve düzenli beslenme sedanter bireylere göre daha fazla olan enerji ihtiyacının karşılanmasından, vücut yapım ve onarımına, kassal gelişime birçok faktörde etkili olduğundan oldukça kıymetli. Yeterli ve dengeli oluşturulan bir beslenme programı sporcunun genel sağlığı ile performansını etkiler.

Haber 24-08-2022 15:53

Kilo vermeyi kolaylaştırır, enerji verir, metabolizmayı motor gibi çalıştırır

Diyetisyenler, kilo vermeyi kolaylaştıran yüksek proteinli besinlerden bir liste oluşturdu. Yabancı kaynaklarda yer alan bu listede yer alan besinlerin kilo vermeyi kolaylaştırdığı, enerji verdiği ve metabolizmayı motor gibi çalıştırdığı öne sürüldü. Kilo vermek isteyenlerin işini kolaylaştıracak, protein zengini besinleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haber 24-08-2022 11:00

Şırnak'ta devlet desteğiyle aşılanan fıstık ve ceviz ağaçları üreticiye gelir olacak

Tarım ve Orman Bakanlığınca hayata geçirilen proje ile ürün alınamayan 21 bin 879 fıstık ve ceviz ağacı yüzde 75 hibe destekle aşılandı - Çiftçi Abdurrahman Acar: - "Projeler ve olanaklardan faydalanıyoruz. Bu projeler biz çiftçilere umut oldu. Olanakların artmasıyla daha fazla üretim yapılacağına inanıyorum"

Yurthaber 20-08-2022 11:06

Mutlaka tüketin! Meme kanseri riskini azaltıyor

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.

Haber 19-08-2022 10:48

Ceviz yetiştiriciliği nasıl yapılır, karlı mı, devlet teşviki var mı? Ceviz nasıl yetiştirilir?

Ülkemizde tüketimi oldukça yüksek bir meyve olan cevizin, Türkiye'nin yanı sıra; Çin, İran, ABD gibi pek çok ülkede üretimi yapılır. Ceviz yetiştiriciliği en popüler tarım faaliyetlerinin başında gelir. Üretiminin sık yapılmasına rağmen cevize olan ihtiyacın oldukça fazla olduğu görülür. Peki, ceviz yetiştiriciliği nasıl yapılır?

Finans 15-07-2022 15:08

Unutkanlık ve yorgunluk yaşayanlar dikkat! İşte enerji veren ceviz suyunun mucizevi faydaları

Günümüzde kronik yorgunluk ve unutkanlık pek çok insanın en büyük sorunları haline gelebiliyor. Şekli gibi benzediği organ olan beyne büyük katkıları olduğu bilinen ceviz, yorgunluk ve unutkanlık gibi zihinsel sorunlara büyük fayda sağlayabiliyor. Omega 3 içeriğiyle yararının büyük olduğu bilinen cevizin suyu birçok soruna şifa olabiliyor. İşte doğal enerji veren ceviz suyunun mucizevi faydaları...

Haber 29-06-2022 17:59

Tiroid hastalığına mucize gibi çözüm: Ceviz kürü! Ceviz kürü nasıl yapılır?

Tiroid, günümüzde çoğu kişide olan çoğu kişinin de geç fark ettiği hastalıklardan biridir. Temel görevlerinden biri vücut metabolizmasını ayarlayan T3 ve T4 hormonlarını salgılamaktır. Tiroid bezinin normal düzeyden az ya da aşırı hormon salgılamasına bağlı olarak, diğer organlar da hızlı ya da yavaş çalışır. Vücudu baştan aşağıya etkileyen tiroid hastalığına karşı ceviz kürünü deneyebilirsiniz.

Haber 25-06-2022 07:59

Tarım lisesi öğrencileri Kaman cevizi ve yöresel ürünler yetiştiriyor

Kırşehir'de 12 yıl önce eğitime başlayan Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Türker Korkut: - "Ürünler doğal ve lezzetli oluyor. Dolayısıyla ceviz dalında, patates de tarlada hemen bitiyor" - Öğrencilerden Enes Selçuk: - "Burada öğrendiklerimle yatırım yapacağım, kendime iş kuracağım"

Yurthaber 14-06-2022 11:21

Sakın yemeyin! Alzheimer riskini arttırıyor

Sinsice ilerleyerek unutkanlığa sebep olan Alzheimer hastalığı toplumda sıklıkla görülüyor. Alzheimer hastalığına neyin neden olduğu tam olarak bilinemese de bazı yiyecekler Alzheimer’a yakalanma riskini arttırıyor. Alzheimer hastalığından korunmak için bu hastalık hakkında bilinçli olunması gerekiyor.

Haber 13-06-2022 15:27

Şekeri en hızlı düşüren gıdalar! Diyabet hastaları bunları mutlaka tüketin

Diyabet çağımızda sıklıkla karşılaşılan hastalıklardan. Diyabet hastalarının tüm hayatını etkileyen bu hastalığın etkilerini azaltmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmeleri gerekiyor. Şekeri en hızlı şekilde düşürecek ve kan şekerini dengeleyecek besinleri tüketmek istiyorsanız aşağıdaki gıdaları yemeniz gerekiyor.

Haber 13-06-2022 12:42

Diyabetiniz varsa bu şekilde beslenerek sağlığınızı kontrol altına alın!

Diyabet, her yaşta ve cinsiyette görülebilen toplumun sağlığını önemli ölçüde tehlikeye atan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabetin başka hastalıklara yol açmaması ve çeşitli problemler yaratmaması adına diyabet hastalarının tedavisine ve beslenme düzenine dikkat etmeleri gerekiyor. Diyabet hastaları için en uygun beslenme şeklini aşağıdaki haberden öğrenebilirsiniz.

Haber 06-06-2022 09:39