Arıcılık Haberleri

Kestane balı nedir? Kestane balı nasıl üretilir?

Ülkemizin üretiminde ikinci sırada olduğu bilinen arıcılık ana hedefi bal üretmek olan bir faaliyettir. Şifa kaynağı kabul edilen, insan ve hayvan sağlığı için son derece faydalı bir besin olduğu bilinen bal üretimi için ustalık, sabır ve özen gerekir. Arılar tarafından üretilen ballar farklı özellikleri ile birbirlerinden ayrılır ve birçok farklı çeşit bal vardır. Bal türleri birbirlerinden tat, kıvam, renk gibi belirgin özelikleri ve yetişme teknikleri ile ayrılırlar.

Haber 18-11-2023 14:26

Karakovan balı nedir? En iyi karakovan balı nerede?

Arıların çiçeklerden ya da meyve tomurcuklarından nektar toplamasının bir sonucu olarak ürettikleri bal insan sağlığına en faydalı olduğu bilinen ve kabul edilen gıdalar arasında yer alır. Dünyada arıcılık konusunda Türkiye verimlilik açısından ikinci sıradadır. Birden fazla türü olan bal üretiminde dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır. Hassasiyet, özen, sabır isteyen arıcılık faaliyetleri ile geçimini sağlayan kişiler belli bir eğitim aldıktan sonra devlet desteği ile arıcılık yapabilmek

Haber 18-11-2023 13:46

Bir kovanda kaç arı var? Kovanda erkek arı neden çok olur?

Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetiminde yapılan ve en çok verim elde edilen alanlardan biri de arıcılıktır. Arıcılık ile ek gelir elde etmek ya da geçimini arıcılık yolu ile sağlayabilmek mümkün olur. Ancak devletin bu alanda açtığı kurslara katılmak, bu kurslardaki teorik ve pratik eğitimler almak ve kurs sonucunda verilen sertifikayı almaya hak kazanmak gerekir. Arıları sevmek ve tanımak da bu alanda çalışmak için gerekli olan bir başka koşuldur.

Haber 18-11-2023 04:16

Arıcılık belgesi nasıl alınır? Arıcılık kayıt sistemi belgesi (sertifikası) ne işe yarar?

Türkiye’de etkin ve verimli olarak çalışılabilen alanlardan biri de arıcılıktır. Arıcılık bu alanda aldıkları eğitimler ve deneyimler ile tecrübelenerek ustalaşmış, detaycı, arıları tanıyan kişiler tarafından yapılması gereken bir meslektir. Devlet desteği alarak, devletin açtığı kurslara ve verilen eğitimlere katılarak arıcılık yapabilmek hatta bu alanda çalışarak geçim sağlayabilmek mümkündür. Ancak öncelikli olarak gereken adımlardan biri de arıcılık belgesi almaktır.

Haber 18-11-2023 04:01

Arı çeşitleri ve özellikleri - Kaç çeşit arı vardır?

Ülkemizde verimli olarak faaliyeti yapılabilen alanlardan biri de arıcılıktır. Arıcılığın dünya çapında ikinci sırasında olan Türkiye’de özellikle Ege bölgesinde son derece verimli arıcılık faaliyetleri gerçekleşmektedir. Bu alanda çalışmak için başat koşul arıları iyi tanımaktır. Ustalık, hassasiyet, detaycılık ve sabır gerektiren bu alanda arı çeşitlerini ve özelliklerini de bilmek gerekir.

Haber 18-11-2023 03:27

Boş kovana arı nasıl gelir? Bal arısı hangi kokuya gelir?

Arıcılık Türkiye’nin dünya çapında ikinci olduğu bir alandır. Ülkemizin verimli toprakları arıcılık açısından da son derece uygundur. En çok Ege bölgesinde verimli olarak yürütülebilen arıcılık faaliyetleri için bölge seçimi de son derece önemlidir. Yüksek rakımlarda daha verimli olarak gerçekleştirilebilen arıcılık faaliyetlerinde bilinmesi gereken bazı detaylar bulunur.

Haber 18-11-2023 02:54

Arıcılık nasıl yapılır? Arıcılık yapmaya nasıl başlanır?

Balarısı kolonilerinin beslenmesi ve de bakımı ile arı ürünleri elde edilerek zirai gelir sağlanan bir meslek olan arıcılığın başlıca hedefi bal üretimidir. Ayrıca propolis, arı sütü, polen, arı zehiri gibi ürünlerin de arıcılık ile elde edilebilmesi mümkün olur. Birçok açıdan son derece zengin topraklara sahip olan Türkiye’de arıcılık da ön plandadır. Türkiye’nin arıcılıkta dünya çapında ikinci sırada olduğu bilinmektedir.

Haber 18-11-2023 01:47

Arıcılık hangi bölgede yapılır? Türkiye'de arıcılık yapmak için en uygun bölge hangisi?

Son derece verimli topraklara sahip olan Türkiye’de arıcılık da neredeyse ülkenin her kısmında yapılabilmektedir. Türkiye’nin geleneksel tarım faaliyetlerinden biri olarak kabul edilen arıcılık konusunda Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı türde arılar yetiştirilebilir. Oluşturulan Türkiye Arıcılık Haritası portalı sayesinde ülkenin arıcılık potansiyeli de takip edilebilmektedir.

Haber 18-11-2023 01:16

Düzce'de köye inen ayılar arı kovanlarına zarar verdi

Düzce'nin Yığılca ilçesinde köye inen ayıların saldırdığı 55 arı kovanı hasar gördü.

Yurthaber 13-10-2023 13:17

Hakkarili çiftçi kazancıyla her yıl köyündeki 15 öğrenciye burs veriyor

Hakkari'de 10 yıl önce kentten köye göç ederek çiftçilik ve arıcılık yapmaya başlayan Talat Özbek, elde ettiği gelirin bir bölümüyle şu ana kadar 150 öğrenciye burs verip eğitim hayatlarını sürdürmelerine katkı sağladı.

Yurthaber 05-10-2023 11:15

Karslı arıcının ölümle dansı! Binlercesini vücuduna yapıştırıp...

Kars'ta arıcılıkla uğraşan bir vatandaş binlerce Kafkas arısını vücuduna aldı. 'Arılara fısıldayan adam' olarak bilinen Yücel Üzeyir'in binlerce arıyla olan tehlikeli gösterisi görenleri şoke etti! İşte o anlara dair görüntüler!

Haber 26-07-2023 09:12

'Beyaz altın' diyorlar: Kilosu 15 bin TL! Sabah erkenden başlıyorlar... Talep yağıyor 'İlgi çok fazla'

Arıcılık faaliyetleriyle ön plana çıkan Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde sezonun açılmasıyla birlikte arı sütü, kovanlardan hasat ediliyor. Halk arasında beyaz altın olarak tabir edilen arı sütünün kilosu, 15 bin liradan alıcı buluyor. Sabah erken saatlerde hasat işlemlerine başladıklarını ifade eden Türkiye’nin en genç arı sütü üreticisi Fahrettin Şükrüoğlu, kilogramı 15 bin liradan olan arı sütüne ilginin oldukça fazla olduğunu söyledi.

Finans 16-06-2023 17:01

Samsun'da arı zehrinin üretimi için arıcılara aparat dağıtıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gramı 400 lira olan arı zehrinin üretimi için arıcılara, arı zehri toplama aparatı dağıttı.

Yurthaber 10-11-2022 14:54

Iğdır'da 5. Bal Tanıtım Günleri başladı

Iğdır'da "5. Bal Tanıtım Günleri" başladı

Yurthaber 18-10-2022 16:38

Arıcılık (MYO) mezunları ne iş yapar? Arıcılık (MYO) bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Türkiye dört mevsimi yaşamasından dolayı bitki örtüsü bakımından zengin bir ülkedir. Bitki örtüsü çeşitliliği bakımından hayvancılık türlerinden biri olan arıcılık da ülkenin birçok bölgesinde yapılabiliyor. Diğer hayvancılık türlerinin bölge bölge yapılabildiği göz önüne alınırsa arıcılığın çoğu bölgede birden yapılabilmesi bir avantajdır. Ancak arıların nesli tehlike altında olduğu için arıcılığın doğru yöntemlerle yapılması gerekir.

Egitim 07-10-2022 17:42

Kovanlarını ayılardan korumak için gece nöbet tutuyor

Bingöl'de ayıların daha önce zarar verdiği kovanlarının başında duran arıcı Yusuf Çağan: - "Bal, emeğimiz ve gelir kaynağımız. Mecburen kovanların başında bekliyorum"

Yurthaber 23-09-2022 11:15

Gezgin arıcı en iyi bal için kovanlarıyla il il dolaşıyor

İlkbaharda Adana'dan başladığı arıcılık mesaisine sırasıyla Kayseri, Konya ve Aydın'da devam eden 42 yaşındaki Abdullah Erdoğan'a bu süreçte genellikle ailesi de eşlik ediyor - Kurduğu barakada kalan Erdoğan: - "Arıcılığın en zor yanı taşınma. Arıcılığın gündüz yolculuğu olmaz. Akşam yolculuğa çıkarsın, sabah 05.00'e kadar gideceğin yere yetişmen gerekir. Gün doğmadan arıları indirip kovanların ağızlarını açmak lazım"

Yurthaber 21-09-2022 11:42

Hakkarili arıcının dağlardan güçlükle topladığı kaya balı ilgi görüyor

Hakkarili arıcının dağlardan güçlükle topladığı kaya balı ilgi görüyor

Yurthaber 14-09-2022 17:02

Düzce Üniversitesi, ürünlerini kendi markasıyla satışa sunuyor

Öğretim görevlisi Berkant Yılmaz: - "Arıcılık sadece baldan ibaret biliniyor bizim ülkemizde. Lakin propolis, polen, arı sütü, arı zehri gibi yan ürünleri de mevcuttur. Biz de bilimsel bilgi ve akademik desteğimizle birlikte bölge çiftçimizi, arıcılarımızı destekleyerek katma değerli ürünler üretmeye başladık"

Yurthaber 04-09-2022 16:20

Muş'un yaylalarında arıcılık yapan karı koca, mesleğin zorluklarını da birlikte aşıyor

Muş'ta 2 bin 40 rakımlı yaylada konaklayan Ercan ve Emran Beyazyıldırım çifti, bu yıl yağışların etkisiyle bitki çeşitliliğinin arttığı bölgede 400 kovandan 4 ton bal hasadı yapmayı hedefliyor - Arıcı Ercan Beyazyıldırım: - "Petek, karakovan ve süzme bal ile tüketicinin karşısına çıkacağız. Propolis de üretiyoruz. Eşim daha çok propolis ile ilgileniyor

Yurthaber 02-09-2022 11:19

Baba ve çocukları verimli bal hasadı için arı gibi çalışıyor

Bingöl'de 14 kovanla başladıkları üretimi 550 kovana çıkaran arıcı baba ve iki çocuğu, iç piyasanın yanı sıra 5 ülkeye bal gönderiyor - Babası ve kız kardeşiyle arıcılık yapan Ferdi Çağatay: - "Geçen sene 6 ton bal elde etmiştik. Bu sene 9 ton balımız çıkacak inşallah"

Yurthaber 31-08-2022 11:50

Devlet desteğinden yararlanan bal üreticisi rekolte beklentisini 10 tona çıkardı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun yüzde 55'i hibe 550 kovan desteğinden yararlanan Sivaslı üretici, eşi ve çocuklarıyla köyünde bal üretiyor - Bal üreticisi Hakkı Doğan: - "Bu sevda, bu aşk bende hiç bitmedi, gittikçe de artıyor. Kışın Sivas'tayım ama arılarıma kavuşmak için baharın ve yazın gelmesini dört gözle bekliyorum"

Yurthaber 28-08-2022 11:13

Çorum'da arıcılar son yıllarda yaygınlaşan çörek otu balından memnun

Çorum Bal Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Kahriman: - "Çörek otu balı için kendi markamızı oluşturup coğrafi işaret tescilini de alarak ihracat yapmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 26-08-2022 11:04

Batman'da 396 arıcıya 67 ton şeker dağıtıldı

Batman'da 396 arıcıya 67 ton şeker dağıtıldı

Yurthaber 18-08-2022 16:05

Dededen toruna 3 kuşak arıcıların bal yolculuğu tamamlandı

Yalova'daki ormanlarda kestane balı üretiminin ardından Tekirdağ'a gelen dededen toruna 3 kuşak arıcılar, burada da ayçiçeği balı ürettikten sonra memleketlerine döndü - Arıcı Hakan Gündüz: -"Arı grubumuz kalabalık olduğu için Eskişehir, Ankara ve Çankırı'ya arılarımızı taşıyoruz. Mevsimi takip ettiğimiz için ayçiçeğine de gidiyoruz. Eylül ayı gibi çam bölgelerinde çalışıyoruz"

Yurthaber 01-08-2022 11:41

Bu iş dede mesleği dedi, saldırıya uğrayınca koşarak kaçtı: Beni yiyorlar

Erzurum’da "Bu iş dede mesleği" diyerek arı dolu peteği eline aldı, ancak kızgın arıların saldırısına uğrayınca da olduğu yerden hızla kaçtı. ‘Beni yiyorlar’ diyerek koşan vatandaşın arılarla imtihanı izleyenleri güldürdü.

Haber 18-07-2022 15:07

Ağrılı 12 yaşındaki Abdulsamet arıcılığı çekirdekten öğreniyor

Abdulsamet Turgut, gelecekte yapmak istediği baba mesleği arıcılığı öğrenmek için yaz tatilinde vaktinin çoğunu kovanların arasında geçiriyor - Baba Murat Turgut: - "Oğlum arıcılığı çok seviyor. İnşallah ileride hem okuyarak hem de tekniğini öğrenerek iyi bir arıcı olur. Arıdan çekinmiyor, önemli şey de arıdan korkmamaktır"

Yurthaber 03-07-2022 12:26

Şile Arıcılık Merkezi törenle hizmete açıldı

Şile Arıcılık Merkezi törenle hizmete açıldı

Yurthaber 22-06-2022 15:32

Tarım, ormancılık ve arıcılık bal ormanında buluştu

BM Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında Konya ve Karaman'da kurulan bal ormanlarıyla hem üretim arttı hem de yöre halkına istihdam sağlandı - Ormancılık ve Mera Uzmanı Mehmet Demir: - "Bal ormanlarına dikilen meyveli türler, yaban hayatı ve özellikle kuşlar için beslenme ve barınma imkanı sunuyor, biyolojik çeşitliliğe katkıda bulunuyor, türlerin tıbbi aromatik özelliklere sahip olması sayesinde ayrıca bir ek gelir kaynağı sağlanıyor ve karbon bağlama fonksiyonuyla da iklim değişikliğiyle mücadeleye destek olunuyor"

Yurthaber 20-06-2022 11:05

Artvin'de Sağlıklı Arı Yetiştiriciliği ve Arı Ürünleri konferansı yapıldı

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu: - "Bizim acilen balımızın, propolisimizin, polenimizin, arı sütümüzün analizini yapıp 'bunların en kalitelisi bizde' diye belgesiyle pazara sunmamız gerekiyor"

Yurthaber 08-06-2022 16:15

Bartın'da sel afetinde zarar gören 37 arıcı aileye kovan dağıtıldı

Bartın'da sel afetinde zarar gören 37 arıcı aileye kovan dağıtıldı

Yurthaber 22-05-2022 12:48

Bilecikli arıcı kaliteli bal üretmek için 22 yıldır kovanlarını taşıyor

Arıcılıkta 32 senede 500'e yakın kovana ulaşan, 2000'den bu yana Eskişehir ve Aydın'da gezgin arıcılık yapan Muammer Altay, yılda 1,5 ton bal üretiyor

Yurthaber 19-05-2022 12:30

Muğla'nın gezgin kadın arıcıları en iyi bal için il il dolaşıyor

Gezgin arıcı Emine Çepel: - "Yıl içerisinde 5-6 bin kilometre yol yapıyoruz. Bebek bakar gibi arıları besleyip büyütüyoruz" - Çepel'in eşi Mehmet Çepel: - "Arıların kraliçesi olmazsa bal olmaz, arılar biter. Eşlerimiz de bizim kraliçemiz. Bu işi sürdürebilmemiz için eşlerimizin desteği gerekiyor"

Yurthaber 10-05-2022 11:37

Akademik destek Bingöl balının üretim miktarını ve kalitesini artırdı

Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay: - "Merkezde son 6 yılda yürütülen çalışmalarla Bingöl, Türkiye'de bal üretim sıralamasında 28. sıradan 14. sıraya kadar ulaştı"

Yurthaber 29-04-2022 12:00

Niğde'de arıcılara 108 ton toz şeker dağıtıldı

Niğde'de arıcılara 108 ton toz şeker dağıtıldı

Yurthaber 28-04-2022 15:29

Batmanlı arıcılar yüksek rekolte beklentisiyle yeni sezona hazırlanıyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın: - "Kentte geçen yıl kuraklıktan dolayı 356 ton olan bal rekoltesinin bu yıl havanın mevsim normallerinde seyretmesi dolayısıyla 500 bin ton civarında olmasını bekliyoruz" - Arıcılık yapan Barış Doyar: - "Bütün arıcıların bu yıl iyi bir rekolte beklentisi var. Arılarda yavru gelişimi de iyi"

Yurthaber 20-04-2022 12:33

Tarıma güç vermek için arıcılara destek çağrısı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin: - "Tarım ülkesinde mutlak surette arıcılık olmalıdır. Eğer tarıma güç verecekseniz, ayçiçeğine, pamuğa, şeftaliye, elmaya güç vermek istiyorsanız mutlaka arıya güç veriniz" - "Arılar ürettikleri ürünlerin 15 katı ekonomik değeri tozlaşmayla sağlar. Ayrıca doğada biyoçeşitliliğin korunmasına yardımcı olur"

Yurthaber 07-03-2022 11:23

Hobisini kazanca dönüştüren girişimci yılda 7 ton bal üretiyor

Memleketi Samsun'un Terme ilçesinde tuhafiyecilik yaparken hobi amaçlı 5 kovanla arıcılığa başlayan Yücel Toraman, endemik bitki örtüsü ve yüksek rakımı nedeniyle tercih ettiği Sivas'taki bir köyde 17 yıldır bal üretiyor - Yücel Toraman: - "Bu köye 180 kovanla gelmiştik, 400 kovana kadar yükselttik"

Yurthaber 19-10-2021 11:04

Memurluktan vazgeçip arıcılığa başladı, şimdi 6 kişiye istihdam sağlıyor

İzmir'de sağlık memuru olarak görev yapan anne Aslıhan Özşahin, çocuğunun sağlık sorunlarını engelleyemeyince doğal bal üretmeye başladı. Çocuğuna doğal bal yedirmek için 2 kovanla başladığı arıcılıkta zamanla kendini geliştiren anne 450 kovana ulaşarak, ciddi bir başarı hikayesine imza attı. Artan talebi karşılamak için memurluğu bırakan girişimci anne, şimdi genç kızları arıcılık sektörüne kazandırmak için kolları sıvadı. Özşahin, yanına aldığı 6 genç kıza arıcılık öğretiyor.

Haber 18-10-2021 15:10

Emekli öğretmen profesyonel arıcı olmak için 60'ında üniversiteyi kazandı

Emekli olduktan sonra köyüne dönen ve Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programına giren Süreyya Nişli, gelecek nesillere sağlıklı ballar üretmek istiyor - Süreyya Nişli: - "Güzel şeyler öğreneceğimi düşünüyorum. Yeniden ilkokula başlar gibiyim ve başarılı olmak istiyorum" - DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu: - "Süreyya Hanım'ın burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Buradan mezun olduğunda profesyonel bir arıcı olacak ve gelecek nesillere doğru arıcılığı öğretecek"

Yurthaber 11-10-2021 11:24

Şanlıurfa'nın bal üretimi TKDK desteğiyle artıyor

Şanlıurfa Arıcılar Birliği Başkanı Kenan Kaya: - "Eskiden üreticilerimizin kimisi 30, kimisi 50, kimisi ise 60 koloni ile bal üretirken TKDK desteğiyle 300-450 koloni arı sahibi oldular. Bu sayede şu anda 80 bin koloniye ulaşarak bal üretimini 2 bin 100 tonun üzerine çıkardık" - TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim: - "Şanlıurfa'da şu ana kadar 49 arıcımızı desteklemiş bulunuyoruz. Bu arıcılarımıza yaklaşık 15 bin kovan desteğinde bulunduk, böylece kentimizin bal üretiminin yaklaşık yüzde 25'ine katkıda bulunmuş durumdayız"

Yurthaber 10-10-2021 11:08

Devlet baba desteğiyle iş kurup köyüne döndü

Sivas'ta 18 yıl inşaat işlerinde çalıştıktan sonra baba ocağı Beypınar köyüne yerleşen 39 yaşındaki Yahya Biçer, Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanarak başladığı arıcılıkta kovan sayısını 5 yılda 40'tan 180'e yükseltti - Yahya Biçer: - "Devletimizin o kadar çok projesi var ki köyüne dönmek isteyen her türlü dönebilir. Kanatlı hayvanlardan tutun büyükbaşa, yem bitkilerine kadar ne iş yapmak istiyorsanız devletimizin olanakları çok"

Yurthaber 08-09-2021 11:10

2 çocuk annesi ‘Ben yaparım dedi’ ve yaptı

Elazığ’da aile ekonomisine katkı amacıyla devletten destek alan 2 çocuk annesi Hacire Saylan, arıcılığa başladı. İlk olarak 30 kovan ile başlayan girişimci kadın, kısa süre içerisinde bunu iki katına çıkarmayı başardı. Genç kadın, hedefinin ilerleyen zamanlarda arı sütü işine girmek olduğunu aktardı.

Finans 11-08-2021 11:31

Pembe tulumlu arıcı, ürettiği organik balı kendi markasıyla satıyor

Mersin'de arıcılık yapan 43 yaşındaki İlknur Çakmak, zengin floraya sahip bölgelere kurduğu 400 kovanıyla geleneksel arıcılık mesleğini sürdürüyor - Arıcı İlknur Çakmak: - "Doğru ürün üretiyorum. Ürettiğim ürünleri doğru kullandırtmak adına hedeflerim var. Kendimin ve çocuklarımın yemediği bir şeyi başkasına yedirmeyeceğime dair kendime söz vermiştim"

Yurthaber 30-07-2021 11:15

Çince'den çeviri yaparak öğreniyorlar, kilosu 10 bin lira!

Arıcılıkla uğraşan Hüseyin Diner, son yıllarda başladığı arı sütü üretimi ile bu alanda ülke genelindeki az üreticilerden biri olurken, üretim alanını genişletmeyi hedefliyor. Diner, "Üniversiteler ve devlet bu işe el atarsa hem üretim çoğalır, hem de ürettiğimiz sütün kotası artar" diye konuştu.

Finans 29-07-2021 11:48

Hatay'da devlet desteğiyle arıcılığa başlayan kadının hedefi ihracata yönelmek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan destek alan 3 çocuk annesi Güler Balcı, 150 kovan arıdan 2 ton bal bekliyor - Balcı: - "Avrupa standartlarına uygun, organik ve hijyenik ürünlerle ihracat yapabilmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 30-06-2021 11:14

Bulgaristan'dan memleketine dönüp başladığı arıcılıkta, kovan sayısını iki yılda 30'dan 250'ye çıkardı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde baba mesleği arıcılıkla uğraşan 31 yaşındaki Yavuz Dönmez: - "Sabah ilk uyandığımda arılarımın yanına gidiyorum. Arılarım beni tanıyor. Aramızda güzel bir bağ var. Arılarla uğraşmak bana huzur veriyor"

Yurthaber 27-06-2021 13:42

40'ı 600 yaptı! 5 çocuğunu bu iş sayesinde okutuyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan Yeter Gülmak adlı kadın, “Genç Çiftçi” projesi kapsamında aldığı 40 kovanı 600’e çıkararak 5 çocuğunu okutuyor.

Finans 22-06-2021 09:17

Gramı 500 TL olan arı zehri Adıyaman’da üretilmeye başlandı

Sağlık, kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılan ve 1 gramı 500 TL’nin üzerinde olan arı zehri Adıyamanlı arıcılar tarafından üretilmeye başlandı.

Finans 26-05-2021 11:39