Asal Sevk Nedir Haberleri

Mersin'de iğrenç olay! Oyun oynayan çocukların özel bölgelerine dokundu: Serbest bırakıldı

Mersin'de bir işçi, sokakta oyun oynayan çocukları taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde işçinin çocukların özel bölgelerine dokunduğu görülmüştü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.K., çıkartıldığı nöbetçi mahkemede adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Haber 2024-05-17 17:23:11

ATM'den para çekenleri seçmişler! Bu bahaneyle yaklaşıp... Aynı yöntemle çok sayıda kişiyi tuzağa düşürmüşler

İstanbul'da, ATM önünde işlem yapanlara yardım etme bahanesiyle yaklaşıp banka kartlarını çalanlara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde ATM önlerinde yabancı uyruklu şahıslara yardımcı olma bahanesiyle yaklaşıp el çabukluğuyla kartlarını çalarak harcama yapan 3 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin banka kartlarını çaldıkları anlar güvenlik kamerasına yansırken şüphelilerden 1’i sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 2024-05-17 15:42:55

Her derde deva: Sabahları 1 kaşık yiyen yorgunluk nedir bilmiyor! Hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor

Hastalıklardan korunmak ve hızlıca iyileşmek için bağışıklık sistemini her zaman güçlü tutmak gerekiyor. Bunun için düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra şifalı karışımları tüketmek de etkili oluyor. Tıbbın babası olarak da bilinen Hipokrat, çörek otunun ilk savunucularından biri olarak biliniyor. Her derde deva olan bal ve çörek otu bir araya geldiğinde şifalı bir ilaca dönüşüyor. Vücuttaki yorgunluğu da alan bu karışım birçok hastalığa karşı kalkan oluyor.

Manşet 2024-05-17 14:23:51

Brad Pitt hastalığı Türkiye'de! Etel Baler fark etti, 'yüz körü' olduğuna inanamadı... Kendi yüzlerini bile tanıyamıyorlar!

Brad Pitt hastalığı Türkiye'de de görüldü. Tıp dilinde 'prosopahnasıa' halk dilinde ise 'yüz körlüğü' olarak bilinen hastalığa yakalanan isimlerden biri ise cemiyet hayatının ünlü ismi Etel Baler oldu. Daha önce gördüğü birini ertesi günü görünce tanıyamadığını söyleyen Baler, bu konuda yalnız olmadığını da söyledi. Peki tam olarak nedir bu Brad Pitt hastalığı? Tedavisi yok mu? İşte detaylar...

Manşet 2024-05-17 07:44:44

3 farklı anket! Yüzde 42 ile dikkat çeken Özgür Özel detayı...

2 yılda 2 kritik seçim yaşandı. Anketlerle dolu geçen ayların ardından artık çalışmaların da içeriği değişti. Asal Araştırma 31 Mart seçimlerinden birinci çıkan CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'le ilgili dikkat çeken bir anket yayınlandı. "CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalefet yapma şeklini onaylıyor musunuz?" sorusuna yüzde 42 'onaylıyorum' yanıtını verdi. İşte diğer anketler ve sonuçları...

Manşet 16-05-24 12:21

Uyuşturucu satıcısından şaşkına çeviren sözler! Kurban keseceğim, bayrama kadar çıkar mıyım?

Bursa'da F.A. (25) uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. 32 adet suç kaydı bulunan F.A.'nın üstünden, satışa hazır halde 171,66 gram uyuşturucu madde, 15 bin 50 TL nakit para ve hassas terazi ele geçirildi. F.A.'nın emniyetteki sorgusunda, "Kurban keseceğim, bayrama kadar çıkar mıyım? Bayrama yetişir miyim? sözleri polisi bile şaşkına çevirdi.

Haber 16-05-24 11:32

'Çocuğu öldür' Yenidoğan çetesinin konuşmaları ortaya çıktı! Hasta bebeklerle ilgili korkunç sözler 'Ölüyor mu ne yapıyorsa yapsın ya'

İstanbul ve Tekirdağ'da hasta bebekleri para karşılığı anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan servislerine sevk eden çetenin soruşturmasında detaylar ortaya çıktı. Doktor ve hemşirelerin sözleri kan dondururken hasta bebekle ilgili bir hemşirenin "Çocuğu öldür" dediği, başka hemşirenin buna "Öldüreceğim de öldürsem de bir dert biliyor musun?" cevabı verdiği öğrenildi. Başka vakada da doktorla hemşirenin ihmali gizlemek için ölen bebeğin hastaneye entübe geldiğini kayda geçirdiği belirlendi.

Haber 16-05-24 09:54

SON DAKİKA | Beşiktaş'ta doğalgaz patlaması! Çok sayıda ekip sevk edildi

Son dakika haberi: Beşiktaş Türkali Mahallesi'nde 5 katlı binanın 3. katındaki dairede doğal gaz patlaması meydana geldi. Patlama etkisiyle çevredeki binalardaki dairelerinde camları kırıldı. Park halindeki iki otomobilin üzerine beton parçaları düştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Patlama sırasında evde bulunan bir kişi hafif şekilde yaralanırken, patlama anı güvenli kamerasına yansıdı.

Haber 16-05-24 09:15

Hyaluronik asit nedir, faydaları nelerdir? Hyaluronik asit serum ne işe yarar?

Kadın ya da erkek fark etmeksizin cildi korumak, cildi olası sorunlardan kurtarmak için cilt bakımlarını aksatmamak gerekir. Bu noktada adı gündemde olan hyaluronik asitin ne olduğu merak konusu olabilir. Peki, hyaluronik asit nedir ve faydaları nelerdir? Hyaluronik asit serum ne işe yarar?

Kadin 16-05-24 01:58

Bronzer nedir, nereye sürülür? Bronzer ne işe yarar?

Çeşitli cilt yapılarına göre ürünler, işlemler ve uygulamalar geliştirilmiştir. Tüm bunların amacı daha güzel, daha sağlıklı bir cilde sahip olmaktır. Peki, bu ürünlerden biri olan bronzer nedir ve nereye sürülür? Bronzer ne işe yarar?

Kadin 16-05-24 01:47

Hydrafacial nedir, nasıl yapılır? Hydrafacial ne işe yarar?

Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak herkesin isteyebileceği bir durumdur. Hem daha iyi hissetmek hem daha sağlıklı ve güzel görünmek için cildi korumak ve bu amaçla çeşitli cilt bakımlarını düzenli olarak yapmak önemlidir. Alanında uzman kişilere danışarak bu amaçla üretilen çeşitli ürünler ve uygulamalar da kullanılabilir. Hydrafacial da bu uygulamalardan biridir.

Kadin 16-05-24 01:32

Saç tebeşiri nedir? Saç tebeşiri nasıl kullanılır?

Saçlar, çeşitli işlemler görebilir, geçici ve kalıcı uygulamalar ile farklı saçlar elde edilebilir. Bakımı düzenli olarak yapılması gereken saç, kişilerin hem görüntüleri hem de ruh hâlleri için oldukça önemsenir. Peki, saç tebeşiri nedir? Saç tebeşiri nasıl kullanılır?

Kadin 16-05-24 01:20

Futbolcunun eşi Kütahya'da yayalara çarptı! Kaza sonucu 2 kişi yaralandı

Kütahya'da futbolcunun eşi üst geçidin altında yayalara çarptı. Kaza sonucu iki kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler yaralıların yardımına koşarken, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazaya karışan otomobilin sürücüsü futbolcunun eşi çıktı. İşte detaylar...

Haber 16-05-24 01:08

Tuzsuz şampuan nedir, ne işe yarar? Tuzsuz şampuanın farkı ne? Tuzsuz şampuanın kullanımı ve faydaları

İnsanın en önemli ve en değerli aksesuarı saç olarak kabul edilir. Hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önemsenen, ruh hâlinden dış görünüşe son derece etkili olduğu bilinen saçların bakımı da önemlidir. Saç bakım ürünlerinin başında ise şampuanlar ve saç kremleri gelir. Peki, tuzsuz şampuan nedir ve ne işe yarar?

Kadin 16-05-24 00:58

Mor şampuan nedir, ne işe yarar? Mor şampuan nasıl kullanılır?

Zevke, tercihe ya da çeşitli amaçlara göre saçların rengi değiştirilebilir. Bu işlem bir güzellik salonunda, bir kuaförde yaptırılabildiği gibi uygulanacak olan renkte boya dışarıdan alınarak evde de yapılabilmektedir. Ancak boyalı saçlar çeşitli bakımlar ile korunmalıdır. Bu anlamda mor şampuan ismi son zamanlarda gündeme gelmektedir.

Kadin 16-05-24 00:40

Kapatıcı (Concealer) nedir, ne işe yarar?

Cilde uygulanan çeşitli ürünler seçilirken çok dikkat edilmelidir. En hassas bölge olan cilt yapısında dikkat edilmezse büyük sorunlar yaşanabilir. Deride oluşan ve küçük görünen birçok problem de ileriki zamanlarda çok büyük sorunlara yol açabilir. Bu noktada kapatıcı (concealer) kullanımı da önemlidir.

Kadin 16-05-24 00:26

Dermaroller nedir, ne işe yarar? Dermaroller nasıl kullanılır?

Kadın ya da erkek fark etmeksizin cilt son derece hassas ve düzenli olarak bakım yapılması gereken bir yapıya sahiptir. Çeşitli alerjiler ya da akneler ve sivilceler cildi yıpratabilir. Çözüme ulaştırılmayan cilt sorunları da ciddi başka problemlerin doğmasına neden olabilir. Bu nedenlere bağlı olarak cilt bakımlarını aksatmamak önemlidir. Bu kapsamda kullanılan cilt bakım araçlarından biri de dermaroller'dir.

Kadin 16-05-24 00:06

Yeni Kaledonya karıştı! Macron 'OHAL' ilan etti! TikTok yasaklanıyor, Fransa asker gönderiyor

Fransa'ya bağlı Yeni Kaledonya'da oy kullanma yasasındaki değişikliğe karşı düzenlenen protestolarda can kaybı yükseldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yeni Kaledonya'da 12 gün süreyle OHAL ilan etti. Diğer yandan Fransa'nın güvenliğini sağlamak için asker sevk edeceği ve bölgede sosyal medya platformu TikTok'un yasaklanacağı belirtildi.

Haber 15-05-24 23:47

Brezilya fönü nedir, nasıl yapılır? Brezilya fönü ne kadar dayanır?

Hem kadınlar için hem de erkekler için saçlar, düzenli olarak bakıma veya kişinin ruh hâline ya da gideceği yere göre çeşitli işlemlere ihtiyaç duyabilmektedir. Son zamanların en moda saç işlemlerinden biri olan Brezilya fönü de bu işlemlerden biridir.

Kadin 15-05-24 23:07

GPT-4o nedir, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin her geçen gün günlük hayata biraz daha fazla girmesi ile günlük konuşma diline de birçok yeni ve teknolojik kavramlar, terimler girmiştir. Bunlardan biri de son zamanlarda en çok duyulanı ve konuşulanı GPT ifadesi olmuştur. GPT-4o ise yeni bir büyük dil modelinin adıdır. Peki, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Haber 15-05-24 22:48

TAM ATM nedir? TAM ATM'de hangi bankalar var?

Türkiye’nin 81 ilinde 5.600 bankamatikle birlikte hayata geçirilen TAM ATM projesinin 7 ayrı kamu bankasının ortak girişimi olduğu bilinir. Yaşadığı yerde TAM ATM bankamatiklerinin aktif olarak kullanıma açıldığını gören kişiler ise bu projeye yönelik olan belirli hususları sorgular. Bunlar arasında TAM ATM projesinin kime ait olduğu, ne gibi avantajları beraberinde getirdiği ve Türkiye’nin dört bir yanında konumlandırılan bu bankamatiklerin hangi işlemler için kullanılabildiği yer alır.

Finans 15-05-24 22:39

Son dakika: İstiklal Caddesi'nde bir mağazada yangın! Çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti

Son dakika: Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki bir mağazada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Mağazada çıkan yangında bir kişi dumandan etkilenirken, yangın kısa sürede söndürüldü. Polis ekipleri önlem amacıyla caddeyi yaya trafiğine kapattı.

Haber 15-05-24 17:20

SON DAKİKA | Mısır Çarşısı'nda korkutan yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi

Son dakika haberi: İstanbul Eminönü'nde Mısır Çarşı'sında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Haber 15-05-24 10:20

Süper Lig'den 9 kulüp PFDK'ya sevk edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'den 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. Balotelli, İbrahim Akdağ, Çağdaş Atan ve Bülent Uygun da disipline gönderildi.

Spor 14-05-24 20:37

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında emniyet müdürü ve 2 müdür yardımcısına gözaltı! Evlerinde arama yapılmış, Bahçeli tepki göstermişti

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan emniyet müdürü ve emniyet müdür yardımcıları gözaltına alındı. 3 isim de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Daha önce açığa alınan emniyet mensuplarının evinde dün arama yapılmış ve bazı materyallere el konulmuştu.

Haber 14-05-24 14:25

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi nedir? 2024 Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde neler var?

Kamu tasarruf programının 2024 yılında başlanmasına karar verilen planları arasında taşıtlar ve binalar ile enerji kaynakları gibi başlıklara yönelik olan kararlar yer alır. Bu kararlarla mevcut kaynakların gözlemlenerek daha dikkatli ve verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. Bununla birlikte yeni alımlar ile harcamaların azaltılmasına ilişkin olan maddeler de 2024 Kamuda Tasarruf Paketi’nin içerdiği önemli planlar kapsamındadır.

Finans 13-05-24 21:57

Diyarbakır’da çok sayıda mahkum ve personel hastanelik oldu!

Diyarbakır Kampüs Ceza İnfaz Kurumları'nda çok sayıda mahkum ve infaz koruma personeli mide bulantısı ve kusma yaşayarak rahatsızlandı. Şikayetler üzerine kampüse çok sayıda ambulans sevk edildi.

Haber 13-05-24 21:26

Rücu nedir, rücu ne demek? Rücu etmek ve rücu etme hakkı

Türkçe, kelime dağarcığı en zengin diller arasında yer alır. Bu durumun bir nedeni de çeşitli dillerden gelip dilimize yerleşerek zaman içinde Türkçeleşen kelimedir. Yabancı kökenli bu kelimeler hem günlük konuşma dilinde hem de farklı alanlarda kullanılabilir. Rücu kelimesi de bunlardan birisidir. Peki rücu nedir, rücu ne demek? Rücu etmek ve rücu etme hakkı

Haber 13-05-24 19:48

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Hukuki terimler içinde çeşitli kelimeler kullanılır. Bu kelimeler günlük konuşma dilinde halk arasında da kullanılır ancak hukuk alanında bambaşka anlamlara karşılık gelebilir. Aile konutu, aile konutu şerhi gibi ifadeler de bu duruma örnek olan ifadeler arasında yer alır.

Haber 13-05-24 19:17

İsteğe bağlı sigorta nedir, nasıl yapılır? İsteğe bağlı sigorta şartları

Çalışan her kişi Türkiye Cumhuriyeti kanunları doğrultusunda sigortalanır. Sigorta çalışanın görevine, çalışma türüne ya da kamu ya da özel sektörde çalışıyor olmasına göre farklılık gösterebilir. Tüm sigorta ve sigortalı çalışan takipleri Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında gerçekleştirilir.

Haber 13-05-24 18:35

Antalya'da orman yangını! Ekipler sevk edildi

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan 1 helikopter ve karadan arazözler ile birlikte çok sayıda orman işçisi müdahale etti. Yangın 2 saatte kontrol altına alındı.

Haber 13-05-24 18:31

Kamulaştırma nedir, şartları nelerdir?

Bazı bölgelerde, ülkelerde ve sistemlerde taşınır ya da taşınmaz olan her türlü mülk üzerinde kişilerin hakkı bulunur. Hak sahibi kişiye o mülkü kullanma o mülkten yararlanma ya da tasarruf için yetki veren belirlenen hukuk düzeni sınırları içinde kullanılabilen özel mülkiyet hakkı çeşitli nedenlere bağlı olarak kamulaştırma ile devlete geçebilir.

Haber 13-05-24 18:04

Taksir ve taksirli suç ne demek? Bilinçli taksir ve bilinçsiz taksir nedir?

Hukuk alanında kullanılan birçok terim çeşitli durumların ve işlemlerin ifade edilebilmesi için kullanılır. Bu tür kelimeler halk arasında konuşulan günlük kullanım dilinde yer alsa da hukuk dilinde bambaşka anlamlara karşılık gelebilir. Peki, taksir ve taksirli suç ne demek? Bilinçli taksir ve bilinçsiz taksir nedir?

Haber 13-05-24 17:21

Vesayet ve vasi nedir? Vesayet ve vasi ne demek?

Türkiye Cumhuriyeti kanunları doğrultusunda her Türk vatandaşı belli bir yaşa gelene dek reşit sayılmaz. Bu süreçte ise ailesi ve resmî olarak ona bakmakla yükümlü olan kişiler, onlar adına karar verebilir ve çeşitli resmî işlemleri onlar adına yapabilir.

Haber 13-05-24 16:49

Kovuşturma nedir? Soruşturma ve kovuşturma farkı

Halk arasında günlük konuşma dilinde kullanılan bazı kelimeler farklı sektörlerde ya da alanlarda da kullanılabilir. Resmî kurum ve kuruluşlarda kullanılan bu ifadeler normalde kullanıldığından daha farklı anlamlara karşılık gelebilir.

Haber 13-05-24 16:20

Müsadere nedir, ne anlama gelir? Müsadere sistemi

Türkçedeki birçok kelime hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde hem de farklı alanlarda kullanılabilir. Türk Dil Kurumu’nda zor alım olarak tanımlanan müsadere kelimesi de bu tür kelimelerden biridir. Arapça kökenli olan bu kelime hukuk alanında kullanılır.

Haber 12-05-24 16:05

E-İmza nedir, e-İmza nasıl alınır? E-Devlet'ten e-İmza alınır mı?

Günümüzde hem tüm dünyada hem de ülkemizde birçok işlem, internet ya da mobil telefon uygulamaları aracılığı ile yapılabilmektedir. Teknolojinin bu derece gelişerek günlük hayatın bir parçası olması resmî işlemleri de elektronik ortamlara taşımıştır. Peki, e-İmza nedir ve e-İmza nasıl alınır?

Haber 11-05-24 20:25

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır? Rayiç bedel nasıl öğrenilir? Rayiç bedel sorgulama

Günlük konuşma dilinde halk arasında kullanılan bazı kelimelerin farklı mesleki alanlarda da karşılığı olabilir. Türk Dil Kurumu sayfasında sürüm değeri tanımı yapılan rayiç kelimesi de bu kelimelere örnek kelimelerden biridir. Dilimize Arapça dilinden gelip zaman içinde değişime uğrayarak Türkçeleşmiştir.

Haber 11-05-24 20:08

Muvafakatname nedir, nasıl alınır? Muvafakatname örneği

Türkçe sözlükte yer alan bazı kelimeler farklı alanlarda da kullanılabilir. Arapça kökenli olan ve zaman içinde Türkçeleşen muvafakat kelimesi de bu kelimeler arasında yer alır. Anlamı ise kabul etme, uygun görmedir. Hukuk dilinde de kullanılan bir kelimedir.

Haber 11-05-24 19:44

İş kazası nedir, hangi durumlar iş kazası sayılır? İş kazası tutanağı (raporu) nasıl hazırlanır?

Çalışan her kişi, özel sektöre ait bir firmada ya da devlete ait olan bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışıyor olması ya da yaptığı görev fark etmeksizin çeşitli haklara sahiptir. Bu hakların başında da iş güvenliği gelir. İşverenler çalışanlarını çeşitli kazalardan korumak için bazı önlemler almakla yükümlüdür. Peki iş kazası nedir, hangi durumlar iş kazası sayılır? İş kazası tutanağı (raporu) nasıl hazırlanır?

Haber 11-05-24 18:04

Doğum izni nedir, ne zaman başlar? Doğum izni kaç gün?

Çalışanların resmî olarak kanunlar doğrultusunda sahip olduğu birçok hak bulunur. Bu haklar maddi olabilir ya da olmayabilir. Çeşitli gerekçelere bağlı olarak verilen ücretli ve ücretsiz izinler de her çalışanın sahip olduğu haklar arasında yer alır. Peki, doğum izni nedir ve ne zaman başlar? Doğum izni kaç gün?

Haber 11-05-24 17:32

Reddi miras nedir, nasıl yapılır? Reddi miras süresi

Ölen bir kişinin maddi mal varlığı geride kalan yakınları ve ailesi tarafından paylaşılır. Bu paylaşım devletin kanunları doğrultusunda yapılır ve ölen kişi resmî olarak onayı bulunan bir belge üzerinde kendi fikrince bir paylaşımda bulunmamışsa tüm mal varlığı kanunların belirttiği şekilde dağıtılır. Peki, reddi miras nedir?

Haber 11-05-24 17:01

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, nasıl yapılır? Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar?

Her çalışan görev aldığı kuruma ya da yaptığı işe göre çeşitli türlerdeki sigortalardan ve bu sigortaların onlara verdikleri haklardan yararlanma hakkına sahiptir. Bunun dışında özel sigorta türleri de bulunur. Bu sigorta türleri kişiye özel ve isteğe bağlı olarak yapılır. Tamamlayıcı sağlık sigortası da bu sigortalardan biridir.

Haber 11-05-24 16:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme taşımıştı! Anket yapıldı: Çıkan sonuç dikkat çekti

Türkiye yerel seçim virajını döndüğü günden bu yana yeni anayasa tartışmalarını konuşuyor. Asal Araştırma şirketi de katılımcılarına "Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var mı?" sorusunu yöneltti. 2 bin kişinin katıldığı anket çalışmasının sonuçları gündem oldu.

Haber 11-05-24 15:16

Kars'ta şaşırtan olay: Sıcak patatesi yedi ölümden döndü! Günlerce komada kaldı... 'O hatayı sakın yapmayın'

Kars'ta, annesinin dışarıda olduğu sırada sobanın üzerinde pişen sulu patatesi yiyen 6 yaşındaki Muhammet Emir Çiçek, nefes alamaz hale gelince Elazığ'a sevk edildi. Özel bir hastanede Uzm. Dr. Güneri Atalan ve ekibinin tedavisi sonucu tedavi edilen ve 6 gün komada kalan Muhammet, sağlığına kavuşmasıyla taburcu edildi.

Haber 11-05-24 10:58

Antalya'da öğrencileri taşıyan midibüs şarampole uçtu: 25 yaralı

Antalya'ya geziye giden öğrencileri taşıyan midibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Göcek rampalarında şarampole uçtu. Kazada 22'si öğrenci 25 kişi yaralanırken bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Haber 11-05-24 00:52

Uyuşturucudan yakalanan şüpheli tutuklandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yurthaber 10-05-24 15:19

İntifa hakkı nedir? Tapuda intifa hakkı

Türkçede bazı kelimeler hem halk arasında kullanılan günlük konuşma dilinde hem de farklı bazı alanlarda yer alabilir. Arapça kökenli olan ve asılanma anlamına gelen intifa kelimesi de hem günlük konuşma dilinde hem de hukuk alanında yeri olan bir kelimedir. Başka kelimeler ile bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen kelimeler de üretilir. Peki, intifa hakkı nedir?

Haber 10-05-24 12:39

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl ve nereden alınır?

Hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde kullanılan hem de farklı alanlarda başka anlamlara gelen bazı kelimeler vardır. Bu kelimelerden biri de hukuk alanında mirasçılık ya da hak sahibi olma ifadelerine karşılık gelen veraset kelimesidir. Veraset bir haktır ve ölen kişinin resmî olarak varisi kabul edilen kişilere verilir. Peki, veraset ilamı nedir?

Haber 10-05-24 12:23