Kaynatmak Haberleri

'Musluk suyunu kaynatmak' ile ilgili önemli araştırma: Yüzde 80'ini ortadan kaldırıyor! Şişe suyuna göre...

Araştırmacılar, musluk suyunu kaynatmanın yaygın bulunan mikroplastiklerin zararlı etkilerini azaltabileceğini tespit etti.

Kadin 2024-02-29 14:49:37

Ocakta unutulan süt, evi kül etti: Yaşlı kadın gözyaşlarıyla evinin yanışını izledi

Edirne’de ineklerden sağılan sütün kaynatmak için ocakta unutulması sonucu yaşlı çiftin evi küle döndü.

Yurthaber 2024-01-22 14:17:47

Kaynatmak ne demek? Kaynatmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Kaynatmak kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Kaynatmak nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-18 21:28:11

El kazanıyla aş kaynatmak ne demek? El kazanıyla aş kaynatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan El kazanıyla aş kaynatmak ne demektir? El kazanıyla aş kaynatmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-17 19:46:00

Pekmez kaynatmak ne demek? Pekmez kaynatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Pekmez kaynatmak ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Pekmez kaynatmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:18

Kanını kaynatmak ne demek? Kanını kaynatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Kanını kaynatmak ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Kanını kaynatmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:41

Gır kaynatmak ne demek? Gır kaynatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Gır kaynatmak ifadesi de bunlardan biridir. Gır kaynatmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:24

Bir efsane mi yoksa bağışıklığı güçlendiriyor mu? Limonu kaynatmak ne işe yarar?

Limon, C vitamini deposudur. Özellikle grip, nezle gibi hastalıklar için kullanılan limon doğal tedavi yönteminde kullanılan besinlerin başında yer alır. Bazı insanlar kilo vermeyi kolaylaştırdığı için bol bol limon tüketirken bazıları ise cildi temizleyerek, bağışıklığı artırabileceğini iddia ediyor. Peki, limonu kaynatıp içmek gerçekten işe yarıyor mu?

Haber 16-04-22 09:04

Omurga platinleri, vida ameliyatları ve riskleri nelerdir?

Halk arasında omurgaya platin koymak veya omurgaya vida koymak şeklinde tabir edilen ameliyatların esas olarak omurga kemiklerini yakınlaştırmak, sabitlemek, bazen de birbirlerine kaynatmak amacıyla uygulanan sistemler olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, bu sistemlerde kullanılan malzemenin titanyumdan yapılan çok sert bir malzeme olduğunu, bunun da sistemlerin kırılması ve eğilmesini engellediğini söyledi.

Haber 02-06-21 16:01

Tuhaf gelebilir ama bu çözüm yolları evinizdeki kötü kokuları hemen giderecek!

Çöp kutusuna yulaf koymak, tencerede yumuşatıcı kaynatmak... Saçma gelebilir ama bu ipuçları evdeki kötü koku gibi büyük bir sorunu çözerek hayatınızı sonsuza dek değiştirebilir. Gelin başlayalım!

Kadin 05-05-20 11:04

Uzun süre kaynatmak bitki çaylarının etkisini azaltıyor

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Nuray Yalçın: - "Ihlamur, papatya, ada çayı gibi çay formülasyonunda tercih edilen bitkilerin hazırlama tekniğine dikkat etmek gerekiyor. Özellikle ıhlamuru, çok uzun saatler kaynatmak yerine demleme yöntemiyle hazırlamalıyız ki faydalı olsun" - "Uzun süre kaynattığımızda içindeki maddeler dönüşüme uğruyor ve beklediğimiz etkiyi göremiyoruz. Rengi kırmızıya döndüğünde bizim için faydalı olmayan kısmı kalıyor"

Trend 22-12-19 11:04

Kırıkkale'de yangın

Salça kaynatmak için yakılan ateşten yayılan alevler 4 katlı evin 3 katına zarar verdi

Haber 12-09-19 14:50

Kırıkkale'de yangın

Salça kaynatmak için yakılan ateşten yayılan alevler 4 katlı evin 3 katına zarar verdi

Yurthaber 12-09-19 14:49

Ocakta unutulan süt, evi kül etti: Yaşlı kadın gözyaşlarıyla evinin yanışını izledi

Edirne’de ineklerden sağılan sütün kaynatmak için ocakta unutulması sonucu yaşlı çiftin evi küle döndü.

Haber 07-07-19 11:37

Gelin adayı Sinem Umaş'ın evinde düdüklü tencere patladı! Ölümden döndü

Evlilik programıyla adını duyuran Sinem Umaş, ölümden döndü. Köpeklere kemik kaynatmak isteyen Umaş'ın üzerine düdüklü tencere patlayınca vücudunda ciddi yanıklar meydana geldi.

Trend 13-06-19 09:15

Çatıdan Düşen Kaynak Ustası Öldü

Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, (DHA)- KÜTAHYA'da 5 katlı inşaatın çatısında baca demiri kaynatmak isterken toprak zemine düşen kaynak ustası Haşim Küçük hayatını

Yurthaber 02-11-16 17:19

Bismil’de Silah Ve Mühimmat Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir evde yapılan aramada, su kaynatmak için kullanılan bir bidonun içerisinde Kaleşnikof...

Yurthaber 04-04-16 16:02

Öğrencinin Dersi Kaynatmak İçin Naftalini Yaktığı Ortaya Çıktı

Kayseri'de bir ortaokulda 20 öğrencinin zehirlenmesine neden olan naftalini bir öğrencinin dersi kaynatmak için yaktığı...

Yurthaber 08-05-14 20:04

(özel Haber) - Afyonkarahisar’da Muharrem Ayı Heyecanı

Afyonkarahisar’da, Muharrem ayının gelmesi ile birlikte evlerde aşure tencerelerini kaynatmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tutmaya...

Yurthaber 08-11-13 13:31

İşkembe yapacaktı bakın ne oldu

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde Cerrah Beldesi kavşağında oturan Eyüp Balta, kestiği kurbanın işkembesini evinin arkasında bulunan odunluğun önünde yaktığı ateşte kaynatmak istedi.

Haber 18-11-10 14:42