Kapari Tursusu Yapimi Haberleri

Kapari faydaları nelerdir, kapari nerede yetişir? Kapari nedir, nasıl tüketilir?

Kapari Akdeniz ve Orta Doğu'da yetişen küçük bir bitki türüdür. Çiçeklerinden elde edilen taneler, çeşitli yemeklerde ve mezelerde kullanılır ve lezzet verici bir baharattır. Kapari sadece lezzetli olmakla kalmaz aynı zamanda birçok sağlık faydası da sağlar. Kapari antioksidan özellikleri, anti-inflamatuar etkileri ve bağışıklık sistemini güçlendiren bileşikleri ile bilinir. Sağlığınız için kapariyi diyetinize ekleyebilir veya cilt bakımında kullanabilirsiniz. Peki, kapari nedir, ne işe yarar?

Haber 2023-05-08 13:45:21
Yurthaber 2022-08-25 10:46:39

Kapari ne demek? Kapari kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Kapari ne demek? Kapari kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-18 20:12:08

Erken boşalma tedavisinde başarı gibi gelişme!

Erken boşalma tedavisi ile ilgili sürdürülen çalışmalardan yeni bir sonuç elde edildi. Erken boşalma sorunu yaşayan bir grup erkeğe Kuersetin (Quercetin) içerikli takviye verildi. Kuersetin (Quercetin), ağırlıklı olarak üzüm, soğan, yeşil çay, kapari ve lahana gibi besinlerde bulunur. Kuersetin (Quercetin) verilen erkeklerde boşalma süresi ortalama 1 dakika 17 saniye daha uzun sürdü.

Haber 2022-05-11 08:21:27

Herkes zehirli sanarak yemeyin diyor! Almak için 29 ülke sırada bekliyor

Burdur'da zehirli diye yenilmemesi ile ilgili uyarılarda bulunulan kapari karpuzunu dünyaya ihraç eden 67 yaşındaki Murat Mıhladız, yasaklı bitkiden 17 farklı gıda ürünü ortaya çıkarıyor. Yurt içi siparişlerinin yanı sıra 29 ülkeye daha gönderim yapan Mıhladız, zehirli uyarıları yapılan kaparinin tüketilmesi durumunda birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyerek, yürütülen klinik çalışmalardan bahsetti.

Haber 09-12-21 11:29

Turistik işletmede yangın

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesinde turistik işletmede çıkan yangın sonrası işletmede büyük hasar oluştu.Akyaka Mahallesi Turnalı mevkiinde kış aylarında kapalı olan Kapari Beach isimli işyerinde sabah saatlerinde yangın çıktı.

Yurthaber 16-01-21 12:51

Kapari nedir? Kaparinin insan sağlığına faydaları nelerdir?

Geçmişten günümüze kadar birçok hastalığa şifa kaynağı olan kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmez. Peki kapari nedir? Kapari ne zaman toplanır? Kaparinin faydaları nelerdir? Aklınıza takılan tüm soruları sizler için derledik. İşte detaylar…

Yemek 25-12-20 17:41

Bin derde deva olduğunu kimse bilmiyor! Kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor

Capparaceae familyasından dikenli bir bitki türü olan gebre otu veya kaparinin faydaları saymakla bitmiyor. Tıbbın babası olarak anılan Hipokrat tarafından da kullanılan kapari çeşitli hastalıkları tedavi etmede kullanıldı. Gelin faydaları çok bilinmeyen kapari hakkında bilgi sahibi olalım.

Haber 02-10-20 07:22

Hiç kimsenin haberi yok! Kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor...

Kapari, menginik, kedi tırnağı, gebre otu, karga kavunu ya da hint hıyarı... Bu isimlerden biriyle duymuş olabileceğiniz bu bitkinin çiçeklenmeden önceki tomurcukları kullanılır. Konserve ya da salamura şeklinde tüketilir. Hipokrat ve Aristo sağlığa faydalarını fark etmiş olacak ki çeşitli hastalıkların tedavisinde kapariyi kullanmışlar. Sağlığa faydalarını gelin, birlikte inceleyelim.

Haber 07-08-20 09:52

'Zararlı' diye arazilerden söküp atılan kaparinin kilosu 2.5 euro

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Ethem ve Seher Kayaeşen çifti, bölge halkının zararlı olduğu gerekçesiyle arazilerinden söküp attığı kapari bitkisinin deneme üretimine başladı. Ticari olarak kullanılan kapari bitkisinin uluslararası piyasada kilosunun 2,5 euro.

Finans 01-07-20 15:16

Kapari (Gebre Otu): Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Kapari bitkisi özellikle Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde yetişir. Güneş alan her yerde büyümesini sürdürebilir. Oldukça dayanıklıdır. Yol kenarlarında, duvar diplerinde bile kolaylıkla yetişebilir. Çalı yapısında, dik veya yatık olarak gelişir.

Haber 24-06-20 10:49

Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 7 kadın öncülüğünde Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu.Turizmin gözde merkezi Çeşme’de; enginar, kuşkonmaz, sertifikalı salep, kapari yetiştiriciliği, sakız ağacı, Çeşme limonu ve mandalini gibi ürünleri yetiştirmeyi ve satışını amaçlayan Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kurulduğu bildirildi.

Yurthaber 09-03-20 12:11

BEYOĞLU'NDA EL YAPIMI PATLAYICI ATAN ŞÜPHELİLER KAMERADA

BEYOĞLU'nda gece saatlerinde yüzlerini kapüşon ile kapatan iki kişinin bir eve el yapımı patlayıcı atması güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber 23-01-20 14:40

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'da (3)

BAKAN KURUM, SUR'DA YAPIMI SÜREN KONUTLARI İNCELEDİ Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından beraberindeki Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat ile birlikte, terör örgütü PKK'nın Sur ilçesinde hendek olaylarının ardından inşa edilen konutları inceledi.  İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Bakan Kurum, terör örgütü PKK'nın hendek olaylarında 7 bin 200 konuta zarar verdiğini söyledi.

Haber 22-01-20 19:20

Mahallelinin yol çilesi (2)

YOL YAPIMI İÇİN ARAZİ VERİLMEMİŞ Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kirazlık köyü Cami Mahallesi'nde yaşanan yol sorunu ile ilgili Torul Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Haber 14-12-19 14:01

ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE-SULTANBEYLİ METRO HATTI ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

YAPIMI 2 yıldır durdurulmuş olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın yapımına  yeniden başladı.

Haber 26-11-19 15:15

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı çalışmaları yeniden başladı

YAPIMI 2 yıldır durdurulmuş olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın yapımına  yeniden başladı.

Haber 26-11-19 13:45

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Bursa'da(2)

YAPIMI SÜREN MİLLET BAHÇESİNİ İNCELEDİ Bursa'daki ziyaretlerine AK Parti İl Başkanlığı ile devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha sonra Osmangazi ilçesinde yapımı devam eden millet bahçesine gidip incelemelerde bulundu.

Haber 08-11-19 22:20

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Bursa'da(2)

YAPIMI SÜREN MİLLET BAHÇESİNİ İNCELEDİ Bursa'daki ziyaretlerine AK Parti İl Başkanlığı ile devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha sonra Osmangazi ilçesinde yapımı devam eden millet bahçesine gidip incelemelerde bulundu.

Haber 08-11-19 18:45

EL YAPIMI ÇİKOLATA DÜKKANLARINA YOĞUN İLGİ.. BEYLİKDÜZÜ'NDEN KUZGUNCAK'A...

İSTANBUL'un birçok noktasında, el yapımı çikolataların yapıldığı dükkanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Haber 26-10-19 10:29

EL YAPIMI ÇİKOLATA DÜKKANLARINA YOĞUN İLGİ.. BEYLİKDÜZÜ'NDEN KUZGUNCAK'A...

İSTANBUL'un birçok noktasında, el yapımı çikolataların yapıldığı dükkanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Haber 26-10-19 10:06

İSTANBUL - BEYOĞLU'NDA GECEKONDUNUN ÇATISINA ATILAN ÇANTADAN EL YAPIMI PATLAYICI ÇIKTI

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İstanbul DHA - BEYOĞLU'nda bir gecekondunun çatısına atılan çantadan el yapımı patlayıcı çıktı.

Haber 10-10-19 15:50

Dikenlerin içinde sağlık deposu Kapari

TÜRKİYE'de kozmetik ve boya sanayinde de en önemli bitkilerden birisi olan kapari bitkisi, Mersin'in sahil kenarlarında doğal ortamda yetişiyor.

Haber 17-08-19 10:45

Dikenlerin içindeki sağlık deposu: Kapari

TÜRKİYE'de kozmetik ve boya sanayinde de en önemli bitkilerden birisi olan kapari bitkisi, Mersin'in sahil kenarlarında doğal ortamda yetişiyor.

Haber 17-08-19 10:32

ŞIRNAK'TA EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİ: 1 ŞEHİT, 1 ASKER YARALI

ŞIRNAK'TA EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİ: 1 ŞEHİT, 1 ASKER YARALI ŞIRNAK'ın Cudi Dağı bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Haber 20-03-19 10:11

İskilip çilekten sonra kapari de örnek olacak

Çorum’un İskilip ilçesi çilek üretiminden sonra kapari de örnek olacak.İskilip Kaymakamı Beyazıt Bestami Alkan öncülüğünde erozyona karşı önlem almak, atıl durumdaki verimsiz arazileri değerlendirmek amacıyla 3 bin kapari fidanı dikildi.Fidan dikim töreninde konuşan İskilip Kaymakamı Beyazıt Bestami Alkan, ilçeyi gezerken Sakarya mahallesinde tepelerde hiçbir bitki olmadığını gördükten sonra, buralara kapari dikmeye karar verdiğini söyledi.Erozyonu önleyen bir bitki olan kaparinin ortalama 150-200 yıl kadar yaşayabildiğini belirten kaymakam Alkan, bitkinin yapraklarının ilaç, kozmetik ve gıda sektöründe kullanıldığını belirtti.Evliya Çelebinin yaklaşık 350 yıl önce Çorum’u ziyaret ettiğinde Osmancık’ta konakladığını ve “Bana gebre diye bir bitkinin turşusunu ikram ettiler, çok hoştu” diye seyahatnamesinde yazdığını anlatan Alkan, “Kaparinin ülkemizde 40’tan fazla adı vardır.

Yurthaber 11-03-19 14:10

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi tamamlandı

Çorum’da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile İl Özel İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi kurulum çalışmaları tamamlandı.Dodurga ilçesine kurulan tesisle kentin tıbbi aromatik bitki üretim merkezi haline getirilerek ilde yetişen önemli bitki türlerinin fide ve tohum ıslahını sağlanması, tarımsal araştırma çalışmaları ile bölgenin ekonomik ve tarımsal kalkınma potansiyellerinin harekete geçirilerek kırsal alanların cazibe merkezi haline gelmesi ve yoksulluğun azaltılarak köyden kente göçün azaltılması amaçlanırken yıllık 10 milyon fide üretilerek Türkiye’nin aromatik bitki ithalatının önüne geçilmesi hedefleniyor.3,5 milyon liraya mal olan tesiste bulunan 2 bin 400 metrekarelik sera ve 120 bin metrekarelik açık sahada kapari, kişniş, kimyon, ekinezya, rezene, sarı kantaron, adaçayı, çörekotu, kekik, lavanta, melisa, tıbbi nane gibi bitkiler ve aromatik bitki fidanları yetiştirilecek.Vali Çitfçi tesisi incelediÇorum Valisi Mustafa Çitfçi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi’nde incelemelerde bulundu.

Haber 20-02-19 08:57

Burdur'dan 29 ülkeye kapari ürünü ihracı

Burdur'daki bir firmanın kapari bitkisinden ürettiği 6'sı patentli 17 besin ürünü, 29 ülkeye ihraç ediliyor - Firma sahibi Murat Mıhladız: - "Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre, İsveç, Avusturya, İngiltere ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 29 ülkeye ürünlerimizi gönderiyoruz" - "İnsanlar kaparinin sadece tomurcuklarını tüketiyordu, biz bu bitkiden 6'sı patentli 17 farklı ürün yaptık"

Yurthaber 12-02-19 11:09

Burdur'dan 29 ülkeye kapari ürünü ihracı

Burdur'daki bir firmanın kapari bitkisinden ürettiği 6'sı patentli 17 besin ürünü, 29 ülkeye ihraç ediliyor - Firma sahibi Murat Mıhladız: - "Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre, İsveç, Avusturya, İngiltere ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 29 ülkeye ürünlerimizi gönderiyoruz" - "İnsanlar kaparinin sadece tomurcuklarını tüketiyordu, biz bu bitkiden 6'sı patentli 17 farklı ürün yaptık"

Haber 12-02-19 11:09

Ona şifa bombası diyorlar! Güneş gören yerlerde kendiliğinden yetişiyor

Akdeniz iklimi başta olmak üzere güneş gören yerlerde yetişebilen kapari bitkisi sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmiyor... Karaciğer yağlanmasından ülsere birçok hastalığa şifa olan kapariye sofranızda yer açın.

Yemek 07-01-19 10:29

Bitkisel yöntemlerin MS tedavisine hiçbir katkısı yok

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cavit Boz: - "Kapari, keçi sütü, çuha otu, sülük tedavisi, arı sokması gibi pek çok farklı alternatif yöntemlerin MS'e hiçbir katkısı yoktur" - "Toplumda MS için çaresiz, tedavisi olmayan bir hastalıkmış gibi yanlış bir kanı vardır. Bu, doğru değil. Erken tanı ve uygulanan doğru tedavi yönetimleri kullanıldığında hastaların çoğu normal hayatına devam edebilmektedir"

Haber 03-12-18 17:44

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPIMI SÜREN 15 TEMMUZ MÜZESİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İdrsi TİFTİKÇİ / İstanbul DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı süren "15 Temmuz Müzesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Haber 06-08-18 18:42

28 bin kişiye eğitim verilecek

 YAPIMI devam eden ve 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3'üncü hvalimanına taşınma sürecinin kusursuz bir şekilde yapılması için toplam 28 bin 200 kişiye saha alıştırma eğitimleri verilmeye başlandı.

Haber 08-07-18 12:19

OKMEYDANI'NDA 3 EL YAPIMI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Çağatay KENARLI / İstanbul DHA 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kapsamında Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi'nde çalışma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, Merdivenbaşı sokakta bulunan bazı kişilerin durumundan şüphelendi.

Haber 01-05-18 16:45

Zeytinköy'de orman yangınının izleri siliniyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce, geçen eylül ayında Muğla'nın Zeytinköy Mahallesi'nde meydana gelen orman yangının izlerinin silinmesi için 2 bin 430 kilogram kızılçam tohumu ekildi, 7 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu - Zeytinköy Bal Ormanı Projesi kapsamında yaklaşık 40 hektar alana arı otu, kekik, üçgül, efes, kapari tohumu atıldı - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bu yasal bir sorumluluk. Bu alanların başka bir maksatla tahsis edilmesi söz konusu olamaz. Zeytinköy Mahallesi'nde zarar gören 250 hektarlık alanda da bütün ormancılık faaliyetlerini gerçekleştirerek tamamladık"

Haber 12-04-18 10:57

İstanbul'un yeni havalimanı TEM ve D-100deki yön levhalarında

YAPIMI devam eden ve 29 Ekim'de açılacak olan 3.

Haber 28-03-18 16:10

İstanbul'un yeni havalimanı TEM ve D-100deki yön levhalarında

YAPIMI devam eden ve 29 Ekim'de açılacak olan 3.

Haber 28-03-18 14:12

DHA YURT BÜLTENİ-10

1)BİTLİS'TE EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİ: 1 ŞEHİT, 1 YARALI BİTLİS kırsalında sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Hizan yolu üzerinde bulunan Sehi Ormanları bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı, askerlerin geçişi sırasında infilak etti.

Haber 22-03-18 15:54

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1 

1 - ÜMRANİYE'DE OTOMOBİLİN ALTINDAKİ EL YAPIMI PATLAYICI SON ANDA FARK EDİLDİ Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Ozan URAL/İstanbul DHA Ümraniye'de bir otomobilin altına bırakılan el yapımı patlayıcı son anda fark edildi.

Haber 15-03-18 09:11

ÜMRANİYE'DE OTOMOBİLİN ALTINDAKİ EL YAPIMI PATLAYICI SON ANDA FARK EDİLDİ (GENİŞ HABER)

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Ozan URAL/İstanbul DHA Ümraniye'de bir otomobilin altına bırakılan el yapımı patlayıcı son anda fark edildi.

Haber 15-03-18 00:39

DHA YURT BÜLTENİ-2

1)SURİYE'DE EL YAPIMI PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR   ZEYTİN Dalı Harekatı kapsamında Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarından arındırılan bölgelerde, güvenlik güçlerinin mayın ve el yapımı patlayıcı imhası sürüyor.

Haber 25-02-18 10:08

Siirt'te Patlama: 1 Işçi Ağır Yaralı (2)

SİİRT VALİLİĞİ: KAZI SIRASINDA EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİ Siirt Valiliği, Pervari İlçesi'nde 1 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili açıklama yaptı. İş makinesinin

Yurthaber 12-10-17 18:46

Kapari bitkisi geçim kaynağı oldu

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde kapari bitkisi gelir kaynağı oldu. Doğada kendiliğinden yetişen kapari bitkisinin kilosu 10 liraya satılıyor.

Finans 25-08-17 13:55

(Görüntülü Haber)Kapari Bitkisi Geçim Kaynağı

Yücel BULUT/GAZİPAŞA(Antalya), (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde kapari bitkisi gelir kaynağı oldu. Doğada kendiliğinden yetişen kapari bitkisinin kilosu 10 liraya satılıyor. Evliya

Yurthaber 24-08-17 11:13

Kapari Bitkisi Geçim Kaynağı

Yücel BULUT/GAZİPAŞA(Antalya), (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde kapari bitkisi gelir kaynağı oldu. Doğada kendiliğinden yetişen kapari bitkisinin kilosu 10 liraya satılıyor. Evliya

Yurthaber 24-08-17 10:12