Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...
İbrahim Saraçoğlu havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber soğuk algınlığı belirtilerinde artış olacağını söyledi. Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan uzman isim uyarıda bulunup boğaz ağrısını anında rahatlatan tarifi verdi.
Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bu tarif hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.
Iğdırlı Orhan Deniz, grip olduğu için gaz kaçağını fark edemedi. 35 yaşındaki Deniz'in ocağı yakmak için çakmağı çakmasıyla meydana gelen parlamada elleri ve yüzü yandı. Erzurum'da tedavi gören 3 çocuk babası adam, "Çocuklarım yanımda olsaydı çok daha büyük felaket olurdu. Yoğun bakımda kaldıktan sonra servise geldiğimde 1 hafta sürekli olayın etkisinde kaldım. Değişik rüyalar, aniden zıplamalar, gözümü kapattığımda canlı senaryoları gördüm. Psikolojik destek aldım, uyku ilacı verdiler." dedi.
Vatandaşlar son günlerde gözlerde kızarıklık, burunda tıkanıklık, öksürük ve hapşırma şikayetleriyle hastanelerin yolunu tuttu. Özellikle vatandaşlar grip olduklarını ve hastalığın uzun süre geçmediğinden şikayetçi. Uzman isimler vatandaşların grip diye adlandırdıklarının bahar alerjisi olduğunu ifade etti. Maske kullanılmasına dikkat çeken uzman isimler, kronik hastaların mayıs ortalarına kadar ilaç tedavisi alması gerektiğinin altını çizdi.
Vücudun direncini ve sağlığını korumak için yenilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kahvaltıda tüketilen bazı yiyecekler sağlığı riske atarken bazıları ise birçok sağlık sorununa şifa dağıtıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah tükettiği mucizevi şifa kaynağını açıkladı.
Vücutta yaşanan anormal durumlar göz ardı edilerek geçiştirilebiliyor. Bu ufak sağlık problemleri ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uçuş sırasında yaşanan kulak ağrıları genellikle önemsenmiyor. Ancak uzmanlar bu kulak ağrılarının çeşitli hastalıkların belirtisi olabileceğini paylaşıyor.
Grip özellikle mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Gripte uygun dinlenme koşullarının sağlanmaması yaşam kalitesinin düşmesine ve hastalığın kolayca yayılmasına neden oluyor. Uzmanlar grip olan herkesin gripten sonraki hafta tehlikeye karşı çok daha riskli hale geldiklerini belirtiyor.
Grip sanılan belirtiler çok ciddi hastalıkların başlangıcı olabiliyor. İngiltere'de yaşayan 21 yaşındaki genç futbolcu grip olduğunu düşünerek doktora gitti. Doktorda acı gerçekle karşılaşan genç futbolcunun iki bacağı da kesildi.
Artan grip ve nezle vakaları birçok hastalığın belirtileri ile karıştırılabiliyor. Özellikle çocuklarda görülen hastalıkların grip zannedilerek göz ardı edilmesi çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolayca bulaşan meningoensefalit hastalığının ölüm ve sakatlık riskleri hakkında uyarılarda bulundu.
Kış aylarında artış gösteren grip ve nezle bu sene de tüm hızıyla yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Oldukça ağır geçen gripten korunmak isteyenler doğal kaynaklara yöneliyor. Son günlerde aktaran alınan şifa kaynağı baharatların satışı patlama yaşıyor.
Uzun süredir halk arasındaki en önemli gündemlerden bir tanesi grip. Geçmek bilmeyen hastalıklardan herkes şikayet ederken grip neredeyse her eve bir şekilde girmiş durumda. Koronavirüs pandemisi sonrası bu hastalıklarla ilgili korku dolu sorular da akıllara gelmeye başladı. Kovid, grip, RSV ve rinovirüs derken ortalık adeta virüs kaynıyor. Koronavirün yeni varyantı kraken de çıkınca endişe arttı ancak uzmanlar asıl olarak gripten endişe duruyor. Çünkü yeni pandeminin gripten olma ihtimali var.
Son dönemde halk arasındaki gündem; 'geçmeyen grip'. İyileşme süresinin uzun olduğundan şikayet edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan açıklama yaptı. Viral enfeksiyonla başlayan hastalıkta ikincil enfeksiyonun ortaya çıkabildiğini ve hastanın ilk geçirdiği hastalıktan iyileşemediğini düşündüğünü söyledi. Hastaların hem kovid hem de influenzayı aynı anda geçirebildiğini belirten Turan, tek örnekle üç hastalığı tespit edecek yerli tanı kitinin, yakında kullanılmaya başlanacağını aktardı.
TikTok'ta yapılan ilginç sağlık deneyleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu yıl giderek artan kış hastalıklarının etkilerinin çok daha rahatsız edici boyutlara ulaşması grip ve soğuk algınlığını iyileştirmenin çeşitli yollarını aratıyor. TikTok'ta viral haline gelen 'patates çorap' yönteminin etkisi yapanları hayrete düşürüyor.
Almanya ve Slovakya'nın ardından Belçika'da da grip, resmi olarak salgın ilan edildi. Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü (Sciensano) yetkilisi Steven Van Gucht, "Hastanelerimizde Kovid-19 vakaları kadar grip vakaları görmeye başladık." dedi. Türkiye'de de koronavirüs vakaları azaldı, grip vakaları arttı. Salgın özellikle çocuklar arasında hızla yayılırken acil servisler doldu, taştı.
Belçika'da resmi olarak grip salgını ilan edildi. Kovid-19 vakalarına grip vakalarının eklenmesiyle hastanelerin üzerindeki yükün arttığı bildirildi. Öte yandan ülkedeki en büyük üniversitelerden Leuven Üniversitesinin hastanesi acil olmayan hasta kabullerini ertelemeye başladı.
Son dönemde gribal enfeksiyonlar büyük artış gösterdi. Herkesin hastalıktan yakındığı bu dönemde taze sıkılmış meyve suları ve atoma ilgi arttı. Meyve, bal, fındık ve fıstık gibi ürünlerin olduğu atomun vücut direnci ve bağışıklığı geliştirmenin yanı sıra yüksek enerji verdiği de belirtiliyor. Geçen yıl fiyatı 10 TL olan bir karışımın bu yıl 20 TL'ye satıldığı belirtilirken özellikle çeşitlerden birinin içinde ne olduğunu tahmin etmek neredeyse imkansız. Çünkü o atom baklavadan yapılıyor.
Bu kış grip ve soğuk algınlığına yakalan kişi sayısı giderek artıyor. Gribal hastalıklar basit olarak görülse de bu kış oldukça ağır bir şekilde geçiriliyor. Hastalıklardan korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Osmanlı'dan beri kullanılan cinsel gücü artırmasıyla bilinen bir şifa kaynağı vücudu gribe karşı zırh gibi koruyor.
Kanserin belirtileri türlerine göre değişiklik gösteriyor. Bazı kanser türleri hiçbir belirti vermeden sinsice ilerlerken bazıları vücutta çeşitli değişimler yaşanmasına sebep olabiliyor. Kanserin belirtilerini başka hastalıklarla karıştırmak en sık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Belirtilerin görmezden gelinmesi kanserin erken teşhis edilmesini önlüyor. Uzmanlar akşamdan kalma ve grip ile karıştırılan kanserin en erken belirtilerini açıkladı.
Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.
Son dakika haberleri: Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu'nda 1. Lig ekibi Ankara Keçiörengücü'nü 1-0'la geçen ve son 16 turuna yükselen Galatasaray'da kriz çıktı. Karşılaşmada zorlanan ve aradığı golü 82. dakikada Bafetimbi Gomis ile bulan sarı - kırmızılılarda futbolcuların gösterdiği etkisiz performansın nedeni ortaya çıktı. Teknik direktör Okan Buruk da dahil olmak üzere birçok ismin gribe yakalandığı belli oldu. İşte detaylar...
Koronavirüs salgınının etkileri hala sürerken bu kez grip salgını alarmı verildi. Avusturya'da 5-12 Aralık'ta her 100 bin kişiden 4 bin 338'inin grip ve benzeri solunum yolu hastalığına yakalandığı bildirildi. Ülkede bir haftada 394 bin vaka tespit edildi.
Kış aylarında yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar özellikle bu sene oldukça artmış durumda. Çocuklardan yaşlılara kadar herkesi etkisi altına alan soğuk algınlığını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar soğuk algınlığının etkilerini 24 saatte geçirecek o basit yöntemleri paylaştı.
Rize Sağlık Müdürlüğü, son günlerde çocuk yaş grubunda grip ve benzeri hastalıklarda ciddi artış görüldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada "Hastalık belirtisi gösteren hiçbir çocuğumuz kesinlikle okula gönderilmemeli, arkadaşlarıyla buluşmasına izin verilmemelidir" ifadeleri kullanıldı.
Bir süredir toplumda yaygın olarak görülen virüsler ve yaşanan salgın sebebiyle maske takmaya başlayan bazı vatandaşlar olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle çocuklar arasında yaygın olarak görülen bu hastalıklar okul yönetimlerini harekete geçirdi. Okullardan velilere mesaj yoluyla maske çağrısı gelirken uzmanlar da hafif semptomlarda öğrencilerin okullarda maske takması gerektiğini, çok hasta olan çocuklarınsa okula gitmemesinin daha doğru olacağını söylüyor. Peki, maske geri mi dönüyor?
Türkiye genelinde son günlerde artan ve okulların kapanmasına neden olan grip vakalarına Adana’da bir aktar “çörek otu, zencefil, zerdaçal, karabiber, harnup tozu ve bal” kullanarak yaptığı ’grip macunuyla’ çözüm üretti.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19'un artık kış aylarında etkisini hissettiren bir mevsimsel virüse dönüştüğünü savunarak, son dönemde görülen grip salgınının Covid-19'un yayılmasını dolaylı yoldan engellediğini ifade etti. Kış döneminde Covid-19 olgularında artış beklediklerini ancak gerçekleşen vaka sayılarında bir tırmanış görünmediğini bildirdi.
Influenza (grip), RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs), Covid-19 gibi solunum yolu enfeksiyonları artış göstermeye devam ediyor. Bitmeyen öksürük, ateş, halsizlik ve daha bir çok belirtiyle ortaya çıkan bu hastalıkları özellikle çocukları etkiliyor. Öyle ki Isparta’nın Sütçüler ilçesinde okullara mecburi grip arası verildi. Anne babalar hastalıklara karlı tedirgin iken, uzmanlar bulaşın aktif olduğu ilk 3 gün çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini söylüyor.
Kış soğukları bastırırken buna paralel olarak grip vakaları da artıyor. Özellikle de çocuklarda grip görülmesi okullar açısından endişeye yol açıyor. Isparta'nın Sütçüler ilçesinde bir okulda grip vakalarının yükselmesi sonucu harekete geçildi. Kaymakamlık, eğitime ara verildiğini duyurdu.
Kış aylarında artış gösteren grip ve soğuk algınlıkları nedeniyle artan şikayetler tüm hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle bu sene kış hastalıklarına yakalanan kişi sayısının fazla olduğu belirtiliyor. Yaptığı her açıklama gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, bu hastalıkların en olumsuz etkileri arasında bulunan tıkalı burundan kurtulmak için yapmanız gereken karışımı açıkladı.
Cinsel ilişkiye girmek temel ihtiyaçlar arasında bulunmasa da birçok kişi için büyük önem taşıyor. Bazı kişiler seksi diğer ihtiyaçlarının önüne koyuyor. Seks yapmanın çok çeşitli faydaları olduğu biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda seks yapmamanın sağlık üzerinde çeşitli yan etkileri olduğu bulundu. İşte seksi bırakırsanız ne olur sorusunun cevabı...
Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle grip vakalarında artış yaşanmaya başlandı. Hastanelere benzer şikayetlerle başvuranların sayısı hızla artarken, dikkat çeken bir uyarı geldi. Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, RSV ve influenza ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken "Değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte" diye konuştu.
Bağışıklık düştüğü için kışın sık sık hastalanıyor ve kolayca iyileşemiyor musunuz? Bunun çözümü basit! 'Öksürük nasıl geçer?' diye araştırmalar yapıyorsanız Korelilerin sağlık tüyosunu uygulayabilirsiniz. İşte Korelilerin uyguladığı sarımsak yöntemi...
Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Ekim ayından bu yana viral enfeksiyonların dolaşımda olduğunu söyleyip açıklamalarda bulundu. Yavuz, son günlerde acillere başvuruların 3-4 kat arttığına işaret ederek, ''Viral üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan etkenler içinde Kovid var, grip (influenza) var ve diğer nezle yapan virüsler var ki yüzlerce virüs aslında dolaşımda. Çocuk yoğun bakımlarda doluluk bayağı yüksek" dedi.
Hastalıkların en yoğun görüldüğü dönemlerden geçiyoruz. Her iki kişiden grip olduğu bu aylarda bağışıklığımızı güçlendirmeli, dengeli beslenmeli ve kendimizi korumalıyız. Uzmanlar, soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yanı sıra bulunduğu ortamda adeta hava filtresi yaparak iyileştirici özelliği olan bitkileri sıraladı. Aralarında bazı bitkiler sadece gripten korumakla kalmıyor aynı zamanda sinüzitin etkilerini de hafifletiyor.
Mevsim geçişleri ile birlikte düşen hava sıcaklıkları, grip hastalıklarının sayısını arttırdı. Uzmanlar, özellikle ekim ile mayıs ayları arasında gribal enfeksiyonların artış gösterdiğini belirterek, insanların Kovid-19 pandemisinde olduğu gibi kurallara uyması gerektiğini, özellikle Covid-19 hastalığı tedavisi bitiren kişilerin ‘kronik hasta’ olarak adlandırıldığından grip aşılarını yaptırmaları uyarısında bulundu. Sıklıkla tüketilen bitki çaylarıyla ilgili çarpıcı bir uyarı da yapıldı.
Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Hain terör saldırısının gerçekleştiği Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde alınan yeni önlemler, Konya'da köpeğe eziyet görüntüleriyle ilgili yeni gelişme, KYK borçlarına yapılandırma, dünyada 'deve gribi' alarmı, Fatih Terim'in annesi Nuriye Terim'in vefatı...
Çoğu kişinin şikayetçi olduğu geçmeyen öksürük sorununu başında yakalamak veya başlamadan bitirmek şu an çok önemli. Uzmanlar, geçmeyen öksürüklerin grip virüsünden veya astım ataklarından kaynaklandığını belirtiyor. Geçmeyen öksürüğün hiç başlamaması için etkili yöntemlerden biri boğazı sıcak tutmaktır. Ancak boğazınızda bir gıcıklanma başladıysa en iyisi bu reçeteyi uygulamak.
Kış aylarında artan hastalıklar birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. İş ve okul hayatında aksamalara yol açan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi yapacak ve hastalıklardan koruyacak gıdalar bulunuyor.
Sonbahar ve kış aylarında görülen hastalıkların sayısı artıyor. Grip, soğuk algınlığı, nezlenin yanı sıra Covid-19'la da mücadele ediliyor. Şu anda birçok kişi bu tarz hastalıklarla savaşıyor. Hemofilus influenza salgınının etkileri göz korkutuyor. Vatandaşlar soğuk algınlığa yakalanmamak için yapılması gerekenleri araştırıyor.
Bilimsel yayınlara göre hava soğudukça kalp ve damar hastalıklarının görünme sıklığı artmaktadır. Özellikle kalp hızının ve tansiyonun soğuk hava nedeniyle artması kalbin yükünü de arttırmaktadır. Artan yük özellikle ağır yemekler ve ağır iş temposu ile birleşince kalp krizi kaçınılmaz olabilmektedir. Bu nedenle soğuk havada çok dolaşmak sakıncalıdır. Kısa süreli ve molalı yürüyüşler yapmak, kalbi ve tansiyonu çok yormamak önerilir.
Kış aylarında hastalıklardan korunmak daha büyük önem taşıyor. Düşen bağışıklıklar ve değişen hava koşulları grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamıza neden oluyor. Birçok meyve sebze bu hastalıklar hakkında etkili sonuçlar sağlıyor. Ancak kış aylarında yetişen öyle bir meyve var ki kendisinin ayrı kabuğunun ayrı faydaları bulunuyor.
Kış aylarında artan grip ve nezleler yaşam kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Grip ve nezlelerin yanı sıra Covid-19'da hayatımızda riskli durumlar oluşturuyor. Tüm hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığı güçlü tutmaya ihtiyaç duyuluyor. Her hafta içeceğiniz bir çorba doğal antibiyotik etkisi taşıyor.
Türkiye'de son haftalarda artan öksürük, boğaz ağrısı ve halsizlik gibi şikayetler endişeye neden oldu. Vatandaşlar, çevrelerinde birçok kişide benzer belirtilerin görüldüğünü ifade ederken adeta viral enfeksiyon patlaması yaşandı. Okulların da açılmasıyla birlikte bulaş riski evlere ulaştı. Hem kovid hem de grip testi negatif çıkan kişiler 'soğuk algınlığı' diye geçiştirirken maske takılmaması hastalığı iyice yaydı.
Kış aylarında artan gripler tüm yaşamı etkisi altına alıyor. Kapalı alanlarda kolayca bulaşan grip virüsünden korunmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre doğru beslenme grip virüsünün hücreye girmesini önleyebiliyor. Uzmanlar içerisinde kuersetin bulunan sebze ve meyveleri tüketmenizi öneriyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Alper Tunga Özbek, bağışıklık sisteminin olumsuz etkilenmesi ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmanın soğuk havalardan çok, kapalı ortamlarda fazla zaman geçirilmesinden kaynaklandığını söyledi.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süheyla Kömür, pandemi sonrası insanların maske-mesafe-hijyen kurallarına ara vermesi nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını söyledi.
Grip sezonu açıldı. Çoğu kişi ya şimdiden hasta oldu ya da hasta olmak üzere. Grip olmamak için yapacağınız en etkili iki yöntem sık sık el yıkamak ve grip aşısı yaptırmaktır. Bunların yanı sıra beslenmenize dahil edeceğiniz ve potansiyel olarak iyileştirmeyi hızlandıracak yiyecek ve içeceklerle beslenmelisiniz. İşte grip semptomları başlar başlamaz belirtilerini tersine çevirecek yiyecek ve içecekler.