Cvk Madencilik Haberleri

Borsa günün ilk yarısında yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,84 değer kazanarak 9.110,66 puana çıktı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,54 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 2,16 ile ulaştırma oldu.

Finans 2024-04-04 14:16:46

Yurt dışı ÜFE'de artış

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), şubatta aylık bazda yüzde 2,38, yıllık bazda yüzde 62,38 artış gösterdi. Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimlerine bakıldığında, madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 60,69, imalatta yüzde 62,41 artış görüldü.

Finans 2024-03-20 11:03:50

Sanayi üretim endeksi ocakta aylık bazda değişmedi

Sanayi üretim endeksi, ocakta aylık bazda değişmedi, yıllık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Söz konusu ayda sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 azalırken, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,3 arttı.

Finans 2024-03-12 10:52:27

Kar kütleleri altında kaderine terk edilmiş olarak bekliyorlar! Geri dönüş için yol yok

Rusya'ya bağlı Komi Cumhuriyeti'nde bulunan Vorkuta'dan gelen görüntüler dikkat çekti. SSCB döneminde madencilik konusunda önemli kentlerden olan ancak SSCB'nin dağılmasıyla sıkıntılı günler yaşamaya başlayan Vorkuta'da Bovanenkovo -Ukhta gaz boru hattının inşaatında da kullanılan iş makineleri ve kamyonlar, geri dönüş için yol ve güzergah yetersizliği ve harcama maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle kar kütleleri altında kaderine terk edilmiş olarak bekler halde.

Haber 2024-03-11 16:28:03

130’ar bin lira verip imzalatmışlar! Erzincan'daki maden faciasında yeni detaylar... Anagold Madencilik'le ilgili belgeleri de paylaştı

Türkiye günlerdir toprak altında kalan 9 işçiden gelecek güzel haberi beklerken, Erzincan'daki altın madeninin işletmeciliği yapan Anagold Madencilik şirketinin, 2016’da bölgede yaşayan ailelere ‘sus payı’ verip “Adli ve idari başvuru yapmayacağım” taahhüdü aldığı belirtildi. Öte yandan bölgenin eski bir fotoğrafını paylaşan CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, "Göçük altında kalan kamyon şoförünün ve bazı işçilerin muhtemel yeri burası!" dedi.

Haber 17-02-24 07:30

Altın madeni faciasının ardından ABD'li şirket borsada çakıldı! Anagold Madencilik'in büyük ortağı SSR Mining'in değeri 1,5 milyar dolar eridi

Erzincan İliç'te Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde dün öğleden sonra yaşanan çökme faciasında 9 işçi göçük altında kalmıştı. Yaşanan felaketin ardından merkezi ABD’nin Denver şehrinde bulunan SSR Mining’in hisselerinde sert düşüş yaşandı. Şirket, Çöpler Altın Madeni’ndeki faaliyetleri askıya aldı.

Finans 14-02-24 14:24

Erzincan'daki faciadan bir yıl önce! Gazeteci Adem Metan'ın o videosu ortaya çıktı, köylüleri Anagold Madencilik mi konuşturdu?

"Burada kimin sağlığı bozulmuş? Siyanürün kanserojen olmadığını tıbbi otoriteler kabul ediyor! Barajlarımız ağzına kadar balık kaynıyor." Bu cümleler gazeteci Adem Metan'ın kendi Youtube kanalı için çektiği videodan alındı. Çekimin üzerinden sadece bir sene geçti ve Erzincan'daki felaket meydana geldi.

Haber 14-02-24 13:50

Aylar önce resmen eliyle göstermiş! Erzincan'daki maden ocağındaki toprak kayması sonrası Övgün Ahmet Ercan'ın paylaşımı gündem oldu... Bizzat uyarmış!

Erzincan'da Anagold Madencilik tarafından işletilen altın madenindeki toprak kayması sonrası 9 işçi toprak altında kaldı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları saatlerdir sürerken, Prof. Övgün Ahmet Ercan'ın aylar önce yaptığı uyarı ortaya çıktı. Kasım ayında bölgeye giden ve kaymanın olduğu yeri adeta aylar öncesinden işaret ederek uyaran Övgün'ün yaptığı paylaşım gündem oldu.

Haber 14-02-24 08:42

Rekor üstüne rekor geldi, Borsa kritik seviyeyi aştı!

Güne rekorla başlayan Borsa İstanbul'da kritik seviye aşıldı. 9.016,02 görüldü. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran madencilik oldu.

Finans 09-02-24 14:41

Bakan Bayraktar: Enerji ve madencilik sektörüne 181,7 milyar lira kamu yatırımı yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji sektörüne yapılacak yatırım bu yıl yüzde 70 arttığını söyledi.

Finans 17-01-24 12:16

Tureks Turunç Madencilik ne zaman işlem görecek? Tureks Turunç halka arz borsada işlem görmeye başladı mı?

Tureks Turunç Madencilik'in ne zaman işlem göreceği merak ediliyor. Tureks Turunç Madencilik halka arz talep toplama işlemleri bu ay içerisinde tamamlandı. İşlemler 2 Kasım ve 3 Kasım'da sona erdi. Peki, Tureks Turunç Madencilik ne zaman işlem görecek? Tureks Turunç halka arz borsada işlem görmeye başladı mı?

Finans 06-11-23 11:43

Toplam kaç tane kripto var? Hangi ülkenin kripto parası var?

Kripto paralar günümüzde NFT, stabil coin, token ve coin gibi gruplara ayrılır. Bu para birimlerinin merkezine dönüşen ülkeler ise kripto para sahiplerinin sayısı gibi parametreler dikkate alınarak saptanır. Buna ek olarak günümüzdeki toplan kripto para sayısının belirtilmesi için güncel verilerin incelenmesi gerekir. Daha sonra ise sunulan bilgilere konu olan kripto paraların üretim sürecini açıklayan madencilik terimine değinilmelidir.

Finans 29-10-23 12:39

Altın için hedefi duyurdular: ‘Hayal değil’ diyen madenciler Anadolu’yu işaret etti! 'Yeni süreç başladı...'

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, Orta Vadeli Program'ın (OVP) yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik politikalarının önemli olduğunu belirterek, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi bir hayal değil" dedi.

Finans 09-09-23 11:41

Manisa'da yer üstü maden ocağındaki toprak kaymasında 1 işçi öldü, 3 işçi yaralandı

Manisa'nın Soma ilçesinde açık madencilik yapılan bir ocakta toprak kayması nedeniyle 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Yurthaber 10-05-23 07:59

CVK Madencilik halka arz sonuçları açıklandı! CVK Madencilik borsada ne zaman işlem görecek? Halka arzın büyüklüğü 882 milyon TL oldu

CVK Madencilik halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Talep toplama tarihleri 6 ve 7 Nisan 2023 olarak açıklanmıştı. Türkiye'nin en büyük krom ihracatçılarından CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi halka açıldı. Hisselerin Borsa İstanbul işlem tarihi de araştırılan bir diğer konu oldu. Peki CVK Madencilik borsada ne zaman işlem görecek, kaç lot verir? Ayrıntılar haberimizde...

Finans 11-04-23 17:30

Kalsit taşı faydaları nelerdir, gerçek kalsit taşı nasıl anlaşılır? Kalsit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Genellikle beyaz veya renksizdir ancak bazı durumlarda sarı, yeşil, mavi veya pembe gibi renklerde de bulunabilir. Kalsit taşı madencilik, çimento üretimi, cam yapımı, kağıt ve tekstil gibi birçok endüstride yaygın olarak kullanılır. Ayrıca taş işleme, heykelcilik, dekoratif amaçlar ve alternatif tıp için de tercih edilir. Kalsit taşı çok yönlü kullanım alanları ve estetik değeri nedeniyle popüler bir doğal mineraldir.

Haber 10-04-23 10:44

CVK Madencilik halka arz eşit mi oransal mı? CVK Madencilik halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var?

CVK Madencilik halka arz oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz talep toplama süreci bugün başlıyor ve iki gün boyunca devam edecek. Peki, CVK Madencilik halka arz eşit mi oransal mı? CVK Madencilik halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Finans 06-04-23 12:56

AB, Rusya'ya karşı dokuzuncu yaptırım paketini hazırladı

Avrupa Birliği (AB), yaklaşık 200 kişi ve kurum ile 3 Rus bankasının yaptırım listesine eklenmesini, çift kullanımlı ürünlere ihracat yasağı getirilmesini ve madencilik yatırımlarının yasaklanmasını da içeren 9'uncu yaptırım paketini hazırladı.

Haber 07-12-22 21:18

Raif İnan: Dünyanın ikinci büyük krom üreticisiyiz ama gelişmiş tesisimiz yok

Maden kaynakları açısından oldukça zengin olan Türkiye, üretim aşamasında ise henüz beklenen gelişimi gösteremiyor. Türk girişimci Raif İnan, Türkiye’nin madencilik sektöründe yeni bir adım atarak katma değere öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Finans 01-12-22 18:19

Amasra'da maden ocağındaki yangının sönmesi baraj sızdırmazlığıyla mümkün

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Barış: - "Yangının sönmesi ancak inşa edilen barajların sızdırmazlıklarının sağlanması, azot gazı basılmasına devam edilmesi ve bu sayede barajların arkasına oksijen girişinin engellenmesi yoluyla mümkün gözükmektedir"

Yurthaber 29-11-22 12:33

İstanbul’da Şiran Sempozyumu

Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi, Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) tarafından gerçekleştirilen sempozyuma ev sahipliği yaptı. 5-6 Kasım 2022 tarihlerinde iki gün boyunca devam eden sempozyumda ilçenin sorunları değerlendirilip; tarım, turizm, sanayi, coğrafya, tarih, kültür, spor ve madencilik gibi konularda proje önerilerinde bulunuldu.

Haber 08-11-22 10:40

Dedesi ve amcaları gibi madencilik yaptı, patlamada hayatını kaybetti

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağı patlamasında yaşamını yitiren Ercan Saraç'ın babası Hayrullah Saraç: - "Bizim aileye ikinci acı bu. 70 yıl önce amcam 18 yaşında Zonguldak'ta maden ocağında çalışırken hastalanıp vefat etmiş. Babam madenci, 30 yıl çalıştı madende. Oğlumun da madenci olması nasipmiş. Rahmetli dedem kesinlikle madene girmemizi istemedi ama bu iş nasip" - Anne Melek Saraç: - "Uşağıma doyamadım. 4 yaşındaki oğlu 'Babam uyuyor.' diyordu, dün başladı 'Babam öldü.' demeye. Ne yapacaksın, oğlumun acısına nasıl dayanacağım?"

Yurthaber 20-10-22 11:04

Tunceli'de toplanan bir grup madencilik projelerine tepki gösterdi

Tunceli'de toplanan bir grup madencilik projelerine tepki gösterdi

Yurthaber 08-10-22 15:53

Huawei'den akıllı tarım uygulamalarına çevre dostu teknolojiler

Avusturya Maliye Bakanlığı Telekomünikasyon, Posta Hizmetleri ve Madencilik Genel Müdürü Andreas Reichhardt: - "Huawei ve Dronetech'in tarımda insansız hava araçları kullanımına yönelik projesi Avusturya özelinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Hasat süreçlerinin verimli geçmesini ve ürün kalitesini artırmayı amaçlıyoruz"

Haber 05-10-22 13:45

Türkiye'de Sorumlu Madencilik İnisiyatifi çalışmaları devam ediyor

Türkiye'de "Sorumlu Madencilik İnisiyatifi" çalışmaları devam ediyor

Yurthaber 24-09-22 12:53

Bakan Dönmez, Bilecik'te seramik fabrikasının temel atma töreninde konuştu:

"Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğal gaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah" - "Biz üretimiyle, ihracatıyla, teknolojisiyle, AR-GE'siyle, iş güvenliği kültürüyle örnek bir madencilik sektörü inşa etmek istiyoruz. İhracatımızda lokomotif görevi görecek, gayri safi milli hasılamızda önemli bir paya sahip olacak, AR-GE'siyle yerli ve milli teknolojisinin gelişimine destek olacak bir madencilik sektörü olacak"

Yurthaber 10-09-22 14:49

Türkiye’de bulundu! 1,2 milyarlık altın ve gümüş rezervi...

Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen Türk madencilik şirketi Koza Altın, Kaymaz'da 20 bin onsluk potansiyel altın kaynağı tespit ettiğini duyurmasının ardından bir ilimizden daha müjdeli haber geldi. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde altın ve gümüş rezervinin bulunduğu alanda yürütülen sondaj ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Altın ve gümüşün toplam piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Finans 30-08-22 09:19

Türkiye'de dev altın rezervi bulundu! Piyasa değeri dudak uçuklattı! İşte bulunduğu alan...

Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen Türk madencilik şirketi Koza Altın, Kaymaz'da 20 bin onsluk potansiyel altın kaynağı tespit ettiğini duyurmuştu. Potansiyel rezervin 1 yıl içerisinde çıkarılarak, Türkiye ekonomisine kazandırılması hedefleniyor. Yaklaşık değeri 500 milyon liranın üzerindeki rezervin ortaya çıkarılması için açık ocak çalışmalarına başlandı.

Finans 22-08-22 15:40

Türkiye’de bulundu! Dev altın rezervi: Tam 20 bin ons…

Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen Türk madencilik şirketi Koza Altın, Kaymaz'da 20 bin onsluk potansiyel altın kaynağı tespit ettiğini duyurdu. Şirket gelecek 5 yıl içinde yıllık 15 ton altın üretimi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Finans 18-08-22 13:52

Madencilik sektöründen mühendis adaylarına burs ve iş garantisi

Eskişehir Madencilik Kümelenmesi Başkanı Metin Çekiç: - "Sektörde iş garantisi ve gelecek var. Nitelikli genç mühendisler arıyoruz"

Yurthaber 26-07-22 11:16

YKS tercihlerinde bu bölümleri seçen adaylara maaş gibi burs verilecek

Bu yıl ilk kez temel bilimlerin yanı sıra yapay zeka mühendisliği bölümlerini seçeceklere de YÖK lisans destek bursu verilecek - YKS tercihlerinde belli mühendislik programlarını seçeceklere başarı sırasını karşılamaları halinde TP-OTC tarafından ayda 6 bin lira burs verilecek, açık deniz servisleri ön lisans programları, harita veya geomatik mühendisliği, madencilik, tekstil ve deri mühendisliği bölümlerini seçen öğrencilere de avantajlar sağlanacak

Yurthaber 26-07-22 11:02

“Hayat kurtaran” termal kameralı Drone DJI Matrice 30 tanıtıldı

Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya: - "DJI Enterprise ürünleri savunma sanayinden endüstrilere kadar birçok alanda kullanılıyor ve iş verimliliği sağlıyor. Ama çok daha önemli bir yeri var; hayat kurtarıyor" - DJI Enterprise MEA Satış Direktörü Jony Ji: - "Bilkom ile yürüttüğümüz iş birliği ile Türkiye'de endüstriyel verimliliği artırmak ve dahası kritik anlarda hayat kurtarmak için son teknoloji dronelerimizi ve yeniliklerimizi kamu güvenliği, inşaat, madencilik ve enerji gibi farklı sektörlere taşımayı hedefliyoruz"

Yurthaber 23-06-22 10:03

Hakkari'de düzenlenen Madencilik Çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı

Hakkari'de düzenlenen "Madencilik Çalıştayı"nın sonuç bildirgesi açıklandı

Yurthaber 13-06-22 21:40

Hakkari'de Madencilik Çalıştayı düzenlendi

Hakkari'de "Madencilik Çalıştayı" düzenlendi

Yurthaber 10-06-22 14:04

Madencilik ne demek? Madencilik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Madencilik, anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimeler, sayısız anlam ve ifadeyle şekillenen dili zenginleştiren unsurlardandır. Bu sebeple kelime anlamları hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Türkçe konuşan kişileri araştırmaya iten Madencilik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:46

Kripto para madenciliği (mining) nedir? Solo, toplu ve bulut madenciliği nedir?

Kripto paralar, finans piyasalarını fazlasıyla meşgul eden konulardan biridir. Kripto paraların hayatımıza girmesi ile yeni bir yatırım aracı doğmuştur. Kripto paralarla sayısız işlem gerçekleştirmek mümkündür. Sadece dijital ortamda kullanılabilen kripto paralar nasıl üretilir? Madenci kripto para üretmek için nasıl işlemler yapar? Solo madencilik, toplu ve bulut madenciliği nedir?

Finans 18-05-22 10:04

ABD’den Rusya’yla Bağlantılı Yeni Yaptırımlar

ABD Maliye Bakanlığı, Rusya’ya ait bir ticari banka, sanal para madencilik şirketi ve onlarca kişi ile kurumu yaptırım listesine aldı

Haber 21-04-22 00:46

Borsa İstanbul'da yeni rekor! 2500 puanın da üzerine çıktı

BIST100 Endeksi haftaya beklentilerin üzerinde bir yükselişle başladı. Açılış 8,60 puan artışla 2502,97 puandan gerçekleşti. En çok kazandıran ise madencilik sektörü hisseleri oldu.

Finans 18-04-22 10:53

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Brezilya'daki yerli topluluklarını nasıl tehdit ediyor?

Amazon ormanındaki Yanomami bölgesi, altın, elmas ve mineraller açısından zengin, yasa dışı madenciliğin yoğun şekilde görüldüğü bir bölge. Madencilik faaliyetleri, orada yaşayan yerli halkın yaşamını tehlikeye atıyor. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise bölgedeki madenciliği destekleyen yeni bir yasa tasarısı teklif ediyor.

Haber 17-04-22 11:12

Bitcoin için final çizgisi göründü! Bu olduğunda tamamen bitecek…

Altın ve dolardan sonra son yıllarda en popüler yatırım aracı haline gelen Bitcoin için son göründü. Şu anda 19 milyon olan Bitcoin sayısı, 21 milyona ulaştığında madencilik faaliyeti sona erecek. Bitcoin ağındaki madencilerin geçen yıl elde ettiği toplam gelir ise 15 milyar doları geçti.

Finans 06-04-22 14:06

Tarkan'dan zeytinlik tepkisi: Doğamızı savunmak, korumak görevimizdir

Geçtiğimiz ay çıkardığı Geççek şarkısıyla gündemde olan Tarkan, sosyal medya paylaşımlarıyla da dikkat çekmeye devam ediyor. Megastar Tarkan son paylaşımında, zeytinlik alanlarının şartlı madencilik faaliyetine açılmasına tepki gösterdi. Tarkan, "Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir" dedi.

Magazin 02-03-22 21:24

Zeytin tarlaları ilgili karar gündem yarattı! Tepkiler peş peşe geldi…

Zeytinliklerle madencilik alanlarının denk gelmesi durumunda belli şartlarla bu alanlarla madencilik yapılmasını düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın ardından sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Vatandaşlar, çok sayıda CHP’li milletvekili, iş ve bilim insanı duruma tepki göstererek kararın geri çekilmesini istedi.

Finans 02-03-22 11:26

Şahan Gökbakar: Zeytin ağaçlarına asla dokunulmamalıdır

Sosyal medyayı aktif kullanan ve gündemdeki konularla ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken komedyen Şahan Gökbakar, zeytinlik alanlarının şartlı madencilik faaliyetine açılmasına tepki gösterdi.

Magazin 02-03-22 00:04

Zeytinlikleri madenciliğe açan yönetmelik yürürlüğe girdi

Zeytinliklerle madencilik alanlarının denk gelmesi durumunda belli şartlarla bu alanlarla madencilik yapılmasını düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans 01-03-22 07:54

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez madencilik lisesi ile maden işletmesi açılışında konuştu:

"Son zamanlarda madenciliğe, özellikle de altın ve gümüş madenciliğine yönelik oluşturulmaya çalışılan olumsuz algının farkındayız. Öyle ki kimi yerde iş makinalarının yakılması, tehdit ve şantajlarla çalışanların yıldırılmaya çalışılması gibi şeylere de şahit oluyoruz" -"Bu eylemleri düzenleyen, finanse eden ya da başka yerlerden buralara adam taşıyanların çevre mevzuatından bihaber olduklarının farkındayız"

Yurthaber 14-01-22 12:16

TOBB, Madencilik Fonu kurulmasını istedi

"Türkiye Madencilik Sektörü Gelişim Raporu"nda, kaynak potansiyeli açısından önemli ancak düşük kalite değerine sahip maden sahalarının devlet öncülüğünde halka açık şirketler üzerinden ekonomiye kazandırılmasının, cari açığın azaltılması ve istihdamın artırılmasında etkili olacağı vurgulandı - Raporda, sektörün geleceği için çevre dostu bir anlayış benimsenmesinin önemine işaret edildi, bu yaklaşımın uluslararası finansal kaynaklara erişimi kolaylaştıracağı belirtildi

Yurthaber 08-01-22 11:17

GÜBRETAŞ Maden, Kavak Madencilik ile hisse alım sözleşmesi imzaladı

GÜBRETAŞ Maden, Kavak Madencilik ile hisse alım sözleşmesi imzaladı

Yurthaber 04-01-22 12:08

TMSF'ye devredilen Koza Altın İzmir'deki işletmesinde 145 bin ons altın üretti

Koza Altın İşletmeleri Ovacık Altın Madeni İşletme Müdürü Serdar Volkan: - "Yaklaşık 10 yıl daha Çukuralan altın madeninden cevher çıkarmayı bekliyoruz. Madencilik faaliyetlerinin ardından sahaları yeniden eski haline getiriyoruz"

Yurthaber 24-12-21 11:51

Myanmar'da yeşim taşı madeninde heyelan: 100'e yakın kişi kayıp

Yasaklı bölgede tehlikeli yöntemlerle yürütülen madencilik sık sık kazalara yol açıyor. Yoksulluk ve işsizlikle beraber denetimsizlik nedeniyle kazalar önlenemiyor.

Haber 22-12-21 21:07