Diş Çürümesi Haberleri

Sağlıklı diyoruz ama diş sağlığı için çok tehlikeli! Dişleri teker teker döküyor

Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.

Haber 05-02-2023 14:10

Verdiği acı dayanılmaz! Çürükleri önlemenin yolu çok basit

Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.

Haber 25-11-2022 11:58

Sağlıklı ve parlayan dişleriniz için en iyi beyazlatan diş macunu

Sağlıklı ve beyaz bir gülüş neredeyse herkes için epey önem taşıyor. Diş sararmaları ve lekelenmeler ise bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Özellikle nikotin, sigara ve çay gibi alışkanlıklar; diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Diş macunu kullanarak dişlerinizde hem temizlik hem beyazlama etkisi arıyorsanız ve "En iyi beyazlatan diş macunu hangisi?" sorusu aklınızı karıştırıyorsa sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.

Haber 24-06-2022 18:19

Herkes inatla bu hatayı yapıyor: Dişlerinizi tek tek kaybedeceksiniz! Diş sağlığında çok tehlikeli olan doğru bilinen yanlışlar

Büyük çoğunluk diş bakımı ile ilgili yeteri kadar bilgiye sahip değil. Diş bakımı veya diş beyazlatma yöntemi diye sunulan birçok yöntem maalesef dişlere yarardan çok zarar veriyor. Özellikle son aylarda sosyal medya platformlarında diş sağlığı ile ilgili iyi geldiği söylenen yöntemlerin çoğu diş, diş eti ve ağız sağlığıyla ilgili ciddi riskler içeriyor. İşin uzmanı gerçekleri anlattı.

Haber 18-06-2022 06:58

Diş çürüklerini önlemek bu kadar basit!

Diş çürümesi her yaştan insanı rahatsız eden durumlar arasında yer alıyor. Kötü bir görünüm, diş ağrısı ve ağız kokusuna neden olan diş çürümeleri sıklıkla yaşanıyor. İnsanlar diş çürümelerini nasıl çözecekleri konusunda çözüm arıyorlar. Uzmanlar diş çürümelerinin oluşumunu engellemek adına D vitamini kullanımının etkili olduğunu belirtiyor.

Haber 23-05-2022 12:28

Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız…

Kilo almak günümüzün en önemli sorunlarından biri. Bazı hastalıklar, beslenme ve hareket etme alışkanlıklarımız gibi nedenler, kilo almamıza yol açıyor. Bu nedenlerin arasında çoğumuzun çok da farkında olmadığı ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar da bulunuyor. Çürük dişten ağız içindeki iltihaplara kadar farklı durumlar, kilo almamıza yol açabiliyor.

Haber 18-03-2022 11:39

Diş sağlığı tavsiyeleri

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hamza Koca, vatandaşların serinlemek için yedikleri dondurma ve soğuk asitli içeceklerden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Haber 20-08-2007 13:44

Diş çürüklerini tespit etmede dondurmanın rolü

Diş Hekimi Cüneyt Aldemir, "Dondurmayı yediğiniz zaman dişinizin daha fazla sızladığını hissediyorsanız, bilin ki o bölgelerde kısmi çürükler var demektir" dedi.

Haber 18-05-2007 12:27