Kaka Haberleri

Bebeklerde yeşil kaka nedir, neden olur? Bebeğin kakası sarıdan yeşile döndü, ne yapmalıyım?

Bebeklerin dışkıları, bebeğin sağlığı hakkında önemli ipuçları verir ve bu nedenle anne babaların bu konuda bilgi sahibi olması gerekir. Yeşil kaka ise özellikle yeni doğan bebeklerde oldukça sık görülen bir durumdur ve anne babaların endişelenmesine neden olabilir. Yeşil kaka görüldüğünde ebeveynler genellikle bebeklerinin sağlığı hakkında endişe ederler. Ancak genellikle bu durumun nedeni önemsizdir ve bebeklerin normal gelişim sürecinde ortaya çıkan bir durumdur.

Kadin 2023-03-30 17:21:14

Tu kaka ne demek? Tu kaka birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Tu kaka de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Tu kaka ne demektir?

Egitim 2022-05-23 17:56:13

İte kaka ne demek? İte kaka birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Ite kaka ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Ite kaka TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 2022-05-18 20:54:01

Kaka ne demek? Kaka kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Kaka kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Kaka kelimesi ne demektir?

Egitim 2022-05-18 20:27:42

Tu kaka etmek ne demek? Tu kaka etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Tu kaka etmek de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Tu kaka etmek ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:30

Tu kaka olmak ne demek? Tu kaka olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Tu kaka olmak sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Tu kaka olmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:30

Şakayken kaka olmak ne demek? Şakayken kaka olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de şakayken kaka olmak şeklindedir. şakayken kaka olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:21

Kaka yapmak ne demek? Kaka yapmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Kaka yapmak sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Kaka yapmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:39

Beşiktaş-Antalyaspor maçına Erman Toroğlu damgası! ''Tu kaka...''

Turkcell Süper Kupa Finali'nde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Maçı yorumlayan Erman Toroğlu karşılaşmanın henüz başında ilginç bir yorumda bulundu. Toroğlu'nun yorumu sosyal medyada çok konuşuldu. Beşiktaşlı futbolcu Rıdvan Yılmaz'ın bir pozisyonda yere düşmesini yorumlayan Toroğlu, "Bizim futbolcularımızın altında sanki yağ var, zeytinyağı koymuşlar. Hiçbiri ayakta duramıyor düşüyor. Sonra hakem düdük çalmayınca tu kaka diyorlar..." ifadelerini kullandı.

Spor 05-01-22 21:07

Uzman isimler çare arıyor! Hastalığı merak uyandırdı: Yediğim her şeyin tadı kaka gibi

Natalie ismindeki üniversite öğrencisi yaşadığı ilginç hastalığı sosyal medya hesabından anlattı. Yediği her şeyin tadının kaka gibi olmasına neden olan ve kendisine yeme bozukluğu veren gizemli hastalığı sebebiyle Natalie, hayatının cehenneme döndüğünü söyledi.

Trend 22-11-21 14:52

Kim Kardashian kızına kaka emoji temalı doğum günü partisi yaptı

Kim Kardashian, sekiz yaşına giren kızı North West için kaka emojisi temalı bir doğum günü partisi düzenledi. Ünlü yıldız, kostümler ve süslemelerin temaya uygun olarak seçildiği partiden fotoğrafları, sosyal medya hesabında paylaştı.

Magazin 17-06-21 13:55

Kaka: Fenerbahçe'ye attığım golü unutamam

Milan'ın efsane futbolcularından Kaka, kariyerinin özel anlarına dair açıklamalarda bulundu.

Spor 10-12-20 18:38

Bebeklerde yeşil kaka neden olur, nasıl geçer?

Yeni doğan bebeklerde yeşil sümüksü kaka görülmesi anneleri endişelendiren durumlardan biridir. Genellikle anneler bu durumun bir hastalık belirtisi olmasından korkarlar. Ancak yeşil kakanın hastalıkla ilişkili olup olmadığını anlamanın yolu basittir. Eğer bebekte herhangi bir huzursuzluk hali mevcut değilse kakasının yeşil olması normal kabul edilir. Ancak durmaksızın ağlayan, huzursuz bir bebekte besin alerjisi ya da bağırsak enfeksiyonundan şüphe edilir.

Kadin 23-06-20 14:27

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in basın toplantısı: (2)

"Kurallar delinmek için, yok edilmek için konulmaz. 'Ben geç kaldım, tekrar güreşmek istiyorum.' gibi şeyler yapmak bence Türk futbolunun köküne dinamit koymaktır" - "Siz kendi talep ve ihtiyaçlarınıza uygun olmadığı için bir yapılandırmaya 'tu kaka' diyemezsiniz" - "Galatasaray olsa kesin ceza verirlerdi"

Spor 24-01-20 20:27

Çocuklarda gaita ve idrar kaçırma ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabiliyor

Okul öncesi çocuklarda masum karşılanan gaita (kaka) ve idrar kaçırmanın, bazen ciddi rahatsızlıkların hatta psikolojik sorunların belirtisi olabileceğini söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şafak Karaçay, bu tür durumlarla karşılaşıldığında bir uzmana başvurmak gerektiğini söyledi.

Trend 04-11-19 10:47

Efsaneler maçında kadın hakem, Kaka ile öz çekim yapmak için sarı kart gösterdi

Brezilya’da oynanan Brezilya-İsrail efsaneler maçında kadın hakem, eski futbolcu Kaka ile öz çekim yapabilmek için sarı kart gösterdi. Cebinden telefonunu çıkaran hakem, fotoğraf çektikten sonra maçı devam ettirdi.

Trend 30-10-19 23:21

Öz çekim için sarı kart gösterdi

Brezilya’da oynanan Brezilya-İsrail efsaneler maçında kadın hakem, eski futbolcu Kaka ile öz çekim yapabilmek için sarı kart gösterdi.

Haber 30-10-19 17:43

DHA DIŞ- Öz çekim için sarı kart gösterdi

Brezilya’da oynanan Brezilya-İsrail efsaneler maçında kadın hakem, eski futbolcu Kaka ile öz çekim yapabilmek için sarı kart gösterdi.

Haber 30-10-19 17:15

En ilginç ödül: Altın kaka!

Sivil toplum kuruluşu Bowel Cancer Australia bağırsak kanserine dikkat çekmek amacıyla 5 bin dolarlık ödüllü bir test hazırladı.

Trend 04-09-19 11:17

Futbol efsanesi Figo ve Kaka Pakistan'da

Futbol efsanesi Figo ve Kaka Pakistan'da

Haber 10-01-19 22:50

Galatasaraylı Taraftarlardan Kaka Ve Forlan’a Teşekkür Yağmuru

Dün Fransa’da gerçekleşen Şampiyonlar Ligi grup kuraları sonrası Galatasaraylı taraftarlar, kura çekimini yapan Kaka Leite...

Yurthaber 31-08-18 13:16

Cinsel istismara karşı korunmada anne-baba eğitimi şart

Çocuğa yönelik cinsel istismar ve şiddet olaylarında çocukların yapması gerekenden çok anne ve babanın bu konuda eğitim alması gerektiğini belirten uzmanlar, çocuğunu dinleyip gariplik olduğundan şüphelenen ebeveynlerin adli tıp uzmanlarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına ve çocuk psikiyatri uzmanına başvurması gerektiğini bildirdi - ATUD Başkanı Prof. Dr. Akça Ergönen: - "Cinsel istismar konusunda sadece çocuğun yapması gerekenler üzerinden gitmek yanlıştır. Bu konuda anne ve babalar eğitim almalı, bilinçlendirilmeli. Çocukların istismara uğradığını aile farkında olmazken rehber öğretmenler fark ediyor veya tesadüfen ortaya çıkabiliyor. Anne ve baba, çocuğunun başına bir şey geldiğinde bunu kendilerine anlatabileceği iletişimi sağlayabilmeli" - "Bu tür olgular adli tıp uzmanlarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına gitmeli. Çocuğunu dinleyip gariplik olduğundan şüphelenen ebeveyn çocuk psikiyatrisine danışabilir. Fiziksel belirtiler varsa adli tıp uzmanlarının olduğu hastanelere, çocuk koruma merkezlerine ve varsa çocuk izleme merkezine gidilebilir" - Prof. Dr. Oğuz Polat: - "Anne ve babanın çocuğundaki iniş ve çıkışları bilecek kadar ilgili olması gerekir. Çocuğun en çok yaşadığı okul ortamında da öğretmenlere büyük iş düşüyor. Rehber öğretmenler, çocuklardaki bu tür istismarı saptayan en önemli profesyonel grubu oluşturuyor" - "İstismarı yapan kişi, çocuğa saldırgan, suçlayarak ve 'Sen de su işin bir parçasısın' şeklinde yaklaşıp inandırdığı için çocuk bunu saklıyor, itiraf etmiyor. Çocuk bunu başka bulgularla itiraf ediyor. Çocuk içine kapanıyor, depresyon bulguları gözüküyor, küçükken yaptığı çiş ve kaka kaçırma, parmak emme gibi davranışlara dönüyor. Büyük yaştaysa akademik başarısı düşüyor. Bunlar çocuğun sorunu olduğunu gösteriyor"

Haber 05-07-18 12:09

Çin, Abhazya madenlerine talip oldu

Çin’den Abhazya’ya gelen iş adamları, Abhazya Devlet Mülkiyet Yönetimi ve Özelleştirme İdaresi Başkanı Vakhtang Pipiya ile yaptıkları görüşmede Abhazya madenlerinden turizm alanına kadar işbirliği teklif etti.Abhazya’da geçtiğimiz ay içerisinde yasalaşan özelleştirme kanunundan sonra Çin’in Pekin şehri merkezli Kaka Chain-Real Estate yöneticileri Abhazya tarafına tekliflerini sundu.

Haber 27-02-18 12:23

Spor dünyasında yıldızların vedası

- Dünyaca ünlü birçok sporcu, 2017'de kariyerlerini sona erdirerek hayranlarını üzdü - Bu yıl emekliye ayrılan sporcular arasında Totti, Pirlo, Lampard, Kaka, Kuyt, Bolt, Pierce, Massa, Contador, Hingis ve Wladimir Klitschko gibi kariyeri başarılarla dolu birçok isim yer aldı

Haber 31-12-17 13:33

Kaka futbolculuk kariyerini noktaladı

- Brezilyalı oyuncu, profesyonel futbolculuk kariyerini sonlandırdığını duyurdu

Haber 17-12-17 20:42

'3 bin liraya çoban bulamıyoruz'

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, "Ben şu an çoban bulamıyorum. Çobanlık tu kaka yapılan meslek haline gelmiş. Çobana kız verilmiyor. Bizim bakanlık çobanın ismini 'sürü yöneticisi' diye değiştirdi, o da fayda etmedi. Bakın 3 bin liraya çoban bulamıyoruz." dedi.

Finans 08-12-17 18:43

3 bin liraya çoban bulamıyoruz

- UKON Yönetim Kurulu Başkanı Hacıince: - "Ben şu an çoban bulamıyorum. Çobanlık tu kaka yapılan meslek haline gelmiş. Çobana kız verilmiyor. Bizim bakanlık çobanın ismini 'sürü yöneticisi' diye değiştirdi, o da fayda etmedi. Bakın 3 bin liraya çoban bulamıyoruz" - "Herkes köyde arazisini satıyor, şehre geliyor, kapıcılık yapıyor. Peki bir şey üretmeden bir şeyin fiyatı düşer mi? Üretimden kaçan bir toplumuz, sürekli tüketiyoruz, 'Et pahalı diyoruz' sonra"

Haber 08-12-17 17:48

Msl’de En Çok Kazanan Kaka

MLS’de Orlando City’de forma giyen Brezilyalı yıldız futbolcu Kaka, ligde en fazla maaş alan futbolcular...

Yurthaber 26-04-17 12:10

Bebeklerde değişen kaka rengi neyin habercisi?

Bebeğinizin kaka renginden onunla ilgili birçok şifreyi çözebilirsiniz. Bebek kakası ne anlatabilir ki demeyin!

Kadin 16-02-16 14:29

Havalı Beslenelim Derken Tuvalette Son Bulan Akşamlar: Her Taze İyi Demek Değildir!

İşlenmiş gıdalar, otomasyon sistemleri, soğuk zincir ile taşınan ürünler "Tü kaka!" olarak adlandırılıyor malum. İşlenmiş gıdaların çok da haksız olmayan kötü ünleri karşısında acaba her taze ürün sağlıklı mı?

Trend 21-12-15 11:13

Kaka sürprizi!

MLS'te Orlando City forması giyen Brezilyalı yıldız Kaka'nın, devre arasında Barcelona'ya transfer olabileceği öne sürüldü.

Spor 08-11-15 14:06

Emoji'lere Dair İnsanı Güldüren Bazı Gerçekler

Kanadalılar'ın kaka emojisine bayıldıklarını biliyor muydunuz?

Trend 20-06-15 17:34

Bu Kadın Kaka Emoji Yastığı İle İlişki Yaşıyor

Erkekler ve kaka emojisi arasında seçim yapan kadın, çok zorlanmamış

Trend 29-05-15 01:25

O Güzel Teyzeler O Güzel Hastanelere Kaka Yapıp Gittiler...

Hastanede kendini tutamayarak duvarın dibine tuvaletini yapan yaşlı teyze sosyal medyada irdelendi. Yorumlar utandırsa da insanları gülmekten alı koyamadı.

Trend 30-03-15 10:03

Dünya Liderleri de Kaka Yapar!

Sanatçı Cristina Guggeri'den muhteşem işler

Trend 14-01-15 14:48

2014'te öğrenilen önemli bilgiler

Köpekler Yeryüzü Manyetik Alanı'na göre hizalanarak kaka yapıyor.

Haber 13-01-15 15:08

Kaka'dan mucizevi bir şut!

Sao Paulo forması giyen Kaka, Gremio maçında kornerden gol atmaya çok yaklaştı...

Spor 08-10-14 12:14

Kaka rezil oldu

Milan'dan ülkesi Brezilya'ya dönen Kaka, Sao Paulo ile çıktığı İnternacional maçında rakibi Rafael Moura'dan yediği bacak arası ile rezil oldu.

Spor 23-08-14 07:10

Kaka, Orlando City'de

Serie A ekiplerinden Milan'la yollarını ayıran Kaka, Amerika 1. Lig ekiplerinden Orlando City'e transfer oldu.

Spor 30-06-14 14:26

Kaka 100'ler kulübüne girmek istiyor

Brezilyalı yıldız, 2014'te Sambacılar'ın formasını giymeyi hedefiyor.

Spor 13-09-13 11:23

Kaka, Yuvaya Döndü

İtalya Serie A takımlarından AC Milan, Real Madrid’de forma giyen eski futbolcusu Kaka’yı kadrosuna dahil...

Yurthaber 03-09-13 11:05

Ve Kaka Milan'da

Real Madrid Avrupa transfer piyasasında taşları yerinden oynattı. Uzun zamandır peşinden koştuğu Tottenham oyuncusu Gareth Bale'i renklerine katan İspanyollar, Mesut Özil'i Arsenal'e, Kaka'yı Milan'a verdi.

Spor 02-09-13 11:54

Kaka Türkiye'ye mi geliyor?

Fenerbahçe’de orta sahaya büyük bir takviye yapılması planlanıyor.

Spor 17-08-13 07:54

KAKA, Instagram’a damgasını vurdu

Brezilyalı ünlü futbolcu sosyal ağlarda fırtına gibi esiyor. Kaka’nın Instagram’daki takipçi sayısı milyona ulaştı ve geçti.

Haber 16-07-13 09:48

Fenerbahçe'de Kaka telaşı!

ABD'de yayın yapan WFTTV 9 adlı televizyon kanalı, Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Kaka'nın Fenerbahçe ile görüşme halinde olduğunu açıkladı.

Spor 23-06-13 12:38

Kaka: Milan'a dönmek istiyorum

Real Madrid'te fazla forma şansı bulamayan yıldız oyuncu Kaka, ara transfer döneminde eski kulübü AC Milan'a dönmek istediğini söyledi.

Haber 17-01-13 13:13

Şaka 'Kaka' oldu..!

Fenerbahçe taraftar grubu 12 Numara, Galatasaraylı taraftarlara bir şaka yaptı.

Spor 20-12-12 15:55

Ünal Aysal: Kaka Gelmek Istemedi

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, çilek olarak anılan Brezilyalı futbolcu Kaka ile görüşme yaptıklarını, ancak kendisinin...

Yurthaber 26-09-12 12:27

Galatasaray Kaka ile ilgileniyor!

Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Kaka'nın menajerleri Galatasaray'ı doğruladı.

Spor 15-08-12 15:19