Centro Cultural Tayyare Haberleri

Honduras’ta kadın hapishanesinde isyan çıktı! Dumanlar çevreyi kapladı, olağanüstü hal ilan edildi: 41 ölü, onlarca yaralı

Orta Amerika ülkesi Honduras’ın başkenti Tegusigalpa yakınlarındaki Tamara kentinde bulunan Centro Femenino de Adaptacin Social (CEFAS) adlı kadın hapishanesinde isyan çıktı. Kadınlar hapishanesinde çıkan isyanda ilk belirlemelere göre çatışmada 41 kadın mahkum hayatını kaybetti. Mahkumların cansız bedenleri yangında küle dönerken hapishanenin dışında acılı aileler yakınlarından bir haber alabilmek için gözyaşlarıyla beklediler.

Trend 2023-06-21 10:48:37

Kayseri’nin ilk uçağını sergileyen Büyükşehir, vatandaşları duygulandırdı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Tayyare Fabrikası’nda üretimi yapılan "PZL" ismi ile bilinen ilk P-24A uçağını Cumhuriyet Meydanı’nda sergiledi.

Yurthaber 2023-05-23 11:52:46

Tayyare eş anlamlısı nedir? Tayyare kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz kelime haznesi ve dil bilgisi açısından çok zengin bir dildir. Türkçe eş anlamlı sözcükler yönünden de oldukça zengindir. Eş anlamlı sözcükler yazılışları ve okunuşları farklı olup anlamları aynı olan kelimelerdir. Yazılı ya da sözlü anlatımımızda yer alan bir kelimeyi tekrar etmemiz gereken durumlarda kelimenin eş anlamlısını kullanabiliriz. Eş anlamlısı olan sözcüklerden birisi olan tayyarenin eş anlamlısı nedir?

Egitim 2022-11-24 11:04:36

Tayyare ne demek? Tayyare kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Tayyare ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Tayyare TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 2022-05-23 18:42:50

Karaman'da hayatı amansız hastalıkla mücadeleyle geçen Ebrar yaşadıklarını kitaplaştırdı

Karaman'da genç yaşta yakalandığı "Friedreich ataksisi" hastalığı nedeniyle yürüme yetisini kaybeden ve bu nedenle özellikle lise yıllarında bazı arkadaşlarının incitici söz ve davranışlarıyla karşı karşıya kalan 24 yaşındaki Emine Ebrar Pancaroğlu, hastalık sürecinde yaşadıklarını "Tekerlekten Tayyare" isimli kitapta topladı - KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü mezunu Ebrar Pancaroğlu: - "Kitabımda lise ve üniversitede yaşadığım olaylarımdan bahsettim. Çünkü bu yaşadıklarım benim için gerçekten iç ürperten hikayelerdi. Bu hikayelerim bir gün ben öldüğümde de arkamda hala devam etsin istedim"

Yurthaber 14-09-21 11:54

Tayyare’de Ahıska rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, yeni projesi olan "Orkestra Sahnesini Paylaşıyor" ile Ahıska Grup Hazar’ı Tayyare Kültür Merkezi’nde ağırladı.Orkestra Şube Müdürlüğü’nün yeni projesi kapsamında ilk konseri Grup Hazar verdi.

Yurthaber 18-11-20 10:40

Tayyare’de Ahıska rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, yeni projesi olan "Orkestra Sahnesini Paylaşıyor" ile Ahıska Grup Hazar’ı Tayyare Kültür Merkezi’nde ağırladı.Orkestra Şube Müdürlüğü’nün yeni projesi kapsamında ilk konseri Grup Hazar verdi.

Yurthaber 18-11-20 10:40

Tayyare’de Ahıska rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, yeni projesi olan "Orkestra Sahnesini Paylaşıyor" ile Ahıska Grup Hazar’ı Tayyare Kültür Merkezi’nde ağırladı.Orkestra Şube Müdürlüğü’nün yeni projesi kapsamında ilk konseri Grup Hazar verdi.

Yurthaber 18-11-20 10:40

Pandemide Bursa’ya fotoğraflarla yolculuk

Fotoğraf Sanatçısı Fahrettin Beceren’in çalışmalarından derlenen ve pandemi döneminin Bursa’sını anlatan sergi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle ‘Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime açıldı.

Yurthaber 02-11-20 14:26

Cumhuriyet coşkusu Bursa’yı sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen renkli etkinliklerle Cumhuriyet coşkusu tüm Bursa’yı sardı.Cumhuriyet’in ilanının 97’inci yılına özel olarak kapsamlı bir program hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri, Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Konseri ile start aldı.

Yurthaber 28-10-20 15:03

Çalgıcı Mektebi’nden “Sonbahar Tadında Nağmeler”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, sevilen eserleri “Sonbahar Tadında Nağmeler” konseriyle seslendirdi.Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, sezonun ilk konserini Tayyare Kültür Merkezi’nde verdi.‘Sonbahar Tadında Nağmeler’ ismiyle verilen konserde, Şef Murat İliş yönetiminde sahne alan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası söz ve saz sanatçıları, performanslarıyla dinleyenleri mest etti.

Yurthaber 22-10-20 09:41

Boğazkale Kaymakamlığından UNESCO’ya proje başvurusu

UNESCO “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulan "Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu" na yapılan proje başvurusu ile ilgili Boğazkale Kaymakamlığından basın açıklaması yapıldı.Proje hakkında yazılı bir açıklama yapan Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman, “Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD) UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesinin 18.

Yurthaber 15-06-20 17:27

Tayyare Kavşağı’nın yol çizgileri çizildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2.

Yurthaber 08-05-20 15:55

Buz Festivali fotoğraf sergisi açıldı

Dağcılar Topluluğu (DATO) tarafından organize edilen Erzurum Buz Festivali fotoğraf sergisi Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime açıldı.2-7 Mart 2020 tarihleri arasında gösterimde olacak sergi bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Erzurum Uluslararası Buz Tırmanış Festivali’ne katılan yerli ve yabancı sporcuların faaliyetlerini içeriyor.Buz tırmanış sporuna ilişkin bilgi veren DATO Başkanı Koray Sır, kaya tırmanışı ve diğer dağcılık faaliyetlerinin en uç noktasının “Buz tırmanışı” olduğunu söyledi.

Yurthaber 05-03-20 13:32

Bursa’da 1’inci Uluslararası Aşık Müdami Anma Programı

Bursa’da, "1’inci Uluslararası Aşık Müdami Anma Programı" kapsamında saz ustaları Bursalı müzikseverlerle buluştu.Bursa Posoflular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "1’inci Uluslararası Aşık Müdami Anma Programı"na aşık sanatçıların yanı sıra bir grup akademisyen ve şair de katıldı.

Yurthaber 16-02-20 09:03

‘Renk ve Ahenk’ sergisine renkli açılış

BUSMEK’te resim branşına devam eden kursiyerlerin yağlı boya ve karakalem çalışmalarından oluşan ‘Renk ve Ahenk’ isimli sergi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle sanatseverleri beğenisine sunuldu.10-15 Şubat tarihleri arasında gezilebilecek, Renk ve Ahenk Resim Sergisi’nin açılışı için Tayyare Kültür Merkezi’nde mini tören düzenlendi.

Yurthaber 11-02-20 10:35

Mali’li Öğrenciler depremde yaşamını yitirenleri andı

Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim gören Malili öğrenciler, Elazığ’da yaşanan depremde yaşamını yitiren vatandaşları andı.Türkiye’de Malili Öğrenciler Derneği’nin (AEMT) genel kurulu,Mali Cumhuriyet Ankara Büyükelçiliği ve AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Mali Dostluk Grubu Başkanı Emine Yavuz Gözgeç’in destekleriyle Bursa’da gerçekleştirildi.Yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurul, Elazığ’da yaşanan depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için yapılan saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başladı.Genel kurulun açılışında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Mali Dostluk Grubu Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Yurthaber 26-01-20 17:19

Cultural Leonesa 2-1 Atletico Madrid (İspanya Kral Kupası)

İspanya Kral Kupası 3. turunda deplasmanda 3. lig takımlarından Cultural Leonesa'ya 2-1 yenilen Atletico Madrid elendi.

Spor 24-01-20 02:11

Uşak’ta ’Erasmus+Yetişkin Eğitimi’ projesi başladı

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “TIMELESS: Cultural Interpretation as a Non-Formal and Informal Learning Method in Adult Education” (ZAMANSIZ: Yetişkin Eğitiminde Yaygın ve Gayri Resmi Öğrenme Yöntemi Olarak Kültürel Yorum Projesi) isimli Erasmus+ projesinin açılış toplantısı İspanya’nın Reus şehrinde gerçekleştirildi.Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen toplantıya Uşak Üniversitesini temsilen Öğr.

Yurthaber 03-01-20 14:03

Kültür Akademisi’nde belge heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğünün projelerinden biri olarak kasım ayından beri Tayyare Kültür Merkezinde devam eden “Kültür Akademisi Sanat Seminerleri”nin ilk ayağı belge töreni ile sona erdi.Kültür Akademisi Kültür Sanat Seminerleri her çarşamba 13.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak Tayyare Kültür merkezinde müzik, şehir ve mimari, görsel sanatlar, folklor & halk kültürü olmak üzere dört farklı sanat dalına yönelik akademisyen ve sanat uzmanları tarafından verildi.

Haber 27-12-19 15:52

Polonya’da Atatürk Anadolu Lisesi rüzgarı

Samsun Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Erasmus+ projelerinden “Young Entrepreneurs Discovering Cultural Heritage” adlı ikinci projelerinin açılış toplantısına 3 öğretmen ve 5 öğrencisi ile birlikte Polonya’nın Rzeszow şehrinde katıldı.Konusu genç girişimcilerin Avrupa iş piyasasındaki meslek edinimi, istihdam kaynaklarının verimli bir şekilde kullanımı, karşılaştırılması ve kültürel mirasın keşfi ve korunması olan proje çalışmalarının ilk toplantısı Polonya’nın Rzeszow şehrinde 5 ortak ülke okulunun katılımı ile birlikte gerçekleştirildi.

Yurthaber 23-12-19 16:00

Taşlar sanata dönüştü

Mudanya Halk Eğitim Merkezi (HEM) Çağrışan hizmet binasında eğitim alan ’doğal taşlardan tablo yapım sanatı’ kursiyerleri, Tayyare Kültür Merkezi’nde sergi açtı.Tayyare Kültür Merkezi, farklı bir sergiye ev sahipliği yaptı.

Haber 20-12-19 12:25

‘Bağlılık-Aslı’ filmi özel gösterimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü Karagöz Sinema Atölyesi tarafından yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun Oscar ödülleri için Türkiye adına yarışacağı “Bağlılık-Aslı” adlı son filminin Bursa özel gösterimi Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Magazin 19-12-19 13:55

Yazar Hasan Erdem: “Yakın tarihi yazmam, çünkü üzülüyorum”

Bursa’nın yetiştirdiği tarihi roman yazarlarından Hasan Erdem, Osmanlı’nın duraklama, gerileme ve yıkılış dönemine ait bir roman yazmadığını, bu dönemlerin kendisini üzdüğü için yakın tarihe dair roman yazmayacağını söyledi.Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Bursa Edebiyat ve Yazı Akademisi’nin konuğu Bursa’nın yetiştirdiği önemli tarihi roman yazarı Hasan Erdem oldu.

Magazin 03-12-19 10:22

BUSMEK kursiyerinden muhteşem sergi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (BUSMEK) sanat ve tasarım alanlarında kurslara katılan Esma Avcı Sakin, Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlediği sergi ile tezhip ve minyatür eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.Tekstil sektöründe pazarlama ve kalite yönetim alanlarında 20 yıl boyunca yönetici olarak çalışan Esma Avcı Sakin, sanata duyduğu ilgi ve sevgi sayesinde BUSMEK’le tanıştığını, öncelikle yağlı boya resim kurslarına başladığını söyledi.

Yurthaber 29-11-19 10:28

Muhtarlar sahnede

Bursa’da ’Mühürden Notaya’ temalı konserler serisinde sahneye çıkan ‘Muhtarlar Korosu’, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle sanatseverlerden tam not aldı.Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası eşliğinde sahneye çıkan ‘Muhtarlar Korosu’, Tayyare Kültür Merkezi’ni dolduran sanatseverlerin gönüllerini fethetti.

Haber 28-11-19 09:40

Rafet Elçi: “Sanat Allah içindir”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa Edebiyat ve Yazı Akademisi’ programına konuk olan şair ve yazar Rafet Elçi, “Sanat Allah içindir” dedi.Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Bursa Edebiyat ve Yazı Akademisi’nin bu haftaki konuğu şair ve yazar Rafet Elçi oldu.

Haber 20-11-19 14:20

TKM’de 3 sergi birden

Bursa’da kültür sanatın kalbinin attığı en önemli noktalardan biri olan Tayyare Kültür Merkezi yeni haftaya ebru, çini ve mozaik olmak üzere 3 ayrı sergiyle başladı.Mustafakemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Sadi Kurtulan’ın eşi Necibe Kurtulan, 2007 yılından itibaren uğraştığı ebru sanatında ikinci sergisini Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Salonu’nda açtı.

Haber 04-11-19 15:52

Kentsel tasarım yolunun yüzde 90’ı tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yatırımcı kurumlarla birlikte il merkezinde başlatılan Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2.etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarının yüzde 90’ını tamamlandı.Menteşe İlçesi Rıfat Ayaydın, Hasan Ercan, Hasan Ali Yücel ve Tayyare Kavşağı’nda 15 Milyon 627 Bin TL yatırımla yapımına başlanan Kentsel Tasarım Yolu 2.etap cadde, kavşak, yol, kaldırım, alt yapı çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı.

Yurthaber 17-10-19 16:20

Tiyatronun coşkusu Bursa’yı sardı

Bursa’da bu yıl 24.’sü gerçekleştirilen ‘Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Beş Haylaz’ adlı oyunla başladı.Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi’nin sanatsal desteği ile bu yıl 24.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, Tayyare Kültür Merkezi’nde renkli ânlara imza attı.Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘24.

Haber 14-10-19 14:52

Kızılırmak Deltası’nda ’daimi’ hazırlık

Samsun’da bulunan Kızılırmak Deltası’nın United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) tarafından daimi listeye alınması konusundaki süreci takip ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "UNESCO tarafından hazırlanan raporun gereğini yerine getirme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne 2016 yılında alınmıştı.

Haber 11-10-19 13:40

Yazı Akademisi’nin ilk konuğu: Ayvazoğlu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Edebiyat ve Yazı Akademisi’nin ilk konuğu olan Yazar Beşir Ayvazoğlu, yazarak geçirdiği 51 yılı, yazarlık tecrübelerini ve iyi bir yazar olmanın püf noktalarını yazar adaylarıyla paylaştı.Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Edebiyat ve Yazı Akademisi, Tayyare Kültür Merkezi’nde başladı.

Yurthaber 06-10-19 14:40

Bursa’da ’ahilik’ paneli

Bursa’da esnaf ve ticaret lisesinde okuyan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Geçmişten Günümüze Ahilik Teşkilatı ve Geleneği’ konulu panelde buluştu.Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kanalıyla Tayyare Kültür Merkezi’nde organize edilen etkinliğe, Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve davetiler katıldı.

Yurthaber 22-09-19 12:50

Nur-Sultan Halk Çalgıları Orkestrası, Bursa’da konser verdi

KAZAKİSTAN'nın Nur-Sultan Halk Çalgıları Orkestrası, Bursa'da konser verdi.Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Orkestra Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği organizasyonda Kazakistan’ın Nur-Sultan Halk Çalgıları Orkestrası Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Haber 18-09-19 16:06

Bursa’da ‘Kazak’ rüzgârı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Orkestra Şube Müdürlüğü farklı bir organizasyona imza attı.Kazakistan’ın Nur-Sultan Halk Çalgıları Orkestrası Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Haber 18-09-19 14:56

THK, Tayyare Evleri için harekete geçti

TÜRK Hava Kurumu (THK), yüksek faizlerle alınan borçlara karşılık düşük fiyatlarla kiraya verilen ipotekli gayrimenkullerin geri alınması için harekete geçildiğini açıkladı.

Haber 23-07-19 13:17

Hürkuş müzesi Atatürk Havalimanı'na çok yakışacak

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği, dönemin zorluklarına ve çıkarılan çeşitli engellere rağmen havacılıkta "yapılamaz" denen işleri başaran Hürkuş'un anısına Atatürk Havalimanı'nda bir müze kurulmasını talep etti - Vefatının üzerinden yarım asır geçen Hürkuş'a ait 30 bin civarında havacılık açısından önemli belge ve veriyi dijital ortama aktaran dernek yönetimi, ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nda kurulacak müzede havacılığın önemli birikiminin gelecek kuşaklara aktarılmasını istiyor - Dernek Başkanı Bahadır Gürer: - "En önemli ihtiyaç; müze alanı. Vecihi Bey’in projelendirip yaptığı uçaklarla beraber yapımı gerçekleşmemiş uçaklarını da yapmayı planlıyoruz. Zaman ve mekan elverirse; sahip olduğu uçaklar yanında kullandığı 102 tip uçak da müzede yer almalı diye düşünüyoruz." - "Vecihi Hürkuş müzesi Atatürk Havalimanı'na çok yakışır. Yeşilköy, onun evi ve yuvasıdır. Yeşilköy Tayyare Mektebi’nden mezun olmuş, pilot eğitimini orada yapmış, ilk yalnız uçuşunu orada gerçekleştirmiştir. Yeşilköy, onun ilk akrobasi çalışmalarını yaptığı yerdir. Askeri havacılık dönemi gibi ticari pilotluk döneminde de Yeşilköy onun evi ve yuvasıdır"

Haber 16-07-19 11:05

Gaski, gençleri ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), Türk Ulusal Ajansı tarafından gerçekleştirilen "Meeting For Cultural Of Water" projesiyle kente gelen 42 katılımcı, içme suyunun ulaşım sürecini yapılan teknik gezilerle yerinde inceledi.Gaziantep’te suyun serüvenini yerinde görmek için Türk Ulusal Ajansı’nın “Avrupa Birliği” projeleri hibesiyle gerçekleştirdiği "Meeting For Cultural Of Water" projesiyle Ukrayna, Tunus, Fas, Ürdün, Litvanya, Gürcistan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen 42 genç, GASKİ İçmesuyu Arıtma Tesisleri, Atıksu Arıtma Tesisleri ve ileri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni gezdi.

Yurthaber 27-06-19 11:00

Osmanlı tuğraları görücüye çıktı

Osmanlı’nın alâmet-i fârikası padişah tuğraları açılan sergiyle görücüye çıktı.Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen tezhip sergisi Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı.

Yurthaber 18-06-19 11:03

“Şehrin Işıkları” Bursa’yı aydınlatıyor

UEDAŞ’ın bu yıl uluslararası çapta düzenlediği “Şehrin Işıkları Fotoğraf Yarışmasında” dereceye giren 50 fotoğraf görücüye çıkıyor.UEDAŞ’ın 6 yıldır geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl ilk kez uluslararası katılıma açılan “Şehrin Işıkları Fotoğraf Yarışmasında” dereceye giren 50 fotoğraf, Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haber 11-06-19 11:16

Gürsu’nun AB kültür başkenti olması hedefleniyor

Gürsu Belediyesi’nin “Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası” projesi çerçevesinde ilçenin 2021’de Avrupa Birliği kültür başkenti olması hedefleniyor.Gürsu Belediyesi’nce hayata geçirilen “Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası (Youth - European Cultural Heritage) projesi dâhilinde ülkelerarası ikinci toplantı Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yapıldı.

Haber 10-04-19 13:37

Ressamların gözünden ‘Bursa’nın fethi’

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu, Tayyare Kültür Merkezi’nde ‘Bursa’nın Fethi’nin 693.

Haber 02-04-19 10:54

Koca Seyit ‘Çanakkale’

Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından Seyit Onbaşı namıdiğer Koca Seyit’in hayatı, Bursa Kent Konseyi ile Seyrü Keyf Şehir ve Sanat Tiyatrosu işbirliğiyle düzenlenen oyun ile sahneye yansıtıldı.Koca Seyit ‘Çanakkale’ tiyatro oyunu, Bursa Kent Konseyi’nin destekleriyle Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Yurthaber 21-03-19 15:00

Sarıkamış dramı sahnede

Bursa Kent Konseyi ile Seyrü Keyf Şehir ve Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda Sarıkamış faciası anlatıldı.‘Soğuk Cennet Sarıkamış’ adlı tiyatro oyunu, Kent Konseyi’nin destekleriyle Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Haber 06-02-19 11:22

Bir sevdadır ipek

“Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak” projesi çerçevesinde Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde BUSMEK kursiyerlerinin dokuduğu ipek halılar ve Fahrettin Beceren’in siyah beyaz fotoğraf karelerinden oluşan “Bir Sevdadır İpek-2: Halı ve Fotoğraf Sergisi” Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı.Açılışa katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, “Asırlar boyunca kültürümüzün bir timsâli olan ipekçiliğin ortadan kaybolma tehlikesiyle yüz yüze kalması karşısında Bursa Büyükşehir Belediyesi “Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak” projesini başlattı.

Haber 30-01-19 12:24

Yabancı Diller Yüksekokulundan Cultural Exchange Day etkinliği

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ve Yabancı Diller Yüksekokulu iş birliği ile hazırlanan “Cultural Exchange Day” etkinliğinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.Erasmus programı ile Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören Erasmus öğrencileri kendi ülkeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Yurthaber 13-12-18 14:15

Engelli ressamlar hünerlerini Bursalılara sundu

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelliler Meclisi tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle açılan resim sergisinde, engelli ressamlar hünerlerini Bursalıların izlenimine sundu.Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sergi Salonu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında resim sergisi açtı.

Yurthaber 04-12-18 10:50

Engelli ressamlar hünerlerini Bursalılara sundu

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelliler Meclisi tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle açılan resim sergisinde, engelli ressamlar hünerlerini Bursalıların izlenimine sundu.Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sergi Salonu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında resim sergisi açtı.

Yurthaber 04-12-18 10:50

“Engelliye saygı gelişmişliğin göstergesidir”

Tayyare Kültür Merkezi’nde (TKM) engellilere yönelik düzenlenen konferansta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Gelişmiş tüm ülkeleri inceleyin ve araştırın.

Yurthaber 03-12-18 16:10