Ustabaşı Haberleri

Ustabaşı nasıl yazılır? Ustabaşı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimiz bünyesinde birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu sözcüklerin bazıları ayrı olarak yazılırken bazılarının ise bitişik kullanılması kuralı vardır. Kullanıcılar tarafından hangi kelimenin bitişik, hangi sözcüğün ayrı yazılması gerektiği konusunda zaman zaman ikilem yaşanabilmektedir. Dilimizde yazım stilinde yaygın olarak imla hatası görülen sözcüklerden biri ustabaşı kelimesidir. Peki, ustabaşı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 05-02-2024 18:03

Ustası tarafından hortumla dövülmüştü! Yeni gelişme

Şanlıurfa’da oto lastikçide çalışan çırağı M.K.’nin işten ayrılması isteği üzerine boş bir odada kompresör hava hortumuyla dayak attığı iddiasıyla gözaltına alınan usta Mustafa D., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 27-10-2021 16:25

Milyonlarca kişiyi etkileyen emsal karar! Bunu çırağına yapan usta yandı

Bursa’da, otomobil bakım servisindeki kaporta ustası, çırağa ‘Şerefsiz’ deyince tazminatsız kovuldu. İş Mahkemesi’nin ‘mağdur oldu’ kararını Yargıtay bozdu. Yüksek Mahkeme, davacı işçinin şirket çalışanına yönelik kullandığı ’şerefsiz’ kelimesinin hakaret olup, davacının iş akdinin işverenin başka bir işçisine açıkça hakaret etmesi nedeni ile feshinin yerinde olduğuna hükmetti.

Finans 22-06-2021 11:12

10 yıldır aralıksız yapıyor! İşçiliğiyle demirci ustalarına taş çıkartıyor

Ardahan'da ev işlerini bitirdikten sonra eşine yardıma giden 41 yaşındaki Özlem Kapağan, kaynak ve demir ustalarından farksız işlere imza atıyor. 10 yıl önce eşi İlhan Kapağan'ın iş yerini kendisine bırakarak taksi şoförlüğü yapmaya başlaması üzerine demircilik yapmaya başlayan Özlem Kapağan, ilk zamanlarda iş yerine gelen kişilerin çok şaşırdığını, zamanla kendisini görmeye alıştıklarını söyledi. Kapağan, “Kolay ya da zor diye bir şey yok, önemli olan o zorlukları yenebilmek" dedi.

Haber 03-05-2021 09:42

Ustabaşı

Ustabaşı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ustabaşı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ustabaşının 11 yıllık kıdemi mahkemeye güven verdi

Gaziantep'te fabrikada "işini düzgün yapmadığı ve küfürlü konuştuğu" iddia edilen bir personelle kavga ettiği için tazminatsız işten çıkartılan ustabaşı, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı - Mahkeme, ustabaşının eyleminin yasal sınırlar içerisinde kaldığına ve 11 yıllık kıdemini riske atmayacağını dikkate alarak, işverenin 35 bin lira tazminatı faiziyle birlikte davacıya ödemesine hükmetti

Haber 09-12-2019 11:03

Devlet başkanlığı temsilciliğine ustabaşı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir ustabaşını devlet başkanlığının Ural bölgesi temsilcisi olarak atadı.

Haber 19-05-2012 00:34

Ustabaşı, erkek işçiye tecavüzden tutuklandı

Bursa'da bir boyahanede ustabaşı olarak çalışan şahıs, erkek işçiye defalarca tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Haber 08-03-2011 11:28