Sos Tarifi Haberleri

Pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler?

Pesto sos çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri karışımı ile elde ediliyor. Leziz sosların başında gelen pesto sosu evde kolayca hazırlayabilir ve uzun süre saklayabilirsiniz. Peki pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 06-07-2022 22:49

Yedikçe yiyesiniz gelecek: Leziz kahvaltılık sos tarifi

Kahvaltı yaparken reçel, sos gibi alternatif yiyecekleri yemekleri seviyorsanız bu tarif tam size göre! Çıtır çıtır sıcak ekmeğin üzerine koyduğunuz kahvaltılık sosun tadı damağınızda kalacak. Bu lezzeti yiyince herkese yapmasını önereceksiniz. Leziz kahvaltılık sosu evde kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 16-06-2022 15:48

Tadı damağınızda kalacak! Nefis lazanya tarifi

İtalyan lezzetlerinden olan lazanya herkes tarafından seviliyor. Makarna aşıkları bu tarife bayılıyor. Oldukça lezzetli bir iç harcı ve sosu bulunan lazanyanın tadı gönüllere taht kuruyor. Evde kolayca lazanya yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 16-06-2022 09:27

Bir sosla iki çeşit tost yapın: Tuzlu ve tatlı tava tostu tarifi

Akşamları geç saatte aniden acıktığınızda ya da sabah kahvaltılarının en sevilen, doyurucu lezzeti kesinlikle tost! Genelde evde bulunan salam, sosis, kaşar ya da sucuk gibi malzemelerle pratik şekilde hazırlanan tost için makineye ihtiyaç duyuluyor. Fakat makineniz yoksa da hiç düşünmeyin. Tostu tavada da pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Yemek 22-02-2022 10:32

Yumuşacık dokulu lezzetler: İçinde beşamel sos bulunan 3 farklı tarif

Fransız mutfağından çıkagelen ve üstüne konulan tüm yemekleri farklı bir boyuta taşıyan beşamel sos, genellikle fırın makarna, lazanya gibi hamur işi lezzetleriyle bağdaştırılıyor. Fakat sos aslında farklı sebzelerle de yakışıyor. Brokoliden karnabahara, patatese kadar 3 farklı sebzeyi beşamel sosla buluşturuyoruz.

Yemek 21-01-2022 11:46

Hem doğal hem pratik: Et ve tavuk yemeklerinin lezzetini arşa çıkaran barbekü sosu tarifi

Güzel bir yemek, yanında servis edilen soslarla daha da lezzetli bir hale geliyor. Soslar, birbirinden farklı lezzetleriyle adeta ağızlarda şölen yaşatıyor. Bu enfes tatlardan biri de kesinlikle barbekü sosu! Özellikle et, tavuk ve kızarmış patatesin yanına çok yakışan bu muhteşem sosu evde hazırlamaya ne dersiniz?

Yemek 28-12-2021 09:58

Sostan çorbaya: Salatalık kullanarak hazırlayabileceğiniz enfes tarifler

Salatalık, kahvaltı sofralarının ve salataların gözdesi. Yalnızca yaz aylarında değil, kışın da sıkça tüketiyoruz salatalığı. Taze ve kütür kütür salatalıklar elinizin altındaysa, onlarla farklı tarifler de deneyebilirsiniz. Atıştırmalıklardan soslara hatta mezelere kadar sizin için tarifler araştırdık. Mutlaka bir göz atın!

Yemek 18-11-2021 03:16

Bir dokunuşla salatalarınızı muhteşem bir ana yemeğe dönüştürebilecek enfes sos tarifleri

Ana yemeğin vazgeçilmezi olan salatalar, tek başına öğün olarak da tüketilebiliyor. Hem sağlıklı hem de hafif bir seçim olan salatalar için hardaldan mayoneze, sirkeden pekmeze pek çok malzeme ile soslar hazırlayıp lezzeti arşa çıkarmak da mümkün. En mütevazı salatayı bile lezzet şölenine çevirecek salata sosu tariflerini sizler için derledik!

Yemek 17-11-2021 07:19

Lezzeti ikiye katlayacak! Et ve tavuk ızgaralar için birbirinden nefis sos tarifleri

Mutfaklarda önemli bir yere sahip olan et ve tavuk ızgara tarifleri, farklı soslarla bir araya gelerek sofralarınızı süslemeye devam ediyor. Çeşitli malzemeleri harmanlayıp birbirinden lezzetli soslar hazırlayarak ızgara keyfini iki katına çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan sos tarifleri ile gönülleri fethetmeye hazır olun!

Yemek 27-10-2021 09:57

Buffalo wings nasıl yapılır? Buffalo wings (soslu kanat) malzemeleri neler?

Buffalo wings (soslu kanat) Amerikan mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Soslu çıtır tavukları evde hazırlamak oldukça basit. 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 kg. tavuk kanat soslu kanat hazırlamak için gerekli olan malzemelerin arasında yer alıyor. İşte buffalo wings tarifi...

Yemek 05-09-2021 00:08

Pişirmeden kışlık domates sosu nasıl yapılır? Kışlık domates ne zaman yapılır?

Domatesin en olgun ve güzel olduğu dönem temmuz ve ağustos aylarına denk geliyor. Kış ayına konserve hazırlamak için en uygun vakit aralığıdır temmuz ve ağustos. Pişirmeden kışlık domates sosu yapmak için gerekli olan malzemeler yalnızca domates, sıcak su ve slikon muffin kapları.

Yemek 18-08-2021 09:35

Beyaz şarap soslu tavuk tarifi nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Beyaz şarap sosu ile hazırlanan tavuk tarifi, hızlı ama bir o kadar da lezzetli bir menü çıkarmak isteyenler için ilk sırada tutacakları tarifler arasında yer alıyor. Beyaz şarap soslu tavuk tarifi, özellikle çalışan kişiler için kurtarıcı rol üstlenebilir. Peki beyaz şarap soslu tavuk tarifi hazırlarken nelere dikkat etmek, hangi malzemeleri bulundurmak gerekir? İşte kolayca aklınızda yer edeceğinden tarif defterine bile gerek duymadan hazırlayacağınız pratik beyaz şarap soslu tavuk tarifi...

Yemek 05-07-2021 15:21

Fıstık Ezmeli, Yoğurtlu Dip Sos

Meyveleriniz için çok lezzetli ve hafif bir sos! ​

Yemek 04-01-2016 11:52