Altin Almak Mantikli Mi Haberleri

Duş almanın şaşırtan faydası bilimsel olarak kanıtlandı! Ortaya ilginç sonuçlar çıktı

Yoğun bir iş günün ardından alınan duş ile gelen rahatlama hissini birçok kişi yaşamıştır. Duştan sonra gelen rahatlık hissi sadece fiziki bir his midir yoksa bilimsel olarak gerçekten kanıtlanmış bir şekilde o rahatlamayı verir mi? sorusu merak edildi ve araştırıldı. Ev temizliğinin stresi azalttığı biliniyor. Bunun yanı sıra fiziki temizlik olan duş almak veya el yıkamanın da stres seviyeleri üzerine olan etkisi ölçüldü. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Haber 2024-07-23 12:27:42

Kayısı reçeli tarifi: Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli yapımı

Türk kahvaltı sofralarının rengine renkler katan reçellerin tadına doyum olmaz. Hele bir de marketten ya da bir dükkândan hazır almak yerine ev yapımı hazırlanan reçellerin tadı bambaşka olur. İşte bu reçellerden biri de kayısı reçelidir. İşte lezzetli mi lezzetli kayısı reçeli tarifi!

Yemek 2024-06-24 14:18:19

Yenilenmiş Xiaomi mi Note 10 Pro 2024 detaylı inceleme

Teknoloji hızla ilerlerken yeni bir akıllı telefon almak her zaman cazip bir seçenek gibi görünse de aynı kaliteyi daha uygun bir fiyata sunan yenilenmiş telefonlar, kullanıcılar için daha mantıklı bir alternatif haline gelmeye başladı. Özellikle de yenilenmiş Xiaomi Mi Note 10 Pro'nun fiyat performansı sıfır bir cihaz almak yerine daha avantajlı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için Mi Note 10 Pro'yu tasarımdan donanıma kadar sizler için detaylıca inceledik.

Haber 2024-06-19 14:04:52

Devralmak nasıl yazılır? Devralmak ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birleşik yapıda olan "devralmak" kelimesinin ilk ögesi Arapça kökenli devir iken ikinci ögesiyse almak yardımcı fiilidir. Bu sözcük ortaya çıkarken "devralmak" kelimesinin ilk ögesi olan devir ses değişikliğine uğramıştır. Söz edilen ses değişikliği genellikle fark edilse de bu sözcüğün yazılı metinlerde yaygın olarak hatalı biçimde kullanıldığı görülür. Bu da TDK Yazım Kuralları Kılavuzu’nun temel kurallarına başvurularak devralmak kelimesinin doğru yazılışının açıklanmasını gerekli kılar.

Egitim 2024-04-17 18:54:27

Oruçluyken kan verilir mi? Oruçluyken kan alınır mı? Oruçluyken kan vermek ve kan almak orucu bozar mı?

Ramazan ayında, orucu bozan eylemlerle ilgili pek çok sorunun yanıtı merak konusu olabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından orucu bozan eylemler ve durumlar detaylı bir biçimde incelenmiştir. Oruç ibadeti, yememek, içmemek ve cinsel birleşmeden uzak durmak anlamına geldiğin için, oruç esnasında bu tür eylemlerin orucu bozduğu düşünülür. Peki oruçlu tutarken kan vermek ve vücuda kan almak orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:20

Herkesin ihtiyaç duyduğu bir alışveriş arkadaşının 7 özelliği

Alışveriş yaparken karar almak, doğru ürünü seçmek çok zor. Üstelik fiyatı hesaplı mı, değil mi; birinin fikrinden de bu konuda faydalanmamız gerekiyor. Bu yüzden alışveriş yaparken en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri de alışveriş arkadaşı.

Kadin 07-03-24 17:15

Uykusunda ağabeyinin boğazını ve cinsel organını kesmişti! Kan donduran vahşette cinsel taciz detayı: 'İnsan kardeşine bunu yapar mı?'

Kocaeli'de ağabeyi Murat Can Torun'u (32) uykudayken boğazını ve cinsel organını keserek katleden Emre Torun (30) hakim karşısına çıktı. Duruşmada ağabeyinin kendisine 9 yaşındayken cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden Torun, savunma yapmayacağını belirtti. Olay günü yaşananları da anlatan Torun, "İndirim almak için mücadele etmeyeceğim. İnsan kardeşini taciz eder mi? Hep sustum" dedi. İşte detaylar...

Haber 16-02-24 15:40

Sık sık nasıl yazılır? Sık sık ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük bakımından ifade olanağı geniş, zengin bir dildir. Kelime sayısının çok fazla oluşu düşünüldüğünde, bazı sözcüklerin doğru yazım şekilleri zaman zaman karıştırılmakta ve sıklıkla yanlış yapılmaktadır. Sık sık nasıl yazılır sorusu, bu sözcüğün doğru yazılışı hakkında bilgi almak isteyen kişiler tarafından araştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından sık sık doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, sık sık nasıl yazılır, doğru yazımı nedir?

Egitim 28-01-24 17:12

Beşiktaş’ta dükkan mı, Miami’de okyanus manzaralı ev mi? 1,5 milyon dolarlık dükkan sosyal medyayı ikiye böldü! “Sanki dünya Ihlamur Sokak’tan ev almak için yarış halinde!”

İstanbul’un en pahalı semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta bir iş yeri iddiaya göre 1,5 milyon dolar fiyat ile satılığa konuldu. Ihlamur Caddesi'nde yer alan satılık bir dükkanın ücretini duyan şaşkına döndü. 63 metrekarelik yer için dükkan sahibi 1,5 milyon dolar ücret biçti. Güncel kurla 45 milyon TL’den fazla eden dükkan ‘taşı tuğlası altın mı?’ dedirtti.

Finans 13-01-24 10:15

Priz nasıl yazılır? Priz mi piriz mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Elektrik ile ilgili metinlerden günlük konuşmalara varan pek çok bağlamda yer alabilen priz sözcüğü elektrik akımı almak için fiş takılan yuva şeklinde tanımlanır. Bu sözcüğün tanımının yer aldığı TDK güncel çevrim içi sözlüğü sayesinde priz kelimesinin doğru yazılışı da kolaylıkla öğrenilebilir. Daha sonra bu kelimenin yer aldığı cümle örnekleri sıralandığında ise priz ifadesinin doğru yazılışı yakından incelenebilir. Priz ilk hecesinde i sesi var mıdır?

Egitim 27-11-23 19:23

Hızlı, etkili, pratik temizlik onunla mümkün! Dreame R20 Kablosuz Dikey Süpürge'yi sizin için inceledik

Dikey süpürge almak istiyor, modeline mi karar veremiyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz. Etkili, dayanıklı, kullanıcı dostu ve sağlıklı bir temizlik deneyimi sunan bir model arıyorsanız Dreame R20 tam da size göre! Dreame Teknoloji, akıllı teknolojiler barındıran en ileri model kablosuz dikey süpürge modeli R20 ile daha güçlü temizlik vaat ediyor. Sizin için teknoloji harikası bu ürünü inceledik. İşte detaylar!

Haber 09-11-23 14:26

Anadolu Efes-Real Madrid maçı saat kaçta, hangi kanalda, canlı nasıl izlenir? Anadolu Efes Real Madrid basketbol maçı şifresiz mi?

Anadolu Efes-Real Madrid basketbol maçı hakkında araştırmalar hız kazandı. Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında bu akşam İspanya'nın güçlü ekibi Real Madrid'i ağırlayacak. Euroleague'in ilk haftasında Barcelona'ya 91-74 kaybeden Anadolu Efes, sahasında Real Madrid'i yenerek galibiyet almak istiyor. Heyecan dolu maça dair yayın bilgileri de merak konusu oldu. Peki, Anadolu Efes-Real Madrid maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte canlı yayın bilgisi...

Spor 12-10-23 16:07

Borsaya rakip mi geliyor? Faizler yükseldi, vadeli hesap yatırımcının aklını karıştırdı...'Yüzde 35'e çıkabilir'

Geçen sene mevduatta bekleyen birçok yatırımcı, borsa yükselmeye başlayınca tercihini değiştirmişti. Özellikle son bir yılda borsadan kâra geçen yatırımcıların bugünler de ise kafası karıştı. Mevduat faizlerinin yükselmesiyle 'Borsaya rakip mi geliyor?' sorusuna yanıt aranırken, uzmanlar risk almak istemeyen yatırımcılar için bir seçenek olacağı görüşünde.

Finans 03-10-23 08:08

Plörezi tedavisi nedir? Plörezi iyileşir mi?

Plörezi tedavisi göğüs sağlığını tehdit eden bu rahatsızlığın yarattığı rahatsızlığı hafifletme ve hastaların yaşam kalitesini artırma odaklı bir yaklaşımdır. Plörezi, göğüs boşluğunda biriken fazla sıvı nedeniyle nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi rahatsız edici semptomlarla kendini gösterir. Tedavinin temel hedefi, altta yatan nedeni ele almak ve biriken sıvının tahliyesini sağlamaktır.

Haber 31-08-23 19:44

Mor şampuan nasıl kullanılır? Mor şampuan ilk yıkamada etki eder mi?

Mor şampuan kullanımı günümüzde oldukça popüler hale geldi. Mor şampuan, açık renkli saçlar için tonu ayarlayan bir şampuandır Mor şampuan saçta su, saç rengi açıcı, klor gibi kimyasallar, sigara ve egzoz dumanı gibi sebeplerle ortaya çıkan ton farklılıklarını giderir. Doğal sonuçlar almak ve parlak saçlara sahip olmak için evde de kullanılabilen bir kozmetik ürünüdür. Peki mor şampuan nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:28

EMEKLİ MAAŞ FARKI yattı mı, neden yatmadı? SSK/Bağ-Kur, Emekli Sandığı zam farkı ne zaman yatacak, tarih belli mi?

Emekli maaş farkı ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. Emekli zamları, 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirlendi ve yürürlüğe girdi. Böylece emekliye enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılmış oldu. En düşük emekli aylığı ise 7 bin 500 TL olarak güncellendi. Milyonlarca emekli zamlı maaşlarını almak için heyecanla bekliyor. Peki, EMEKLİ MAAŞ FARKI yattı mı, neden yatmadı? SSK/Bağ-Kur, Emekli Sandığı zam farkı ne zaman yatacak, tarih belli mi? İşte tüm merak edilenler...

Finans 27-07-23 13:06

Yıllık izin ücretinin muhasebeleştirilmesi: Yıllık izin ücreti ödeme bordrosu örneği

Senelik izin ücretini almak isteyen bireyler için bu tutarın ne zaman ödendiği, bordroda hangi kısma yazıldığı ve nasıl hesaplandığı gibi konular önem arz eder. Dolayısıyla İş Kanunu'nda yer alan açıklamalar dikkate alınarak yıllık izin ücretinin nasıl muhasebeleştirildiği ve hesaplandığı hakkında bilgi verilmelidir. Bu konuda bilgi aktarımı yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında ise maaşın brüt mü net mi olduğu ile senelik izin ücretinden hangi kesintilerin yapıldığı yer alır.

Haber 20-06-23 15:44

Sere serpe nasıl yazılır? Sere serpe ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki kelime haznesinin geniş olması pek çok kelime gruplarının oluşmasını sağlar. Bunlar arasında birleşik kelimeler yer alır. Birleşik sözcükler günlük yaşam içerisinde konuşma dilinde veya yazı dilinde sıklıkla kullanılır. Hatta deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşur. Bu durumda birleşik kelimelerin nasıl yazılması gerektiği konusunu ciddiye almak gerekir. Yazılışı merak edilen kelimelerden biri de sere serpedir. Peki, sere serpe nasıl yazılır?

Egitim 30-05-23 16:03

‘Altın almak için 3 sebep’ diyerek açıkladılar! 2 dev banka peş peşe duyurdu: ‘Düşüş sınırlı, yeni rekorlar kapıda…’

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta son ayların en büyük düşüşünü kaydetmişti. Yeni haftada yatırımcılar 'altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusuna yanıt ararken hem UBS hem de Commerzbank analistlerinden peş peşe değerlendirme geldi. 2 kurum da fiyatlardaki düşüşün sona ereceğini ve yeni rekor seviyelerin görüleceğini belirtti. UBS analistleri ise 'altın almak için 3 neden'i sıralayarak o sebepleri tek tek açıkladı. İşte Kapalıçarşı verileri ile güncel altın fiyatları...

Finans 22-05-23 09:09

Çokça nasıl yazılır, çokça yazımı nasıl olmalıdır? Çokça ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil bilgisi kurallarına uymak büyük önem taşır. Dilbilgisi konuları arasında öne çıkan başlıklardan biri yazım (imla) kurallarıdır. Dilimizde çok fazla sözcük olduğu için bazı kelimelerin yazımında yanlışlıklar yapılabilir. Sözcüklerin doğru yazımıyla ile ilgili bilgi almak için yazım kılavuzlarına bakılması önemlidir. Çokça sözcüğü de yazımında hata yapılan ve doğru yazılışı merak edilen kelimeler arasında yer alır. Peki, çokça yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 18-05-23 16:30

Instagram (story) hikâye SS alınca bildirim gidiyor mu? Instagram storyde ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?

Instagram storyleri ss almak yani ekran görüntüsü olarak kaydetmek, kullanıcıların paylaştıkları geçici içerikleri kaydetmelerine veya başka bir şekilde paylaşmalarına olanak tanır. Instagram'da storyler sadece 24 saat süreyle yayınlanabilir ve daha sonra otomatik olarak silinir. Bu nedenle eğer kullanıcılar bir arkadaşlarının veya takip ettikleri bir hesabın paylaştığı bir hikayeyi beğenir veya önemli bulurlarsa onu kaydetmek ve daha sonra tekrar izlemek için bir ss alabilirler.

Haber 09-05-23 14:50

Hindistan cevizi suyu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Hindistan cevizi suyu içilir mi, cilt beyazlatma yapılır mı?

Hindistan cevizi suyunun içerdiği mineraller, elektrolitler ve antioksidanlar sayesinde vücudu temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi ve saçları güzelleştirir. Bunun yanı sıra sindirimi düzenler, kalp sağlığını korur ve daha birçok faydası vardır. Hindistan cevizi suyu yaz aylarında sıcak havada veya spor yaparken kaybedilen sıvıların yerini almak için mükemmel bir içecektir. Sağlıklı bir alternatif olan Hindistan cevizi suyuyla cilt beyazlatma yapılır mı?

Haber 08-05-23 13:45

Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu

Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.

Haber 17-04-23 09:53

Değil mi nasıl yazılır, değil mi yazımı nasıl olmalıdır? Değil mi mi dimi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Değil mi sorusu genellikle bir durumda onay almak için kullanılan bir sorudur. Doğru mu sorusu yerine özellikle günlük konuşmalarda yaygın olarak tercih edilir. Demi, dimi gibi de telaffuz edilen sözcüğün doğru yazılışı karıştırılabiliyor. Türkçeyi doğru bir şekilde kullanmak için sözcüklerin doğru yazılışlarını bilmek önem taşır. Değil mi yazımı da pek çok kişi tarafından araştırılır. Peki değil mi TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-04-23 14:16

ALTIN fiyatları için KADER HAFTASI! ‘Zamanı geldi’ diyerek duyurdular: Çarşamba günü bir kez daha…

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Ons altındaki düşüşü takip eden gram altın fiyatı rekor seviyeden uzaklaştı. Piyasaları ise bu hafta iki önemli gelişme bekliyor. ABD enflasyon verisi ve Fed tutanakları Çarşamba günü açıklanacak. Yatırımcılar ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusuna yanıt ararken piyasa analistleri ‘Geri çekilme zamanı geldi’ diyerek uyarıda bulundu. İşte Kapalıçarşı verileri ile gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı…

Finans 10-04-23 08:46

Fiyatı 9999 TL'ye düştü! Xiaomi Mi Scooterda kaçırılmayacak fırsat

Elektrikli scooterlar, son yıllarda giderek popüler hâle gelen çevre dostu, pratik ve ekonomik ulaşım araçları arasında yer alıyor. Eğer siz de bir elektrikli scooter almak istiyorsanız Xiaomi'nin Mi Electric Scooter 3 modeli şu anda, kısa bir süreliğine Amazon'un Bahar Fırsatları kapsamında 3000 TL indirimle satışta! Bu inanılmaz indirim fırsatını kaçırmayın ve şehirde gezinmek için ideal olan bu mükemmel ulaşım aracına mutlaka bir göz atın.İşte Xiaomi'nin scooterı hakkında bilmeniz gerekenler!

Haber 07-04-23 17:54

Gram altın için 'Sürpriz değil' diyerek açıkladı: 1700 TL... Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? 'Kaçınılmaz' dedi ve ekledi! 'Yılın son düşüşleri'

Gram altın yükselmeye devam eder mi? Gram altın ne kadar olacak? Altın almak isteyen yatırımcılar altındaki hareketliliği dikkatle takip ediyor. Ons altın ve gram altındaki hareketlilik ile ABD'de açıklanacak verilere ilişkin alım fırsatları değerlendirilirken 'Şu anda altın almak mantıklı mı?' sorusu da gündeme geliyor. Ünlü piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında 1700 lira seviyesini işaret etti. İşte altında son durum...

Finans 07-04-23 11:30

Klasik hediyelerden sıkılanlara: Sevdiklerinize doğum günü ya da özel günlerde alabileceğiniz hediye kutuları

Doğum günlerinde ya da özel günlerde sevdiklerimizi mutlu etmek isteriz. Bunun için aklımıza ilk olarak onlara hediye almak gelir. Hediye araştırmaları yaparken karşımıza genellikle kazak ve parfüm gibi klasik seçenekler çıkar. Fakat sevdiklerimizin kendilerini özel hissetmeleri için bu hediyeler yeterli olmayabilir. Siz de farklı bir seçim yaparak onlara verdiğiniz değeri göstermek mi istiyorsunuz? Öyleyse gelin, birbirinden güzel hediye kutularına beraber göz atalım!

Haber 07-03-23 16:34

Kara yolu nasıl yazılır, kara yolu yazımı nasıl olmalıdır? Kara yolu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yazımı esnasında yanlış yapılan pek çok kelime vardır. Bu kelimelerin doğru yazılışını öğrenmek, Türkçenin daha akıcı ve doğru kullanılmasını sağlar. Gün içinde sıkça karıştırılan kelimelerden biri de kara yoludur. Kara yolu kelimesinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı konusunda pek çok ikilem yaşanmaktadır. TDK kurallarına bakılarak bu kelimenin yazımı ile ilgili net bilgi almak mümkündür. Peki, kara yolu kelimesi TDK'ye göre nasıl yazılır?

Egitim 17-02-23 11:32

Alışveriş nasıl yazılır, alışveriş yazımı nasıl olmalıdır? Alışveriş ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Almak ve vermek fiilleri Türkçedir ve çok uzun yıllardır dilimizde kullanılır. Bu kelimeler ek alarak tamlamalarda kullanılabildiği gibi bazı birleşik fiillerde de yer alabilir. Özellikle son zamanlarda günlük yaşamda sıkça kullanılan kelimelerden biri olan alışveriş sözcüğü almak ve vermek fiillerinin birleşmesiyle oluşur. Dilimizde iki kelimeden oluşan kelimelerin nasıl yazıldıkları oldukça merak edilir. Peki, alışveriş yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 17-02-23 11:14

ALTIN almak isteyenler için SON FIRSAT! Uzmanlar uyardı: İşte 8 Şubat 2023 tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet, gram ALTIN FİYATLARI!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri 8 Şubat 2023 Çarşamba günü yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarının uçuşa geçmesi beklenirken alım için son fırsat olduğu yönünde uyarılar yapıldı. Peki, tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet, ons, gram altın fiyatları ne kadar? İşte 8 Şubat 2023 Çarşamba günü altın fiyatları ve detaylar....

Finans 08-02-23 09:10

Altın almak isteyenlere uzman isimden kritik 15 Şubat uyarısı! Altında yeni zirveler yolda

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Altın alıp satacak olan yatırımcılar 'altın almak için yeni bir fırsat doğacak mı, altın yükselecek mi, düşecek mi?' gibi soruların yanıtları merak ediyorlar. Rekor seviyelerden sonra düşüş trendine giren altın fiyatlarının son durumunu Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi. Memiş altın yatırımcılarına 'sakince bekleyin' uyarısında bulundu.

Finans 28-01-23 10:02

'Daha fazla beklemeyin' diyerek açıkladı! Konut fiyatlarındaki artış... 'Yüzde 40 oranında...' Kira fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Şimdi ev alınır mı?

Ev sahibi olmak isteyenler ve evini satmayı düşünenler konut piyasasında son dönemde yaşanan hareketliliğin ne yönde devam edeceğini merak ediyor. Özellikle şu anda ev almak mantıklı mı sorusu gündemdeki yerini korurken bir yandan da ev kiralarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Ev sahibi olmayan vatandaşlar ise ev kiraları düşecek mi diye merak ediyor. Peki, konut fiyatlarındaki artış ne olacak? Emlak uzmanı Nilüfer Kas "Daha fazla beklemeyin" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.

Finans 12-01-23 11:03

Cep telefonuna ÖTV indirimi gelecek mi? Resmi açıklama geldi! İşte ÖTV indirimde son durum

ÖTV indirimi için araştırmalar hızlandı. Cep telefonu, otomobil ve tablet almak isteyenler ÖTV düzenlemesi olup olmayacağını öğrenmek istiyorlar. Cep telefonunda indirim olacağı iddialarının gündeme gelmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Peki, cep telefonuna ÖTV indirimi gelecek mi?

Finans 06-01-23 14:28

Borsada gece emir verilir mi, saat kaça kadar emir verilir? Borsada ertesi güne emir verme nasıl yapılır, borsa saat kaçta kapanır?

Küreselleşen dünya ile birlikte yatırımcılar ellerinde bulunan varlıklarını borsa piyasalarında değerlendirmektedir. Piyasaya yatırım yapan kişilerin piyasada alım-satım işlemlerini takip etmesi ve borsa piyasasının kendine özgü olan kurallarını uygulamalıdırlar. Borsa işlemleri borsanın açık olduğu günlerde ve saatlerde gerçekleştirilir ve verilen her emrin toplanma saati vardır. Ancak bazı durumlarda yatırımcılar bu saatlerin dışında pozisyon almak isteyebilir. Borsada gece emir verilir mi?

Finans 06-01-23 09:01

Milli Piyango bileti gerçek mi, sahte mi nasıl anlaşılır? Sahte Milli Piyango bileti belli olur mu? Bilet almak isteyenler DİKKAT!

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi için heyecan dorukta. Yeni yılda zengin olma hayali kuranlar yılbaşı biletli almaya devam ediyor. Ancak bilet alırken bazı detaylara dikkat edin ki yılbaşı heyecanınız yarım kalmasın. Peki, Milli Piyango bileti gerçek mi, sahte mi nasıl anlaşılır? Sahte Milli Piyango bileti nasıl belli olur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Finans 31-12-22 10:39

KYK bursu ne zaman yatacak, YATTI MI? KYK ilk burslar hangi tarihte ödenecek? Öğrencilerin gözü bu haberde

KYK burs ödemelerinin ne zaman yapılacağı milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. Üniversite öğrenimi sırasında maddi olarak destek almak isteyen öğrenciler KYK burs ve kredisinden faydalanabiliyorlar. Peki, KYK bursu ne zaman yatacak, YATTI MI? KYK ilk burslar hangi tarihte ödenecek? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Finans 20-12-22 12:44

ÖSYM Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu YAYIMLANDI! Sağlık Bakanlığı personel alımı BRANŞ ve KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu yayımlandı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev almak isteyip tercih yapacak olan vatandaşlar detayları merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı personel alım branş ve kontenjanları belli oldu mu? sorusunun yanıtı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı 31 bin 183 sözleşmeli personel alımı ilanına yönelik detaylar Resmi Gazete’de de yayınlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Finans 29-11-22 09:28

Otomobilde matrah düzenlemesi geldi mi, ne zaman gelecek? Otomobilde ÖTV matrahı değişiyor: İşte araç fiyatlarına yansıyacak indirim!

Otomobilde ÖTV matrahı ile ilgili son dakika gelişmeleri, sıfır araç almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada bahsi geçen uygulamanın 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini bildirdi. Peki, otomobilde matrah düzenlemesi ne zaman gelecek? İşte otomobilde ÖTV matrahı konusunda merak edilenler ve araç fiyatlarına yansıyacak indirim...

Finans 21-11-22 11:48

B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır, 6 teker araç kullanabilir mi? B sınıfı ehliyet nedir, şartları nelerdir ve nasıl alınır?

Ehliyet almak için sabırsızlanan birçok sürücü adayının kafasını karıştıran konu ehliyet sınıfları oluyor. Farklı harfler ve rakamlarla isimlendirilen bu ehliyet sınıfları, sürücü adayının kullanabileceği araçları kategorize ediyor. Her araç türüne göre farklı ehliyet sınıfları vardır ve bu ehliyet sınıflarını alabilmek için de gerekli olan şartlar farklılık gösterir. Otomobil kullanmak için gerekli olan B ehliyeti nasıl alınır?

Haber 11-11-22 17:25

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI 2022, son durum ne? Bakan Nureddin Nebati'den ÖTV inidirimi ve matrah artırımı açıklaması!

ÖTV indirimi olacak mı, sorusunun yanıtı geçtiğimiz gün konuya ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yaptığı "ÖTV indirimi açıklaması" ile belli oldu. Türkiye'de otomobil almak isteyen kişiler merakla Özel Tüketim Vergidi ile ilgili gelecek haberleri bekliyordu. Bakan Nebati konuya ilişkin detayları aktardı. Peki, Özel Tüketim Vergisi indiriminde son durum ne, ÖTV indirimi olacak mı?

Finans 11-11-22 07:20

400 bin TL'nin altında imkansız! Araba almak isteyenleri heyecanlandıran ÖTV indirimi hazırlığı... Vergi düşecek

Piyasada 400 bin liranın altında ucuz araba kalmayınca ÖTV indirimi için büyük bir beklenti oluşmuştu. Hem vatandaşın hem de otomobil sektörünün merakla beklediği ÖTV indirimi konusunda adım atılacağı öğrenildi. Matrah limitinin düşük kalması nedeniyle yeni bir matrah güncellemesi yapılabileceği kulislerde konuşuluyor. Peki ÖTV indirimi gelecek mi?İşte araba almak isteyenleri heyecanlandıran gelişmenin detayları…

Finans 10-11-22 14:53

Yüksek tansiyon hastaları malulen emekli olabilir mi? Yüksek tansiyon malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekir?

Bazı hastalıklar kişilerin iş hayatını olumsuz olarak etkilediğinde bu kişilere malulen emeklilik hakkı tanınır. Malulen emekliliğe hak tanınabilmesi için kişinin herhangi bir hastalıktan ya da engelden kaynaklı olarak çalışmasında güçlük çekmesi ve çalışmaya devam edememesi gerekir. Malulen emekliliğe hak kazanan kişilerin iş gücünü kaybetmesinden ve çalışamamasından dolayı sigorta tarafından ekonomik refahı koruma altına alınır. Peki, yüksek tansiyon hastaları malulen emekli olur mu?

Haber 08-11-22 14:26

Siroz hastaları malulen emekli olabilir mi? Siroz hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekir?

Malulen emeklilik, belli bir hastalık ya da engel dolayısıyla daha fazla çalışamayacak hâle gelmiş sigortalılara tanınan bir haktır. Bu hak sayesinde, çalışamayacak durumda olan hastalar erkenden emekli olabiliyor. Malulen emekliliğe başvurabilmek ve malulen emekli aylığı alabilmek için bazı şartlar sağlanmalıdır. Bu şartları sağlayan ve iş gücünü kaybetmiş kişilerin ekonomik gelecekleri sigorta tarafından güvence altına alınır. Peki, siroz hastaları malulen emekli olabilir mi?

Haber 08-11-22 14:25

KOAH hastaları malulen emekli olabilir mi? KOAH hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekli?

İş hayatını zora sokan bir hastalık ya da engele sahip olan kişiler malulen emekli olmak için başvuruda bulunabilir. Malulen emekliliğe başvuru öncesinde bilinmesi gereken bazı malulen emeklilik şartları bulunuyor. Herhangi bir hastalıktan dolayı malulen emeklilik başvurusu yapmak isteyen kişiler malulen emeklilik şartlarını sağladıktan sonra emeklilik hakkı kazanabilir. Peki, KOAH hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir?

Haber 08-11-22 14:22

Hipertansiyon hastaları malulen emekli olabilir mi? Hipertansiyon hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekli?

Ağır olduğu genel kabul gören bazı hastalıklar, bireylerin çalışma hayatını etkileyecek noktaya geldiğinde bu bireylere malulen emeklilik hakkı tanınabiliyor. Bu hastalıklardan biri de hipertansiyon hastalığıdır. Malulen emekliliğe başvurmak isteyenler hipertansiyon hastaları için hipertansiyon malulen emeklilik şartları da genel olarak malulen emeklilik şartlarıyla benzerlik gösterir. Hipertansiyon hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir?

Haber 08-11-22 14:21

Baştan sona yanlış! Asla inanmamanız gereken herkesin uyguladığı hijyen efsaneleri

Yere düşen yiyecek, 5 saniye içinde alınırsa yenebilir mi? Her gün duş almak gerekli mi? Eller kaynar suyla mı yıkanmalı? Kulaktan kulağa dolaşan birçok hijyen uygulaması aslında bir efsaneden ibaret. Sağlık uzmanları bazılarına uygulanabilir dese de bazılarının kesinlikle yapılmaması gerekiyor.

Haber 26-10-22 16:08

Mamografi sonuç sorgulama: Mamografi sonucu ne zaman çıkar, mamografi e-Nabız'a düşer mi?

Her kadın 35-40 yaşlarından itibaren düzenli olarak mamografi çektirmelidir. Bu sayede meme kanseri erken teşhis edilebilir ve kanserin önüne geçilmesi planlanabilir. Bu nedenle düzenli bir şekilde kontrol yaptırmak ve mamografi çektirmek önemlidir. Çekilen mamografinin sonucunu almak, hangi amaçla mamografi çekildiğine göre değişiklik gösterir. Peki, mamografi sonuç sorgulama işlemi nasıldır, mamografi sonucu ne zaman çıkar?

Haber 25-10-22 10:55

Sağlık ocağı tahlil sonuçları öğrenme: Aile hekimliği tahlil sonuçları nasıl öğrenilir, tahliller e-Nabız'a düşer mi?

Her vatandaş randevu almak, yapılan testlerin ve tahlillerin sonuçlarına ulaşmak gibi tüm sağlık işlemlerini e-Nabız sistemi üzerinden yapabilir. Tahlilin yapıldığı hastaneye gitmek ya da randevu almak için hastaneye gitmek ve hastaneyi telefonla aramak gereksinimleri ortadan kalkmıştır. Sağlık ocağında aile hekimi tarafından yapılan tüm işlemler de e-Nabız sisteminden takip edilebilir. Aile hekimliği tahlil sonuçları nasıl öğrenilir, tahliller e-Nabız'a düşer mi?

Haber 25-10-22 10:47