Konut Kredisi Faiz Hesaplama Haberleri

Konut kredisi çekmek isteyen şaştı kaldı! Bankalardan bir ücret kesintisi daha: İşte ödenen miktar

Türkiye'de konuttaki yüksek fiyatlar devam ederken vatandaşların da tercihinde konut kredileri yer alıyor. Yüksek faizleriyle gündemde olan konut kredileri bu kez bankaların EFT ücreti oyunuyla konuşuluyor. Bankalar ücret kesintilerinden birini daha ekledi. İşte 1 milyon TL'de ödenen miktar...

Finans 2024-07-25 11:49:10

Bazen 2, bazen 5 kişi… Alternatif yöntem arıyorlardı: Kurbanlık değil, ‘ortak konut kredisi’ ile ev alma dönemi

Yükselen faizler konut kredisi kullanımını sert düşürdü. Vatandaşlar ise hem yüksek ev fiyatları hem de kredi faizleri karşısında yeni bir yola başvurdu. Bir kamu bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı. Böylece bir evi 5 kişinin birden tek bir kredi ile almasına imkan tanındı. Peki kampanya nasıl olacak, aylık taksitler ne kadar? İşte detaylar...

Finans 2024-07-18 07:58:37

4 ayın en düşük seviyesi! ABD'de mortgage faizi yüzde 6,87

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,87 ile mart ayından bu yana en düşük seviyesine inerken, mortgage başvuruları yüzde 3,9 arttı.

Finans 2024-07-17 17:26:59

ABD'de mortgage faizleri yüzde 7'yi gördü, başvurular gerilemeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı. MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, son dönemde mortgage faizlerindeki artışın, talebi yavaşlattığını belirtti. Kan, satın alma başvurularının bazı destek programlarının etkisiyle hafif artış gösterdiğini, yeniden finansman başvurularının ise artan faiz oranlarına paralel olarak art arda dördüncü haftada azalış gösterdiğini kaydetti.

Finans 2024-07-10 17:50:44

Taşıt kredisi, konut kredisi, bireysel krediler… Merkez Bankası o tarihi işaret etti: Sona eriyor!

Merkez Bankası’nın son yayımladığı ankette bireysel krediler, konut kredisi ve taşıt kredisi için dikkat çeken bir detay fark edildi. Bu kapsamda yılın 3. Çeyreğine işaret edilerek kredilerde sıkılaşmanın sona ereceği işaret edildi. Ayrıca taşıt kredisi talebindeki artışın yeniden düşüşe geçeceği tahmin ediliyor.

Finans 06-07-24 08:07

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerinde

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldı. Hem yeni hem de ikinci el konut stoku son birkaç ayda artsa da haziran ayının son haftasında satın alma başvurularının azaldığını ifade eden Fratantoni, yeniden finansman faaliyetinin de durgun kaldığını kaydetti.

Finans 03-07-24 17:32

ABD'de mortgage faizleri geriledi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,93'e gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 0,8 arttı.

Finans 26-06-24 16:30

Bankalar rakamları yükseltti! FAİZSİZ KREDİ fırsatında liste belli oldu

SIFIR FAİZLİ KREDİ... İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerindeki yüksek faiz oranları konuşulurken bankaların yeni müşterileri için hazırladıkları sıfır faizli kredilerde de yeni gelişmeler yaşandı. Bankalar sıfır faizli kredide rakamları yükseltti.

Finans 21-06-24 14:07

Son 3 ayın en düşük seviyesi! İhtiyaç kredisinde faiz oranları geriledi: 100 bin TL'nin geri ödemesi...

Mart ayında hem politika faizi hem de ihtiyaç kredisi oranları zirveyi görmüştü. Son günlerde gecelik faizlerdeki belirgin gerileme dikkat çekerken dün akşam da 3 ayın en düşük oranı görüldü. Yine, nisan ayında zirveyi gören mevduat faizlerinde de bariz bir gerileme söz konusu. Öte yandan bazı bankaların sunduğu en düşük ihtiyaç kredisi faizlerine bakıldığında da, 100 bin TL’nin 12 ay vadeli geri ödemesi 136 bin TL’ye geriledi.

Finans 21-06-24 10:18

Kimi masrafsız kimi ertelemeli… Geri ödemede zorlanan için 9 maddelik yol haritası: İşte banka banka güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları…

Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum birçok kişinin yakın takibinde bulunuyor. Kredi faizleri yüzde 4,50’nin altında seyrederken kredi çekecekler için 9 maddelik yol haritası çıkarıldı. Geri ödemelerde zorluk yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenler tek tek sıralandı. Peki, 12 ay vadeli 100 bin TL’nin faiz oranı, aylık taksit miktarı ve toplam geri ödeme tutarı ne kadar? İşte banka banka güncel faiz oranları...

Finans 18-06-24 14:06

Zirveler sonrası rüzgar terse döndü! İhtiyaç kredisinde bayram sürprizi! Bankalar frene bastı: Yüzde 4,5’in altında...

Kredi çekecekler için bayram öncesi son dakika gelişmesi... Merkez Bankası'nın faiz artışı kararı sonrası zirveler görülen ihtiyaç kredi faizlerinde düşüşler sürüyor. Bankalar ihtiyaç kredisi faizlerinde frene bastı. İhtiyaç kredilerinde faiz oranı yüzde 4,5’in altına indi. Faizlerde düşüş bayram sonrasında da devam eder mi? İşte detaylar...

Finans 13-06-24 09:08

ABD'de mortgage faizleri düştü, başvurular arttı

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,02'ye gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 15,6 arttı. Ülkede, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,07'den yüzde 7,02'ye geriledi.

Finans 12-06-24 17:33

Kredi ucuz ev pahalı! Yeni konut kampanyası için 6 soruda detayları anlattı: '100 bin TL’yi geçen taksitler olacak'

Emlak Konut, düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ev almak isteyenleri sevindiren bir duyuruyu paylaşmıştı. Ucuz kredi ile ev almanın hayalini kuranlar için tüm detaylar netleşti. Peki proje hangi şehirlerde yapılacak? Kampanyadan kimler faydalanacak? Başvuru için bir sınırlama var mı? Evler ne zaman teslim edilecek?

Finans 30-05-24 08:51

ABD'de mortgage faizleri yükseldi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 7,05'e çıktı. Ülkede 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,01'den yüzde 7,05'e yükseldi. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,42'den yüzde 6,66'ya çıktı.

Finans 29-05-24 16:38

Kurbana girer gibi ev almak! Bankalarda ortak konut kredisi dönemi... Bir ilk: 4 tanıdığını getirene kredi kolaylığı

Türkiye'de bir ilk oldu, artan faiz oranları sonrası harekete geçen bankalar ortak kredi uygulamasına başladı. Gelir durumu ya da başka bir sebeple kredi verilmeyen kişiler artık en az iki en çok da dört kişiyle birlikte ortak ev kredisi çekebilecek. Gelirlerini birleştirerek bankaya beyan eden kişiler, aylık ödemeleri de kendi aralarında bölecekler.

Finans 28-05-24 07:34

Üst üste üçüncü hafta: ABD'de mortgage faizleri düşmeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e inerek, üst üste üçüncü haftada düşüş kaydetti. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,61'den yüzde 6,42'ye indi.

Finans 22-05-24 16:24

TESK Başkanı da eleştirmişti! İddialar sonrası Halkbank'tan esnaf kredisi açıklaması! 'Faiz oranları...'

Halkbank'tan esnaf kredi faiz oran güncellemesiyle ilgili açıklama geldi. Banka, haberlere yansıtıldığı gibi faiz oranı değişikliğinin geçmiş döneme yönelik uygulanmadığını belirtti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken daha önce, "Kredi faizleri yüzde 7.5’tu, yüzde 30’lara varan bir rakama yükseldi. Daha evvel taahhütnamede almış oldukları oranla sınırlandırılmış olsaydı esnaf açısından bu kadar tepki olmayacaktı” demişti.

Finans 22-05-24 12:15

Kredi muslukları kesilince bakın ne oldu: Ev satışlarında yok böyle bir indirim!

Merkez Bankası'nın tedbirleri sonrası krediler daraldı. Yüksek faizler nedeniyle vatandaşlar konut ve araç kredisi kullanmaktan vazgeçti. Kredi musluklarının kapanması ise elinde nakit parası olana yaradı. Ev sahipleriyle alıcılarla yapılan pazarlıklarda rekor düzeyde indirim geldi.

Finans 14-05-24 11:25

Nakit avans nedir? Nakit avans nasıl çekilir, nasıl ödenir? Nakit avans hesaplama

Bankalar tarafından müşterilere sunulan hizmetler arasında yer alan nakit avans seçeneği sayesinde acil nakit para ihtiyacı giderilebilir. Bankamatiklerden çekilmesi mümkün olan nakit avansın geri ödemesi ise mevcut borca eklenen faiz tutarı ve diğer giderlerin dikkate alınması sonucunda hesaplanır. Bununla birlikte günümüzde vatandaşlara faizsiz ve taksitli nakit avans seçenekleri de sunulur.

Finans 08-05-24 20:13

Araç sahibi olmak isteyenleri üzecek haber: Son 22 yılın zirvesinde! Taşıt kredisi faizi fırladı! Aylık taksit tutarı dudak uçuklattı

Araç sahibi olmak veya aracını değiştirmek isteyenleri üzecek haber. Taşıt kredilerinde faiz oranları yükseldi, son 22 yılın zirvesi görüldü. Aylık taksit ödemeleri ise cep yakıyor. 400 bin TL taşıt kredisinin aylık taksit tutarı ne kadar? İşte detaylar...

Finans 29-04-24 10:01

Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu, gayrimenkulde takas dönemi başladı! 35 yıldır böylesini görmedim diyerek anlattı: Otomobil, arsa, dükkan karşılığı...

Gayrimenkul satışları neredeyse durdu. Evini satmak isteyenler müşteri bulamazken, ev almak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayetçi. Emlak sektöründeki durgunluk ise piyasada yeni bir dönemi başlattı. Artık evler; otomobil, arsa, dükkan karşılığı 'takas' yöntemiyle de satılıyor. İnternet sitelerindeki takaslı ev ilanları yaygınlaşıyor.

Finans 22-04-24 07:54

İkinci el araba satışlarında yaprak kımıldamıyor! Galericilerin ‘kredi’ isyanı: 90 günü buldu…

Konut satışlarında olduğu gibi, yüksek faiz oranları otomobil sektörünün de belini büktü. Özellikle ikinci el araba piyasasında adeta yaprak kımıldamıyor. Galericiler dört gözle araç kredisi için düzenleme bekliyor. Taşıt kredilerinde vade sayısı ya da faiz oranları ile ilgili son dakika gelişmeleri için gün sayılıyor. İşte ikinci el araç piyasasındaki son durum…

Finans 18-04-24 08:20

ABD'de mortgage faizleri aralık ayından bu yana en yüksek seviyede

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e çıkarken, geçen yıl aralık ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Finans 17-04-24 17:44

3 milyon liralık konut kredisine 11 milyon lira geri ödeme! Son 10 yılda tablo tersine döndü: Kiracı oranı yüzde 6 buçuk arttı

Konut kredisi ile ev almak neredeyse imkansız oldu. Kredi faiz oranları yükseldi, 3 milyon liralık konut kredisinin aylık ödemesi 91 bin lirayı aştı, toplam geri ödenen rakam ise 11 milyon liraya dayandı. Vatandaşlar ev alamayınca çareyi mecburen kiralık evde oturmakta buldu. Son 10 yılda kiracıların oranı yüzde 27,8’e yükseldi.

Finans 15-04-24 12:00

Aylık 100 bin TL ödeyene ev var! Konut kredisi faizleri kuş oldu uçtu: TÜİK rakamları her şeyi gözler önüne serdi…

Kredili konut satışları yüzde 50'ye yakın düşerken toplam satışlar yüzde 17 arttı. Sebebi ise artan konut kredisi faiz oranları. Faiz oranları yüzde 5’i aşarken, 2 milyon liralık kredinin 120 ay geri ödemesinde aylık taksitler 100 bin liranın üzerine çıktı. Peki bankaların kredi faiz oranları ne? İşte konut kredisinde merak edilen detaylar…

Finans 11-04-24 07:35

Kredi kartı faizleri artırılmıştı! Merkez Bankası ve BDDK duyurdu: Bir yıl sonra ilk kez oluyor

Merkez Bankası, kredi kartı nakit çekim faizi, azami akdi faiz ve gecikme faizlerinde artışa gitmişti. Hızla büyüyen kredi kartı kullanımının önüne geçerek enflasyonu dizginlemek isteyen bankanın adımları işe yatamaya başladı. Buna göre kredi kartı harcamalarında 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme bu yıl ilk kez yüzde 100’ün altına Mart’ın son günlerinde geriledi. İhtiyaç kredisi faizleri ise kredi kartı faizlerini solladı.

Finans 08-04-24 07:28

Sıfır faizli kredi ile yarış başlattılar! İhtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 86'yı aşınca bankalar harekete geçti: İşte ucuz kredinin yol haritası...

İhtiyaç kredisi faizlerinin yüzde 86 ile zirve yapmasının ardından “en uygun kredi”, “en düşük faiz” gibi aramalar nakit paraya ihtiyacı olanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yüksek faiz oranlarıne rağmen vatandaşın talebi devam ederken bankaların müşteri kazanmak için yaptığı kampanyalar dikkat çekti. Bankalar yeni müşterilere sıfır faizli kredi imkanı sağlayan araçlar sundu.

Finans 06-04-24 12:05

20 bin TL'lik bayram kredisi! Kaçırılmayacak fırsat: Faiz yok, masraf yok...

Dosya masrafı yok, bankaya gitmek yok. Mobil bankacılık üzerinden hızlıca başvurabileceğiniz faizsiz 20 bin TL'lik bayram kredisi fırsatları HangiKredi'de! Bankaların yeni müşterilere özel, dosya masrafı dahi olmadan sunduğu 6 ay taksitli ihtiyaç kredilerinden faydalanmak ise çok kolay. İşte detaylar...

Finans 04-04-24 15:59

ABD'de mortgage başvurularında düşüş devam ediyor

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,91 olurken, mortgage başvuruları yüzde 0,6 geriledi.

Finans 03-04-24 17:34

İhtiyaç kredisi faizleri, döviz, asgari ücret… Yüzde 82’ye yükselmişti! Seçim sonrası iki zorlu karar: ‘Ani durgunluğun habercisi’ diyerek anlattı

31 Mart seçimleri sonrası piyasanın oldukça sakin bir seyir izlediğini ve döviz kurunda korkulan sıçramanın olmadığını söyleyen Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, bunu Cumhurbaşkanı’nın balkon konuşmasında Orta Vadeli Program’a ve 12. Kalkınma Planı’na referansla, Mehmet Şimşek’in uyguladığı kemer sıkma programının devam edeceğini ima etmesine bağladı. Kozanoğlu ayrıca, kredi faiz oranları için uyarıda bulundu. Ekonomi yönetiminin önünde iki zorlu karar olduğunu dile getirdi.

Finans 03-04-24 14:08

Konutta tablo terse döndü! Taksitler neredeyse 2 asgari ücret! 1 milyon TL'nin geri ödemesi dudak uçuklattı! En uygun konut kredisi ise...

Yüksek faiz oranları ve taksit ödemeleri nedeniyle ev almak vatandaşlar için hayal oldu. Konutta kredili satışlarda rekor düşüş yaşandı. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından konutta en düşük krediyi hangi banka veriyor?

Finans 26-03-24 07:58

İhtiyaç kredisi faizleri uçuşa geçti! Geri ödemeler dar gelirli için neredeyse imkansız oldu! Mevduat faizleri ve taşıt kredisi de değişti…

Merkez Bankası faiz artışını yaptı ve bankalardan da jet hızıyla güncelleme geldi. Hem mevduat faizleri arttı hem de ihtiyaç kredilerinin faizlerinde rekor kırıldı. 12 ay vadeli 100 bin liralık ihtiyaç kredisinin geri ödemesi bakın ne kadara çıktı? Mevduat faizlerinde de oranlar değişti 1 milyon liranın aylık getirisi 50 bin liraya yaklaştı. İşte detaylar…

Finans 23-03-24 08:05

En sert tepki dolar ve borsadan! Merkez Bankası faiz kararı beklentileri aştı: Piyasalar hareketlendi

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında piyasalar çok sert tepki verdi. Dolar/TL kuru yüzde 1'den fazla geri çekilerek 32 liranın altını gördü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 9000 puanı aştı. Ekonomistler ise Merkez Bankası'nın bu hamlesini yerinde bulduklarını dile getirdi. Dolarda kalıcı düşüş beklemediğini dile getiren Finans Uzmanı Murat Özsoy, "500bps artış yönündeki bu karar sonrasında ticari kredi faiz oranları yanı sıra ihtiyaç kredisi faiz oranları da artacak” dedi.

Finans 21-03-24 14:35

Faiz kararı sonrası ihtiyaç kredisinde değerlendirebileceğiniz fırsatlar!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ihtiyaç kredisi oranlarında değişiklik oldu. Yüksek politika faizine rağmen kredilerde çok uygun seçenekler hala mevcut. Siz de bu uygun seçeneklerden yararlanabilirsiniz.

Finans 20-03-24 17:37

Banka banka ihtiyaç kredisi faiz oranları belli oldu: Aylık faizleri gören gözüne inanamadı! 10 bin lirada bile hesap kabarık…

İhtiyaç kredisi faizleri ay başından bu yana yükselmeye devam ediyor. Atılan son sıkılaşma adımlarının ardından bireysel kredi başvurusu yapacak vatandaşlar için güncel faiz oranları aylıkta yüzde 7’ye kadar dayandı. Peki hangi banka ne kadar faizle kredi veriyor? İşte Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi, Akbank ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte 10 bin lira kredide 12 ay vade sonunda geri ödenecek toplam rakam...

Finans 20-03-24 08:28

Konutta yeni trend! Vatandaşın ilgisi oraya kaydı: Fiyatlar 600 bin TL'den başlıyor

Konut fiyatlarının artması ve faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte bankaların kredi musluklarını kapatması vatandaşları yeni çözümler bulmaya sevk etti. Konutta artık yeni trend eski kırık, dökük bodrum katı ve metruk denilebilecek evler... 600 bin TL'den başlayan evler artık vatandaşların ilk tercihi olmaya başladı.

Finans 19-03-24 22:51

Banka kredi faizleri aldı başını gitti! Ev ve araba hayali başka bahara... 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon TL'yi aştı, aylık taksit ise 30 bin TL

Otomobil ve konut almak isteyenlerin hayalleri banka kredilerine takıldı. Taşıt kredisinde bankaların faiz oranı yüzde 6'ya dayanırken, 400 bin TL'lik bir kredinin 36 ay vadeyle geri ödemesi 1 milyonu aştı. Aylık ödeme tutarı 30 bin TL'ye dayanırken, konut kredisinde de durum çok da farklı değil. Bankaların 10-12-15 yıllık verdiği konut kredilerinde de faiz oranları yüzde 3 seviyesine geldi.

Finans 19-03-24 06:48

Bankalar kredi kartında ilk somut adımı attı! Nakit avansa taksit sınırı geldi: Tüm hesaplama değişti, 50 bin lirada 14.721 lira fark…

Kredi kartı nakit avans taksit sayısı ve limit düşürüldü. Ekonomi yönetiminin talimatları bankalarda yanıt bulurken ilk somut adım da atılmış oldu. Bu kararın ardından kredi kartı nakit avans kullanacaklar için örnek geri ödeme hesaplaması da ortaya çıktı. Aylık ödeme rakamı artsa da vatandaş artık daha az faiz ödeyecek. 50 bin lirada 15 bin liraya yakın bir para cebe kalacak.

Finans 13-03-24 11:53

Konut kredisinde yeni dönem! Bankalarda DASK harici sigortaya bakanlıktan önlem: Detaylar netleşti

Ticaret Bakanlığı konut kredisi çekmek isteyen vatandaşları, bankaların hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi isteklerinden korumaya yönelik bir adım attı. Tüketicinin talebi olmadan zorunlu deprem sigortası DASK hariç herhangi bir işlem yapılamayacak. Peki kredi çekerken hayat sigortası yaptırmak zorunlu mu? Kredi sözleşmesinde dayatılan finansal ürün ve hizmetler için nereye şikayette bulunulur? İşte detaylar…

Finans 11-03-24 08:37

Konut kredisinde dikkat çeken 'enerji' detayı, indirim sağlanacak! 180 ay vade, yüzde 0.69 faiz! Aylık taksit tutarı...

Kentsel dönüşümde yeni kredi desteği açıklandı. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verilecek. Başvuru şartları neler, aylık taksit tutarı ne kadar olacak? İşte merak edilenler...

Finans 08-03-24 09:07

İhtiyaç kredisi faizleri yükselecek mi? Merkez Bankası’nın kararı tedirgin etmişti: Ekonomist Muhammet Bayram ‘Bankalar artık daha az kredi verecek’ diyerek tek tek anlattı

Merkez Bankası’nın tüketici kredisi büyümesi için aldığı sınırlama kararının etkileri merak ediliyordu. Ekonomist Muhammet Bayram ihtiyaç kredisi faizleri için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kredi faiz oranlarının artmasını beklemediğini söyleyen uzman isim, bankaların artık daha az kredi vereceğini kaydetti. Gelecek dönemde enflasyonla mücadele için kredilere ilave tedbir gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Finans 07-03-24 08:23

Enflasyonu işaret etti: Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz" açıklamasını yaptı. Şimşek, "Önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak" diye konuştu. Şimşek, enflasyonun tek haneye inmesinin ardından daha rahat bir şekilde konut alınabileceğini belirtti.

Finans 03-03-24 08:52

Merkez Bankası’ndan mevduat ve kredi faizi açıklaması: En net rakamı verdiler! ‘Risk faktörü’nü işaret etti, ‘Fark devam ediyor…’

İhtiyaç kredisi, konut, taşıt kredisi ve Türk Lirası Mevduat faizi oranları için Merkez Bankası’ndan açıklama geldi. PPK özet metninde kredi faizlerine ilişkin en net rakamlar ortaya çıktı. Kur Korumalı Mevduat hesaplarında düşüş devam ederken TL mevduat faizleri yüzde 47’ye yükseldi. İhtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 63,4 oldu, Konut kredisi yüzde 41’e çıktı, taşıt kredisi faizleri ise gerileyerek yüzde 44,5 olarak gerçekleşti.

Finans 29-02-24 15:16

BDDK'dan konut kredisi kararı! Riskli yapılar için kredi sınır muafiyeti getirildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirdi.

Finans 29-02-24 13:25

Konut kredisi faizleri 1.20'ye düşecek! İslam Memiş tarih vererek duyurdu! Ev almak isteyenler bu haberi bekliyordu…

Konut kredisi faiz oranları ile ilgili beklentiler sürerken İslam Memiş’ten çok konuşulacak bir çıkış geldi. Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1.20’ye gerileyebileceğini belirten Memiş düzenleme ile ilgili beklediği tarihi de açıkladı. İlk kez ev alacakların merakla beklediği konut kredileri ilgili düzenleme ne zaman yapılacak? Kredi muslukları yeniden açılır mı? İşte cevabı…

Finans 19-02-24 14:41

ABD'de mortgage faizleri iki ayın en yüksek seviyesinde

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,87 ile yaklaşık son iki ayın en yüksek seviyesini gördü.

Finans 14-02-24 17:37

İlk evini alacaklara düşük faizli kredi kampanyası ne zaman? Kamu bankalarında ‘sermaye artırımı’ iddiası: ‘Konut kredisi loading...’

İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi kampanyası heyecanla beklenirken tarihe ilişkin açıklamalar kafaları karıştırdı. Bazı uzmanlar uygun konut kredisi kampanyasının bu yıl için ‘zor’ olduğunu söylerken, bazı uzmanlar ise kamu bankalarının sermaye artırımı hazırlığı yaptığını iddia ederek Mart ayını işaret etti. Şu anda 10 yıl vadeli 1 milyon TL konut kredisi çekilmek istense aylık ödemesi ne kadar tutuyor? Yeni kredi paketinde beklenen faiz oranına göre aylık ödemeler ne olacak?

Finans 14-02-24 09:23

Bankanın önünden bile geçmediler! Hem ihtiyaç kredisi faizleri hem TL mevduat faizi… Merkez Bankası verilerinde ortaya çıktı

Kredi faiz oranları ve TL mevduat faizi için veriler ortaya çıktı. Merkez Bankası verileri ihtiyaç kredisi faiz oranlarının gerilediğini gösterdi. Yeni yılın ilk haftasında ivmelenen tüketici kredisi büyüme hızı ayın sonunda yavaşladı. Özellikle kamu bankaları tüketici kredilerindeki küçülmesini yüzde 15’e taşıdı. Ortalama TL mevduat faizi oranları ise geçen yılki rekoru sonrası düşüşe geçmişti. Son rakamlara göre mevduat faizleri de yüzde 46,36 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

Finans 07-02-24 07:35

Konut almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Yeni konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar olacak? İşte banka banka faiz oranları...

Yükselen faizler sonrası vatandaşlar konut maliyetlerini merak etmeye başladı. Konut sahibi olmak isteyen herkes bankaların kredi faiz oranlarını araştırmaya başladı. Peki, yükselen faizler sonrası konut edinme maliyetleri ne kadar oldu? İşte 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödemeleri...

Finans 02-02-24 19:22