Meta Haberleri

Meta, Türkiye'de Threads uygulamasını geçici olarak kapatacak: Herkesin gözü Instagram ve WhatsApp'taydı: 29 Nisan öncesinde...

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında Türkiye'de sosyal medya platformu Threads uygulamasını geçici olarak kapatacağını duyurdu. Bu karardan Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın etkilenmeyeceği bildirildi.

Finans 15-04-2024 14:53

Rekabet Kurulu’ndan WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Meta'ya geçici tedbir kararı! Günlük 4,8 milyon lira ceza...

Rekabet Kurulu, WhatsApp, Instagram ve Threads'in çatı şirketi META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.

Haber 18-03-2024 11:12

Facebook 20 yaşında: Yurt odasında kuruldu, şimdi dünyanın en çok kullanılan sosyal ağları arasında!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağları arasında yer alan Facebook, 4 Şubat 2004'te Mark Zuckerberg ve 3 arkadaşının Harvard Üniversitesi'ndeki yurt odasında kurulmuştu. Facebook bugün ise 20'inci yaşını kutluyor. Platform, veri güvenliği ve rekabet ihlali tartışmalarıyla yıpransa da "Meta" şemsiyesi altında metaverse alanındaki atılımlarıyla yoluna devam ederek dikkat çekiyor.

Haber 04-02-2024 11:51

ABD'den sosyal medya hamlesi! 16 yaş altındakilere yasak getirildi: Tepkiler peş peşe geliyor!

ABD'nin güney eyaletlerinden Florida'da Temsilciler Meclisi çok konuşulacak bir karar imza attı. Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.

Haber 25-01-2024 13:06

Rekabet Kurulu'ndan META'ya rekor ceza: Şimdiden 140 milyon lirayı aştı, her gün artmaya devam edecek

Rekabet Kurulu, WhatsApp kullanıcılaına yazılım güncellemesiyle getirilen veri paylaşım zorunluluğunun kaldırılması için META'ya tanıdığı sürenin dolması üzerine, şirkete 12 Aralık 2023'ten itibaren uygulanacak şekilde günlük 4,8 milyon lira para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Finans 10-01-2024 15:02

Threads'e giriş yapamıyorum! Threads'e girilmiyor neden olabilir, sorun nasıl çözülür?

Threads uygulaması, Instagram’ın sahibi Meta şirketinin haklarını elinde bulundurarak pazara sürdüğü bir sosyal medya platformudur. Bu platform, Twitter'a yani X'e rakip olarak gösterilmiştir. Ancak yeni bir uygulama olması dolayısıyla kullanıcılar, Threads'e girdiklerinde sık sık karşılaştıkları hata mesajları konusunda endişe yaşayabilirler. Peki, Threads giriş sorunu nasıl çözülür?

Haber 27-12-2023 19:33

Mark Zuckerberg neye hazırlanıyor? Meta'nın kurucusundan akılalmaz sığınak planı: 100 milyon dolar harcama, 30 yatak, 30 banyo...

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg ABD'ye bağlı Hawaii'de bir sığınak inşa etmeye başlıyor. Yaklaşık 100 milyon dolara mal olması beklenen sığınağın 5 bin metrekare alana inşa edilecek olup 30 yatak odası ve 30 banyosu olacağı ifade edildi. Sığınağın yapımında çalışanlar ise projenin çok gizli yürütüldüğünü söyledi. Zuckerberg'ün akılalmaz sığınak planı, sosyal medyada 'bu neyin hazırlığı?' tarzında soruların sorulmasına yol açtı.

Haber 19-12-2023 11:01

Rusya, Meta sözcüsü Andy Stone'u arananlar listesine koydu!

Rus haber ajansı TASS, Rusya'nın Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya platformlarının sahibi olan Meta'nın sözcüsü Andy Stone'u belirtilmeyen suçlamalarla arananlar listesine aldığını bildirdi.

Haber 27-11-2023 12:10

ABD'de Meta'ya çocukların ilgisini çekmeyi tasarladığı gerekçesiyle dava

ABD'de sosyal medya şirketi Meta'ya platformlarını "çocukları ağına çekmeyi tasarladığı" gerekçesiyle dava açıldı.

Haber 27-11-2023 11:47

AB'den Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta ve Snapchat'e dikkat çeken talep

Avrupa Birliği (AB), Meta ve Snapchat'ten platformlarında reşit olmayanların yasa dışı ve zararlı içeriklerden nasıl korundukları konusunda bilgi talep etti.

Haber 10-11-2023 17:39

Facebook'un kurucusu, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ameliyat oldu! MMA dövüşü için antrenman yapıyordu

Facebook'un kurucusu, Meta CEO'su Mark Zuckerberg, antrenman sırasında ön çapraz bağını yırttığını açıkladı. Instagram, Facebook, WhatsApp ve Threads’in çatı şirketi olan şirketin CEO'su ameliyat olduğunu söyledi. Zuckerberg, bir MMA dövüşü için antrenman yaptığını dile getirdi.

Haber 05-11-2023 09:37

Elon Musk, bir zamanlar kafes dövüşü yapmayı düşündüğü Mark Zuckerberg'e Threads ile yüklendi: Zuck'ın kendisi yapmıyor

Twitter'ın (X) sahibi ünlü milyarder Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e, Meta'nın Twitter rakibi olarak gösterilen sosyal medya platformu Threads'te aktif olmadığını söyleyerek yüklendi. Threads'in "ürkütücü şekilde sessiz" olduğunu düşünen Musk, Zuckerberg'in kendisinin Threads'te paylaşım yapmadığını öne sürdü.

Haber 01-11-2023 15:30

O hata tepkiye neden oldu! 'Meta, bazı Filistinli kullanıcıların biyografilerine ekledi' Özür diledi...

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, İngiliz The Guardian gazetesi, sosyal medya şirketi Meta'nın, bazı Filistinli Instagram kullanıcılarının profil biyografilerine bir otomatik çeviri hatası nedeniyle "terörist" kelimesi eklediği için özür dilediğini yazdı. Habere göre, kullanıcılardan tepki gelen hata çözülürken, "Bu durumdan dolayı içtenlikle özür dileriz" denildi.

Haber 20-10-2023 18:15

X CEO'su Linda Yaccarino açıkladı: Hamas bağlantılı yüzlerce hesap kaldırıldı

CEO Linda Yaccarino'nun yaptığı açıklamaya göre, sosyal medya platformu X'te Hamas'a bağlı yüzlerce hesap kaldırıldı ve on binlerce içeriği kaldırmak için harekete geçildi.

Haber 12-10-2023 13:14

AB’den X'in sahibi Musk ve Meta'nın sahibi Zuckerberg’e İsrail-Filistin uyarısı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyon Üyesi Thierry Breton, İsrail-Filistin gündemiyle ilgili sosyal medya platformlarında yayılan dezenformasyon sebebiyle X ve Meta şirketlerinin sahipleri Elon Musk ve Mark Zuckerberg’e yönelik açık mektup paylaştı. Musk ve Zuckerberg’den 24 saat içinde şikayete yanıt vermeleri ve ‘ilgili kurumlar’ ile temasa geçmeleri talep edildi.

Haber 12-10-2023 12:10

Yanlışlıkla yapılan paylaşım ortaya çıkardı: Threads yakında X'in (Twitter'ın) en can alıcı özelliklerinden birinin bir benzerini alabilir!

Bir Meta çalışanı tarafından yanlışlıkla paylaşıldığı bildirilen bir ekran görüntüsünde, Meta'nın sosyal medya uygulaması Threads'in yeni özelliği fark edildi. Eğer iddialar doğruysa, eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'in en can alıcı özelliklerinden birinin 'benzeri' Threads'e gelecek.

Haber 09-10-2023 16:59

Twitter rakibi Threads'te büyük kan kaybı!

Twitter rakibi olarak gösterilen Threads uygulamasında adeta kan kaybı yaşanıyor. Son verilere göre Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın uygulaması Threads, günlük aktif Android kullanıcılarının neredeyse yüzde 80'ini kaybetti.

Haber 14-08-2023 10:54

Kanada'daki Meta platformlarında haber içerikleri kaldırılıyor

Sosyal medya devi Meta, Kanada'daki Çevrimiçi Haberler Yasası kapsamında haber içeriklerini platformlarından resmi olarak kaldırmaya başladı. Yapılan bir araştırmaya göre ise Kanadalıların çoğunluğunun, Çevrimiçi Haberler Yasası dolayısıyla haberlere erişimi kaybetme endişesi yaşadığı tespit edildi.

Haber 02-08-2023 16:19

Sosyal medyada 'Threads' çılgınlığı: 95 milyon gönderiye ulaştı! Dava iddiaları gelirken, Musk hile iyi değil dedi... Meta ise 'eski Twitter çalışanı' iddiasına böyle yanıt verdi

Meta'nın yeni uygulaması Threads sosyal medyanın dilinde. 'Twitter katili' olarak adlandırılan ve 6 Temmuz'da kullanıma sunulan Instagram tabanlı uygulama, dünya çapında 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Twitter'ın, Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısında bulunduğu bildirilirken, Elon Musk'tan ise "Rekabet iyi fakat hile iyi değil" paylaşımı geldi. Meta Sözcüsü Andy Stone ise "Threads’in mühendis ekibinde tek bir eski Twitter çalışanı bile bulunmuyor" dedi.

Haber 07-07-2023 16:07

Mark Zuckerberg'ten Threads açıklaması! 'İlk 2 saat içinde...'

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'i kullanıma sundu. Meta'nın Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, Threads ile ilgili yaptığı açıklamada "Threads, ilk 2 saat içinde 2 milyon üyeyi geçti" bilgisini paylaştı.

Haber 06-07-2023 07:48

Meta'nın Twitter rakibi uygulaması Threads, web'de kısa süreliğine yayına girdi! Büyük gün ise yarın...

Meta'nın Instagram temelli Twitter rakibi uygulaması Threads'in 6 Temmuz'da yani yarın kullanıma açılması bekleniyor. Ancak özellikle yurt dışı yayınlarda çıkan haberlere göre Threads'in web arayüzünün birkaç saatliğine yayına girildiği görüldü.

Haber 05-07-2023 17:41

Şimdi Elon Musk düşünsün! Instagram, Twitter'a resmen meydan okudu! Threads kullanıma açılıyor

Elon Musk, Twitter'a içerik görüntüleme sınırı getirmesi nedeniyle eleştirildi. Popüler platformu satın aldıktan sonra birçok değişikliğe imza atan ünlü iş adamına Instagram'ın da bünyesinde yer aldığı Meta'dan tokat gibi bir yanıt geldi. Meta, Twitter'a rakip olacak yeni uygulaması Threads'ı kullanıma açıyor.

Haber 04-07-2023 10:03

Meta'dan dikkat çeken Kanada kararı! Sonlandırılacak

Meta'dan dikkat çeken bir Kanada kararı geldi. Facebook ve Instagram'ın çatı firması olan şirket, yeni Çevrimiçi Haberler Yasası (C-18) nedeniyle Kanadalıların Facebook ve Instagram'daki haberlere erişiminin sonlandırılacağını duyurdu.

Haber 23-06-2023 17:17

İki saniyelik bir konuşma bile bu yapay zekaya yetiyor! Adı: Voicebox... Risk nedeniyle şimdilik piyasaya sürmeyecek

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, "Voicebox" olarak bilinen ve "konuşma üreten" yeni yapay zeka sisteminin kötüye kullanım riskinden dolayı henüz piyasaya sürülmeyeceğini açıkladı. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Lehçe ve Portekizce dillerinde 50 bin saatlik kayıtlarla eğitilen Voicebox, yalnızca iki saniyelik bir konuşmadan dahi gerçekçi bir ses oluşturabiliyor.

Haber 20-06-2023 13:38

Sosyal medya dünyasında kartlar yeniden mi dağıtılacak? Ekran görüntüleri internete sızdırıldı: Twitter'a yanıtımız

Meta'nın Twitter'a rakip olacak bir sosyal medya platformu üzerinde çalışmaya başladığı konuşulmaktaydı. Aylar süren iddiaların ardından mart ayında projenin varlığı doğrulanmıştı. Şimdi ise şirket içi bir toplantıda Meta'nın baş ürün sorumlusu Chris Cox'un projenin kullanıcı arayüzü örneklerini çalışanlara gösterdiği ve bu örneklerin internete sızdırıldığı iddia ediliyor.

Haber 09-06-2023 11:43

Meta'dan atak! Whatsapp ve Instagram için...

Meta'dan WhatsApp ve Instagram için yapay zeka atağı geldi. Son günlerin en konuşulan konularından biri olan yapa zekayla ilgili dikkat çeken bir adım atan Meta, yapay zeka odaklı yeni araçları duyurdu.

Haber 09-06-2023 11:01

Apple Vision Pro hakkında ne diyeceği merak ediliyordu... Ve Mark Zuckerberg konuştu!

Apple pazartesi günü düzenlediği WWDC 2023 etkinliğinde uzun zamandır beklenen AR/VR başlığı Vision Pro'yu tanıttı. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik cihazları piyasaya süren Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in ise yeni rakip cihaz Vision Pro hakkında ne diyeceği merak ediliyordu.

Haber 09-06-2023 10:09

Meta yeni sanal gerçeklik başlığı Meta Quest 3'ü tanıttı! Apple'dan önce mi davrandı?

Herkes Apple'ın kendi ürününü açıklamasını beklerken, Mark Zuckerberg'in üst yöneticiliğini yaptığı Meta şirketi, Meta Quest 3 isimli yeni sanal gerçeklik başlığını tanıtarak bir sürprize imza attı. Zuckerberg tarafından yüksek çözünürlükte ve canlı renklerle görüntüler sunma yeteneğine vurgu yapılan Quest 3, önceki modeli Quest 2'ye göre %40 daha ince görünüyor.

Haber 01-06-2023 18:28

WhatsApp, Facebook, Instagram'ın sahibi Meta'ya 1,3 milyar dolarlık rekor ceza! Nedeni ise...

Meta, Facebook'un AB kullanıcılarına ait verileri ABD'deki sunuculara aktardığı için Avrupalı düzenleyiciler tarafından 1.2 milyar Euro (1.3 milyar dolar) gibi rekor bir para cezasına çarptırıldı. Bu ceza, Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) olarak bilinen Avrupa'nın veri gizliliği yasası kapsamında bugüne kadar kesilen en büyük para cezası olarak nitelendirildi.

Haber 22-05-2023 13:31

Instagram'ın ve WhatsApp'ın sahibi Meta'dan Twitter'a rakip geliyor! Yeni CEO Linda Yaccarino Oyun başlasın dedi... İşte bildiğimiz her şey

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter'da değişim ve dönüşüm rüzgarları esiyor. Ancak bir başka sosyal medya devinin Twitter'ın rakibini inşa etmek için çalıştığı iddia ediliyor. İddialara göre; Bir sonraki büyük mikroblog platformunu geliştirmek için çalışan o şirket WhatsApp, Instagram ve Facebook'un sahibi Meta. Ve şimdi, Twitter'ın rakibi hakkında bilmeniz gereken birçok şey var.

Haber 22-05-2023 11:06

WhatsApp, Instagram ve Facebook'un sahibi Meta'dan dikkat çeken duyuru!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, yapay zeka için yeni nesil altyapılarını oluşturmaya yönelik gelişmeler hakkında bilgi verdi, bu alandaki projelerini duyurdu.

Haber 21-05-2023 09:18

SON DAKİKA | WhatsApp ve Meta'ya para cezası! Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken karar

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan (KVKK) dikkat çeken bir WhatsApp ve Meta kararı geldi. KVKK, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmemesi nedeniyle WhatsApp ve Meta'ya 2 milyon 665'er bin lira idari para cezası uyguladı.

Haber 22-03-2023 14:27

Meta binlerce çalışanını daha işten çıkarmayı planlıyor!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 10 bin kişiyi işten çıkaracak. Ekip boyutunun yaklaşık 10 bin kişi azaltılacağına işaret eden şiretin CEO'su Zuckerberg, henüz işe alım yapılmayan yaklaşık 5 bin açık pozisyonu da kapatacaklarını bildirdi.

Finans 14-03-2023 19:45

Sosyal medya dünyasıyla ilgili çok çarpıcı iddia... Olay yarattı!

Sosyal medyayı çok sayıda kişi kullanıyor. Ancak yeni bir iddia, Twitter, Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın olduğu sosyal medya dünyasında yakında kartların yeniden dağıtılmasına neden olabilir. Çünkü Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi olan Mark Zuckerberg'in liderlik ettiği Meta'nın Twitter'a rakip, metin tabanlı bir sosyal ağ kurduğu iddia edildi. Twitter'ı geçtiğimiz aylarda 44 milyar dolar ödeyerek ünlü milyarder Elon Musk satın almıştı.

Haber 10-03-2023 15:42

ABD basını yazdı: Meta binlerce kişiyi işten çıkaracak

Bünyesinde Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi büyük sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarını barındıran Meta'dan dikkat çeken bir hamle geldi. ABD basınında yer verilen haberlere göre şirketin, önümüzdeki günlerde binlerce kişiyi işten çıkaracağı iddia edildi.

Finans 22-02-2023 20:45

Elon Musk'ın Twitter'ının izinden gidiyor: Meta Verified ile Facebook ve Instagram'da yeni dönem!

Ücretli mavi tik Twitter'ın sınırlarını da aşıyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram ve Facebook'ta mavi tikli abonelik paketi Meta Verified'ı bu hafta test etmeye başlayacaklarını duyurdu. Buna göre, Twitter'dakine benzer bir şekilde Instagram ve Facebook kullanıcıları ücretli abonelik sistemine katılarak mavi tik sahibi olabilecek. Meta Verified'ın fiyatı da açıklandı.

Haber 20-02-2023 10:54

Önce Twitter'dan onay çıktı şimdi de Meta'dan... Ve Donald Trump dönüyor!

Trump'ın kapatılan Twitter hesabı, Twitter'ı satın aldıktan sonra Elon Musk tarafından açılmış, böylece Twitter'dan Trump'a onay çıkmıştı. Şimdi Meta'dan da bir onay çıktı. Facebook’un sahibi teknoloji şirketi Meta, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, Facebook ve Instagram hesaplarını tekrar aktif hale getireceğini açıkladı. Diğer bir deyişle 2024 başkanlık seçimlerine tekrar aday olan Trump 2 yıllık yasağın ardından sosyal medyaya dönüyor.

Haber 26-01-2023 17:21

Cambridge Analytica da dahil... Meta, 725 milyon dolar ödemeyi kabul etti!

Facebook tarihinin en dikkat çekici olaylarından biri olan Cambridge Analytica suçlamaları, küresel ölçekte bir krize yol açmıştı. Bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta Platforms Inc, Cambridge Analytica da dahil olmak üzere üçüncü tarafların kullanıcıların kişisel bilgilerine erişmesine izin vermekle suçlandığı toplu davanın kapanması için 725 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Haber 23-12-2022 16:12

ABD basını yazdı! Amazon binlerce çalışanını işten çıkaracak

Dünyaca ünlü e-ticaret şirketi Amazon'la ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. ABD basınındaki iddialara göre Amazon'un büyük çaplı bir işten çıkarma girişiminde olduğu bildirilerek, şirketin 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı aktarıldı. Öte yandan, 9 Kasım’da Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Elon Musk'ın satın aldığı Twitter'da da, şirket çalışanlarının yüzde 50'sinin işine son verilmişti.

Finans 15-11-2022 00:23

Resmen açıklandı! 11 binden fazla kişi işten çıkartılacak: Facebook, Instagram WhatsApp...

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı kuruluşu olan Meta kötü haberi verdi. Mark Zuckerberg'in üst yöneticisi olduğu Meta'nın çalışanları geçtiğimiz günlerde şoke eden bir haberle sarsılmıştı. Şirketin Elon Musk'ın kontrolüne geçen Twitter gibi büyük işten çıkarmalara başlayacağı konuşuluyordu. Sonunda bu konuda resmi açıklama geldi. Meta, toplam iş gücünün yüzde 13'üne denk olan 11 bin fazla kişiyi işten çıkartacağını açıkladı. Yani Meta'da çalışan binlerce kişi işsiz kalacak.

Haber 09-11-2022 14:51

Twitter başlattı, o devam ettiriyor! Binlerce kişiyi ilgilendirecek: Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi...

Twitter'ı satın alan Elon Musk, sosyal medya platformunda büyük bir işten çıkarma operasyonuna imza attı. Bu kapsamda, Twitter'da çalışan çok sayıda kişi işinden oldu. Fakat Twitter'ın başlattığı işten çıkarma operasyonunu başka bir sosyal medya şirketi devam ettirecek gibi görünüyor. Bu kez hedefte Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi ünlü platformları bünyesinde tutan Meta var. Çıkan haberlere göre, Meta'da çalışan binlerce kişinin bir sonraki hafta çalışacak bir işi olmayabilir.

Haber 07-11-2022 13:04

Rekabet Kurulu, büyük bir para cezası kesmişti! WhatsApp'ın sahibi Meta'ya bir ceza da ABD'den geldi: Milyonlarca dolar...

Rekabet Kurulu, dün Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'ya 346,7 milyon lira idari para cezası vermişti. Türkiye'deki bu karar sonrası Meta'ya bir ceza da ABD'den geldi. Meta, ABD'de siyasi kampanyaların finansmanını açıklama yasasını kasten ve tekraren ihlal suçundan 24,7 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Ceza, Adil Kampanya Uygulamaları Yasası kapsamında verilen en büyük ceza oldu.

Haber 27-10-2022 13:26

ABD'de Meta, 24,7 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

ABD'de Meta, 24,7 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

Haber 27-10-2022 11:41

Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'ın sahibi Meta'ya büyük ceza!

Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'ın ve Instagram'ın sahibi olan Meta'ya büyük para cezası geldi. Meta Platforms, Inc. (Eski unvanı Facebook Inc.), Meta Ireland Limited (Eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ile Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında yürütülen soruşturma neticesinde Rekabet Kurulu, Meta'ya 346,7 milyon lira idari para cezası verdi.

Haber 26-10-2022 10:16

Meta'da Giphy depremi! 2020'de 400 milyon dolara satın aldı, şimdi zorla satacak

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), 2020'de 400 milyon dolara satın aldığı animasyonlu görüntü platformu Giphy'yi satmak için Meta'ya bir emir yayınladı. Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta, İngiltere rekabet kurumun emrini takiben Giphy'yi satmaya karar verdi.

Haber 19-10-2022 15:22

Karşınızda sanal dünyadaki yeni Mark Zuckerberg! Önceki sert eleştiriler almıştı

Facebook'un mucidi olarak tanınan Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yeni metaverse avatarını tanıttı. Meta'nın Connect 2022 etkinliği sırasında görücüye çıkan Mark Zuckerberg'in yeni avatarı, artık bacaklara sahip. Zuckerberg'in Instagram'da paylaştığı daha önceki avatarı sosyal medyada sert eleştiriler almıştı.

Haber 12-10-2022 15:13

Gözler yarına çevrildi! Meta ve WhatsApp, Rekabet Kurulu'na savunma verecek

WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğuyla ilgili Meta ve paydaş şirketleri hakkında açılan soruşturma kapsamında sözlü savunma aşamasına gelindi. Meta Platforms (Facebook) ile WhatsApp LLC ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri, soruşturma kapsamında, yarın Rekabet Kurulu'nda sözlü savunma yapacak.

Haber 10-10-2022 11:51

1 milyondan fazla WhatsApp hesabının çalındığı iddia edildi! Akıllara aylar önceki o uyarı geldi...

WhatsApp kullanıcılarını endişelendiren bir haber gündemi sarstı. Habere göre, Meta, 1 milyondan fazla WhatsApp hesabını çaldığı iddiasıyla üç uygulama geliştiricisi şirkete dava açtı. WhatsApp'ın patronu Will Cathcart ise aylar önce kullanıcıların resmi olmayan WhatsApp uygulamalarını kullanmamaları yönünde uyarmıştı.

Haber 07-10-2022 18:00

Meta'nın büyük umut bağladığı Horizon Worlds için olay iddia: O kadar çok sorun var ki, oluşturan ekip bile kullanmıyor

Metaverse artık hayatımızın içinde. Ancak metaverse uğruna adını bile değiştiren Meta'nın metaverse uygulaması Horizon Worlds'te sorunlar yaşandığı ileri sürüldü. Elde edilen bir nota göre, Meta'nın Horizon Worlds'ünde o kadar çok kalite sorunu var ki, onu oluşturan ekip bile onu çok fazla kullanmıyor.

Haber 07-10-2022 11:05