Istanbul Taksi Ucretlerine Zam Geldi Mi Haberleri

Doları olanı üzecek tahmin! 'O rakamın altı konuşuluyor' dedi: Borsa İstanbul için 'iskonto' yorumu

Dolar/TL sınırlı yükselişini sürdürürken, BIST 100 endeksi ise 10 bin puanın üzerinde tutunma çabalarına devam ediyor. Peki, dolar düşecek mi? Borsa daha da yükselir mi? Bu iki soru yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini korurken Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı’dan yanıt geldi. Uzman isim dolar kurunda 30 liranın altının konuşulmaya başladığını ifade ederek borsaya ilişkin görüşlerini de paylaştı.

Finans 2024-05-16 14:06:02

Memura seyyanen zam devam edecek mi? Emekliye farklı çalışana farklı tarife: ‘Refah payı beklemiyorum…’

Memur maaş zammı Nisan ayı enflasyonu sonrasında iyiden iyiye netleşmeye başladı. 4 aylık memur enflasyon farkı ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon tahminlerine göre de Temmuz 2024 zammı şekillendi. Son enflasyona göre ve 6 aylık tahmine göre hesaplama yapıldı. Peki en düşük memur emekli zammı ve memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Memura refah payı gelecek mi? Seyyanen zam devam edecek mi? Konuya ilişkin değerlendirme Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi.

Finans 2024-05-08 08:26:01

Merkez Bankası yüzde 25 kira zam sınırını takibe aldı! 1 Temmuz'da değişiyor: 'Son seviyelere yaklaştık'

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki yüzde 25 zam sınırı kaldırılacak mı? Kira fiyatları gerileyecek mi? Merkez Bankası’nın PPK özet metninde kritik bir ipucu geldi. Banka, “Kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan regülasyonun yakın gelecekte yürürlükten kalkacak olmasının kira enflasyonuna etkisi de yakından takip edilecektir” dedi. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı kira sınırlaması için merak edilen sorulara yanıt verdi.

Finans 2024-05-07 08:10:52

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘refah’ mesajı: ‘Geriye dönüş olmayacak’

Ocak 2024’te 17.002 liraya yükseltilen net asgari ücret için tek zam yapılacağı belirtilmişti. Ancak asgari ücrete ara zam bekleyenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan o beklentilere de son noktayı koydu. Kalıcı refah artışına işaret etti ve yapısal reformların hız kazanacağını açıkladı. Ayrıca kamuda tasarrufun detayları da netleşti.

Finans 2024-05-07 07:32:21

Son dakika: LPG’ye indirim geldi! Otogazın litresi 1 lira 64 kuruş geriledi: (3 Mayıs Cuma güncel benzin, mazot, LPG fiyatları)

Son dakika haberi: Araç sahipleri akaryakıta indirim ya da zam haberlerini yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta motorin fiyatları için yapılan indirimin ardından bugün de LPG fiyatları değişti. Otogaz litre fiyatı için bugünden geçerli olmak üzere büyük bir indirim yapıldı. Peki 3 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir benzin, motorin (mazot), LPG fiyatları ile haberin detayları…

Finans 03-05-24 07:54

Asgari ücrete ara zam iddiası! Rakam vererek duyurdu, kulislerde de konuşuluyor: Temmuz ayında...

Asgari ücretli milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor. 'Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusuna yanıt ararken canlı yayında dikkat çeken iddia gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıları kapatsa da asgari ücrete ara zam için peş peşe iddialar gelmeye devam ediyor. İşte asgari ücrete ara zam iddialarında son dakika haberinin detayları...

Finans 02-05-24 15:20

5 ayda yüzde 200 zamlandı! Siparişleri bile göndermiyorlar: ‘20 koli yerine 5 koli geldi’

Kırmızı et fiyatlarının zamlanmasının ardından tüketiciye bir kötü haber de tavuk fiyatlarından geldi. Tavuk etine talep artınca hafta sonlarında özellikle İstanbul’da kanat bulmak zorlaştı. Tavuk fiyatlarına ise son 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal “Bayram nedeniyle tavuk siparişi verdik, 20 koli yerine 5 koli geldi. 100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler” dedi.

Finans 24-04-24 13:44

Gözler Bakan Bayraktar'ın açıklamasındaydı: Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği "Mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?" sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan yanıt geldi.

Finans 19-04-24 10:58

Bakan Işıkhan son noktayı koymuştu! SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken 'asgari ücrete ara zam' yorumu: 'Diğer ücretlerde de...'

"Asgari ücrete ara zam gelecek mi?" sorusuna net yanıt bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Başta nasıl bir karar aldıysa şu an öyle devam edecek" açıklamasıyla asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmayacağını ilan etmiş oldu. Bakan Işıkhan'ın asgari ücret ve emekli açıklamalarını SGK uzmanı yorumladı.

Finans 17-04-24 17:02

Asgari ücrete ara zamma Merkez Bankası da karşı çıktı! Milyonlarca çalışanın Temmuz zammı hayalini suya düşürecek mektup: ‘Hesap kitap yapıldı…’ diyerek açıkladı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? diye merak eden milyonlarca çalışan için yeni bir açıklama geldi. Merkez Bankası herkesin merak ettiği konuya ilişkin hükümete açık bir mektup yolladı. Mektupta dezenflasyon süreci için tüm planların yapıldığını ve asgari ücrete ara zammın enflasyonu tetikleyebileceği dile getirildi. Bu sebeple asgari ücrete yeni bir ara zam yapılmasının enflasyonda kritik öneme dahip olabileceği mektupta anlatıldı.

Finans 06-04-24 07:54

İmamoğlu seçimi kazanır kazanmaz geri adım attı: Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan dikkat çeken açıklama: ‘Karşı çıkmayacağız…’

Yerel seçimler öncesi tüm adayların vaatleri arasında İstanbul’un taksi sorunu girmişti. Daha önce İBB’nin 15 kez öneride bulunmasına rağmen tüm teklifleri geri çeviren İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan açıklama geldi. Seçim öncesi “Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum” geliyor sözleri ile gündem olan Aksu İBB’ye seslendi: “Taksi artışı kanuna hukuka uygun teklif gelirse karşı çıkmayacağız…”

Finans 04-04-24 10:58

Canlı Beykoz ve Fatih seçim sonuçları! Artık son saatler, heyecan dorukta: Beykoz ve Fatih seçim sonuçlarını kim kazandı?

İstanbullular için beklenen gün geldi çattı. Yerel seçim süreci bitti ve sandıklar seçmenlerin önüne koyuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarıyla beraber Beykoz ve Fatih'te sonuçları da yakından takip ediliyor. Beykoz ve Fatih'te hangi adaylar seçimi kazandı? Mevcut adaylar mı yarışı önde bitirdi yoksa yeni isimler mi seçimden galip ayrıldı? İşte Beykoz ve Fatih seçim sonuçları...

Finans 31-03-24 16:23

Canlı Beyoğlu seçim sonuçları! Beyoğlu'nda Haydar Ali Yıldız mı kazanacak yoksa İnan Güney mi?

Yerel seçimler geldi çattı. Türkiye nefesini tuttu İstanbul ve kentin en önemli ilçelerinden biri olan Beyoğlu seçimlerine kilitlendi. AK Parti mevcut başkanı değiştirmedi ve Haydar Ali Yıldız'ı yeniden aday gösterdi. CHP ise birçok başvuru içinden İnan Güney'i seçerek Haydar Ali Yıldız'a rakip olarak gösterdi. Beyoğlu seçimlerinde kim önde Haydar Ali Yıldız mı yoksa İnan Güney mi? Yanıtlar Mynet'te!

Haber 30-03-24 22:34

Ardahan canlı seçim sonuçları! Ardahan yerel seçim sonuçları belli oldu mu? AK Parti’nin adayı Yunus Baydar mı, CHP adayı Faruk Demir mi kazanacak?

Yerel Seçim geldi çattı. Milyonlarca vatandaş 31 Mart günü seçim sonuçlarını merakla bekliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerin yanı sıra bazı illerin de seçim sonuçları heyecanla bekleniyor. Merak edilen illerden biri de Ardahan oldu. Ardahan'da yeniden CHP adayı Faruk Demir mi kazanacak yoksa AK Parti adayı Yunus Baydar mı?

Haber 29-03-24 20:43

Canlı Nevşehir seçim sonuçları! Nevşehir'deki seçim sonuçlarında AK Parti adayı Mehmet Savran mı, CHP adayı Mehmet Bilgin mi, İYİ Parti adayı Rasim Arı kazanacak?

Yerel seçim geldi çattı, Türkiye'nin gözü kulağı seçim sonuçlarında! İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin seçim sonuçları ile birlikte bazı illerin de seçim sonuçları büyük bir merakla bekleniyor. Bu illerden biri de Nevşehir! Nevşehir'de mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Mehmet Savran mı, CHP adayı Mehmet Bilgin mi, 2019-2021 yılları arasında Nevşehir belediye başkanlığı yapan İYİ Parti adayı Rasim Arı kazanacak?

Haber 29-03-24 18:20

Canlı Çanakkale seçim sonuçları! Çanakkale'deki seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu mu, CHP adayı Muharrem Erkek mi, İYİ Parti adayı Alaaddin Burak Kunt mu kazanacak?

Yerel seçimler geldi çattı! Bazı illerin seçim sonuçları merakla bekleniyor. Bunların arasında İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirler; Bolu, Çanakkale gibi iller var. Sandıktan çıkacak sonuçlar Çanakkale'deki vatandaşlar tarafından da merak ediliyor. Çanakkale seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu mu, CHP adayı Muharrem Erkek mi, İYİ Parti adayı Alaaddin Burak Kunt mu kazanacak?

Haber 29-03-24 13:49

Emeklilere seyyanen zam müjdesi gelecek mi? Gözler Erdoğan'a çevrildi! İkramiye, promosyon, 2008 detayı... SGK Uzmanı tek tek anlattı!

Seçime bir hafta kala emeklilerin heyecanlandıran açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün katılacağı İstanbul mitingini işaret etti. Akbaşoğlu, emeklilere yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Akbaşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın İstanbul'daki mitingini iyi dinleyin" dedi. SGK Uzmanı seyyanen zam, ikramiye, promosyon ve emeklilikte 2008 detayını tek tek anlattı.

Finans 24-03-24 07:44

Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti... 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı! O illerde okullara kar tatili, Ankara'da kar! İstanbul, İzmir ise... Meteoroloji'den son dakika 22 - 26 Mart hava durumu

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcakların ardından yurt geneline yağışlı bir hava hakim oldu. Bazı bölgelerde kuvvetli kar yağışı görülürken pek çok il ve ilçedeki okullardan kar tatili haberi geldi. Öte yandan Ankara'da da dünkü kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini gösterdi ve akşama kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji ise 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Peki, yağmur ve kar yağışı devam edecek mi? Sıcaklıklar yükselecek mi? Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti.

Haber 22-03-24 10:00

Dolardaki düşüşün ilk etkisi motorinde! Akaryakıta bir indirim bir zam (22 Mart Cuma güncel benzin, mazot, otogaz fiyatları)

Son dakika: Araç sürücülerini üzecek haber! Petrol fiyatlarında artış ve döviz kurlarındaki yükseliş sonrası akaryakıtta tabela dün değişmişken bir zam haberi de otogazdan geldi. 23 Mart 2024 itibarıyla motorinde indirim beklenirken, benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik haberi bulunmuyor. Peki 22 Mart 2024 Cuma güncel benzin mazot fiyatı, ne kadar kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları ve haberin detayları…

Finans 22-03-24 09:36

Akaryakıtta peş peşe zam! Benzin ve motorinin ardından bu kez otogaz... (21 Mart akaryakıt fiyatları)

Son dakika: Araç sürücülerini üzecek haber! Petrol fiyatlarında artış ve döviz kurlarındaki yükseliş sonrası bir zam daha geliyor. Akaryakıtta tabela bugün değişmişken bir zam haberi de otogazdan geldi. Peki 21 Mart 2024 Perşembe güncel benzin mazot fiyatı, ne kadar kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları ve haberin detayları…

Finans 21-03-24 13:44

Son dakika | Benzin, motorini de solladı! Akaryakıta çifte zam (21 Mart Perşembe güncel mazot-benzin fiyatı)

Son dakika haberi… Motorin ve benzin fiyatı bugün itibarıyla değişti. Akaryakıta yeni zam geldi. Benzin grubunda 1,34 lira, mazot grubunda ise 1,11 liralık artış gerçekleşti. İşte 21 Mart 2024 Perşembe güncel akaryakıt fiyatları ve zam sonrası İstanbul, Ankara, İzmir benzin-motorin fiyatları…

Finans 21-03-24 08:42

Yalova'daki deprem sonrası Övgün Ahmet Ercan uyardı: 5, 5.5 ve 6 büyüklüğünde depremlere hazır olun dedi, İstanbul için ise 2045 yılını işaret etti

Yalova açıklarında bu sabah saatlerinde meydana gelen deprem endişe yarattı. İstanbul'da da hissedilen depremin ardından akıllara "İstanbul depremini tetikler mi, etkisi ne olur? Büyük deprem yaklaşıyor mu?" soruları geldi. Konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hem rahatlattı hem de uyardı. Prof. Dr. Ercan, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili de tarih verdi.

Haber 20-03-24 11:19

Emeklinin gözü kulağı zamda! Seçim öncesi AK Partili adayın sözleri emeklileri heyecanlandırdı: 'Cumhurbaşkanımız iyileştirme yapacak'

Emeklilere zam sürprizi mi geliyor? Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam haberindeyken AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini anlatarak, emekliler için iyileştirme yapılacağı sinyalini verdi.

Finans 20-03-24 10:16

Araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıtta tabela değişti, benzin ve motorine zam geldi! (15 Mart 2024 Cuma günü benzin- motorin fiyatları)

Son dakika: Geçtiğimiz haftalarda peş peşe indirim ile araç sahiplerinin yüzünü güldüren akaryakıt fiyatlarına çifte zam geldi! Petrol ve döviz fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Peki 15 Mart 2024 Perşembe güncel benzin mazot fiyatı, ne kadar kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları...

Finans 15-03-24 07:18

SON DAKİKA | Akaryakıta indirim sonrası zam! Bu kez ne benzin ne motorin: LPG fiyatları değişti (5 Mart Salı güncel benzin-mazot-otogaz fiyatı)

Son dakika haberi… Otogaz fiyatı zamlandı. Akaryakıt fiyatları geçtiğimiz haftalarda peş peşe indirim haberleri ile gündeme gelmişti. Hem motorin hem de benzin fiyatı değişmişti. Ancak bugün bir zam haberi geldi ve LPG fiyatları arttı. İşte 5 Mart 2024 Salı güncel akaryakıt fiyatları ile İstanbul, Ankara, İzmir benzin, mazot, otogaz fiyatı…

Finans 05-03-24 07:09

Çanakkale Yenice'deki deprem paniğe yol açtı! Beklenen İstanbul depremini tetikler mi? Uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi

Çanakkale Yenice'de meydana gelen deprem birçok ilde hissedildi. Paniğe yol açan depremin büyüklüğü 4.9 olarak açıklandı. Depremin beklenen İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği sorusu merak ediliyordu. Depremle ile ilgili uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi.

Haber 04-03-24 22:15

Emekliye seyyanen zam gelecek mi? Özgür Erdursun 'Bence yapılacaktır' deyip açıkladı! 'Sadece seyyanen artışla bu iş olmaz, yapılması gereken...'

Milyonlarca emeklinin gündemindeki en önemli konulardan bir tanesi "Emekliye seyyanen zam gelecek mi?" sorusu. Bu konu siyasette de sıkça kendine yer bulurken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Seyyanen artış için "zorunlu bir ihtiyaç" ifadelerini kullanan Erdursun, "Sadece seyyanen artışla bu iş olmaz" diyerek şu anda yapılması gerektiğini düşündüklerini sıraladı.

Finans 01-03-24 17:38

SON DAKİKA: Hem benzin hem motorin! Petrol 3 ayın zirvesindeyken akaryakıta çifte indirim: EPDK Başkanı duyurdu (20 Şubat Salı güncel benzin-mazot fiyatı)

Akaryakıt fiyatları rekor seviyelerden satışa sunulurken son dakika haberi geldi. Petrol fiyatları ise 3 ayın zirvesinde hareket ederken zam beklentisi oluşmuştu. Ancak hem benzin hem de motorin zammı sonrası EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz akaryakıta çifte indirim haberi verdi. Peki bugün benzin motorin fiyatları ne kadar kaç TL? İşte 20 Şubat Salı İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt pompa fiyatları ile son dakika haberinin detayları…

Finans 20-02-24 14:08

SON DAKİKA : Benzin zammı ile akaryakıt fiyatları rekora koştu! 1 yılda yüzde 111’lik artış: Litresi 42 TL'yi aştı… (15 Şubat Perşembe güncel motorin-benzin fiyatları)

Akaryakıt fiyatları son dakika haberleri ile araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Motorin ve benzin zammı ile akaryakıt pompa fiyatları tarihinin en yüksek seviyesine yükselmişti. Mazot litre fiyatı 44-46 TL aralığında satılırken, bir zam da bu kez benzin grubundan geldi. Benzin fiyatları 42 liranın üzerine fırladı ve yeni rekor geldi. Böylece 1 Ocak 2023’ten bu yana yüzde 111’den fazla zamlandı. İşte 15 Şubat 2024 Perşembe İstanbul, Ankara, İzmir güncel mazot-benzin fiyatı…

Finans 15-02-24 07:51

SON DAKİKA: Motorine 2 lira 55 kuruş zam geldi: İstanbul’da 44, Tunceli’de 46 TL! Akaryakıt fiyatları tarihinde böylesini görmedi (13 Şubat Salı güncel benzin-mazot fiyatı)

Son dakika haberi: Motorin (mazot) ve benzin fiyatları başta olmak üzere akaryakıt fiyatları gelen son zamlarla litre başına rekor seviyelerden satışa sunuluyor. Son olarak bugün motorin fiyatları için 2 lira 55 kuruşluk zam yapıldı. Zam sonrası fiyatlar 44-46 TL aralığına yükseldi. İşte 13 Şubat Salı İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin-mazot fiyatı ile akaryakıt fiyatları zam haberinin detayları…

Finans 13-02-24 08:08

SON DAKİKA | Mazot litre fiyatı 46 lirayı zorlayacak! Akaryakıta dev zam geliyor: Motorin fiyatları böylesini hiç görmemişti (10 Şubat Cumartesi güncel benzin-motorin fiyatları)

Motorine ne kadar zam gelecek? Akaryakıt fiyatları tarihi yüksek seviyesinden araç sahiplerine satılırken son dakika haberi geldi! Motorin litre fiyatı için Pazartesi gece yarısı çok büyük bir zam daha geleceği öğrenildi. Hali hazırda bazı şehirlerde 43 lirayı aşan motorin fiyatları 45-46 TL bandına çıkacak. İşte 10 Şubat 2024 Cumartesi İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin-mazot fiyatı ile haberin detayları…

Finans 10-02-24 10:37

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? DMM'den Fatih Karahan açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ilk enflasyon raporu sunumunun ardından elektrik ve doğal gaza zam geleceği iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Finans 09-02-24 09:51

Belediye başkanlarını omuzlara alıyorlardı! Ekrem İmamoğlu da beklenen haberi duyurdu: İBB çalışanlarına yüzde 69 zam ve ikramiye

Türkiye’nin dört bir yanında belediyeler çalışanlarının maaşlarını tek tek açıklamaya başladı. Adeta birbiri ile yarış haline gelen belediyelerde çalışanlar durumu çoşku ile karşıladı. Maaşa zam haberlerinden biri de İstanbul’dan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye çalışanlarına 6 aylık yüzde 51-69 arasında zam yapıldığını duyurdu. Ayrıca 1 maaş da ikramiye vereceğini açıkladı.

Finans 01-02-24 15:45
ibb

Emekliye ek zamda ‘10 Mart’ kulisi! Asgari ücrete mi eşitlenecek? Geri sayım şimdiden başladı... Fatih Portakal'ın 'düzeltme' çıkışı dikkat çekti

Emekli zammı yüzde 49,25 oranında açıklanırken, en düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu. Ancak Bağ-Kur SSK emekli maaşı farkı henüz hesaplara geçmedi ancak milyonları heyecanlandıracak kulis bilgisi geldi. Buna göre 10 Mart sonrasında emeklilere 4 bin liralık seyyanen zam yapılabileceği iddia edildi. Gazeteci Fatih Portakal, “Mart ayında belki zam yapılabilir” derken, Prof. Dr. Sefer Şener ise erken emeklilik için iki çalışma yapılacağını ve üçüncü adımın emekliye ek zam konusu olacağını söyledi.

Finans 30-01-24 13:54

‘Emekliye 4 bin TL seyyanen zam’ iddiasından sonra bir de tarihi duyurdular! Fatih Portakal, ‘Bence böyle bir şey konuşuluyor’ dedi: Ardından daha iddialı açıklama geldi

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı yüzde 49,25 olacak. Yaklaşık 13 buçuk milyon emeklinin aylığı en az 10 bin TL seviyesine getirilecek. Peki seçim öncesinde emekliye sürpriz bir artış gelir mi? Gazeteci Fatih Portakal ‘bence böyle bir şey konuşuluyor’ dedi. Analist Mert Başaran ise daha iddialı konuştu! “seçim anketleri 1-2 puan farkla çıkarsa Mart’ta ek zamların geleceğini düşünüyorum…”

Finans 27-01-24 09:23

Trafiğe girmek ücretli mi olacak? İstanbul'da iki ilçe pilot bölge seçildi: Uzman isim 'yanlış tercih' dedi

Günden güne artan ve çözümü bulunamayan İstanbul trafiği için yeni formüller aranmaya devam ediyor. Son olarak gündeme paralı girişler geldi. Anadolu'da Kadıköy, Avrupa'da ise Eminönü pilot bölge seçildi. Ancak uzman isimlerden Eminönü'nü kararına tepki geldi.

Finans 25-01-24 11:11

Zamlı maaşlar yatmadan yeni zam mı geliyor? Seçimleri hatırlattı, tarih verdi! 'İktidarın masasındaki ek zam planı' iddiası: Asgari ücret, memur ve emekli maaşı...

Zamlı maaşlar birçok vatandaşın hesabına henüz daha yatmadan yeni zam iddiası konuşulmaya başlandı. Emeklilere yapılan son ek zamla birlikte diğer maaşlara da ek zam olup olmayacağı merak edilirken; yerel seçim öncesi için yeni zam iddiası gündeme geldi. "Seçim zammı olur mu? Yeni zam gelir mi? Maaşlara bir daha mı zam gelecek?" sorularına yanıt aranırken, iktidarın masasında yeni zam dosyasının olduğu iddia edildi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut ise yeni maaş zammı için tarih verdi.

Finans 25-01-24 07:24

BENZİNE ZAM GELDİ! Akaryakıt fiyatlarında 4 ay sonra ilk kez (24 Ocak Çarşamba güncel benzin-mazot fiyatı)

Akaryakıt almak isteyenler bu sabah zamlı fiyatlar ile karşılaştı! Brent petrol fiyatlarının yükselmesi ile motorin zammının ardından benzine de zam geldi. Zam sonrası İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilde güncel akaryakıt fiyatları değişti. Benzin litre fiyatı 39 liranın üzerine çıktı! İşte il il güncel benzin-mazot fiyatı ve akaryakıt fiyatları için son dakika haberinin detayları…

Finans 24-01-24 08:49

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seçim öncesi ara zam sürprizi gelir mi? Canlı yayında kendisini tutamadı: Böyle şey olur mu!

Asgari ücretin 17 bin TL'ye yükseltilmesi emekli zammı için büyük bir umut ışığı olmuştu. Milyonlarca emekli Ocak ayında açıklanacak zammı bekliyordu, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak açıklandı. Duyurulan bu zam emekliyi çok memnun etmedi. Temmuz'da emekliler için ek zam gündeme gelecek mi? Seçim süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

Finans 22-01-24 08:05

Ankara'da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife

İstanbul'un ardından Ankara'da taksi ücretlerine zam geldi. İndi-bindi ücreti 75 liraya çıktı.

Finans 21-01-24 10:48

MOTORİNE ZAM SON DAKİKA: Akaryakıt fiyatlarına ayar! 1 lira 15 kuruş zam sonrası 41 lirayı aştı: Tarihinde ilk kez… (20 Ocak Cumartesi benzin, mazot, otogaz fiyatları)

Son dakika… Araç sahipleri için akaryakıta zam haberi geldi. Geçtiğimiz gün otogaz fiyatları için yapılan 40 kuruşluk artışın ardından bugün de motorin (mazot) fiyatları değişti. Motorin litre fiyatı yeni zammın ardından 41 lirayı aştı! Böylece litre fiyatları tarihinde ilk kez bu rakamı gördü. Peki 20 Ocak Cumartesi güncel benzin-mazot fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? İşte İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları…

Finans 20-01-24 09:30

Emekliye yüzde 42,6'lık zam kağıt üstünde mi kaldı? Kimse bilmiyor ama... İşte yeni kök maaş hesabı!

Emekli zammı için günlerdir beklenen açıklama sonunda geldi, emekliye ek zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. Emekli maaşlarına yapılan zam kök maaşları da etkiledi. Peki 2024 emeklilerin kök maaşlarına ne kadar zam geldi? Yüzde 42,6'lık zam sonrası yeni kök maaşlar kaç TL oldu? İşte yeni zamlı kök maaşlar... Tek tek hesaplandı.

Finans 17-01-24 11:43

Taksilere zam sonrası 'güncelleme' mesaisi

İstanbul'da toplu ulaşım ücret tarifelerinin değişimiyle, taksi ücretlerine yüzde 28.09 oranında zam geldi. 13 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni tarife için taksiciler taksimetrelerini güncellemeye başladı. Taksiciler, yeni tarife için 2 bin 950 lira güncelleme bedeli ödüyor.

Finans 10-01-24 15:44

Gazeteci Cem Küçük en düşük emekli maaşı için rakam verdi, programdaki gazeteci böyle tepki gösterdi: İş mi bu yani? Ben de mağdurum...

3 Ocak'ta açıklanan enflasyon verileri ekonomideki hareketliliği artırdı. Milyonlarca emeklinin 2024 yılı maaşı bu rakamlardan sonra belli oldu. 6 aylık enflasyon farkı yüzde 37,56 olarak gerçekleşti. Bu durumla beraber memur ve memur emeklisi yüzde 49,25 zam alırken SSK ve Bağkur emeklisinin zam oranı yüzde 37,55'te kaldı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Gazeteci Cem küçük canlı yayında oran verdi. Programındaki gazeteciden tepki geldi. İşte detaylar...

Finans 10-01-24 06:30

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine de zam geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 zam yapılmasına karar verildi.

Finans 09-01-24 11:55

İstanbul'da toplu taşımaya zam! '8+1 taksi plakası sahibi taksiciler' kararın ardından zorla binaya girmeye çalıştı: Gözaltılar var

İstanbul’da toplu taşımaya zam geldi. UKOME toplantısının ardından otobüs, metro, tramvay ücretleri yüzde 18, taksi indi bindi ücreti ve servis ücretleri yüzde 28,09 zamlandı. İstanbul'da farklı hatlarda çalışan '8+1 taksi plakası sahibi taksiciler', taş ve sopalarla binaya saldırdı ve camları kırarak içeri girmeye çalıştı. Taş ve sopalarla binaya saldıranlara polis müdahale etti. Çok sayıda ekibin sevk edildiği olayda gözaltılar olduğu bildirildi.

Finans 08-01-24 16:06

BOTAŞ açıkladı! Doğal gaza zam gelecek mi? 'Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük fiyat ülkemizde'

Doğal gaza zam olacak mı? Vatandaşlar bu sorunun yanıtını merak ederken beklenen açıklama geldi. BOTAŞ, ocak ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi. Öte yandan kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadeleri yer aldı

Finans 29-12-23 11:59

Fatih Portakal, Erdoğan'ı işaret etti bir anda gündem oldu! Asgari ücrete yeni zam gelir mi? Tarih verdi: 'Hep birlikte göreceğiz'

Sadece asgari ücretle çalışanların değil aynı zamanda özel sektördekilerin de büyük bir merakla beklediği 2024 asgari ücret zammı dün akşam açıklandı. Bakan Işıkhan, işçi ve işveren temsilcilerini yanına alarak Ocak 2024 asgari ücretinin 17 bin 2 TL olduğunu duyurdu. Yapılan yüzde 49'luk asgari ücret zammının ardından gazeteci Fatih Portakal'dan ilginç bir çıkış geldi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret etti. Fatih Portakal, sosyal medyada gündem olan '2 TL' detayına da takıldı.

Finans 28-12-23 09:58

Yeğeni paylaştı, Ankara kulisleri hareketlendi! AK Parti'nin adayı o isim mi olacak? Hemen yanıt geldi

Türkiye, iyiden iyiye yerel seçim havasına girdi! CHP'nin Ankara ve İstanbul adayının Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu olduğu da kesinleşti. Burada tüm gözler AK Parti ve MHP'ye çevrilmişti. İstanbul için ismi geçen adayların dışında Ankara için de hummalı bir çalışma sürüyor. AK Parti'nin Ankara adayının belli olduğu iddiası bir anda gündem yaratırken; iddialar sonrası açıklama geldi.

Haber 27-12-23 16:49