Misyonerlik Haberleri

Misyonerlik ne demek? Misyonerlik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Misyonerlik ne demek? Misyonerlik TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-18 15:44:58

Misyonerlik faaliyeti yürüttüğü ileri sürülen öğretmene soruşturma (2)

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: İDDİALAR ASILSIZ Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde misyonerlik yaptığı iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan öğretmen Esma B.K.'nın avukatı Can Kurtulan, iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Haber 2019-11-07 22:04:41

Misyonerlik faaliyeti yürüttüğü ileri sürülen öğretmene soruşturma

 AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki bir lisede din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Esma B.K.

Haber 2019-11-07 18:44:38

Aydın'da misyonerlik yaptığı iddia edilen öğretmen hakkında soruşturma

Aydın'da "misyonerlik" yaptığı iddia edilen öğretmen hakkında soruşturma

Haber 2019-11-07 16:16:28

Aydın'da 'misyonerlik' yaptığı iddia edilen öğretmen hakkında soruşturma

Aydın'da "misyonerlik" faaliyetleri yürüttüğü iddia edilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haber 07-11-19 16:01

Misyonerlik yaptığı iddia edilen din dersi öğretmeni açığa alındı

Aydın’da okullarda din dersi öğretmenliği yapan, ancak Hristiyan olduğu iddia edilen öğretmen Esma B.K., hakkında çıkan haberlerin ardından soruşturmanın selameti için açığa alındı.

Haber 07-11-19 14:03

Erdoğan: Uluslararası medya kuruluşları kamuoyunu İslam'dan soğutmaya çalışıyor

Gülseli KENARLI - İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Şüphesiz bu yürek dağlayıcı tablonun oluşmasında uzun yıllardır büyük güçlerin himayesinde yürütülen misyonerlik faaliyetlerinin çok ciddi etkisi vardır.

Haber 19-10-19 13:55

DHA İSTANBUL- (geniş haber) ERDOĞAN: ULUSLARARASI MEDYA KURULUŞLARI KAMUOYUNU İSLAM'DAN SOĞUTMAYA ÇALIŞIYOR

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Şüphesiz bu yürek dağlayıcı tablonun oluşmasında uzun yıllardır büyük güçlerin himayesinde yürütülen misyonerlik faaliyetlerinin çok ciddi etkisi vardır.

Haber 19-10-19 13:54

3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "Bir dönem nüfusunun yüzde 70-80'i Müslüman olan Doğu ve Batı Afrika'daki birçok ülkede Müslüman artık azınlık durumundadır. Bizler de gittiğimiz yerlerde adı Mustafa, Ahmet, Abdullah olan ancak İslam'la bağını koparmış pek çok insana ne yazık ki rastlıyoruz. Şüphesiz bu yürek dağlayıcı tablonun oluşmasında uzun yıllardır büyük güçlerin himayesinde yürütülen misyonerlik faaliyetlerinin çok ciddi etkisi vardır. DEAŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, FETÖ gibi terör örgütleri sebep oldukları kötülüklerle bu sürece katkı sunuyorlar" - "Uluslararası medya kuruluşları da yanlı, yanlış ve art niyetleri haberleriyle kamuoyunu İslam'dan soğutmaya çalışıyor. Yaşanan her menfur hadise sonrasında hemen 'İslami terör' ifadesinin piyasaya sürülmesinin altında yatan sebep budur. Bu medya kuruluşlarından hiçbiri Yeni Zelanda'daki cami saldırısı için 'Hristiyan terörü', Arakan'daki vahşet için 'Budist terörü' ifadelerini kullanmamıştır. Avrupa'da Müslümanların ibadethanelerini, iş yerlerini hedef alan saldırılara da 'Neonazi terörü' denildiğini göremezsiniz. Biz bunun tesadüf olmadığını, arkasında bilinçli bir İslam düşmanlığının yattığını çok iyi biliyoruz"

Haber 19-10-19 13:22

ABD’li misyoner Uganda’da 100’den fazla bebeğin ölümünden sorumlu

Misyonerlik faaliyetleri için 2007'de gittiği Uganda’da tıbbi yeterliliği bulunmamasına rağmen klinik açan ABD vatandaşı Renee Bach (35), 100'ün üzerinde bebeğin hayatını kaybetmesinden sorumlu tutuluyor

Haber 27-06-19 15:45

Papa Franciscus'tan misyonerlik eleştirisi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Hristiyanlık mesajının misyonerlik faaliyetlerinden geçmediğini bu faaliyetlerin daima kapalı bir yola ilettiğini söyledi

Haber 01-04-19 05:08
Fas

TBMM’ye subliminal mesajlar için araştırma önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara, televizyon kanallarındaki çizgi filmler, bilgisayar oyunları, müzikler ve kitaplardaki subliminal mesajlardaki misyonerlik, siyonizm faaliyetlerinin araştırılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına önerge verdi.MHP Konya Milletvekili Esin Kara, günümüzde subliminal mesajlar ile farkında olmadan herkesin karşı karşıya olduğunu belirterek, bu mesajların davranışları şekillendirdiğini söyledi.

Yurthaber 28-01-19 22:47

MHP'den Meclis'e çizgi film ve oyunlarla ilgili flaş önerge!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara, televizyon kanallarındaki çizgi filmler, bilgisayar oyunları, müzikler ve kitaplardaki subliminal mesajlardaki misyonerlik, siyonizm faaliyetlerinin araştırılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına önerge verdi.

Haber 28-01-19 14:52

Asimder Başkanı Gülbey, “Ermeni misyonerler Ağrı’da kilise açtılar”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Misyonerlerin Ağrı ilinde Ararat Kilisesi isminde bir kilise kurduklarını ve sosyal medya üzerinden Hristiyanlık daveti yaptıklarını iddia etti.Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde Malatya, Van, Muş, Tunceli gibi illerde kiliseler resmi olarak açıldığını ve açık misyonerlik faaliyetleri yaptıklarını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Yıllar önce bir grup Misyonerin Van’ın sokak ve caddelerinde Farsça İncil dağıtırken Emniyet güçlerince yakalanıp ellerindeki çok sayıdaki Farsça ve Kürtçe İncillere el konuldu.

Yurthaber 07-11-18 12:01

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan gençlere deizm uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "Güya Tanrı insanı yaratmış, kenara çekilmiş. Böyle bir anlayışla ortaya çıkanlar var. Esasında bu Müslüman gençleri, Müslümanları, misyonerlik faaliyetlerini duymuşsunuzdur; 'Onları doğrudan doğruya kendi dinimize çekmektense önce Müslümanlıktan biraz uzaklaştırın, ondan sonra zaten o gelir' tuzağıdır bu"

Haber 01-11-18 21:23

Brunson'ın inkar ettiği FETÖ bağlantısı gerekçeli kararda

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson ile ilgili gerekçeli kararda, sanığın FETÖ ile bağlantısına değinilerek, inkara yönelik savunmasına itibar edilmediği vurgulandı - Gerekçeli karardan: - "Sanığın pozitif hukukumuz açısından masum görülebilecek misyonerlik faaliyetleri altında FETÖ unsurlarıyla iş birliği yaptığına yönelik inkarı, mezkur tanık ifadeleri karşısında kabul edilebilir bulunmamıştır" - "Sanık, yalnızca FETÖ ile değil, başka İslami hareketle iş birliği yapmasının söz konusu olmayacağını, mezhebinin de bunu kabul etmeyeceğini, dinler arası diyalog toplantılarına hiç gitmediğini savunmuştur. Sanığın FETÖ'nün sözde Ege Bölgesi imamı Bekir Baz ile irtibatını ortaya koyan mezkur tanık ifadeleri, inkara yönelik savunmasını çürütmüştür"

Yurthaber 01-11-18 12:21

Brunson'ın inkar ettiği FETÖ bağlantısı gerekçeli kararda

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson ile ilgili gerekçeli kararda, sanığın FETÖ ile bağlantısına değinilerek, inkara yönelik savunmasına itibar edilmediği vurgulandı - Gerekçeli karardan: - "Sanığın pozitif hukukumuz açısından masum görülebilecek misyonerlik faaliyetleri altında FETÖ unsurlarıyla iş birliği yaptığına yönelik inkarı, mezkur tanık ifadeleri karşısında kabul edilebilir bulunmamıştır" - "Sanık, yalnızca FETÖ ile değil, başka İslami hareketle iş birliği yapmasının söz konusu olmayacağını, mezhebinin de bunu kabul etmeyeceğini, dinler arası diyalog toplantılarına hiç gitmediğini savunmuştur. Sanığın FETÖ'nün sözde Ege Bölgesi imamı Bekir Baz ile irtibatını ortaya koyan mezkur tanık ifadeleri, inkara yönelik savunmasını çürütmüştür"

Haber 01-11-18 12:21

GRAFİKLİ - Çöl Aslanı: Ömer Muhtar

Libya'da sergilediği direnişle dünya çapında tanınan Muhtar'ın 16 Eylül 1931'de işgalci İtalya güçleri tarafından idam edilişinin üzerinden 87 yıl geçti - Senusi Hareketi içindeki eğitiminde başarı gösteren ve hareketin önde gelen isimlerinin dikkatini çeken Muhtar, 1899 yılında Çad'da Fransızların sömürge ve misyonerlik çalışmalarına karşı silahlı mücadele verdi - Savaşlardaki başarılarıyla "Çöl Aslanı" lakabını alan Muhtar, ilerlemiş yaşına rağmen İtalya'ya karşı 22 yıllık mücadelesi boyunca birçok işgal valisini mağlubiyetlerle ülkesine geri gönderdi - İtalyan güçleri tarafından Slunta savaş esirleri kampında çıkarıldığı sözde mahkemede idama mahkum edilen Muhtar, 16 Eylül 1931'de idam edildi

Haber 16-09-18 11:37

Brunson hakkında hazırlanan iddianamedeki 'dijital delillere' savcılık yorumu: Misyonerlik altında illegal faaliyet

Rahip Andrew Brunson hakkında hazırlanan iddianamade, Brunson’a ait USB bellek ve cep telefonundaki bazı dijitaller “misyonerlik adı altında illegal faaliyet” olarak nitelendirildi...

Haber 30-08-18 05:12

İNFOGRAFİKLİ - Amerika'da aşırılıkçı Evangelistler orduyu ele geçiriyor

Amerika merkezli Orduda Dini Özgürlük Vakfı Kurucu Başkanı Mikey Wienstein: - "Donald Trump'ın seçilmesi ile beraber köktenci ve fundamentalist Hristiyanların ve özelde Evangelistlerin Amerikan ordusunda oluşturmaya çalıştırdıkları dinsel bağnazlıkların yükselişe geçmesi ülkede 'ulusal güvenlik tehdidi' oluşturuyor" - "Ordu içerisindeki aşırılıkçı inanca sahip Evangelist kişiler sadece Amerikan ordusunda değil Afganistan savaşında da Afgan askerlere yerel dillerde (Peştun ve Dari) İncil dağıtarak misyonerlik faaliyetlerinde bulundular. Bu durum ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın yayınladığı ilgili yönetmeliğin (CENTCOM) birinci maddesinde belirtilen 'dini propaganda veya başkasını kendi dinine çevirmenin yasak olduğu' kuralını ihlal etti ve Amerikan ordusunu profesyonel olmayan bir duruma düşürdü" - Florida Kiliseler Birliği Başkanı Dini Lider Russell L. Meyer: - "ABD ordusunda herhangi bir dine öncelik vermek şiddetle yasaklanmıştır. Bu tür eylemler Anayasayı, federal yasaları ve ABD askeri adalet kurallarını ihlal etmektedir" - "Amerika'da büyük demografik değişimler yaşandığından 2050 yılına kadar çoğunluk nüfus grupları olmayacak, sadece Z kuşağı (2000'den sonra doğanlar) nüfusun büyük bir kısmını oluşturacak. Onların da zaten dini bağımlılıkları yok. Bundan dolayı Amerika'da Protestanlığın ve dolayısıyla Evangelistlerin temelleri aşınıyor. Bu nedenle son dönemlerde dini yaymak için bu gruplar ülkenin her yerinde atağa geçmiş durumdalar" - "1960'larda Amerika'da Felsefeci R.J. Rushdonny sayesinde yayılmaya başlayan "Dominyon teolojisi" (Hristiyan Hakimiyetçileri) şimdilerde Amerika'da tekrar yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bu düşünce Evangelistlerin ifade ettiği siyaset hakkındaki birçok dini varsayımın altını çiziyor. Ancak bu düşünceye inanan politik güçlerin günleri sayılıdır. Çünkü kendi çocukları arasında bile dünyadan ve insanlıktan kar elde etmeye çalışan ve bölünmüşlüğü savunan bu uygulamalara karşı giderek artan bir rahatsızlık mevcuttur"

Haber 07-08-18 14:45

Senegal'de minaresinde çan olan cami: Ulu Cami

Senegal'de, dönemin Fransız sömürge valisinin ezan karşıtlığı nedeniyle Ulu Caminin minaresine takılan çan görenleri düşündürüyor - Camiye yakın bir yerde yaşayan ve ezan sesinden rahatsız olan sömürge valisinin isteği üzerine 1850'lerde caminin sol minaresine çan takılmış - Kentteki kanaat önderlerinden Zeynel Abidin Diop: - "Müslümanları İslamiyetten uzaklaştırmak için misyonerlik politikaları izlenmiş" - "Minaredeki çan, yapılan zulmü gözler önüne seriyor"

Haber 09-06-18 15:03

Batılı kiliselere Suriye'de misyonerlik suçlaması

Süryani Ortodoks Kilisesi Partiği Batılı Hristiyan kiliseleri Suriye ve Irak'ta misyonerlik yapmakla suçladı.

Haber 01-06-18 21:27

Etiyopya’da misyonerlik faaliyetleri

Etiyopya’da yoğun bir şekilde gerçekleştirilen misyonerlik faaliyetlerinin sömürgecilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla yapıldığını belirten Deniz Feneri Derneği Ankara Koordinatörü Hamit Kurt, bu faaliyetlerin hızını arttırarak devam ettiğine dikkat çekti.Derneğinin yardım faaliyetleri nedeniyle sıklıkla Etiyopya’ya gelen ve burada araştırma ve incelemelerde de bulunan Deniz Feneri Derneği Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, ülkedeki misyonerlik faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber 04-03-18 11:36

Almanya’da Selefi Kadın Hücreleri Endişe Yarattı

Anayasayı Koruma Teşkilatı, Selefi kadınların, tutuklanan eşlerinin yerine geçerek kendi aralarında yeni hücrelere oluşturma sürecine girdiklerini belirledi. Yetkililer, “kızkardeşler ağı” olarak tanımladıkları gruba üye kadınların, internet üzerinden propaganda çalışmalarına katıldıklarını, misyonerlik yaptıklarını kaydediyor.

Haber 27-12-17 17:36

Trump'ın istediği papazı gizil tanık ifadesi yakmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını istediği Amerikalı Rahip Andrew Craig Brunson’ın ’gizli tanık’ ifadesiyle FETÖ ilişkisi nedeniyle tutuklanmasının yanında misyonerlik faaliyetlerinde bulunmakla da suçlandığı ortaya çıktı. Alsancak’taki Protestan Diriliş Kilisesi Rahibi Andrew Craig Brunson, geçen kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında İzmir’de tutuklu bulunuyor.

Haber 17-05-17 19:33

Yabancı vakıflar mercek altında

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Şu anda İçişleri Bakanlığımız tüm vakıflar hakkında bir çalışma yapıyor. Biz de bir çalışma yapıyoruz AFAD olarak. İstiyoruz ki vakıf faaliyetleri adı altında Türkiye’nin milli birliğini bozucu faaliyetler olmasın. Misyonerlik faaliyetlerine izin vermeyelim" ifadelerini kullandı. Kaynak, İçişleri Bakanlığı tarafından 3 vakfın faaliyetlerine son verildiğini de sözlerine ekledi.

Haber 13-04-17 11:11

Alanya’da Camilerden İncil Çıktı İddiası

Antalya’nın Alanya ilçesinde misyonerlik faaliyetlerinde bulunulduğunu ve camilere İncil bırakıldığını iddia eden Türk Diyanet...

Yurthaber 17-12-16 13:25

Misyonerler Gaziantep’ten Böyle Kovuldu

Gaziantep’te bir cami avlusunda misyonerlik yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişinin, gittikleri yerlerde vatandaşlar tarafından...

Yurthaber 19-08-16 08:55

Cami Avlusunda Misyonerlik İddiası

Gaziantep’teki Ulu Cami avlusunda misyonerlik yaptıkları iddia edilen 1’i erkek 4 yabancı uyruklu şahıs gözaltına...

Yurthaber 26-07-16 14:08

Asimder’den ‘misyonerlik’ Uyarısı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş,...

Yurthaber 16-01-15 10:51

Noel Adı Altında Misyonerlik Faaliyeti

Antalya’da tarihi Üç Kapılar önünde Antalya İncil Kilisesi tarafından düzenlenen “Noel Kutlaması’nda açılan ve ücretsiz...

Yurthaber 24-12-14 16:52

Dünden Bugüne Türkiye’de Misyonerlik Konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu...

Yurthaber 24-12-14 10:23

İspanyol rahip ebola virüsünden hayatını kaybetti

Batı Afrika ülkelerinden Liberya’da misyonerlik görevinde bulunurken Ebola virisüne yakalanan 75 yaşındaki İspanyol rahip Miguel Pajares tedavi gördüğü Madrid’deki hastahanede kurtarılamadı.

Haber 12-08-14 13:58

Ateistler açıkladı: Dindarlar da gelsin

Dernek kuran ateistler anlattı: Amaç haksızlığa izin vermemek ve kendilerini daha iyi anlatmak. Dernek üyeleri, "Kesinlikle misyonerlik gibi bir hedefimiz yok" diyor.

Haber 21-04-14 09:46

Jandarmanın Misyonerlik Takibi 2005’te Başlamış

Malatya’daki Zirve Yayınevi davasında savunma yapan Abdullah Atılgan, Jandarma Genel Komutanlığı’nın misyonerlikle faaliyetlerini 2005 yılında...

Yurthaber 13-09-13 18:03

Misyonerdi, İslam Elçisi Oldu

MEHMET ÖZCAN -  Hristiyanlığın yayılması için çeşitli Afrika ülkelerinde misyonerlik yapan, gördüğü rüyadan etkilenerek İslamiyet'i seçen, Müslüman olunca eşi tarafından

Yurthaber 08-09-13 11:41

Asimder’den Misyonerlik Faaliyetlerine Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Güney Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, İran asıllı...

Yurthaber 24-08-13 16:06

Arnavutluk ALSAR Vakfı: Misyonerlik Faaliyetlerine Karşı Koyamıyoruz

Arnavutluk Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra, Başkent Tiran’da Osmanlı’dan kalan yüzlerce dini mabedin...

Yurthaber 26-07-13 15:15

Mavi kapak kampanyasında misyonerlik tartışması

BOLU’da Gazelle Resort Otel’de bir yıl içerisinde toplanan 15 bin 533 mavi plastik kapakla alınan tekerlekli sandalye İhsan...

Yurthaber 21-01-13 17:22

Büyükanıt Elazığ'ı fişletmiş

Kürtçü, sol görüşlü, Ermeni asıllı, devlet yanlısı, misyonerlik yapıyor, İslâmî kimliğini ön plana çıkarıyor şeklinde fişlenmiş.

Yurthaber 29-06-12 16:48

Ogun Samast'a özenmişler

Adanada kendilerine misyonerlik teklif edildiği iddiasıyla Aziz Pavlus kilisesini basan 2 şüphelinin Ogün Samast'a özendikleri ortaya çıktı.

Yurthaber 25-04-11 18:32

İçki içip kiliseyi bastılar

Adana'da 2 kişi, kendilerine misyonerlik yaptırmak istedikleri iddiasıyla, bıçaklarla Bebekli Kilise'yi bastı.

Yurthaber 22-04-11 11:23

'Misyonerlik için geldiler kitabı da aldılar'

'Ergenekon' soruşturması kapsamında evi aranan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'dan açıklama geldi.

Haber 31-03-11 04:23

Kadıköy'de bıçaklı rehin alma

Kadıköy'de İncil dağıtıp, misyonerlik yaptığını iddia ettiği bir kişiyi bıçakla rehin alan saldırgan, polise zor anlar yaşattı.

Haber 03-08-09 15:57
Haber 21-10-07 15:08