Hava Kirliliği Haberleri

İstanbul’da hava durumu alarmı! Bu kez tehlike çok başka! 4 gün sürecek! Listede 5 il daha var…

Havaların ısınması ile birlikte bu kez de İstanbul’da hava kirliliği alarmı verildi. İstanbul için yapılan uyarıda 4 gün boyunca hava kirliliğinin en yüksek seviyelere ulaşacağı bildirildi. Havada kötü bir kokunun hakim olması beklenirken kirli havanın İstanbul dışında 5 ilde daha etkili olması bekleniyor. İşte meteoroloji uzmanları tarafından yapılan o uyarının detayları…

Haber 29-03-2024 07:56

'İstanbul'da görünmeyen tehlike' Londra, Hindistan ve Çin'i işaret etti! 'Herkes boğazımda yanma var diyor, grip sanıyorlar ama...'

İstanbul’da nüfus ile birlikte araç sayısının artması gibi birçok neden zararlı gazların da artmasına sebep oluyor. Uzmanlar megakent İstanbul’un havasının giderek kirlendiğini belirterek, "İstanbul’da görünmeyen tehlike hava kirliliğidir. Hava kirliliğini gribal enfeksiyon sanıyorlar ve aşağı yukarı herkes boğazımda yanma var diyor. Hava kirliliği akciğere kadar iniyor. Zatürreye başlangıç olan hastalıkların arttığını görüyoruz. Bu kesinlikle hava kirliliğinden kaynaklanıyor” dedi.

Haber 14-03-2024 13:40

Gaziantep'te dar gelirli 1500 ailenin evine doğal gaz tesisatı kuruldu

Yüksek hava kirliliği tespit edilen 23 mahallede ısınma sistemlerinin kömürden doğal gaza dönüştürülmesiyle kirlilik azaldı.

Yurthaber 16-01-2024 11:52

Hava kirliliği alarm boyutunda: Yapay yağmur oluşturulacak!

Hava kalitesinin "tehlikeli" boyutta kirli olması yüzünden Pakistan'ın Pencap eyaletinde çeşitli önlemler alınması planlanıyor. Bu bağlamda kirliliğin azaltılabilmesi için yapay yağmur oluşturulması planlanıyor.

Haber 18-11-2023 18:49

Son dakika: İstanbul'da yaşayanlar dikkat! 'An itibarıyla başlıyor' deyip duyurdular

Son dakika haberi... Hava kirliliği büyükşehirlerde yaşanmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul'da yaşayanlar için uyarı yapıldı. Hava kirliliğinin an itibarıyla başladığı duyurulurken, akşam ve gece saatlerinde kirliliğin zirve yapacağı bilgisi verildi.

Haber 25-03-2023 18:53

SON DAKİKA: Hava durumu nasıl olacak? Kötü haberi haritayla duyurdular! Hava kirliliği başladı... İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa...

Son dakika haberi... Hava sıcaklıkları anormal seviyelerde devam ederken bir kötü haber daha geldi. Hava Forum, sosyal medya hesabından bir harita yayınladı. Haritada dikkat çekilen şehirlerde ciddi derecede hava kirliliğinin başladığı belirtildi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava tahmin raporunu paylaştı. İşte son dakika hava durumu haberiyle ilgili detaylar...

Haber 22-01-2023 22:43

Dikkat! Bir yılda milyonlarca kişinin ölümüne sebep oldu... Risk giderek artıyor

Sağlıksız beslenme ve zararlı yaşam alışkanlıklarının erken ölüm riskini artırdığı biliniyor. Çevresel koşullar milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor. Kış aylarında artış gösteren hava kirliliği nedeniyle görülen ölüm sayısı göz korkuttu. Uzmanlar hava kirliliğinin etkileri ve dikkat etmemiz gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 12-01-2023 10:40

Dikkat! Uzmanlar ilçe ilçe saydı, günlerdir sürüyor: 'Camları bile açmayın'

İstanbul'da artan hava kirliliği dikkat çekiyor. Son günlerde kentte etkili olan sisle birlikte birçok ilçede de hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaştı. Uzman isimler özellikle Kadıköy, Göztepe ve Esenyurt ilçelerinde yaşayanlar için pencere açmayın uyarısında bulundu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bilun Gemicioğlu, geçmeyen öksürüğün bir nedeninin de hava kirliliği olduğunu belirtti.

Haber 03-01-2023 13:48

İstanbul'a fark attı! İşte Marmara Bölgesi'nin en kirli havasına sahip il

Marmara Bölgesinin hava kitle endeksi yayınlandı. Marmara Bölgesi’nde Bursa 213 puanla ‘Çok sağlıksız’ kategorisinde ilk sırada yer aldı. İstanbul’un orta kesimleri 151 ile ‘Sağlıksız’, kıyı kesimleri ise 55-70 arasında ‘Orta’ seviyesinde haritada yerini aldı.

Haber 31-12-2022 15:46

İran’ın başkenti Tahran’da 'kırmızı alarm' verildi! Hava kirliliği kritik seviyede... Park ve bahçeler boş kaldı

İran’ın başkenti Tahran’da "kırmızı alarm" seviyesine ulaşan hava kirliliği sosyal hayatı olumsuz etkiledi. Sağlıksız hava koşulları nedeniyle şehrin sosyalleşme mekanlarının başında gelen park ve bahçeler boş kaldı.

Haber 18-12-2022 16:29

Hava kirliliğini azaltmayı amaçlayan EGEDES, Tekirdağ'da uygulanmaya başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, egzoz muayenesi yaptırmayan araçların trafik akışını aksatmadan otomatik tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi kapsamında Tekirdağ'da uygulama yapıldı.

Yurthaber 04-11-2022 12:34

İstanbul alarm veriyor: Trafik 1 yıl içinde yüzde 30 arttı! Hava kirliliği...

İstanbul'da son günlerde trafik yoğunluğundaki artış dikkat çekiyor. İBB'nin trafik yoğunluğu haritası hafta içi akşam iş çıkışı saatlerinde yüzde 70'leri gösteriyor. İstanbul'da trafikteki sıkışıklık indeksi 1 yıl içinde yüzde 40'tan yüzde 55'e çıkmış durumda. Bu da trafikteki artış yüzde 30 demek oluyor. Trafikle birlikte hava kirliliği de arttı. Trafikte 10 kilometre hızla gidince, yüzde 50 ile 100 oranında daha fazla yakıt tüketiliyor. Bu da hava kirliliğine neden oluyor. İşte detaylar...

Haber 30-10-2022 10:50

Doğal gazın yaygınlaştığı Keşan'da hava kirliliği yüzde 52 azaldı

Doğal gazın yaygınlaştığı Keşan'da hava kirliliği yüzde 52 azaldı

Yurthaber 23-09-2022 10:17

Dyson ve National Geographic İstanbul'da hava kirliliğini analiz etti

Dyson Çevre Bakım Kategorisi Başkan Yardımcısı Alex Knox: - "Hava kirliliğine maruz kalmanın detaylarına inebilmek için benzersiz algoritmamızı kullanan bu yenilikçi, taşınabilir hava kirliliği ölçüm teknolojisi; iç, dış mekanlarda ve hareket halindeyken hava kalitesini izleyebilmemize olanak tanıyor"

Yurthaber 01-09-2022 12:20

Herkes için geçerli! Yanından geçerken bile dikkatli olun, kalp krizi riskini artırıyor

Kalp krizi aniden gelişerek tüm yaşamı etkileyebiliyor. Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Hem hastalıklar hem de çevresel faktörler kalp krizi geçirme riskini artırabiliyor. Uzmanlar kalp krizinden korunmak için daha sağlıklı bir yaşam düzeni seçmenizi öneriyor.

Haber 24-08-2022 14:45

Önemsiz görmeyin! Akciğer kanserinin yaygın belirtisi

Öksürük ve ses kısıklığı toplumda en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan. Boğazda istenmeyen durumlara yol açan bu rahatsızlıklar oldukça can sıkıcı olabiliyor. Genellikle boğazın soğuk içeceklerden dolayı tahriş olmasından ve enfeksiyonlardan dolayı olsa da geçmeyen öksürükler ve ses kısıklığı akciğer kanserinin belirtisi olabilir.

Haber 22-08-2022 15:04

Hava kirliliği suça teşvik ediyor mu?

Soluduğumuz hava, davranışlarımızı değiştiriyor olabilir. Kimi zaman ölümcül olabilen hava kirliliğinin diğer olumsuz etkilerini anlamaya daha yeni başlıyoruz.

Haber 09-07-2022 16:35

Hastaneler doldu taştı uçuşlar iptal edildi! Tehlike Avrupa'ya çok yakın: 'Gökyüzüne bakmanız yeterli'

İki sene boyunca dünyanın kabusu olan corona virüsten sonra maymun çiçeği hastalığı insanları paniğe sürüklemişti. Şimdi de toz fırtınası alarmı verildi. Irak, Suriye ve İran'da gerçekleşen kum fırtınası bölgeyi kapladı, hastaneler nefes alma güçlüğü çeken hastalarla doldu taştı. Tehdit başka bir boyuta evrilebilir...

Trend 06-06-2022 14:31

Hava kirliliği endişe verici boyutlara ulaştı! Anne karnındaki bebeği bile etkiliyor

Türk Toraks Derneği (TTD) Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aykaç, hava kirliliğinin anne karnından itibaren bebeği etkilediğini belirterek, "Hava kirliliği olan yerlerde bebek daha düşük akciğer kapasitesiyle doğar. Sonrasında da orada yaşamaya devam ederse sık sık enfeksiyonlar, akut ataklarla acile başvururlar." dedi.

Haber 04-06-2022 15:56

Hava kirliliğinin yüksek olduğu yerlerde ölüm oranı daha fazla! İşte İstanbul’da tehlikeli yerler…

Hava kirliliği hem sağlığımızı hem de cildimizi olumsuz etkiliyor. Git gide artış gösteren hava kirlilikleri sağlık için tehlike oluşturuyor. Özellikle sanayinin ve trafiğin yoğun olduğu şehirlerde hava kirliliği nedeniyle ölüm oranları artış gösteriyor. Hava kirliliği Covid-19 nedeniyle ölen kişilerin sayısında da artış yaratıyor.

Haber 28-05-2022 16:51

Hava kirliliğinin yarattığı bir tahribat daha ortaya çıktı

İşitme kaybı dünyada 466 milyondan fazla insanı etkiliyor. Yaşlanan nüfus, gürültülü ortam ve birçok organı etkileyen stresin işitme kaybına sebep olabiliyor. Mega kentlerde oluşan hava kirliliği önemli bir çevre sağlığı sorunu olarak tanımlanıyor. Bu durum strese katkı sağladığı için bireylerin işitme sağlığını da riske atabiliyor. Toplumda işitme kaybını etkili bir şekilde önlemek için çevresel hava kirliliğine maruz kalmayı azaltılmalı.

Haber 20-04-2022 09:26

Hava kirliliğinin tespitine yapay zeka dokunuşu: Sanayinin ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde uygulanacak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), araçlara yerleştirecekleri özelleştirilmiş yeni nesil basit sensörlerle, hava kirliliğine ilişkin anlık veriler toplayarak kirliliği yapay zekayla tespit edecek. İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Berk Canberk "Projeyi İstanbul'da özellikle sanayinin yoğun olarak çalıştığı ve gün içerisinde trafiğin yoğun olarak devam ettiği bölgelerde uygulamayı planlıyoruz." dedi.

Haber 07-04-2022 09:57

Uyarılar yetmiyor! Sonuçlar dehşet verici: Dünyanın 99'u sağlıksız hava soluyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya nüfusunun neredeyse tamamının, insan sağlığını tehdit eder nitelikte hava soluduğunu açıkladı. Son 11 yılda havadaki zararlı madde miktarının 6 kattan fazla arttığı vurgulanan raporda, kirli havanın felce ve solunum hastalıklarına yol açabileceği duyuruldu. Örgütün 7 Nisan Dünya Sağlık Günü öncesi yayımladığı raporda, 117 ülke ve 6 binin üzerinde şehirde hava kalitesine dair veriler ve bulgular paylaşıldı.

Haber 07-04-2022 09:05

Hava kirliliğini yapay zeka ile hesaplayacaklar

İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Berk Canberk ve ekibi araçlarına, özelleştirilmiş yeni nesil basit sensörler takarak hava kalitesini ölçecek - Prof. Dr. Canberk: - "Hareketli cihazların üstüne yerleştireceğimiz mikro kontrol temelli basit sensörler sayesinde hava kalitesi ile ilgili bütün verileri toplayacağız" - "Türkiye'de projeyi 1 senede uygulamaya geçireceğiz. Projemizle biz hava kalitesini yapay zeka yöntemleriyle tespit edeceğiz"

Yurthaber 06-04-2022 11:08

Küresel rapor açıklandı! Türkiye'nin sırası dikkat çekti: Bu ilde yaşayanlar tehlike altında

Küresel çapta hava kalitesi oranlarının yer aldığı rapor yayımlandı. Raporda Türkiye'nin sırası ve Türkiye'de hava kirliliği en yüksek olan ilimiz de açıklandı. İşte raporun ayrıntıları...

Haber 23-03-2022 10:59

Hava kirliliği vücutta hasar yaratıyor

Gelişen dünya ile birlikte hayatı kolaylaştırmak adına birçok etken ortaya çıksa da bunlardan bazıları hava kirliliğinin artmasına neden oldular. Hava kirliliği astımlı hastaları etkileyen en önemli sorunlar arasında en üst sırada yer alıyor. Yoğun hava kirlilikleri vücutta hasarlara neden oluyor.

Haber 21-03-2022 17:09

İstanbul'da hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaştı! Kırmızıyla gösterilen yerlere dikkat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava kalitesini gösterdiği haritada son günlerde İstanbul'a yönelik uyarılar dikkat çekiyor. Kentte bir çok ilçede hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaştı. Verilere göre, İstanbul'da özellikle Kağıthane, Esenler, Kadıköy, Ümraniye, Başakşehir, Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Avcılar'da hava kirliliğinin son günlerde yüksek olduğu görülüyor. Yeşil, sarı, turuncu, kırmızı, pembe ve bordo renklerin; her biri hava kalitesini ayrı ayrı temsil ediyor.

Haber 23-02-2022 11:34

Korkuttu: Akciğer kanserinin görülme yaşı 30’lara kadar indi!

Her birey kanser olma riskiyle yaşıyor. Sağlıksız alışkanlıklar kansere zemin oluşturuyor. Özellikle sigara ve hava kirliliği akciğer kanseri olma riskini arttırıyor. Çok küçük yaşlarda başlanan sigara kullanımı nedeni ile akciğer kanserinin olanların sayısı 30’lu yaşlara kadar indi.

Haber 22-02-2022 16:36

Keşan'da hava kirliliği azaldı

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu: - "Doğal gaz çalışmaları sonucu 'hava kirliliğini kökünden çözümledik' diyebiliriz"

Yurthaber 19-01-2022 11:32

Karlıova'da hava kirliliği yaşamı olumsuz etkiliyor

Karlıova'da hava kirliliği yaşamı olumsuz etkiliyor

Yurthaber 30-12-2021 15:04

Enerya, hava kirliliğiyle mücadele için doğal gaz kullanılmasını öneriyor

Enerya, hava kirliliğiyle mücadele için doğal gaz kullanılmasını öneriyor

Yurthaber 29-12-2021 12:11

Denetimler artırılacak! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 81 ile genelge

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Genelgede hava kirliliğine karşı alınan tedbirlerin artırılması istendi.

Haber 10-12-2021 11:19

'Tehlikeli' seviyede! Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de eğitime 1 hafta ara verildi

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de hava kalitesi indeksinin "tehlikeli" seviyeye yükselmesi nedeniyle eğitime 1 hafta ara verildi. Kararı duyuran Yeni Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal ayrıca, hava kirliliği ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanması için mahkemeye öneride bulunulacağını söyledi.

Haber 14-11-2021 00:12

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

Yurthaber 13-11-2021 22:06

Hava kirliliğiyle ilgili dikkat çeken araştırma: Sperm sayısında azalmaya neden oluyor

Dünyada ve ülkemizde her geçen gün artarak devam eden hava kirliliğinin hayatın her alanını olumsuz etkilediği belirtildi. ABD’de kobay fareler üzerinde yapılan bir araştırmada, hava kirliliğinin erkek farelerin sperm sayılarında dişi farelerin ise yumurta rezervlerinde düşüşe neden olduğu ortaya çıkan durumun insanlar için de geçerli olduğu belirtildi.

Haber 06-11-2021 09:07

DSÖ'den 15 yıl sonra bir ilk! Milyonlarca hayat kurtarılabilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hava kalitesi yönergesini 15 yılın ardından güncelleyerek, “Yeni Küresel Hava Kalitesi Kılavuzları”nı (AQG) açıkladı. DSÖ, kılavuzlarda önerilen standartlar yakalandığı ve kriterlere uyulduğu takdirde her yıl milyonlarca hayatın kurtarılabileceğini belirtti.

Haber 23-09-2021 12:19

WHO: Hava kirliliği tahmin edilenden kötü düzeyde, her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden oluyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hava kirliliğinin tahmin edilenden çok daha tehlikeli boyutta olduğuna dair uyarıda bulundu. Örgüt, kirlenmeye yol açan azot dioksit gibi maddelerin güvenli limit seviyesini düşürdü. WHO'ya göre hava kirliliğine bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl 7 milyon kişi hayatını kaybediyor.

Haber 23-09-2021 12:12

Türkiye'de hava kalitesinin artırılması için STK'lerden çağrı

Türkiye'de hava kalitesinin artırılması için STK'lerden çağrı

Yurthaber 23-09-2021 11:51

Dünyanın en kirli şehri! Tozdan dolayı her yıl 100 bin kişinin hayatını kaybettiği cehennem: Lahor

Hava kirliliği ile meşhur olan Hindistan aslında dünyanın en kirli şehrine ev sahipliği yapan ülkelerden biri değil. Her yıl 100 binlerce kişinin ölümüne neden olan tozun kaynağı Pakistan’daki Lahor şehrinde. Lahor şehri Pakistan'ın ikinci büyük kenti ve pek çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapıyor. Amerikan Hava Endeks raporlarına göre dünyanın en kirli şehri seçilen Lahor'da hem hava hem de çevre kirliliğine örnek var.

Trend 14-06-2021 09:59

Dünya nüfusunun yüzde 90’ı kirli hava soluyor! Türkiye 46'ıncı sırada

Hava kirliliği oranları uzun yıllardır düşüş yaşasa da 2019 itibarıyla hala Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği seviyeye ulaşmadığı görüldü. Veriler Avrupa ülkelerini kapsarken, 2019 yılındaki yıllık ortalama ince partikül konsantrasyonun 12,6 ug/m3 olduğu kaydedildi. 2020 Dünya Hava Kalitesi Raporuna göre ise, Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Moğolistan, Afganistan, Umman ve Katar havası en kirli ülkeler oldu. Türkiye ise 106 ülke arasında 46’ncı sırada yer buldu.

Haber 04-06-2021 09:59

Düzce'de havayı kirletenler drone ile tespit ediliyor

Düzce'de havayı kirletenler drone ile tespit ediliyor

Yurthaber 15-04-2021 16:00

İstanbul'da hava kirliliği bir yılda yüzde 10 azaldı! Bir tek o ilçede kirlilik arttı

İTÜ, corona virüs salgınının İstanbul'daki hava kirliliğine etkisi üzerinde bir araştırma yaptı. Araştırma salgının birinci yılında önceki yıla göre hava kirliliğinde yüzde 10 azalma oldu. Bu dönemde hava kirliliğinin arttığı tek ilçe Esenler oldu.

Haber 15-04-2021 12:28

1952 yılında Londra’da binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan dünyanın en büyük felaketi: Öldüren Sis

1952 yılında Londra’da yaşanan sis olayı dünya tarihinin gördüğü en büyük felaketlerden biriydi. Takvimler 5 Aralık 1952 tarihini gösterdiğinde haftanın son iş günü için Londra halkı gözlerini temiz bir gökyüzüne ve rüzgarsız bir güne açmıştı. Ancak günün ilerleyen saatlerinde işler bir anda tam tersine döndü. Londra, tarihin en büyük felaketlerinden birisine sahne oldu.

Trend 30-03-2021 16:36

Bilim insanları açıkladı: Penisler küçüldü, cinsellik azaldı! Neden olan şey...

Hepimiz toksik kimyasalların ve plastiğin kötü olduğunu biliyoruz ancak yapılan son araştırmalara göre bu kimyasallar insanlara çok daha kişisel bir düzeyde zarar veriyor. Öyle ki, bilim insanları kirliliğin penis küçülttüğünü, cinselliği azalttığını söylüyorlar.

Haber 24-03-2021 07:24

Kovid-19 kısıtlamaları kentlerin havasına yaradı

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Göknur Şişman Aydın: - "Sınırlamaların yaşandığı dönemde şehirlere araç giriş çıkışlarının kapatılması, sokağa çıkma yasakları, uçuşların durdurulması gibi önlemlerin özellikle hava kirliliği üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu gözlemledik, ekosistem adeta nefes aldı" - "2019 partikül madde ortalaması en yüksek 10 il arasındaki Manisa'da 15 Mart 2019-15 Mart 2020'deki ortalama veriler ile karantina önlemlerinin alınmaya başlandığı 15 Mart 2020'den günümüze kadar olan dönemi karşılaştırdığımızda, partikül madde miktarında yüzde 16,7, kükürtdioksit miktarında ise yüzde 36,8'lik azalma dikkatimizi çekiyor"

Yurthaber 11-03-2021 11:18

Kovid-19 kısıtlamaları kentlerin havasına yaradı

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Göknur Şişman Aydın: - "Sınırlamaların yaşandığı dönemde şehirlere araç giriş çıkışlarının kapatılması, sokağa çıkma yasakları, uçuşların durdurulması gibi önlemlerin özellikle hava kirliliği üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu gözlemledik, ekosistem adeta nefes aldı" - "2019 partikül madde ortalaması en yüksek 10 il arasındaki Manisa'da 15 Mart 2019-15 Mart 2020'deki ortalama veriler ile karantina önlemlerinin alınmaya başlandığı 15 Mart 2020'den günümüze kadar olan dönemi karşılaştırdığımızda, partikül madde miktarında yüzde 16,7, kükürtdioksit miktarında ise yüzde 36,8'lik azalma dikkatimizi çekiyor"

Yurthaber 11-03-2021 11:18

Beşiktaş'ta 'kırmızı' alarm! Prof. Dr. Hüseyin Toros uyardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre bu sabah saatlerinde Beşiktaş’ın hava kalitesi “sağlıksız” olarak nitelendirilen “kırmızı” seviyeye yükseldi. Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Hava kirliğinin oluşum nedeni araçlardan çıkan egzoz, evlerde ısınma amaçlı yaktığımız yakıtlar ve sanayi tesislerinden çıkan kirleticiler. Şu anda kış dönemindeyiz bu üçü de etkin durumda. Sabah saatleri trafik yoğun, bunlar atmosfere çıktığı zaman havaya karışıyor” dedi.

Haber 10-03-2021 16:08

Çamur mu yağacak? Çamur yağması iyi mi kötü mü? Meteoroloji uyardı

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre Şanlıurfa ve Mardin'de Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı bekleniyor. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası vatandaş çamur mu yağacak sorusunun cevabını aramaya koyuldu. Peki Şanlıurfa ve Mardin'de çamur mu yağacak? Çamur yağması iyi mi kötü mü? İşte yanıtı...

Haber 10-03-2021 10:49

Prof. Dr. Tecer'den hava kirliliği uyarısı! Bu hafta sonuna dikkat

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, bu hafta sonu özelikle Trakya'da hava kirliliğine yol açan enverziyon görülebileceğine dikkat çekerek, "Astım hastaları, kalp rahatsızlıkları veya hassas grupta olan çocukların dışarıdaki aktivitelerini sınırlandırmaları gerekiyor. Tıpkı yağmur yağdığında şemsiyemizi yanımıza alıyor gibi enverziyon koşullarının olduğu günlerde de dışarıdaki aktivitelerimizi sınırlandırmamız gerekiyor" dedi.

Haber 06-03-2021 09:54