Yanardağ Haberleri

İzlanda'da 'en güçlü' yanardağ patlaması! Çok sayıda kişi tahliye edildi

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki Grindavik kasabası yakınlarında son 3 ayda 4'üncü kez yanardağ patlaması yaşandı. Patlama sonrası lavların yerleşim yerinin yakınlarına kadar ulaştığı bildirildi. Yetkililerin "en güçlü patlama" olarak nitelediği olay sonrası bölgedeki çok sayıda kişi tahliye edildi. İşte detaylar...

Haber 17-03-2024 10:59

450 kilometre genişliğinde, 9 bin 22 metre yüksekliğinde! Daha önce keşfedilememişti: Mars'ta yaşam belirtisi

Mars'ta heyecanlandıran keşif! Bilim insanlarının Mars'ta keşfettiği "gizlenmiş" devasa yanardağın, yaşam belirtileri barındırıyor olabileceği duyuruldu. Yanardağın, yaklaşık 450 kilometre genişliğinde ve 9 bin 22 metre yüksekliğinde olduğu belirtildi.

Haber 16-03-2024 15:29

Yanardağ nasıl yazılır? Yanardağ ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe pek çok dil arasında kelime haznesi açısından en zengin dillerden bir tanesidir. Kelime sayısının fazla oluşu pek çok kelimenin yazımında hata yapılmasına neden olabilir. Bununla birlikte birçok kelime grubu bulunur. En fazla yanlış yazılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yanardağ gibi kelimelerin doğru yazım biçimleri açıklanmıştır. Peki yanardağ nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:14

İzlanda cehennemi yaşıyor: Alevler kasabayı yuttu! Başbakan'dan kritik uyarı: Durum çok ciddi

İzlanda'nın güneybatısındaki Reykjanes Yarımadası'ndaki Grindavik şehrinde yanardağ patlaması meydana geldi. Patlama sonrası lavlar, yerleşim yerlerindeki evleri adeta yutarken, bir işçi ise otoyolda oluşan yarığa düştü. Kayıp işçinin arama çalışmaları devam ediyor. Bir ay içinde ikinci kez yanardağ patlaması meydana gelen ülkede Başbakan Jakobsdottir, ülkedeki durumun çok ciddi olduğunu belirtti.

Haber 15-01-2024 11:17

Yanardağ

Yanardağ Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yanardağ Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İzlanda'da yanardağ patladı: Ortalık mahşer yerine döndü!

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'na bağlı Grindavik kasabasında yanardağ patlaması meydana geldi. Patlamanın ardından kaydedilen görüntüler adeta mahşer yerini andırırken, patlamanın etkisiyle lav ve kül metrelerce yüksekliğe ulaştı.

Haber 14-01-2024 14:55

Ezber bozdu... Bu kez sadece deprem için uyarmadı! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye'deki yanardağ tehlikesine dikkat çekti

Deprem haberleri peş peşe gelmeye devam ederken uzmanlar da korkutan uyarılarına devam ediyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyarılarında bu kez depremin yanı sıra yanardağ patlamalarını da ekleyerek adeta ezber bozdu. Türkiye için volkanik dağların harekete geçme ihtimalini gündeme getiren Ercan Van'ın güneyden ve doğudan gelen güçlerin bileşke noktası olduğuna dikkat çekerek, 7.3 büyüklüğüne kadar depremin olabileceğini söyledi. İşte detaylar…

Haber 10-01-2024 09:54

Acil durum ilan edilmişti: İzlanda'daki yanardağ patlamasında kritik uyarı yapıldı!

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda 18 Aralık tarihinde meydana gelen yanardağ patlaması için "acil durum" ilan edilmişti. Yetkililer başkent Reykjavik'e kül bulutu uyarısı yaptı.

Haber 20-12-2023 10:07

Fagradalsfjall fena patladı! İzlanda'da acil durum ilanı sonrası yanardağdan lavlar püskürdü: Görüntüler büyüledi

Haftalar öncesinden gerçekleşen depremlerin verdiği sinyal yetkilileri harekete geçirdi, İzlanda'daki Fagradalsfjall yanardağında beklenen patlama sonunda gerçekleşti! "Acil durum" ilan edilen ülkede yanardağın yakınındaki kasabada in cin top atarken lavlar püskürdü. Ortaya huşu veren görüntüler ortaya çıktı.

Trend 19-12-2023 10:16

İzlanda’da yanardağ alarmı: Kasabanın tamamı tahliye edildi

İzlanda Meteoroloji Ofisi, Reykjanes yarımadasında bulunan Fagradalsfjall yanardağında birkaç gün içinde patlama meydana gelebileceği ve bölgede sismik aktivitenin bulunduğunu duyurdu. İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson, Grindavik kasabasının tahliye edildiğini ve bölgede acil durum ilan edildiğini duyurdu.

Haber 12-11-2023 16:32

Alarm seviyesi 2'ye yükseltildi! O ülkede yanardağ patlaması... Yetkililerden turistlere ve bölge sakinlerine uyarı

Endonezya’da Anak Krakatau Yanardağı’nın meydana gelen patlamaların ardından 3 bin metre yüksekliğe kül ve duman püskürtmeye başladığı belirtildi. Patlamalardan sonra alarm seviyesi 2'ye yükseltilirken yerleşim bölgelerine henüz tahliye emri verilmedi. Ancak yetkililerden turistlere ve bölge sakinlerine yanardağ çevresine yaklaşmama uyarısı yaptı.

Haber 09-06-2023 13:18

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saatte 9 patlama

Meksika’da yer alan Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saat içinde 9 yeni patlama daha kaydedildi. Yanardağda sene başından beri yaşanan patlama sayısı 376’ya yükseldi.

Haber 23-04-2023 08:38

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda patlama meydana geldi

Endonezya'nın Doğu Java eyaletinde yeniden harekete geçen Semeru Yanardağı’nda 16 patlama meydana geldi.

Haber 19-04-2023 18:36

Popocatepetl Yanardağı’nda 24 saatte 12 patlama! Patlama sırasında ortaya çıkan şok dalgası böyle görüntülendi

Meksika’da yer alan Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saatte 12 patlama meydana geldi.

Haber 11-04-2023 09:23

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı'nda son 24 saatte 12 patlama!

Meksika'da yer alan Popocatepetl Yanardağı'nda son 24 saatte 12 patlama meydana geldi.

Haber 11-04-2023 00:16

Popocatepetl Yanardağı’nın yakınında görüldü... İlginç görüntü!

Meksika’da yer alan Popocatepetl Yanardağı’nın yakınlarında gökyüzünde bir gök taşı görüldü. Gök taşı, yanardağı 24 saat boyunca izleyen kameralarca görüntülendi. Popocatepetl Yanardağı’nın ise son zamanlarda faaliyetlerinde artış görülmüştü. Öyle ki Popocatepetl Yanardağı, Manchester Üniversitesi bilim adamlarına göre, önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük bir patlama gerçekleşmesi beklenen yanardağlar arasında beşinci sırada.

Haber 03-03-2023 11:14

Kahramanmaraş'ta deprem sonrası 'yanardağ' paniği! 'Kocaman dağ yanıyor' AFAD'dan açıklama geldi: Basit bir kütle hareketinden başka bir şey değil

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından Göksun ilçesindeki Büyükkızılcık köyündeki dağın yanmaya başlaması, bölge halkında korku ve paniğe sebep oldu. Dağın görüntüsünü çeken bir vatandaş, "Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu. Çok değişik şeyler oluyor burada" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan konuyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir 'yanardağ' değerlendirmesinde bulundu. AFAD'dan da açıklama geldi. İşte olayın detayları...

Haber 11-02-2023 10:05

Hawaii’deki Kilauea Yanardağı'nda patlama

ABD'nin Hawaii takım adalarında yer alan ve dünyanın en aktif yanardağlarından olan Kilauea’da patlama meydana geldi.

Haber 06-01-2023 14:38

Şili’de Lascar yanardağında patlama! Sarı alarm verildi

Şili’nin kuzeydoğusunda bulunan Lascar yanardağında patlama meydana geldi. Yetkililer, dumanın 6 kilometre yüksekliğe ulaştığını ifade ederek sarı alarm verildiğini duyurdu. Patlamanın ardından sismik hareketlerin izlendiği, uzman ekiplerce yanardağın faaliyetlerinin takip edildiği ifade edildi.

Haber 11-12-2022 14:01

Dünyanın en büyük yanardağları arasında! 38 yıl sonra yeniden faaliyete geçti

ABD'nin Hawaii eyaletinde bulunan Mauna Loa Yanardağı'nda bir patlama meydana geldi. En son 1984 yılında lav püskürten yanardağ, 38 yıl sonra yeniden faaliyete geçti. Patlamanın ardından en büyüğü 4,2 olan çok sayıda deprem kaydedildi.

Haber 28-11-2022 18:29

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı’nda son 1 ayda 13 patlama

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda patlamalar devam ediyor. Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi’nin (CENAPRED) yayınladığı günlük rapora göre, Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saat içerisinde yaşanan 2 patlamanın yanı sıra 92 kez duman ve kül çıkışı meydana geldi.

Haber 14-11-2022 01:46

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saatte 2 patlama

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saatte 2 yeni patlamanın meydana gelmesi ile bu ay yanardağda meydana gelen patlama sayısı 21’e yükseldi.

Haber 28-09-2022 15:07

Nemrut Jeoparkı'ndaki lav kalıntıları dronla görüntülendi

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş: - "Kantaşı bölgesinde Güzelsu ve Taşharman tarafındaki iki lav akıntısı günümüzde tazeliğini koruyor. Akıntının olduğu her bir alan bir jeosit oluşturuyor"

Yurthaber 27-09-2022 13:11

Yeni keşif! Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik ifadesinin kullanıldığı Tonga yanardağ patlaması, okyanusta iç dalgalar üretmiş

Çinli araştırmacılar Pasifik Okyanusu'nda bulunan Tonga'da ocak ayında meydana gelen volkanik patlamanın ürettiği okyanus iç dalgalarını keşfetti. Yanardağ, 15 Ocak'ta aktif hale gelerek kül, buhar ve gaz püskürtmeye başlamıştı. NASA'nın Güney California'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'nda atmosfer bilimcisi olan ve Tonga yanardağının stratosfere gönderdiği su buharı miktarının incelendiği araştırmaya öncülük eden Luis Millan, "Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik" ifadesini kullanmıştı.

Haber 12-09-2022 16:12

Çarpıcı açıklama geldi! NASA: Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik

NASA’dan yapılan açıklamada, Ocak’ta Tonga’da meydana gelen yanardağ patlamasıyla 58 binden fazla olimpik yüzme havuzunu doldurmaya yetecek kadar büyük bir su buharı bulutunun Dünya yüzeyinden 12 ila 53 kilometrede bulunan stratosfere püskürtüldüğü belirtildi. Bu büyük miktarda su buharının, Dünya’nın küresel ortalama sıcaklığını geçici olarak etkileyebileceği ifade edilirken, NASA’nın laboratuvarında atmosfer bilimcisi olan Luis Millan, “Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik” diye konuştu.

Haber 04-08-2022 17:16

İzlanda'da yanardağ patladı, lavlar büyük bir alanı kapladı! Tüyler ürperten görüntüler...

Kuzey Avrupa ülkesi İzlanda'da dün patlayan yanardağın etkileri sürüyor. Ülkenin batısında yer alan Reykjanes yarım adasındaki Fagradalsfjall dağları civarında yaşanan volkanik patlamadan fotoğraflar gelirken, başkente 32 kilometre uzaklıktaki patlamada dev lavların açığa çıktığı görüldü.

Haber 04-08-2022 13:34

NASA'dan Tonga'daki yanardağ patlaması açıklaması: Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik

NASA, Pasifik Okyanusu'nda bulunan ada ülkesi Tonga'da yaşanan yanardağ patlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Tonga'da ocak ayında meydana gelen volkanik patlamanın, atmosfere 58 bin olimpik havuzu dolduracak su buharının püskürtülmesine neden olduğu belirtildi. NASA, patlamanın okyanus yüzeyinin 150 metre derinliğinde gerçekleştiğini belirtirken, yapılan araştırmanın ekip lideri Luis Millan, "Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik" dedi.

Haber 03-08-2022 23:32

Japonya'da ilginç olay! Maç oynanırken yanardağ patladı fakat maçın hakemi skandal bir olaya imza attı

Japonya'da ilginç bir olay yaşandı. Kagoshima United'ın evinde oynadığı maç sırasında Sakurajima yanardağı patladı. Asıl ilginç olan olay ise maçın hakeminin verdiği karar oldu. Yanardağ patlamasının ardından yetkililer bölgeden uzaklaşmaları için çevreye uyarılarda bulunurken, karşılaşmanın hakemi maçın oynanmasında bir engel görmediğini söylerek maçı 90 dakika oynattı.

Spor 27-07-2022 13:19

Yanardağ patlaması nedir, ne zaman ve nasıl oluşur? Yanardağ patlaması en çok hangi bölgede görülür?

Doğal afetler arasında doğanın tahrip olmasına yol açma etkisi en fazla afetlerden bir tanesi de yanardağ patlamasıdır. Geçmiş yıllarda can ve mal kaybına yol açan büyük yanardağ patlamaları yaşanmıştır. Ülkemizde 18 adat yanardağ oluşumu bulunmaktadır. Yanardağ patlaması nedir, ne zaman ve nasıl oluşur?

Egitim 09-06-2022 19:29

Kavachi'nin patladığı anı görüntüleyen NASA: Sharknado'yu duydunuz, şimdi Sharkcano için hazırlanın

Bir NASA uydusu, köpek balıklarını misafir eden Pasifik Okyanusu'nun derinliklerindeki Kavachi Volkanı'nın patladığı anı yakalamayı başardı. NASA, herkesi şaşırtan görüntüleri "Sharknado'yu duydunuz, şimdi Sharkcano için hazırlanın" diyerek paylaştı.

Haber 27-05-2022 16:51

Etna yanardağında hareketlilik! Avrupa'nın en büyüğü yine lav püskürttü

Avrupa'nın en büyük yanardağı olan Etna yanardağında bir kez daha hareketlilik yaşandı. Gün batımına doğru metrelerce yükseğe çıkan lav ve kül çarpıcı bir manzara oluşturdu.

Haber 22-05-2022 09:53

Uzak durun Meksika'da yanardağ patlaması ve 27 dakika süren şiddetli deprem

Meksika’daki Popocatepetl yanardağında dün gece saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamaya ek olarak yanardağda 27 dakika süren düşük şiddetli deprem kaydedildiği aktarıldı. Yetkililer vatandaşlara yanardağdan uzak durmaları uyarısında bulundu.

Haber 30-03-2022 23:58

Tüm dünyayı alarma geçirmişti! Adanın büyük kısmı haritadan silindi

Tonga’da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlamasının ardından pek çok ülkede peş peşe tsunami uyarıları yapılmıştı. Dünyanın alarma geçtiği patlamanın yankıları sürüyor. Son olarak patlama sonrası duman bulutunun uzaya giden yolu yarıladığının İngiltere'de açıklanmasının ardından bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), patlamanın meydana geldiği Hunga Ha’apai Adası’nı uzaydan fotoğraflayarak adanın büyük kısmının haritadan silindiğini ortaya çıkardı.

Haber 23-01-2022 01:13

Tonga’da yanardağ patlaması: Dumanlar uzay yolunun yarısına kadar ulaştı! Nükleer bombadan 500 kat daha güçlü

Tonga’da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlaması tüm dünyanın gündemindeydi. Patlamayı araştıran İngiliz bilim adamları, patlamada ortaya çıkan duman bulutunun yeryüzünden 55 kilometre yüksekliğe çıktığını ve duman bulutunun uzaya giden yolu yarıladığını açıkladı. Volkanik bir bulut için "daha önce duyulmamış yükseklikler" olduğu ifade edilirken NASA bilim adamları ise patlamanın kuvvetinin Hiroşima'ya atılan nükleer bombadan 500 kat daha güçlü olduğunu aktardı.

Haber 22-01-2022 00:35

Son dakika... Tonga'da yanardağ patlaması: Uçaklar gönderildi, 80 bin kişi olabilir...

Tongo'daki yanardağ patlamasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yeni Zelanda, büyük bir volkanik patlama ve ardından yaşanan tsunaminin yol açtığı hasarı tespit etmek için Tonga'ya uçak gönderdi. Patlamanın ardından, Büyük Okyanus'taki adalar ülkesi külle kaplandı, elektrikler ve iletişim kesildi.

Haber 17-01-2022 13:21

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor! Tsunami böyle geldi

Tonga'da meydana gelen yanardağ patlaması sonrasında birçok ülke için tsunami uyarısı verilmişti. Sosyal medyaya yansıyan ve henüz nerede çekildiği belli olmayan görüntülerde gelen tsunami saniye saniye görüntülendi.

Haber 16-01-2022 13:30

Tonga'da yanardağ patladı, uyarılar peş peşe geldi! Japonya'da tsunami alarmı

Tonga'nın Hunga Ha'pai Adası'nda yer alan yanardağda patlama yaşandı. Patlama sonrası Tsunami meydana geldi. Tsunami sebebiyle yerleşim yerleri su altında kaldı. Pek çok ülke için tsunami uyarıları peş peşe geldi. Yanardağ patlamasının uydu görüntüsü de yayınlandı. Öte yandan yanardağ patlaması Japonya'da tsunamiye neden oldu.

Haber 15-01-2022 21:15

Nyiragongo Yanardağı harekete geçti! Dumanlar gökyüzünden görüntülendi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Nyiragongo Yanardağı yeniden harekete geçti. Kül ve duman püskürten yanardağ, geçtiğimiz mayıs ayında 32 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Haber 06-01-2022 12:06

Kahreden kare! Endonezya'daki yanardağ tekrar patladı, ölü sayısı 22'ye yükseldi

Endonezya'nın en aktif yanardağlarından biri olan Semeru, Cumartesi günü patladı ve Doğu Java'nın Lumajang bölgesindeki köylerin üzerinde gökyüzünü karartacak şekilde yanan sıcak kül ve volkanik gaz fırlattı. Korkunç patlamada Acil Müdahale Komutanlığı'na göre, en az 22 kişi öldü ve 27 kişi hala kayıp. Sıcak çamur yağması sonucu bölge tanınmaz hale gelirken kurtarma ekipleri 14 yaşındaki bir çocuğun cesedini çıkartırken görüntülendi.

Haber 07-12-2021 08:07

Endonezya'da yanardağda patlama! Ölü sayısı yükseldi

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinde bulunan Semeru Yanardağı'nda meydana gelen patlamada ölü sayısı 13'e yükseldi.

Haber 05-12-2021 09:54

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı’nda patlama! Merak uyandıran ışık kümesi

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda günün erken saatlerinde yeni bir patlama gerçekleşti. Patlama sonucu, yanardağdan kül ve duman çıkışı gerçekleşirken bölgede 3 deprem yaşandı.

Haber 02-12-2021 22:09

Sokağa çıkmak yasak! Cumbre Vieja Yanardağı'nın lavları 4. koldan denize ulaştı

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı'nın püskürttüğü lavlar 4. koldan denize akmaya başladı.

Haber 23-11-2021 07:48

Bilanço ağırlaşıyor! La Palma’daki yanardağ faciası için yardımlar hızlandırılacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma’da yer alan Cumbre Vieja Yanardağı’nın kül ve lav püskürtmeye devam etmesi nedeniyle adaya yönelik yardımların hızlandırılacağını duyurdu. Öte yandan yetkililer, yanardağın faaliyetinin önümüzdeki 3 ay boyunca daha devam etmesi ve kullanılamaz hale gelen ev sayısının artmasından endişe ediyor.

Haber 23-10-2021 23:53

La Palma’daki yanardağ felaketi uzaydan böyle görüntülendi

Avrupa Komisyonu’nun bir bölümü olan Savunma Sanayii ve Uzay Genel Müdürlüğü (DG DEFIS) sosyal medya hesabından, Kanarya Adaları grubundan La Palma’daki Cumbre Vieja Yanardağı’nın fotoğrafları paylaşıldı.

Haber 21-10-2021 11:09

Kilise, mezarlık ve binlerce evi küle çevirdi! La Palma Adası'ndaki yanardağ yakın zamanda sönmeyecek

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı bu zamana kadar 85 milyon metreküp lav püskürttü. Öte yandan binlerce evi küle çeviren, kilise, mezarlık ve futbol tesisinin de yanmasına neden olan yanardağın resmi adı hala konulmadı. Halk ve basın, bölgenin adından dolayı burayı Cumbre Vieja Yanardağı olarak tanımlıyor.

Haber 20-10-2021 15:26

La Palma Adası’nda külden tepeler oluştu! Hayrete düşüren görüntüler

İspanya’ya bağlı La Palma Adası'nda 19 Eylül’den bu yana faaliyette olan Cumbre Vieja Yanardağı’nın püskürttüğü küller nedeniyle adada külden tepeler oluştu.

Haber 14-10-2021 08:29

La Palma Adası'nda yanardağ felaketi! Yüzlerce kişi için tahliye kararı

İspanya’ya bağlı La Palma Adası'nda 19 Eylül’den bu yana faaliyette olan Cumbre Vieja Yanardağı’ndan akan lavlar yerleşim yerlerine doğru ilerlerken 700'den fazla kişi daha evlerinden tahliye edildi.

Haber 12-10-2021 17:43

Lavlar harekete geçti! La Palma Yanardağı onlarca evi yuttu

İspanya’nın La Palma adasındaki Cumbre Vieja Yanardağı’nda korkutan görüntüler meydana geldi. Lav çıkışının hızlandığı yanardağda, onlarca bina lavlar tarafından yutuldu. Cumbre Vieja Yanardağı’nın 19 Eylül'den bu yana faaliyette olduğu biliniyor.

Haber 11-10-2021 07:50

İspanya’daki yanardağ felaketinde kâbus sürüyor! Artık çok daha şiddetli

İspanya’nın güneyinde yer alan La Palma Adası’ndaki Cumbre Veca Yanardağından püsküren lav ve külün hava kirliliğine yol açması nedeniyle yaklaşık 3 bin 500 kişinin bulunduğu yerleşim yerlerine sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Haber 03-10-2021 21:50

50 yıl öncesinin neredeyse iki katı! Cumbre Vieja Yanardağı'nda lav yoğunluğu artıyor

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı şimdiye kadar 80 milyon metreküp lav püskürttü.

Haber 01-10-2021 22:38