Deprem Dayaniklilik Testi Nasil Yapilir Haberleri

Depreme dayanaklı Mudanya için “Hızlı tarama ile bina testi başvuruları başlıyor”

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki mevcut yapı envanterinin deprem risk seviyelerinin tespit edilmesi için “Hızlı Tarama Yöntemi” başvurularını almaya başladı.

Yurthaber 2023-10-04 11:30:43

Hatay'dan acı haber! Depremden 180 gün sonra kızı ve torununun cenazesine ulaştı

Hatay’ın Antakya ilçesinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, 250 daireden oluşan Rönesans Rezidans'ta yaşayan öğretmen Biray Beşerikli (35) ile kızı Nazende Dila Açıkgöz’den (6) deprem gününden sonra haber alınamadı. 17 gün boyunca enkaz başında bekleyen ve kızı ile torununun bulunması için DNA testi veren Mehmet Beşerikli (63), depremden 180 gün sonra DNA eşleşmesi ile hayatını kaybeden kızı ve torununun mezar yerini öğrendi. İşte detaylar...

Haber 2023-08-10 11:45:21

6 Şubat sonrası akın etmişlerdi: İstanbullu depremi 5 ayda unuttu! ‘Kredi var ama veren banka bulamıyoruz…’

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası İstanbullular da olası deprem riskine karşı binalarına deprem testi yapma yarışına girmişti. Ancak süreç içinde bu arayışı hız kesti. Deprem güçlendirmesi yapmak isteyenler ise bankalar ile karşı karşıya geliyor. Kanunda deprem güçlendirme kredisi desteği olmasına rağmen bankaların kredi vermediği ifade ediliyor.

Finans 2023-07-19 08:06:49

Gemlik’te deprem testi yaptırmak isteyenlere arşivden verilecek projeler ücretsiz

Gemlik Belediye Meclisi’nde alınan kararla ilçe genelinde deprem testi yaptırmak isteyen ve vatandaşların binlerce lira karşılığında alabildiği evlerinin projelerinin altı ay süresince ücretsiz temin etmeleri sağlanacak.Gemlik Belediyesi, deprem testi yaptırtmak isteyen vatandaşların önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor.

Yurthaber 2023-03-09 14:07:32

Adana'da depremde yıkılan binaların zemininde jeoteknik deney yapılacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Adana'da 11 binanın yıkıldığı bölgede uzman bilirkişi heyeti tarafından zemin etüt testi kapsamında "jeoteknik deney" yapılarak deprem performans analizi çıkarılacak.

Yurthaber 01-03-23 13:27

İBB deprem testi fiyatı ne kadar? İBB bina tespit formu nereden sorgulanır? İşte deprem sonrası bina tespit başvuru adımları

İBB, binaların depreme karşı dayanıklılığın tespiti için kiracıların ve 2000 yılı sonrası yapılarda oturanların da deprem tespit başvurusuna imkan sağladı. Açıklamanın ardından İstanbul'da oturan vatandaşlar, İBB bina tespit uygulamasını araştırmaya başladı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından binaların güvenliği yeniden gündeme geldi. İBB tarafından bina tespiti için başvuru ekranı açıldı. Peki İBB deprem testi fiyatı ne kadar? İBB bina tespit formu nereden sorgulanır?

Haber 23-02-23 23:15

Depremin vurduğu Hatay'da 'gaita testi' önlemi! Salgın hastalık olup olmadığı böyle takip ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesinde salgın hastalık riski tartışılmaya başlanmıştı. Aktarılanlara göre ise Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ekipleri, salgın hastalık riskine karşı depremin vurduğu illerden biri olan Hatay’ın çeşitli bölgelerinde yaşayan vatandaşlardan gaita örneği alarak mobil laboratuvarda inceliyor. Böylece şehirde herhangi bir salgın hastalık olup olmadığı takip edilirken, oluşabilecek salgınlara anında ve yerinde müdahale edilmesi amaçlanıyor.

Haber 23-02-23 10:25

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 21-02-23 08:56

İstanbul'da en yaşlı konut stoku o ilçelerde '6,2 milyon kişi...' 12 maddelik yol haritası! Önemli çağrı

İstanbul'da 2000 ve öncesi bina sayısı 818 bin adedi aşarken en yaşlı konut stokunun Fatih ve Üsküdar'da olduğu ortaya kondu. Uzmanlar, deprem dayanıklılık testi yaptırılması, sonuca göre binanın güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi çağrısı yapıyor. KENTSEV Başkan Vekili Haldun Ersen İstanbul'da muhtemel 7,5 ve üzeri bir depremde hafif, orta, ağır ve çok ağır hasar alması beklenen 491 bin binada 6,2 milyon kişinin yaşadığının tahmin edildiğini söyledi ve 12 maddelik yol haritasına dikkat çekti.

Finans 15-02-23 11:42

'Duvara çivi çaktım girmiyor’ güveni! Deprem sonrası telefona koştular… 20 bin TL ila 100 bin TL arasında değişiyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından Türkiye İnşaat Mühendisleri Odaları Birliği'ne bağlı meslek odaları ve inşaat mühendislerinin telefonları susmuyor. Herkesin oturduğu binanın depreme dayanıklılığını merak ettiği belirten Antalya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Soner Akdoğan, bu konuda izlenecek iki yolu anlattı. Depreme dayanıklılık testi ücretleri, binanın yüksekliği ve özelliğine göre 20 bin TL'den başlayıp 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Finans 14-02-23 10:10

Hatay’da yıkılan hastane binasının deprem raporu ortaya çıktı! ‘Hastaların aşağı düştüğünü gördük’

Kahramanmaraş depreminde yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi ile ilgili şoke eden bir gerçek ortaya çıktı. Hastanenin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 'deprem dayanıklılık testi raporu olumsuz geldiği’ görüldü. Öte yandan Hemşire eşi Sevda Sertkol'un hastane enkazında kaldığı belirten Nafi Sertkol’un olay gününe ilişkin anlattıkları ise dehşete düşürdü.

Haber 13-02-23 07:27

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

Son dakika: Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nda deprem! 10 pozitif vaka

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nda 8'i futbolcu olmak üzere 10 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Yapılan testler neticesinde Kadın Futbol ve Spor Okulları Direktörümüz Necmettin Çelikhan, Teknik Direktörümüz Mesut Kır ve 8 sporcumuzda pozitif bulguya rastlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Spor 08-01-22 13:17

Lazio maçı öncesi deprem! Cicaldau'nun koronavirüs testi yine pozitif çıktı

Avrupa Ligi E Grubu'nda Lazio karşısında liderlik maçına çıkacak Galatasaray'a Cicaldau'dan kötü haber geldi. Sarı-kırmızılılarda bugün yapılan koronavirüs testinde Rumen futbolcu bir kez daha pozitif çıktı.

Spor 07-12-21 23:56

Eskişehir'deki sismik izolatör test merkezi Asya ve Güney Amerika'ya da hizmet veriyor

ESTÜ bünyesindeki ESQUAKE Sismik İzolatör Test Laboratuvarı, deprem riski yüksek Peru, Şili, Filipinler ve Endonezya gibi ülkelerde yapıların sismik izolatör testi için tercih ediliyor - Laboratuvarın sorumlusu Prof. Dr. Gökhan Özdemir: - "Deprem tehlikesi yüksek ülkelerde uygulanan inşaat projelerinin içinde yer almamız bize duyulan güvenin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor"

Yurthaber 18-09-21 11:06

Başkan Günel’den huzurevi açıklaması

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, karot testi olumsuz çıkan, alt yapısı yetersiz kalan ve son günlerde artan deprem vakaları sebebi ile Kuşadası Huzurevi binasının tedbir amaçlı olarak tahliye edildiğini söyledi.Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’ne bağlı ARYA AŞ tarafından işletilmekte olan ve depreme dayanıklı olmadığı, ayrıca elektrik ve ısıtma sistemi çok eski olduğu için tahliye edilen Huzurevi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.Öğretmenevi’ne yerleştirilen Kuşadası Belediyesi Huzurevi sakinlerinin kendilerine emanet olduğunu belirten Başkan Ömer Günel, “Büyüklerimizin tüm ihtiyaçları tarafımızdan karşılanmaktadır.

Yurthaber 22-01-21 16:34

Bağcılar’da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından İstanbul’da beklenen büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar’da bina dayanıklılık testine başvurular arttı.

Yurthaber 22-12-20 11:35

Tosya’da depreme dayanıksız okulların yıkımı sürüyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde depreme dayanıksız bir okulun daha yıkımına başlandı.Deprem kuşağında olan Tosya ilçesinde başta eğitim kurumları olmak üzere kamu binalarında deprem dayanıklılık testi yapılarak binaların depreme karşı dayanıklılıkları test ediliyor.

Yurthaber 02-12-20 14:00

Oturduğum yer depreme dayanıklı mı? Deprem dayanıklılık testi nasıl yaptırılır? Binanın deprem riski taşıyıp taşımadığı nasıl anlaşılır?

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşti. Ege Denizi’nde devam eden artçı depremler nedeniyle çoğu vatandaşlar büyük bir korku ve panik yaşıyor. İzmir depreminin sonrasında başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde deprem endişesi yaygınlaştı. Evinin depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler ‘Deprem testi nasıl yaptırılır, ne kadardır’ sorularına cevap bulmaya çalıştı.

Haber 02-11-20 14:25

Tosya Namık Kemal Ortaokulu yıkılıyor

Tosya’da bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen Namık Kemal Ortaokulu’nun yıkımına başlandı.Tosya ilçesinde eğitim öğretim yapan Namık Kemal Ortaokulu hizmet binasında deprem dayanıklılık testi yapılmış ve ek binanın depreme dayanıksız olduğu tespit edilmişti.

Yurthaber 22-08-20 13:37

Altıntaş’ta Hükümet Konağı’na deprem testi

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde Hükümet Konağı binasına depreme dayanıklılık testi çalışmaları yapıldığı bildirildi.Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, yaptığı açıklamada, ’’1974 yılında yapılan ilçemiz Hükümet Konağı binasının depreme dayanıklılık testi için Pamukkale Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından çalışmalara başlanıldı.

Yurthaber 15-06-20 09:40

'Deprem Dayanıklılık Testi' yapan firmalara başvurular arttı

Elazığ'da meydana gelen deprem, 'Evim depremde güvenli mi?' sorusunu akıllara getirdi. Özellikle İstanbul'da beklenen büyük depreminin korkusuyla yaşayan vatandaşların, “Deprem Dayanıklılık Testi" yapan firmalara başvuruları arttı.

Haber 29-01-20 12:01

Deprem dayanıklılık testi yaptıranların sayısı artıyor

ELAZIĞ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, "Evim deprem güvenli mi?" sorusunu da akıllara getirdi.

Haber 29-01-20 11:43

(Özel) Vatandaşlar deprem testine akın etti

İstanbul’da geçen hafta yaşanan 5.8 büyüklüğünde depremin ardından binalarında hasar oluşan vatandaşlar deprem riski testi yapan firmalarda yoğunluk oluşturdu.

Haber 03-10-19 09:39

AKUT gönüllüleri asker gibi eğitim aldı

AKUT Tekirdağ ekibine yeni katılan gönüllülere, deprem, sel, afet gibi doğal olaylara karşı hazırlıklı olmak ve mağdurlara destek olmak amacıyla 20 kilogramlık sırt çantalarıyla 5 kilometrelik koşu testi düzenlendi.AKUT Tekirdağ ekibine katılıp bir hayata dokunmak isteyen 15 gönüllünün katılımıyla 5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen koşu testinde, tüm gönüllüler belirtilen 45 dakikalık süre dolmadan parkuru geçerek performans testini başarı ile tamamladı.Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKUT Tekirdağ Ekibi Eğitim Sorumlusu Serkan Çiloğlu, “Akut Tekirdağ ekibi olarak temel eğitimler sonrasında branş eğitimlerine ve operasyonel ekibe dahil olabilmek için gönüllerimizin performans testlerini başarıyla geçmeleri gerekmektedir.

Yurthaber 21-01-19 10:05

Japonya'da okul duvarlarına deprem dayanıklılık testi yapıldı

Japonya'da okul duvarlarına deprem dayanıklılık testi yapıldı

Haber 22-06-18 17:29

Japonya'da okul duvarlarına deprem dayanıklılık testi yapılacak

Depremde iki kişinin, yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybetmesi yetkilileri harekete geçirdi

Haber 19-06-18 10:08

Bayraklı’da binalara dayanıklılık testi

Olası bir doğal afet anında alınacak tedbirler konusunda hayata geçirdiği deprem etüt merkezi ve deprem konteynerleri gibi projelerle örnek olan Bayraklı Belediyesi, ilçede deprem bilincini artırmaya yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında binalarda dayanıklılık testi yapıyor.

Haber 16-04-18 11:45

Bayraklı’da Binalara Dayanıklılık Testi

Olası bir doğal afet anında alınacak tedbirler konusunda hayata geçirdiği deprem etüt merkezi ve deprem...

Yurthaber 16-04-18 11:38

Bakan Özhaseki: “7,5 Milyon Binanın Bir An Önce Değişmesi Gerekiyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Vatandaşların binalarını deprem testi yapması gerekiyor. Gücü yetmeyene belediye...

Yurthaber 17-03-17 23:52

İzmir'deki Stat Sıkıntısı Için Tbmm'ye Soru Önergesi

İZMİR, 1. Türkiye'de kaç tane stada deprem dayanıklılık testi yapılmıştır? 2. Test sonuçlarına göre kaç tane stat için "Spor müsabakalarına

Yurthaber 15-07-15 15:57

Çerkezköy’de Kapalı Spor Salonuna Deprem Dayanıklılık Testi Yapıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yapımına başlandıktan sonra tamamlanamayan ve kaderine terk edilen Kapalı Spor Salonu’na deprem...

Yurthaber 09-02-15 09:17

Bornova Belediyesi’nden Öğrencilere Deprem Eğitimi

Bornova Belediyesi’nin 2011 yılında hizmete açtığı Deprem Etüt Merkezi, bir yandan binalara dayanıklılık testi uygularken...

Yurthaber 01-02-14 10:41

Hizan Devlet Hastanesi'ne Deprem Testi

BİTLİS (AA) - Hizan Devlet Hastanesin'de depreme dayanıklılık testi yapıldı.

Yurthaber 18-08-13 13:21

Hizan Devlet Hastanesi’nde Deprem Dayanıklık Testi Yapıldı

Bitlis’in Hizan ilçesinde faaliyet gösteren devlet hastanesinde deprem dayanıklılık testi yapıldı.Hizan Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga...

Yurthaber 18-08-13 10:01

Bornova Belediyesi'nden, 10 Liraya yapı Güvenliği Testi

İZMİR (AA) -  Bornova Belediyesi Deprem Etüd Merkezi, 10 liraya yapı güvenliği testi uygululadığını bildirdi.

Yurthaber 17-08-13 17:11

Suşehri’nde Okullara Deprem Dayanıklılık Testi Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Suşehri’ndeki okullarda depreme dayanıklılık testi yapıldı.Testler sonucu Cengiz Topel Kız...

Yurthaber 30-07-13 15:03

Elbistan Myo'dan Deprem Testi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan...

Yurthaber 03-09-12 10:41

Yivlik Özel Eğitim Şirketi Binalarına Deprem Testi Yaptırdı

İskilip Yivlik Özel Eğitim Limitet Şirketi, kullandığı binalara depreme dayanıklılık testi yaptırdı. İnceleme sonucunda 25...

Yurthaber 06-07-12 10:15

11 Okulda Deprem Güçlendirmesi Testi Yapılıyor

Bartın İl Özel İdaresi tarafından Bartın’da 11 okulun deprem güçlendirme tetkik çalışmalarına başlandı.İl Özel İdaresi...

Yurthaber 02-07-12 09:46

Erdemli'de 3 Okul Deprem Yönetmeliği Gereği Yıkılacak

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, karot testi yapılan 10 okuldan 3'ünün deprem yönetmeliği gereği yıkılacağını belirtti.

Yurthaber 19-05-12 08:50

Malatya'da ve Elazığ'da 2 öğrenci yurdunun deprem testi yapılacak

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Malatya Bölge Müdürlüğü, Malatya'daki Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu ile Elazığ Öğrenci Yurdu'nda deprem

Yurthaber 01-05-12 18:50

Deprem profesörünün evine deprem testi

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ’ın yaşadığı binaya deprem testi uygulamasında bulundu.

Haber 31-12-11 10:31

Camilere deprem testi yapıldı

Hatay’ın Erzin ilçesindeki camilerin muhtemel bir depreme dayanaklığı ölçülüyor. İl merkezinde faaliyetlerini yürüten özel bir...

Yurthaber 22-12-11 17:22

Gemlik'te binalara deprem testi yapılacak

Bursa'nın en fazla deprem riski taşıyan bölgesi olan Gemlik'te binalara sağlamlık testi yapılacak.

Yurthaber 16-11-11 16:30

150 bin göğüsle deprem testi

İranlı bir din adamının, "kadınlar açık saçık giyindiği için depremler oluyor" sözlerini protesto etmek için bir sosyal paylaşım sitesinde kurulan grup çığ gibi büyüyerek 150 bin kişiye ulaştı.

Haber 25-04-10 16:48
Haber 15-07-04 12:50