Asad Haberleri

Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu iftarında iş, siyaset, sanat dünyası bir araya geldi

ASAD Başkanı Murat Doğanay: -"Bölgesel ve küresel problemleri gündeme taşıyarak çözümler üretilmesini sağlamak temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır"

Yurthaber 2022-04-27 23:26:33

Çorum'da sahur vakti Iraklı aileye dehşeti yaşattılar

Çorum’da sahur vakti elektriğini kestikleri binada, dairenin zilini çalıp, kapıyı açan ev sahibi Irak uyruklu Asad Ahmad Hüseyin’i başına tabancanın kabzası ile vurarak yaralayan 3 kişi, aileyi tehdit edip 10 bin lira, pasaportlar ve cep telefonlarını alarak kaçtı.

Haber 2021-04-30 13:04:39

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy: - "Türkiye'deki meslektaşlarımızla iş birliği sayesinde Suriye'de önemli başarılar elde ettik. Bu konuda İran'a da teşekkür ediyorum, bizlerle sıkı iş birliğine girdiler. Samimi ve etkin bir iş birliği sayesinde ortak mücadele sürdürülecektir" - Afganistan Halk Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani: - "Siyasi ve diplomatik ilişkilerin pekiştirilmesi, terörizme yönelik ortak mücadele yürütülmesi bölgemizin ekonomisini de canlandıracaktır" - Pakistan Milli Meclis Başkanı Asad Kaiser: - "Değişen dinamikler altında aşırılık ve terörizmle mücadele etmek için yeni yollar bulmalıyız, daha yaratıcı olmalıyız"

Yurthaber 2021-03-25 18:30:07

Hindistan'da protestolar sırasında medreseye giren polislerin şiddet uyguladığı iddia edildi

Medresenin 68 yaşındaki sorumlusu Mevlana Asad Rıza Hüseyni: - "(Polis şiddeti sırasında) Yaşayacağımı düşünmedim ancak Allah beni kurtardı. 2013 ayaklanmalarında bile böyle bir şey görmedim"

Haber 2020-01-06 13:00:35

3. Parlamento Başkanları Konferansı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Asad Qaiser ve Pakistan Senato Başkanvekili Saleem Mandviwalla ile görüştü

Haber 12-10-19 14:11

3. Parlamento Başkanları Konferansı

Afganistan Meclis Başkanı Mir Rahman Rahmani: - "Aşırıcı grupların büyümesini destekleyen gruplar, kurumlar ve ülkeler üzerinde ciddi siyasi baskı oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Böylece terörist grupların donatılmasının, eğitilmesinin, büyümesinin ve genişlemesinin önü alınabilir" - Pakistan Meclis Başkanı Asad Qaiser: - " Biz sadece terörizmin her türlüsünü lanetlemekle kalmıyoruz, bu belanın kökünü kazımak üzere savaş veriyoruz" - Çin Ulusal Halk Kongresi Başkanvekili Dongming Wang: - "Terörizmi aslında besleyen faktör, yoksulluk ve istikrarsızlık. Dolayısıyla biz teröre karşı mücadeleyi kazanacaksak öncelikle teröre yol açan bu tümörleri kökünden kazımalıyız" - Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin: - "Başlıca öncelikli alanlara eğilmeliyiz. Çalışmalarımızın verimliliğini arttırmalıyız. Günümüz dünyasının kötülüğü olan terörizm ve aşırı ideolojiyle mücadeleye katkıda bulunmak üzere elimizden geleni yapmalı, birbirimizi daha iyi anlamalıyız" - Afganistan Senato Başkan Yardımcısı Muhammed Alam Ezedyar: - "Terörle mücadele sadece askeri güçlerle başarıya ulaşmaz, teröre neden olan dini, ideolojik, ekonomik kökler kurutulmalı" - Pakistan Senato Başkan Yardımcısı Selim Mandviwalla: - "Hindistan, Keşmir'de soykırım durumu oluşturuyor. 8,5 milyon insanın soykırıma uğramaması için Hindistan'a baskı yapılmasını rica ediyorum"

Haber 12-10-19 12:40

Suriyeli eski generallerden harekata destek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli eski generaller, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Nehri'nin doğusuna yapacağı harekata destek veriyor - Esed rejiminin eski komutanlarından tuğgeneral Abdulkerim Ahmed: - "Türkiye barış için Fırat'ın doğusuna gidiyor, Türk ordusu güçlü bir ordudur ve harekat kısa sürede neticeye kavuşur" - Eski tuğgeneral Asad Nasif: - "Elde edilecek başarıyla terörden arındırılan bölgelere yaklaşık 1,5 milyon Suriyelinin dönüşü sağlanacaktır"

Yurthaber 09-10-19 13:33

Suriyeli eski generallerden harekata destek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli eski generaller, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Nehri'nin doğusuna yapacağı harekata destek veriyor - Esed rejiminin eski komutanlarından tuğgeneral Abdulkerim Ahmed: - "Türkiye barış için Fırat'ın doğusuna gidiyor, Türk ordusu güçlü bir ordudur ve harekat kısa sürede neticeye kavuşur" - Eski tuğgeneral Asad Nasif: - "Elde edilecek başarıyla terörden arındırılan bölgelere yaklaşık 1,5 milyon Suriyelinin dönüşü sağlanacaktır"

Haber 09-10-19 13:29

ABD ve Taliban arasında yapılması planlanan barış görüşmeleri

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Asad Majeed Han, ABD ile Taliban arasında 29 Haziran'da yapılacağı duyurulan barış görüşmelerinden dolayı memnuniyetini açıkladı - Büyükelçi Han: - "Açıkçası, ABD ve Taliban'ın 16 gün boyunca aynı masada oturup barış hakkında konuşacağı bir günün geleceğini tahmin edemezdim" - "Afganlar kendi içlerinde diyalog kurmadığı sürece, Afganistan'da sürdürülebilir bir barışın sağlanamayacağını düşünüyorum"

Haber 25-06-19 01:04

Pakistan Maliye Bakanı istifa etti

Pakistan Maliye Bakanı Asad Umar görevinden istifa etti.Pakistan Maliye Bakanı Asad Umar, kabinedeki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Haber 18-04-19 14:57

Pakistan-Hindistan kriziyle ilgili yeni açıklama

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Asad Majeed Han, Pakistan ve Hindistan arasındaki gerginliğin kısmen azaldığını fakat iki ülke arasındaki durumun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Haber 05-03-19 07:16

Pakistan kendini savunmaya devam edecek

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Asad Majeed Han: - "İki ülke olarak (Pakistan-Hindistan) uçurumdan döndük. Ama durum hala ciddiyetini koruyor" - "Hindistan, bölge barışını ve güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Bu durumda Pakistan kendini savunmaya devam edecek" - "Pakistan, Afganistan'ın kendisi ve komşu ülkeleriyle barıştığını görmek istiyor ve bunun için elinden geleni yapıyor" - "ABD ile olan ilişkimiz, sonuç olarak belirleyici ve önemli. Birlikte çalıştığımız zaman olağanüstü başarılar elde ettik"

Haber 05-03-19 07:04

IMF'yle anlaşmaya yakınız

Pakistan Maliye Bakanı Asad Ömer: - "Anlaşılan IMF'yle bir anlaşma yapmaya yakınız. İnşallah bu son anlaşma olacak"

Haber 11-02-19 15:29

Pakistan’da toprak kayması: 8 ölü

Çin ile Pakistan’ı birbirine bağlayan Karakurum karayolunda meydana gelen toprak kaymasında 8 işçi hayatını kaybetti.Karakurum sıradağları üzerinden Khunjerab Geçidi içinden geçerek Çin ile Pakistan’ı birbirine bağlayan Karakurum karayolunda meydana gelen toprak kayması sonucu bir minibüsün içerisinde bulunan en az 8 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı.Pakistan Maliye Bakanı Asad Umar, toprak altında kalan minibüsün içerisinde bulunan 8 kişinin cesedinin enkaz altından ağır iş makineleriyle çıkarıldığını belirtti.

Haber 30-01-19 06:39

Kökçe: Sera kurmak apartman yapmaktan daha zor hale geldi

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, sübvansiyonlu işletme kredilerine getirilen kullanım şartlarıyla sera yapmanın apartman yapmaktan daha zor hale geldiğini savundu.Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, "Sera kurum kredisi alabilmek için çiftçilerden, belediye ruhsat harçları giderleri, mimari proje, statik projesi, makine projesi, elektrik projesi, jeoloji projesi, jeofizik projesi, harita mühendislik, lihkap, asad, SGK, şantiye şefi, yapı denetim, laboratuvar, kadastro, yol durumu, geçici müteahhitlik belgesinin bulundurulması gibi şartlar isteniyor" dedi.Sübvansiyonlu işletme ve tesis kredilerinden çiftçilerin yararlanamadığını savunan Kökçe, "Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanım İzin Belgesi için 30 ile 40 bin TL arasında maliyet çıkıyor.

Yurthaber 21-12-18 16:50

Pakistan Türkiye'yi CPEC'e davet etti

Ulusal Meclis Başkanı Asad Kaiser: - "CPEC, iki kardeş ülke olan Türkiye ve Pakistan'a ekonomik anlamda faydalı olacaktır. Türkiye'nin katılımı tüm bölge ülkelerinin yararına"

Haber 08-11-18 09:28

Çocuklarına vatandaşlık kararı Pakistan'daki mültecileri ikiye böldü

Pakistan'da yaşayan bazı Afgan mülteciler, sadece çocuklarına değil, kendilerine de vatandaşlık verilmesini isterken, bazıları kararı olumlu karşıladı - İslamabad'da yaşayan Sana Gul: - "Bir gün sınır dışı edilirsek vatandaşlık verilen çocuklarımızı da yanımızda götürürüz" - Kararı olumlu karşılayan Asad Ahmetzay: - "Bizim çocuklarımız okuyup güzel işlerde çalışma fırsatı bulamadı ama onların çocukları bu şansı bulacak"

Haber 18-09-18 11:52

Türkiye'nin varlığı İdlib halkının huzuru için oldukça önemli

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli eski generaller, Türkiye'nin İdlib halkının yanında olması ve desteğini sürdürmesinin bölge için çok önemli olduğuna dikkati çekti - Esed rejiminin eski komutanlarından tuğgeneral Abdulkerim Ahmed: - "Türkiye'nin varlığı İdlib halkının huzuru için oldukça önemlidir. Savaş başladığı günden bu yana masum ve mağdur halkın yanında olan Türkiye'ye teşekkür ederim" - Eski tuğgeneral Asad Nasif: - "Ülke içindeki birçok kuşatma ve saldırı bölgelerinden kaçan insanlar İdlib merkez ve köylerindeki bölgelere yerleştiler. Sayı her geçen gün artmaya devam ediyor"

Haber 08-09-18 12:55

Pakistan'da Meclis Başkanlığı seçimi

Pakistan'ın yeni Meclis Başkanı PTI'nın adayı Asad Kaiser oldu

Haber 15-08-18 14:00

Suriyeli 8 Yaşındaki Read Aşram’ı Boğarak Öldüren Afganistan Uyruklu Asad Khan Tutuklanarak, Maltepe Cezaevi’ne Gönderildi.

IHAAW172011-ASA/21-09-2017 - Suriyeli 8 yaşındaki Read Aşram’ı boğarak öldüren Afganistan uyruklu Asad Khan tutuklanarak,...

Yurthaber 21-09-17 17:20

Suriyeli çocuğu öldürüp cesedini çöpe atmıştı! O cani adliyeye sevk edildi

Suriyeli çocuğu öldürüp, cesedini çöp konteynerine atan Afganistan uyruklu Asad Khan 12 gün süren gözaltının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplamayan zanlının polise verdiği ifadede küçük çocuğu daha önceden tanıdığını söyleyerek, "Cinsel istismarda bulunmak için zorladım, 'Babama söyleyeceğim, seni öldürecek' dedi. Bunun üzerine boğarak öldürdüm" dediği ortaya çıktı.

Haber 21-09-17 11:07

Suriyeli Çocuğu Öldürüp Cesedi Çöp Konteynerine Atan Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Suriyeli çocuğu öldürüp, cesedi çöp konteynerine atan Afganistan uyruklu Asad Khan, adliyeye sevk edildi. Zanlının...

Yurthaber 21-09-17 10:41

Asad Başkanı Kahraman: “ham Madde Sıkıntısı Fiyatları Yüzde 70 Arttırdı”

Ahşap Sanayicileri Derneği (ASAD) Başkanı Ayhan Kahraman, dikili ihalelerini alan firmaların kesim yapamayınca sektörde hammadde...

Yurthaber 15-06-17 16:12

Shabbir “her Türlü Bitki İthalinde Risk Analizi Yapılması Gerekiyor”

Pencap Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Asad Shabbir çevrede var olan işgalci bitkilerle mücadele...

Yurthaber 29-04-17 08:00

Ahşap Sektörünü Temsil Eden Dernekler Güç Birliği Yapacak

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASAD) Başkanı Ayhan Kahraman, Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL)...

Yurthaber 23-01-16 14:21

ormanların Ekonomiye Katkısı Yükseltilmeli

Ahşap Sanayicileri Derneği’nin (ASAD) Ankara’da gerçekleşen ilk Olağan Genel Kurulunda Kurucu Başkan Ayhan Kahraman güven...

Yurthaber 18-01-16 10:19

ASAD'dan Meslek Lisesi Öğrencilerine Staj Imkanı

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD); Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı; meslek...

Yurthaber 03-12-13 17:01

Atasoy, Ankaralı İşadamları Tarafından Ağırlandı

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) tarafından...

Yurthaber 29-11-13 11:41

Asad’dan Yaza Veda Konseri

Akbük Belediyesi ile Akbük Sanat Derneği (ASAD) işbirliğiyle düzenlenen Yaza Veda Konseri Akbüklü müzik tutkunlarını...

Yurthaber 02-10-13 10:38

ASAD'dan Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisine Ziyaret

 Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Başkanı Murat Ensari ve beraberindeki heyet, Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Man Maradi'yi ziyaret

Yurthaber 28-09-13 12:20

ASAD Ve KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı

Ankaralı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASAD) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği

Yurthaber 18-02-13 11:20

ÖSO komutanı Asad kurmaylarıyla bir arada

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Komutanı Albay Riyad El Asad Halep’te kurmayları ile bir araya geldi.

Haber 08-01-13 11:04

Öso Komutanı Asad, Kurmaylarıyla Bir Araya Geldi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanı Albay Riyad El Asad, Halep'te kurmayları ile bir araya geldi.ÖSO...

Yurthaber 08-01-13 10:34

Ankaralı Işadamlarından Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Ziyaret

Ankaralı İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Akgümüş ve üye işadamları, Çalışma...

Yurthaber 20-12-12 15:58

Veliaport'tan Ev Alana Araba Hediye

Sistem Barter ve ASAD İnşaat ortaklığında Çerkezköy'de inşaatına başlanan Velia Port projesinden ev alanlara sıfır...

Yurthaber 11-12-12 16:02

Ev Alana Araba Hediye

Sistem Barter ve ASAD İnşaat ortaklığında Çerkezköy’de yapımına başlanan Velia Port projesinden ev alanlara son...

Yurthaber 11-12-12 15:00

ASAD, 120 Genç Girişimciyi Ticarete Hazırlıyor

Ankaralı Sanayici ve İş Adamları Derneği(ASAD) ve KOSGEB işbirliği kapsamında 120 girişimci adayı, ticarete hazırlanıyor....

Yurthaber 19-11-12 18:19

ASAD'dan Girişimcilere Destek

Ankaralı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASAD) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle

Yurthaber 19-11-12 16:30

Takas Usulüyle Ev Sahibi Olma Imkânı

Takasla alışveriş yöntemi konut satışlarında uygulanmaya başlandı. Sistem Barter ve ASAD İnşaat işbirliğiyle başlatılan proje...

Yurthaber 15-09-12 12:12

Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Takas Formülü

Lidyalıların parayı icadından önceki takasla alışveriş yöntemi konut satışlarında da uygulanmaya başlandı.Sistem Barter ve ASAD...

Yurthaber 15-09-12 09:00

Ankaralı Işadamları Ihracatta Profesyonelleşecek

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği(ASAD), üyelerinin ihracatta profesyonelleşmelerine yönelik çalışma başlattı. ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi...

Yurthaber 08-09-12 15:27

Balaban'dan Asad Çadırına Ziyaret

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASAD) Şentepe’de açtığı iftar...

Yurthaber 09-08-12 13:27

İftar Çadırında Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

Ankara Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD)'nin Şentepe’de açtığı...

Yurthaber 09-08-12 12:38

Ankaralı Iş Adamlarının Yardımları Şentepe'den Senegal'e Uzandı

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD), beş yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği otel iftarlarını bu yıl iptal ettiklerini bildirerek, ihtiyaçlı vatandaşlara

Yurthaber 04-08-12 12:10

Ankaralı Sanayicilerden Eğitim Gönüllüsü Sıtkı Alp’e Ziyaret

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD), Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp’i makamında ziyaret...

Yurthaber 01-07-12 18:04

Ankaralı Sanayiciler Afrika Pazarı Için Bir Araya Geldi

Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD) ve Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) ortaklığında...

Yurthaber 25-06-12 19:04

ASAD Yönetiminden Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Ziyaret

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Başkanı Ekrem Akgümüş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Çalışma...

Yurthaber 21-05-12 16:18

Ankaralı işadamları, Almanya’daki gurbetçi işadamlarıyla işbirliği yaptı

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Almanya’ya iş gezisi gerçekleştirdi. Gezide Köln Anuga Gıda ve...

Yurthaber 06-04-12 12:35

Anayasa taslağı hazırlayan gençler: Sıra Meclis'te

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) bünyesinde bulunan Genç ASAD, hazırladığı anayasa taslağını kamuoyu ile...

Yurthaber 23-03-12 16:25