Kinoa Haberleri

Nasıl daha sağlıklı beslenirim? diyenler için sağlıklı yemek tarifleri

Sağlıklı beslenme, bedenimizin ve zihnimizin en iyi performansını sergilemesi için temel bir unsurdur. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek bazen zorlayıcı olabilir. "Nasıl daha sağlıklı beslenirim?" sorusuyla yola çıkanlar için bu yazıda sağlıklı yemek tarifleri ve pratik öneriler sunduk. Her bir tarif, lezzetli olmanın yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini dengeleyerek sağlığı destekleyici bir etki sunacak.

Yemek 09-02-2024 09:19

Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak

Protein vücut direncimiz ve kas gelişimimiz için oldukça önemlidir. Fazla kilolarından muzdarip olan kişiler karbonhidrattan kısıp protein ağırlıklı beslendiklerinde bunun etkilerini kısa sürede görüyorlar. Öte yandan birçok kişi en yüksek protein kaynağının kırmızı et olduğunu düşünüyor. Aslında bu pek de doğru değil. İşte, etten daha fazla protein içeren o besin...

Haber 13-11-2023 10:03

Doğal ağrı kesici: Etten 25 kat fazla protein içeriyor! Uzun süre tok tutuyor

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak, hasarlı dokuları onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek gibi görevleri olan protein, insan sağlığı için önem arz ediyor. Proteini en yüksek gıdanın et olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü bu besin etten daha fazla protein içeriyor. Yüksek protein içeren bu besin sağlıklı beslenenleri favorisi olmuş durumda.

Haber 16-09-2023 09:05

Etten 25 kat daha fazla protein içeriyor! Doğal ağrı kesici olarak biliniyor

Protein, bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasar alan dokuları onarmak için en önemli besin ögeleri arasında yer alıyor. Protein içeren gıdalar denildiğinde ilk akla et gelse de etten daha fazla protein içeren farklı gıdalar da bulunuyor. Özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi olan bir gıdanın da yüksek protein içerdiği öğrenildi.

Haber 09-06-2023 17:02

Kinoa çayı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kinoa çayı nedir, nasıl tüketilir, zayıflatır mı?

Kinoa, Güney Amerika'nın And Dağları'ndan köken alan bir bitkidir ve son yıllarda dünya genelinde popüler hâle gelmiştir. Kinoa besleyici ve sağlıklı bir gıda olarak bilinir ve birçok vitamin, mineral, protein ve lif kaynağıdır. Kinoa, glutensiz bir tahıldır ve bu nedenle çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan kişiler tarafından tüketilebilir. Ayrıca düşük glisemik indeksi nedeniyle, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Peki, kinoa çayı zayıflatır mı?

Haber 08-05-2023 13:17

Etten daha fazla protein içeriyor! Kendi küçük ama etkileri büyük

En yüksek protein kaynağının kırmızı et olduğu düşünülüyor. Ancak kırmızı et dışında kalan birçok protein kaynağı alternatifleri bulunuyor. Et yemek istemeyenlerin bir numaralı tercihi olan bu yüksek protein kaynaklarının da oldukça faydaları oluyor. Etten daha fazla protein içeren bir gıdanın faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 08-05-2023 10:21

Kinoa nasıl tüketilir? Kinoa çiğ olarak yenir mi, kinoa tohumu ile neler yapılabilir?

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kinoa, pirinç ve makarna gibi yüksek karbonhidrat içeren besinlere muadil olarak ortaya çıkan bir besindir. Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapan bireyler kinoayı sıklıkla öğünlerine bolca ekliyor. Kinoa ile farklı birçok tarif yapmak mümkün. Damak tadına göre kinoayı çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Peki, kinoa nedir ne işe yarar?

Haber 04-11-2022 16:35

Kinoa tohumu zayıflamaya yardımcı olur mu, kaç kalori? Kinoa diyeti nasıl yapılır?

Kinoa tohumu en sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Diyetisyenlerinde sıklıkla önerdiği kinoanın bir de diyet çeşidi bulunuyor. Hem sağlıklı beslenmek isteyen hem de zayıflamak isteyen kişiler kinoa hakkında sorgulamalar yapıyor. Peki Son günlerde gündemden düşmeyen kinoa diyeti nasıl yapılır? Kinoa kaç kaloridir? İşte detaylar...

Haber 27-07-2022 22:04

Bildiğiniz her şeyi unutun: Sakın soyarak haşlamayın!

Yiyeceklerin hepsinin farklı özellikleri olduğundan tokluk hissini farklı şekilde etkileyebilir. Bazı besinler çok doyurucu olurken bazıları ise tam tersidir. Uzun süre tok hissetmeniz için ne yediğiniz çok önemlidir. Örneğin haşlanmış patates veya yulaf ezmesi, dondurma veya kruvasana göre hem daha doyurucudur hem de kalorisi düşüktür. Tok tutan yiyecekler açlığı giderir, bir sonraki öğünde daha az yiyerek rahat bir kilo kontrolü yapmanızı sağlar.

Haber 09-04-2022 07:01

Yumurtadan daha fazla protein içeren 7 yiyecek

Kasların gelişiminde önemli rolü olan proteinler tırnakların sağlıklı olmasına, cildin güzel görünmesine de katkı sağlar. Sağlıklı bir yaşam için protein tüketim miktarı önemlidir ve yumurta, protein denilince akla ilk gelen besinlerden biridir. Ancak yumurtadan daha fazla protein içeren yiyecekler de bulunuyor.

Yemek 27-03-2022 12:22

Bu besinler hem sağlık hem mutluluk veriyor

Tüketilen besinlerle mutluluk hormonları arasında güçlü bir ilişki olduğu biliniyor. Özellikle karbonhidrat içeren gıdalar mutluluk seviyesini artırmaya yardımcı oluyor. Ancak besin değeri olmayan basit karbonhidratlarla, vücudun asıl ihtiyacı olan faydalı kompleks karbonhidratların ayrımını iyi yapmak gerekiyor. Dyt. Aslıhan Altuntaş, mutluluk veren sağlıklı besinler hakkında bilgi verdi.

Yemek 18-03-2019 10:31