Feza Haberleri

Tamer Karadağlı'nın küçük kızı Zeyno Karadağlı büyüdü... Yıl dönümü konserinde sahneye çıktı! Son hali görenleri şaşırttı

Usta oyuncu Tamer Karadağlı’nın güzel kızı Zeyno Karadağlı büyüdü son hali görenleri şaşkına çevirdi. Piyano sanatçısı olma yolunda olan Zeyno Karadağlı viyola sanatçısı Feza Tüzer Gökmen’le karesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Magazin 2024-05-08 17:05:24

Feza eş anlamlısı nedir? Fezan kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe oldukça zengin bir dildir. Türkçe gelişim süreci boyunca birçok dille etkileşime girmiştir. Bu dillerden birisi de Arapçadır. Arapçadan dilimize geçmiş kelimelerden birisi de "feza"dır. Feza eş anlamlısı nedir?

Egitim 2022-08-26 10:01:03

Feza ne demek? Feza kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Gündelik yaşamın bir parçası da kelimelerdir. Derdimizi anlatmak için gün boyunca kullandığımız sayısız kelime, TDK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda dilimizde kabul görmüş ve hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Feza kelimesi için de yapılan araştırmalar, kelimenin anlamını merak edenler için yayımlanmıştır. Feza ne demektir?

Egitim 2022-05-17 22:26:01

Hatay Sarısının neslinin devamı bilimsel çalışmalarla sağlanacak

"Hatay Sarısı" olarak adlandırılan koruma altındaki yerel ipek böceğine yönelik 4 üniversitesinin ortak bilimsel çalışmasıyla, larvalarda görülen hastalık etmenlerine karşı önlemler alınarak daha hızlı örülen sağlıklı kozalar elde edildi. - Hatay MKÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Can: - "Hatay Sarısı'nın üretim koşullarının iyileştirilmesi konusunda gerçekten çok büyük adımlar atmış olduk. Bu seneki üretim de zaten geçen yıla oranla kat kat daha fazla, çok güzel kozalarımız ve daha sağlıklı kelebeklerimiz var"

Yurthaber 2021-06-05 11:23:33

Feza Gürsey Bilim Merkezi etkinliklerini parklara taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte bilim etkinliklerini parklara taşıdı.Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında da çocuklara bilimi sevdirecek yeni projeleri hayata geçiriyor.

Yurthaber 22-07-20 13:09

Erzurum’da torpil operasyonu

Erzurum’da polis ekipleri tarafından toptancılarda yapılan aramalarda 16 kutu 640 adet Feza ibareli torpil, 194 kutu 7 bin 640 adet çeşitli markalarda torpil adı verilen patlayıcı madde ele geçirildi.Alınan bilgilere göre, Yakutiye ilçesine bağlı Ali Paşa Mahallesi’nde istihbarat üzerine polis ekipleri tarafından toptancılarda yapılan aramada 16 kutu 640 adet Feza ibareli torpil, 194 kutu 7 bin 640 adet çeşitli markalarda torpil adı verilen patlayıcı madde ele geçirildi.Olayla ilgili K.T.

Yurthaber 28-05-20 17:18

Erdal İnönü'nün vefatının üzerinden 12 yıl geçti

Siyasete 1983'te SODEP'in kurucu genel başkanlığıyla adım atan, SHP Genel Başkanlığı, başbakan yardımcılığı, devlet ve dışişleri bakanlığı görevlerinde bulunan "siyasetin güler yüzü" Erdal İnönü'nün vefatının üzerinden 12 yıl geçti - Siyasetçi kimliğinin yanı sıra fizik profesörü de olan ve fizikte Nobel'den sonraki en önemli ödül sayılan Wigner Madalyası'nı 2004'te alan İnönü, bu ödülü Feza Gürsey'den sonra ikinci kez kazanan Türk bilim insanıydı

Haber 30-10-19 12:07

MHP’ye bayram ziyaretleri

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında AK Parti ve BBP heyetleri MHP’ye ziyarette bulundu.MHP Genel Merkezinde konukları, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Merve Menekşe ve Necmi Yıldırım karşıladı.Milliyetçi Hareket Partisine ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, Parti Meclis üyeleri Hikmet Aydemir ve Tuğçe Tekçe’den oluşan DSP’li heyet geldi.İkinci olarak ise Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Feza Koçak ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Şuay Nilhan Açıkalın’dan oluşan AK Parti’li heyet ziyarette bulundu.

Haber 12-08-19 10:56

Pitahayanın tanesi bahçede 17, markette 40 lira

Mersin’in Silifke ilçesinde Mustafa Ceyhun Eker, Gökhan Eker ve Feza Önal arkadaşlar televizyonda görüp dikimini gerçekleştirdikleri ejder meyvesi olarak bilinen pitahaya bahçesinde, ilk ürün hasadını yaptılar.

Haber 03-08-19 10:58

Erdoğan’dan hastane ziyareti

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Özel Biga Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır’ı makamında ziyaret etti.Ziyarette, Hastane Medikal Direktörü Feza Şen, Başhemşire Bahar Karadal ve Basın Müşaviri Serten Akkaya’da hazır bulundu.

Yurthaber 02-08-19 11:17

Keman Ağıtları filminin çekimleri başlıyor!

Yapımcılığını Feza Film'in üstlendiği senaryosunu ve yönetmenliğini Mehmet Tanrısever’in , görüntü yönetmenliğini Bosnalı Mirsad Heroviç’in yaptığı “Keman Ağıtları” sinema filminin çekimleri başlıyor.

Trend 25-06-19 11:07

Bu merkez bilimi eğlenerek öğretiyor

Türkiye’nin ilk bilim merkezi uygulaması olan Feza Gürsey Bilim Merkezi, haftanın 7 günü ziyaretçilerine canlı anlatıcı ve rehberlerle interaktif öğrenme ortamı sunuyor.

Haber 25-04-19 10:48

Fizik dünyasının evrensel değeri: Feza Gürsey

Fizik alanında yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında adından söz ettiren Feza Gürsey, vefatının 27. yılında anılıyor - Doktorasını Imperial College'da 1950 yılında tamamlayan Gürsey, teorik fizik alanındaki çalışmalarına matematiği de katarak derinlik kazandırdı - Gürsey, TÜBİTAK Bilim Ödülü, J.R. Oppenheimer Ödülü, Einstein Madalyası, Wigner Madalyası gibi ödüllere layık görülürken 2 kez Nobel Fizik Ödülü'ne aday gösterildi

Finans 13-04-19 12:08

Mimar Koca kanseri yenme hikayesini kadınlar için anlattı

Kanseri yenen ödüllü Mimar Feza Koca, 8 Mart dolayısıyla kadınlara seslendi.

Haber 07-03-19 18:05

Mimar Koca kanseri yenme hikayesini kadınlar için anlattı

Kanseri yenen ödüllü Mimar Feza Koca, 8 Mart dolayısıyla kadınlara seslendi.

Haber 07-03-19 16:07

Mimar Koca kanseri yenme hikayesini kadınlar için anlattı

Kanseri yenen ödüllü Mimar Feza Koca, 8 Mart dolayısıyla kadınlara seslendi.

Haber 07-03-19 14:57

Kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde kamyonet ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.Edinilen bilgiye göre kaza Sandıklı Yunusemre Bulvarı Feza Sokakta öğle saatlerinde meydana geldi.

Yurthaber 25-12-18 15:40

Siyah-beyazlıların ‘No:1903’ü uluslararası arenada en iyi seçildi

Yüksek Mimar Feza Koca’nın tasarım ve uygulamasını yaptığı, BJK No:1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri projesi, bir yılda 4 ödüle birden layık görüldü.

Haber 06-12-18 11:59

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

Badeer İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi Yer: İstanbul Hilton Bomonti’ Tarih: 5- 6 Aralık Saat: 10:00   TÜSİAD Mevcut Fabrikaların Dönüşümü Yer: TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu Tarih: 6 Aralık  Saat: 09:00 AmCham Türkiye/ABFT Gala Gecesi  Yer: The Ritz-Carlton Hotel Istanbul Tarih: 7 Aralık Saat: 18:30 Şeffaflık Ödülleri Konferansı Yer: Elte World Prestige Hotel Taksim Tarih: 11 Aralık Saat: 09:00      

Finans 06-12-18 09:05

Minik öğrencilerden anlamlı gezi

Bilecik’te öğretim gören minik öğrenciler 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında Ankara’da başta Anıtkabir olmak üzere, TBMM, 1’inci meclis ve Feza Gürsoy Bilim Merkezi ziyaret etti.Minikler, rehber eşliğiyle düzenlenen gezide, Anıtkabir’in mimarisi, anlamı, içinde barındırdığı eserler, 1 ve 2’inci Meclis hakkında bilgiler verildi.

Yurthaber 09-11-18 16:30

Erdal İnönü'nün vefatının üzerinden 11 yıl geçti

Eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Devlet ve Dışişleri Bakanı ve fizik profesörü Erdal İnönü, 11 yıl önce vefat etti - 31 Ekim 2007'de hayata gözlerini yuman İnönü, "siyasetin gülen yüzü" ve bir bilim adamı olarak hafızalarda iz bıraktı - Fizik alanında Nobel'den sonraki en önemli ödül olan Wigner Madalyası'nı 2004'te alan İnönü, bu ödülü Feza Gürsey'den sonra alan ikinci Türk oldu

Haber 30-10-18 11:06

Çankaya ve Alemdar evlilik için ilk adımı attılar

Erzurumlu iş adamı Ali Feza Alemdar’ın kızı Eda Alemdar ile İhlas Haber Ajansı Pasinler muhabiri Murat Çankaya nişanlanarak evliliğe ilk adımı attı.Erzurumlu iş adamı Ali Feza Alemdar’ın kızı Alvarlıefe Müdür Başyardımcısı Eda Alemdar ile Gazete Pasinler Yayın Yönetmeni, İhlas Haber Ajansı Pasinler muhabiri Murat Çankaya geçtiğimiz cumartesi gecesi Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait Snowdora otelde düzenledikleri törenle evliliğe ilk adımı atarak nişanlandılar.Genç çiftin nişan yüzüklerini Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski dekanı Prof.

Yurthaber 22-10-18 11:20

Terör örgütü elebaşı Gülen'in üç tay talimatı

Yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen FETÖ'nün "genel sohbetçisi" Nesip Yılmaz, örgüt elebaşı Gülen ile yaptığı görüşmede, "3 tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Ya oraları tamamen ele geçireceğiz, bizim olacak ya da bunlardan kurtulmamız lazım" dediğini aktardı - Yılmaz, "Selim" kod adlı FETÖ'nün insan kaynakları imamı Ahmet Çağlayan ile kapatılan Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü "Faik" kod adlı Fatih Elçik'in de yüksek yargının sivil imamlığını yaptıklarını açıkladı

Yurthaber 27-09-18 12:00

Terör örgütü elebaşı Gülen'in üç tay talimatı

Yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen FETÖ'nün "genel sohbetçisi" Nesip Yılmaz, örgüt elebaşı Gülen ile yaptığı görüşmede, "3 tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Ya oraları tamamen ele geçireceğiz, bizim olacak ya da bunlardan kurtulmamız lazım" dediğini aktardı - Yılmaz, "Selim" kod adlı FETÖ'nün insan kaynakları imamı Ahmet Çağlayan ile kapatılan Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü "Faik" kod adlı Fatih Elçik'in de yüksek yargının sivil imamlığını yaptıklarını açıkladı

Yurthaber 27-09-18 12:00

Fetullah Gülen 'Bunlardan kurtulmamız lazım' deyip talimat verdi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in, yargıyı ele geçirmek için sivil imamlara, "3 tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Buraları ya tamamen ele geçirmemiz lazım ya da bunlardan kurtulmamız lazım" talimatını verdiği ortaya çıktı. FETÖ üyesi Nesip Yılmaz, "Selim" kod adlı FETÖ'nün insan kaynakları imamı Ahmet Çağlayan ile kapatılan Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü "Faik" kod adlı Fatih Elçik'in de yüksek yargının sivil imamlığını yaptıklarını açıkladı.

Haber 27-09-18 11:42

Terör örgütü elebaşı Gülen'in üç tay talimatı

Yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen FETÖ'nün "genel sohbetçisi" Nesip Yılmaz, örgüt elebaşı Gülen ile yaptığı görüşmede, "3 tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Ya oraları tamamen ele geçireceğiz, bizim olacak ya da bunlardan kurtulmamız lazım" dediğini aktardı - Yılmaz, "Selim" kod adlı FETÖ'nün insan kaynakları imamı Ahmet Çağlayan ile kapatılan Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü "Faik" kod adlı Fatih Elçik'in de yüksek yargının sivil imamlığını yaptıklarını açıkladı

Haber 27-09-18 11:15

GÜNCELLEME - Samsun'daki FETÖ/PDY operasyonu

Kapatılan FEZA Koleji ve Sakarya Dershanesi çalışanı 5 şüpheli, adli kontrol şartıyla salıverildi ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Haber 26-07-18 17:51

Samsun'daki FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan kapatılan FEZA Koleji ve Sakarya Dershanesi çalışanı 5 kişi, adliyeye sevk edildi

Haber 26-07-18 11:46

Samsun'da FETÖ/PDY operasyonu

Kapatılan FEZA Koleji ve Sakarya Dershanesi çalışanı 4 kişi gözaltına alındı

Haber 24-07-18 12:46

7 Aşamada Tüp Bebek Tedavisi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Feza Burak, tüp bebek tedavisinin profesyonel bir...

Yurthaber 27-06-18 12:17

Tübitak Yetkilileri Uluslararası Kimya Olimpiyatları İçin Neü’yü Ziyaret Etti

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Feza Korkusuz ve beraberindeki heyet 2020 Uluslararası Kimya Olimpiyatları ile...

Yurthaber 20-06-18 16:21

Samsun’da Fetö’den 1 Tutuklama, 3 Adli Kontrol

Samsun’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 Feza Gazetecilik Cihan Medya çalışanı adli kontrol şartıyla...

Yurthaber 12-06-18 14:44

Fetö’den Gözaltına Alınan Cihan Medya Çalışanlarına Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Samsun’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, kapatılan Cihan Haber Ajansı (CHA) muhabiri ile Feza Gazetecilik...

Yurthaber 11-06-18 12:44

Fetö’den Gözaltına Alınan Cihan Medya Çalışanları Adliye Sevk Edildi

Samsun’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, kapatılan Cihan Haber Ajansı (CHA) muhabiri ile Feza Gazetecilik...

Yurthaber 11-06-18 10:58

Başkent’te Örnek Nesiller Yetişiyor

Adını fizik ve matematik dünyasına yön veren Prof. Dr. Feza Gürsey’den alan bilim merkezi, Başkent’te...

Yurthaber 22-05-18 10:35

Kapatılan haber ajansının müdürüne FETÖ üyeliğinden hapis cezası

FETÖ'ye müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Feza Gazetecilik AŞ bünyesindeki Cihan Haber Ajansının eski Ankara haber müdürü Kazım Canlan, yargılandığı davada "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Haber 10-05-18 18:37

Zaman gazetesi eski yönetici ve çalışanları hakkındaki dava

Dosyası ayrılan 18 sanığın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam edildi - Eski Feza Gazetecilik şirketinin muhasebecisi İrem: -"Satışlar yeni çıkartılan vekaletlerle gerçekleşti, uzun süreli vekaletler değildi. Ben satışların hangi bedel karşılığında gerçekleştiğini bile bilmiyorum. Sadece prosedür olarak gidip imza atıyordum. Benim imzam var ama vekaleti verenlerin yargılanması gerekiyor. Ben, bana verilen işi yapmak zorunda kaldım ama suçlu ben oluyorum"

Haber 27-04-18 18:07

Hande Ataizi trans kadın oldu! Yeni filmden ilk kareler

Oyuncu Hande Ataizi, yönetmenliğini Kutluğ Ataman’ın yaptığı Hilal Feza ve Diğer Gezegenler filminin başrolünü Nükhet Duru ve Hakan Karsak ile paylaşıyor. Ataizi'nin trans bir kadını canlandırdığı filmin çekimleri sona erdi .

Magazin 09-03-18 00:19

Yapı Kredi kurumsal ve ticari bankacılık yönetiminde değişiklik

Yapı Kredi’de Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Feza Tan, UniCredit’in Sırbistan’daki bankasına Üst Yönetici olarak atandı -Yapı Kredi Üst Yöneticisi Erün: -"25 yıldır Yapı Kredi Ailesi’nin bir parçası olan ve emekleri ile bankamıza büyük katkı sağlayan Feza Tan’ın yeni görevinde de büyük başarılara imza atacağına eminim"

Haber 16-02-18 18:35

Jandarma yılbaşında Uludağ'da kuş uçurmayacak

- Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yılbaşı dolayısıyla yoğunluğun beklendiği Uludağ'da 200 personelle güvenlik önlemi alacak - JÖH, JAK, asayiş, narkotik, trafik ve Ankara'dan gelen JÖAK ekiplerinin de aralarında bulunduğu ekipler, 5 ayrı noktada 24 saat mesai yapacak - Özel eğitimli bomba arama köpekleri "Feza" ve "Çomak" olumsuz hava koşullarında uçabilen İHA ve jandarmanın yeni gözü "takbul" ile jandarma Uludağ'da adeta kuş uçurmayacak

Haber 30-12-17 11:21

Mimar Feza Koca: beşiktaş'ın Ruhunu Yansıtması En Önemli Kriterimdi

/) No:1903 BJK Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri, geçtiğimiz günlerde kulüp başkanı Fikret Orman'ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Mimar

Yurthaber 18-07-17 11:40

Belediye Bürokratlarından ’bilim Merkezi’ne Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve beraberindeki belediye bürokratları Feza Gürsey...

Yurthaber 15-05-17 11:31

Şehit Çocukları Feza Gürsey Bilim Merkezini Ziyaret Etti

Emniyet Genel Müdürlüğünün yürütmüş olduğu sosyal faaliyetler kapsamında şehit çocukları ile 15 Temmuz hain darbe...

Yurthaber 04-02-17 11:44

Yarı Yıl Tatilinde Öğrencilere ’robot’ Eğitimi

ANFA Genel Müdürlüğüne bağlı Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde sömestr tatilinde öğrencilere ücretsiz robot eğitimi verilecek....

Yurthaber 27-01-17 17:05

Dr. Dinçer’den Diş Sağlığı Uyarısı

Kula Devlet Hastanesi Diş hekimi Feza Dinçer, huzurlu ve sağlıklı olmak için ağız ve diş...

Yurthaber 26-01-17 12:45

Samsun'da Fetö'den 17 Tutuklama

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları'nda çalışan

Yurthaber 11-11-16 09:34

Fetö'ye Finans Sağlamakla Suçlanan 37 Şüpheli Adliyede

- SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Sakarya Dersanesi ile Feza Okulları öğretmenleri ve yöneticilerine yönelik 12 ilde yapılan eş zamanlı

Yurthaber 10-11-16 16:29

Fetö'ye Finans Sağlamakla Suçlanan 37 Şüpheli Adliyede

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları'nda çalışan

Yurthaber 10-11-16 12:01

ABD'den kayyum tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Zaman Gazetesi'ni de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik Şirketi'ne kayyum atanması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Haber 05-03-16 02:48