Ergonomi Haberleri

28. Ulusal Ergonomi Kongresi Eskişehir'de yapıldı

28. Ulusal Ergonomi Kongresi Eskişehir'de yapıldı

Haber 2022-10-17 16:56:05

Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunları ne iş yapar? Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Endüstriyel yollar ile üretilmiş ürünlere işlevsellik ve estetik ekleyerek kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan tasarım sürecine endüstri ürünleri tasarımı denir. Herhangi bir endüstri dalında üretilecek olan ürünün işlevsel ve görsel özelliklerini ürünü tasarlayarak verebilen kişiler endüstri ürünleri tasarımcılarıdır. Bölümde malzeme, doku, renk ve ergonomi gibi konularda eğitimler verilir. Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışır?

Egitim 2022-07-25 19:46:48

Yalova'da akademisyenler, kaynakçıların elini rahatlatacak aparat tasarladı

Yalova Üniversitesi Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Tımaç ve ekibinin geliştirdiği "ilave tel tutucu aparat" ile kaynak sırasında zaman kaybının ve iş kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor - Dr. Öğretim Üyesi Tımaç: - "Kaynakçı, buluşumuzla aslında daha fazla yorulmadan, iş güvenliği, ergonomi ve kaynak kalitesini iyileştirme anlamında daha iyi kaynak yapabilecek"

Yurthaber 2022-07-10 11:43:32

Ergonomi ne demek? Ergonomi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Ergonomi kelimesi ile ilgilidir. Ergonomi ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-17 23:31:14

Mouse'ta rahatlık ve kusursuz oyun deneyimi ararım diyenler için Logitech G203 incelemesi

Mouse'lar, en az bilgisayarlar kadar önemli donanımlardan biri. Tüm bilgisayar kullanımlarınızı doğrudan etkileyen küçük ürün, hızlı kullanım, doğru imleç yönlendirme ve ergonomi gibi farklı özelliklere sahip olabiliyor. Logitech G203 Lightsync, ihtiyaç duyduğunuz özelliklerin neredeyse tamamını size sunan inanılmaz bir gamer mouse! İncelemeye hazır mısınız?

Haber 22-03-22 13:39

Citroen My Ami Buggy Concept tasarımıyla öne çıkıyor

My Ami Buggy Tasarımcısı Samuel Pericles: - "My Ami Buggy, otomobil olmayan Ami projesine uygun bir konsept. Gündelik hayatı kolaylaştıran havalı bir ürün olmasını sağladık. Eğlence ile işlevselliği, ergonomi ve estetik unsurları çok iyi şekilde harmanladık"

Yurthaber 25-12-21 12:16

Vodafone evden çalışan personele ergonomi desteği verecek

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bayram: - "İşe yeni başlayanlar da dahil tüm çalışanlarımızın evdeki çalışma ortamını iyileştirmek amacıyla Ergonomi Hediye Çeki adı altında bir yan hak geliştirdik" - "Çalışanlarımız bu çeki kullanarak ofis malzemesi ihtiyaçlarını IKEA ya da Trendyol’dan temin edebilecek"

Yurthaber 07-01-21 10:39

Vodafone evden çalışan personele ergonomi desteği verecek

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bayram: - "İşe yeni başlayanlar da dahil tüm çalışanlarımızın evdeki çalışma ortamını iyileştirmek amacıyla Ergonomi Hediye Çeki adı altında bir yan hak geliştirdik" - "Çalışanlarımız bu çeki kullanarak ofis malzemesi ihtiyaçlarını IKEA ya da Trendyol’dan temin edebilecek"

Yurthaber 07-01-21 10:39

Süleymanpaşa Belediyesi personeline iş sağlığı ve güvenliği ile ilk yardım eğitimi

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesi çalışanlarına yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlk Yardım Eğitimi" gerçekleştirildi.6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında belediye bünyesinde tehlikeli sınıfta görev yapan çalışanlara yönelik eğitimlerde meslek hastalıkları, mesleki hastalıklardan korunma yolları, ergonomi, sahada çalışma şartları, psiko-sosyal ve biyolojik risk etmenleri ile hastalıklar uygulamalı olarak anlatıldı.

Yurthaber 06-03-20 09:28

Acıbadem Kayseri Hastanesi, gazetecilere ergonomi ve egzersizler hakkında bilgi verdi

Acıbadem Kayseri Hastanesi tarafından gazetecilere meslek hayatında yapmaları gereken ergonomik egzersizler hakkında bilgiler verildi.Acıbadem Kayseri Hastanesi Yunus Bekir Konferans Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eylem Sert, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi Uzmanı Prof.

Yurthaber 08-01-20 11:43

Özok: “Ergonomi hayatın her safhasında

Ergonomi Derneği Başkanı Prof.

Yurthaber 18-10-19 17:20

Türk mühendislerden balistik başlık teknolojisi

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, kompozit malzemeden parça tesirine ve hafif silah mermisine karşı koruyucu daha hafif balistik başlık tasarlandı - TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında üretilen balistik başlık, eş değerlerine göre yüzde 30 daha hafif olma özelliği taşıyor - Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dengiz: - "Proje sonunda prototip olarak imal edilen kompozit başlık, savunma sanayisinin ihtiyaçları için geliştirildi. Başlık, ithal başlıkların ergonomi sorunlarını taşımayan daha konforlu alternatif bir ürün"

Haber 26-06-19 11:04

Kütahya’da kurumlardaki masa başı çalışanlarına egzersiz eğitimi

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünce “Sağlık Haftası” etkinlikleri kapsamında “İş temposuna sağlık için beş dakika ara” sloganı ile masa başı çalışanlarda doğru duruş, ergonomi ve egzersiz bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli kurumlarda eğitimler düzenlendiği bildirildi.Merkez Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Fizyoterapist Merve Şener tarafından Kütahya Belediyesi, Defterdarlık, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde personellere doğru duruş şekilleri, masa başında yapılabilecek günlük fiziksel ve bilişsel egzersizler anlatıldı.

Yurthaber 13-04-19 12:25

SADES'in iki yeni fare modeli Türkiye'de!

Klavye, mousepad ve kulaklık gibi ürünleriyle oyuncu dünyasında sağlam bir yer edinen SADES’in Türkiye’deki ürün çeşitliliği gün geçtikçe artıyor. Özellikle FPS ve MOBA oyuncuları için tasarlanan yeni fare modelleri Axe ve Scythe, ergonomi, hassasiyet ve tepkime hızı gibi önemli noktalarda sundukları performansla rekabet çıtasını yükselten ürünler.

Trend 04-04-19 07:27

Stadyumlara yeni spor liseleri kuruluyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: - "Spor lisesi öğrencisi kendi alanıyla ilgili olmayan çok ders alıyor. Odaklanamıyor. Başka bir branşa da spora da odaklanamıyor. Bununla ilgili düzenlememiz bitti" - "Önümüzdeki öğretim yılı başlıyor. Hakemlik, tesis yöneticiliği, birinci kademe antrenörlük, ergonomi, engellilere spor eğitimi, rekreasyon gibi hayatta olan ama okulda olmayan birçok şey var. Bunların hepsini spor liseleriyle ilişkilendiriyoruz" - "Bu stadyumların içine spor lisesi açmakla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Çünkü hazır tesis var. Ders müfredatlarında birtakım değişiklikler oluyor ama tamamen öğrenci talebine uygun olarak. 'Ben eğer bu alanda sporcu olacaksam o zaman şurada daha çok derinleşmem lazım bana ergonomi öğretin' diyor. Bu anlamda değişiklikler var"

Haber 07-03-19 11:06

Oğuzeli Belediyesi’nden iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Oğuzeli Belediyesi, belediye personeline yönelik olarak iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi düzenledi.Oğuzeli Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen eğitimde, tüm işçi, memur ve sözleşmeli personel eğitimden geçti.İş Güvenliği ve Sağlığı Uzmanı Ahmet Selçuk Avcı tarafından verilen eğitimlerde meslek hastalıkları, mesleki hastalıklardan korunma yolları, ergonomi, sahada çalışma şartları, ilk yardım, psikososyal ve biyolojik risk etmenleri ile hastalıklar konuları katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı.“Bana bir şey olmaz demeyin”Her bireyin huzurlu bir şekilde çalışma hayatını sürdürmesine belediye olarak önem verdiklerinin altını çizen Oğuzeli Belediye başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Personelimizin ve işçilerimizin iş hayatında kendisini geliştirmesini ve sağlıklı bir ortamda çalışmasını istiyoruz” dedi.Gerçekleşen iş sağlığı ve iş güvenliği eğitiminde konuşan Başkan Kılıç, “İş Güvenliği ve Sağlığı Uzmanı Ahmet Selçuk Avcı Bey’e bizleri bilgilendirdiği ve bilinçlendirdiği için öncelikle kendisine teşekkür ediyorum.

Yurthaber 06-11-18 10:30

Rektör Çomaklı: “Bilimin Yararı ve Ülkemizin Yarınları İçin Çalışıyoruz”

Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Ulusal Ergonomi Kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelen İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 01-10-18 18:20

Rektör Çomaklı: “Bilimin Yararı ve Ülkemizin Yarınları İçin Çalışıyoruz”

Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Ulusal Ergonomi Kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelen İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 01-10-18 18:20

Akçakoca’da kadroya geçen personele iş sağlığı ve güvenliği işe giriş eğitimi verildi

Akçakoca Belediyesinde kadroya geçen belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği işe giriş eğitimi verildi.Kadroya geçen personele Temel İş sağlığı ve güvenliği ile 6331 sayılı kanun, belediye iş sağlığı ve güvenliği kurulu ve görev, yetki ve sorumlulukları faaliyetleri, yangın ve ilk yardım, yüksekte çalışma, ergonomi, kişisel koruyucu donanımlar başlıklı eğitimler verildi.Eğitimi veren B sınıfı iş güvenliği uzmanı Deniz Günay "İş yerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki ve yükümlülüklerini düzenlemektedir.

Haber 02-04-18 10:53

Kuşadası’nda belediye personeline ’İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi

Kuşadası Belediyesi tarafından belediyenin farklı birimlerinde çalışan personellere "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi.Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde İş Güvenliği Uzmanı Bahar Cinel ile Kuşadası Belediyesi Sağlık Merkezi Doktoru Dindar Arslan tarafından verilen eğitim seminerine Kuşadası Beledi Başkan Yardımcısı Remzi Çengel de katıldı.Gün boyu süren eğitim seminerinde iş güvenliği uzmanı Cinel, Kuşadası Belediyesi personelini temel iş sağlığı, temel iş güvenliği, ergonomi, iş kazaları ve personelin yasal hak ve sorumlukları konularında bilgilendirirken Kuşadası Belediyesi Sağlık Merkezi Doktoru Dindar Arslan ise meslek hastalıkları, hastalıklardan korunma yolları, biyolojik ve psikolojik risk etmenleri konularında bilgi verdi.

Haber 05-03-18 14:49

23. Ulusal Ergonomi Kongresi’ne Esogü’den Geniş Katılım

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Adana’da gerçekleşen 23. Ulusal Ergonomi Kongresi’nde geniş...

Yurthaber 03-11-17 12:27

Çalışma Hayatında Boyun, Bel, Sırt Ağrıları Ve Ergonomi Semineri

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü 2017 Eğitim Planı dâhilinde personele yönelik ikinci sağlık...

Yurthaber 19-04-17 20:46

Alanya Belediyesi Öğrencileri Bilinçlendiriyor

Alanya Belediyesi bünyesinde hizmet veren fizyoterapist ve diyetisyenler, liselerde omurga sağlığı ve duruş bozuklukları (ergonomi)...

Yurthaber 09-11-16 14:03

Prof. Dr. Velittin Kalınkara, 6-7 Yıl Sonra 65 Yaş Üzeri Nüfus Yüzde 10’un Üzerine Çıkacak

Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen 22. Ulusal Ergonomi Kongresi’nde, ‘Kent Ergonomisi, Yaşlılar ve Engelliler’ konusunu ele...

Yurthaber 06-10-16 14:55

Hastane Çalışanlarına Ergonomi Eğitimi Verildi

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanlarına...

Yurthaber 06-06-16 10:09

Acıbadem Ankara Hastanesi’nden Ceva Lojistik Çalışanlarına Ergonomi Eğitimi

Acıbadem Ankara Hastanesi Uzman Fizyoterapist Elif Özkaleli Vardar, Ceva Lojistik çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde bel-bacak,...

Yurthaber 03-05-16 14:48

Osmangazi Çalışanlarına Ergonomi Semineri

Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, “ergonomi” konulu seminer düzenledi. Belediye personeli, işe bağlı...

Yurthaber 30-03-16 12:48

Kütahya’da ’ergonomi Ve Duruş Bozuklukları’ Konulu Konferans

Kütahya Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tarafından düzenlenen ’Ergonomi Ve Duruş Bozuklukları’ konulu konferansa...

Yurthaber 15-10-15 12:24

Personelin Beklentileri Karşılanınca Ofislerde Kalış Süresi Artıyor

- Bİlgisayar başında daha çok zaman geçiren ofis çalışanlarının yeni tip ofislerde artan ergonomi ve konfor beklentileri karşılandığında, ofislerde kalış

Yurthaber 19-03-15 17:06

Temizlik İşleri Personeline İş Sağlığı Eğitimi Verildi

Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Personeline, İlkyardım, Mesleki Yeterlilik, Yangın, Ergonomi ve Hijyen Eğitimleri verildi.Adapazarı...

Yurthaber 12-02-15 13:14

Tapu Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi

Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü çalışanlarına iş güvenliği ve ergonomi eğitimi verildi.Samsun’da Tapu ve...

Yurthaber 26-09-14 15:20

Ergonomi Nerede, Verimli Çalışma Orada

İş hayatında yoğun tempoya şahit olan ofislerde, verimli çalışma ortamı sağlamanın yolu sağlıklı ofis mobilyalarından...

Yurthaber 16-06-14 10:42

'bilişsel Ergonomi'ye Busiad Damgası

Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından "Bilişsel Ergonomi" konferansı düzenlendi. Dünyada ilk defa...

Yurthaber 28-03-14 11:58

Besaş Personeline Ergonomi Eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ tarafından fabrikanın yemekhanesinde düzenlenen İş sağlığı ve Ergonomi eğitimine bütün...

Yurthaber 04-06-13 16:40

Kayserigaz'dan Ergonomi Eğitimi

Kayserigaz'da iş sağlığı ve güvenliği kapsamında meslek hastalıklarına karşı çalışanları bilgilendirmek, ofis ortamında çalışırken çalışma kalitesini artırmak adına "ergonomi" eğitimi

Yurthaber 14-12-12 16:20

Kayserigaz’dan Ergonomi Eğitimi

Kayserigaz Konferans Salonunda iş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ergonomi eğitimi verildi.Kayserigaz’da İş Sağlığı ve...

Yurthaber 14-12-12 15:26

18. Ulusal Ergonomi Kongresi Gaziantep'te Başladı

"18. Ulusal Ergonomi Kongresi" Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) başladı.

Yurthaber 16-11-12 16:21

18. Ulusal Ergonomi Kongresi Başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Türk Ergonomi Derneği tarafından 16-18 Kasım 2012 tarihleri...

Yurthaber 16-11-12 15:42

Gediz Üniversitesi Simülasyon Ve Ergonomi Laboratuvarı Açıldı

Siemens firmasının 5 milyon euro bağışladığı Gediz Üniversitesi Simülasyon ve Ergonomi Laboratuvarı açıldı. Burada, dünya...

Yurthaber 02-10-12 11:34

Dosbm Personeline Ergonomi Eğitimi

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (DOSBM) tarafından, müdürlük çalışanlarına yönelik ergonomi konulu seminer verildi.Denizli Organize...

Yurthaber 13-07-12 14:12

Belediye çalışanları, sağlıklı oturma eğitimi aldı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, çalışma saatlerinin büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiren personele 'Ergonomi Bilinci'...

Yurthaber 03-08-11 12:10