Kitap Okuma Alışkanlığı Haberleri

Kitap okumanın faydaları nelerdir, neden önemlidir? Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir, zekâyı geliştirir mi?

Kitaplar, bilgi ve kültürümüzü artırmanın en önemli yollarından biridir. Okunan kitaplar sayesinde yeni fikirler ediniriz, dünyayı daha geniş bir perspektiften görürüz ve kendimizi geliştirmek için fırsatlar yaratırız. Zihinsel gelişimimize katkıda bulunur. Daha iyi bir konsantrasyon ve bellek gelişimi sağlar, düşünsel kapasitemizi arttırır ve bilişsel yeteneklerimizi geliştirir. Peki, Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir?

Haber 30-03-2023 16:57

Sadece 1 dakika bile... Kitap okuma alışkanlığı neden önemlidir?

Son yıllarda yapılan araştırmalar bebeklerin daha dünyaya gelmeden önce anne karnındayken öğrenme sürecini başladığını ortaya çıkardı. Bunula birlikte bebek, çocuk bakım ve eğitiminin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Günümüzdeki televizyon, telefon gibi uyarıcılar dört bir yanımızı sarmışken bebek ve çocuklara kitap okumanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Kadin 19-03-2022 10:45

Avukat Beliz Özkan, ‘Kızım Artık Evindesin’ kitabını anlattı! “Ben kitaptaki hikayelerin anlatıcısıydım”

Çocuk yaşta evlendirilen ve hayatları okurken boğazınızı düğüm düğüm eden 7 gerçek yaşam hikayesi, Avukat Beliz Özkan imzalı Kızım Artık Evindesin ile gün yüzüne çıkıyor. Kitabın yazarı Beliz Özkan, MYNET’in sorularını yanıtladı.

Trend 16-03-2022 16:21

Binlerce kitap arasından seçildi! Son 125 yılın en iyi 25 kitabı belli oldu

New York Time dünya çapındaki okurları için dev bir anket başlattı. Son 125 yılın en iyi kitabının belirlenmesi için başlatılan ankette dünya klasikleri yarıştı. Okuyucuların çevrimiçi olarak oy kullanabildiği anket için 25 finalist belli oldu.

Trend 03-12-2021 15:35

Okumaya yeni geçen çocuklara okumayı sevdirecek kitap önerileri

Her anne baba, çocuğunun kitap okuma alışkanlığı kazanmasını ister. Çünkü kitaplar çocukların kelime haznelerini geliştirir; iyiyi ve kötüyü ayırt etmelerini, doğru davranışları benimseyip yanlış tutumları eleştirmelerini sağlar. Kitaplarla tanışan bir çocuk hayatı keşfetmeye başlayacağı için onlara güzel şeyler öğretecek kitaplar seçmek gerekiyor. Gelin, çocuklara hem güzel tutumlar kazandıracak hem de keyifle okunacak çocuk kitaplarını birlikte inceleyelim.

Kadin 18-10-2021 16:37

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Ali Uçar kimdir? Metroda çekildiği fotoğrafıyla meşhur olmuştu...

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında yeni bölümde yarışan Ali Uçar'ın kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Seneler önce metroda çekildiği bir fotoğrafıyla sosyal medyada fenomen hale gelen Ali Uçar, bir vatandaşın paylaşımıyla tanınmıştı. Peki Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Ali Uçar kimdir? İşte ayrıntılar...

Magazin 15-10-2021 23:38

Dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri açıklandı! Türkiye’nin sıralamadaki yeri belli oldu

İngiltere merkezli Global English Editing verilerine göre dünyanın en çok kitap okuyan ülkelerinin listesi açıklandı. Türkiye ilk 20 ülkenin içindeki yerini alarak 18’inci sıraya yerleşti.

Trend 14-10-2021 09:27

Bu bilgilere 'Yok Artık' diyeceksiniz! Size aydınlatma yaşatacak birbirinden ilginç bilgiler!

Günlük hayatta pek çok bilgiye tekrar tekrar maruz kalıyoruz. Ancak ansiklopedi ve kitaplarda pek rastlamadığımız birçok bilgi de bulunuyor. Örneğin günde kaç kez esnediğimizi, ördeklerden korkmak gibi ilginç fobiler bulunduğunu ve dünyada en çok kullanılan parolayı merak ettiniz mi? İşte Bu size aydınlatma yaşatacak birbirinden ilginç bilgiler...

Trend 23-09-2021 14:29

Bilim kurgu yazarları onlarca yıl öncesinde bildi! İşte birbirinden ilginç kehanet kitapları...

Kitap okumak kimileri için bir tutku kimileri için ise adeta işkenceye dönüşen bir eylemdir. Herkes ilkokul dönemlerinden itibaren kitap okuma alışkanlığının faydaları üzerine nutuk atabilecek seviyede bilgi sahibi olsa da aslında pek çok kişi bunu hayatında düzenli hale getiremiyor. Bilim kurgu kitaplarına ilgi duyanlar için yıllarca önceden günümüze dair kehanetlerde bulunan kitapları araştırdık.

Trend 16-08-2021 15:30

Yolunuzu aydınlatacak gezi kitapları olmadan seyahate çıkmayın!

Yaz aylarında sıklıkla seyahat ediyoruz. Peki, gezip gördüğümüz yerlerin tarihini veya sosyo-kültürel dokusunu ne oranda biliyoruz? Seyyahların kaleminden çıkan birbirinden güzel gezi kitaplarını sizler için listeledik.

Haber 13-08-2021 09:21

Yazın deniz kenarında okunacak 10 kitap önerisi

Deniz kenarında okumaktan büyük zevk alacağınız kitapları sizler için derledik.

Kadin 06-07-2021 11:17

Bir haftada bitecek kitap isteyenlere özel kitap önerileri

Okuma alışkanlığı edinmek için haftada bir kitap bitirmek isteyenlere 8 kitap önerisi...

Haber 21-06-2021 12:45

Kalemleriyle servet kazandılar! Edebiyat dünyasının en çok kazanan yazarları

‘Kitap en sadık’ sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. İlkokul yıllarından itibaren kişilere kitap okuma alışkanlığı aşılanmaya başlanır. Özellikle dünya klasikleri haline gelen bazı kitaplar mutlaka herkes tarafından okunmuştur. Sizler için edebiyat yeteneğiyle bir servet kazanan ünlü yazarları derledik.

Trend 11-06-2021 09:46

Şeniz Baş’ın yeni romanı ‘Kahraman ve Cellat’ raflardaki yerini aldı

İlk çocuk kitabıyla 2017 yılında okurlarıyla buluşan yazar, editör Şeniz Baş, yeni kitabı “Kahraman ve Cellat” ile yeniden okuyucularını selamladı. Kahraman ve Cellat kitabı 26 Mayıs’ta raflardaki yerini aldı.

Trend 02-06-2021 13:57

Yaşıtları dijital dünyanın etkisinden çıkamayan genç, okuduğu binlerce kitapla sahaf açtı

Malatya’da üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki Mehmet Aydar, Z kuşağını eleştirenleri oldukça şaşırtacak bir işe imza attı. Aydar, okuduğu ve çevresinden topladığı kitaplar ile sahaf açtı.

Trend 25-05-2021 12:12

Hızlı okuma nedir, faydaları nelerdir?

Hızlı okumanın göz ve beyin uyumunun sağlanması ve geliştirilmesiyle yapılabildiğini söyleyen Hızlı Okuma Koçu Mehmet Taşhanlıgil, hızlı okumanın sunduğu faydaları anlattı.

Haber 17-05-2021 16:15

Okurken neden uykum geliyor?

Birçok kişinin ortak sorunu olan okurken uyku gelmesi, okunan metni yarıda bırakma nedenleri arasında yer alacak kadar kuvvetli olabiliyor. Peki okurken neden uykumuz geliyor? Okurken uyku gelmesini engellemek mümkün mü? Konu ile ilgili açıklama yapan Hızlı Okuma Koçu Mehmet Taşhanlıgil, konu ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.

Haber 10-05-2021 12:17

TRT, kütüphanenin en eğlenceli halini sesli kitap özelliğiyle kullanıma açtı

Türkiye’nin en kapsamlı dijital çocuk kütüphanesi olması hedeflenen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kullanıma açılan “TRT Çocuk Kitaplık”, bugün itibarıyla tüm uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilecek. Uygulama, eğlenceli ve eğitici kitapları ve sürprizlerle dolu interaktif içerikleriyle çocuklara benzersiz bir sesli kitap deneyimi sunacak.

Haber 23-04-2021 12:08

Mehmet Tunç Müstecaplıoğlu’nun ‘Yaşam Boyu Tavsiyeler’ kitabı çıktı

Turizm sektörünün başarılı ve deneyimli isimi Tunç Müstecaplıoğlu’nun hayat hikayesini anlattığı ‘Yaşam Boyu Tavsiyeler’ kitabı çıktı.

Trend 21-04-2021 13:43

Nusret Polat’ın yeni kitabı 'Fatih ve Bellini' çıktı

Estetik, felsefe, sanat ve mimarlık konularında yazdığı kitaplarla geniş kitlelerle buluşan Nusret Polat’ın yeni kitabı “Fatih ve Bellini” raflardaki yerini aldı. Fatih Sultan Mehmet ve Venedikli ressam Gentile Belli’nin 1479 yılındaki buluşmasını konu alan kitap okuyucularını da heyecanlandırdı.

Trend 26-03-2021 15:18

Türkiye’nin ilk ve tek kitap hastanesi el yazması eserleri korumaya çalışıyor

“Söz uçar yazı kalır” sözünden hareketle el yazması eserleri korumak adına büyük bir adım atıldı. Bu eserleri korumak ve geleceğe aktarmak için çalışmalarını sürdüren Süleymaniye Yazma Eserler Hastanesi'ni sizler için araştırdık.

Trend 19-03-2021 10:10

Gece yarısında uyandığınızda nasıl kolayca uykuya dalabilirsiniz?

Yorgunluk, hızlı düşünememe, konsantrasyon bozukluğu… Neredeyse bütün problemlerin altında uyku düzensizliği yatıyor. Peki sadece birkaç pratik yöntemle kolayca uykuya dalabileceğinizi biliyor musunuz?

Trend 17-03-2021 17:14

Acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsünü anlatan Şeker Portakalı’ndan büyüklere özel hayat dersi niteliğindeki nasihatlar

Büyüklerin okuyup ders çıkarması gereken bazı çocuk kitapları vardır. İşte “Şeker Portakalı” kitabı bu benzersiz eserlerden biri olarak kabul edilir. Günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü olan Şeker Portakalı’nda, Zeze’nin sözleri yetişkin çocuk herkesi hayat dersi niteliğindedir.

Trend 17-03-2021 13:50

Çocuklara okuma sevgisi nasıl aşılanır?

Çocuk gelişiminde anne-babanın rolünün büyük önem taşıdığı herkes tarafından bilinir. Rol model olarak görülen ebeveylerin yaptıklarını taklit eden, davranışlarını özümseyen çocuklar, okuma alışkanlığı konusunda da ailelerinin izinden gider. Bu nedenle çocuklara okuma sevgisi kazandırmada anne-babanın rolü büyük önem taşır.

Haber 01-03-2021 15:30

Bebeğinize kitap okuyun

Bebeklere erken yaştan itibaren kitap okunmasının, zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirtildi. İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülbin Gökçay, bebeklere 6. aydan sonra kitap okumanın faydalı olduğunu söyledi.

Haber 28-11-2004 11:17