Altın Yıl Haberleri

Son dakika: Gram altın için yeni tahmin! Son 8 ayın üzerine çıkmıştı, yeni hedef 1000 lira

Son dakika haberi: Altın fiyatları yeniden hareketlendi. Rusya-Ukrayna gerilimi ve paralelindeki küresel ekonomik sıkıntılar sonrası altın fiyatları yükselişe geçti. Belirsizliğin hakim olduğu bu günlerde güvenli liman olarak görülen altının onsu, son 8 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Gram altın ise tırmanışa geçti. Rusya-Ukrayna geriliminin giderek artmasıyla uzmanlar gram altının 1000 TL'yi görebileceğini belirtiyor. İşte altın fiyatlarında son tahminler...

Finans 18-02-2022 08:19

Son dakika… Önce 720, sonra 1450 Lira! İşte gram altın fiyatları için rekor tarihi

Son dakika: Altın gram fiyatı 1060 lira ile zirve yapmasının ardından 'Kur korumalı TL mevduat' sisteminin açıklanmasıyla 780 lira ile yılı kapatmıştı. Yeni yılın ilk günlerinden bu yana 800 lira seviyelerinde bulunuyor. Gram altın fiyatları için dolar kurunun yanında ons altın fiyatı da dikkatle takip ediliyor. Yatırımcılar, “Altın fiyatları ne kadar? Gram altın düşecek mi yükselecek mi?” sorularına yanıt ararken, Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına odaklanmış durumda.

Finans 11-01-2022 07:07

İslam Memiş uyardı: Ben olsam bu fiyattan altın almam gram altın fiyatı düşecek

Dolar yeni haftaya tüm zamanların rekoru olan 9.85 lirayı görerek başladı. Küresel altın fiyatları ve dolar/TL kurundaki artışı izleyen gram altın da tarihi rekorunu kırdı. Önceki aylardaki açıklamalarında gram altının 600 liraya doğru tırmanacağına ilişkin öngörüleri gerçekleşen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının düşeceğini belirterek "Bu fiyattan almam, biraz daha beklerim" dedi.

Finans 25-10-2021 15:05

47 ülkede 1047 mağazası bulunan şirketin patronu konuştu: Pamuk fiyatları giyim enflasyonunu olumsuz etkileyebilir

47 ülkede 1047 mağazası bulunan İstanbul merkezli mağazalar zinciri LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük hazır giyim sektörüne ilişkin açıklama yaptı. Küçük açıklamasında, pamuk fiyatlarındaki artışın giyim enflasyonunu da olumsuz etkileyeceğini belirterek tekstil ürünlerinin de fiyatlarının artabileceğine işaret etti.

Finans 05-10-2021 16:02

Diğer Haber Etiketleri

bilezik gram bilezik gram fiyatı bilezik gram fiyatı ne kadar Emtia Çiftçi Ekonomi İstatistik Tekstil Ticaret Bakanlığı LCW gram altın çeyrek altın yarım altın döviz Göbeklitepe 1 dolar 500 dolar Pamuk Faktoring pamuk Vahap Küçük 22 ayar bilezik alış 22 ayar bilezik alış fiyatı 22 ayar bilezik gram 22 ayar bilezik gram fiyatı 22 ayar bilezik gram fiyatı ne kadar Gaziantep Aydın Bursa Nevşehir Şanlıurfa Bodrum Gümüş Pamukkale altın kuru altın ons altının onsu cumhuriyet altını satış fiyatı bir çeyrek altın ne kadar bir gram altın bir gram altın ne kadar gümüş fiyatları güncel altın kuru gram fiyatı ne kadar in altın anlık altın kuru anlık altın piyasası altın alınır mı altın da son durum altın dolar altın düşecek mi altın fiyatları düşer mi altın fiyatları ne altın fiyatları ne kadar altın fiyatları ne olur altın gram altın gram fiyatı emtia piyasaları dolar altın şu an altın bozdurmak mantıklı mı son dakika altın son dakika altın gram fiyatı ons altın fiyatı son dakika altın gram altın düşecek mi yükselecek mi altın almak mantıklı mı bir cumhuriyet altını ne kadar altın fiyatları düşmeye devam edecek mi dolar kuru ve altın 14 gram ne kadar gram altın 22 ayar bilezik fiyatı altın fiyat gram altın fiyat çeyrek altın fiyatları bugün altın grafiği altın fiyatları 2021 bilezik fiyatı doların yükselişi altın beklentisi dolar fiyatlarında altın kuru fiyatları çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar altın p altın ve gümüş fiyatları gram altın dolar altın fiyatları bugün ne kadar oldu şu an altın alınır mı şu anda altın alınır mı mehmet ali yıldırımtürk uzmanlardan altın yorumu alt gram altın yatırım altın bozdurulur mu altının ons altın fiyatları ne kadar gram altın

Altın Yıl

Altın Yıl Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Altın Yıl Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Üretici: Pamuk altın yılını yaşıyor! Pamuk fiyatları daha da yükselecek!

Ülkenin önemli pamuk üretim merkezlerinden olan Aydın’da yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl pamuktaki rekolte ve fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü. Zorluklara rağmen bu yılki rekolte ve fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden pamuk üreticisi Süleyman Arslanoğlu, “44 dönüm alanda, pamuk üretimi yapıyorum. Bu yıl gerçekten çok güzel rekolte ve fiyatlar. Açıkçası bir tek gübre, ilaç sıkıntımız var. Bu yıl gerçekten pamuk altın yılını yaşadı. Bu fiyatların daha da yükseleceğini tahmin ediyorum” dedi.

Finans 05-10-2021 14:46

6 Haziran 22 ayar bilezik fiyatı |14 ayar ve 22 ayar bilezik gram fiyatı ne kadar?

14 ayar ve 22 ayar bilezik gram fiyatı ne kadar? sorusunun cevabı araştırılıyor. Yastık altında saklamak isteyen, düğünü olan veya almak isteyen vatandaşlar 6 Haziran 22 ayar bilezik fiyatını sorguluyor. İşte ayrıntılar...

Finans 06-06-2021 09:31

Altın alınır mı? Altın yükselir mi? Şu an altın bozdurmak mantıklı mı? Fiyatlardaki düşüş satışları artırdı!

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle vatandaşlar kuyumcularda yoğunluğa neden oldu. Çok sayıda vatandaş tarafından altın alınır mı sorusuna yanıt aranıyor. Peki, altın yükselir mi? Şu an altın bozdurmak mantıklı mı? İşte detaylar…

Finans 13-11-2020 15:11

Goldman Sachs 2021 altın tahmini 2,300 dolar... Altın yıl sonunda ne kadar olacak? İşte uzmanından 2021 altın yorumu!

Altın fiyatlarının reflasyondan olumlu yönde etkileneceğini düşünen Goldman Sachs'ın 3, 6 ve 12 aylık hedefi 2,300 dolar olarak belirledi. Son zamanlarda doların hareketli günler geçirmesinin ardından 2021 beklenen altın hedefi ne olacak yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Uzmanlar altındaki son günlerde yaşanan hareketlenmeleri aşı haberlerinin ve ABD seçim sürecindeki gelişmelerin yaşanmasına bağlıyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek m? İşte Goldman Sachs'ın 2021 altın tahmini..

Finans 13-11-2020 15:00

İşte altının fiyatı... 2 Kasım Pazartesi Kapalıçarşı canlı altın piyasası! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ve Cumhuriyet altını son durum!

Merkez Bankası'nın faiz kararından dolayı altın fiyatları hareketlenmişti. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu sorularına cevap arayan düğün sahipleri son günlerde altındaki fiyat artışından şikayetçi. Altın fiyatlarında son durum nasıl? 2 Kasım Pazartesi anlık güncel altın kuru fiyatları merak edilmeye başlandı. Gram altın güne nasıl başladı? İşte 2 Kasım 2020 Pazartesi Kapalıçarşı canlı ve anlık altın piyasası.

Finans 02-11-2020 07:13

İşte altının son fiyatı... 30 Ekim Cuma Kapalıçarşı canlı altın piyasası! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ve Cumhuriyet altını son durum!

Altının geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faiz kararından dolayı altın fiyatları hareketlenmişti. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu sorularına cevap arayan düğün sahipleri son günlerde altındaki fiyat artışından şikayetçi. Altın fiyatlarında son durum nasıl? 30 Ekim 2020 Cums anlık güncel altın kuru fiyatları merak edilmeye başlandı. Gram altın güne nasıl başladı? İşte 30 Ekim 2020 Cuma Kapalıçarşı canlı ve anlık altın piyasası.

Finans 30-10-2020 06:50

Uzmanından yıl sonu altın tahmini... 2021'de gram altın fiyat tahmini! Altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın fiyatlarının yeni haftaya tırmanışla başlaması ve gram fiyatının 500 lirayı geçmesinin ardından vatandaşlar yıl sonu altın fiyat tahminlerini araştırmaya başladı. 2021 yılında altın fiyatları ne olur araştıran vatandaşlara, Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner'in gram altını için yıl sonu fiyat tahmini haberimizde. Altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Finans 29-10-2020 10:43

Altın fiyatları koronavirüsten sonra düşer mi? Yerli ve yabancı uzmanlardan altın yorumları ve 2021 - 2022 altın tahminleri!

Koronavirüs salgınıyla birlikte başlayan küresel kriz AB ülkelerinin teşviklerinin artmasıyla altın ve dolar fiyatlarında etkili olmaya devam ediyor. Koronavirüs bitince altın fiyatları düşer mi merak eden vatandaşların gözleri uzmanlardan gelecek altın tahmini yorumlarda. Bugün İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan'dan ve Credit Suisse'den yapılan iki açıklama da altına uzun vadede yatırım yapmanın karlı olacağı yönündeydi. Hem yerli hem de yabancı uzmanlardan altın yorumu!

Finans 17-08-2020 16:24

Altın ve dolar için şok yıl sonu beklentisi! Aralık ayında...

Ülkemizde koronavirüsün etkisini göstermesiyle beraber ekonominin alacağı yön en çok merak edilen konulardan biri olmaya başladı. Ekonominin canlandırılması ve krizin baş göstermemesi adına devlet bütün kanallarını devreye sokarak önlem aldı. Ancak vatandaşlar 2020 yılının sonunda dolar ve altın kurlarının ne kadar olacağına dair yapılan tahminleri araştırıyor.

Finans 08-06-2020 13:50

İhracat desteklerinde 2019 altın yıl oldu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Bakanlığımızca verilen ihracata yönelik devlet destekleri için 2019 tam anlamıyla 'altın yıl' oldu. Destek ödemelerinde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık ve 3,2 milyar lira ile bugüne kadarki en yüksek ihracatta devlet desteğine ulaştık" - "2020'de mal ve hizmet ihracatımız için toplam 3,8 milyar liralık destek bütçemiz var. Bunun 3,1 milyar lirası mal ihracatı için ayrıldı. Hedefimiz bu bütçenin tamamını kullanarak, ihracatçılarımızı desteklemek" - "2019'da Marka ve Turquality destek programları kapsamında mal ve hizmet sektörlerinde toplam 685 milyon lira destek ödemesi yaptık. Halihazırda 188 firma 199 markasıyla 'Turquality', 124 firma 126 markasıyla 'Marka' programı kapsamında destekleniyor"

Finans 19-01-2020 11:08

GÜNDEM / 19 Ocak 2020

ANADOLU AJANSI

Haber 19-01-2020 09:00

Mobilya sektöründe KDV indirimiyle 2020'de 60 milyar liralık satış beklentisi

Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç: - "İç pazar satışlarının bu yıl 60 milyar lirayı aşacağını tahmin ediyoruz. Faizlerin düşmesiyle yeni konut alma imkanları geldi. Yeni konut satışlarıyla mobilya sektörü için 2020 verimli geçecek" - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ: - "Daha önceki periyodik KDV indirimlerinin iç pazara etkisi yüzde 30-40 bandındaydı. İnşallah kalıcı olan bu süreçte bandın daha yukarı çıkacağını düşünüyoruz" - İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan: - "Her yıl şubat, mart ve nisan ayları düğüncüler için alışveriş aylarıdır. Bu yıl satışlar ocak ayından itibaren başlar ve ilk 6 ay hareketli geçer. İyi başlarsa iyi biter diye düşünüyoruz"

Finans 03-01-2020 11:08

Kapadokya'daki tesisler yeni yılı tam dolulukla karşılayacak

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler: - "2019 yılı boyunca olduğu gibi yılbaşı tatilinde de Kapadokya yine yoğun bir dönem geçirecek. Bölgede program düzenlenen tesislerde 250 liradan 1000 liraya kadar fiyat aralığı var"

Finans 27-12-2019 11:24

2020 HEDEFLERİ - 2020 online ticaret sektörü için altın yıl olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, “2019’da e-ihracat cirolarında rekor artış yaşandı.

Finans 24-12-2019 15:17

Pamukkale 10 ayda 2,3 milyon ziyaretçi ağırladı

Türkiye'de geçen yıl en fazla ziyaret edilen 4'üncü ören yeri konumunda bulunan Pamukkale, bu yılın 10 ayında 2 milyon 357 bin ziyaretçi çekerek rekor kırmayı sürdürdü - Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen: - "Yıl sonunda 3 milyonu yakalama hedefimiz var"

Haber 13-11-2019 11:12

Kapadokya'da turist sayısındaki artış devam ediyor

Kapadokya'yı yılın ilk 10 aylık döneminde ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 342 bin 567'lik artışla 3 milyon 292 bin 109 oldu - Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz: - "Kapadokya 2018'de altın yıl yaşamıştı, 2019'da zirveye ulaştı. Bu yıl beklediğimizin üzerinde misafir ağırladık. İstatistiklere göre 10 ayda 3 milyon bandının aşıldığı görülüyor. 2020 yılında ise 5 milyona yakın turist hedefliyoruz"

Finans 06-11-2019 16:06

Pamukkale altın yılını yaşadı

 TÜRKİYE'nin önemli turizm destinasyonlarından Pamukkale,  bu yılın ilk 9 ayında 2 milyon 228 bin turisti konuk etti.

Haber 11-10-2019 09:27

DHA YURT BÜLTENİ - 2

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili terör propagandasına gözaltı   İzmir'de, 'Barış Pınarı Harekatı'nı sosyal medya üzerinden karalayan ve terör propagandası yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 11-10-2019 09:05

Küresel fonların altın yatırımı ağustosta 100 tonu aştı

Küresel altın yatırım fonlarının altın varlıkları ağustosta aylık 122,3 ton artarak 2 bin 733 tona ulaştı - ABD'de altın fonlarına, yıl başından bu yana toplam 7,4 milyar dolarlık para akışı oldu - Yıl başından bu yana küresel altın fonları 292,2 ton altın aldı - Fon bazında ağustosta en çok alımını 54,9 tonla ABD'li SPDR Gold Shares yatırım fonu yaptı

Finans 07-09-2019 11:08

Kapadokya'yı gökyüzünden keşfetmek isteyenlere rezervasyon uyarısı

Son yılların en hareketli sezonunu geçiren Kapadokya'da, Kurban Bayramı tatilinde sıcak hava balon turuyla bölgeyi keşfetmek isteyenlere erken rezervasyon uyarısında bulunuldu - KAPHİB Meclis Üyesi Abdullah İnal: "Geçen yıl Kapadokya bölgesinde altın yıl yaşanmıştı, bu sene zirve yılı yaşıyoruz. Otellerin çoğunluğunda 12 ay boyunca tam doluluk görülüyor. Gurbetçi vatandaşlarımızın yanı sıra yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor"

Haber 08-08-2019 11:19

GRAFİKLİ - 2019 yılı Kapadokya'da zirve yıl olacak

Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri bu yılın ilk yarısında 1 milyon 562 bin 617 turist ziyaret etti - Bölgedeki Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı turizm merkezlerini ocak-haziran döneminde ziyaret eden turist sayısı, 2017'ye oranla yaklaşık yüzde 42, geçen yıla oranla yüzde 21 arttı - Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz: - "2019'un sonuna kadar daha çok ziyaretçi alacağımızı düşünüyoruz. Bu durum, 2020 yılının da iyi geçeceğinin habercisidir. Rusya, Çin, Hindistan gibi nüfusu kalabalık ülke vatandaşlarının Kapadokya'ya rağbeti olumlu yansıyor"

Haber 11-07-2019 11:12

GAP'ın başkentinde yağışlar arpa üreticisinin yüzünü güldürdü

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da, geçen yıl kuraklık nedeniyle umduğunu bulamayan arpa üreticisi, bu sezon etkili olan yağışlar sayesinde hasadına başladığı üründen yüksek verim bekliyor - HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu: - "Son yıllarda meydana gelen kuraklık nedeniyle arpa çiftçisi mağdur olmuştu, bu yıl fazla yağışlar nedeniyle yüksek verim bekleniyor" - Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu: - "Bu yıl Şanlıurfa'da arpada rekor verim bekliyoruz. Özellikle kuru tarım alanlarında arpa için çok güzel yağış alınması çiftçimizin yüzünü güldürdü"

Finans 29-05-2019 11:02

Kitabın saltanatına her zaman saygı duymak lazım

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz: - "Türkiye'nin yakın kültür ve fikir tarihi araştırıldığında görüyoruz ki halk arasında Sultanahmet Kitap Fuarı olarak bilinen bu fuar, fikir, kültür ve okuma yazma tarihimizin en önemli merkezlerinden birisi" - "Okumak için kitabın saltanatına her zaman saygı duymak lazım. Okumada kitabın saltanatı her zaman devam edecektir" - "En azından Türkiye'de farklı yayınevlerince yayınlanan Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca dillerindeki yayınların da mutlaka burada sergilenmesi, istifadeye sunulması sağlanmalı. Çünkü İstanbul dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri. İstanbulda yabancıların en çok ziyaret ettiği yer ise Sultanahmet"

Haber 16-05-2019 11:39

Kayısı üreticisi fiyattan, tüccar kaliteden memnun

Mersin’in Mut ilçesinde kilosu 5 ila 9 lira arasında alıcı bulan kayısı, üreticiyi sevindiriyor.Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, kayısıdaki verim ve kalitenin yüksek olması sebebiyle 50 bin ton ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Haber 08-05-2019 09:59

Gram altın yatırımcısının yüzünü güldürdü

Dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket eden gram altın, yıl başından bu yana yatırımcısına yüzde 9,3 getiri sağladı.

Finans 20-04-2019 15:14

Gram altın yıl başından bu yana yüzde 9,3 getiri sağladı

Gram altın dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket ederken, yıl başından bu yana yatırımcısına yüzde 9,3 kazandırdı - AA Finans Analisti İslam Memiş: -"233-242 lira aralığında dalgalanan altının gram fiyatında kademeli olarak 245-247 ve 250 lira seviyelerini takip edeceğiz. Bu yıl içerisinde 250 liranın kırılması durumunda ise 270 lira ve devamında 290 lirayı görebiliriz" - İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ : -"Yatırımcılar, portföylerinde gram altın stratejilerini korumaya devam edebilir. Portföylerinde gram altın ağırlığını kademeli şekilde artırmak isteyen yatırımcılar ise 235 TL’nin altına doğru hareketleri değerlendirebilirler"

Finans 20-04-2019 11:08

Küresel karbondioksit emisyonu 2018'de rekor seviyeye yükseldi

Uluslararası Enerji Ajansı'nın raporuna göre, 2018 yılında küresel enerji talebi ve buna bağlı olarak karbondioksit emisyonu rekor seviyeye yükseldi.

Haber 26-03-2019 15:49

Küresel karbondioksit emisyonunda tarihi zirve

Dünyada enerji sektörü kaynaklı karbondioksit emisyonu geçen yıl 33 gigatona ulaşarak tarihi zirveyi gördü - Emisyonlardaki net artışın yüzde 85'i ABD, Çin ve Hindistan'dan geldi - Elektrik üretiminde kömür kullanımından kaynaklı karbondioksit emisyonu 10 gigatona çıktı - Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol: - "Bazılarımızın 'acaba emisyonların seyrinde bir zayıflama olur mu?' şeklindeki umutları tamamıyla suya düştü. Uluslararası iklim anlaşmalarıyla bizim bugün açıkladığımız emisyon rakamları taban tabana zıt" - "Doğal gaz dünya enerji talebindeki büyümenin hemen hemen yarısını oluşturdu"

Finans 26-03-2019 11:02

GRAFİKLİ - Göbeklitepe Yılı Güneydoğu turizmini canlandıracak

Köklü tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli sayesinde ziyaretçilerin gözde merkezlerinden olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, 2019'un turizmde "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla "altın yılı"nı yaşaması bekleniyor - Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban: - "Geçen yıl sektör olarak yoğun bir dönem geçirdik. Bu yıl ise hareketliliğin daha da artmasını öngörüyoruz. Şu an nisan, mayıs ayları için otellerde yer bulmak zorlaşıyor" - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: - "Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, hepsini birlikte düşünmek gerekiyor. Burada büyük bir kültürel miras, hazine var. Sandık açıldıkça ayrı bir güzellik, ayrı bir miras, tarih ve kültür çıkıyor"

Finans 29-01-2019 11:08

Türkiye'den 32 ülkeye kestane ihracatı

Türkiye'nin kestane ihracatı geçen yıla göre yüzde 17 artarak 43 milyon 300 bin dolara çıktı - Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak: - "Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 43 milyon dolarlık ihracatımızı 2019’da 50 milyon dolara çıkarmak istiyoruz. Verim ve iklim sorunu yaşamazsak bunu başaracağımıza inanıyorum"

Finans 17-01-2019 11:18

Göbeklitepe'de Mart ayında turizm patlaması yaşanacak

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, "Göbeklitepe Yılı" sayesinde bu sene turizmde "altın yıl" yaşanması bekleniyor.

Haber 06-01-2019 11:47

Turizm sektöründe Göbeklitepe heyecanı

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, "Göbeklitepe Yılı" sayesinde bu yıl turizmin zirveye çıkması hedefleniyor - Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rahime Yaşar: - "2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi tabii ki bizim için büyük bir avantaj, bu durum şehrimize çok büyük ivme katacaktır. Bu sayede iyi hazırlanırsak tahminen 2 milyon, belki 2,5 milyon misafir ağırlayabiliriz" - "Beklentimiz Şanlıurfa'nın turizmde altın yılını yaşaması çünkü bu tür fırsatlar şehirlerin eline çok kolay geçmiyor"

Haber 06-01-2019 11:20

2018'de borsa üzdü, altın ve döviz kazandırdı

Dolar bir yılda yüzde 39,5 değer kazanarak 2018'i 5,2920 seviyesinden tamamlarken, avro yüzde 33,1, 24 ayar külçe altının gram fiyatı yüzde 37,5 yükseldi. Hisse senetleri ise ortalama yüzde 20,9 kaybettirdi - 2018'de 7,2169 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, yıllık getiri anlamında 2001 yılından bu yana en iyi performansı göstermiş oldu - 2018'de 121.960 puan ile rekor kıran BIST 100 endeksi, bu seviyeden başlayan düşüşünü yıl boyunca devam ettirerek yılı 91.270,48 puandan tamamladı - Hisse senetleri ortalama yüzde 20,9 değer kaybederek 2011'den bu yana en kötü performansa işaret etti

Finans 01-01-2019 11:02

Göbeklitepe'de altın yıl beklentisi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 2019'u "Göbeklitepe Yılı" ilan etmek istediklerini açıklamasının ardından Şanlıurfa'da yaşanabilecek turist yoğunluğu göz önünde bulundurularak, özellikle konaklama tesislerinin sayısının artırılmasına yönelik çalışmalara hız verildi - Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin: "Önümüzde olacağı kesin gibi görünen turist akınına karşı yatırımcıları teşvik etmek başta olmak üzere konaklama tesislerinin sayısını artırmaya yönelik çok yönlü çalışma yapıyoruz" - Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "2019 yılının Göbeklitepe için altın yıl olacağını düşünüyorum"

Haber 23-11-2018 11:29

Çin'in ithalatından pay almaya hazırız

DEİK Türkiye-Çin Konseyi tarafından Şanghay'da düzenlenen Çin-Türkiye CEO Yuvarlak Masa Toplantısı'na toplam ciroları bir trilyon doları bulan 54 Çinli iş insanı katıldı - Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur: - "Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin'in gelecek 5 yılda 8 trilyon dolarlık ithalat yapacağını bir kez daha vurguladı. Türk şirketleri de bu potansiyeli değerlendirmek için hazır" - "Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Çinli şirketlerin projelerine destek vermeye hazırız"

Finans 07-11-2018 16:35

Kapadokya'da yeni altın yıl heyecanı

Turist yoğunluğu açısından "altın yıl" geçiren Kapadokya'da, Japonya ve Rusya'da 2019'un "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla sayının daha da artması bekleniyor - KAPTİD Başkanı Yakup Dinler: - "2018'in başlarında beklenen turist sayısının şu an çok üzerindeyiz. Türk turizmciler olarak bu kadar artış beklemiyorduk. Turist sayısı anlamında güzel bir yıl oldu. Gelecek yıl bu sayının artacağını biliyoruz, 2019'un yeni bir altın yıl olacağını düşünüyorum" - Bölgedeki turistik otel işletmecilerinden Kemal Cingil: - "Otelimizde yatak kapasitesini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler yapıyoruz"

Haber 15-10-2018 11:16

Turizmde 2019 beklentisi yüksek

TÜROFED Başkanı Osman Ayık: - " Beklentilerimiz doğrultusunda bir sezon yaşıyoruz. Yıl sonunda Türkiye olarak 40 milyonun üzerinde bir yabancı ziyaretçi sayısını göreceğiz" - POYD Yönetim Kurulu üyesi Ali Kızıldağ: - " Ben 2019 yılının turist artışının 2018'in yüzde 15-20 üzerinde olacağını tahmin ediyorum" - TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan: - "Hizmet kalitesini daha da geliştirerek, fiyatları bu oranda yansıtabiliriz. Bir anda yaşanan artışlar, bize fayda sağlamayacaktır, geri götürecektir. Kademeli ve bilinçli yapılan artışlar, kişi başı gelire ve ileriye dönük de iyi olacaktır. Bu şekilde olursa 2019'da altın yılımızı yaşarız"

Finans 14-09-2018 11:13

Pamuk alım fiyatları üreticiyi sevindirdi

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu: - "Önceki gün ÇUKOBİRLİK pamuk fiyatlarını açıkladı. Çiftçiler olarak bu fiyatı makul bulduk ve üreticimiz rahat bir nefes almış oldu"

Finans 12-09-2018 14:51

Dünya Kupası Fransa’ya ne kazandıracak?

Rusya'daki 2018 FIFA Dünya Kupası’nı kazanan Fransa, kutlamaların ardından kupanın kime ne getireceğini tartışmaya başladı.

Haber 19-07-2018 14:13

Niğde'de turfanda patates hasadı başladı

 TÜRKİYE'de patates üretiminde geçen yıl 800 bin ton rekolte ile ilk sırada yer alan Niğde'de, turfanda patates hasadına başlandı.

Finans 03-07-2018 13:00

Niğde'de turfanda patates hasadı başladı

 TÜRKİYE'de patates üretiminde geçen yıl 800 bin ton rekolte ile ilk sırada yer alan Niğde'de, turfanda patates hasadına başlandı.

Finans 03-07-2018 12:03

DHA YURT BÜLTENİ 5

HATAY'ın Hassa ilçesinde amcasıyla kaynaktan içme suyu almaya gittiği Amanos Dağı eteklerinde kaybolan konuşma engelli 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ı arama çalışmaları dağdan köye kaydırıldı.

Haber 03-07-2018 11:44

Kakao fiyatları gram altını solladı

Yerli yatırımcının gözdesi gram altın yıl başından bu yana yüzde 22 değer kazanırken, bu dönemde emtia piyasasının öne çıkan yatırım aracı kakaodaki fiyat artışı yüzde 30'a yaklaştı. Bu sonuçla kakaonun getirisi, gram altını geride bıraktı.

Finans 22-06-2018 13:40

Kakao fiyatları gram altınla yarışıyor

Çikolatanın ham maddesi olması dolayısıyla emtia piyasasında talep gören kakaonun fiyatı yıl başından bu yana yüzde 30'a yakın artarken, yerli yatırımcının gözdesi gram altındaki yükseliş yüzde 22'de kaldı - Vadeli İşlem ve Emtia Piyasaları Uzmanı Ergezen: - "Batı Afrika'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların düşük kalması, kakao fiyatları üzerinde etkili oldu" - "Yıl sonuna kadar kakao fiyatları 2.500 doların üzerinde kalmayı sürdürebilir. Eğer yağışlar düşük kalırsa, kakao fiyatlarının yıl sonunda yeniden 3.000 dolar seviyelerine yaklaştığını görebiliriz" - AA Finans Analisti Memiş: - "Gram altının fiyatında orta ve uzun vadede 215-220 lira seviyeleri görülebilir"

Finans 22-06-2018 11:15

Emlakçıya güven artacak

Emlak sektörüne ilişkin yeni düzenlemeleri içeren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik, emlakçılar tarafından memnuniyetle karşılandı - Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin: - "Bizim disipline olmamızı, vatandaşımızın daha güvenle emlak ofislerine gitmesini sağlayacak"

Finans 10-06-2018 11:08