Duzce Depremi Kac Saniye Surdu Haberleri

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 2024-03-16 10:33:56

Çanakkale depremi büyük depremi tetikler mi? Uzman isim açıkladı: Ciddi bir kırılma oluştu

Dün Çanakkale'nin Biga ilçesinde meydana gelen ve 15 saniye süren deprem bazı vatandaşları panikletti. Her sarsıntıda olduğu gibi akıllara 'Büyük depremi tetikler mi?' sorusu geldi. Konuyla ilgili Prof. Dr. Tolga Bekler ve Prof. Dr. Süha Özden'den açıklama geldi. Uzman isimler depremin şok niteliğinde olduğuna vurgu yaparken çevredeki fayları etkilemeyeceğini belirtti. Öte yandan bölgede 24 günde 150 deprem olması dikkat çekti.

Haber 2024-02-28 11:03:47

İlk kez ortaya çıkarıldı! Depremin en korkunç saniyesini paylaştılar: O bölgelerden uzak durmamız lazım

6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla vatandaşımızı kaybetmiştik. ODTÜ'lü bilim insanları depremi saniye saniye inceledi ve 24. saniyede 'enerji patlaması' yaşandığını tespit etti. İlk kez elde edilen veriler sonucunda ortaya çıkarılan tespitler dünyanın en prestijli bilimsel dergisi Science'ta yayınlandı. Prof. Dr. Erdin Bozkurt, "Bu makale bize gösteriyor ki fay ve fay bölgesinden uzak durmalıyız." dedi.

Haber 2024-02-23 08:57:54

Depremi 40 saniye önceden haber veriyor! Ev ve işyerlerine takılabilen 'deprem uyarı sistemi' gündem oldu

Bir saniyenin bile çok önemli olduğu depremin hemen öncesi için geliştirilen erken uyarı sistemi sayesinde; deprem dalgaları daha bulunduğunuz yere ulaşmadan saniyeler içerisinde uyarıyor. Ev ve işyerlerine kadar her yere bu sistemi kurmanın mümkün olduğunu belirten deprem uzmanı Süleyman Tunç; 35-40 saniye kadar zaman kazandırdığını söyledi.

Haber 2023-02-27 08:37:59

Erken uyarı sistemi ile 40 saniye içinde... 'Kahramanmaraş ve Hatay'da kurulmuş olsaydı...' Sadece o bölgede var! Depremi önceden haber veren sistem gerçek mi oluyor?

Deprem felaketinin ardından Türkiye, kaybettiği canlarına ağlarken bir de yaşadığı bölgedeki deprem riskinden endişe ediyor. Vatandaşlar, depreme ilişkin araştırma yaparken yapı güvenliği, erken uyarı sistemi ve deprem çantası gibi konulara odaklanıyor. Depremi önceden haber veren sistemin olup olmadığı merak edilirken Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Peki, şimdilik sadece Marmara'da olan sistem Kahramanmaraş ve Hatay'da olsaydı ne olurdu? İşte detaylar...

Haber 22-02-23 08:41

Elazığ depremi ne zaman oldu, kaç şiddetindeydi? Elazığ depremi kaç saniye sürdü, kaç kişi öldü?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremden sonra 11 il afet bölgesi ilan edildi. Yaşanan bu acı durumla beraber geçmiş yıllarda meydana gelen Elazığ depremi tekrar gündeme geldi. Elazığ depremine ilişkin merak edilen sorular sorgulanıyor. Peki, Elazığ depremi ne zaman oldu, kaç şiddetindeydi? Elazığ depremi kaç saniye sürdü, kaç kişi öldü?

Haber 21-02-23 20:17

Deprem anlarını saniye saniye kaydetti! Kahramanmaraş depremi Adana’da böyle hissedildi... “Çok büyük!”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler bölgede büyük yıkıma neden oldu. Sabah 04.17’de meydana gelen Pazarcık depremini Adana’da yaşayan bir aile cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydetti. Depremin yarattığı panik anlarının videosu sosyal medyada binlerce izlenmeye ulaştı.

Trend 11-02-23 11:17

17 Ağustos 1999 depremi kaç büyüklüğünde oldu, kaç saniye sürdü? 17 Ağustos Gölcük depremi saati, can kaybı ve yaralı sayısı

17 Ağustos 1999 depremi ile ilgili detaylar, Pazartesi günü 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş depremi sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yıllar geçse bile her depremde hatırlanan 17 Ağustos Gölcük depreminde çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Peki, 17 Ağustos 1999 depremi kaç büyüklüğünde oldu, kaç saniye sürdü? İşte, 17 Ağustos Gölcük depremi saati, can kaybı ve yaralı sayısı...

Haber 10-02-23 14:33

Hatay’da deprem anını anbean kaydetti! Korku dolu anlar kameralara yansıdı... “Allah’ım ne olur”

Kahramanmaraş merkez üssünde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler felakete neden oldu. Başta Kahramanmaraş olmak üzere Adana, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da da hissedildi. Sabah saatlerinde meydana gelen ilk depremi Hatay’da yaşan bir aile cep telefonu kamerasıyla saniye saniye çekti. O anlar felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Trend 10-02-23 08:37

Van depremi ne zaman oldu, kaç şiddetindeydi? Van depremi kaç saniye sürdü, kaç kişi öldü?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremden sonra 10 il büyük oranda hasar gördü. Yaşanan bu acı durumla beraber geçmiş yıllarda meydana gelen Van depremi tekrar gündeme geldi. Van depremine ilişkin merak edilen sorular sorgulanıyor. Peki, Van depremi ne zaman oldu, kaç şiddetindeydi? Van depremi kaç saniye sürdü, kaç kişi öldü?

Haber 07-02-23 21:57

Deprem kaç saniye sürdü? Kahramanmaraş ve Gaziantep depremi ne kadar sürdü?

Sabaha karşı korkutan iki deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 04:17'de gerçekleşen deprem ülkenin birçok bölgesinden hissedildi. Yine AFAD'ın sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, depremler kaç saniye sürdü? Kahramanmaraş ve Gaziantep depremi ne kadar sürdü?

Haber 07-02-23 09:59

12 Kasım Düzce depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? 12 Kasım Düzce depreminde kaç kişi öldü?

Dün gece yarısı Düzce Gölyaka'da 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Büyük korku ve paniğe neden olan depremin ardından akıllara 12 Kasım Düzce depremi geldi. 17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden 87 gün geçtikten sonra, henüz depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde ikinci bir deprem meydana geldi: 12 Kasım 1999...Bu kez depremin merkez üssü Düzce'ydi... Peki, 12 Kasım Düzce depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? 12 Kasım Düzce depreminde kaç kişi

Haber 23-11-22 20:17

İstanbul Ataşehir'de kurulu! İlk defa veri alındı... Yeni nesil cihaz Düzce'deki depremi kaydetti

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul Ataşehir'deki yeni nesil titreşim ölçüm cihazı tarafından kaydedildi. Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, metro inşaatı ve kontrollü bina patlatmalarında ortaya çıkan etkileri tespit etmek için kullanılan cihazın tesadüfen ilk defa bir deprem için veriler sunduğunu belirtti. Depremin 59 saniye sürdüğü ve en etkili noktanın 22,5'inci saniyede oluştuğu bildirildi.

Haber 23-11-22 19:59

Twitch yayıncısı Düzce depremine canlı yayında yakalandı! Euzübillahimineşşeytanirracim

Düzce'de merkez üssü Gölyaka olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan sarsıntı İstanbul, Ankara, İzmit ve Sakarya gibi çevre illerde de hissedildi. Bir Twitch yayıncısı ise 5.9 büyüklüğündeki Düzce depremine yayın sırasında yakalandı. Yayıncı deprem olduğunu fark etmesiyle birlikte büyük panik yaşadı. Daha sonra yayını terk etti. Twitch yayıncısının yayın sırasında depremi yaşadığı o anlar saniye saniye görüntülendi.

Haber 23-11-22 10:20

Depremi anlatmak için bağlanmıştı! Muhabir sesi titreye titreye konuştu: 2 çocuğum var, çok paniğim şu an, çok korkuyorum

Sabaha karşı gerçekleşen Düzce-Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi uykusundan uyandırdı. Akıllara 1999 depremini getirmesiyle vatandaşların yaşadığı tedirginlik artarken DHA Muhabiri Tezcan Solmaz da büyük panik yaşayanlar arasındaydı. Depremle ilgili bilgi aktarmak üzere canlı yayına bağlanan Solmaz'ın yaşadıklarını anlatırken sesinin titremesi ve kendini tutamayıp ağlaması saniye saniye kayıtlara geçti.

Haber 23-11-22 09:56

Vartolu yönetmen depremin acı yüzünü beyaz perdeye taşıdı

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin "Ulusal Belgesel Film Yarışması"nda jürinin değerlendirmesine sunulan KAF KAF belgeseli, üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçen Varto depremi ile ardından yaşanan dramı anlatıyor - 30 saniye süren depremde hayatını kaybeden 2 bin 394 kişi arasında akrabaları da olan yönetmen ve yapımcı Metin Dağ: - "Depremin yarattığı acıların, göçün izlerinin peşine düştük. 1966'da yaşanan bu facia, bir göçe neden oluyor ve o göçün izlerine Almanya'da ulaştık"

Yurthaber 06-10-22 11:09

17 Ağustos 1999 depreminde kaç kişi öldü? 17 Ağustos depremi kaç şiddetinde oldu, 1999 depremi kaç saniye sürdü? Asrın felaketinin 23. yılı!

17 Ağustos büyük Marmara depremi üzerinden tam 23 sene geçti. Yaşamını yitiren kişiler depremin merkez üssü Kocaeli, Gölcük'te anıldı. Sarsıntının gerçekleştiği saat olan 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu ve hayatını kaybeden vatandaşlara dualar edildi. Büyük Marmara depreminin yıldönümü sebebiyle birçok kişi internette "17 Ağustos 1999 depreminde kaç kişi öldü?", "17 Ağustos depremi kaç şiddetinde oldu", "1999 depremi kaç saniye sürdü?" soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Haber 17-08-22 07:49

İzmir depremini 23 saniye önce bildirmişti... O sistem uygulamaya girdi!

İzmir'de 2020 yılında, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremi, 23 saniye önce tespit eden EDIS sistemi uygulamaya girdi. Projenin Kurucu Ortağı ve CEO'su Ali Emre Erişen, "Bina sistemleri de altyapısını tamamladığında siren sistemini uygulayabileceğiz. Bunun yanında isteyen kullanıcılar uygulamamızı cep telefonlarına indirerek ücretsiz olarak depremden önceden haberdar olacak" dedi.

Haber 02-06-22 16:25

Depremi önceden haber veren EDIS sistemi tanıtıldı

EDIS Kurucu Ortağı ve CEO'su Ali Emre Erişen: - "EDIS ile deprem sarsıntılarının yerleşim yerlerine gelişini beklemeden, depremi oluşum anında yakalayarak deprem kaynağının uzaklığına bağlı olarak saniyeler, bazen dakikalar öncesinde fazladan bir zaman kazandırmak artık mümkün" - "(Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki) İzmir depremini, 23-24 saniye önce tespit etmiştik"

Yurthaber 02-06-22 15:06

Tatbikat yaparken gerçek depreme yakalandılar!

Bingöl'de okulda deprem tatbikatına katılan öğrenciler, gerçek depreme yakalandı. Tatbikat sırasında yaşanan 4 büyüklüğündeki depremi hisseden gençler, oldukları yerde başıyla ellerini kapatarak kendilerini korumaya çalıştı. O anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Haber 09-03-21 14:24

İzmir'e erken uyarı sistemi kuruluyor: Depremi 8-10 saniye önceden haber verecek

Kocaeli'de, erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç, İzmir'de faya yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planladıklarını belirtti. Erken uyarı sisteminin olası bir depremin dalgalarını İzmir'e varmadan yaklaşık 8-10 saniye önceden haber vereceğini belirten Tunç "Bununla ilgili doğalgazı kesme, hızlı tren, metro ya da diğer ilgili kurumlara direkt olarak bu mesajı göndereceğiz" diye konuştu.

Haber 05-11-20 10:11

CHP'den İstanbul depremi açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: - "Bunu tekrar bir büyük uyarı olarak görmeli ve eksikliklerimizi bir saniye bile harcamadan tamamlamalıyız" - "Biz sorumluluğumuz gereği hükümete ve AKP'ye bütün bunları birlikte düşünmeyi ve yeni bir yerel yönetimler yasasını birlikte hazırlamayı öneriyoruz" - "En öne alınması gereken konu İmar Yasası. Maalesef yaz bozla bugünlere gelindi. Hiçbir müeyyidesi ve sürdürülebilirliği yok. Bu anlamda imar yasalarının yeniden ele alınıp, mutlaka kalıcı olması ve ağır müeyyideler getirmesi lazım" - "(IMF ile görüşme) Devletin mahrem bilgileri verilmiş veya gizli olan, ortaya çıkmaması gereken bilgiler ortaya dökülmüş değil. Sonuçta IMF'nin resmi yetkilileriyle bilinen bir yerde bir görüşme olmuş. Bu görüşmeyi kendileri de yaptı. 11 gün boyunca ne görüştüler onu açıklasınlar"

Haber 27-09-19 12:35

Türkiye Yeni Bir Depreme Hazır mı?

Bundan 20 yıl önce, 17 Ağustos 1999’da saat 03.02’de başlayan sarsıntı 45 saniye sürdü. Merkez üssü Gölcük olan 7,6 büyüklüğündeki sarsıntı, tarihe Türkiye’nin en büyük ikinci depremi olarak geçti. Ancak aradan geçen 20 yılın sonunda Türkiye, benzer bir depreme ne ölçüde hazır?

Haber 17-08-19 06:46

AFAD'dan çocuklara deprem eğitimi

AFAD tarafından çocuklarda afetlere karşı farkındalık oluşturmak ile deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenleri öğretmek amacıyla arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi - Tatbikatta Deprem Simülasyon Merkezinde, çocuklara deprem anında neler yapılacağı da gösterildi, AFAD ekipleri 7 saniye süren 7,2 büyüklüğündeki depremi çocuklara ev ortamında düzenlenen merkezde yaşattı - AFAD Başkanı Güllüoğlu: - "Çocukların, yetişkinlerin, toplumun her kesiminin bu konuda temel bir eğitim alması gerekiyor. Binalarımızın da güvenli olması gerekiyor. Arama-kurtarma konusunda biz ne kadar iyi olursak olalım, bir bina yıkıldıktan sonra can kaybı ve yaralamalar olabiliyor" - "Biz AFAD olarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ancak tek başımıza yapabileceğimiz birşey değil bu. O yüzden başta çocuklardan başlamak üzere, annelerin, kadınların ve çocukların afetlere hazır olmalarını sağlamak istiyoruz"

Haber 22-04-18 14:48

Deprem uzmanı Gündoğdu'dan flaş erken uyarı sistemi açıklaması

Jeofizik uzmanı Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün üzerinde çalıştığı olası Marmara Depremi için 8 saniye öncesinden uyarı verecek sistemi almak için sadece iki firmanın başvurduğunu öğrendiğini söyledi.

Haber 25-12-17 12:29

Marmara Depremi bugün 18. yıl dönümünde. 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde neler yaşandı?

17 Ağustos Marmara Depremi ya da 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi olarak bilinen felaketin bugün 18. yıl dönümü. Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan ve “asrın felaketi” olarak tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi saat 03.02'de meydana gelmiş ve 45 saniye sürmüştü. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi 7,4 büyüklüğündeki gerçekleşmiş ve tüm Türkiye'ye büyük bir acı yaşatmıştı. İşte 1999 Gölcük depremi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi hakkında tüm gerçekler...

Haber 17-08-17 10:28

Deprem uzmanından uyarı: Artçılar 3 hafta yoğun olarak sürecektir

Gökova Körfezi merkezli olarak meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremi değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Övgün Ahmet Ercan, bu bölgede daha büyük bir deprem beklenmediğini açıkladı. Depremin süresinin 16-17 saniye ve bunun uzun bir süre olduğunu ifade eden Ercan, depremin yaklaşık 3-4 atom bombası gücünde olduğunu aktardı. Prof. Dr. Ercan, "Artçı depremler gün boyu, ayrıca gelecek 3 hafta yoğun olarak sürecektir. Büyüklükleri 5.2'ye dek varabilir" dedi

Haber 21-07-17 08:15

6,8 Şiddetindeki Depremi Yaşayan Öğrenciler Okulu Boşalttı

Balıkesir’de deprem tatbikatı yapan AFAD ekipleri, 45 saniye süren 6,8 şiddetindeki depreme karşı neler yapılması...

Yurthaber 27-02-15 14:43

Depremi önceden haber verdi

Berkeley Üniversitesi’nde yer alan erken uyarı sistemi, San Francisco'da meydana gelen depremi 10 saniye önceden bildi.

Haber 25-08-14 14:35

Karadeniz Depremi 5 Saniye Önce Öğrenecek

Samsun İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Kandilli Rasathanesi'nin kuracağı deprem erken uyarı sistemi sayesinde yıkıcı depremler 5

Yurthaber 06-03-13 15:40

Depremi 30 saniye önce bilecek

Deprem hakkında verdiği önemli bilgilerle ün kazanan Yunanlı Sismolog Akis Çelendis, depremleri 30 saniye önceden belirleyebilecek bir sistem geliştirdiğini öne sürdü.

Haber 27-09-02 15:22