Plastik Haberleri

Bayrampaşa'da plastik ham madde deposunda çıkan yangın söndürüldü

Bayrampaşa'da plastik ham madde deposunda çıkan yangın söndürüldü.

Yurthaber 18-03-2024 10:50

Atık plastik şişe kapakları öğrenciler tarafından kutu oyununa dönüştürülüyor

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Sıfır Atık Kulübü tarafından okulda toplanan su şişelerinin kapakları, zeka ve strateji oyunu "beştemse" tablası ve boncuklarına dönüştürülüyor.

Yurthaber 28-02-2024 11:34

Görenler hayrete düştü! Bagaj kapağı kırılan otomobile plastik kapılı sıra dışı çözüm

Bursa’da hafif ticari otomobilinin bagaj kapağını plastik kapı yapan şoför şaşkınlık yarattı. Aracının bagaj kapağı kırılınca çareyi plastik kapı takmakta şoförün bu çözümü, görenleri hayrete düşürdü.

Haber 21-01-2024 11:31

Kars'tan Edirne'ye plastik çöp toplama yürüyüşü Ani Ören Yeri'nden başladı

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında, plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla düzenlenen 93 günlük çöp toplama yürüyüşü, Ani Ören Yeri'nden başladı.

Yurthaber 13-09-2023 14:51

Kırklareli'nde plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kırklareli'nde plastik fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yurthaber 07-08-2023 12:26

Dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Kaş'ta sıfır atık dalışı yaptı

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, mavi sulardaki kirlilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Antalya'nın Kaş ilçesinde "sıfır atık dalışı" yaptı.

Yurthaber 08-06-2023 10:56

Bulaşık makinesine asla koymamanız gereken 6 mutfak eşyası

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştıran ev aletleri arasında yer alıyor. Hem zaman hem de su tasarrufu yapmamızı sağlayan bulaşık makinelerinin kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Temizlik uzmanları bulaşık makinesine asla konulmaması gereken 6 mutfak eşyasını açıkladı.

Kadin 24-04-2023 10:53

Mutfakta kullanılan bu ürünler hormon sistemini mahvediyor! Kısırlığa yol açabiliyor

Evin içerisinde kullandığımız birçok eşyanın içerisinde fark etmesek bile çok zararlı maddeler bulunuyor. Özellikle plastiklerin sağlık için ne kadar zararlı olduğu yıllardır belirtiliyor. Günlük kullanılan zararlarını bilmediğimiz bazı kimyasallar hayatımızı kolaylaştırırken sağlığımıza zarar veriyor.

Haber 14-12-2022 09:28

Uzmanlar uyarıyor! Günlük kullandığınız bu eşyalar ve yiyecekler kısırlığa yol açıyor

Gündelik yaşamdaki alışkanlıklarımız sağlığımızı oldukça etkiliyor. Özellikle üreme sağlığı birçok etkenden kolayca etkilenebiliyor. Günümüzde hamile kalmak giderek zorlaşıyor. Uzmanlar bunun nedenlerinin farkında olmadan yaptığımız zararlı alışkanlıklar olduğunu belirtiyor.

Kadin 17-10-2022 07:33

Plastik kaplarının kokusunu geçirecek en basit yöntem! Kötü kokulara elveda

Plastik kaplar hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Kalan yemekleri kaldırırken ve gıdaları saklarken sık sık kullandığımız bu kaplarda rahatsız edici kokular oluşabiliyor. Plastik kap kokusunu gidermek için çeşitli yöntemler aranıyor. Aşağıda yer alan yöntemler ile bu kokuları kolayca geçirebilirsiniz.

Kadin 14-10-2022 15:12

Uzmanlar uyarıyor: Kanser evinizin içinden yayılıyor! Bu malzemeleri asla kullanmayın

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıklarından. Değişen yaşam koşulları nedeniyle kanser olayları gün geçtikçe artış gösteriyor. Hiç düşünmediğimiz malzemeler kansere yol açabiliyor. Uzmanlar evde kullanılan saklama kapları ve günlük beslenme alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-09-2022 12:00

Meşe palamudundan üretilen plastik suda 1 ayda çözünebilecek

TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan projeyi geliştiren lise öğrencilerinden Zeynep İpek Yanmaz: - "Attığımız herhangi bir plastik atık, denizlerde kirliliğe neden oluyor. Bunu önlemek için meşe ağacı palamudunun kabuğundan selüloz, meyvesinden nişasta elde ederek biyoplastik sentezledik"

Yurthaber 31-08-2022 11:03

Kocaeli'de plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kocaeli'de plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Yurthaber 09-08-2022 15:58