Projektor Lamba Haberleri

Tuz lambası nedir, faydaları nelerdir? Tuz lambası ne işe yarar?

Kimyasal bir madde olarak karşımıza çıkan sodyum klorür, aynı zamanda sofralarımızda sıklıkla yer alan tuz olarak da bilinmektedir. Tuz, yüzyıllardan beri insanoğlu tarafından kullanılan bir besin maddesi olmakla birlikte pek çok önemli fayda da sağlamaktadır. Bu faydalardan biri tuz lambası şeklinde kullanımıdır. Lamba şeklinde olan kullanımında yaygın olarak doğal tuzlar tercih edilmektedir. Peki, tuz lambası nedir, faydaları nelerdir ve ne işe yarar?

Haber 2024-03-16 18:50:03

Kastamonu'da otomobiline çakar lamba taktıran sürücüye 12 bin 878 lira ceza uygulandı

Kastamonu'da "çakar lamba" kullanan otomobil sürücüsüne 12 bin 878 lira ceza verildi.

Yurthaber 2024-03-11 15:56:21

Kırklareli'nde tırına çakar lamba taktıran sürücüye 6 bin 439 lira ceza uygulandı

Kırklareli'nde "çakar lamba" kullanan tır sürücüsüne 6 bin 439 lira ceza verildi.

Yurthaber 2024-03-08 14:02:38

Karabük'te araçlarına çakar lamba taktıran 3 sürücüye 19 bin 317 lira ceza uygulandı

Karabük'te araçlarına ışıklı ve sesli uyarı cihazı taktıran 3 sürücüye 19 bin 317 lira ceza kesildi.

Yurthaber 2024-01-30 08:59:17

Trafiğe böyle çıkan yüzlerce sürücüye ceza yağdı! 81 ilde denetim: Çakar lambaları teker teker söktürüldü

81 ilde yapılan denetimlerde trafikte çakar lamba kullanan sürücülere ceza yağdı. 807 sürücünün aracındaki çakar lambalar söktürülürken 5 milyon TL de para cezası uygulandı.

Haber 28-01-24 08:28

Çakar kullanma cezası ne kadar? 2023 Usulsüz çakar lamba takma cezası

Araç sahipleri ve araç sürücüleri, özellikle büyükşehirlerdeki nüfus çokluğu nedeniyle trafikte yaşanan yoğunluktan kurtulmanın çeşitli yollarını ararlar. Çakar ya da tepe lambası kullanmak bu yollardan biridir. Ancak bazı özel durumlar dışında çakar kullanmak kurallara aykırıdır ve kullanan araç sahipleri çeşitli caydırıcı cezalara tabi tutulur.

Haber 10-06-23 14:18

Onlar sayesinde faturalarda düşüş 'Enerji dedektifleri' diyorlar! Öğrenciler sınıfa girdikten sonra...

Samsun'un Atakum ilçesinde uygulanan "Enerji Dedektifleri Projesi" sayesinde okullarda tasarruf sağlandı. Projede, o günün nöbetçi öğrencileri, diğer öğrenciler sınıfa girdikten sonra koridorları ve lavaboları dolaşıp açık lamba ya da musluk varsa kapatıyor. Projeyle öğrencilere çevre bilinci aşılamayı ve tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, "Faturalara yansıdığını görüyoruz" dedi.

Finans 27-03-23 14:44

Samsun'da enerji dedektifleri okulların faturalarında düşüş sağladı

Atakum ilçesindeki ilkokullarda uygulanan "Enerji Dedektifleri Projesi" kapsamında nöbetçi öğrenciler, ders zili çalıp diğer öğrenciler sınıflarına girdikten sonra koridorları ve lavaboları dolaşıp açık lamba veya musluk varsa kapatıyor.

Yurthaber 27-03-23 14:27

Lise öğrencisi, sese duyarlı lamba geliştirdi

Elazığ’da 11’inci sınıf öğrencisi, 150 liralık bütçe ile sese duyarlı lamba geliştirdi.

Yurthaber 02-12-22 10:09

Markaya dönüştürdüğü geri dönüşüm ürünleriyle yurt dışına açıldı

Hobi olarak başladığı işinde 7 yılın ardından "Ays Home Made in Aliaga" markasını oluşturan kadın girişimci, sosyal medya üzerinden farklı kentlere ve Avrupa ülkelerine ürünler gönderiyor - Aysel Arslan: - "Açıkçası kek yapamıyorum ama 'Bir masa, bir lamba, bir ünite yap.' deseniz onu size yaparım. İnsan yaptıkça kendindeki cevheri keşfediyor"

Yurthaber 27-09-22 12:12

Araç sürücüleri dikkat! Bunu çoğu kimse bilmiyor, cezası 1823 TL

Ankara'da yasa dışı ve yetkisi olmadan çakar lamba kullanan araçlara yönelik denetim yapıldı. Aracında çakar olan bir kişi "Çakarların üzerinde takılı olması da yasakmış, bilmiyordum. Artık yapacak bir şey yok. Söktürüp cezasını ödeyeceğiz" diye konuşurken 1823 lira idari para cezası uygulandı.

Haber 05-09-22 13:25

Karadeniz usulü çözüm! Mahsulüne zarar veren domuzlardan bıktı, bahçesini üsse çevirdi

Ordu’da Necdet Pala, yıllardır bahçesine girip mahsulüne zarar veren domuzlardan bıkınca Karadeniz usulü bir çözüm geliştirerek bahçesini üsse çevirdi. Pala, bahçesine yerleştirdiği yaklaşık 50 adet led lamba, alarm sistemi ve çakar lambalar ile domuzlardan kurtuldu. “Biz Karadenizliyiz, bizim insanımız pratik olur ve zekası çalışır. Ben de kendim düşünerek böyle bir sistemi hayata geçirdim" diyen Pala, 5 yıldır domuzların bahçeye zarar vermediğini, Karadeniz zekasının işe yaradığını belirtti.

Haber 18-07-22 09:35

Lamba karpuzu ne demek? Lamba karpuzu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Lamba karpuzu birleşik kelimesidir. Lamba karpuzu ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 22:32

Lamba ne demek? Lamba kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller ilk ortaya çıktıkları günden bu yana değişmiş, gelişmiş, bölünmüş ve hatta bazıları ölmüştür. Türkçe, hala yaşayan dillerden biridir ve dünyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkçe, lehçelere ayrılmaktadır. Bu lehçeler kendine has kelimelere sahip olmakla beraber bazı kelimeleri de paylaşmaktadır. Türkçede bulunan bazı kelimeler yaygın olarak bilinmeyebilir. Bilinmeyen kelimeler görüldüğü zaman anlamı araştırılır. Lamba kelimesi de anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Lamba kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 22:32

Floresan lamba ne demek? Floresan lamba birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Floresan lamba birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Floresan lamba ne demek, anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 22:31

Lamba açmak ne demek? Lamba açmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Lamba açmak ne demektir? Lamba açmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:03

Yeşim Salkım zamlardan sonra bakın ne yaptı! Doğalgaz faturasını da açıkladı

Yeşim Salkım da Seray Sever ve Gülse Birsel'den sonra zam paylaşımı yaptı. Evinde battaniye altında otururken video çeken Yeşim Salkım zamlardan sonra evde tek bir lamba yaktığını söyleyerek "Bu zamlar ne?" siteminde bulundu. Yeşim Salkım doğalgaz faturasını da açıkladı.

Magazin 31-01-22 12:57

RÖPORTAJ - 108 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, hayatının dönüm noktasını anlattı:

"Sümeroloji'yi seçtiğim için çok mutluyum. Bana yepyeni bir dünya verdi. Bu bakımdan son derece mutluyum. Üstelik de Atatürk'ün arzu ettiği bir şeyi meydana çıkardığım için de çok mutluyum" - "Beni İstanbul Arkeoloji Müzesine tayin ettiler. İşte hayatımın en muazzam zamanı o dönemde oldu. Benim için büyük bir dönüm noktası. O nokta ile bugüne geldim. Orada yaptığım çalışmalar beni bugüne getirdi" - "Bugün bilimde, teknolojide, sanatta, bütün alanlarda son derece başarılı, ödüller alan kadınlarımız var. Dünya çapında ödüller alan kadınlarımız var. Ben bazen bunları okuduğum gazete kupürlerini kesiyordum" - "Ben başından itibaren teknolojiye alışkın bir insanım. Ben 20 yaşında öğretmenlik yaparken çocuklara kerrat cetveli öğretmek için elektrikli bir tablo yaptım. Doğru bastıkları zaman lamba yanıyordu"

Yurthaber 24-12-21 11:44

Hindistan'da ışık festivali Diwali yine Covid'in gölgesinde yapılıyor

Hindistan'ın yemek, dua ve havai fişeklerle kutlanan en önemli günlerinden Diwali, "ışık festivali" olarak da biliniyor. İnsanlar ışığın karanlığa, iyinin kötüye karşı zaferini lamba ve mum yakarak simgeleştiriyor. Ancak bu yıl festival iki sorunun gölgesinde yapılıyor: Covid-19 ve hava kirliliği.

Haber 05-11-21 06:00

Gönül Dağı 32. bölüm fragmanı yayınlandı! Bir gülüşün içimde binlerce lamba yakar

TRT 1 ekranlarında yer alan sevilen dizi Gönül Dağı'nın 32. bölüm fragmanı yayınlandı. Başrolleri Gülsim Ali ve Berk Atan'ın paylaştığı Gönül Dağı dizisi Yahya Samancı tarafından yönetiliyor. Fragmanda Dilek ve Taner'in birbirine olan aşkını ifade ettikleri duyuluyor. İşte Gönül Dağı 32. bölüm fragmanı!

Magazin 18-09-21 19:19

Balkondan düşen çocuk: Lamba patladı ama o yüzden atlamadım

İstanbul Küçükçekmece'de lambayı kırdığı için annesinden korkarak balkondan atladığı düşünülen küçük çocuk, olayın aslını anlattı. Ailenin de iddiayı yalanlayarak, “Dünyada bir lamba kırıldı diye çocuğunu balkondan atacak bir anne yoktur, bu çocuk lamba kırdığı için atlamadı” dediği olayla ilgili konuşan çocuk, “Lamba patladı ama o yüzden atlamadım, annem evi kırsam bile bana bir şey yapmaz” şeklinde konuştu.

Haber 26-08-21 09:32

ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Sünnetinden iki gün sonra depremde kaybettikleri çocuklarının acısını yaşıyorlar

Marmara Depremi'nde 9 saatlik çabanın sonrasında enkazdan çıkarılan Yalçın ve Yasemin Töre çifti, yığınların altında yaşamını yitiren 5 yaşındaki oğullarının en son çektirdikleri sünnet fotoğraflarıyla avunmaya çalışıyor - Yalçın Töre: - "Hiçbir şey yapamadık. Yatağın üstünde o anda ne olduysa sırtımda bir ağırlık hissettim. Biz yüzüstü dönmüşüz, tavan tamamen üstümüze çökmüş. Deprem olduğunu o an idrak edemedik. Elimle 'Ne bu' diye bakarken lambayı elledim. 'Bu lamba benim sırtımda ne arıyor?' dedim" -"Oğlumuzu kaybetmemizin sıkıntıları psikolojik olarak yaşandı. Allah'a hamdolsun toparladık. Her şeyimiz bir anda gitti. Mal geri geliyor, canımız gitmişti. Allah'ın takdiri böyleymiş. Rabb'imize kavuştu"

Yurthaber 14-08-21 11:15

Turizm sektörü temassız tatil için dijital yatırımlarla önlem aldı

Antalya'ya gelen turistler için konakladıkları tesisin odasına girişlerinden itibaren kapı, lamba, lavabo, televizyon ve klimaya kadar tüm genel alanları telefona indirilen programla el değmeden kullanıma imkan sağlayan program geliştirildi - "Güvenli Turizm Sertifikası" alan tesislerde, ortak kullanım alanları sık sık dezenfekte ediliyor, sosyal mesafe planı uygulanan plajlarda tek kullanımlık havlu veriliyor, restoranlarda ise tedbirler üst seviyede tutuluyor - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu: - "Misafirlerimize evlerindeymiş gibi güvenli tatil imkanı sunmaya çalışıyoruz" - Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelin operasyon müdürü Levent Mecit: - "Salgında ilk reaksiyon gösteren bölge Türkiye ve Antalya oldu. Teknolojik açıdan temassız kapılar, oda sistemleriyle çalışıyoruz" - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca: - "Türk turizmi ciddi yatırımlar yaparak önemli tedbirler aldı. Tatil yapan herkes memnun dönüyor"

Yurthaber 15-06-21 11:04

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Fener Rum Patrikhanesini ziyaret etti

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda: - "İstanbul, Hristiyan alemi için de kadim bir şehir. İstanbul Patrikliğini karanlıkta ışık saçan bir lamba gibi görüyorum" - Fener Rum Patriği Bartholomeos: - "İstanbul Fener Rum Patrikhanesinin Polonya ile ilişkilerinin uzun bir geçmişi var. Hristiyanlığın Avrupa'ya yayılmasında Patrikhanemizin büyük bir katkısı var"

Yurthaber 25-05-21 15:56

Kayseri asayişi suça geçit vermiyor

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde polis ekipleri; durumundan şüphelendikleri araçta uyuşturucu madde ile polis rozeti, polis yeleği, polis siren ve çakar lamba sistemi ele geçirdi.Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Cumhuriyet mahallesi Saffet Arıkan Bedük caddesi üzerinde devriye atan polis ekipleri durumundan şüphelendikleri M.K.’nin sürücüsü olduğu 38 KG 026 plakalı aracı durdurdu.

Yurthaber 23-03-21 10:02

FETÖ'ye yönelik operasyonda 6 şüpheli Anadolu Otoyolu'nda yakalandı

Operasyonda, 5 bin 415 avro ve 150 dolar ile tablet, cep telefonu, pusula, termometre, düdük, termal ısıtıcı, termal atlet, halat ve baş üstü lamba ele geçirildi

Yurthaber 10-03-21 15:17

FETÖ'ye yönelik operasyonda 6 şüpheli Anadolu Otoyolu'nda yakalandı

Operasyonda, 5 bin 415 avro ve 150 dolar ile tablet, cep telefonu, pusula, termometre, düdük, termal ısıtıcı, termal atlet, halat ve baş üstü lamba ele geçirildi

Yurthaber 10-03-21 15:17

500 bin lamba ile aydınlatılıyor

Limak Enerji Grubu bünyesinde Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.(UEDAŞ), 500 bin sokak lambası ile aydınlattığı bölgede yatırımlarını da sürdürüyor.Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet veren UEDAŞ, aydınlatma direklerine yenilerini ekledi.

Yurthaber 04-03-21 15:34

‘Çakar’ kullanımından dolayı 117 araç trafikten men edildi

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, geçen yıl ve bu sene trafikte usulsüz çakar lamba kullanarak trafiğe çıkan araçlara uygulanan cezaları açıkladı.

Haber 08-02-21 17:24

Antalya'da evde elektrik akımına kapılan kadın hayatını kaybetti

Antalya’nın Serik ilçesinde bir kadın seyyar lamba kablosundaki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayı anlatan kayınvalidesi "Lambayı söküp seyyar takacaklardı. Çevirdi, ’Hüseyin’ dediğini duydum. Birden bire düştü gözümün önünde." ifadelerini kullandı.

Haber 21-11-20 21:49

Aydın Valisi Aksoy, elektriği kesik olan kongre merkezinde inceleme yaptı

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, uğradığı hacizler nedeniyle elektriği bile kesilen ve halen kapalı durumda olan Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde led lamba ile inceleme yaptı.

Yurthaber 17-10-20 10:25

Erzurum’da tarihi eser kaçakçılık operasyonu

Erzurum’da jandarm tarafından bir kişinin evinde yapılan aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında Tortum ilçesinde 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçunu işleyen 1 şüpheli şahsın evine operasyon düzenlendi.Düzenlenen operasyonda; 151 adet 9 mm tabanca mermisi, 4 adet Osmanlı dönemine ait para, 4 adet tarihi yüzük, 3 adet tarihi bıçak, 2 adet metal bilezik, 1 adet metal aslan objesi, 1 adet çapa uç kısmında terazi bulunan metal obje, 1 adet kadın figürlü metal obje, 1 adet geyik figürlü metal obje, 4 adet metal tarihi tava, 1 adet tarihi lamba, 4 adet küp ve testi, 2 adet Osmanlı tuğralı metal kaşık, 1 adet işlemeli vazo ve 1 adet metal matara ele geçirildi.Şüpheli şahıs hakkında Tortum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlem başlatıldı.

Haber 05-10-20 10:10

Çakarlı araç nedir? Çakar lamba kimler kullanabilir? Çakarın cezası ne kadar?

Çakarlı araç ile tartıştığı bir aracın önünü kesip sürücüyü bıçaklayan zanlının ardından çakarlı araç nedir konusu araştırılmaya başladı. Tutuklandığı bilgisi paylaşılan zanlı nedeniyle çakar lamba kimler kullanabilir sorusu soruluyor. Aynı zamanda çakarın cezası ne kadar sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Peki, çakarlı araba ne demek? Çakar lambaları kimler takabilir işte konuyla ilgili tüm detaylar...

Haber 24-08-20 18:43

Bıçaklı saldırı olayı sonrası gözler yeniden çakarlı araçlara çevrildi

Hadımköy'de çakarlı aracıyla trafikte tartıştığı aracın önünü kesip sürücüsünü bıçaklayan saldırgan Muhammed Enes Uysal olayı sonrası gözler yeniden çakarlı araçlara çevrildi. Trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan 'çakar lamba' kullanımı 1 Kasım 2019'da yasaklandı. Ancak yasak olmasına rağmen vatandaşların araçlardaki çakar lambalara talebi devam ediyor. Çakar lamba kullanımına özellikle gençler rağbet gösteriyor.

Haber 24-08-20 17:30

Eğik lamba düzeltme yerine tamamen kaldırıldı

Eskişehir’in İki Eylül caddesi üzerinde eğik duran ve yere düşmek üzere olan sokak lambası, basında yer alan haberler üzerine düzeltme yerine tamamen kaldırıldı.Basınında yer alan "Düştü düşecek” haberleri üzerine harekete geçen yetkililer, olay yerine teknik ekip gönderdi.

Yurthaber 13-06-20 11:23

Mahalle halkı sokak aydınlatmasını kendisi yapıyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde aydınlatması yeterli olmayan sokaklar mahalle halkının katkılarıyla alınan güneş enerjili, sensörlü led sokak lambalarıyla aydınlatılmaya başlandı.Mahalle Muhtarı Selçuk Sağlam, mahalle halkının katkılarıyla temin ettikleri 11 güneş enerjili, sensörlü led lambaları aydınlatması yeterli gelmeyen sokaklara monte ettiklerini söyledi.Elektrik dağıtım şirketinin her sokağa lamba takmadığı için bazı ara sokakların karanlığa büründüğünü belirten Sağlam,” Vatandaş karanlıkta gece evinden çıkmaya korkuyordu.

Yurthaber 18-05-20 11:06

Atık boynuzları sanat eserine dönüştürüyor

Kütahya'da entegre et işleme tesisi sahibi Abdurrahman Şirin, çeşitli yöntemlerle işlediği atık boynuzları ahşap ve taşla birleştirerek birer sanat eserine dönüştürüyor - Şirin: - "Manda boynuzundan küçük kılıç, balta, kolye, barutluk yaptım. Koç ve manda boynuzundan tarak, bir tane de kazma yaptım. Ahşapla boynuzları birleştirerek aplik, lamba, avize yaptım. Ne hayal ederseniz yapabilirsiniz"

Yurthaber 03-05-20 11:02

Başkan Gümrükçü personellerin sağlığını unutmadı

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde kamu hizmetini aksatmadan sürdüren belediye personellerinin sağlığını korumak adına önemli bir uygulamaya daha imza attı.Korona virüs salgınına karşı toplumun tüm kesimlerine yönelik alınan tedbirlerin özenle hayata geçirildiği Çiğli’de, Başkan Gümrükçü’nün talimatıyla temin edilen “UV C Lamba” sistemi belediye hizmet binasında kullanılmaya başlandı.

Yurthaber 11-04-20 13:20

Doğankent’teki iki okul binası can ve mal güvenliği açısından tehlikeli bulundu

Giresun İl Genel Meclisi Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonunca Giresun’un Doğankent ilçesi Süttaşı ve Çatak ilköğretim okul binalarının can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu belirtildi.İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, İl Genel Meclisi üyesi Muttalip Patan ve arkadaşları tarafından Doğankent ilçesindeki Çatak ve Süttaşı ilköğretim okul binalarının incelenmesi yapılarak can ve mal kaybına neden olabilecek tedbirlerin alınmasına yönelik verilen önergeyle ilgili hazırlanan rapor açıklandı.Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonunca hazırlanan rapor hakkında konuşma yapan Komisyon Başkanı Murat Arslan, inceleme sonucunda her iki okul binasının öğrenciler için tehlike oluşturacak boyutta hasar tespit edildiğini açıkladı.Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyon Başkanı Arslan “Komisyonumuz tarafından yerinde yapılan incelemede, 2015 yılında yenilenerek eğitim ve öğretime başlayan Süttaşı İlköğretim ve İmam Hatip Ortaokulu çatısında hasar oluştuğundan sıvaların döküldüğü, elektrik ve lamba duyularının etkilenip sallandığı, bir kısmında elektrik olmadığı gözlemlenmiştir.

Yurthaber 04-02-20 13:44

İstanbul’da çakar lamba uygulaması

İstanbul polisi, birçok noktada çakarlı araçlara ve emniyet şeridi ihlallerine yönelik uygulama yaptı.

Haber 31-01-20 09:34

Trabzon'da kültür sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "İnsan Sesi" ile "Sihirli Lamba" oyunlarını sahneleyecek

Haber 30-01-20 09:42

1 Kasım'da yasaklanmıştı! 'Çakar Lamba' korsana düştü

Çakar lambayla ilgili olarak 1 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemeyle firmalar, plakasını tahsis ettirmeyen ve yetki belgesi bulunmayan araçlara çakar ve tepe lambası takmıyor. Araçlara çakar ve tepe lambası takan bir firmanın yetkilisi Emre Arslan, bir konuya dikkat çekerek "Bizim mesleğimizde 'korsan' diye adlandırdığımız bazı firmalar var. Bunlar kafasına göre takıp, sökebiliyor." diye konuştu.

Haber 23-01-20 11:20

Belge şart oldu; çakar artık korsan satışta

1 Kasım 2019 tarihinde trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan çakar lamba düzenlenmesi yürürlüğe girdi.

Haber 23-01-20 11:14

Çakar lamba ile geçiş önceliği sağlamak isteyen sürücü yakalandı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde trafikte geçiş üstünlüğü sağlamak için aracına çakar lamba takan sürücü jandarma trafik ekipleri tarafından yakalandı.Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığına bağla Jandarma Trafik Timleri, Sandıklı - Hocalar karayolu üzerinde çakar lamba uygulaması yaptı.

Yurthaber 31-12-19 09:59

Polonya’da 4,5 milyon lamba kullanılarak yapılan yılbaşı süslemelerine yoğun ilgi

Polonya’nın başkenti Varşova’da 4,5 milyon lamba kullanılan yılbaşı süslemeleri yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.2020’ye sayılı günler kala dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Polonya’ da yeni yılı karşılamaya hazırlanıyor.

Haber 28-12-19 16:57

Çakar lamba bitti derken, trafikte şimdi de tepe lambası kabusu!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle kamu ve yerel yönetimlerde bulunan üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında bulunan çakar lamba kullanımı yasaklandı. Bu süre içerisinde birçok araçtan çakar lamba sökülürken, bu sefer de trafikte tepe lambalı araçlar görülmeye başlandı.

Haber 03-12-19 10:23

'Çakar lamba' denetimleri sıklaştı! Cezası 2 bin lira

01 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren, halk dilinde "Çakar Lamba" olarak bilinen "Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretleri"nin kullanımına yönelik denetimler sıklaştırıldı. Yetkisiz çakar kullanan kişilere 2 bin 4 liraya kadar para cezası uygulanırken, kurallara uymayanların araçları trafikten men ediliyor.

Finans 01-12-19 08:54

Jandarmadan çakar lamba denetimi

Bayburt İl Jandarma Komutanlığına bağlı "Jandarma Trafik Timleri" tarafından 01 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren, halk dilinde "Çakar Lamba" olarak bilinen "Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretleri"nin kullanımına yönelik denetimler sıklaştırıldı.Uygulama kapsamında Bayburt İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, Danişment Daimi Kontrol noktasında saat 08.00-16.00 arasında Işıklı ve Sesli Uyarı İşareti kontrol ve denetimi gerçekleştirildi.Yetkisiz çakar kullanan kişilere 2 bin 4 liraya kadar idari yaptırım uygulanabileceği belirtilerek kurallara uymayanların araçları trafikten men ediliyor.

Yurthaber 01-12-19 08:46

Acer'dan hem iş hem eğlence için P5 serisi projektörler!

Acer P5 serisi projeksiyonlar, 4000 lümen parlaklık değerindeki lambasıyla öne çıkıyor. Serideki P1555 ve P1655 modelleri iki yıl lamba garantisiyle geliyor.

Trend 28-11-19 20:09