Fil Haberleri

Eşi benzeri görülmemiş olay! Afrika ülkesi Almanya'yı 20 bin fille tehdit etti

Yaklaşık 130 bin filin yaşadığı Botsvana'da akıl almaz bir olay yaşandı. Ülkede fil nüfusunda yaşanan patlama sonucu fil sürülerinin mülk ve mahsullere zarar vermesi ve insan ölmüne yol açması Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi'yi harekete geçirdi. Masisi, Almanya'yı, 20 bin fil göndermekle tehdit ederek, "Berlin'de oturup Botsvana'daki meselelerimiz hakkında fikir sahibi olmak çok kolay" ifadelerini kullandı.

Haber 03-04-2024 09:38

Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan'da fil görüldüğü iddiasını yalanladı

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, bazı sosyal medya hesapları ile haber sitelerinde yer alan "Ardahan'da fil görüldü" iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

Yurthaber 15-11-2023 07:46

Ardahan'da çobanın paylaştığı fil fotoğrafları ortalığı karıştırdı! Jandarma fili aradı! Valilikten açıklama geldi

Ardahan'da merada hayvanları otlatan bir çobanın yaptığı paylaşım olay oldu. Otluk alanda karşısına bir fil çıktığını öne süren çoban, fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Fil fotoğrafları kısa sürede yayılırken tüm şehir de bu haberi konuşmaya başladı. Bölgeye gelen jandarma ekipleri fili bulabilmek için arama yaptı. Aramalar sona ererken Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek de açıklama yaptı.

Haber 14-11-2023 21:37

Osmanlı'da fil ahırı olarak kullanılıyordu, artık çay kahve alınacak! Harabeye dönünce harekete geçildi: En kısa sürede başlayacak

Osmanlı döneminde fil ahırı olarak kullanılan tarihi yapı harap duruma geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü'nde yer alan yapı için uzmanlar harekete geçti. Prof. Dr. Can Şakir Binan, fil ahırında en kısa sürede restorasyon çalışmasının başlayacağını duyurdu. Tarihi yapının öğrenci kantinine çevrilmesi ihtimali öne çıkan seçenekler arasında.

Haber 22-08-2023 10:53

Görenler şaşkına döndü! Şehrin ortasında fil telaşı...

İtalya'nın Calabria bölgesindeki sirkten bir fil kaçtı. Bir kişinin cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde filin otoyolda yürüdüğü ve bir süpermarkete doğru yöneldiği görüldü.

Haber 29-07-2023 17:31

Elindeki muzla dakikalarca fille dalga geçti! Hayvanın intikamı acı oldu... Sosyal medyadan yorum yağmuruna tutuldu

Hindistan’da kaydedilen görüntülerde ismi açıklanmayan bir kadın ve filin arasındaki ilginç anlar viral oldu. Kadının elindeki muzla dakikalarca filde alay ettikten sonra hayvanın kadına saldırdığı görüldü. O anlar sosyal medya kullanıcıları tarafından yorum ve beğeni yağmuruna tutuldu.

Trend 29-04-2023 14:41

Uluslararası bir operasyonla ameliyat edilmişti! Noor Jehan adlı fil öldü

Pakistan’da birden fazla rahatsızlık sebebiyle uluslararası veterinerlerden oluşan bir ekip tarafından 6 Nisan’da başarılı bir şekilde ameliyat edilen Noor Jehan adlı fil, 13 Nisan’da geçirdiği kaza sonrasında bir daha ayağa kalkamayarak bugün hayata veda etti.

Haber 22-04-2023 17:34
fil

Kahramanmaraş depremi ona zarar vermedi! 3 bin 500 yıllık ‘Maraş Fili’ günler sonra korumaya alındı…

Türkiye’yi sarsan deprem faciasının ardından yaralar bir bir sarılmaya çalışılırken Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi'ndeki antik fil iskeleti ile diğer arkeolojik eserler de yakındaki ağır hasarlı binanın yıkılma riskine karşı paketlenerek müzedeki güvenli alana taşındı. Müze müdürü Safinaz Acıpayan yaptığı açıklamada "Müzeye gelir gelmez hemen eserlerin olduğu bölüme gittik. Eserlerimizin hiçbirinde kırılma veya herhangi bir zarar olmadığını gördük" dedi.

Haber 06-03-2023 15:57

Muhabirin canlı yayında zor anları! Filin hortumu yüzünü kapatınca yayını yarıda kesmek zorunda kaldı

Kenya’da filler ve gergedanlar için kar amacı gütmeyen bir vahşi yaşam rehabilitasyon merkezinde canlı yayın yapan bir muhabir zor anlar yaşadı. Vakfın Instagram sayfasında paylaşılan videoda, KBC Televizyonu muhabiri Alvin Patterson Kaunda fil sürüsünün önündeki canlı yayında bir anda yüzünü kaplayan hortumla şaşkına döndü. Muhabir fillerin müdahalesinden sonra yayını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Trend 16-11-2022 14:10

Afrika’nın en büyük tusker cinsi dişi fili öldü!

Afrika'nın en büyük ve en ünlü tusker cinsi dişi fili olduğuna inanılan 'Tsavo Kraliçesi' olarak da bilinen 'Dida'nın yaşlılıktan öldüğü açıklandı.

Haber 01-11-2022 23:02

Türkiye'nin ilk fil ailesine İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda özenle bakılıyor

İzmir Hayvanat Bahçesi'nin 2008'de kapatılmasıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı'na taşınan filler "Begümcan" ve "Winner" ile yavruları "İzmir", "Deniz" ve "Ege", parkın en çok ilgi gösterilen hayvanları arasında yer alıyor - Filler, yaz döneminde zamanlarının çoğunu kum ve su havuzunda geçiriyor

Yurthaber 11-08-2022 11:36
fil

Ünlü model Megan Milan’ın zor anları! Sevmeye çalıştığı fil eteğini açtı

Model Megan Milan, Tayland'ın Chiang Mai kentindeki Chia Lai Orchid fil koruma alanını ziyaret etti. Alanda bulunan bebek fillerden birini sevmek isteyen model zor anlar yaşadı. Oyun oynamak isteyen bebek fil modelin elbiseni yırttı. O anlarda Milan filin oyunundan kurtulmaya çalışırken beyaz tanga iç çamaşırı gözüktü.

Trend 27-06-2022 10:33

Her satırı korkunç! 70 yaşındaki kadını öldürüp dehşeti yaşattı: Bununla da yetinmeyip cenazeyi bastı

Hindistan'da yaşanan kaçak fil kabusu akıllara durgunluk verdi. Dalma Doğal Yaşamı Koruma Alanı'nda barınan vahşi fil alandan çıkarak su çekmeye giden 70 yaşındaki Maya Murmu'ya saldırarak dehşeti yaşattı. Murmu hayatını kaybetti. Ancak yaşlı kadına bunları yaşatan ve gözünü adeta intikam hırsı bürüyen fil bununla da yetinmedi. 70 yaşındaki kadını öldürdükten sonra cenaze yakma törenine giderek, adeta kadının cesedini çiğnemek için geri döndü.

Haber 13-06-2022 17:39

Eşine az rastlanılacak olay! Fil ikiz doğurdu

Kenya'da ender rastlanan bir olay yaşandı. Ülkenin kuzeyinde bulunan koruma alanındaki bir filin biri erkek diğeri dişi olmak üzere ikiz doğurduğu aktarıldı. Son ikiz doğumun ise 2006 yılında gerçekleştiği ifade edildi.

Haber 21-01-2022 08:37

Hortumunu kesip tuzak kurmuşlardı! Yavru fil enfeksiyona yenik düştü

Endonezya'da kaçak avcıların kurduğu tuzak sonucu ağır yaralandıktan sonra hortumu kesilen yavru fil, enfeksiyon nedeniyle telef oldu. Nesli kritik derecede tükenme tehdidi altında olan bir yaşındaki fil, tuzağa yakalandıktan sonra sürüsü tarafından geride bırakılmıştı.

Haber 20-11-2021 07:37

Kaçak avcılar tarafından yaralanan fil yavrusunun hortumu kesildi

Endonezya'da kaçak avcıların kurduğu tuzaktan ağır yaralı halde kurtarılan fil yavrusunun hortumu kesilmek zorunda kalındı. Yemek yemekte zorlanan filin iyileşmeye devam etmesi için özel tedaviye ihtiyacı var.

Haber 16-11-2021 11:28

Tarihin en korkunç infazı! Bakıcısını öldürdüğü için elektrikle idam edilen bir fil: Topsy

Günümüzde hâlâ birçok sektörde ürünler insanların kullanımına açılmadan önce hayvanlar üzerinde deneniyor. Hayvanların kobay olarak kullanılması büyük tartışmalara neden oldu. Ancak bu uygulamanın temeli yüzlerce yıl öncesine kadar uzanıyor. Edison’un önerisiyle 6600 volt elektrik verilerek idam edilen Topsy ismindeki fil, hayvanlara yapılan kötü davranışların tarihsel süreç içindeki en somut kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Trend 15-11-2021 14:48

Dramatik hikâyesi ile filmlere konu oldu! Hastalığı yüzyıllar sonrasında keşfedilen insan: Joseph Merrick

David Lynch’in imzasını taşıyan “The Elephant Man (Fil Adam)” filminin baş karakteri Joseph Merrick tüm dünyanın yakından tanıdığı bir kişiye dönüştü. 1980 yılında çekilen bu filmin kahramanının aslında gerçekte var olan bir kişi olduğunu hiç düşündünüz mü? Dünyada oldukça nadir görülen bir hastalığa sahip Joseph Merrick yaşadığı dönemde âdeta işkence gördü ve ölümden yüzlerce yıl sonrasında hastalığına teşhis konulabildi.

Trend 01-11-2021 10:11

Denizli'de müthiş keşif! 17 milyon yıl öncesine ait fil dişi fosili bulundu

Denizli'de yürütülen yüzey araştırmalarında, Buldan ilçesinde 17 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen bir file ait savunma dişinin fosili tespit edildi.

Haber 18-09-2021 12:05

Denizli'de 17 milyon yıl öncesine tarihlenen fil dişi fosili bulundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde, bölgede gerçekleştirilen araştırmalarda, 1,2 milyon ila 17 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen 38 farklı fosil türü de envantere alındı - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet İhsan Aytek: - "Denizli'de daha önce bulduğumuz fosillere göre çok daha yaşlı, hatta kentte bulunan en eski memeli fosili diyebiliriz"

Yurthaber 18-09-2021 11:15

Kahramanmaraş'ta heyecanlandıran keşif! Tarlasını mısır ekmek için sürdü, fil fosili buldu

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan çiftçi Yılmaz Orçan'ın mısır ekmek için sürdüğü tarlada bulunan ve "antik fil" fosiliyle büyük benzerlik gösteren kemikler, bilim insanlarınca incelemeye alındı.

Haber 17-09-2021 14:02

Çankırı'da fillerin atalarına ait 9 milyon yıllık uyluk kemiği ve diş bulundu

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol: - "Bu seneye kadar yapılan çalışmalarda özellikle filgillere yani hortumlulara ait fosil kalıntıları arasında bu kadar bütün ve sağlam olarak çıkan uyluk kemiği ve defans dişi bulunmamıştı"

Yurthaber 10-09-2021 11:30

Böylesi görülmedi! Kenya'da susuz kalan filler kasabaya daldı

Kenya'da kuraklık nedeniyle susuz kalan filler kalabalık nüfuslu bir kasabanın içine girdi.

Haber 07-09-2021 17:34

Korkunç olay! Birlikte selfie çekmeye çalıştığı fil tarafından ezildi

Zimbabve'de bir kişi, birlikte selfie çekmeye çalıştığı fil tarafından ezilerek hayatını kaybetti.

Haber 01-09-2021 15:45

Yasal düzenleme yapıldı! Fillerin 4 saatten fazla çalışması yasaklandı

Sri Lanka'da fillerin 4 saatten fazla çalıştırılmaması, fillere biyometrik kimlik kartı çıkarılması ve yavruların annelerinden ayrılmamasına yönelik yasal düzenleme yapıldı.

Haber 22-08-2021 17:15

Fil sürüsünün 500 kilometrelik esrarengiz yolculuğu bilim insanlarını şaşırtıyor

Çin'de 500 kilometrelik esrarengiz bir yolculuğa çıkan fil sürüsünün neden böyle göç ettiği ve olağan dışı davranışlar sergilediği konusunda bilim insanları uzlaşmaya varamadı.

Haber 23-06-2021 14:37

Çin'de fil yavrusunun çamur banyosu keyfi gülümsetti

Çin'de ormanda bulunan yaşam alanlarını terk ederek ilerleyişine devam eden fil sürüsünden bir yavru, "çamur banyosunun" keyfini çıkarırken görüldü.

Haber 23-06-2021 11:00

Ev sahipleri gürültüye uyandı! Aç fil, mutfak duvarını yarıp içeri girdi

Tayland'da Kaeng Krachan ulusal parkında yaşayan Boonchuay adındaki fil, civardaki Chalermkiatpattana köyünde bir eve 'misafir oldu.' Duvarı yıkarak mutfağa giren filin aç olduğu, yiyecek bir şeyler bulmaya çalıştığı ifade edildi.

Haber 22-06-2021 08:33

Fillerin dayanışması! Çin'de su kanalına düşen yavru fili başka bir fil kurtardı

Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Yuxi şehrine bağlı Yuanjiang ilçesinde, su kanalından geçmeyi başaramayan yavru bir fil kanala düştü. Kanalda mahsur kalan yavru fil yetişkin bir fil tarafından kurtarıldı.

Haber 15-06-2021 07:36

Ölen bakıcısını son kez görmek için kilometrelerce yol yürüdü

Hindistan’ın Kerala eyaletinde yer alan Kottayam kentinde geçtiğimiz hafta "Pallattu Brahmadathan" adlı bir fil, hayatını kaybeden kanser hastası Damodaran Nair adlı bakıcısını son kez görmek için 24 kilometre yol yürüdü.

Haber 09-06-2021 19:22

Çin'de göç eden firari fil sürüsü dinlenme molası verdi

Çin'de yaşam alanlarından kaçarak, 500 kilometreden fazla yol kateden fil sürüsü Kunming şehrinde dinlenme molası verdi.

Haber 09-06-2021 17:30

Öfkeli fil saldırdığı arabayı böyle parçaladı! O anlar saniye saniye görüntülendi

Güney Afrika’daki bir tabiat parkında vahşi fil, bir akaryakıt firmasına ait araca saldırıp kaputunu parçaladı.

Haber 07-06-2021 13:50

Hindistan'da 10 metrelik kuyuya düşen fil böyle kurtarıldı

Hindistan'da 10 metrelik kuyuya düşen yavru fil, saatler süren operasyonla kurtarıldı.

Haber 05-05-2021 17:58

Dünya tarihine damga vuran birbirinden ilginç ölüm nedenleri! Bazıları hala gizemini koruyor

Her canlı doğar, büyür, yaşar ve ölür. Ölüm, her canlının bir gün yaşayacağı sondur. Pek çok kişi neden, nasıl, ne zaman ve ne şekilde öleceğini bilemez. Bilinen tek gerçek insanoğlunun var olduğundan beri ölümden haberdar olmasıdır. Ancak bazı ölüm değişik şekillerde gerçekleşerek tarihe geçmeyi başardı. Sizler için ‘Yok artık daha neler?’ diyeceğiniz ölüm olaylarını araştırdık.

Trend 27-04-2021 13:41

Nesli tükense de umurlarında değil! Zimbabve'de 500 fil bakın ne için öldürülecek

Afrika ülkesi Zimbabve, koronavirüs salgını nedeniyle kaybedilen turist açığını 'vahşice' bir yola başvurarak kapatmayı umuyor. Ülke daha fazla turist çekebilmek için 500 filin avlanmasına onay verdi.

Haber 27-04-2021 07:45

Güney Afrikalı kaçak avcı fillerin altında ezilerek öldü

Güney Afrika Ulusal Parkı'nda koruculardan kaçarken fillerin saldırısına uğrayan kaçak avcı hayatını kaybetti.

Haber 20-04-2021 08:01

Güney Afrikalı kaçak avcı fillerin altında ezilerek öldü

Güney Afrikalı kaçak avcı fillerin altında ezilerek öldü

Yurthaber 19-04-2021 23:10

Edison’un önerisiyle 6600 volt elektrik verilerek idam edilen fil: Topsy

Günümüzde bilimsel çalışmalar için hayvanların kobay olarak kullanılması büyük tartışmalara yol açtı. Ancak bu tartışmanın temeli aslında yüzyıllar öncesinde kadar uzanıyor. Acımasız davranışlara maruz kalan Topsy ismindeki film bu tarihin en canlı kanıtıdır.

Trend 16-04-2021 17:32

Rusya’da sirkte filler birbirine girdi: İzleyenler böyle kaçtı

Rusya’da düzenlenen bir sirk gösterisinde sahneye çıkan 2 fil, tribüne yakın bir noktada birbirine saldırmaya başladı. O sırada tribünde oturan ziyaretçiler, panik halinde kaçmaya başladı.

Haber 22-03-2021 11:18

Rusya'da sirkte dehşet! Seyirciler korkuyla tribünleri terk etti

Rusya’daki bir sirkte 2 filin kavga ettirilmesi tepkilere neden olurken, bazı seyirciler ise korkarak tribünleri terk etti.

Haber 21-03-2021 20:05

Tayland'da 31 yaşındaki fil 12 yıl önce kendisini tedavi eden veterineri tanıdı

Tayland'da bir filin kendisini 2009'da tedavi eden veterineri tanıyıp yanına gidip hortumuyla dokunmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

Haber 16-03-2021 14:39

Malezya'da fil okul bahçesine girdi

Malezya'nın Perak eyaletindeki doğal yaşam alanından uzaklaşan fil, okulun bahçesinde dolaşırken görüntülendi.

Haber 22-01-2021 16:31

Filleri uzaydan sayabilen teknoloji geliştirildi

Bilim insanları bu görüntüleri kullanarak Afrika fillerinin sayısını uzaydan takip etmeye başladı. Dünyadan 600 kilometre uzaktaki bir uydu sayesinde kaydedilen bu görüntüler sayesinde bulutsuz tek bir günde 5 bin kilometrekarelik bir alandaki filleri saymak mümkün.

Haber 22-01-2021 07:29

Köylüler su ararken buldu! Mamut fosili olabilir

Amasya’nın Suluova ilçesinde içme suyu arayan köylülerin kazı yaptıkları alanda tesadüfen taşlaşmış cisimler bulundu. Fosil olduğu anlaşılan cisimlerin ilk incelemesinde mamut ya da file ait olabileceği değerlendiriliyor.

Haber 19-01-2021 09:19

Sirkten kaçan fil trafik kazasında öldü

Meksika'da sirkten kaçan fil, trafik kazasına kurban gitti.

Haber 24-09-2008 10:03