Kapari Haberleri

Kapari faydaları nelerdir, kapari nerede yetişir? Kapari nedir, nasıl tüketilir?

Kapari Akdeniz ve Orta Doğu'da yetişen küçük bir bitki türüdür. Çiçeklerinden elde edilen taneler, çeşitli yemeklerde ve mezelerde kullanılır ve lezzet verici bir baharattır. Kapari sadece lezzetli olmakla kalmaz aynı zamanda birçok sağlık faydası da sağlar. Kapari antioksidan özellikleri, anti-inflamatuar etkileri ve bağışıklık sistemini güçlendiren bileşikleri ile bilinir. Sağlığınız için kapariyi diyetinize ekleyebilir veya cilt bakımında kullanabilirsiniz. Peki, kapari nedir, ne işe yarar?

Haber 08-05-2023 13:45

Kışa aylarında gribe karşı tam koruma! Virüsün hücreye girmesini önleyebilir

Kış aylarında artan gripler tüm yaşamı etkisi altına alıyor. Kapalı alanlarda kolayca bulaşan grip virüsünden korunmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre doğru beslenme grip virüsünün hücreye girmesini önleyebiliyor. Uzmanlar içerisinde kuersetin bulunan sebze ve meyveleri tüketmenizi öneriyor.

Haber 02-11-2022 14:57

Herkes zehirli sanarak yemeyin diyor! Almak için 29 ülke sırada bekliyor

Burdur'da zehirli diye yenilmemesi ile ilgili uyarılarda bulunulan kapari karpuzunu dünyaya ihraç eden 67 yaşındaki Murat Mıhladız, yasaklı bitkiden 17 farklı gıda ürünü ortaya çıkarıyor. Yurt içi siparişlerinin yanı sıra 29 ülkeye daha gönderim yapan Mıhladız, zehirli uyarıları yapılan kaparinin tüketilmesi durumunda birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyerek, yürütülen klinik çalışmalardan bahsetti.

Haber 09-12-2021 11:29

Kapari nedir? Kaparinin insan sağlığına faydaları nelerdir?

Geçmişten günümüze kadar birçok hastalığa şifa kaynağı olan kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmez. Peki kapari nedir? Kapari ne zaman toplanır? Kaparinin faydaları nelerdir? Aklınıza takılan tüm soruları sizler için derledik. İşte detaylar…

Yemek 25-12-2020 17:41

Kapari

Kapari Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kapari Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bin derde deva olduğunu kimse bilmiyor! Kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor

Capparaceae familyasından dikenli bir bitki türü olan gebre otu veya kaparinin faydaları saymakla bitmiyor. Tıbbın babası olarak anılan Hipokrat tarafından da kullanılan kapari çeşitli hastalıkları tedavi etmede kullanıldı. Gelin faydaları çok bilinmeyen kapari hakkında bilgi sahibi olalım.

Haber 02-10-2020 07:22

Kapari (Gebre Otu): Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Kapari bitkisi özellikle Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde yetişir. Güneş alan her yerde büyümesini sürdürebilir. Oldukça dayanıklıdır. Yol kenarlarında, duvar diplerinde bile kolaylıkla yetişebilir. Çalı yapısında, dik veya yatık olarak gelişir.

Haber 24-06-2020 10:49

Ona şifa bombası diyorlar! Güneş gören yerlerde kendiliğinden yetişiyor

Akdeniz iklimi başta olmak üzere güneş gören yerlerde yetişebilen kapari bitkisi sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmiyor... Karaciğer yağlanmasından ülsere birçok hastalığa şifa olan kapariye sofranızda yer açın.

Yemek 07-01-2019 10:29