Prof Drzuhtu Arslan Kac Yasinda Haberleri

Duvar resimlerinde görüyorlardı! Bir ilk oldu... 1700 yıllık 'Çok nadir...'

Çanakkale'deki Assos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında, antik dönemde balık avlamada kullanılan 1700-1800 yıllık olduğu değerlendirilen demirden üç dişli zıpkın bulundu. Zıpkının, özellikle duvar resimlerinde ve başka betimlemelerde gördükleri bir malzeme olduğunu aktaran Prof. Dr. Nurettin Arslan, "Bu tür malzemeleri Assos'ta ilk defa buluyoruz" dedi. Arslan "Günümüze ulaşan örneklerin çok nadir olması açısından önemli bir eser olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-10-04 15:30:38

İş çığırından çıktı, Türkiye'deki sayı uzmanları bile korkutuyor! Sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili ses getirecek uyarı: Artık başa çıkılabilir değil

Zaman zaman üzücü olaylara yol açıp tüm Türkiye'nin gündemine yeniden yerleşen sahipsiz hayvanlarla ilgili Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Şu andaki sayı artık kabul edilebilir ve başa çıkılabilir olmaktan çıktı. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de sorun" değerlendirmesinde bulunan Arslan ayrıca kısırlaştırmanın tek başına asla yeterli olmayacağını ifade etti.

Haber 2023-07-02 11:25:05

Türkiye'de yasağı böyle deldiler! Raflar 'zehir topu' dolu

Türkiye'de 2020'den beri mentollü sigara üretimi ve satışı yasak. Bu yasak şimdilerde market ve bakkal raflarında satılan 'mentol topu' denilen zehir toplarıyla deliniyor. Zehir saçan bu toplar insan sağlığını büyük bir şekilde tehdit ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sulhattin Arslan, 4 bine yakın toksik madde olduğunu ifade ederek akciğer üzerindeki etkilerinin daha fazla olduğunu belirtti.

Haber 2023-05-05 06:48:15

Bolu depremi sonrası gözler İstanbul'a çevrildi! Prof. Dr. Arslan canlı yayında uyardı... 'İstanbul'a sıranın gelmiş olma olasılığı çok yüksek'

Bolu'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi. Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Abdussamet Arslan, "Bu deprem İstanbul’a doğru göç ediyor. Doğu’dan Batı’ya doğru göç ediyor. İstanbul’a sıranın gelmiş olma olasılığı çok yüksek" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-03-16 16:13:31

Yeni Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan kimdir? Prof. Dr. Zühtü Arslan kaç yaşında, aslen nereli, evli mi?

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin 13 Şubat'ta dolması sebebi ile Yüksek Mahkemede bugün başkanlık seçimi yapıldı. Zühtü Arslan 8 oy ile yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanı seçildi. Peki, Yeni Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan kimdir? Prof. Dr.Zühtü Arslan kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hakkında tüm merak edilenler...

Haber 02-02-23 10:47

Kars Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, Sarıkamış’ta ziyarette bulundu

65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç Sarıkamış’ta bir dizi ziyarette bulundu.

Yurthaber 20-12-22 08:05

Türkiye'den yer alan tek isim oldu! Prof. Dr. Hüseyin Arslan, mucitler 'Oscar'ını kazandı

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı. 169 mucit akademisyen arasında Türkiye’den tek isim olarak yer bulma başarısı gösteren Prof. Dr. Arslan 'Ülkem adına çok gururluyum" dedi.

Haber 16-12-22 13:22

Büyüklüğü korkuttu! Düzce'den sonra akıllarda tek soru... İstanbul depremi için Zaman doldu diyerek uyardı

Deprem paniği Türkiye'de sık sık yaşanıyor. Son olarak da dün Düzce-Gölyaka merkezli deprem vatandaşların uykusunu kaçırdı. 5.9 büyüklüğündeki deprem can kaybına yol açmazken İstanbul, Ankara, İzmit ve Sakarya dahil birçok ilde hissedildi. Depremin ardından akıllara yine o soru geldi: Yakın zamanda İstanbul depremi bekleniyor mu? Prof. Dr. Samet Arslan, İstanbul depremi için "zamanın dolduğundan" söz ederken olası depremin büyüklüğüyle ilgili açıklaması korkuttu.

Haber 24-11-22 11:28

7 bin yıllık tarihi yerde heyecanlandıran gelişme! Çöplükte bulundu, 1600 yıllık

Çanakkale'de devam edilen kazılarda milattan sonra 4’üncü yüzyıl sonunda çöplük olarak kullandığı tespit edilen alanda amphora parçası içinde 1600 yıllık balık kalıntısına ait kılçık ve pulları bulundu. Assos Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan "Arkeolojik kazılarda oldukça değerli olan çöplükler kentteki gündelik yaşam hakkında önemli bulgular sunmakta" dedi.

Haber 17-10-22 14:37

Assos kazısında 2 bin 200 yıllık Roma çeşmesi kalıntılarına ulaşıldı

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan: - "Assos'ta çok sayıdaki sarnıçları biliyoruz ancak anıtsal bir çeşme yapısına ilk defa rastlıyoruz. Kent mimarisi açısından oldukça önemli bir yapı"

Yurthaber 15-08-22 11:06

Kedilerdeki koronavirüs tedavi edilmezse kayıplara yol açıyor

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan: - "Kuru tip ve ıslak tip dediğimiz iki çeşit koronavirüs var. İkisi de tedavi edilmediğinde çok ciddi hayvan kayıplarına neden oluyor" - "Ülkemizde, kedilerde virüslere karşı ruhsatlandırılmış, etkili olarak kullanılabilen ilaç yok. Veteriner hekimler bu konuda biraz zorlanıyor"

Yurthaber 08-08-22 11:02

Kedilerde FIP'i engellemek için belediyelere kısırlaştırma çağrısı

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan: - "Sahipsiz hayvanların sağlığının korunması yetkisi yerel yönetimlere, belediyelere verilmiştir. Çalışmalar istenen sonucu ortaya çıkarmamaktadır" - Veteriner Hekim Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ: - "Öncelikle yoğun kısırlaştırma programıyla kedi sayısındaki artışın önlenmesi gerekiyor"

Yurthaber 16-06-22 11:05

5. Ahlak Şurası Ankara'da başladı

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan: - "Biz, Hak-İş olarak, rekabetin değil dayanışmanın sosyal hayatımıza hakim olmasını istiyoruz. Endüstriyel ilişkilerde, 'fazla değer' değil, 'adil paylaşım' itibar ve iltifat görsün istiyoruz. Finansal sermayenin değil, en yüce değer olarak emeğin, alın terinin benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz" - Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: - "İş ahlakı, insanlık tarihi kadar eskidir. İlk insandan, ilk dini metinlerden günümüze kadar tüm yasal düzenlemeler adaletsizliği ortadan kaldırmaya matuftur"

Yurthaber 25-12-21 12:00

Assos'ta antik liman bölgesinde çalışmalar bilimsel gözetimle sürüyor

Assos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan: - "Alandaki tüm çalışmalar Assos kazısında görev yapan arkeologların denetiminde yürütülmektedir. Kaya ıslahı projesinin sınırları, Assos antik kentinin güneyindeki surların dışında kalan kayalık ve sarp bölgeleri kapsamaktadır" - "Kaya ıslahı çalışmaları sırasında antik kalıntıların hiçbir şekilde zarar görmemesine özen gösterilmiş ve gerektiğinde şev sınırlarının daha geriye çekilmesi sağlanmıştır"

Yurthaber 08-10-21 11:05

Assos kazılarında bir bebeğe ait 1300 yıllık ayak izleri bulundu

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan: - "Zemin tuğlası üzerindeki ayak izleri, 'gymnasium' dediğimiz aslında Helenistik dönemdeki eğitim kurumunda ele geçti" - "Ocağın zemininde kullanılan pişmiş toprak tuğlalar üzerinde bezemeler var. Fakat bu bezemeler dışında da tahminen 1-1,5 yaşında, yeni yürümeye başlamış bir çocuğun 2 adım atarak bırakmış olduğu ayak izleri var. Bunun yanında köpek ya da bir kedinin izi var"

Yurthaber 03-09-21 11:03

TARİHİN AYNASI KÜLTÜREL SERVET - Anadolu'nun hafızası antik kentler: Çatalhöyük, Hattuşa ve Kültepe

Konya'daki 9 bin yıllık Çatalhöyük, Hitit medeniyetine başkentlik yapan Çorum'daki Hattuşa, Hititlerin kültür-sanat merkezi Alacahöyük ve Anadolu'daki ilk idari-askeri merkezi Şapinuva'daki kalıntılar ile Kayseri'deki Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde bulunan binlerce yıllık tablet, belge ve objeler tarihe ışık tutuyor - Çatalhöyük kazı projesi ekibinden arkeolog Numan Arslan: - "Çatalhöyük'te duvar resim sanatı, tasvir sanatı belli başlı yapılara özgü değil, birçok eve yayılmış gözüküyor. Aslında her Çatalhöyüklü sanatla içli dışlı gibi" - Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu: - "Burada 23 bin 500 çivi yazılı tablet bulundu. Çıkan yazılı belgeler, Anadolu tarihini aydınlattığı gibi Suriye'nin, Irak'ın yani Mezopotamya'nın tarihini de aydınlatır"

Yurthaber 19-04-21 11:17

Kars’ta Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı

Kars’ta yapımı tamamlanan Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı.Yusufpaşa Mahallesi’nde tarihi dokuya uygun bir şekilde yapılan Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof.

Yurthaber 27-03-21 15:24

Müge Anlı'dan ayrılan Arif Verimli Didem Arslan Yılmaz'a mı transfer oldu?

Müge Anlı'nın sunumuyla ekrana gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programında fikirleri ile yer alan Prof. Dr. Arif Verimli programdan ayrılmasıyla gündem olmuştu. Arif Verimli Didem Arslan Yılmaz'ın programına transfer olup olmadığını açıkladı.

Magazin 19-02-21 11:12

Duvarları farklı haç motifleriyle bezenmiş 1600 yıllık kaya kilise turizme kazandırılacak

Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Mor Yuhanna Manastırı'na ait kaya kilisenin turizme kazandırılması için temizlik ve kazı çalışması başlatılacak - Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İdris Arslan: - "Kazılar ilkbaharda ilk olarak kilisede başlayacak. Birçok farklı haç motifiyle bezenmiş olan bu kiliseyi insanlarımızın ziyaretine açmış olacağız" - Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yıldız: - "Peygamberler, sahabeler, krallar kenti olan Eğil'in Hristiyan inancı için de önemli bir yerleşim yeri olduğunu kilisedeki kalıntılardan anlıyoruz"

Yurthaber 27-01-21 11:02

Bilecik Fen Lisesi ile işbirliği protokolü imzalandı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi arasında, sosyal ve bilimsel işbirliğini geliştirmek amacıyla bir protokol imzalandı.Rektörlük makamında Rektör Prof.

Yurthaber 18-01-21 10:59

Kanser hastaları koronavirüs aşısını ne zaman yaptırmalı? Uzmanından önemli uyarı

Koronavirüs aşısının Türkiye'de uygulanmaya başlayacağı bugünlerde aşının uygulanacağı hasta grupları da merak ediliyor. Çin'in Sinovac firmasına ait CoronaVac aşısının Faz 3 çalışmalarına Türkiye'nin de katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Deniz Arslan, "Aktif kemoterapiye başlamadan 2 hafta önce ya da tedavi tamamlandıktan 3 ay sonra aşılama yapılması hastayı daha çok koruyacaktır" dedi.

Haber 17-12-20 10:27
Yurthaber 18-11-20 13:08

AK Parti Milletvekilleri müjdeyi verdi

Kars’ta uzun süreden beri beklenen Sarıkamış-Horasan yolu, AK Parti milletvekillerinin girişimleriyle yarın açılacak.65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, Milletvekili Prof.

Yurthaber 17-11-20 10:46

İstanbul depremi için korkutan açıklama: Bugün çok daha yakın, 7.3'ün üzerinde beklemek lazım

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Müdürü Prof. Dr. Samet Arslan, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Arslan, "İstanbul depremi 1 ay önce çok yakındı, bugün çok çok daha yakın. İstanbul ve Marmara bölgesine sesleniyorum; orası için beklenen şiddet biraz daha yüksek, İzmir'deki gibi değil. İstanbul'da en az 7.2, 7.3'ün üzerinde depremi beklemek lazım" dedi.

Haber 04-11-20 10:56

İzmir depreminde yıkılan binalarda 'beton kalitesizliği' tespiti

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, İzmir'deki depremin hasara neden olduğu binalardaki ölçümlerde beton kalitesinin olması gerekenin çok altında olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Haber 02-11-20 20:59

Kars yatırıma doyacak

Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi olan Kars’ta, kayyum atanmasıyla birlikte yatırım hamlesi başladı.Öncelikli sorunlarından birisi olan yol ve kaldırım çalışmalarının ardından Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunan Vali, Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, ihtiyaç duyulan desteklerin kısa sürede Kars’a ulaşacağını belirtti.AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof.

Yurthaber 27-10-20 13:07

Baraj gölündeki balıkların kümeler halinde durmasının nedeni ortaya çıktı

Erzurum'un Olur ilçesindeki Ayvalı Barajı Gölü'nün yüzeyinde binlerce balığın kümeler halinde durmasını değerlendiren Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan, olumsuz bir şeyin olmadığını söyledi. Arslan, "Topluluk oluşturan balıkların tamamen beslenme davranışı içerisinde olduğunu görüyoruz" dedi.

Haber 24-10-20 08:51

YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Ödüller, "2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verildi - "Bireysel Ödül" kategorilerinde, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde; "Suriye ve Filistin'de Rus Mevcudiyeti ve Osmanlı Siyaseti (1847-1914)" konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Melikşah Arslan ve tez danışmanı Doç. Dr. Saime Selenga Gökgöz ödül almaya hak kazandı - Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde; "Biyoalgılamaya Yönelik Elektrokimyasal Sensörlerin Geliştirilmesi" konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Ece Ekşin ve tez danışmanı Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan ödül aldı - Sağlık Bilimleri kategorisinde; "Dermal Yolla Uygulanan Flurbiprofen Nanosüspansiyonlarının Geliştirilmesi ve In Vitro-In Vivo Değerlendirilmesi" konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur Oktay ve tez danışmanı Prof. Dr. Fatma Nevin Çelebi ödül almaya hak kazandı

Yurthaber 15-10-20 15:43

Tümgeneral Arslan’dan Rektör Karabulut’a ziyaret

2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof.

Yurthaber 07-10-20 17:17

Arpaçay’da yapılan parklar yerinde görüldü

Arpaçay Belediye Başkanlığı’nca geçtiğimi yıllarda yapımın başlanan ve tamamlanan Aylan Bebek ile Alaattin Avcı Parkı ilçenin çehresini değiştirdi.Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından yaptırılan parkları AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.

Yurthaber 27-09-20 09:53

Arpaçay’da yapılan parklar yerinde görüldü

Arpaçay Belediye Başkanlığı’nca geçtiğimi yıllarda yapımın başlanan ve tamamlanan Aylan Bebek ile Alaattin Avcı Parkı ilçenin çehresini değiştirdi.Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından yaptırılan parkları AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.

Yurthaber 27-09-20 09:53

I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu online ortamda başladı

"Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan: - "Kültür, din, gelenek ve mutfağın konuşulacak olduğu bu sempozyumun hem şehrimiz hem ülkemiz adına önemli olduğunu düşünüyorum"

Yurthaber 17-09-20 14:13

I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu online ortamda başladı

"Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan: - "Kültür, din, gelenek ve mutfağın konuşulacak olduğu bu sempozyumun hem şehrimiz hem ülkemiz adına önemli olduğunu düşünüyorum"

Yurthaber 17-09-20 14:13

Kars’ta Suni Tohumlama Uygulamaları, Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi’nin tanıtımı yapıldı

Kars’ta Suni Tohumlama Uygulamaları ile Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi”nin tanıtımı yapıldı.Vali Türker Öksüz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde düzenlenen Suni Tohumlama Uygulamaları İle Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi” tanıtım toplantısına katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Vali Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.

Yurthaber 22-08-20 12:28

Antik Çağ'dan günümüze yaşayan kent: Assos

İlk kazıya ABD'li arkeologlarca 1800'lü yıllarda başlanan Assos, 39 yıldan bu yana Türk bilim adamları tarafından yapılan çalışmalarla dünyaya tanıtılıyor - Bu yıl tüm dünyayı etkileyen pandemiye rağmen ilginin azalmadığı antik bölge, en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında bulunuyor - Kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan: - "Burası yaşayan bir kent. Yani antik dönemden bugüne kadar hiçbir zaman terk edilmemiş hala üzerinde yaşamın devam ettiği bir kent. Bunun dışında yine denizi insanlar tarafından oldukça tercih edilen bir merkez"

Yurthaber 09-08-20 11:01

Veterinerlerden Kurban Bayramı için kritik koronavirüs uyarısı

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, vatandaşların kurbanlık satın almak için çok sayıdaki kurban satış alanını ziyareti, kurbanlığın kesimi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sırasında önemli bir insan trafiği oluşacağını, bu hareketliliğin de koronavirüs bulaşması açısından önemli bir risk oluşturacağını belirtti. Arslan, bu tehlikeye ilişkin alınabilecek önlemleri tek tek anlattı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar!

Haber 29-06-20 13:37

Vali Öksüz, Modern Besi Çiftliği ve Kesimhanesinde İncelemelerde bulundu

Vali Türker Öksüz, Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu Modern Besi Çiftliği ve Kesimhanesinde bir takım incelemelerde bulundu.Vali Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof.

Yurthaber 21-06-20 17:24

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'ndan A Haber canlı yayınında olay hareket

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun Hikmet Öztürk'ün konuğu olarak katıldığı A Haber canlı yayınında yaptığı hareket gündeme bomba gibi düştü. Prof. Dr. Çilingiroğlu'nun 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesini eleştirirken sinirlerine hakim olamayarak yaptığı el hareketi görenleri şaşkına çevirdi. Çilingiroğlu daha önce de Didem Arslan Yılmaz'ın programını terk etmesi ve Ahmet Hakan'ın programında da zeybek oynaması ile dikkat çekmişti.

Haber 04-06-20 01:50

Sultan Alparslan Külliyesi’nde çalışmalar başladı

Kars’ta Sultan Alpaslan Külliyesi’nin yapımına Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geç başlandı.Kars’ın en işlek caddelerinden birisi olan Faikbey Caddesi eski işhanının yerine yapımına başlanan ve havaların soğumasıyla birlikte yapım çalışmaları durdurulan Sultan Alparslan Külliyesi’nin yapımı kaldığı yerden devam ediyor.Temeli dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan, tarafından atılan Sultan Alpaslan Külliyesi inşaatı toplam 18 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor.AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof.

Yurthaber 03-06-20 16:12

Sivassporlu futbolcu Hakan Arslan ameliyat oldu

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor’un futbolcusu Hakan Arslan, geçirdiği sakatlık sonrası sağ dizinden ameliyat oldu.Sivassporlu oyuncu Hakan Arslan, Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.

Yurthaber 15-05-20 14:49

AK Parti Kars Milletvekilleri müjdeyi verdi

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli hatlardan birisi olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) Projesi için önemli bir merkez olan ve halen inşaatı devam eden Kars Lojistik Merkezi 2020 yılı sonunda açılacak.AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kars’taki yerel öve ulusal basının katılımlarıyla düzenledikleri video konferans basın toplantısında Karslılara müjdeyi verdi.Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.

Yurthaber 06-05-20 13:18

İVHO'dan Dünya Veteriner Hekimler Günü için özel film

İVHO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan: - "Ülkemizde veteriner hekimlik henüz yeterince tanınmadığı için hazırladığımız 'Ben Bir Veteriner Hekimim' filmini kamuoyuyla paylaşıyoruz"

Yurthaber 27-04-20 15:07

Didem Arslan Yılmaz'dan canlı yayındaki gerilime ilişkin açıklama

Habertürk TV'de dün akşam yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programında konuklardan California Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Prof Dr. Mehmet Çilingiroğlu, sözünün kesilmesine tepki göstermiş ve yayını terk etmişti. Bunun üzerine stüdyoda gerilim yükselirken moderatör Didem Arslan Yılmaz'ın tavırları sosyal medyada gündem olmuştu. Başarılı spikerden yayında yaşananlara ilişkin açıklama geldi.

Haber 02-04-20 18:56

Büyük gerginlik! Prof Dr. Çilingiroğlu sinirden yayını terk etti, Didem Arslan kalemi masaya fırlattı

Türkiye'nin Nabzı programında gergin anlar yaşandı. Programa konuk olan Prof Dr. Mehmet Çilingiroğlu, stüdyodaki doktorlara da sert eleştirilerde bulunarak yayını terk edince Didem Arslan Yılmaz, "Tercih sizin ama hocalarımıza da ayıp etmenize ben asla izin vermem. Katılmıyorsanız da canım katılmayın Allah'ım yarabbim ya!" diyerek elinde kalemi masaya fırlattı. Arslan yayına devam etmeden önce de "Hoca devam etmeseydi ben onu gönderecektim. Allah'a şükür kendisi gitti." ifadelerini kullandı.

Haber 02-04-20 01:40

Koronavirüs evcil hayvanlardan bulaşır mı?

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, “Dünya Sağlık Örgütü, yeni virüsün insanlara ilk olarak bir yabani hayvan kaynağından bulaştığını tahmin ettiğini ancak takip eden vakalarda çoğunlukla insandan insana bulaşma görüldüğünü bildirmektedir. Şimdiye kadar, evcil hayvanların hastalığı yayabileceğine dair bir kanıt bulunamamıştır.” ifadelerini kullandı.

Haber 18-03-20 13:18

Fındık’ı öldüren gençlik hastalığı ile başa çıkmanın yolu aşılama

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan: - "Gençlik hastalığı solunum, gastro-intestinal ve merkezi sinir sistemlerini etkileyen, bulaşıcı, tedavisi çok zor ve genellikle ölümcül bir viral hastalıktır" - "3 ila 6 aylık genç yavrular enfeksiyon ve hastalıklara karşı en duyarlı dönemindedir ve ölüm olasılığı enfekte yetişkinlere oranla daha yüksektir"

Yurthaber 10-03-20 15:20

FSMVÜ Yazma Eserler Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

FSMVÜ Yazma Eserler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sami Arslan: - "Kısa vadeli projelerimiz arasında çalıştaylar, paneller, kitap yayınları yer alıyor. Orta vadede ise yazma eserlerle ilgili akademik bir dergi çıkarmayı hedefliyoruz. Temel amacımız da Osmanlı ilimler literatürünü ortaya koymak olacak" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu: - "Yazma eserlerin içine nüfuz etmeli, kurucu unsurlarını belirlemeli ve bunları nedensel bir bağlantıyla inşa edip, dil geliştirmeliyiz. Merkezimizde metodolojiyi yani ahlakı geliştireceğiz. Ondan sonra da duymaya başlayacağız"

Yurthaber 10-03-20 15:01

Kars’ta hayvancılık çalıştayı

Kars’ta, “Türkiye’nin Buzağı Fabrikası, Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı” start aldı.Kars Ticaret ve Sanayi Odası, Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nın işbirliği ile Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinin katkılarıyla düzenlenen çalıştay Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof.

Yurthaber 07-03-20 11:37

Yenilenen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ameliyathanesi hizmete açıldı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: - "Göz kliniğini en modern şekilde cihazlarıyla, ekipmanlarıyla yenilemiş olduk. Burası sadece hasta tedavi merkezi değil, Türkiye'deki birçok göz hekiminin hatta yurt dışındakilerin bile eğitim aldığı bir merkez" - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan: - "Burada 5 ameliyathane var ve aynı anda üst düzeyde ameliyat alabiliriz. Ameliyathanemizin fiziki yapısı bütün bunlara rahatlıkla hizmet verecek şekilde dizayn edilmişti yıllar önce. Son düzenlemeyle daha da standartlara uygun hale geldi"

Haber 29-01-20 13:57