Fayda Haberleri

Ağlamanın 7 bilinmeyen faydasını duyan 'yok artık' dedi! Meğer gözyaşının ne etkileri varmış

Ağlamak sadece duygusal bir tepki olmakla kalmayıp aynı zamanda vücudumuzu koruyan bir tür mekanizmadır. Ağlamak, hissettiğimiz duyguları ifade etmenin yanı sıra sağlığımıza da faydalıdır. Ağlamanın birbirinden ilginç 7 faydasını haberimizde derledik.

Kadin 30-01-2024 13:54

Karanfil suyunun saça faydaları nelerdir, ne işe yarar? Karanfil suyu saça nasıl uygulanır, saç çıkartır mı?

Doğanın bize sunduğu birçok mucizevi bitki arasında, karanfil şüphesiz özel bir yere sahiptir. Yüzyıllardır kullanılan karanfil, aromatik özellikleriyle ünlüdür ve birçok kültürde hem mutfakta hem de tıbbi amaçlarla değerlendirilmiştir. Ancak karanfilin sağlık ve güzellik faydalarının en etkili şekilde elde edilmesinin bir yolu daha keşfedildi: Karanfil suyu. Peki, karanfil suyunun saça faydası nedir?

Haber 15-06-2023 11:28

Hindi etinin faydaları nelerdir, besin değeri nasıl? Hindi eti kilo aldırır mı, nasıl kullanılır?

Hindi eti, dünya genelinde yaygın olarak tüketilen ve sağlıklı bir protein kaynağı olan bir et çeşididir. Hindi eti, hindi kuşunun kaslı bölgelerinden elde edilir ve besleyici değeri yüksek bir gıdadır. Hem besleyici özellikleri hem de lezzeti nedeniyle birçok kültürde önemli bir yere sahip olan hindi eti, çeşitli yemeklerde kullanılarak sofralara zenginlik katar.

Haber 15-06-2023 11:26

Elma sirkesinin cilde faydaları nelerdir, cilde ne kadar sıklıkla sürülmeli? Elma sirkesinin cilde nasıl uygulanır, cilt lekeleri için kullanılır mı?

Elma sirkesi, yüzyıllardır kullanılan doğal bir üründür ve sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Elma sirkesi, elma suyunun fermantasyonuyla elde edilen bir asittir. Yoğun bir asidik yapısı olan elma sirkesi, çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde, temizlik ürünlerinde ve güzellik uygulamalarında popüler bir şekilde kullanılır. Peki, elma sirkesi cilt lekeleri için nasıl kullanılır?

Haber 15-06-2023 11:25

Diğer Haber Etiketleri

altın süt tarifi a vitamini anne sütü bal beyaz sirke brüksel lahanası bulgur c vitamini damar otu dut enginar erik hamsi istiridye mantarı kinoa kuşburnu magnezyum pekmez portakal şerbetçi otu hurma yeşil çay yoğurt otu zerdeçal kan şekeri kolesterol şeker bebek ilaç a vitamin şampuan kuru üzüm meyve ağlamak vitamin hastalık ısı yalıtımı karanfil Antioksidan Kalp‎ Karaciğer‎ Mide‎ Göz Ağrı mantar D vitamini Ardıç Topuk çatlağı tuz tırnak alzheimer diyabet kanser kansızlık migren ödem stres alüminyum folyo alara ağla ağlama ağlayan bebek ağlayan çocuk ağlayan kadın ağlayan kız akçaağaç şurubu ceviz kabuğu dibek dibek kahvesi dibek kahvesi nasıl yapılır bağırsak böbrek c vitamini faydaları c vitamini serumu brüksel lahanası yemeği faydaları günlük c vitamini ihtiyacı gür göz altı morlukları hava iltihap anne antioksidan besinler ayak elma sirkesi emzirme kapı kolu keçi sütlü sabun mucize mürdüm eriği koruma liçi limon tuzu lavanta yağı lavanta yağı faydaları maydanoz kürü saç protein risk plank plank hareketi sakinleştirici terlemenin faydaları tatlı patates soya fasulyesi kabak tatlısı kadın kilo verme kimyasal kuru üzüm faydaları kuru üzüm fiyatları organ uzman suyu ağlayan anne istiridye mantarı yıkanır mı dibek kahvesi nasıl pişirilir kuru üzüm ishal yaparmı manda sütünün faydaları istiridye mantarı nasıl temizlenir dibek kahve nasıl yapılır çay ağacı çay ağacı kreminin faydaları çay ağacı kremi faydaları çay ağacı kremi terlemek için ne yapmalı plank nereleri çalıştırır plank nereyi çalıştırır plank hareketi hangi kasları çalıştırır zerdeçalın faydaları zarar yağ plank ne ise yarar plank hangi kasları çalıştırır plank hareketi ne işe yarar soğan yağı sarımsak yağı dibek kahvesi nasıl yeşil erik lavanta yağı ne işe yarar eo dut kurutma soğan sarımsak yağı nasıl yapılır hindi eti faydaları topuk maydanoz kürü ne işe yarar katran sabunu faydaları maydanoz kürü faydaları kabak tatlısı kalori beyaz sirke faydaları damar otu faydaları zerdeçal nasıl tüketilir siyah kuru üzüm faydaları siyah kuru üzümün faydaları zerdeçal nasıl kullanılır ayaklar istiridye mantarı faydaları kuru üzümün faydaları nelerdir damar otunun faydaları kabak tatlısı faydaları manda sütü faydaları kabak tatlısı kaç kalori kenevir yağı ne işe yarar

Fayda

Fayda Hakkındaki Haberler Mynet'te. Fayda Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bulgurun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Bulgurda hangi vitaminler var, neye iyi gelir?

Bulgur: Sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir tahıl seçeneği! Bulgur, Orta Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Buğdayın parçalanmasıyla elde edilen bulgur, pilavdan salataya, çorbadan dolmaya kadar birçok yemekte kullanılır. Besleyici özellikleri ve çeşitlilik sunan yapısıyla sofralara lezzet katmaktadır. Tercihini sağlıklı beslenmeden yana kullananlar için bulgur, vazgeçilmez bir seçenektir. Peki, bulgur kalbe yararlı mı?

Haber 15-06-2023 11:24

Beyaz sirkenin faydaları nelerdir, içilir mi? Beyaz sirke uyuza iyi gelir mi, nasıl kullanılır?

Beyaz sirke, doğal bir ürün olan ve birçok farklı amaç için kullanılan bir sıvıdır. Temizlik, dezenfekte etme, leke çıkarma ve evdeki kötü kokuları giderme gibi çeşitli kullanım alanları vardır. Doğal ve ekonomik bir çözüm arayanlar için ideal bir seçenektir. Beyaz sirke, evinizdeki temizlik ihtiyaçlarınızı karşılamak için mükemmel bir seçenektir. Peki, beyaz sirke ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Haber 15-06-2023 11:22

Manda sütünün faydaları nelerdir, nasıl yapılır? Manda sütü ne işe yarar, kimler içebilir?

Manda sütü, mandadan elde edilen bir süt çeşididir. Yüksek besin değerleri ve zengin içeriğiyle bilinen manda sütü, protein, kalsiyum, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Aynı zamanda daha düşük laktoz içeriği ile laktoz intoleransı olan bireyler için iyi bir alternatif olabilir. Manda sütünün kremamsı ve yoğun yapısı, lezzetli bir içecek veya çeşitli yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılmasını sağlar.

Haber 15-06-2023 10:15

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir, ne işe yarar? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı, ne zaman içilir?

Limonlu yeşil çay, yeşil çayın doğal aromasını ve limonun canlandırıcı tadını bir araya getiren eşsiz bir içecektir. Yeşil çay, antioksidanlarla yüklü olmasıyla ünlüdür ve bağışıklık sistemini desteklemek, metabolizmayı hızlandırmak, enerji seviyelerini artırmak gibi bir dizi fayda sağlar. Limon ise C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemi güçlendirici özelliklere sahiptir ve sindirimi destekleyebilir.

Haber 15-06-2023 10:11

Yeşil eriği sakın bu şekilde yemeyin! Faydalarının yanında zarara neden oluyor

Yeşil erik yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Yediden yetmişe herkesin favorisi olan eriklerin faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı olarak görülen yeşil erikler yüksek oranda vitamin ve mineral içeriyor. Ancak yeşil eriklerinin hatalı tüketilmesi sağlık sorunları yaratabiliyor.

Haber 15-06-2023 09:49

Mumiyo faydaları nelerdir, yan etkisi var mı? Mumiyo nedir, nasıl kullanılır?

Mumiyo doğal olarak oluşan ve özellikle Orta Asya ve Himalaya bölgelerinde bulunan bir maddedir. Bitkisel ve mineral kaynaklarının birleşimiyle oluşan mumiyo zengin bir mineral ve biyoaktif bileşenler deposudur. Bu doğal madde, yüzyıllardır sağlık ve iyilik için kullanılmıştır. Mumiyonun içeriğindeki amino asitler, mineraller ve diğer besleyici maddeler vücut fonksiyonlarını destekler. Peki, mumiyo nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 14-06-2023 16:22

Funda suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Funda suyu ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Funda bitkisi hem ticari hem de sağlık alanında kullanılan işlevsel bir bitkidir. Özellikle son yıllarda biberiye çayıyla birlikte zayıflama üzerinde etkili olan funda yaprağı çayı popüler hâle gelmiştir. Funda bitkisi çiçekleri ve yapraklarıyla çay yapımında kullanılırken sapları süpürge ve sepet yapımında değerlendirilir. Funda otundan yapılan funda suyunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı?

Haber 14-06-2023 16:21

Damar otu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Damar otu nasıl kullanılır,

Damar otu binlerce yıldır kullanılan bir bitki olup kabızlık, öksürük ve açık yara gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Araştırmacılar damar otunun Avrupa, Amerika ve Asya'da yaklaşık 4 bin yıldır var olduğuna inanır. Şu ana kadar dünya genelinde 275 farklı damar otu (plantago) türü tanımlanmıştır. Bu bitki kavrulmuş tohum şeklinde veya kaynatma yöntemiyle şurup, merhem, gargara, rektal lavman, fitil, göz ve burun damlası gibi çeşitli formlarda kullanılır.

Haber 14-06-2023 16:20

Kenevir yağının faydaları nelerdir, aç karna mı içilir? Kenevir yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Kenevir yağı doğadan gelen bir mucize olarak kabul edilen bir bitkisel yağdır. İçeriğindeki zengin besinler ve aktif bileşikler sayesinde sağlık ve güzellik alanında çeşitli faydalar sunar. Kenevir bitkisinin tohumlarından elde edilen bu yağ yüzyıllardır farklı kültürlerde tıbbi ve kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır. Doğal ve çok yönlü yapısıyla kenevir yağı günümüzde giderek daha popüler hâle gelmektedir. Peki, kenevir yağının faydaları nelerdir?

Haber 14-06-2023 16:17

Nar sirkesi faydaları nelerdir, ne işe yarar? Nar sirkesi nasıl yapılır?

Doğanın mucizesi narın özünden elde edilen nar sirkesi, sağlığa bir ferahlık katıyor. Antioksidan gücüyle bilinen nar, nar sirkesine dönüşerek besin değerini koruyor. Nar sirkesi, yemeklerde kullanıldığı gibi sağlık amaçlı da tercih edilen bir takviye olarak ön plana çıkıyor. Kendine özgü lezzetiyle damakları şenlendiren nar sirkesi, sağlık yolculuğunda vazgeçilmez bir yardımcı oluyor. Peki, nar sirkesi ne işe yarar?

Haber 14-06-2023 16:16

Limon tuzunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Limon tuzu nedir, ne işe yarar?

Limon tuzu mutfakta kullanılan bir tuz türüdür ve yiyeceklerin daha taze kalmasını sağlamak için antioksidan etkisini arttırır. Aslında sitrik asit olarak bilinen bir bileşiktir ve renksiz, kristal görünümlüdür. Adıyla doğal olduğu düşünülebilir ancak gerçekte kimyasal işlemler sonucu elde edilir. Limon tuzu genellikle temizlik ve temizlik ürünlerinde kullanılsa da yemeklerde ve turşularda kullanılabilir. Peki, tuz tuzu nedir ve ne işe yarar?

Haber 14-06-2023 16:15

Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor! Tüm organları temizliyor

Hastalıklara karşı dirençli olmak adına yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebze tüketimini her fırsatta paylaşıyor. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra kuru meyveler de sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.

Haber 14-06-2023 08:38

Etten 25 kat daha fazla protein içeriyor! Doğal ağrı kesici olarak biliniyor

Protein, bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasar alan dokuları onarmak için en önemli besin ögeleri arasında yer alıyor. Protein içeren gıdalar denildiğinde ilk akla et gelse de etten daha fazla protein içeren farklı gıdalar da bulunuyor. Özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi olan bir gıdanın da yüksek protein içerdiği öğrenildi.

Haber 09-06-2023 17:02

Yüksek antioksidan ve mineral içeriyor! Bir tek ölüme çaresi yok

Ülkemizde fazla tercih edilmeyen bir gıda üzerine yapılan araştırmalar bu gıdanın saymakla bitmeyen faydaları olduğunu tespit etti. Uzmanlar bala olan benzerliği ile bilinen yüksek antioksidan kaynağı olan bu gıdanın faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber 08-06-2023 16:24

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-2023 16:29

Yüzyıllardır şifa için kullanılıyor! Güçlü antioksidan kaynağı kanseri önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Chaga veya halk arasında bilinen adıyla dişbudak mantarı, etkileyici tıbbi özelliklere sahip, daha az bilinen bir mantar türüdür. Bu mantar görüntüsüyle beğenilmese de faydalarını duyanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak görülen ve tedavilerde kullanılan chaganın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 05-06-2023 09:15

En güçlü D vitamini kaynağı! Diyabete ve tehlikeli hastalıklara karşı savaş açıyor

D vitamini kemiklerin sağlığı için oldukça önemlidir. Daha güçlü ve dirençli olmayı sağlayan D vitamininin eksikliği çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek D vitamini içeren besinler arasında yer alan sıklıkla tüketmediğimiz bir gıdanın saymakla bitmeyen faydaları bulunur.

Haber 31-05-2023 08:57

Anne sütü sadece bebeklere değil annelere de şifa dağıtıyor! Tehlikeli hastalıkların riskini azaltıyor

Uzmanlar anne sütünün şifa kaynağı olduğunu belirterek bu sütün bebeklerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ve hastalıklara karşı koruduğunu belirtiyor. Ancak anne sütünün faydaları sadece bebeklerle sınırlı kalmıyor. Annelere olan faydaları da saymakla bitmiyor.

Kadin 29-05-2023 16:00

Ceviz suyunun bilinmeyen yararı! Etkisini görenler gözlerine inanamıyor

Ceviz, şifa kaynağı besin olarak görülüyor. Özellikle beyin sağlığı için büyük öneme sahip olan ceviz, sadece sağlık ve yemek konusunda değil kozmetik alanında da etkili sonuçlar yaratabiliyor. Ceviz suyunun faydalarını duyan kişiler bu basit tarifi denemek istiyor.

Kadin 29-05-2023 00:33

Ardıç katranı sabunu faydaları: Ardıç katranı sabunu ne işe yarar?

Ardıç katranı sabunu doğal bir tedavi seçeneği olarak kullanılan ve ardıç ağacından elde edilen katran yağıyla üretilen bir sabundur. Tarihi oldukça eskilere dayanan bu sabun, cilt bakım rutinlerinde sağladığı faydalar nedeniyle uzun süredir tercih edilmektedir. Ardıç katranı sabunu cilt bakımı için tercih edilen doğal bir üründür ve birçok cilt sorununun tedavisinde etkili olabilir.

Haber 28-05-2023 23:30

Altın süt faydaları: Altın süt nedir, nasıl yapılır?

Altın süt binlerce yıldır geleneksel Hint tıbbı olan Ayurveda'nın bir parçası olarak kullanılan doğal ve besleyici bir içecektir. İçeriğindeki ana bileşen olan zerdeçalın sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle bilinen altın süt, günümüzde sağlık bilincine sahip insanlar arasında popülerlik kazanmıştır. Altın süt içeriğindeki zerdeçal, zencefil, tarçın ve Hindistan cevizi gibi güçlü antioksidanlarla doludur. Bu doğal bileşenler vücudun bağışıklık sistemini destekler.

Haber 28-05-2023 23:20

Şerbetçi otu faydaları: Şerbetçi otu ne işe yarar?

Şerbetçi otu Cannabaceae familyasından olan Asya ve Avrupa kökenli bir bitkidir. İsmi genellikle bira yapımında kullanılan çiçeklerine atfen duyulsa da şerbetçi otu aslında çok yönlü bir bitkidir. Uzun tırmanıcı özellikli gövdeleri ve tüylü yapraklarıyla tanınır. Şerbetçi otunun en yaygın kullanım alanı bira yapımıdır. Bira üretiminde şerbetçi otunun çiçekleri kullanılarak biraya aroma, acılık ve koruyucu özellikler katılır. Ayrıca şerbetçi otu içerdiği maddelerle sindirim sistemini rahatlatır.

Haber 28-05-2023 22:27

Çay ağacı kremi faydaları: Çay ağacı kremi ne işe yarar?

Çay ağacı kremi doğal ve etkili bir cilt bakım ürünüdür. Çay ağacı yağı ile zenginleştirilmiş bu krem, cildinizi besler, korur ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Antioksidan ve antiseptik özellikleri sayesinde cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Çay ağacı kremi sivilce, akne, cilt irritasyonu, egzama gibi sorunlarla mücadele etmek için ideal bir seçenektir. Doğal içeriğiyle cildi rahatlatır, iyileştirir ve yeniler. Günlük kullanımda cildinizi nemlendirir ve yumuşaklık sağlar.

Haber 28-05-2023 22:14

Yoğurt otu faydaları: Yoğurt otu nedir, ne işe yarar?

Yoğurt otu sağlığa faydaları ve eşsiz aromasıyla bilinen bir bitkidir. Bilimsel olarak Galium aparine olarak adlandırılan yoğurt otu ülkemizde Ankara, Adana, Antalya, Bolu ve Çanakkale'de yaygın ve doğal olarak yetişir. Çok yıllık otsu bir bitki olan yoğurt otu taze ya da kurutulmuş olarak kullanılabilen bir bitki olup hem tıbbi hem de mutfak kullanımlarında sıklıkla tercih edilir.

Haber 28-05-2023 22:06

Terlemenin faydaları nelerdir? Vücut terleyince ne olur?

Terlemek vücudumuzun doğal bir tepkisidir ve sağlığımız için önemlidir. Terleme vücudun ısısını düzenlemeye yardımcı olurken toksinlerin atılmasını sağlar. Sağlıklı bir terleme süreci vücuttaki sıcaklığın dengelemesine yardımcı olurken aynı zamanda cildin temizlenmesini sağlar. Terlemek vücutta rahatlama hissi yaratarak stresi azaltabilir. Peki, vücudumuz terleyince ne olur?

Haber 28-05-2023 21:58

Sığla yağı faydaları: Sığla yağı nasıl kullanılır?

Sığla yağı doğal ve aromatik bir bitki yağıdır ve birçok sağlık faydasıyla bilinir. Sığla ağacının reçinesinden elde edilen bu özel yağ yüzyıllardır tıbbi ve kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır. Sığla yağı antioksidanlar, antienflamatuar bileşenler ve antimikrobiyal özellikler açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu sayede bağışıklık sistemini destekler, iltihaplanmayı azaltır ve enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi vardır.

Haber 28-05-2023 21:49

Siyah kuru üzüm faydaları: Siyah kuru üzüm ne işe yarar?

Siyah kuru üzüm küçük boyutlu ve koyu renkte olan lezzetli bir kuru meyvedir. İnce bir kabukla kaplı olan bu üzümler, taze üzümlerin kurutulmasıyla elde edilir. Siyah kuru üzüm hem tatlı hem de sağlıklı bir atıştırmalık olarak bilinir ve birçok faydası vardır. Siyah kuru üzüm doğal bir enerji kaynağıdır ve içerdiği doğal şekerlerle hızlı bir enerji sağlar. Aynı zamanda lif bakımından zengin olduğu için sindirim sağlığını destekler.

Haber 28-05-2023 21:40

Sarımsak yağı faydaları: Sarımsak yağı saçta ne işe yarar?

Sarımsak yağı binlerce yıldır kullanılan ve çeşitli sağlık faydalarıyla tanınan doğal bir yağdır. Sarımsağın yoğunluğunu ve özelliklerini taşıyan sarımsak yağı birçok kültürde besin takviyesi ve alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır. Sarımsak yağı içerdiği sülfür bileşikleri sayesinde antioksidan, antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu nedenle sağlık üzerinde çeşitli faydalar sağlar.

Haber 28-05-2023 21:34

Plank faydaları nelerdir? 1 dakika plank yapmak kaç kalori yakar?

Plank vücut ağırlığınızı kullanarak yapılan etkili bir karın ve gövde egzersizidir. Bu egzersiz vücudunuzun üst ve alt kas gruplarını güçlendirmek ve dayanıklılığı artırmak için ideal bir seçenektir. Plank pozisyonunda dirseklerinizin üzerine yerleşirken vücudunuz düz bir çizgi oluşturacak şekilde ayak uçlarınızda durursunuz. Bu duruşta karın kaslarınız, sırtınız, kalçalarınız ve bacaklarınız aktif bir şekilde çalışır.

Haber 28-05-2023 21:26

Mürdüm eriği faydaları: Mürdüm eriği neye iyi gelir, kilo verdirir mi?

Mürdüm eriği hem taze olarak tüketilebilen hem de çeşitli şekillerde işlenerek kullanılabilen bir meyvedir. Lezzetli tadının yanı sıra mürdüm eriğinin sağlık açısından da birçok faydası bulunur. İçeriğinde bol miktarda C vitamini, lif, antioksidanlar ve mineraller bulunur. Bu özellikler sayesinde mürdüm eriği, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi düzenler, kalp sağlığını destekler ve kansere karşı koruyucu etkiler sağlar.

Haber 28-05-2023 21:19

Maydanoz kürü faydaları: Maydanoz limon kürü nasıl yapılır, ne işe yarar?

Maydanoz kürü doğal bir detoks yöntemi olarak kullanılan ve sağlık açısından birçok fayda sunan bir içecektir. Maydanoz vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir bitkidir. Maydanoz kürü maydanozun sağlık yararlarını yoğun bir şekilde elde etmek amacıyla hazırlanan bir içecektir. Bu içecek kolayca hazırlanabilir ve günlük yaşamda tüketilebilir. Peki, maydanoz kürünün faydaları nelerdir?

Haber 28-05-2023 21:13

Lavanta yağı saça faydaları: Lavanta yağı saça nasıl uygulanır?

Lavanta yağı güzel kokusu ve birçok faydasıyla bilinen popüler bir bitkisel yağdır. Lavanta bitkisinin çiçeklerinden buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilen yağ aromaterapi uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Lavanta yağının en belirgin özelliği rahatlama ve stres azaltma etkileridir. Lavanta yağıyla yapılan masajlar veya aromaterapi uygulamaları sakinleştirici etkisiyle zihni ve bedeni rahatlatır.

Haber 28-05-2023 21:05

Kuşburnu çekirdeği yağı faydaları: Kuşburnu çekirdeği yağı ne işe yarar?

Kuşburnu çekirdeği yağı doğal bir cilt ve saç bakım yağı olarak bilinir. Bu değerli yağ kuşburnu meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir ve cilt üzerinde birçok fayda sağlar. Kuşburnu çekirdeği yağı zengin C vitamini, E vitamini ve antioksidanlar içerir, bu da onu güçlü bir anti-aging ve cilt yenileyici yapar. Peki, kuşburnu çekirdğei yağı ne işe yarar, cilde iyi gelir mi?

Haber 28-05-2023 20:19

Keçi sütlü sabun faydaları: Keçi sütlü sabun ne işe yarar?

Keçi sütü sabunu doğal ve besleyici özellikleriyle dikkat çeken bir güzellik ürünüdür. Keçi sütünün içeriğindeki zengin vitaminler, mineraller ve yağ asitleri, cilt sağlığını korumak ve beslemek için harika bir seçenek yapar. Keçi sütü sabunu, hassas ve kuru ciltler için özellikle uygun olan nazik bir temizleyicidir. Sütte bulunan doğal yağlar, cildin nem dengesini korurken, vitaminler ve mineraller cildi besler, yeniler ve pürüzsüzleştirir.

Haber 28-05-2023 20:09

Kabak tatlısı faydaları nelerdir? Bal kabağı tatlısı kilo aldırır mı, neye iyi gelir?

Bal kabağı tatlısı sonbaharın ve kışın en sevilen lezzetlerinden biridir. Parlak turuncu rengi ve tatlı aromasıyla soğuk günleri ısıtan bu tatlı, damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Bal kabağı besleyici ve lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da oldukça faydalı bir sebzedir. Vitamin, mineral ve lif bakımından zengin olan bal kabağı, sindirime yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığını destekler.

Haber 28-05-2023 19:53

İstiridye mantarı faydaları: İstiridye mantarı nasıl tüketilir, neye iyi gelir?

İstiridye mantarı farklı yemeklerde kullanılabilecek ve sağlık açısından faydalar sağlayabilecek bir mantar çeşididir. Çorbalarda, sote edilmiş yemeklerde, salatalarda veya risotto gibi pirinç tabanlı yemeklerde tercih edilebilir. Ancak mantarları tüketmeden önce dikkatli bir şekilde temizlemek ve pişirmek önemlidir. İstiridye mantarı lezzetli bir tat sunan ve sağlık açısından pek çok fayda sağlayan bir mantar türüdür.

Haber 28-05-2023 19:48

Hurma pekmezi faydaları: Hurma pekmezi nasıl yapılır?

Hurma pekmezi hurma meyvesinin doğal olarak olgunlaştıktan sonra suyu çıkarılıp ardından kaynatılarak elde edilen bir tatlı macundur. Bu doğal şeker kaynağı Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen bir gıdadır. Hurma pekmezi doğal olarak tatlı bir aroma ve yoğun bir kıvam sunar. Genellikle Trabzon hurmasından yapılan hurma pekmezi farklı aromalarla birlikte de yapılabilir.

Haber 28-05-2023 19:37

Hamsinin faydaları nelerdir? Hamside hangi vitaminler var?

Hamsi sağlığımıza pek çok fayda sağlayan bir balık türüdür. Zengin besin içeriği ve omega-3 yağ asitleri bakımından önemli bir kaynaktır. Omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını destekler, kan basıncını düzenler, kan pıhtılaşmasını azaltır ve iltihaplanmayı önler. Aynı zamanda beyin fonksiyonlarını iyileştirir, hafızayı güçlendirir ve ruh hali üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Haber 28-05-2023 19:32

Enginar suyu faydaları: Enginar suyu nasıl yapılır ve ne işe yarar?

Enginar suyu son yıllarda sağlık bilincinin artmasıyla birlikte popülerlik kazanan doğal içeceklerden biridir. Enginar papatyagiller familyasından bir bitkidir ve özellikle Akdeniz bölgesinde yetişir. İnsanlar genellikle enginarın etli yapraklarını tüketirken, enginar suyu da sağlık açısından pek çok fayda sunmaktadır. Enginar suyu düşük kalorili bir içecek olup yüksek miktarda antioksidan, lif, vitamin ve mineral içerir.

Haber 28-05-2023 19:22

Dibek kahvesinin faydaları: Dibek kahvesi nasıl yapılır?

Dibek kahvesi karakteristik özellikleriyle diğer kahve çeşitlerinden ayrılır. Yoğun, farklı aroması ve tok tadıyla kahve severler arasında popülerdir. Kahve çekirdekleri dövülerek öğütüldüğü için öğütme sırasında elde edilen kahve taneleri daha iri bir yapıya sahiptir. Türk kahvesinden farklı bir aromaya sahip olan dibek kahvesi daha yoğun bir tada sahiptir. Peki, dibek kahvesinin faydaları nelerdir?

Haber 28-05-2023 18:41

C vitamini cilde faydaları: C vitamini cilt lekelerine iyi gelir mi?

C vitamini cilt sağlığı için önemli bir besin maddesidir ve birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle cilt lekelerinin azaltılmasında etkili olabilir. C vitamini antioksidan özelliklere sahiptir ve serbest radikallerle savaşarak cildi korur. Serbest radikaller cilt lekelerine ve diğer cilt hasarlarına yol açabilen zararlı moleküllerdir. C vitamini bu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi azaltarak cildi korur ve lekelerin oluşumunu engelleyebilir.

Haber 28-05-2023 18:33

Brüksel lahanası faydaları: Brüksel lahanası nasıl tüketilmeli?

Brüksel lahanası bir sebzedir ve lahana ailesine ait bir çeşittir. İsmini Belçika'nın başkenti Brüksel'den almıştır. Bu sebze küçük boyutlu, yuvarlak veya oval şekilli başlardan oluşur ve her başta birkaç yaprak bulunur. Brüksel lahanası lezzetli ve besleyici bir sebze olarak bilinir. Brüksel lahanası antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltır ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Haber 28-05-2023 18:27

Şampuana bir kaşık şeker ekleyerek mucizeye tanık olun

Saçların sağlıklı olması ve bakımlı görünmesi için birçok farklı saç bakım ürünü kullanılıyor. Ancak içerisinde zararlı kimyasallar bulunan bazı ürünlerin saçımıza yarar sağladığını düşünsek de bu ürünler saç yapısının bozulmasına neden olabiliyor. Evde bulunan malzemelerle yapılan saç bakımları çok daha etkili sonuçlar sağlıyor. Şampuanın içerisine katılan bir kaşık şekerin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Kadin 26-05-2023 10:59

Neden kapı koluna alüminyum folyo sarmalıyız? Faydasını duyanlar hemen deniyor

Kullandığımız birçok eşyanın farklı kullanım alanlarını duyduğumuzda oldukça şaşırıyoruz. Mutfakta en çok kullanılan malzemeler arasında yer alan alüminyum folyonun kapı koluna sarıldığında en büyük problemlerden birini çözdüğü öğrenildi. İşte kapı koluna alüminyum folyo sarmanın nedeni...

Kadin 26-05-2023 10:20

Doğal vitamin kaynağı kral meyvesi olarak biliniyor! Portakaldan 25 kat daha fazla C vitamini içeriyor

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz meyvelerin dışında kalan bazı meyveler ilginç görünüşleriyle dikkat çekiyor. Bu meyvelerin faydalarını duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kral meyvesi olarak da bilinen vitamin deposu liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 19-05-2023 08:41