Celal Sengor Haberleri Ve Son Dakika Celal Sengor Haberleri

Celal Sengor Haberleri Ve Son Dakika Celal Sengor Haberleri

Türk akademisyen, jeolog ve bilim insanı Cemal Şengör, 24 Mart 1955 yılında İstanbul'da doğmuştur. Robert Kolejinden sonra State Universty of New York Albany'de lisans ve yüksek lisansını tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nde doçent ünvanını almış, ardından profesörlüğe geçmiştir. Bu yıllarda Londra Jeoloji Cemiyeti'nden Başkanlık Ödülü, TUBİTAK'tan Bilim Ödülü, Kültür Bakanlığı'ndan Bilgi Çağı Ödülü almıştır. Aynı zamanda 1990 yılında Academia Europaea'nın ilk Türk üyesi olmuştur. Rus Bilimler Akademisi'ne kabul edilen ikinci Türk profesördür. Yerbilim ve tektonik başta olmak üzere bilim dünyasına katkılarıyla dünya genelinde tanınmıştır. Bu konulardaki 6 kitabı, 175 makalesi bulunmaktadır. Önemli üniversitede misafir profesörlük yapmış, birçok bilim dergisinin editörlüğünü ve yayın kurulu üyeliğini üstlenmiştir. Türk tarihi konusundaki aşağılayıcı ifadeleriyle oldukça tepki toplamıştır.

Celal Şengör Haberleri

Karadeniz patlayacak demişti... Celal Şengör'e çok sert çıktı: Topluma sürekli korku salıyor. Saçmalama hakkını kullanıyor

Karadeniz için 'patlayacak' çıkışıyla gündem yaratan Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'e çok sert bir tepki geldi. Şengör'ün yapmış olduğu açıklamalara tepki gösteren Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, "Topluma sürekli korku salıyor. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor' ifadelerini kullandı.

Haber 25-02-2024 09:52

'Kızıl Goncalar' tartışması sürüyor! RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Celal Şengör ve Fatih Altaylı'ya olay olacak yanıt: 'Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci...'

Prof. Dr. Celal Şengör ile RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin arasında 'Kızıl Goncalar' dizisi üzerinden başlayan tartışma devam ediyor. Şahin kendisine bir mektup yazarak tepki gösteren Şengör'e sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Şengör için "Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci, akşam güvenlik bilimci, şimdi iletişimci" yorumunda bulunan Şahin, gazeteci Fatih Altaylı için ise "Ergenler gibi sağa sola küfürler savuran basın kartı bile olmayan sözde gazeteci" dedi.

Magazin 16-01-2024 18:02

Celal Şengör'den RTÜK Başkanı Şahin'e sert ifadeler! Kızıl Goncalar mektubunu Fatih Altaylı duyurdu

Prof. Dr. Celal Şengör, açıklamaları nedeniyle kendisini hedef alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e açık mektup yazdı. Şahin’in "O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın" sözlerine yanıt veren Şengör, “Tekrar edeyim: Yobaz kollayıcılığı RTÜK’ün görevleri arasında değildir” ifadelerini kullandı.

Magazin 16-01-2024 14:51

Celal Şengör canlı yayında Atatürk'ü anlatırken gözyaşlarını tutamadı! Dedelerinin o sözlerini hatırlattı

Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı bir canlı yayında Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatırken duygusal anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan Celal Şengör, "Bakın benim ailemin tamamı Rumelilidir. Benim rahmetli iki dedem derdi ki; ‘Biz vatan kaybetmiş insanlarız. Atatürk bize bir vatan hediye etti." ifadelerini kullandı.

Haber 07-01-2024 22:17

'Eline sağlık' paylaşımı gündem olan Fatih Altaylı hakkında karar verildi! İşte savcılıkta verdiği ifade...

Gazeteci Fatih Altaylı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Altaylı savcılıktaki ifadesinin ardından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan Altaylı'nın savcılıkta verdiği ifadesi de ortaya çıktı. Altaylı'nın ifadesinde, "Arkadaşıma 'şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak' diyerek 'eline sağlık' şeklinde tweet attım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı" dediği öğrenildi.

Haber 05-01-2024 11:10

Sözleri çok konuşulacak: Celal Şengör'den Şener Üşümezsoy'a sert sözler: 'Kusura bakma...’

Ünlü bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör, Fatih Altaylı'nın Youtube programına konuk oldu. Şengör, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile ilgili çok konuşulacak sözler söyledi. Şengör, “Bu zır cahillik. Bakıyorsun adamın o konuda çalışması var mı yok” ifadelerini kullandı.

Magazin 31-12-2023 16:12

Yunan televizyonundaki benzerinden sonra bir Celal Şengör ikizi de Amerika'dan geldi! Görenler gözlerine inanamadı... Sosyal medyayı sallayan benzerlik gündem oldu

Yunanistan televizyonlarında "Adekastos Müfettişi" takma adıyla program yapan Ilias Alexiou, Prof. Dr. Celal Şengör'e benzerliğiyle sosyal medyada popüler olmuştu. Sosyal medyada "Yemeklerden sonra bir de Celal Şengör'ü mü aldınız?" esprileri yapılırken Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir benzeri de Amerika'da bulundu. Amerikalı şef Alexander Smalls ile Prof. Dr. Celal Şengör'ün benzerliği sosyal medyada gündem oldu.

Trend 19-12-2023 14:23

Yunan televizyonunda 'Celal Şengör' vakası: Görenler gözlerine inanamadı! Sosyal medyayı sallayan benzerlik gündem oldu

Komşu Yunanistan'ın televizyon ekranlarında boy gösteren Ilias Alexiou'yu gören Türkler gözlerine inanamadı! "Celal hocanın Yunan televizyonunda ne işi var?" dedirten benzerlik şaşkına çevirdi. Geleneksel yemekleri bir türlü paylaşamadığımız komşumuz bu kez de Prof. Dr. Celal Şengör'e tıpatıp benzeyen birini ekranlara çıkarınca sosyal medya da yıkıldı.

Trend 17-12-2023 13:47

'Sivri akıllıları rahatsız eden nedir' Prof. Dr. Celal Şengör'den panelde dikkat çeken sözler 'Zır cahil grubu, kovun bunları'

Eski maden sahalarının doğaya yeniden kazandırılması konusunun ele alındığı panelde konuşan Prof. Dr. Celal Şengör, "Tekrar edelim, biz doğayı tahrip etmiyoruz, doğanın yüzünü değiştiriyoruz. Bu yüz senin, bunun, onun hoşuna gitmeyebilir. Bir kere niye hoşuna gitmiyor bunu öğrenmemiz lazım. Çevredeki insanları, yani maden açılmasın diyen sivri akıllıları rahatsız eden nedir, bir kere bunu tespit edeceğiz. Bunu tespit ettikten sonra yüzde 99.9 bakacaksınız, rahatsız olanlar zır cahildir” dedi.

Haber 05-12-2023 11:53

Celal Şengör'den uluslararası bilim kongresinde anlamlı hareket! Atatürk için saygı duruşuna geçti... O olmasaydı bugün beni burada bir üye olarak göremeyecektiniz

Prof. Dr. Celal Şengör, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Academia dei Lincei'nin üyelik kabul törenine katıldı. Prof. Dr. Şengör, 10 Kasım dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak bilim insanlarını saygı duruşuna davet etti. O anlar sosyal medyadan takdir topladı.

Trend 11-11-2023 08:25

Celal Şengör'ün 'Hakan Fidan' sözleri canlı yayına damga vurdu! Bunlar doğru diyerek o sözleri destekledi

Açıklamalarıyla sık sık gündem olan Prof. Dr. Celal Şengör son olarak katıldığı canlı yayında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında konuştu. "Şahane bir adam" ifadesini kullanan Şengör, Bakan Fidan'ın İsrail'le ilgili 'hırsızlık' sözleri içinse, "Çünkü bunlar doğru. Din kardeşlerimiz alkışlasın hikayesi değil bu." dedi.

Haber 10-11-2023 22:54

Atatürk olmasaydı ne olurdu? 10 Kasım yaklaşırken Celal Şengör'den gündem olan sözler: Türkiye'yi düze çıkarmak için reçete belli!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan ünlü bilim insanı ve Yer Bilimci Celal Şengör'ün sözleri sosyal medyada gündem oldu. Şengör, "Atatürk olmasaydı ne olurdu?" sorusuna "Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Türk Milleti olmazdı. Ayrıca bir sürü önemli fikir ortaya atılmamış olurdu." yanıtını verdi.

Haber 09-11-2023 14:41

İstanbul'da felaketin eli kulağında: Celal Şengör'ün açıkladığı deprem büyüklüğü korkuttu! Naci Görür'den gündem yaratacak '10 yıl' çıkışı

Türkiye'nin korkulu rüyası depremler konusunda önde gelen iki isimden çok çarpıcı uyarılar geldi. Prof. Dr. Celal Şengör, en son İzmit depremini yaratan Kuzey Anadolu Fayı'nın batıya doğru "kıra kıra" geldiğini belirtip "İstanbul topun ağzında" dedi. Şengör, İstanbul'u etkilemesi beklenen depremin olası büyüklüğüne ilişkin tedirgin edici rakamlar verdi. Prof. Dr. Naci Görür ise depremde ölenlerin partisi olmadığına dikkat çekip "Aklımızı başımıza toplayıp partizanlık yapmamalıyız" diye konuştu.

Haber 03-11-2023 09:43

Celal Şengör'den gündem olan '100. yıl' sözleri! Cumhuriyet ilan edilmeseydi neler yaşanırdı? Hür olmayan adama insan denmez

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Ünlü bilim insanı ve Yer Bilimci Celal Şengör, cumhuriyet ilan edilmeseydi neler yaşanabileceğine dikkat çekti. "Biz Afganistan olurduk. Çünkü cumhuriyetin ilan edilmesi bir kere çökmüş ve ayağa kaldırılması mümkün olmayan bir Orta Çağ imparatorluğunu attı.” diyen Şengör, "Atatürk artık bu halkın onun bunun direktifiyle hareket eden bir halk olmasını istemedi" ifadesini kullandı.

Haber 29-10-2023 08:03

İlber Ortaylı ve Celal Şengör’den ‘Filistin toprakları satıldı mı?’ sorusuna yanıt! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yorumları da dikkat çekti

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışma tartışılmaya devam ederken Oğuzhan Uğur tepki çeken ve ‘Filistin toprakları satıldı’ tartışmasına neden olan yorumunu programına konuk ettiği İlber Ortaylı ve Celal Şengör’e sordu. Celal Şengör, "Filistin toprak satmadı diyenler zır cahillerdir" diyerek büyük ölçüde toprağın satıldığını söylerken İlber Ortaylı da toprakların nasıl satıldığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan iki ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözleri de dikkat çekti.

Haber 12-10-2023 09:18

Celal Şengör'den duygulandıran tavsiye: Atatürk'ün peşinden ayrılmayın

Prof. Dr. Celal Şengör, gençlerle yaptığı bir sohbette "Atatürk'ün peşinden ayrılmayın. O bize bıraktı bu memleketi" dedi. Şengör'ün konuşması sırasında duygularına hakim olmakta güçlük çektiği gözlerden kaçmadı.

Haber 06-10-2023 10:41

Celal Şengör son açıklamasıyla milyonları korkuttu! İstanbul depremi için tedirgin eden sözler: Derdim evimin yıkılması değil, korkunç bir şey olacak

Prof. Dr. Celal Şengör'ün İstanbul'da deprem korkusu nedeniyle kenti terk etme kararı alması yankısını sürdürüyor. Beklenen deprem sonrası çizdiği senaryoyla yalnızca İstanbul'u değil, tüm Türkiye'yi korkutan Şengör, kararının perde arkasıyla ilgili yine çok konuşulacak sözler kullandı. "Benim derdim evimin yıkılması değil, çok korkunç bir şey olacak" ifadeleriyle dikkat çeken Şengör, İstanbul'daki göçmenlerin sayısına dikkat çekti.

Haber 11-09-2023 11:10

Celal Şengör'ün 'deprem' kararı sosyal medyada gündem oldu! İstanbul için çizdiği senaryo kıyamet filmlerini aratmadı

Ünlü bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör verdiği kararla sosyal medyada gündem yarattı. Şengör, İstanbul'dan taşınma kararı aldığını açıkladı. Kararının perde arkasını gazeteci Fatih Altaylı'ya anlatan Şengör'ün İstanbul depremi sonrasına ilişkin çizdiği senaryo ise kıyamet filmlerini aratmadı.

Haber 06-08-2023 15:52

Fatih Altaylı 'Porno' kitabını anlatırken sözü arkadaşına getirdi! Porno izlemeyi Celal Şengör sever

Gazeteci Fatih Altaylı yayında soruları alırken arkasında 'Porno' adlı kitap dikkat çekti. Bu konuya dair gelen sorulara yanıt veren Altaylı yakın arkadaşı deprem bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ü anarak "Porno izlemeyi Celal Şengör sever" dedi. Bu sözler herkesi şoke etti.

Magazin 23-06-2023 08:36

Meral Akşener sahneden İlber Ortaylı'ya seslendi... Salon kahkahaya boğuldu!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Balkan-Rumeli-Mübadil Buluşması'nda konuştu. İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in, salonda bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör'e ithafen yaptığı espri, vatandaşlar tarafından kahkahalarla karşılandı. İşte Meral Akşener'in o açıklamaları...

Haber 26-05-2023 20:08

'Atatürk çıkmasaydı Samsun’a biz yoktuk' Prof. Dr. Celal Şengör'den dikkat çeken sözler 'Atatürk keyfinden diktatör olmadı'

Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı YouTube kanalında dikkat çeken ifadeler kullandı. "Atatürk Samsun'a Çıkmasaydı Ne Olurdu?" sorusunu yanıtlayan Şengör, 'Dahi Diktatör' kitabıyla ilgili de konuştu. Şengör, "Atatürk keyfinden diktatör olmadı. Ve diktatör kalmak da istemedi. Milletinin demokratik olmasını istiyordu, medeni olmasını istiyordu." ifadelerini kullandı.

Haber 20-05-2023 10:46

Prof. Dr. Celal Şengör zatürreye yakalandığını açıkladı! Son durumunu böyle anlattı

Türk yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör yaşanan depremlerin sonrasında Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Depremlerle ilgi yaptığı açıklamalara dikkatle takip edilen Prof. Dr. Şengör hasta yatağından yaptığı paylaşımla hayranlarını endişelendirdi. Türk bilim insanı zatürreye yakalandığı için Azerbaycan seyahatini iptal etmek zorunda kaldığını söyledi ve sağlık durumu anlattı.

Trend 20-04-2023 14:57

Yalı Çapkını'ndaki o sahne sosyal medyayı ikiye böldü! 'Prof. Dr. Celal Şengör olabilir mi?'

Star Tv'nin reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını cuma akşamlarına damga vurmaya devam ediyor. Her bölümü fırtınalar estiren dizinin başrollerini Çetin Tekindor, Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir paylaşıyor. Dizinin ilk bölümündeki bir sahne sosyal medyanın gündemine düştü. Yemek sahnesindeki kişinin Prof. Dr. Celal Şengör'e benzerliği çok konuşuldu.

Magazin 05-04-2023 15:36

Prof. Dr. Celal Şengör’ün dövme yorumu sosyal medyada gündem yarattı! “Tamamen saçma bir şey. Ben kağıt değilim”

Türk yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör yaptığı birbirinden ilginç açıklamalara bir yenisini daha ekleyerek sosyal medyanın yine en çok konuştuğu isimlerden biri olmayı başardı. Deprem hakkında yaptığı ikazlarla gündemdeki yerini koruyan Şengör, katıldığı bir programda dövme hakkındaki yorumlarının sorulması üzerine ilginç bir açıklamada bulundu.

Trend 01-04-2023 14:00

Sosyal medya bu sorunun cevabı merak ediyordu! Prof. Dr. Celal Şengör neden sürekli papyon takıyor? Cevabı çok romantik...

Türk yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı televizyon programlarındaki sempatik tavırları ve bilgi birikimi sayesinde kısa sürede pek çok kişinin gönlünü kazanmayı başardı. Özellikle Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu savunarak yaptığı uyarılarla hafızalara kazınan Şengör, bu kez romantik bir konuyla gündeme geldi ve sürekli papyon takmasının nedenini açıkladı.

Trend 25-03-2023 11:12

Celal Şengör'ün Carl Sagan sözleri olay oldu! Fatih Altaylı yayını kesti reklam arasına gitti

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programında ilginç anlar yaşandı. Programa katılan Prof. Dr. Celal Şengör'ün Amerikalı gökbilimci ve astrobiyolog Carl Sagan hakkında konuşurken kullandığı ifade sosyal medyada gündem oldu. Şengör, "Sen şimdi Carl Sagan'ı s....et" deyince stüdyoda kahkahalar havada uçtu, Altaylı ise reklam arasına gitti.

Haber 20-03-2023 23:51

Halkın inandığı deprem söylemlerini Celâl Şengör böyle yorumladı! “Çinliler bunun üzerine çok uğraştı ama...”

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem 11 ili etkilerken Türkiye’nin çeşitli bölgeleri sallanmaya devam ediyor. Türkiye beşik gibi sallanırken Prof. Dr. Celâl Şengör, halk arasında şehir efsanesine dönüşen deprem söylemlerini yorumladı.

Trend 10-03-2023 13:11

Canlı yayında 'Bizim Celal'den daha iyi' sözleri gündem olmuştu! İlber Ortaylı'dan Celal Şengör açıklaması geldi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın, katıldığı canlı yayında programın bittiğini düşünerek sunucuya yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'le ilgili söyledikleri gündem olmuştu. Günlerdir konuşulan ve sosyal medyada binlerce kez paylaşılan görüntülerin ardından İlber Ortaylı konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Haber 02-03-2023 20:33

Naci Görür'den Depremleri biliyor, Celal Şengör'den daha iyi diyen İlber Ortaylı'ya yanıt: Bizim hayallerimizi süsleyen...

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir programında canlı yayının bittiği sanarak, Naci Görür hakında "Depremleri biliyor, bizim Celal'den daha iyi" demişti. Yer bilimci Naci Görür, İlber Ortaylı'nın kendisi ve Celal Şengör hakkındaki yorumlarına yanıt vererek teşekkür etti. Görür, "Celal Şengör’le kıyaslanmak beni ayrıca onore etti. Ancak Celal'in şöhret ve konumu hayallerimizi süsleyen bir konudur" ifadelerini kullandı.

Haber 01-03-2023 20:55

Canlı yayında olduğunu unutan İlber Ortaylı, Naci Görür’ü böyle övdü! “O bizim Celâl’den daha iyi”

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yerbilimci Prof. Dr. Celâl Şengör’ün konuk olduğu “Candaş Tolga Işık İle Az Önce Konuştum” programında eğlenceli anlar yaşandı. Programın bitimine yakın Candaş Tolga Işık, Jeolog Naci Görür ile yaptıkları programı hatırlattı. O anlarda canlı yayında olduğunu unutan Prof. Dr. İlber Ortaylı ise, “O bilmişti bu depremi. Biliyor adam. O bizim Celâl’den daha iyi” dedi.

Trend 01-03-2023 08:05

İlber Ortaylı ve Celal Şengör'den çok konuşulacak deprem ve İstanbul sözleri: Dünyada metropol olmak için en uygunsuz bölge

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'un canlı yayınında depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şengör, İstanbul ve İzmir'i tehdit eden fayların olduğunu belirterek, "Batı Anadolu senede 2 ile 2,5 santim kuzeye ve güneye açılıyor. Yani deprem üretecek bol bol" dedi. İstanbul'un dünyada megapol olmak için en uygunsuz bölge olduğunu ifade eden Ortaylı ise kentte tarihi devirlerde yaşanan depremlerle ilgili bilgi verdi.

Haber 28-02-2023 22:22

Adına şarkılar yazılan Cerrahpaşa, deprem sonrası taşınıyor ama... Gideceği yer de tartışma yarattı akıllara Celal Şengör geldi

İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Cerrahpaşa, taşınmaya hazırlanıyor. Türkiye'yi yasa boğan ve on ilimizde felakete neden olan deprem sonrasında İstanbul'da da çalışmalar başladı. Cerrahpaşa Hastanesi'nin büyük bir bölümünün depreme dayanıksız olduğu ifade edilirken tarihi hastanenin taşınacağı yer tartışma konusu oldu. Akıllara deprem uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör'ün o sözleri geldi...

Finans 28-02-2023 12:39

Hangi illerde şehirleşme olmamalı? Celal Şengör o ili işaret edip açıkladı: 'Yanlış yere inşa edilmiş'

Kahramanmaraş depremi sonrası herkes bulunduğu konumun durumunu merak ediyor. Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, 'Hangi illerde şehirleşme olmamalı?' sorusuna Erzincan cevabını verdi. Şengör özellikle 1939 Erzincan depreminin ardından şehrin yerinin yanlış seçildiğini, Kuzey Anadolu Fay Hattında bulunan Erzincan’ın "Çöküntü Ovası" içinde bulunduğunu söyledi.

Haber 24-02-2023 09:04

Mustafa Erdik ve Celal Şengör'ün deprem ve zeminle ilgili açıklamaları Fatih Altaylı'yı şaşırttı: Çok acayip bir şey ilk defa öğreniyorum

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Fatih Altaylı ile Teke Tek programına konuk olan Prof. Anke Friedrich, Prof. Mustafa Erdik ve Prof. Celal Şengör dikkat çeken açıklamalar yaptı. Deprem mühendisi Mustafa Erdik, "Eğer zemin yumuşaksa bina gömülür veya yan yatar, zemin deprem hareketinin bir kısmını yutuyor. Eğer kaya zeminde bina kötüyse hasar daha fazla olur" dedi. Bu açıklamalara şaşıran Altaylı ise "Bu çok acayip bir şey ilk defa öğreniyorum bunu" ifadelerini kullandı.

Haber 21-02-2023 22:22

Peş peşe depremlerle Türkiye beşik gibi sallanıyor! Prof. Dr. Celal Şengör'ün 'Şiddeti 9'a çıkacak' sözleri İstanbulluları kara kara düşündürüyor...

14 gün arayla Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen sarsıntılar, deprem gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından gözler bir yandan da İstanbul'a çevrildi. Beklenen 'Büyük Marmara Depremi' için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör "Şiddeti 9'a çıkabilir" diyerek İstanbulluları endişelendirdi. Depremin süresiyle ilgili tahminini de açıklayan Şengör, tehlike altındaki ilçeleri de açıkladı.

Haber 21-02-2023 10:42

Celal Şengör ve Naci Görür günler önce uyarmıştı! Hatay depremi açıklamaları yeniden gündem oldu

Hatay'da 20.04 sularında meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem çevre illerden de hissedildi. Artçı sarsıntılar ardı ardına yaşanmaya devam ederken, korkutucu depremle birlikte Celal Şengör ve Naci Görür'ün daha önce Hatay'ı işaret ettiği açıklamaları yeniden gündem oldu. Celal Şengör, Habertürk canlı yayınında Hatay'da 6 büyüklüğünde bir depremin olacağını söylemiş, Görür de Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Haber 20-02-2023 21:43

Bana 'İstanbul'da şöyle yakışıklı deprem olsun' dedi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Prof. Dr. Celal Şengör için şok sözler 'Büyük depremlerin taraftarıdır'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda ilde büyük yıkımlar ve can kayıpları oldu. Kahreden deprem felaketinin ardından bir yandan yaralar sarılmaya çalışılırken bir yandan da herkesin merak ettiği konulardan bir tanesi kendi yaşadıkları bölgede beklenen depremler oldu. Uzmanların açıklamaları dikkatle takip edilirken Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan öne çıkan isimler oldu. Ancak Ercan'dan Şengör'le ilgili çarpıcı sözler geldi. Son olarak Ercan bir açıklama daha yaptı.

Haber 16-02-2023 16:29

Marmara haritası üzerinde canlı yayında çizerek anlattı! Prof. Dr. Celal Şengör'den olası İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum Deprem Özel programının konuğu oldu. Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremle ilgili soruları yanıtlayan Celal Şengör, İstanbul’da da aynı büyüklükte depremin yaşanacağını ifade etti. Özener ise bölgede 300 kilometrelik alan içerisinde 772 adet artçı deprem olduğunu belirterek "Bu artçılar haftalar, aylar belki 1 yıl boyunca devam edecek" dedi.

Haber 08-02-2023 08:38

'Ders kitaplık bir örnek' diyerek canlı yayında kartlar üzerinden anlattı! Prof. Dr. Celal Şengör'ün deprem anlatımı çok konuşuldu! İstanbul depremi sözleri...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Adana başta olmak üzere çok sayıda ili etkileyen, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Depremin ardından Prof. Dr. Celal Şengör canlı yayında açıklamalar yaptı. Sosyal medyada Şengör'ün kartlar üzerinden depremin nasıl gerçekleştiğini anlattığı anlar gündem olurken gözlerindeki bant da dikkat çekti. İstanbul depremiyle ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

Haber 07-02-2023 07:01

Celal Şengör'ün gözüne ne oldu? Celal Şengör'ün gözündeki bant canlı yayında dikkat çekti

Jeolog Celal Şengör, 6 Şubat Pazartesi günü Türkiye'yi yasa boğan depremler hakkında konuşmak üzere bir programa konuk oldu. Şengör, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin iki fayın kaymasıyla oluştuğunu söyledi. Öte yandan Şengör'ün göz kapağında bulunan bant dikkatlerden kaçmadı. Peki, Celal Şengör'ün gözüne ne oldu?

Magazin 06-02-2023 22:01

Celal Şengör “İstanbul’dan taşın” dedi ve uyardı! “İstanbul depremi bayağı yakınlaşmış”

Celal Şengör, gazeteci Fatih Altaylı’ya deprem hakkında önemli uyarılarda bulundu. Düzce’de gerçekleşen depremin yankıları devam ediyor. Gazeteci, yazar Fatih Altaylı köşe yazısında Celal Şengör’ün deprem ile ilgili açıklamalarına yer verdi. Ünlü tarihçi ve jeolog Prof. Dr. Celal Şengör yaptığı açıklamada “İstanbul depremi bayağı yakınlaşmış.” dedi ve uyardı.

Haber 23-11-2022 14:45

Peygamberlerle ilgili sözleri tepki çekmişti! Savcılık Celal Şengör için kararını verdi: Müslümanların inandığı İslam dinine...

Televizyon dünyasının da yakından tanıdığı Ünlü jeolog ve tarihçi Celal Şengör'ün geçtiğimiz günlerde peygamberlerle ilgili sözleri tepki çekmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı şikayetçi olmuş, savcılık Şengör hakkında karar soruşturma başlatmıştı. Türkiye'de gündem olan davayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve savcılık Şengör'ün sözleriyle ilgili kararını verdi. İşte Celal Şengör soruşturmasıyla ilgili detaylar...

Magazin 02-11-2022 07:52

SON DAKİKA | Televizyondaki sözleri olay yaratmıştı! Prof. Dr. Celal Şengör ifade verdi

Son dakika haberi: Prof. Dr. Celal Şengör, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında bugün İstanbul Adliyesi'ne geldi. 'Şüpheli' sıfatıyla ifade veren Şengör, daha sonra adliyeden ayrıldı.

Haber 06-09-2022 15:44

Son dakika: Televizyondaki sözleri tepki çekmişti! Prof. Dr. Celal Şengör ifadeye çağrıldı

Son dakika haberi: Ünlü tarihçi ve jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, geçtiğimiz aylarda bir televizyon programında Hz. İsa ve Hz. Musa hakkında söylediği sözler nedeniyle tartışmalara yol açmıştı. Şengör, olayla ilgili 'şüpheli' olarak ifadeye çağrıldı.

Haber 01-09-2022 11:29

Canan Karatay'dan İlber Ortaylı ve Celal Şengör'e sitem: Utanmıyor musunuz bu halinizden!

İlber Ortaylı, Celal Şengör ile birlikte Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek' programına konuk olduğunda yaşadıklarını ve Canan Karatay'ın bu duruma nasıl tepki verdiğini YouTube programında anlattı. Kendisi için ayrılan kurabiyeleri Celal Şengör'ün yediğini gören İlber Ortaylı, durumu Canan Karatay'a anlatınca olanlar oldu. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay'ın İlber Ortaylı ile Celal Şengör'e tatlı sert sitemde bulunduğu ortaya çıktı.

Magazin 25-07-2022 14:05

Celal Şengör gençlik fotoğrafını paylaştı! Her gören Eser Yenenler zannetti

Başarılı akademisyen Celal Şengör, sosyal medya hesabından gençlik fotoğrafını paylaştı. Şengör'ün beyaz sakallı fotoğrafını gören birçok sosyal medya kullanıcısı ise Eser Yenenler'e benzetti.

Magazin 20-07-2022 14:32

Celal Şengör kimdir? HZ. İbrahim ve HZ. Musa ile ilgili konuşan Celal Şengör nereli ve kaç yaşında? Hangi okul mezunu?

Celal Şengör, Hz. İbrahim diye birinin yaşadığının kesin olmadığını söyleyerek HZ. Musa'yı da tarih bilmiyor ifadesini kullandı. Yaptığı bu açıklamalar gündem olan ünlü jeolog vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Celal Şengör kimdir? HZ. İbrahim ve HZ. Musa ile ilgili konuşan Celal Şengör nereli ve kaç yaşında? Hangi okul mezunu? İşte ünlü ismin hayatı ve biyografisi...

Haber 25-05-2022 09:58

Celal Şengör'den peygamberler hakkında tepki çeken sözler! 'Hz. Musa diye biri yok, Hz. İbrahim bir masal'

Ünlü jeolog ve tarihçi Celal Şengör, katıldığı bir televizyon programında infiale yol açan sözler kullandı. Sıra dışı ve keskin açıklamalarıyla bilinen Şengör'ün dün akşam peygamberler hakkındaki sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 'Musa peygamber diye birisi yok' ve 'Masal o. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum' değil diyen Şengör büyük tepki topladı.

Haber 24-05-2022 16:53

Celal Şengör kimdir, ne söyledi? Celal Şengör Hz. Musa, Hz. İbrahim ve kutsal kitaplar için ne dedi?

Prof. Dr. Celal Şengör yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyanın gündeminde yer alan isimlerden biri oldu. Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katılan Celal Şengör'ün Hz. Musa ve Hz. İbrahim'le ilgili açıklamalarının ardından birçok kişi, 'Celal Şengör kimdir, ne söyledi?' aramalarını internet üzerinden yapmaya başladı. Peki, Celal Şengör kimdir, ne söyledi? Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi?

Haber 24-05-2022 16:08