7 Yargi Paketi Resmi Gazetede Yayinlandi Mi Haberleri

GENEL AF SON DAKİKA 2023: Genel af çıkacak mı, 7. yargı paketi ile mahkumlara af gelecek mi? AK Partili Hamza Dağ 'dan açıklama

Genel af çıkacak mı? Merak edilen soru AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından yapılan açıklama ile yanıt buldu. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamasına değinen Hamza Dağ'ın konuya ilişkin sözleri merak konusu oldu. Peki, genel af çıkacak mı? 7. yargı paketi ile mahkumlara af gelecek mi? İşte genel af konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın yaptığın açıklama...

Haber 2023-06-22 11:38:51

7. YARGI PAKETİ SON DURUM 10 Mart 2023: 7. Yargı paketi maddeleri neler, ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi?

7. yargı paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Peki, 7. Yargı paketi ne zaman çıkacak? 7. Yargı paketi maddeleri neler, Meclis'e geldi mi? İşte 10 Mart 2023 Cuma günü itibarıyla son durum...

Haber 2023-03-10 10:32:47

SMA hastalarının ilaçları artık ücretsiz mi? SMA ilaç giderlerini SGK karşılıyor mu? Resmi gazetede yayınlandı! SGK kriterleri nedir?

SMA hastalarının ilaç giderlerinin SGK tarafından karşılanması için aranan kriterlere ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı. Gelişme sonrası SMA hastalarının yakınları ve pek çok vatandaş tedavi için istenen SGK kriterlerini merak ediyor. Peki SMA hastalığı tedavisinde SGK kriterleri neler? İşte SMA hastalarının ilaç giderleri hakkında tebliğin detayları...

Haber 2022-02-09 10:13:16

Yeminli mali müşavirlik sınavı ne zaman? Yeminli mali müşavirlik sınav tarihleri belli mi?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği tarafından Resmi Gazetede yayınlanan ilanda, 2021 3. dönem yeminli mali müşavirlik (YMM) sınavının ne zaman yapılacağı yer aldı. Sınava ilk kez katılacak adaylar ile tekrar katılacak adaylar, başvurularını aynı günde yapmayacak.

Haber 2021-09-15 15:09:24

Hersek Lagünü kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Aralarında Yalova Altınova Hersek Lagününün de yer aldığı 7 ildeki bazı bölgeler "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı doğal sit alanlarının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi hakkında kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.Altınova Hersek Lagünü, 2 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, “kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.

Yurthaber 06-10-20 13:57

Hersek Lagünü kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Aralarında Yalova Altınova Hersek Lagününün de yer aldığı 7 ildeki bazı bölgeler "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı doğal sit alanlarının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi hakkında kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.Altınova Hersek Lagünü, 2 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, “kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.

Yurthaber 06-10-20 13:57

Elazığ’a vali yardımcısı ve kaymakam atamaları

Bugün yayımlanan resmi gazetede Elazığ’a 3 vali yardımcısı, 7 kaymakam ile bir hukuk müşaviri atandı.

Yurthaber 14-07-20 10:15

Tanıtıma az kala: Xiaomi, Mi Band 5'in 7 farklı özelliğini paylaştı!

Xiaomi, Mi Band 5 tanıtımına az bir süre kala, akıllı bilekliğin detaylarını bir bir açıklamaya başladı. Xiaomi, şimdi de Weibo resmi hesabı üzerinden Mi Band 5'in yedi özelliğini birden paylaştı. İşte Xiaomi Mi Band 5'in birbirinden farklı yedi özelliği...

Haber 09-06-20 16:11

Sigaraya zam mı geldi? 2020 Sigara fiyatları zamlandı mı?

Resmi Gazetede tütün fiyatları ile ilgili kritik bir Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Buna göre tütün ürünlerine uygulanan ÖTV vergisinin oranları değiştirildi. Peki bu sigaraya zam anlamına mı geliyor? 2020 sigara fiyatları değişti mi, sigaraya zam mı geldi merak ediliyor.

Haber 13-05-20 16:01

Ergene Belediyesi’nde 34 personele korona virüs izni

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, korona virüs salgını nedeniyle Ergene Belediyesi’nde görevli 60 yaş üzeri personel ile Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamındaki çalışanların izne ayrıldığını belirterek Ergene’de vatandaşların mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlara girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeye istinaden yaptığı açıklamada, “Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan Korona virüs salgını nedeniyle Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Ergene Belediyesinde çalışan 3’ü hamile, 7’si 60 yaş üstü, 10’u kronik hastalığa sahip, 7’si engelli, 4’ü okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışan, 2‘si yasal süt izni kullanan ve 1 yurt dışından gelen personel olmak üzere toplamda 34 çalışanımız idari izinli sayılacaklardır” dedi.Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeye istinaden, 34 belediye personelinin izinli sayılmaları nedeniyle Ergene Belediyesi’nde çalışmaların aksatılmadan devam edeceğini belirten Başkan Yüksel, “Belediyemizde çalışan hamile, yasal süt izni kullanan, engelli, 60 yaş üzeri, kronik hastalığa sahip, yurt dışından gelen ve okul öncesi ile ilköğretimde çocuğu bulunan personelimizin izinli olması sebebiyle personel sayımızda azalma olsa da Belediyemizde hizmetlerin aksamaması için görevli bulunan diğer personellerimiz ellerinden gelen çabayı en üst düzeyde göstereceklerine yürekten inanarak Ergenemizde belediye çalışmalarının aksamayacağını belirtmek isterim” şeklinde konuştu.Başkan Yüksel Ergene’de korona virüse karşı tedbirlerin alındığını belirterek, “Belediyemiz tarafından toplu yaşam alanları, parklar, okullar, ibadethaneler, duraklar, mahalle muhtarlıkları, cadde ve sokaklar ilaçlı sular ile yıkanmış ve dezenfekte edilmiştir.

Yurthaber 20-03-20 18:30

Malatya’da 7 tarım projesi desteklenecek

Malatya’da 7 tarım projesi desteklenmeye hak kazanırken, toplam proje bütçesinin 10 milyon 107 bin 136 TL olduğu belirtildi.Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada,“2019/30 Nolu Kırsal Kalkınma Destekleri 13.Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 2 Ağustos 2019 tarih ve 30850 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.Söz konusu tebliğ kapsamında alınan başvurulardan ilimiz İl Proje Değerlendirme Komisyonu ve Bakanlığımız Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu’nun değerlendirmeleri sonucunda 7 adet proje uygun bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Yurthaber 03-02-20 12:38

Mükellefiyet külfete dönüşmesin

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım e-fatura ve e-defter zorunluluğunda belirlenen brüt satış hasılatı limitinin yükseltilmesi ve geçiş süresinin de uzatılması gerektiğini, aksi takdirde reel sektöre yeni bir külfet doğacağını dile getirdi.Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlenmesi zorunlu olan elektronik belge uygulamalarına zorunlu geçiş tarihlerinin ve uygulama esaslarının yer aldığı 509 Sıra Nolu Tebliğinde belirtilen limitlerin ve tarihlerin ticaret erbaplarını zorlayacağını söyleyen GTO Başkanı Yıldırım, “Firmalarımıza yeni bir külfet getirecek olan limitin yükseltilmesi ve geçiş süresinin de ötelenmesi gerekir” dedi.30923 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlenmesi zorunlu olan elektronik belge uygulamalarına yönelik zorunlu geçiş tarihlerinin ve uygulama esaslarının yer aldığı 509 Sıra Nolu Tebliğ hükümlerince;“2018 ve 2019 yıllarında satış hasılatı 5 milyon TL’yi gecenler 01.07.2020 tarihinden itibaren, 2020 yılı ve müteakip hesap dönemlerinde geçenler ise ilgili yılı takip eden yılın 7.ayından itibaren e-fatura kullanmak zorunda.

Yurthaber 04-12-19 14:58

Bakan Gül ve Ersoy, iş birliği protokolü imzaladı

  Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Birinci yargı paketi Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber 24-10-19 15:45

Bakan Gül: 1'inci Yargı Paketi yürürlüğe girdi

ADALET Bakanı Abdülhamit Gül, "Birinci yargı paketi Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber 24-10-19 15:38

32 yıllık ilçeye ikinci banka şubesi açılıyor

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı iken 7 Haziran 1987 tarihinde belde belediyesi statüsüne ve 4 Temmuz 1987 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 3392 sayılı kanun ile ilçe statüsüne kavuşan Çaldıran ilçesinde 32 yıl aradan sonra ikinci banka şubesi açılıyor.Çaldıran Kaymakamı Tekin Dundar’ın girişimleri sonucu ilçede tek banka olan Ziraat Bakası Şubesi’nin hizmet vermesi ile başlayan ve başka banka şubelerinin kurulması çalışmaları neticelendi.

Yurthaber 26-04-19 16:49

Antalya Valiliğinden yırtık, sökük, yamalı, solmuş Türk bayrağı genelgesi

Antalya Valiliği, yayımladığı genelgeyle Türk bayrağının yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılmayacağı konusunda kurumları uyardı.Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla yayınlanan genelgede bayrağın yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamayacağının altı çizildi.Türk Bayrağı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, "Türk bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılmaz" ibaresinin hatırlatıldığı genelgede şu ifadelere yer verildi:"08.06.2001 tarihli 24426 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş bayrakların yok edilmesi usul ve esaslarını gösterir yönetmelikte ise; eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılmayacak duruma gelmiş bayrakların toplanması ve usul ve esasları düzenlenmiştir.

Yurthaber 26-12-18 10:45

Yeşilyurt Belediyesi Malatya Film Festivaline sponsor olacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısında 8.Malatya Uluslararası Film Festivaline yönelik kurumsal sponsorluk sözleşmesi protokolüne ortak olunmasıyla ilgili gündem maddesini onayladı.Yeşilyurt Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısı 1.oturumunda gündemdeki komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında gerçekleşen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Açılış ve yoklamanın ardından öncelikle 6 Eylül 2018 tarihli eylül ayı olağan toplantısının karar özetinin oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra gündemdeki maddeler tek tek görüşüldü.Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda, bitüm alımı işinde kullanılmak üzere İller Bankasından kullanılacak 15 Milyon TL kredi için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesi onaylandı.Yeşilyurt Belediyesinin 2019 Mali yılına ait Bütçe Teklifi ve Tarife Cetveliyle ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, 2019 Yılı Performans Programı görüşüldükten sonra onaylandı.Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 8.Malatya Uluslararası Film Festivaline yönelik kurumsal sponsorluk sözleşmesi protokolüne ortak olunmasıyla ilgili gündem maddesini onaylayan Belediye Meclisi, 10 ile 15 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğine Yeşilyurt Belediyesinin katılım göstermesine karar verdi.Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce gönderilen, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 06.06.2018 tarih ve 30443 sayılı resmi gazetede yayınlanan Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin Usul ve Esaslar tebliğin ‘Hazineye ve Belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar’ başlıklı 7.maddesinde bulunan ‘Belediyelerin özel mülkiyetinde olan taşınmazlar üzerine inşa edilmiş yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilir.

Yurthaber 02-10-18 17:25

Xiaomi Mi 6X sertifikasını aldı

Xiaomi Mi 6’nın çıkışının üzerinden bir yıldan fazla geçti ama henüz Xiaomi Mi 7 resmi olarak duyurulmuş değil. Xiaomi’den beklenen Mi 7 açıklaması bir türlü gelmese de, şirket bu seriyi Mi 6’nın yenilenmiş bir versiyonu ile canlı tutmaya hazırlanıyor.

Haber 31-03-18 14:52

Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi

Kırklareli merkeze bağlı İnece beldesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 7 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2017/48 no’lu bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakkında tebliğ kapsamında, İnece Beldesi çok amaçlı salonunda 48 üreticinin katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Haber 07-02-18 13:44

Birinci Dereceye Yükselen Hakim Ve Savcılar Resmi Gazetede Yayımlandı

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile 15 hakim, 7 savcı, 7 idari mahkemesi başkanı...

Yurthaber 18-07-17 04:36

Kayso Başkanı Büyüksimitci: “üretim Reform Paketi Teşvik Edilmeli”

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Üretim Reform Paketi’nin kapsamlı bir teşvik...

Yurthaber 04-07-17 10:52

Çarşı Ve Mahalle Bekçiliği İçin İlave 7 Bin Kadro İhdas Edildi

Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemelerin yapılmasını içeren ve Resmi Gazetede yayımlanan 690 Sayılı Kanun Hükmünde...

Yurthaber 29-04-17 20:52

Sgk Genel Sağlık Sigortası Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 7 Ekim 2016 itibariyle Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Genel Sağlık...

Yurthaber 07-10-16 15:16

Ar-ge Reform Paketi Uü’de Tartışıldı

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ULUTEK) Ar-Ge reform paketi bilgilendirme semineri düzenlendi.Şubat ayında Resmi gazetede...

Yurthaber 23-08-16 12:31

andımızın Kalktığı İlk Günde Okullardaki Farlı Uygulamalar Yaşandı

Demokratikleşme Paketi kapsamında "andımız"ın kaldırılması, resmi gazetede yayınladı. Kararın ilk gününde okullardaki farklı uygulamalar dikkat...

Yurthaber 08-10-13 11:41

Kaymakam Gürsoy, 1 yıl daha Kağızman'da,

Kaymakamlar kararnamesi de 7 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Yurthaber 08-08-12 17:54